Mannaa Lutherilta

Ef. 5: 2 Kehottaa, että "Vaeltakaa rakkaudessa!" Luhter selittää mm. tästä, että "...suurinta kuitenkin on se, että minä voin sietää lähimmäiseni heikkoutta.... Varo tuomitsemasta sanoen, että "Ei tuossa ole Kristusta." Katso, kuinka Kristus menetteli viisaudellaan palvellessaan ja kärsiessään opetuslastensa mielettömyyttä, kun he kompastelivat ja lankesivat. Ei siis ole mikään vähäinen rakkauden todistus se, että voit sietää lähimmäistäsi, kun hän on heikko joko uskossa tahi rakkaudessa."

Matt. 3: 8. jae: "Tehkää sentähden parannuksen soveliaita hedelmiä." Luther kirjoittaa: "...Oikea parannus ei siis pysähdy tähän tahi tuohon yksityiseen tekoon, jonka sinä julkisesti olet tehnyt Kymmentä käskyä vastaan - silloinhan voi sellainen väärä luulo saada sijaa, että sinussa sittenkin on jotakin hyvää, ja sellainen onkin ulkokultaisten kuviteltu parannus, kun he luokittelevat tekojansa - vaan se ulottuu koko sinun persoonaasi ja koko sinun elämääsi ja olemukseesi, jopa koko sinun luontoosi näyttäen sinulle, että olet tuomittu helvettiin. ..."

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ka siinähä tuo on.

      Gal. 6:3 Sillä jos joku luulee jotakin olevansa, vaikka ei ole mitään, niin hän pettää itsensä.

      • Anonyymi

        Ka, otahan neuvosta vaarin !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ka, otahan neuvosta vaarin !

        Minun asiani on kunnossa tuoltakin osin, ollut jo lähes 70 vuotta, sinun ei.


      • Anonyymi
        vaitovainen kirjoitti:

        Minun asiani on kunnossa tuoltakin osin, ollut jo lähes 70 vuotta, sinun ei.

        Ja pyh. Eriseura on synti sanoo raamattu


      • Anonyymi
        vaitovainen kirjoitti:

        Minun asiani on kunnossa tuoltakin osin, ollut jo lähes 70 vuotta, sinun ei.

        Ka, nuinkohan!!!


    • Ja pyh, ja pyh, ja pyh. Jot tuo on teidän uskontunnustuksenne, kun muuta ei näy tulevan, niin on parasta jättää tämä palsta rauhaan.

      Ihminen joka ei tunne ja tunnusta omaa kadotettua tilaansa, hän ei voi pelastua. Ihminen josta ei ole tullut kokonaan syntistä, ei etsi Kristusta.
      Tämä on totuus. Jos Jumalan sana ei tyhjennä ihmistä tyhjäksi, ei hän voi täyttyä Jumalan armolla. Kristus ei kunniaansa jaa kenenkään kanssa, hän on kokonaan tai ei ollenkaan. Kristuksen vanhurskaus on jakamaton, sitä ei voi liittää omanavnhurskautensa jatkeeksi, eikä oman kuvitellun kilvoituksensa palkaksi, sellainen uskonnollisuus jossa omaa vanhurskautta paikataan Kristuksen vanhurskaudella, on Kristuksen pilkkaamista. Sen hengen erottaa kyllä heti viesteistä, jossa ihmislihalla on alettu rakentamaan pyhitystä ja vanhurskautta.

      Se on kaikki, tai ei mitään. Joko sulla on Kristuksen vanhurskaus kokonaisena, - tai sitten sitä ei ole. Tämä lahja on tarjolla ainoastaan syntisille, heille joilta kaikki oma kuviteltu ansio ja hyvyys on loppunut.

      Tässä onkin syy siihen miksi Krisutus tulee monille loukkauskiveksi, ylpeä ihminen ei riisuudu omasta pyhyydestään, voidakseen ottaa Jumalan armon lahjana vastaan. Ahtaasta portista ei omavanhurskaus pääse lävitse.

      On tarjolla vaikka kuinka paljon hengellisiä yhteisöjä, jotka vilkuttelevat mainosvalojaan, ylpeilevät oikeassa olemisellaan, ja parhaan kristityn kunniallaan, se koituu heille kuitenkin lopulta häpeäksi.

      Moni menee heidän ohitseen Jumalan valtakuntaan, he jotka ovat tnnustaneet kelvottomuutensa, he joille on Jumalan armo ja syntien anteeksiantamus Kristuksen ansion tähden lahjaksi kelvannut.

      • Moni hengellinen yhteisö on itsessään omavanhurskas, sillä "meillä on oikea ja ainoa tie taivaaseen". Moni siinä yhteisössä oleva kokee riittäväksi oikeassa uskossa olemisen siinä, että näkyy siellä, tekee parannusta, saa siten todistusta oikeassa uskossa olemisesta.
        Omaa työtä se on, olen nähnyt sellaista, olen omin korvin kuullut monelta tuon todistuksen "oikeasta uskostaan", jopa parannusta tehdään siksi, että saa seurakunnalta todistuksen "oikeasta" uskostaan. Työtä se on, ei se tule Pyhästä Hengestä.


      • Anonyymi

        Ka, mitä sovittiin!?
        ...jos joku luulee jotain olevansa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ka, mitä sovittiin!?
        ...jos joku luulee jotain olevansa...

        Justiinsa niin


    • Anonyymi

      Luther - oman aikansa natsi.

      • Anonyymi

        Millä perusteella ?
        -


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä perusteella ?
        -

        Oli mm valmis lahtaamaan kaikki juutalaiset. Että sellainen pyhimys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      132
      1724
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1391
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1139
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      78
      1005
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      851
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      729
    7. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    8. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      38
      684
    9. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      651
    10. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      636
    Aihe