Mersumiehen elämää

Anonyymi

Mersun piti olla unelmien auto 25-vuotiaalle savolaismiehelle, mutta melkoinen painajainen siitä muodostui.
LÄHES NAAPURISSA asunut tuttava oli suosittanut S 400 CDI-mallisen Mercedes Benzin ostamista tutulta autokauppiaalta. Vuoden 2006 vuosimallia olleen auton hinta oli 24 000 euroa.

Kun osamaksulla ostettu auto osoittautui selkeästi odotettua heikompikuntoiseksi, niin pimeällä ja lumisella sivutiellä Kiuruvedellä marraskuussa 2015 tapahtui risteyskolari saman naapurin miehen kanssa, joka kauppaa oli suositellut. Vakuutusrahoja auton loppuvelan maksuun ei tullut vaan haaste käräjäoikeuteen.

Autokauppa tehtiin nuorukaisen ja autoliikkeen välillä 10. marraskuuta. Vain muutama päivä ostamisen jälkeen hän oli oikeudessa kertomansa mukaan tajunnut, että häntä oli huijattu ja hänellä on käsissään huono ajoneuvo. Tuolloin nuorukaiseen iski epätoivo, sillä ajoneuvosta oli selvästi enemmän velkaa rahoitusyhtiölle, kuin auton arvo todellisuudessa oli.

Järjestetty kolari paras idea
Kertomansa mukaan miehelle ei tullut mieleen vaatia kaupan purkamista tai hinnanalennusta. Muutaman päivän miettimisen jälkeen hänelle tuli mieleen sen sijaan ajaa tuttavan kanssa kolari savolaisen maaseudun syrjäisessä tienristeyksessä. Nuorukainen oli tiennyt suurin piirtein koska tuttava ajaisi risteykseen, sillä he olivat sopineet puhelimitse lähtevänsä kylälle vanhemman miehen ajaman rekan luokse ja näkevänsä siellä.

Vakuutusyhtiön tutkijan mielestä onnettomuus oli tapahtunut siten, että fiaskoksi osoittautunut Mersu olisi seissyt tienristeyksessä ja tuttava olisi ajanut tämän kylkeen tarkoituksella hallussaan olleella Mersun maasturilla. Miehet kiistivät oikeudessa tämän ja totesivat kaiken tapahtuneet yllättäen.

Nuorukainen oli kertomansa mukaan tullut täysin yllättäen tuttavansa kesärenkain varustetun maasturin eteen kärkikolmion takaa. Paikalle ei kutsuttu poliiseja, vaan nuorukainen teki asiasta vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön. Syyllisyyshän oli selvillä.

Vakuutusyhtiössä alkoivat hälytyskellot soida ja tapaus joutui tarkempaan syyniin. Kun vastapuolen vahingot huomioidaan, niin onnettomuus olisi tullut maksamaan vakuutusyhtiölle noin 25 000 euroa.

Kolarikaverin syytteet nurin
Käräjäoikeus katsoi nuorukaisen syyllistyneen törkeään petokseen, jota hän oli huolellisesti suunnitellut. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1990 syntyneen miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta. Kolarista tuli maksettavaa miehelle yli 13 000 euroa. Osan kolarivaurioista hän on jo aiemmin korvannut vakuutusyhtiölle. Kun auto oli nuorukaisen käytössä vain kymmenkunta päivää, niin hintaa per päivä tuli pitkästi toistatuhatta euroa.

Sen sijaan vanhemman miehen syyllisyydestä ei käräjäoikeus merkkejä nähnyt, ja hänen kohdaltaan syyte hylättiin. Syyttäjä oli vaatinut vanhemmalle miehelle tuomiota niin ikään törkeästä petoksesta ja tuomiota määrättäessä olisi ollut huomioitava myös miehen aiempi rikollinen menneisyys. Hänet on tuomittu aiemmin useista omaisuusrikoksista pitkään vankeustuomioon.
Pekka Moliis

3

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan perus suomalaista kateutta ja kusipäisyyttä, kun ei varaa ole muuhun kun Toyotaan tai Skodaan niin tehdään tällaista.

      • Anonyymi

        Mese unelma voi olla joskus karikkoista ja vakuutusyhtiöt sinisilmäisiä 😋


    • Anonyymi

      Vain muutama päivä ostamisen jälkeen hän oli oikeudessa kertomansa mukaan tajunnut, että häntä oli huijattu ja hänellä on käsissään huono ajoneuvo

      Näinhän se Mersun oston kanssa yleensä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe