lasten tömistely

eeva

Olen tässä ihmetellyt, että miten lasten aiheuttamat häiriöäänet on muka vain hyväksyttävä, vaikka ne ovat aivan yhtä häiritseviä kuin kenen muunkin. Tarkoitan nyt lapsia jotka ymmärtävät puhetta ja ohjeita, en puhu pienistä piiperoista jotka opettelevat kävelemään jne. Minusta on kummallista että vanhemmat eivät opeta lapsiaan kerrostalossa kunnioittamaan muita asukkaita, mielestäni kukaan ei voi pakottaa naapureita kuuntelemaan esim. 6- ja 10 vuotiaiden norsuilua, kiljumista kurkkusuorana, pattereiden hakkaamista, juosta voi ulkona. Jos tästä huomauttaa, toteaa naapurin äiti, että lapset vain leikkivät, niin niin, mutta hyppiä voi ulkona ja huutaa ja mölistä, se tuskin ketään häiritsee, mutta kyllä näihin lapsiin naapureilla sammuu sympatiat, kun päivästä päivään heitä raskaan työpäivän jälkeen kuuntelee. Se ei liene kuitenkaan hyvä, että naapurit alkavat katsella "pahalla silmällä" näitä ymmärtämättömiä ipanoita. Vanhemmilla on vastuu, niin olen myös omat lapseni kasvattanut, eivätkä ole kuulema isompia traumoja saaneet, osaavat vain kunnioittaa myös muita ihmisiä terveellä tavalla.

53

7955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juuri

      Olen kanssasi samaa mieltä. Ise myös kasvatan lapsiani niin ettei hypitä ja pompita että alakerrassa asuu muitakin. Itse asumme ylimmässä kerroksessa, mutta olemme myös asuneet alakerrassa jonne yläkerran äänet kuuluvat. Nimenomaan yläkerrassa aikoinaan pompotettiin palloa aamusta iltaan, lieneekö muita leikkikaluja ollutkaan. Kyllä vanhempien pitäisi opettaa lapsilleen ettei pompita ja riehuta että alakerrassakin asutaan. Toki leikkiä voi, mutta ei riehuta. Näin meillä.

      • kolme lasta

        Asuimme jonkun aikaa pienkerrostalossa jossa yläkertalaisella mummolla oli lapsenlapset kylässä.
        Ja saivat tehdä ilmeisimmin mitä halusivat.
        Oli pallot,johdinautot,rullaluistimet ja ties mitä
        lie pudotelleet,kun koko ajan katto kolisi.
        tömähdyksiä,jytinää,ja aivan mitä kummallisimpia
        ääniä kaiken iltaa.
        Ja lapset "heitettiin" yläkertaan sairastamaan jos oli yskää tms.siis melkein asuivat siella.

        Miksi ihmiset ei ajattele että on muitakin kuin he??


    • kuisa

      minäpä se kävin sanomassa että anna se pallo tänne, sain pallon, eivätpä pompota enää, äitikin oli kyllästyny kieltämään. Sanoin että jos vielä pompotatte, niin puhkon sen, menkää ulos sen kans, kyllä tehos!

    • yläkerran madam

      Naapurissani asuu perhe, jossa kaksi lasta iältään 10 ja 12 vuotiaat, ovat niin kovia tömistelemään, huutamaan ja paiskomaan ovia, että kuuluu varmaan muuallekin kuin vain meille. Ennen heidän muuttoaan oli hiiren hiljaista lähes joka päivä, mitä nyt joskus toinen seinänaapuri popittaa silloin tällöin.

      Taas kauhee ryminä kuuluu naapurista, kun kakrat riehuu. On itsellänikin jo isoiksi kasvanet kolme lasta, joista varman on ääntä lähtenyt, mutta ei meillä ole ovia saanut paukutella ja sisällä juosta ja huutaa.

      Ihan pienet, alle 5 vuotiaat ymmärtää, että he voivat juosta ja huutaa sisälläkin, mutta kyllä jo koululaisten pitäisi ymmärtää, kuinka sisällä ollaan. Vanhemmistahan se on kiinni, miten lapsensa kasvattaa asumaan kerrostalossa ja huomioimaan myös muut asukkaat.

      • kyllä hitossa ELÄMISESTÄ ääntä kuuluu!


      • Mutta kuitenkin
        karvapää kirjoitti:

        kyllä hitossa ELÄMISESTÄ ääntä kuuluu!

        On erilaisia lapsiperheitä, toiset meluaa, toiset taas ei. elämisen äänet voivat siis olla kohtuullisiakin.


      • Anonyymi
        karvapää kirjoitti:

        kyllä hitossa ELÄMISESTÄ ääntä kuuluu!

        Jos ei kestä 24/7 meteliä ai kerrostalo ole sopiva paikka asua.
        Kerrostalossa kuuluu ympäri vuorokauden erilaisia ääniä, usein aika voimakastakin.
        Ihmiset elävät eri rytmeissä, joillakin yötyö jolloin nukkuminen päivällä, joillakin ei töitä joten ei ole väliä vaikka ei nukkuisi lainkaan öisin...
        Eri kulttuurit ovat tulleet jäädäkseen ja samalla oma tapa tuottaa ääntä ympäri vuorokauden, varsinkin jos perheessä ei työtä tekeviä.
        Kantaväestö hakeutuu usein pois uus suomalaisten parista jos eivät sopudu muiden kulttuuriin. Toisin päin ei ole tarvetta sopeutua eli suomalaisten kultturi ei sovi maahan tulijoille joiden oikeus on elää kuten kotimaassaan...


    • Seinänaapurissani asui 1992-1995 kolmelapsinen perhe jossa lapset huusivat ja koirat haukkuivat. Kolmen vuoden aikana tein heistä 6 kirjallista valitusta ja kerran soitin poliisille. Otin asian aina esille yhtiökokouksessa, että naapurini häiritsevät todella paljon. Mukavat naapurini olivat sitä mieltä, että heistä todellakin on häiriötä.
      Pois muuttaessaan olivat sanoneet eräälle rouvalle naapuristani että tämä on hulluin talo missä ovat ikinä asuneet. Talon yhteinen mielipide oli että he itse aiheuttivat tämän kaiken. Terveisiä vaan Honkasen perheelle, missä ikinä asuttekaan!

    • nimetön

      Minulla meinaa revetä pää ku pennut yläkerrassa juoksee ja hyppii, mut tässä on rauhallista verrattuna edelliseen josta oli pakko muuttaa pois ku yläkerran pennut käppäili kantapäillä ja siihen lisäksi ne sai myös sisällä hyppiä hyppykepillä, ihan totta! en yhtään liiottele ku sanon et mul lamput heilu ku ne hyppi ja äippä ei mitään vaikka silleen varovasti mainitsin asiasta..no eipä siinä muu auttanu ku piti muuttaa pois..nyt meillä on semmonen kohta kaks vuotias poitsu yläkerrassa joka pallolla leikkii mut ja juoksee mut se on pientä vaikkakin ärsyttää..mun oma tyttö on oppinu noista kokemuksista et äänet kuuluu hyvin ja sikspä me eletään ite sen mukaan ja yritetään olla hiljaa vaikka meidän alapuolella ei asu ketään..

    • hpiyhg-

      joo itsellä sama tilanne kun yläkerran kultakutri ( N 6-7 v) hyppii ja pomppii joka helvetin päivä !! ulkona ei käy juuri koskaan kun ei taida olla kavereita ?

      välillä riehuminen kestää puolilleöin !!

      näillä urpoilla on käsitys että ennen hiljaisuutta saa möykätä kuinka paljon vaan !
      ja kaikki mitä lapset tekee on elämisen ääntä !!!

      kyseiset urpot voisi muuttaa telttaan keskelle metsää !

      kerrostaloon kuuluvat ne jotka huomioivat muutkin myös päiväsaikaan !

      eli ei ole mitään eroa pitääkö möykkää lapsi ,nuori ,aikuinen ta vanhus ! meteli on meteliä ja kaikilla on oikeus olla rauhassa kotonaan !

      eli lapset pihalle kirmaamaan raittiiseen ilmaan ,niin tulee nukkumattikin illalla !

      • OKT-Lordi

        Muuta sinä keskelle metsää, niin rauhasi ei ole muiden varassa, nin minäkin tein.

        Nyt on pahimmat häiriötilanteet kun joskus saattaa talitintti hyppiä aamulla ikkunapellin päällä, toissa syksynä viimeksi kävi näin.


    • OKT-Lordi

      Osta omakotitalo, niin minäkin tein, kun alkoi kypsyttää kolhoosissa asuminen.

      • Anonyymi

        Omakotitalo on tähän asti meluisin asumismuoto, jossa olen asunut, ulkoilun ja naapuruston harrastusten vuoksi, kun harrastwtaan pienessä pihassa meluharrastuksia, ne kuuluvat siaälle pakettitaloon.

        Kwrrostalossa en kuullut naapureista mitään, tai eses nähnyt heitä koskaan.


    • luopuo

      pitääkö koko rappukaytävän muuttaa landelle yhden juntin takia joka ei osaa asua kerrostalossa ??????

    • Mietiskelijä32

      Ei minusta! Olen itse maalta kotoisin ja muuttanut kaupunkii ja joo toki kerrostalossa on äänensä sun muut mut silti välillä mietin ymmärtääkö ihmiset et tääl asuu muitakin! Muutettiin pari viikkoo sitten tähän nykyiseen asuntoo ja yläkerrassa asuu pieni lapsi joka huuta ja tömistelee ja kiljuu. Välillä todella ihmeellsiä ääniä kuuluu. Nyt äsken vanhemman huusivat ja tappelivat keskenään kun lapsi huutaa kauhusta kankeana vieressä. JA toinen lähtee ovet paiskoen pellolle. Sellaista on raastavaa kuunnella, mutta en tiedä tulisiko jotain asiasta ilmoittaa? Sitä vaan jos taustalla on muutakin! Asun minäkin avopuolisoni kanssa ja välillä nahjaillaan mut tuskin siitä tuollaista ääntä tulee. Muutenkin jos toiselle huudetaan kurkkusuulla haukutaa yms. ei oo mun mielestä mitään kauhean tervettä parisuhdetta. Lapsihan siinä kärsii!

      • Kyllä ihmiset voivat

        Meillä jouduttiin valitettavasti häätämään tälläinen perhe, joka alotti kauhean rymistelyn aina kun talolossa alkoi hiljaisuus.

        Tämän perheen alapuolella asuva asukas pyysi ulkopuolisia todistajia kuuntelemaan metakkaa yöllä, joten saatiin tarvittavat todistajat, että voitiin ensin antaa asukkaalle varoitus ja sen jälkeen kun häiriö vain jatkui perhe jouduttiin häätämään.

        Mikä mahtoi tuota häädettyä perhettä riivata, kun eivät ymmärtäneet että kyllä heidät oikeasti voidaan häätää, jos he rikkovat järjestyssääntöjä?


      • Anonyymi

        Lähdettiin kuukaudeksi lomamatkalle ja jätettiin lähtiessä stereot päälle, bassot täysille subbarin jymistäessä koko taloa. Itse musaa ei oikein kuulunut mut sellainen bassojyminä jota on vaikeaa paikallistaa mistä kämpästä se tulee. Kun tultiin lomalta takas, oli isännöitsijältä tullu yks lappu et musaa ei saa soittaa öisin. mitään muuta ei siitä seurannut.
        Paitsi se että naapureiden öiset meluamiset väheni aika mukavasti. Olivat saaneet kuunnella miltä hyvä bassomusa kuulostaa ; )


    • ifolor

      Meillä häiritsee lapset jopa pihalla, joten ois kiva tietää mihin heidät voi viedää purkaa energiaa. Tietenkin kiellän lapsiani pomppimasta, kiljumasta, paiskomasta ovia mutta en voi ottaa palloa kiinni ilmassa, teipata lasteni suu tai laittaa sormiani oven väliin kun teini suuttuu ja paiskoo ovia. Ei myöskään parisuhteessa voi ennakoida riitoja, kun ottaa pannuun niin ottaa pannuun oli siinä lapset tai ei. Mä olen sitä mieltä että huuto ei satuta ketään ja on hyvä että lapset oppivat myös sen ettei elämä ole vaan ruusuilla tanssimista. Ei heitä voi pumpulissa pitää. Ennen sai käyttää tukkapöllyä, risuja ym. lastenkasvatukseen, ihan hirveetä mun mielestä. Nykyään vanhempien käytössä on vaan ääni. Pakko sitä on käyttää jos olet kaukana ja lapsi on työntämässä siskoa alas kerrossängystä...

      • Mennään metsään taas

        " on hyvä että lapset oppivat myös sen ettei elämä ole vaan ruusuilla tanssimista."

