Miten tarkastaa että korot oikein?

Anonyymi

Jos on esim. Jousto luotto, on joku pääoma siellä, nostaa uutta, maksaa osan pois jne, miten sitä maallikko enää pysyy mukana korkojen suhteen?

Miten se korko muodostuu? Ainako sen hetkisestä pääomasta vai?

Esim. Jos 1.1 on 500 velkaa, 5.1 ottaa 100 lisää, alkaako 5.1 korko ottamaan siitä +600 eurosta vai?

Entä tuleeko korko vain pääomasta vai myös nostokuluista, jne palveluista?

Osaako joku kertoa ja miten sitä olisi helppo tarkkailla, että on oikein?

Kiitos.

4

<50

Vastaukset

  • Taas yks persaukinen kyselee tyhmiä netissä. Kannattiko ottaa vippejä? Häh?

    • Jeps. Ei voi muuta kuin nauraa tällaisille henkilöille. Ensin otetaan lainat alle ja sittten kun ollaan kusessa ruetaan miettimääñ mitä nämä lainat oikeastaan edes tarkoittavat. Persaukisille olisi parasta, että ulosoton tyyppinen virallinen taho ottaisi palkat yms. tulot heti talteen, maksaisi vuokrat ja muut tarpeelliset laskut siitä alkuun, loppurahoista sitten antaisi puolet kaupan lahjakortteina, joilla saa ostettua ruoat, vaatteet ja muut tarpeelliset päivittäistavarat, ja pistäisi loput säästöön tulevaa varten.


  • Kaikki riippuu siitä millaisen luottosopimuksen olet allekirjoittanut. Yleensä korko lasketaan aina jokaisen päivän saldolle. Tämä saldo voi sitten olla puhdasta pääomaa tai se voi myös sisältää nostokuluja, maksamattomia korkoja jne.

    Mikäli luottosopimus on epäselvä tai asia ei käy sieltä selkeästi ilmi, on se yleensä silloin kohtuuton kuluttajan kannalta ja voit tällä perusteella riitauttaa asian esim. käräjäoikeudessa. Mikäli voitat, ei sinun tarvitse maksaa mitään korkoja tai kuluja koko laina-ajalta.

  • Viddu kun huvittaa käydä näitä persaukisten juttuja katsomassa. Sunnuntaina tultiin venetsiasta. Kk sitten auton vaihto ja vähän taloon remppaa. Lainaa en ole 51 vuotiaana ottanut muuhun kun omakotitaloon. Ihan tavan ns duunari viimeiset 31v. Siis mee töihin

Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.