Kannattaako eläkesäästämistä jatkaa vai antaa vain rahojen lojua

Anonyymi

Minulla on v. 2003 hankittu turhuus, Nordean eläkevakuutus. Kerrytin tuolloin vuosituhannen alkupuolella säästöjä reilu 4800 € kunnes lopetin. Eläkevakuutuksen saldo on rapiat viistonnia nyt, eli "tuottoa" on tullut reilun 15v. aikana 463 € (erittelystä voi nähdä että 1400€ tuotosta on mennyt liki 900€ kuluihin.)

Lisäeläkearvioni on siis nyt n. 35€/kk kahden vuoden ajan. On kyllä vaikea uskoa, että tähän ei edelleenkään ole tullut mitään lakimuutosta ja tämmöistä hevonkukkua pitää Suomessa sietää eikä saa omia rahojaan ulos. En tajunnut avioeron tullessa, että se olisi ollut keino päästä puolison lisäksi eroon myös eläkevakuutuksesta, tai oikeastaan huomasin selvittää asian liian myöhään. Nordea nimittäin takaisinostaa vakuutuksen vain jos erosta on alle vuosi. Joten se siitä mahdollisuudesta.

Kannattaako tuonne syöttää edes vitosta kuussa? Se on lojunut monta vuotta oikeastaan ilman tapahtumia, välillä voi euron notkahtaa mutta sitten taas palaa samaan. Oletteko te muut eläkesäästön ottaneet vain unohtaneet ne rahat sinne tilille vai koetatteko vielä jotenkin tekohengittää näitä? Ei siinä ettei säästäminen olisi järkevää, mutta siinä ei vaan ole yhtään mitään järkeä että säästöistä saa pari kymppiä kuussa käteen.

6

153

  Vastaukset

  • Moni huijattu mukaan Pankkien tuottoisaan eläkesäästämiseen.

   Jos joku haluaa säästää eläkettään varten, ostakaa itse suoraan osakkeita pörssistä.

   Sekä eläkesäästö, että yksityiset sairausvakuutukset tuhoavat sitä vaivalla aikaansaatua yhteistä terveyspalvelua, että eläkejärjestelmää.

  • Nän on kun sain 10 v maksamaani eläkettä vajaa 600 euroa kk . Vero oli 50 prosenttia kun kerroin lapsille irtisanoivat heti omat vakuutukset. Nyt maksan suuremmasta osinkotulosta 30 prosenttia. tämä on totuus poistakaa vain viesti ei suomessa saa totuuksia kertoa

   • Noissahan on siirretty ansiotuloverotus. Et maksa siitä palkanosasta veroa minkä laitat vakuutukseen eli saat verottoman palkan kasvamaan korkoa rahastoon. Nostettaessa maksat ansiotuloveron voimassaolevien tulorajojen mukaan. 50% verokortilla tienaat varmaa useamman satatuhatta vuodessa.


  • Useinhan nuo tuputetaan väkisin ihmisille asuntolainaa ottaessa: "Laina myönnetään varmasti, jos laitetaan tälläinen kokonaispalvelupaketti...". Siinä tuli siis samalla otettua myös vakuutukset samasta konsernista. Nyt laskeskelin, ettei tämä paketti loppupeleissä olekaan niin edullinen. Pitäisi lailla kieltää tuollaiset huijaukset.

  • Mulla on myös tuo Nordean eläkevakuutus. 2000 luvun alussa laitoin sinne n. 20 000. Tämän vuoden alkupuolella täytin 60 ja aloitin takaisinmaksun, säästö oli kasvanut 54 tuhanteen. Joten nyt nostan tonnin verran verotettavaa kuukaudessa viiden vuoden ajan. Aika paljon siitä kiinni mihin rahastoihin on nuo säästöt laittanut, mulla kävi hyvä tuuri.

   • Itsellä yrityksen ottamana 2008. Säästössä n 80000 ja vielä 13 v pitäis maksaa.
    Alkuun kun ei ymmärtänyt laittaa kun pankin suosittelemiin rahastoihin oli tuotto
    Parin prossan luokkaa kulujen jälkeen . Kun tajus , että niitä rahastoa voi muuttaa
    Pienempikuluisiin alko tuottoa saamaan paremmin. Halvat indeksirahastot on ollu hyviä .
    Tämän vuoden tuotto melkeen 18 paunaa. Indeksien heilunta tietysti vaikuttaa , mutta nyt näyttää hyvältä. Vaatii tietysti tutustumista ja vaivannäköä vaihdella niitä rahastoja ja
    Maksujen painotuksia. Muutenkin kun yritys sen maksaa ja eläke kertyy itselle niin passaa kyllä mulle. Verotus tässä tapauksessa ansiotuloverotuksen mukaan . 2008 otettu ja eläkkeelle 62 vuotiaana.


  Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   194
   7643
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5279
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4195
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3142