Mihin sijoittaa nuorena iso summa

Anonyymi

Moi!
Haluaisin kuulla vähän mitä muut tekisivät minun tilanteessani. Eli olen reilu kakskymppinen ja varallisuutta tulossa n. 300 000€ edestä. Mitä kannattaisi näin nuorena rahalla tehdä jotta sen arvo nousisi mahdollisimman paljon mutta varmasti. Oma asunto kyllä olisi pikkuhiljaa tarpeen, mutta kannattaako se edes näillä hinnoilla 2019?
Vinkkejä kiitos! :)

13

85

  Vastaukset

  • Indeksi rahastoon. Suomi on kallis mutta tutkimalla löytyy.

   Hyvä raha ehkä olisi parasta ostaa omakotitalo heti hyvällä paikalla hyvässä....

  • 3-6kk kulut hätävaratilille ja loput indeksirahastoon tai johonkin Seligsonin halpaan rahastoon. Asunnon ehdit ostaa myöhemminkin ja lainaakin irtoaa helpommin 300k salkulla.

   Kaikista hankalinta sulla tulee olemaan koskematta salkkuun. Olisi tärkeää, että et myisi salkkusi rahastoja/osakkeita silloin kun tarvitset rahaa tai kun osakemarkkinat laskevat. Varsinkin 20-30 vuotiaana on paljon suunnittelemattomia menoeriä, joita on vaikea ennakoida ennen sijoituksen tekemistä. Kun siis kokoat salkkuasi, pidä osta ja unohda mentaliteetti. Kiität itseäsi 30-40 vuoden ikäisenä taloudellisesta turvallisuudesta.

   Niin, ja muista avioehto ennen naimisiin menoa :D

   • "Asunnon ehdit ostaa myöhemminkin "

    Niin että siihen saakka kannattaa maksaa 800-1000 euroa kuussa vuokraa? Tuon joutuu maksamaan jos pk-seudulta asunnon tahtoo vuokrata. Eikä tuolla saa edes kovin kummoista kämppää.


  • Kiinnittyi huomio sanaan tulossa....

   • ^ mikäs tossa mättää?


  • 3-12kk kulut hätävaroiksi joko käyttötilille tai likvideihin säästörahastoihin.
   Loput joihinkin hyviin indeksirahastoihin.

  • Osta uusi audin 7 sarjalainen. Jos kakskymppisenä ajelet omalla 7 sarjan audillasi, niin saat pillua niin paljon kuin vain kehtaat vastaanottaa. Ehdottomasti paras tapa tämä. Jos jätät tekemättä niin harmittelet sitten kuitenkin nelikymppisenä, että jäi pilluvaihe elämästä kakskymppisenä kokematta. Komea kaara alle, josta muut ikäisesi voivat vain haaveilla, niin olet heti ikäluokkasi kingi ja naisten edessä the alfa, joka saa kaikki.

  • Turha kiirehtiä. Mieti ja tutki rauhassa eri vaihtoehtoja.

   • lisään tähän vielä sen verran, että itse sijoitin aikoinaan palkastani hyvää osinkoa maksaviin suomalaisiin yhtiöihin, koska tarkoituksena oli elää myöhemmin osingoilla...... tämä toteutui. matkalle osui toki myös virheitä, kuten varmasti kaikille.
    Indeksirahastotkaan ei ole huono vaihtoehto, jos koet se omaksi jutuksesi.


  • Asuntoa ei kannata ostaa jos et aijo asua siinä pitkään. On myös paljon, suurin osa suomea jossa asuntojen arvo laskee ja jää jopa usealle 10 v aikana käteen, kukaan ei osta, jos ei ole lähellä työpaikkaa.

   itse ostin kyllä uuden auton kun 18v täytin ja sillä opiskelin, avioiduin ja tulin 3 iskäksi. Pidin autoa 18v ja ajoin 260tkm, toki osti myös asunnon, muttta silloin oli eri ajat, arvo nousi kohisten.

  • Oma asunto kannattaa ostaa, ei mitään järkeä maksaa hirmuvuokria. 200 tonnilla asunto, 80 tonnia indeksirahastoihin ja 20 tonnia pahan päivän varalla käteisenä.

  • Älä ainakaan patjaan sijoita, inflaatio syö ne...
   Internetti pankeilla on parempi korko... jos joutuu sitten maksamaa vetoa mutta ehkä luotettavin sijoituksena jos valitsee sellaisa jolla on sijoillajille valtion takuu..

  • Osta asunto ja ota siihen noin puolet lainaa. Sitten muiden rahojen hajautus ajallisesti rahastoihin ja osakkeisiin. Ajallisella hajautuksella tarkoitan sitä, että ostat kerran kuukaudessa rahastoa tai osaketta noin kahden vuoden ajan. Tutustu osakkeisiin ja kun alat ymmärtää niiden päälle, niin kasvata niiden osuutta.

   Hyviä yhtiöitä kannattaa ostaa silloin kun ne ovat edullisia. Huom. kaikki edulliset yhtiöt eivät ole hyviä. Tänään aikaisemmin tuli vastaan seuraava ns. tällä hetkellä hyvän ajoituksen yhtiö:
   https://osinkotulot.blogspot.com/2019/10/osinkoaristokraatti-tanger-factory.html

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3738
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   2090