En pysty maksamaan lainaa takaisin. Mitä tapahtuu?

Anonyymi

Otin 2000 euron pikalainan. Mitä tapahtuu jos en pysty maksamaan sitä? Voi mennä kuulemma käräjille. Pitääkö sinne käräjille mennä itse ihan fyysisesti paikalle ja jos ei mene, niin voiko siitä seurata jopa vankeutta? Otin lainan siis ihan omissa nimissäni, eli periaatteessa en ole mihinkään rikokseen syyllistynyt. Onko ikuinen velkavankeus pahinta mitä voi seurata, vai voinko joutua vankilaan ihan fyysisestikin tämän takia?

Voi kuulostaa tyhmiltä kysymyksiltä, mutta olen tosissani. Kiitos vastauksista jo etukäteen.

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikö se nyt ensisijassa kannattaisi yrittää maksaa pois jos töissä käyt? Luottotiedot menee etkä saa enää ainakaan lainaa mistään jatkossa. Ota yhteyttä velkojaan ja yritä sopia inhimillinen takaisinmaksuaikataulu.

   • Anonyymi

    Eikös Luoton myöntäjä tehnyt sulle takaisin maksukyky kyselyä ennen lainan myöntämistä? Mikä firma kyseessä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikös Luoton myöntäjä tehnyt sulle takaisin maksukyky kyselyä ennen lainan myöntämistä? Mikä firma kyseessä?

    En muista sen firman nimeä. Mutta silti siinä kirjeessa oli osoite vippi.fi. Mutta siihenhän kuuluu kai useita firmoja. En oikein tiedä miten nuo hommat toimii.

    t. AP


  • Anonyymi

   Et sää mihinkään vankilaan joudu luotot kyllä menee ja sun ei tarvi mihinkään oikeuteen tarvi lähtee istuun. Jumalattoman kalliiksi vaan homma tulee veikkaan että tuut maksaan 2k lainasta jotain 5-6 tuhatta. Kuulostaa että sun tapauksessa luottotietojen menetys olisi hyvä asia, ettet sorru toiseen ja taas toiseen velkaan

  • Anonyymi

   Poliisin karhuryhmä tulee hakemaan heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen. Jos eivät saa sinua kiinni, sinusta tehdään etsintäkuulutus ja passit mitätöidään. Ei ois kannattanut ottaa vippiä.

  • Anonyymi

   Kysymys ei ole tyhmä, mutta toimintasi on.

   Otat heti huomenna yhteyttä lainanmyöntäjään ja kerrot miten asia on. Jos rahaa on vielä jäljellä, palautat ne samantien.

   Neuvottelet lainanantajan kanssa maksusuunnitelman ja noudatat sitä. Sen jälkeen et koskaan enää ota lainaa.

  • Anonyymi

   Et joudu vankilaan eikä mene luottotiedot. Ensin velka menee perintään ja perintätoimisto sitten lähettää laskun. Perinnän kanssa voit sopia inhimillisen kuukausilyhenyksen. Jos et silti pysty maksamaan, menee velka käräjille ja sitä myöten ulosottoon. Vasta tässä vaiheessa tulee merkintä luottotietoihin. Ulosottomies sitten perii palkastasi maksukykysi mukaisen kuukausilyhennyksen.

   • Anonyymi

    ilmeisesti perii myös kulut...


  • Anonyymi

   Joudut elinikäiseen fyysiseen velkavankeuteen. Tuo vankila ei maksa palkkaa ja joudut itse vastaamaan kaikista elinkustannuksistasi. Niitä varten kannattaa hankkia mahdollisimman paljon pikavippejä eri paikosta niin kaun kun niitä saat.

  • Anonyymi

   2000e laina😂 älä ressaa saat hoidettua tuon kyllä, älä vain ota uuttaa lainaa, olet pian velkakierteessä. Sulla on monta vaihtoehtoa.. yksi ainaki on, päästät perintään toki korko juoksee mutta keräät rahaa 3kk (noin kauan menee ennenku ottavat perinnästä yhteyttä) sitte maksat sen verran mitä oot saannu kerättyä ni lainaa pois. sitte loppu summalle teet maksusuunnitelman.. tai maksat kokonaan pois. Perinnän kanssa kyllä voipi sopia. Tämä neuvo vain ja ainostaan jos et voi nyt lyhentää lainaa.. sillä jos nyt yrität epätoivosesti lyhentää, otat kohta uuden vipin ku ole rahaa elämiseen. Sitte olet kusessa niinku minä ja muut pöhköt suomalaiset.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   5826
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   406
   4374
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1863
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1325
  Aihe