Kiinasta EU:n talouden

ja maailmantalouden pelastaja!
https://yle.fi/uutiset/3-10834824

Tuleeko vai.....?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämän uutisen mukaan Kiina on vahvoilla.

      https://yle.fi/uutiset/3-10830327
      Maailmanpolitiikka ei ikinä pysy paikallaan, mutta nyt liikettä on paljon ja moneen suuntaan. Kiina kasvaa, Yhdysvallat taantuu, Venäjä puskee ja EU on taas yhdessä käännekohdassa. Taustalla on toki vielä paljon muutakin ja tulevaisuushorisontti on ilmastokriisistä tumma.
      Kiina rakentaa kauppareittejä ja erilaisia riippuvuuksia. Sillä on rahaa ostaa maailma ja kärsivällisyyttä muovata sitä tavoitteidensa mukaiseksi. Rakentaa vaikkapa tunneli Tallinnasta Helsinkiin ja sen perään rautatie Jäämerelle. Tällaisilla hankkeilla Kiina levittää aktiivisesti paitsi vaikutusvaltaansa myös omaa tapaansa ajatella ja toimia.
      ....
      Merkillepantavaa on toisenlainen politiikka kuin Yhdysvalloilla. Kiina ei uhkaa ketään. Ei ainakaan julkisesti.
      Kiinan tuki Venezuelalle saattaa on syy USA:n invaasion epäonnistumiselle.

    • Jos Partacusi Kiinasta aletaan ottamaan mallia niin sinä olet ensimmäisiä uudelleenkoulutusleirillä. Sinnehän ne toisinajattelijat laittavat ja täällähän komuloinen on varsinainen toisinajattelija!

    • Kiinan ulkopolitiikka on ainutlaatuinen. Se ei uhkaile ketään pakotteilla eikä sodalla kuten mm. USA parhaillaan tekee Lähi-idässä. Kiina vaihtaa tavaroita missä suinkin se on mahdollista. Kiina jopa rynnii Suomen tuotantoon eikä EK-mafian suusta ole vielä vastaan sanottu.

      Kiina 1.5 mrd väestöllä on maailman toiseksi suurin talousmahti. Kiina on palaamassa siihen missä se oli 500 vuotta sitten eli maailman ykköseksi. USA jää lähivuosina kakkoseksi.
      Aloituksen uutisessa (linkissä) kerrotaan Kiinan suotuisasta vaikutuksesta mm. EU:n talouteen. Maan asevarustelukulut ovat luokkaa 13 % maailman varustelumenoista. Vertailun vuoksi USA osuus on 40 %. Kiina etenee tavaranvaihdolla aseiden sijasta. Toivottavasti Kiina ei lisää asekulujaan. Noillakin se pärjää mainiosti.

      Toinen seikka on vieläkin tärkeämpi. Kiina osallisena BRICS-maiden järjestöön (Kiina,Intia, Brasilia, Venäjä, Etelä-Afrikka). Sillä on USA:n johtamaasta Maailmanpankista poikkeava oma luototusjärjestelmä. Lännen talouskriisit eivät kosketa näitä maita täysinäisesti.
      Maailman talouteen luotonannon kohdalla on tullut uusi tekijä ja jota lännen kapitalismi ei ehkä vielä täysin tajua.
      Tämä merkitsee lännen kapitalismin valta-asemien kuihtumista. USA yrittänee korjata tilannetta sodanlietsonnalla mikä on lännelle tavallinen keino.

      Linkin https://yle.fi/uutiset/3-10834824 sisältö viittaa uuden kansainvälisen talouden järjestelmän syntymistä ja että EU toivotaan suhtautuvan siihen myönteisesti.
      Geopolitiikka on puhunut. Maailma muuttuu eskoseni. Hyväksi vai vieläkin paremmaksi, sitä on vaikea vielä vakuuttaa.
      Kiinaan johtaa poliittisesti kommunistinen puolue ja joka toteuttaa valtiomonopolistisen kapitalismin talousohjelmaa: Yhtiöt eivät määrää valtion politiikkaa. Yhtiöt toimivat valtion suojeluksessa taloudellisella alueella.

      • Kuvasi Kiinasta Partacusi on komuloisuutesi vääristämä. Onhan Kiina pyrkinyt valtaamaan niitä meren matalikkoja joilla ei ole ollut varsinaisia asukkaita mutta ei myöskään omistjia. Kiinahan on niille rakentanut uutisten mukaan sotilaallista toimintaa varten tukikohtia. Se kaiketi haluaa estää muita ympäröiviä valtioita kalastamasta noilla matalikoilla.

        Lisäksi Kiina sortaa kaikkia vähemmistökansojaan kuten esim. uiguureja josta pieni esimerkki lehdestä:
        ”Salaisuuksilla verhotulla internointileirillä on miljoona uiguuria, minkä lisäksi kaksi miljoonaa uiguuria on pakotettu poliittisille uudelleenkoulutusleireille, YK:n ihmisoikeuspaneeli sanoo.”

        Iltalehti kertoo:
        ”YK:n ihmisoikeuspaneeli kertoi viime viikolla uskovansa, että Kiina pitää maan uiguuri-vähemmistön edustajia salaisilla leireillä. Järjestö sanoo saaneensa luotettavia raportteja asiasta.
        Järjestön mukaan leireille on päätynyt yli miljoona uiguuria.
        Washington Post kertoi jo toukokuussa, että leireillä opiskellaan kommunistista propagandaa ja ylistetään Kiinan presidentti Xi Jingpingiä. Psykologisten vaikutusyritysten ohella leirien asukkaita kidutetaan.”

        Kiina ei sovellu miksikään hyväksi esimerkiksi oikeastaan missään suhteessa. Kun Hong Kong jäi Kiinan haltuun, niin silloin sovittiin ”Yksi maa kansi järjestelmää” periaatteesta vielä vuosia eteenpäin mutta Kiina pyrkii sitä koko ajan murentamaan. Kiina ei siten ole luotettava kumppani kenellekään.
        Uutisten mukaan Kiinalla on valtaisat ympäristöongelmat koska kommunismi ei kykene niitä hallitsemaan kuten NL:sta opimme. Kiina tulee olemaan aina vain suurempi ongelma muulle maailmalle koska sieltä puuttuu demokraattinen hallinto, eikä kiinalainenkaan diktatuuri ole mikään ihmisen ystävä.

        Kiinan hallinto on komuloisten käsissä mutta talous porskuttaa pitkälti kapitalismin keinoin, se tarkoittaa kommunismin luhistumista ajan mittaan koska kansa alkaa siihen suhtautumaan ynseästi sen estäessä vapaata kehitystä.

        Kommunismi ja sosialismi ovat aina johtaneet kurjuuteen ja tulevat sen aina tekemään.


    • Anonyymi

      Rinteen hallitukselle vinkiksi.

      – Vuonna 2017 Kiina sijoitti tutkimukseen ja kehitykseen 225 miljardia euroa. Sillä oli hallussaan 1,382 miljoonaa patenttia – se johti patenteissa jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Meidän Euroopassa pitää herätä. Meidänkin pitää sijoittaa koulutukseen ja kehitykseen.

      Meidän tulee Suomessakin herätä ja luopua tyystin Sipilän tiedonhankinnan vastaisesta linjasta. Emme kai halua hakeutua kivikautta kohti!!!

    • Anonyymi

      Maailmanpolitiikka muuttuu jatkuvasti, joskus nopeammin joskus hitaasti kiiruhtaen. USA uhkaa sotatoimilla sinne sun tänne. Kiina varoo suhteissaan väkivaltaa.
      Kiina menee eteenpäin, Yhdysvallat taantuu, Venäjä vähän sitä ja tätä. EU:ta piinaa Englannin brexit, mikä osoittaa demokratian kriisiä. Vapaaehtoinen yhteenliittymä muodostuukin vankilan kaltaiseksi pakkoliitoksi.
      Tulevaisuushorisontissa siintää ilmastokriisi.

      Kiina rakentaa kauppareittejä ja erilaisia taloudellisia riippuvuuksia. Se ostaa ja myy langettamatta muille tuomioita. Kiinalla on rahaa ja halua rakentaa kauppaa edistäviä rakenteita. Kiina muokkaa maailmaa mieleisekseen mutta ilman alistamisen elkeitä. Ainakaaan niitä ei näy selvästi.
      Kiina voi rakentaa vaikkapa tunnelin Tallinnasta Helsinkiin ja tai rautatien Jäämerelle. Kiina myy kyllä aseitakin. Päällimmäisenä näyttää olevan tavaranvaihtoa edistävät toimet.
      Mitä kielteistä Kiinan ulkopoltiikasta löytyis? Varmaan nittä on mutta julkinen media ei ole tuonut sellaista esiin.
      USA estää kansalaistensa matkustamista Kuubaan. Kiina työntää väestöään tutustumaan ulkomaihin.

    • Anonyymi

      Kiina on valtiomuodoltaan yksipuoluediktatuuri, jopa yhden henkilön diktatuuri Stalinin Neuvostoliiton malliin.
      Vähemmistöjä ja toisinajattelijoita sorretaan ja suljetaan leireille sumeilematta, ja tältä suomalaiset kommunistijämät sulkevat aistinsa samalla tapaa kuin sen aiemman kommunismidiktatuurin, Neuvostoliiton, ollessa tolpillaan.


      Esitetty väite siitä, ettei Kiina ole aggressiivinen, ei myöskään pidä paikkaansa, sillä pyrkiihän se omimaan koko Etelä-Kiinan meren itselleen ja siten estämään jopa vapaan merenkulun alueella.
      Tämän lisäksi Kiina uhkailee Taiwania miehityksellä vuosikymmenestä toiseen.
      Että semmonen esikuva se taas kerran näillä Suomen kommunistijämillä.

      Historian Syövereistä

    • Anonyymi

      Ilmastonmuutoksen torjunnassa Kiina on edelläkävijä:

      <<<Kiinassa on herätty voimakkaasti ilmastonmuutokseen ja päästöjen vähentämiseen, kertoo projektijohtaja Janne Peljo Sitran Ilmastoratkaisuista.

      – Sähköinen liikenne Kiinassa on kasvanut, siellä on esimerkiksi sähköbusseja eniten maailmassa. Samoin rakentamisen energiatehokkuus on kasvanut. Myös pienhiukkaspäästöt ovat olleet ongelma ja esimerkiksi maaseudun fossiilipohjaisia keittoliesiä on vaihdettu vähäpäästöisempiin sähköllä toimiviin malleihin. Teollisuudessa on tosi isoja energiatehokkuusohjelmia, esimerkiksi Top 10 000 -ohjelma, johon osallistuu Kiinan 10 000 suurinta teollisuusyritystä. Vesivoimaa on lisätty ja etenkin Pohjois-Kiinassa on otettu käyttöön kaukolämpöä,>>>

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiinan kasvutarina on huikea. Uusi talouspolitiikka alkoi 1970 luvun lopulla. USA odottaa kauhulla, minä lähivuonna Kiina ohittaa sen teollisuustuotannossa. USA ei kykene nytkään uhkailemaan Kiinaa.

      Epäkohtiako! Milloin mikään maa on valmis mihinkään. Korjattavaa löytyy aina. Aloituksen aihe oli Kiina ja maailmantalous. Tietyt trollit pyrkivät kääntämään arvioinnin sivuraiteille.
      Kiinalla ei tiettävästi ole yhtäkään sotilastukikohtaa maailmaa. USALLA niitä on noin 800. Kiina ei pakota ketään kauppavaihtoon ja aseta sanktioita paitsi vastatoimia jos kaupalle asetetaan esteitä (mm. USA:n tuontitullit).
      Luultavasti Kiinan ilmoitus lähettää Venezuelaan talousapua esit USA:n hyökkäyksen sinne.
      Kiina on todella lyhyellä ajalla satsannut luonnonsuojeluun. Toivotaan, että linja jatkuu. Ennemmin luonnonsuojelua kuin asevoiman kasvattamista. Nykyinen riittää.

    • Anonyymi

      Kapitalismille on luonnollista kurjuuden salliminen. Se johtuu pääomien kasaantumisesta. Sen seuraksi on luotu mahtava propagandajärjestelmä roskalehdistä lähtien rikkaiden esittelystä ainutlaatuisina ihmisinä ja joita ilman maailma luhistuisi.

