Suomi tarjoutui korealaisille neuvottelupöydän kattajaksi

Suomessa vieraili juhlallisesti korealainen presidentti niemimaan eteläosasta |1 – Moon Jae-in. Harvinaista herkkua Suomelle – edellisestä kerrasta muistaakseni 13 vuotta. Presidentti Sauli Niinistö esitti aktiivisesti ”hyviä palveluksia” |2 korealaisille. Hyvä näin – sillä Suomi sotilaspoliittisesti liittoutumattomana valtiona ja monin osin puolueettomana voisi olla ”neuvottelupöytien suuri pieni maa”!|3

Korean niemimaalla oli sota, ja sitä ennen II Maailmansodan ainoiden voittajavaltioiden keskinäinen kilpajuoksu Korean niemimaan halki |4 – kuuluisalle jakolinjalle, jossa nyt seistään vastakkain.

1945, kun Japani päätti häviöönsä Korean miehityksen |5 ja samalla kaksi suurta – Neuvostoliiton Josif Stalin ja USA' n presidentti ja atomipommikäskyn antaja Harry S. Truman juoksuttivat sotavoimansa – jakaen yhtenäiset korealaiset kahtia – kysymättä itse korealaisilta mitään. Alkoi kehitys, joka jatkuu yhä ---

Nyt korealaisten suurin kauppakumppani - vieressä oleva Kiina ystävällisesti neuvoo tavallansa miten korealaiset voisivat tulla toimeen, jopa yhdistää toimiaan, ovathan korealaiset verisukulaisia.

Puhutaan mystisestä Pekingin tiekartasta |6, josta erityisesti Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un hakee aika-ajoin neuvoja ja opastusta, miten luotaisiin alun rauhansopimus, sitten kiinalaisittain yhden valtion ja kahden järjestelmän systeemi, josta lopulta ”paljon myöhemmin” toinen järjestelmä ”haihtuu pois” - kts. Hongkong |7 ja myöhemmin Taiwan |8 (Formosa).

Pohjois-Korea ehdotti mystistä velanmaksua jo 2017 keväällä |9 – Yle-uutisoinnin välityksellä, ikään kuin viestinä jostain, joka oivallettiin meillä tai todennäköisesti ei – oli kyse verhotusta viestistä suomalaisille, että ottakaa koppi ja järjestelkää neuvottelupöytä meille korealaisille – olisimme täältä pohjoisesta valmiit ja velan maksaisi palkkiona pöydästä – Kiina, joka oli tietävien lähteiden mukaan suunnitelman takana (?)

Ongelmia ennen neuvottelupöydän kattamista

Tunnetusti pohjoisen korealainen johtaja Kim ja US-presidentti Donald Trump ovat tavanneet jo kaksi kertaa |10. Viimeisen treffi päättyi yllättäen ja nopeasti |11 – oli tullut seinä vastaan.

Ilmeisesti US ei halunnut keskustella oman noin 30 000 päisen sota- ja taisteluvoimansa vähentämisestä eteläisestä Koreasta. Kantona kaskessa ovat juuri nuo uhkaa luovat amerikkalaiset sotavoimat – kaukaa valtameren takaa – jäänteenä sodasta, joka hyydytti jakolinjan jo tuohon kilpajuoksun leveyspiirille – 38 astetta.

Emme tiedä onko amerikkalaisten sotilastukikohdissa taktisia ydinaseita – niistä ei raportoida missään – hyvin säilynyt salaisuus, jonka Kiina saattaa tietää todellisuutena?

Ulospääsy hallitusta korealaiskriisistä

Pekingin tiekartta määrittelee rauhan edellytykset. Mikäli US-taisteluvoimat poistuvat tietyssä järjestyksessä ja lopulta kokonaan, uhka väistyy ja pohjoisen korealaiset eivät tarvitse turvakseen kehittämiään ydinaseita, joiden ohjuksellista täyttä toimivuutta ei olla edes kyetty todistamaan – ehkä tämänkin osuuden Kiina tietää totuudellisesti (?)

Korealaisten ydinaseet on luotu poliittiseksi/aseelliseksi vastavoimaksi noille US Army' n ja USAF' in taisteluvoimille – niemimaan eteläosasta.

Mikäli korealaisten välille saadaan syntymään rauhansopimus, on odotettavissa, että Pekingin tiekartta palkitsee korealaiset ja pohjoisen osan väestön kaikki pakotteet poistetaan kiinalaisten osalta, joka näin takaa pohjois-korealaisten selviämisen pahasta ravinto-ongelmasta, kun kuivuus jäytää korealaista maanviljelyä |12.

Kiina noudattaa tarkasti YK-pakotteita, ja jos rauha koittaa, ilmoittanee Kiina etukäteen poistuvansa pakotteista. Kiina pystyy korvaamaan kaiken pakotepolitiikan - muualta maailmasta.

Seuraava treffi koittaa jo piakkoin, sillä Trump tarvitsee onnistumisia!

