Onko venäjän hajoaminen lähellä?

Anonyymi

Pettymys maan nykyhallintoon yhdistää arvion mukaan nyt lähes kaikkia kansalaisryhmiä.
Venäläisten kynnys osallistua mielenosoituksiin on pitkään ollut korkea, sillä vallanpitäjien julkisella uhmaamisella voi olla monenlaisia kielteisiä seurauksia. Viime aikoina mielenosoitukset ovat toimittaja Andrei Pertsevin mukaan kuitenkin arkipäiväistyneet ja johtavat yhä useammin kansalaisten toivomiin tuloksiin. Kremlissä ymmärretään hänen mukaansa huonosti, kuinka dramaattisesta muutoksesta voi olla kyse.

– Vain vähän aikaa sitten kourallinen ihmisiä protestoimassa maakuntakaupungin keskusaukiolla olisi herättänyt laajaa huomiota ja käsitelty kansallisissa uutisissa. Nyt joukkokokouksia ja protesteja kuitenkin järjestetään kiihtyvässä tahdissa ennen kaikkea siksi, että venäläiset eivät enää piittaa siitä, jos viranomaiset kieltäytyvät antamasta lupaa tietylle kokoontumiselle ja tekevät siihen osallistumisen laittomaksi, laatulehti Kommersantin palveluksessa työskentelevä Pertsev arvioi Moskovan Carnegie-keskuksen tuoreessa artikkelissa.

– Mielenosoittajat ovat todellakin radikalisoitumassa. He eivät enää suostu perääntymään painostuksen edessä ja ovat halukkaita lähtemään kaduille ympäristön kaltaisten epäpoliittisten ja katedraalin rakentamisen kaltaisten paikallisten kysymysten vuoksi. Kun viranomaiset eivät ole kyenneet tukahduttamaan protesteja voimankäytöllä, he suhtautuvat näihin massiivisiin tyytymättömyyden ilmaisuihin hämmentyneesti ja yrittävät tyynnytellä mielenosoittajia suostumalla toisinaan heidän vaatimuksiinsa, Pertsev toteaa.

Esimerkkinä aktivistien peräänantamattomuudesta hän viittaa Jekaterinburgin äskettäisiin protesteihin. Siellä mielenosoittajat olivat uhmanneet fyysistä loukkaantumista, pidätyksiä ja rikossyytteitä, ja jotkut olivat jopa käyttäneet voimaa vapauttaakseen pidätettyjä tovereitaan poliisin suojista. Myös Arkangelissa on nähty tuhansien osallistujien mielenosoituksia, jotka on järjestetty ilman viranomaisten lupaa.

– Kaikki tämä kertoo mielenosoittajien uudesta tahdosta osallistua luvattomiin kokoontumisiin ja pelottomuudesta, joka aivan viime aikoihin saakka rajoittui vain pieneen aktivistien joukkoon. Tämä tapahtuu aikana, jolloin kaduille lähteminen on pienissä kaupungeissa riskialttiimpaa kuin koskaan. Kyse ei ole vain pidätyksen uhasta, vaan myös vaarasta menettää työpaikkansa tai tulla erotetuksi koulusta tai yliopistosta, Pertsev sanoo.

Kreml ummistaa silmänsä tyytymättömyydeltä

Venäläiset ovat Pertsevin mukaan yhä turhautuneempia presidentti Vladimir Putinin hallintoon, joka on onnistunut tuottamaan pettymyksiä lähes kaikille ikä-, yhteiskunta- ja ammattiryhmille. Siksi mikä tahansa symbolinenkin syy riittää nyt yhdistämään heitä ja mobilisoimaan mielenilmauksiin.

– Tähän saakka mielenosoittajat ovat keskittyneet epäpoliittisiin teemoihin ja pelänneet esittää avoimen poliittisia vaatimuksia. Joukkokokousten järjestäjät Arkangelissa korostavat sikäläisten protestien epäpoliittista luonnetta, mutta poliittisia lausuntoja voidaan silti kuulla – niiden joukossa vaatimuksia Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin erosta. Myös Jekaterinburgissa kuultiin Putin-vastaisia iskulauseita ja lauluja, Pertsev toteaa.

– Federaation hallitus on erehtynyt pitämään protestien symbolisia syitä maan levottomuuksien todellisina aiheuttajina. Siksi se on keskittänyt energiansa niiden kuntoon saattamiseen ja viestittänyt keskusteluvalmiuttaan – olipa kyse katedraaleista tai kaatopaikoista, hän jatkaa.

Kreml ei Pertsevin mukaan edelleenkään tiedosta venäläisten yleistä tyytymättömyyttä, vaan kokee mukavammaksi uskoa, että sen hallinnon tekemät myönnytykset riittävät protestien tukahduttamiseen.

– Ne kuitenkin lieventävät jännitteitä vain tilapäisesti. Samaan aikaan venäläiset kasvavat yhä rohkeammiksi, Pertsev ennustaa.

67

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö tiltusilla ole mitään kommenttia tällaiseen aloitukseen ?

      • Anonyymi

        Kannattaa laittaa kommentit Verkkouutisten (Kok) alkuperäiseen artikkeliin, josta yo. lainaus on peräisin ilman lähdeviitettä.
        Meneepähän kommentti lähemmäksi ap. kirjoittajaa kuin copy-paste Natotiltua.


    • Anonyymi

      Pidätyksiä Venäjän huipulla – ”Edes FSB ei ole immuuni”
      Painostustoimien aalto enteilee tutkijan mukaan vaikeita aikoja myös oligarkeille.

      Venäjän valtaeliitin jäsenet ovat professori Nikolai Petrovin mukaan aiempaa alttiimpia sortotoimille. Korkean tason pidätyksiä käytetään nyt systemaattisesti poliittisen sorron välineinä.

      – Jos katsotaan kohteita, voidaan havaita, että he eivät ole kaikkein korruptoituneimpia ihmisiä eivätkä he ole rikkoneet epävirallisia pelisääntöjä. Heidät on valittu vain signaalin lähettämiseksi tietyille eliitin sisäisille ryhmille – olipa kyse yritysjohtajista, kuvernööreistä ja alueellisista poliittisista eliiteistä tai jopa turvallisuuspalvelujen upseereista, Chatham House -ajatushautomossa ja Moskovan talouskorkeakoulussa työskentelevä Petrov toteaa tuoreessa artikkelissa.

      Tämäntyyppiset sortotoimet alkoivat hänen mukaansa jo vuoden 2012 presidentinvaalien jälkimainingeissa, kun Vladimir Putin oli palannut muodollisestikin takaisin vallankahvaan rajujen protestien saattelemana. Kun Putin oli vuonna 2014 toteutetun Krimin valtauksen ja laittoman liittämisen myötä kasvattanut tuntuvasti kansansuosiotaan, hänen riippuvuutensa poliittisista eliiteistä väheni, ja hän saattoi turvautua entistä kovempiin otteisiin.

      – Keinoina käytetään yleisesti pidätyksiä, jotka tehdään hyvin julkisesti ja usein vailla minkäänlaista laillista pohjaa. Esimerkiksi alueen kuvernööri pidätetään kameroiden edessä ilman oikeuden päätöstä, kuvataltiointia näytetään laajasti ja häntä syytetään julkisesti erilaisten lakien rikkomisesta, Petrov selittää.

      – Kysymys on selvästi poliittisesta sorrosta muun muassa siksi, että väitetyt väärinkäytökset edustavat usein aivan tavanomaista ja hyväksyttyä venäläisen byrokratian toimintatapaa. Tämä lähettää hyvin vahvan signaalin siitä, että mitä ikinä teetkään, sinua voidaan helposti rangaista. Sinun on siis oltava äärimmäisen lojaali ja vältettävä minkäänlaisia isoja liikkeitä ilman erityistä lupaa. Kyse on yhdestä poliittisen kontrollin muodosta, Petrov tarkentaa.

      Edes FSB ei ole immuuni
      Venäjän eliitteihin kohdistuu Petrovin mukaan suoranainen sorron kierre, sillä yhä uusia eliitin sisäisiä ryhmiä joutuu painostustoimien kohteiksi. Samalla on käynyt ilmi, että nekään ryhmät, joita on aiemmin totuttu pitämään immuuneina, eivät sitä enää ole. Tästä kertovat muun muassa turvallisuuspalvelu FSB:n useiden korkea-arvoisten upseerien äskettäiset pidätykset.

      Jotkut tarkkailijat ovat alkaneet puhua hallinnon muutoksesta, jossa eri ryhmittymät kamppailevat vallasta ilman ylhäältä tapahtuvaa koordinaatiota. Petrov ei tähän näkemykseen yhdy, vaan hänen mielestään käynnissä on pikemminkin eräänlainen järjestelmän tasapainottaminen.

      – FSB on hyötynyt merkittävästi sorron aiemmista sykleistä, ja kun se on haalinut valtaa, järjestelmästä on tullut hyvin epätasapainoinen. Putinin täytyi luoda jonkinlainen vastapaino FSB:n kasvavalle vaikutusvallalle. Siksi oli tärkeää osoittaa, että edes he [FSB:n upseerit] eivät ole immuuneja tällaiselle taktiikalle, Petrov toteaa.

      Taustalla on hänen mukaansa kaksi keskeistä ajatusta.

      – Ensimmäinen on demonstroida, että virkamiehet voivat olla pahoja, mutta presidentti on hyvä. Venäjällä on sanonta: ”Tsaari on hyvä, pajarit ovat pahoja.”. Tämä tukee sitä, hän sanoo.

      – Toinen ajatus on pelata kansalaisten ymmärrettävillä eliitin vastaisilla mielialoilla. Se on eräänlainen populistinen taktiikka, mutta 20 vuotta vallassa olleella Putinilla on vain rajallinen mahdollisuus käyttää tätä korttia. Niinpä Putin käyttää pidätyksiä yrittäessään osoittaa, että hän on kansan puolella pahoja eliittejä vastaan.

      ”Mielihyvin” vai tuskallisesti?
      Sortotoimilla on Petrovin mukaan myös taloudellinen ulottuvuus, jonka vuoksi niiden laantuminen ei näytä lähitulevaisuudessa todennäköiseltä.

      – Venäjän valtajärjestelmän pitää jollain tavoin jakaa varallisuutta uudelleen. Kokonainen oligarkkien sukupolvi on tulossa oman aikansa päähän, ja sortojärjestelmä ei vain kontrolloi heitä poliittisesti, vaan pyrkii myös pakottamaan heidät säilyttämään varansa systeemin sisällä yrittämättä siirtää niitä lapsilleen, Petrov arvioi.

      – Sen vuoksi monet Venäjän rikkaimmista ihmisistä ovat viime aikoina antaneet lausuntoja, joiden viesti on: ”Mikäli valtio tarvitsee, jätän omaisuuteni Venäjän valtiolle mielihyvin.”. Jos he nimittäin eivät tee niin mielihyvin, asia voidaan hoitaa myös toisella, huomattavasti tuskallisemmalla tavalla, hän toteaa.

    • Anonyymi

      Siis Venäjä 100% ja Nato 0%

      Eihän se niin pitänyt mennä! :(

      • Anonyymi

        Juuri noinhan se pitääkin mennä, ainakin jos kysytään ketä maailma vihaa?


    • Kyllä - lähellä on! Näin on ennustettu jo useampi sataa vuotta joten kysymys voi olla enää päivistä😁

      • Anonyymi

        Onko sinulta jäänyt jotakin tässä välissä huomaamatta?

        Neukku-Venäjä romahti viimeksi 1991! Ei siitä ole satoja vuosía! Samat merkit on taas ilmassa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulta jäänyt jotakin tässä välissä huomaamatta?

        Neukku-Venäjä romahti viimeksi 1991! Ei siitä ole satoja vuosía! Samat merkit on taas ilmassa!

        No mikäs sitten on nimeltään valtio itärajamme takana? Arv. Anonyymillä lienee parempaa tietoa kuin minulla😁


      • Kommentistasi voimme päätellä oman sivistystasosi olevan huippuluokkaa 😁


      • Kränkkymaakari kirjoitti:

        Kommentistasi voimme päätellä oman sivistystasosi olevan huippuluokkaa 😁

        Olet aivan oikeassa .... se on sitä ja erittäin laaja-alainen ... todistetusti.


      • 44.Div kirjoitti:

        Olet aivan oikeassa .... se on sitä ja erittäin laaja-alainen ... todistetusti.

        Aivan varmasti😁😁😁


    • Anonyymi

      Montako kertaa Venäjän pitää hajota/luhistua, että loputkin vajaat 20% suomalaisista ymmärtää, että itärajan takana asuu geneettisesti likipitäin identtinen veljeskansa?
      Länsirajan takana asuvien kanssa olemme geneettisesti lähes serkun kummin kaimoja.

      • Anonyymi

        Nämä vajaat 20 % suomalaisista ovat todellisuudessakin vajaita.
        Eivät siis pelaa täydellä paikalla, tai kaikki jihadistit ole guantanamossa.


      • Anonyymi

        Venäläiset ja ruotsalaiset ovat keskenään geneettisesti lähempänä toisiaan, kuin suomalaiset ja venäläiset, tai suomalaiset ja ruotsalaiset.


      • Anonyymi

        Trollit ovat 100% identtisiä Putten keski-ikäisiä lapsisotilaita.


      • Anonyymi

        Kerro lisää habloryhmistä, kun näyt asiasta tietävän.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Diktaattoreja ei kansan mielipiteet, saatika hyvinvointi voi vähempää kiinnostaa. Putinilla on armeijan tuki 100% takanaan. Venäjän kansa ei voi yhtään mitää Putinin sooloilulle.

    • Anonyymi

      Shokkiväite Venäjältä: Järjestelmä romahtaa kahdessa vuodessa

      Moskovan MGIMO-yliopiston professori Valeri Solovei povaa massamielenosoituksia ja mullistuksia.

      Tunnettu venäläinen politiikantutkija Valeri Solovei kritisoi Venäjän poliittista järjestelmää ja viranomaisia ankarasti Moskovskij Komsomolets -lehden haastattelussa. Moskovan MGIMO-yliopiston professori Solovei ennustaa Venäjän ajautuvan suuren luokan levottomuuksiin jo parin seuraavan vuoden aikana.

      Valeri Solovei huomauttaa, ettei kansalaisille suunnattu propaganda toimi enää kuten ennen. Tämän takana on hänen mukaansa se, ettei Venäjän presidentti Vladimir Putinia enää pidetä ”vakauden takuumiehenä”. Vakaus on ollut Putinin vallan keskeinen teema liki kahden vuosikymmenen ajan.

      – Tämä on äärimmäisen tärkeä, kvalitatiivinen ja vallankumouksellinen muutos kansan ajattelussa.

      Valtaapitävät eivät Valeri Solovein mukaan kykene myöskään enää perustelemaan asemaansa kansalle millään järkevällä tavalla.

      – Ei ideologisesti, ei älyllisesti, ei moraalisesti. He elävät tyhjiössä eikä heillä ole muuta mahdollisuutta kuin tukeutua raakaan voimaan ja propagandakoneistoon, Solovei toteaa.

      – Heidän voimansa on kuitenkin liioiteltua ja propagandakoneisto on alkanut murentua, hän jatkaa.

      Valeri Solovei ottaa haastattelussa kantaa viime aikoina usein toisteltuihin väitteisiin siitä, että Vladimir Putin saattaa pyrkiä pysymään vallassa vielä presidenttikautensa jälkeenkin. Tässä kuviossa Venäjän valtakunnanneuvosto nostettaisiin presidentin yläpuolelle ja Putinista tehtäisiin sen johtaja. Jossain määrin vastaava järjestely tehtiin hiljattain Kazakstanissa. Maata kolme vuosikymmentä hallinnut presidentti Nursultan Nazarbajev erosi yllättäen virastaan, mutta pysyi yhä Kazakstanin valtapuolueen johtajana sekä maansa turvallisuusneuvoston elinikäisenä päänä.

      Valeri Solovein mukaan tällainen olisi Vladimir Putinilta riskialtis liike.

      – Venäjän sosioekonominen tilanne pahenee ja yhteiskunnalliset jännitteet kasvavat. Massamielenosoitukset alkavat ennemmin tai myöhemmin. Näissä oloissa tällainen muutos vain lisäisi epävakautta, hän toteaa.

      Solovei ennustaa venäläisten ryhtyvän tämän vuoden aikana yhteiskunnallisesti ja poliittisesti yhä aktiivisemmiksi.

      – Mielenosoitusten määrä kasvaa. Ensin ne ovat pieniä ja paikallisia, mutta ne lisääntyvät nopeasti ja yhdistyvät kansalliseksi protestiksi. Kriisi pitkittyy parin vuoden ajalle. Se tulee aalloissa ja nämä aallot tulevat ravistelemaan järjestelmää. Ennemmin tai myöhemmin järjestelmä romahtaa, Valeri Solovei toteaa.

      Kuten muuallakin, kestää tällaisen romahduksen ”avainvaihe” hänen mukaansa lopulta vain muutaman päivän.

      – Nämä päivät tulevat shokeeraamaan Venäjää ja vaikuttavat koko maailmaan. Edessä on kaksi hyvin ”viihdyttävää” ja kaoottista vuotta, jotka ovat täynnä vaikeuksia.

      Asiasta Twitterissä kertova (alla) BBC:n Moskovan kirjeenvaihtaja Steve Rosenberg huomauttaa, että ulostulosta tekee erityisen mielenkiintoisen se, ettei kyse ole missään nimessä oppositiomielisestä julkaisusta vaan tavallisesti valtavirran venäläisnäkemystä edustavasta lehdestä.

    • Anonyymi

      Putinin kuvilla varustettuja monumentteja on ilmaantunut maaliskuun jälkeen ainakin kahdeksaan eri kaupunkiin, muun muassa Tatarstanin Naberezhnyje Tšelnyyn ja Luonais-Venäjällä sijaitsevaan Voronežiin.

      – Uskomaton varas ja valehtelija. Poliittinen ruumis, 1952–2019, hautakivien nimilaatoissa lukee Radio Free Europen mukaan.

    • Anonyymi

      Näyttää, että tästä ei ole ulospääsyä. Kansalaisten protestivalmius tämän asian ympärillä on lisääntynyt. Samalla hallinnossa jatkuu ajattelu, että paikallisten mielipiteistä ei tarvitse välittää. Uusia kaatopaikkoja tehdään salaa ja korruptoituneiden kuvioiden kautta.

      Protestien määrä ylipäätään on lisääntynyt. Taloudellisten ja poliittisten reformien keskus (TsEPR) -nimisen järjestön tilaston (siirryt toiseen palveluun)mukaan erilaisten protestien määrä kasvoi 70 prosenttia vuodesta 2017 (1479 protestia) vuoteen 2018 (2526 protestia). Vuoden 2018 protesteista lähes puolet liittyi epäsuosittuun eläkeuudistukseen.

    • Anonyymi

      "Onko venäjän hajoaminen lähellä?"

      Mitä todennäkösimmin tänän myöhemmin iltapäivällä iha tuhanne pillun päreiks. Odottakaa vaan ja kattokaa silmä tarkana.

      • Anonyymi

        Oleko sinä jäny poies päiväkotista.


    • Anonyymi

      Putte antaa Kiinalle jalansijan arktiselle väylälle Venäjän tontille, aseita ja energiaa että itselleen löytyy turvapaikka kun ajolähtö Kremlistä tulee.

    • Anonyymi

      ''Onko venäjän hajoaminen lähellä?''
      No tietysti on.
      Koko ajan yhä useampi haluaa sieltä pois ja yhä harvempi sinne palaa takaisin esim. ulkomailla opiskelun jälkeen, se paluu% on muuten maailman pienin lajissaan.
      Venäjä on jo nyt yksin ja vailla liittolaisia tai ystäviä, se on tuhonnut välinsä ihan joka suuntaan.
      Niin että varmasti tulee hajoamaan.

    • Anonyymi

      Tämä nyt mietityttää, viimeksi toimittaja Ivan Golunovin tapaus. Muutama korkeavirkainen saanee kenkää ja epävarmuus jatkunee.

      • Anonyymi

        Sen jälkeen Golunov horjahtaa kanaaliin ja sotkeutuu 30kg(b):n kettinkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen jälkeen Golunov horjahtaa kanaaliin ja sotkeutuu 30kg(b):n kettinkiin.

        Venäjällä sellaista sattuu, paljon kanaaleita ja vielä enemmän kettinkiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjällä sellaista sattuu, paljon kanaaleita ja vielä enemmän kettinkiä.

        Ja monessa paikkaa se siltakin on varastettu kanaalista.


    • Anonyymi

      Mielenosoituksija vastaan ja Putinia suojelemaan perustettu kansalliskaarti ( 400000 sotilasta) pitää kuria. Vallasta ei voi luopua, silloin menee myös syytesuoja. Se olisi Putinille erittäin kohtalokasta.

    • Kohtuullinen määrä pidätettyjä.

      Satoja pidätetty Moskovan mielenosoituksessa
      12.06.2019 | 19:27
      Mellakkapoliisi puuttui kovin ottein toimittaja Ivan Golunovia tukevaan mielenilmaukseen.

      Venäjän poliisi on pidättänyt ainakin yli 420 mielenosoittajaa Moskovassa järjestetyssä mielenosoituksessa. BBC:n mukaan pidätettyjen joukossa on myös oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi.

      Pääkaupungin läpi marssineen kulkueen tavoitteena oli tukea tekaistujen syytteiden nojalla pidätetyksi joutunutta toimittaja Ivan Golunovia. Venäjän presidentti Vladimir Putinin kerrotaan vaikuttaneen henkilökohtaisesti Golunovin vapauttamiseen tiistaina.

      Sosiaalisessa mediassa julkaistiin keskiviikkona runsaasti kuvamateriaalia mellakkapoliisin kovakouraisista otteista Moskovan kaduilla. Poliisi kertoo tehneensä pidätykset, sillä mielenosoitukselle ei ollut myönnetty kaupungin lupaa.

      Osallistuneiden määräksi on arvioitu noin 1200 henkeä.

      Venäjän mediakenttä järjesti alkuviikosta harvinaisen yhtenäisen kampanjan Ivan Golunovin tueksi. Korruptiotapauksia selvittäneen toimittajan oikeustapus ja pahoinpitely vankilassa vaikuttaa herättäneen myös laajempaa protestimielialaa viranomaisia vastaan.

      Osa mielenosoittajista kertoi vaativansa myös muiden kyseenalaisten tuomioiden tutkimista.

      – Olen täällä, koska meillä on vielä paljon poliittisia vankeja eli ihmisiä, jotka on heitetty vankilaan huumesyytteiden nojalla, paikallinen nuori kertoo Radio Free Europelle.

      • "– Olen täällä, koska meillä on vielä paljon poliittisia vankeja eli ihmisiä, jotka on heitetty vankilaan huumesyytteiden nojalla, paikallinen nuori kertoo Radio Free Europelle."

        Venäjän hallinto töppäsi pahasti: kuka enää uskoo huumesyytteisiin Putin Fantastisen hallinon vastustajista? Ai niin, tiltut tietysti.


      • Anonyymi

        Ai niin, se olikin Venäjä.


    • Anonyymi

      0% Suomen kansasta kannattaa liittymistä Venäjään,siis tasan 0,mitäs ryssänatsi tähän?

    • Anonyymi

      Mites tiltuset siihen, että Putteliini pidättää yli 400 mielenosoittajaa ???

      Onkos sillä löysät housuissa ?

    • Anonyymi

      Mites tiltuset siihen, että Putteliini pidättää yli 400 mielenosoittajaa ???

      Onkos sillä löysät housuissa ?

    • Anonyymi

      Mites tiltuset siihen, että Putteliini pidättää yli 400 mielenosoittajaa ???

      Onkos sillä löysät housuissa ?

    • Anonyymi

      Mites tiltuset siihen, että Putteliini pidättää yli 400 mielenosoittajaa ???

      Onkos sillä löysät housuissa ?

    • Anonyymi

      Putin on julma diktaattori ja ei luovu vallasta millään hinnalla. Venäjän kansa ei pysty syöstä Putinia vallasta.

    • Taitaa Venäjällä aivopesu toimia niin hyvin että ei ole kovin suuri hajoamisen pelko vielä, vaikka alle puolet kansasta on tyytyväisiä.

      • Anonyymi

        Putinin Venäjällä hajoamisen pelko on kuitenkin aina läsnä. Valta hallita kun ei perustu vapaan demokratian ja tiedonvälityksen periaatteisiin. Pelon suuruus on nyt vaarassa kasvaa propagandan epäonnistumisien johdosta.


      • Anonyymi

        Suomikaan ei hajonnut, vaikka sipilän hallitukseen oli tyytyväisiä vain reilu 30%.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Putinin Venäjällä hajoamisen pelko on kuitenkin aina läsnä. Valta hallita kun ei perustu vapaan demokratian ja tiedonvälityksen periaatteisiin. Pelon suuruus on nyt vaarassa kasvaa propagandan epäonnistumisien johdosta.

        Sopii miettiä mitä tapahtuu kun Starlink on valmis ja vapaata internettiä alkaa olla mahdoton estää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomikaan ei hajonnut, vaikka sipilän hallitukseen oli tyytyväisiä vain reilu 30%.

        Suomessa on eri systeemi.
        Meillä kansa voi äänestää aika-ajoin mieluisia päättäjiä maan johtoon.
        Tällöin äänestäjät voivat vaikuttaa.

        Venäjän diktatuurissa ei voi kansa vaikuttaa äänestämällä, siksi on suurempi riski levottomuuden kärjistymiseen hajoamisena.


      • Anonyymi
        sotilaspassi kirjoitti:

        Suomessa on eri systeemi.
        Meillä kansa voi äänestää aika-ajoin mieluisia päättäjiä maan johtoon.
        Tällöin äänestäjät voivat vaikuttaa.

        Venäjän diktatuurissa ei voi kansa vaikuttaa äänestämällä, siksi on suurempi riski levottomuuden kärjistymiseen hajoamisena.

        Höpötystä, Venäjällä voi äänestämällä vaikuttaa, et huomioi että siellä Putinilla on vahva kannatus. Niin kauan kuin enemmistö kansasta hyötyy Putinin politiikasta, pysyy mies vallassa. Sama Suomessa, enemmistö kansasta ei tykännyt sipilän politiikasta ja valta vaihtui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpötystä, Venäjällä voi äänestämällä vaikuttaa, et huomioi että siellä Putinilla on vahva kannatus. Niin kauan kuin enemmistö kansasta hyötyy Putinin politiikasta, pysyy mies vallassa. Sama Suomessa, enemmistö kansasta ei tykännyt sipilän politiikasta ja valta vaihtui.

        Heh heh, mites sitten kun se vihdoin tajuaa että kaikissa äänestyksissä Putinin kannatus on yli 100% mutta vapaissa kyselyissä 20%, kyllä ne jossain vaiheessa tuon tajuaa.


    • Anonyymi

      Ei Venäjä mihinkään hajoa. Täysin absurdi väite. Mihin se nyt voisikaan hajota, se on ja pysyy ikuisesti. Valtaa pitävät vaan vaihtuu, Putininkin takana on jo iso jono odottamassa tilaisuuttaan päästä suurvallan johtajaksi esikuntineen.
      Vai ajatteliko joku että oikein Suursuomi olisi tulossa...

      • Anonyymi

        Paljon mahdollista että hajoaa, mites kävi neuvostoliiton?
        Tuskin aivan samalla tavalla hajoaa kuten edeltäjänsä, osia voi itsenäistyäkkin mutta suurimmaksi oasaksi siitä liitetään muihi maihin, eikä vähiten Kiinaan.


      • Anonyymi

        Naurettavaa puhetta, Venäjällä ja Kiinalla on yhteisiä diilejä menossa, mutta se ei koske maa-alueita.
        Ennemminkin kiinnittäisin huomiota siihen,. miten Kiina vähitellen pyrkii eroon dollariin perustuvasta hinnoittelusta. Samaan kategoriaan kuuluu Venäjän jatkuvasti kasvava valtion kultavaranto.


    • Anonyymi

      Skrippalit ovat kadonneet, Assange on kidutusten seurauksena nykyisin sairaalahoidossa(journalisti), ei tunnu kiinnostavan valtamediaa.
      Saudien suurlähetyssä tapettu ja paloiteltu journalisti on unohdettu. Aika julmaa on tuo valikoiva tapa poimia tapahtumia esille ja muutamia unohtaa ja pois'sulkea.
      Esim. donpassin kymmenettuhannet Venäjään liittymiseen pulesta kokoontuneet ihmiset ovat olleet täysin uutispimennossa.

      Myös Ukrainasta itsenäistyneet ja ankaraa sisällissotaa lännen tukemia Kiovan joukkoja vastaan käyvät Donbassin kansantasavallat Donetskissa ja Luganskissa juhlistivat Venäjä-päivää suurissa kansantilaisuuksissa.

      Viesti miljoonilta donbassin asukkailta Ukrainaan ja sitä tukevalle lännelle, erityisesti Kiovan uudelle presidentille Volodymyr Zelenskille, on kuuluva ja selvä: ”Olemme venäläisiä ja kuulumme Venäjän yhteyteen!”

      • Anonyymi

        ”Viesti miljoonilta donbassin asukkailta Ukrainaan ja sitä tukevalle lännelle, erityisesti Kiovan uudelle presidentille Volodymyr Zelenskille, on kuuluva ja selvä: ”Olemme venäläisiä ja kuulumme Venäjän yhteyteen!””

        Jos niin kokevat niin raja on auki Venäjän suuntaan! Sinne vaan!

        Mitä unohtamiseen tulee niin kaikki uutiset on sidottu aikaan ja ne ajan myötä menettävät ajankohtaisuutensa!

        Suureksi suruksesi ei lehdistö tänä päivänä liioin muistele niitä 25.000:tta puolalaista upseeria, jotka KGB murhasi niskalaukauksilla Katynissa 1940 Stalinin käskystä! Eikös ole ikävää?


      • Anonyymi

        #Suureksi suruksesi ei lehdistö tänä päivänä liioin muistele niitä 25.000:tta puolalaista upseeria, jotka KGB murhasi niskalaukauksilla Katynissa 1940 Stalinin käskystä! Eikös ole ikävää?#
        Jospa pysyttäisiin välillä nykyajassa ja siihen mitä valemedia kertoo ja korostaa, mistä se vaikenee tyystin.


      • "Viesti miljoonilta donbassin asukkailta Ukrainaan ja sitä tukevalle lännelle, erityisesti Kiovan uudelle presidentille Volodymyr Zelenskille, on kuuluva ja selvä: ”Olemme venäläisiä ja kuulumme Venäjän yhteyteen!”

        Pari vuotta sitten Donbassissa tehty gallup kertoi, että vain n.44% alueen asukkaista halusi sen kuuluvan Venäjään, vaikka sieltä oli paennut jo yli miljoona ihmistä läntiseen Ukrainaan. En ole nähnyt uudempaa gallupia, joten prosenttiluku voi olla hieman noussut venäjän alueellee asuttamien syrjäseutujensa asukkien takia. Mutta niille Donbassin alueen asukkaille, jotka luulevat, että he voisivat liityä venäjään oli ikävä uutinen, kun Putinin neuvonantaja Surkov kertoi, ettei Venäjä missään tapauksessa voi ottaa Donbassia osaksi Venäjää, koska Venäjällä ei ole varaa korjata (Venäjän siellä käymän) sodan tuhoja, infrastruktuurin korjaamista ja muiden ongelmien kuten ympäristötuhojen ja rikollisuuden ratkaisua. Peskov siis ehdottikin, että Ukraina maksaisi alueen infrastruktuurin korjaamisen lännen tuella samalla kun Venäjä käytännössä jatkaisi alueen hallitsemista LPR-DPR:n vasallijohtajien avulla. Haha. Ei tule tapahtumaan. Donbass on tuomittu kymmeniksi vuosiksi kurjuuteen Venäjän takia.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Viesti miljoonilta donbassin asukkailta Ukrainaan ja sitä tukevalle lännelle, erityisesti Kiovan uudelle presidentille Volodymyr Zelenskille, on kuuluva ja selvä: ”Olemme venäläisiä ja kuulumme Venäjän yhteyteen!”

        Pari vuotta sitten Donbassissa tehty gallup kertoi, että vain n.44% alueen asukkaista halusi sen kuuluvan Venäjään, vaikka sieltä oli paennut jo yli miljoona ihmistä läntiseen Ukrainaan. En ole nähnyt uudempaa gallupia, joten prosenttiluku voi olla hieman noussut venäjän alueellee asuttamien syrjäseutujensa asukkien takia. Mutta niille Donbassin alueen asukkaille, jotka luulevat, että he voisivat liityä venäjään oli ikävä uutinen, kun Putinin neuvonantaja Surkov kertoi, ettei Venäjä missään tapauksessa voi ottaa Donbassia osaksi Venäjää, koska Venäjällä ei ole varaa korjata (Venäjän siellä käymän) sodan tuhoja, infrastruktuurin korjaamista ja muiden ongelmien kuten ympäristötuhojen ja rikollisuuden ratkaisua. Peskov siis ehdottikin, että Ukraina maksaisi alueen infrastruktuurin korjaamisen lännen tuella samalla kun Venäjä käytännössä jatkaisi alueen hallitsemista LPR-DPR:n vasallijohtajien avulla. Haha. Ei tule tapahtumaan. Donbass on tuomittu kymmeniksi vuosiksi kurjuuteen Venäjän takia.

        "Peskov siis ehdottikin" p.o. Surkov siis ehdottikin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        #Suureksi suruksesi ei lehdistö tänä päivänä liioin muistele niitä 25.000:tta puolalaista upseeria, jotka KGB murhasi niskalaukauksilla Katynissa 1940 Stalinin käskystä! Eikös ole ikävää?#
        Jospa pysyttäisiin välillä nykyajassa ja siihen mitä valemedia kertoo ja korostaa, mistä se vaikenee tyystin.

        "Jospa pysyttäisiin välillä nykyajassa ja siihen mitä valemedia kertoo ja korostaa, mistä se vaikenee tyystin."

        Onko Valkeasaari vuodelta 1044 sitten nykyaikaa? Juurihan Tiltulauma piti kovan väkinän, ettei asia ollut tapetilla lehdistössä ja se "salattiin"?


    • Anonyymi

      Kovasti täällä vaivaannutaan vieraan maan asukkaiden oloista ja yritetään tarjoilla mielenosoituksia ja hulinointia asioiden korjaamiseksi.
      Oman maan päättäjiä ei saa edes perustellusti arvostella joutumatta Putinin trolliksi ja maanpetturiksi.
      Päätelmäksi tulee että vieraan valtion surkeiden olojen esiintuonti tietää sitä ettei Suomessa olekkaan:
      - 400 000 mielialalääkkeiden syöjää
      - 150 000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta
      - ennätys määrä itsemurhia
      - satojatuhansia maksuhäiriöisiä ihmisiä
      - vankilat täynnä henkirikoksentekijöitä

      Asiat ehkä parantuisi jos tämän palstan tarmo käytettäisiin näiden omien asioiden korjaamiseen eikä naapurivaltion sekasortoon saattamiseen, ollen valmiita kurjistamaan omaakin kansaa sen päämäärän saavuttamiseksi.

      • Anonyymi

        Ehkäpä monilla on kuitenkin se käsitys miten paljon paremmin täällä asiat on?
        Eikö sinustakin?
        Ja miten tämä keskustelu edes voisi naapurivaltiota saattaa sekasortoon?


      • Anonyymi

        Onnittelen, kyllä noilla perusteilla Putinin trolliksi pääsee. Tiedätkö miksi?


      • "Päätelmäksi tulee että vieraan valtion surkeiden olojen esiintuonti tietää sitä ettei Suomessa olekkaan:
        - 400 000 mielialalääkkeiden syöjää
        - 150 000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta
        - ennätys määrä itsemurhia
        - satojatuhansia maksuhäiriöisiä ihmisiä
        - vankilat täynnä henkirikoksentekijöitä"

        4/5 tais osua TROLLIN kohdalle ... 1/5 olisi riittänyt, niin tuokin postaus olisi jäänyt postaamatta.

        IMHO.


      • Anonyymi

        ”Oman maan päättäjiä ei saa edes perustellusti arvostella joutumatta Putinin trolliksi ja maanpetturiksi.”

        Arvostelua herättää helposti se, jos levittää perätöntä tietoa!? Siksi toiseksi: onko Suomen päättäjien vika se, että on maksuhäiriöisiä ihmisiä? Osaatko selittää?

        ”Päätelmäksi tulee että vieraan valtion surkeiden olojen esiintuonti tietää sitä ettei Suomessa olekkaan:”

        Toki niitä on Suomessa, mutta kun annat ymmärtää, että aasia on YKSINOMAAN Suomessa niin on hyvä tuoda vertailukohteita.

        - 400 000 mielialalääkkeiden syöjää
        --- määrä pitää paikkansa? Onko se paljon? Olet tarkistanut EDES YHDEN väitteistäsi:-D

        - 150 000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta
        --- Suomessa köyhyys on pääosin suhteellista, jolla tarkoitetaan huono-osaisuutta verrattuna muun väestön elintasoon. Suhteellinen köyhyys määritellään yleisesti köyhyysriski-käsitteellä, englanniksi at Risk of Poverty. Köyhyys- tai pienituloisuusraja on 60 prosenttia kotitalouksien käytettävissä olevasta mediaanitulosta. Kotitalous on köyhä, jos sen nettotulot ovat pienemmät kuin 60 prosenttia väestön keskimääräisestä tulotasosta.Suomessa köyhyysriskiraja oli vuonna 2016 yhden hengen taloudelle noin 1 200 euroa kuukaudessa. Pienituloisia oli 623 000 eli 11,5 prosenttia väestöstä.

        - ennätys määrä itsemurhia
        --- Verrattuna mihin? Luulitko, että Suomi on edelleen maailman synkimpiä itsemurhamaita? – Ei ole, vaan eurooppalaisen keskitason tuntumassa
        Kansallinen itsemurhien ehkäisyohjelma ja sen vanavedessä parantunut hoito sekä lääkehoidon uudistuminen olleet tärkeitä tekijöitä itsemurhien vähenemiseen.

        - satojatuhansia maksuhäiriöisiä ihmisiä
        --- onko tämä jotenkin maakohtainen ongelma? Tämä on yksilötason ongelma, sillä tämän päivän maailmassa on mahdollista kehittää itselleen maksuhäiriö kaikissa maailman maissa.

        - vankilat täynnä henkirikoksentekijöitä
        --- Väkivaltarikoksista tuomittujen osuus Suomen vankiloissa olevista vangeista on noussut 2000-luvun aikana. Samanaikaisesti omaisuusrikoksista tuomittujen määrä on vähentynyt. Tiedot käyvät ilmi Rikosseuraamuslaitoksen tilastoista.

        Samaan aikaan kun omaisuusrikoksista tuomittujen määrä on vähentynyt, on väkivaltarikoksista tuomittujen määrä kasvanut. 2000-luvun alussa lähes joka kolmannen päärikoksena oli väkivaltarikos ja vuonna 2010 heidän osuus oli lähes puolet vangeista. Naisvangeista yli puolet oli tuomittu väkivaltarikoksista.

        Taas on Tarkkispoika uurastanut kunnolla Suomea mollatakseen, mutta kun valitettavasti hutilaakeja on taas suurin osa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Oman maan päättäjiä ei saa edes perustellusti arvostella joutumatta Putinin trolliksi ja maanpetturiksi.”

        Arvostelua herättää helposti se, jos levittää perätöntä tietoa!? Siksi toiseksi: onko Suomen päättäjien vika se, että on maksuhäiriöisiä ihmisiä? Osaatko selittää?

        ”Päätelmäksi tulee että vieraan valtion surkeiden olojen esiintuonti tietää sitä ettei Suomessa olekkaan:”

        Toki niitä on Suomessa, mutta kun annat ymmärtää, että aasia on YKSINOMAAN Suomessa niin on hyvä tuoda vertailukohteita.

        - 400 000 mielialalääkkeiden syöjää
        --- määrä pitää paikkansa? Onko se paljon? Olet tarkistanut EDES YHDEN väitteistäsi:-D

        - 150 000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta
        --- Suomessa köyhyys on pääosin suhteellista, jolla tarkoitetaan huono-osaisuutta verrattuna muun väestön elintasoon. Suhteellinen köyhyys määritellään yleisesti köyhyysriski-käsitteellä, englanniksi at Risk of Poverty. Köyhyys- tai pienituloisuusraja on 60 prosenttia kotitalouksien käytettävissä olevasta mediaanitulosta. Kotitalous on köyhä, jos sen nettotulot ovat pienemmät kuin 60 prosenttia väestön keskimääräisestä tulotasosta.Suomessa köyhyysriskiraja oli vuonna 2016 yhden hengen taloudelle noin 1 200 euroa kuukaudessa. Pienituloisia oli 623 000 eli 11,5 prosenttia väestöstä.

        - ennätys määrä itsemurhia
        --- Verrattuna mihin? Luulitko, että Suomi on edelleen maailman synkimpiä itsemurhamaita? – Ei ole, vaan eurooppalaisen keskitason tuntumassa
        Kansallinen itsemurhien ehkäisyohjelma ja sen vanavedessä parantunut hoito sekä lääkehoidon uudistuminen olleet tärkeitä tekijöitä itsemurhien vähenemiseen.

        - satojatuhansia maksuhäiriöisiä ihmisiä
        --- onko tämä jotenkin maakohtainen ongelma? Tämä on yksilötason ongelma, sillä tämän päivän maailmassa on mahdollista kehittää itselleen maksuhäiriö kaikissa maailman maissa.

        - vankilat täynnä henkirikoksentekijöitä
        --- Väkivaltarikoksista tuomittujen osuus Suomen vankiloissa olevista vangeista on noussut 2000-luvun aikana. Samanaikaisesti omaisuusrikoksista tuomittujen määrä on vähentynyt. Tiedot käyvät ilmi Rikosseuraamuslaitoksen tilastoista.

        Samaan aikaan kun omaisuusrikoksista tuomittujen määrä on vähentynyt, on väkivaltarikoksista tuomittujen määrä kasvanut. 2000-luvun alussa lähes joka kolmannen päärikoksena oli väkivaltarikos ja vuonna 2010 heidän osuus oli lähes puolet vangeista. Naisvangeista yli puolet oli tuomittu väkivaltarikoksista.

        Taas on Tarkkispoika uurastanut kunnolla Suomea mollatakseen, mutta kun valitettavasti hutilaakeja on taas suurin osa?

        Olettehan todella merkillistä väkeä.
        Te vimmalla tuotte esiin naapurimaan ongelmia ja esitätte peittelemättömän toiveen että ne pahenisi.
        Väliä ei ole silläkään että me yritämme sekaannusta naapuriin menetelmillä jotka heikentää meidän omien kansalaisten hyvinvointia.
        Jos joku tästä huolestuu ja antaisi naapurien hoitaa omat asiansa nimeätte hänet Tarkkispojaksi ja trolliksi.
        Tuotte esiin Länsimaisilla arvoilla aikaansaadun tuloksen että Suomi on maailman onnellisin maa.
        Yle ylpeilee prosenttiluvulla 60 jotka vielä uskovat uutisiin.
        Jos tehtävänä on puhua totta on häpeä jos prosentti hiukankaan putoaa sadasta. (Annoinpas teille oivan tilaisuuden rauhoittaa mielenne Venäjän prosenteilla.) Voittekin sitten jättää pienen ihmisen murheet huomiotta , niinkuin tutkimukseen valitut vastaajatkin häpeilemättä tekevät


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olettehan todella merkillistä väkeä.
        Te vimmalla tuotte esiin naapurimaan ongelmia ja esitätte peittelemättömän toiveen että ne pahenisi.
        Väliä ei ole silläkään että me yritämme sekaannusta naapuriin menetelmillä jotka heikentää meidän omien kansalaisten hyvinvointia.
        Jos joku tästä huolestuu ja antaisi naapurien hoitaa omat asiansa nimeätte hänet Tarkkispojaksi ja trolliksi.
        Tuotte esiin Länsimaisilla arvoilla aikaansaadun tuloksen että Suomi on maailman onnellisin maa.
        Yle ylpeilee prosenttiluvulla 60 jotka vielä uskovat uutisiin.
        Jos tehtävänä on puhua totta on häpeä jos prosentti hiukankaan putoaa sadasta. (Annoinpas teille oivan tilaisuuden rauhoittaa mielenne Venäjän prosenteilla.) Voittekin sitten jättää pienen ihmisen murheet huomiotta , niinkuin tutkimukseen valitut vastaajatkin häpeilemättä tekevät

        "Väliä ei ole silläkään että me yritämme sekaannusta naapuriin menetelmillä jotka heikentää meidän omien kansalaisten hyvinvointia."

        Voitko tarkentaa, millä lailla suomalaiset yrittävät tuota?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olettehan todella merkillistä väkeä.
        Te vimmalla tuotte esiin naapurimaan ongelmia ja esitätte peittelemättömän toiveen että ne pahenisi.
        Väliä ei ole silläkään että me yritämme sekaannusta naapuriin menetelmillä jotka heikentää meidän omien kansalaisten hyvinvointia.
        Jos joku tästä huolestuu ja antaisi naapurien hoitaa omat asiansa nimeätte hänet Tarkkispojaksi ja trolliksi.
        Tuotte esiin Länsimaisilla arvoilla aikaansaadun tuloksen että Suomi on maailman onnellisin maa.
        Yle ylpeilee prosenttiluvulla 60 jotka vielä uskovat uutisiin.
        Jos tehtävänä on puhua totta on häpeä jos prosentti hiukankaan putoaa sadasta. (Annoinpas teille oivan tilaisuuden rauhoittaa mielenne Venäjän prosenteilla.) Voittekin sitten jättää pienen ihmisen murheet huomiotta , niinkuin tutkimukseen valitut vastaajatkin häpeilemättä tekevät

        #Yle ylpeilee prosenttiluvulla 60 jotka vielä uskovat uutisiin.#
        Pieni korjaus, lukija mainitsi 'hieman alle' 60%, että tosiasiassa YLE:n uutisiin uskoo noin puolet...sekin on paljon kun ottaa huomioon uutisoinnin tason.


      • Anonyymi kirjoitti:

        #Yle ylpeilee prosenttiluvulla 60 jotka vielä uskovat uutisiin.#
        Pieni korjaus, lukija mainitsi 'hieman alle' 60%, että tosiasiassa YLE:n uutisiin uskoo noin puolet...sekin on paljon kun ottaa huomioon uutisoinnin tason.

        Keksit lukujasi hatusta. Tosiasiassa näin:

        "Valtaosa suomalaisista luottaa erittäin tai melko paljon Ylen TV- ja radiouutisiin (82–81 %). Luotettavuudessa Ylen jälkeen tulevat STT (78 %) ja MTV3:n uutiset (72 %)."


      • Anonyymi

        Kun todelliset luvut eivät miellytä niin Venäjän Tiltu sepittää sopivat ja mieleiset luvut hatusta!

        Jatkuva valehtelu on tavaramerkki!


    • Anonyymi

      Lähti kuin viidennen sukupolven huora venäjältä.

      • Anonyymi

        Sillei lihavana ja namina ....Venäjältä


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1799
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1167
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      72
      1079
    4. Kieli pitkällä täällä odotan :D

      Pus pus :D
      Ikävä
      45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      929
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      772
    Aihe