      "Kiinan hallinto on komuloisten käsissä mutta talous porskuttaa pitkälti kapitalismin keinoin...."
      Ei se ainakaan haittapersuloisten käsissä ole. Muuten siteeraus kertoo totuuden.
      Kiina noudattaa ns. NEP-politiikkaa, jossa poliittinen valta on työväellä ja yksityiset yhtiöt voivat toimia talouden alueella valtion määräämillä ehdoilla. Tämän voimavaran avulla Kiina kohosi rakettivauhtia maailman huipulle.
      Läntiset kapitalistipiirit yrittävät luonnollisesti kaikkea ilkeyttä, joilla saisivat väkirikkaan maan sekasortoon. Samaa tyyliä kuin ns. värikumoukset Itä-Euroopassa hiljattain ja jonka seurauksena lännen pankit täyttyivät niiden varoista.

      Haittapersuloiset ovat kovinkin sähäköitä tuomitsemaan Kiinan talouden kasvun.

    • Partacus

      Kaksi merkittävää päätöstä maailman eduksi.
      1. Euroopan neuvosto hyväksyi Venäjän takaisinpaluun neuvostoon. Suomen edustajat äänestivät päätöksen puolesta.
      2. Venäjä purkaa vastapakotteeksi laittamansa elintarvikkeiden kauttakulun kiellon EU-maista.
      Suomen elintarviketeollisuus näkee asian myönteisenä. Elintarvikejunat voivat matkustaa Venäjän läpi kolmansiin maihin. Elintarvikkeita menee Kiinaan asti.

      "Uusi sillkitie" Kiinasta Eurooppaan saa uutta puhtia molempiin suuntiin.

      Päätökset edustavat jännityksen lieventymistä. Venäjän vastapakotteet Venäjälle vietävistä elintarvikkeista jatkavat voimassaoloa.

      • Anonyymi

        Venäjä on kuitenkin potkittava pellolle ellei se ala normaaliksi ja lopeta sekaantumista Georgian asioihin ja palauta niitä valtaamisan alueita.

        Lisäksi Venäjän on luovuttava Krimistä ja lopetettava Itä-Ukrainan konfliktinsa.

        Jos Georgia tai Ukraina haluaa NATO jäseneksi niin Moskovan kannattaa ymmärtää olevansa siihen yksin syypää!

        Nykyinen jämä Neuvostoliitto jota Venäjäksi kutsutaan Putlerineineen pitää haudata ja uusi demokraattinen julistaa voimaan!


    • Anonyymi

      On verrattain erikoista, että kommunistit puolustavat kiivaasti äärikapitalistista oligarkkien ja sotalordien hallitseman Venäjän imperialistista politiikkaa.
      Lisämakunsa tuohon soppaan antaa vielä se, että sekä Euroopan äärioikeisto että äärivasemmisto ovat yksissätuumin Putinin puudeleita, ja suomalaiset kommunistit siinä mukana.

      Suomikommunisteilla lienee kyse pavlovilaisesta opitusta tavasta, jolloin sanat Moskova ja Kreml saavat kommunistien syljen valumaan ja pään nyökkymään ihastuksesta menneiden Neuvosto-aikojen nostalgiseen tapaan.

      Kiina harmaantuu ja väki ikääntyy ja kommunistijohdon ote kirpoaa, kun taas sen naapuri Intia ottaa aimo harppauksia niin talouden, tieteen kuin maailmanpolitiikankin suunnalla.

      Venäjä on vastaavasti roistovaltio ja miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimiä, ja tuon johdosta lännen pakotteet jatkuvat kunnes miehitys loppuu ja alue palautuu sen oikealle omistajalle ja ukrainlaiset voivat taas jatkaa elämäänsä rauhassa.

    • Anonyymi

      Haittaperussuomalainen puolue ja Kokoomus kuolaavat Venäjän perään. Se on heille ihanteellinen oligarkkikapitalistinen valtio. Ne jopa rukoilevat Putinin pappien kanssa yhteisnäkemystä.

      Venäjän ja EU:n välillä näyttää olevan pieni liikahdus suhteiden normalisoinnin suuntaan. Se auttaa molempia mutta myös Kiinaa, kun silkkitie avautuu osittain.
      Suomi lisää rutkasti vientiä Kiinaan ja maataloudelle siitä on etua.
      Haittapersut puheista päätellen haluaisivat estää tavaroiden vapaan kulun Kiinaan Venäjän läpi. Haittapersut aloittivat avoimen "sodan" Suomen maajusseja vastaan ja muullekin teollisuudelle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe