Taas Rautalampi

Anonyymi

Onnea kylän uusille ylioppilaille.
Ikävää vain, että koulunpäättäjäiset järjestetään paikallisessa kirkossa.
Näin kunnioitetaan vain yhden ryhmän maailmankatsomusta ja uskonnollisuutta.
Sekä sukulaisten että lakitettavien joukkoon kuuluu ihmisiä joiden maailmankuvaan ja arvoihin tämä menettely oli loukkaus.

Itse kuulun siihen joukkoon joka ei osallistunut kirkonmenoihin.

9

95

Vastaukset

 • Rautalammin srk on aivan liian mahtava pikkukunnalle. Kaikki tapahtumat liittyvät seurakuntaan. Ahdistavaa muille kuin seurakuntalaisille. Arkipäivän fasismia on oiva kuvaus seurakunnan johtoasemalle emäpitäjässä. Onneksi väki vähenee ja seurakunta yhdistetään johonkin joskus. Ihmiselle tulee tilaa hengittää ketkä ovat vielä paikalla.

 • No voi ei!
  Mieluummin neutraaleja kaiken kansan tilaisuuksia, ei mitään uskonto-pakkopullaa, vaikka hieno kirkko onkin.
  Haloo!!!

 • Kauan sitten jälkikasvu oli matti lohen koulussa ja piinaavia oli ne päivät ja tunnit kun poikkeavat uskonnottomat istutettiin luokkiin läksyjä lukemaanja ja juhlakansa riemuitsi kirkon menoissa, kerhoissa, Törmälässä jne.
  Jälkikasvulle jäi varmasti jokin trauma moisesta varsinkin kun kerran kävi joukon mukana kirkossa ja kolehti kerättiin pakanalähetystyölle. piti joku penni antaa.

  Aivan sairasta Rautalammilla kirkon ja koulun yhteistyö muita kohtaan. Hyi !

 • Mikä tässä maailmassa ei olisi ahdistavaa? Kirkko ja kirkkorakennukset kuuluvat kulttuuriperintöömme. Jos väki seurakunnista loppuu, arvokkaiden kirkkorakennusten ylläpito, huolto ja korjaukset ajautuisivat valtiolle. Kulttuurikansa Suomi ei anna kulttuuriperintömme rapautua.

 • Väki seurakunnissa vähenee. Onneksi. Kirkoista maailmalla rakennetaan koteja, ravintoloita jne. Mikä ettei tämä onnistuisi lammillakin. Jokunen voisi työllistyäkin muutoin kuin verovaroilla.

 • Telkkarissa pyörii Barnwood builders sarja jossa joukko amerikkailaisi purkaa ja uudelleenrakentaa vanhoja hirsisiä latoja, muita taloja ja kirkkoja. Eikö Rautalammin kirkossa ole valtava määrä vanhaa hirtää. Jopa olisi mahtava urakka. Hirsistä saisi vaikka mitä.

 • Seurakunta tekee paljon hienoa työtä kuntalaisten eteen ja on tärkeä osa ikääntyvää yhteisöä, vielä hetken. Kyllä olisi Jeesuskin Matkatuvassa yöpynyt, jos olis aikaa elänyt.

  • Oikeusviranomaiselta hyvä ratkaisu. Koulu on koulunkäyntiä varten. Kirkko kirkonmenoja varten.
   Toivottavasti Rautalammillakin ymmärrettäisiin kirkon ja koulun ero.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oikeusviranomaiselta hyvä ratkaisu. Koulu on koulunkäyntiä varten. Kirkko kirkonmenoja varten.
   Toivottavasti Rautalammillakin ymmärrettäisiin kirkon ja koulun ero.

   Täydellisen oikein ja oikeudenmukaista!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  59
  2846
 2. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  54
  689
 3. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  31
  508