Voimme odottaa kolmatta treffiä jo tämän vuoden lopulle. Meitä suomalaisia ajatellen sille olisi sopiva neuvottelupöytä juuri Suomessa, sillä presidentti Niinistö on hyvissä väleissä kaikkien kolmen kanssa |13 – Kiinan presidentti Xi Jinping' in, Venäjän Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain Donald Trumpin kanssa.

Mikäli kaikki nämä kolme yhdessä päättävät, niin Korea saa rauhansa, yhdistymisensä ja yhtenäistymisensä – yhdistymiseen saattaa kulua vuosia, mutta tässä kohdin jatkuva liike on tärkeämpää kuin pysähtyneisyys.


Mikä oli se lähtölaukaus, joka tuotti tuon pohjois-korealaisten mystisen ”velanmaksuviestin” Suomeen – kuka/ mikä olikaan sen takana? Mitä tapahtui keväällä 2017? Kaiken takana saattoi olla yllättäviä voimia, joiden tavoite on rauhoittaa koko Kiinan lähiympäristö – sisältäen myös tuon Korean niemimaan …

Jatkuu


4508

27

<50

  Vastaukset

  • Sale edustaa puhtaimmillaan suomalaista puoluettomuutta ja sotilaspoliittista liittoutumattomuutta, kehaisi olevansa suomalainen. Tunnetusti Suomen kansa vastustaa Natoa - yli 50 prosentin voimalla!

  • Aloituksen itse keksitty "historiaosuus" johtuu siitä, että peruskoulukin jäi kesken.

   • Voisiko saada perusteluja tuosta keksitystä osuudesta? Mitä pystyviivan jälkeiset numerot ovat? Viitteitä, mutta minne?!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisiko saada perusteluja tuosta keksitystä osuudesta? Mitä pystyviivan jälkeiset numerot ovat? Viitteitä, mutta minne?!

    Lähteitä ja -NE ON OMIA KIRJOITUKSIA!!! BUAHAAHAAAAAA


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lähteitä ja -NE ON OMIA KIRJOITUKSIA!!! BUAHAAHAAAAAA

    Entä perustelut?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Entä perustelut?

    Eihän omilla aivopieruilla voi edes tämmönen trolli paskakirjoituksiaan perustella.


  • 2

   Suomelle on nyt tarjolla kultalautasella – rauhanvälittäjän rooli vailla vertaa. Nyt presidentti Niinistö on tullut avoimesti esille omalla tarjouksellaan ja voisimme olla varmoja, että se on noteerattu tarkasti niin Pekingissä, Moskovassa (korealaisten vierusvoimia) ja Washingtonissa (kaukaa Tyynen valtameren takaa asevoimien omistajana Korean niemimaalla).

   Jäämme odottamaan kolmatta ja ratkaisevaa treffiä ”rakastuneiden kesken” - ja jos ja kun se onnistuu – kumpikin kuittaa Nobelin rauhanpalkinnon, jonka jakajaksi voisi tulla myös presidentti Niinistö – siksi suuresta ratkaisusta tuossa olisi kysymys ”hyviä palveluksia tarjonneesta neuvottelupöydästä”. Ja Kim saisi kansainvälisen hyväksynnän |14, joka on Pekingin tiekartan eräs pienempi päätavoite!


   EKSTRA
   ”Milloin korealaiset solmivat keskinäisen rauhansopimuksen?” -IL_BLOG
   ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/korealaiset-solmivat-rauhansopimuksen.html -

   ”[2017] Hakeeko US hyökkäyssyytä Pohjois-Koreaan?” -IL_BLOG
   ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/07/hakeeko-usa-hyokkayssyyta-pohjois.html -

   ...
   ”Murhattu velipuoli Kim Jong-nam” -Yle
   ~ https://yle.fi/uutiset/3-10825135 -

   ...
   Viitteet tekstistä [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/06/viiteluettelo-suomi-tarjoutui.html - ]


   4540

   • VARSINAINEN VALOPÄÄ!!

    OMAT KIRJOITUKSET LÄHTEENÄ!!!!

    TÄMÄ ON PÄIVÄN PARAS VITSI!!!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    VARSINAINEN VALOPÄÄ!!

    OMAT KIRJOITUKSET LÄHTEENÄ!!!!

    TÄMÄ ON PÄIVÄN PARAS VITSI!!!!!

    Kuinka paljon niistä oli omia tekstejä?


   • Nythän Antti Rinteellä on mahdollisuus laittaa Al hussein rauhanvälittäjäksi Koreaan. Voi mikä tilaisuus, suositukset maralta, Tarjalta, tytiltä jne. Nyt jos koskaan..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuinka paljon niistä oli omia tekstejä?

    Kaikki aivopierut on sen omia!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki aivopierut on sen omia!!!

    Pitäisikö jotkut reseptit jo uusia? Avaako äiti peräkammarin oven?


  • Tämä pitäisi toimittaa presidentille!

   • Mielummin mielenterveystoimistoon henk kohtaisesti ja ottaa yöpymisvälineet mukaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mielummin mielenterveystoimistoon henk kohtaisesti ja ottaa yöpymisvälineet mukaan.

    Dosetti tyhjänä peräkammarissa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Dosetti tyhjänä peräkammarissa?

    Se kannatttaa myös mainita mielenterveystoimistossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se kannatttaa myös mainita mielenterveystoimistossa.

    Saitko sellaiset ohjeet käydessäsi siellä? Saitko helpotuksen?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Saitko sellaiset ohjeet käydessäsi siellä? Saitko helpotuksen?

    Voisiko aloittaja vastata? Mitä mielenterveystoimistossa sanottiin ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voisiko aloittaja vastata? Mitä mielenterveystoimistossa sanottiin ?

    Täälläkin komeaa kommentointia neulanterävästi aiheeseen liittyen - KATKERUUTTA HAVAITTAVISSA?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täälläkin komeaa kommentointia neulanterävästi aiheeseen liittyen - KATKERUUTTA HAVAITTAVISSA?

    Kannattaa kertoa siitäkin


  • Presidentti Niinistö on hoksannut hyvin puolueettomuuspolitiikkamme, sillä sen myötä pysymme muiden ulkoisten ongelmien ulkopuolella ja voimme tarjota näitä hyviä palveluita!

   Kansa komppaa Niinistöä, eikä halua yli 50 prossan voimin edes Natoon!

   • Mikä puoluettomuuspolitiikka? Sulla taitaa olla dementia, kun puhut 50 vuotta vanhoista asioista kuin ne olisivat totta tänä päivänä.


  • Erinomainen avaus. Kerrankin jotain uutta ja rakentavaa!

  • Pari kysymystä täytyy nostaa esille tässä yhteydessä. Ensinnäkin Suomi Korean huippukokouksen paikkana on maantieteellisesti kovin kaukana Pohjois-Koreasta. Jos pitää paikkansa tieto, jonka mukaan Pohjois-Korean ylin johtaja ei halua matkustaa lentokoneella vaan junalla, niin Suomea on epätodennäköistä pitää tulevana huippukokouspaikkana, jos huippukokous järjestetään. Sen sijaan alustavia ja pohjustavia neuvotteluja täällä lienee mahdollista käydä.

   Sitten toisena koko Korean rauhanhankkeen koetinkivena taitaa olla ydinasekysymys, ydinaseista luopumista koskeva sopimus. Pohjois-Korea pitänee edelleen ja loppuun saakka kiinniniitattuna kannastaan, jonka mukaan myös Etelä-Koreasta pitää poistaa ydinaseet eli siis Jenkkilän ydinaseet. Epätodennäköiseltä vaikuttaa, että USA semmoiseen suostuisi. Siihen saattaa sortua koko Korean rauhan hankke.

   • "Pohjois-Korea pitänee edelleen ja loppuun saakka kiinniniitattuna kannastaan, jonka mukaan myös Etelä-Koreasta pitää poistaa ydinaseet eli siis Jenkkilän ydinaseet."

    Etelä-Koreassa ei ole ydinaseita. Mutta sekä Etelä-Korea että Japani ovat USA:n "ydinasesateenvarjon" suojassa. USA:lla on esim. Guamilla sekä alueella seilaavilla sotilasaluksilla ydinaseita, joiden kantama ulottuu Koreoiden ja Japanin alueelle.

    Em. järjestely perustuu 2. maailmansodan jälkeisiin rauhansopimuksiin, joissa Japanin varustautuminen kiellettiin. Japanin osalta rajoituksia on höllennetty. Mutta USA haluaa varmasti säilyttää sotilaallisen vaikutusvaltansa vastapainona Kiinan vahvistuneelle sotilaalliselle vaikutusvalle.

    Kyse on siis paljon isommasta palapelistä kuin vain Koreoiden suhteista. Suomella on tähän palettiin aika vähän annettavaa. Korkeintaan joku kartano virkamiestason neuvottelupaikaksi.


  • "Korealaisten ydinaseet on luotu poliittiseksi/aseelliseksi vastavoimaksi noille US Army' n ja USAF' in taisteluvoimille – niemimaan eteläosasta."

   USA heräsi neuvottelemaan siksi, että P-Korean ydinaseet uhkaavat Guamin tukikohtaa, jossa USAlla on ydinaseita. Sieltä käsin USA suojaa sekä Japania että E-Koreaa. USA:n 30 000 sotilaan vetäminen E-Koreasta saattaisi rauhoittaa P-Koreaa, mutta ei siis ratkaisisi ydinongelmaa.

   E-Koreassa ei ole ydinaseita. Siellä on USA:n lentotukikohta ohjuspuolustusjärjestelmineen ja pari muuta sotilastukikohtaa. Suurin niistä - Yongsang - aivan keskellä Soulia. P-Korean rajalta Souliin on vain 50 km. P-Korea pystyy tekemään pahaa tuhoa Soulissa pelkästään konventionaalisilla aseilla.

   Erityisesti tykinkantaman päässä oleva Han-joen pohjoispuoli on haavoittuvaa aluetta. Sieltä pääsee pakenemaan vain siltoja pitkin, jotka tietenkin räjäytetään vihollisen etenemisen estämiseksi.

  • Avaajalla lienee erinomaiset suhteet Kiinaan ja Korean niemimaalle?

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2418
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2144
  3. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   837
  4. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   44
   819