        Miten tämä liittyy siihen, että kerrostalossa pitää ottaa muutkin asukkaat huomioon? Yritätkö sinä opettaa heille, että elämä ei ole ruusuilla tanssimista - ainakaan teidän naapurissa?

        Etkö oikeasti tunne muita keinoja kasvattaa lapsiasi kuin huutaminen? Meillä ei kyllä ole ikinä huudettu (no ehkä viisi kertaa ;-)), mutta lapsistamme on kasvanut oikein hyvin käyttäytyviä ja fiksuja nuoria aikuisia. Tässä väitteessä ei ole kyseessä pelkkä äidinrakkaus ja vanhempien ylpeys lapsistaan, vaan ihan oikea tosiasia. ;-)


      • Ei niin vaikeaa

        Eiköhän normaaleille ihmisille ja naapureille riitä se yritys, että vanhemmat pyrkivät siihen että lapset kohtelevat muita kunnioittamvasti ja tottelevat aikuuisia ihmisiä eivätkä metelöi tahallisesti paitsi paikoissa joissa saa kuten metsät ja hoplopit, ja käyttäytyvät aina kuten toivoisivat itseään kohtaan käyttäydyttyvän ja kunnioittavan muita ihmisiä. Se että kasvatetaan alusta saakka siihen, että toiset otetaan aina huomioon, jos lähellä muita ihmisiä. Noudatetaan kaikkia sääntöjä joita toisetkin noudattavat, samoin lakeja ja tapoja.

        Siihen että kerran sanominen riittää, ei niin että teini puskee penkkiä hissiin kerta toisensa jälkeen koska vanhemmat opettaneet että teinillä on oikeus monenlaiseen, muiden häiriköintiin.

        Näin kun itse yrittää elää niin että kenellekään ei mitään haittaa itsestä aiheudu, niin eiköhän lapsetkin kasva siinä sinussa kunnollisiksi ihmisiksi, varsinkin kun ja jos lasten kuullen ei toisista pahaa puhuta.

        Tottakai elämään riidat kuuluvat, en usko kenenkään paheksuvan normaaleja parisuhderiitoja tai oven paiskaamista tai satunnaista lapsen kiljahdusta. Ne eivät ole jatkuvaa meteliä kuitenkaan.


      • justjoo

        Ei kai se nyt kovin paljon älyä vaadi tajuta, että kerrostalossa elämöinti sisällä asunnossa häiritsee muita ihmisiä eniten, kun taas omakotitalossa ja rivitalossa ja kesämökeillä elämöinti ulkona on eniten muita häiritsevää.


      • Anonyymi

        Lapsille ei saa korottaa ääntä...


    • Prk-l

      Ulkona pihassa muutaman metrin päässä ikkunasta joka ilta mielipuolinen useita tunteja kestävä kirkumis-ja huutosessio, rääkyminen kuuluu jopa tv-ohjelmien äänen päälle, vaikka ikkuna on kiinni, vanhemmat eivät välitä, eivät tajua sanoaa näille häiriköille mitään.

      • 15+7

        Tuo on kyllä kanssa koettu. Akat istuu puiston penkillä juoruamassa ja kymmeniä penikoita kirkuu korviavihlovaa kirkumista, sitä kutsutaan normaaliksi. Täytyy kyllä ihmetellä. Häiriintyneet pennut rääkyy koko ajan ja hyvinkasvatettuja kiusaten.


    • oulu

      Meillä kans ihan kaheli yläkerran porukka,pennut hyppii ja juoksee lähes koko aika, menee pian hermot!

    • Jonre

      Kyllä terveestä lapsesta ääntä lahtee ja haluaa leikkiä.
      Joten tiukkapivot, hellittäkää hetkeksi.

    • Ruikuttajien iloksi

      Lapsiperheille saatava kerrotalohuoneistoihin trampoliinit.

    • asumisMUOTONAkerrost

      Lapset on lapsia !!!
      Lapsista kasva aikanaan totisia aikuisia, ( niinkuin aloittaja).
      Lapset osaavat vielä hymyillä , nauraa , ilakoida ja leikkiä.
      Aikuiset vain mököttää, jurnuttaa, ja valittaa KAikesta ...( niinkuin aloittaja).
      Mitäs sitten, jos kuuluu ääniä päiväsaikaan ?? ne on vain elämisen ääniä ja KUULUU kerrostalo asumiseen.

      • rauhallista kesää

        Ai että metelöinti oikein KUULUU kerrostaloasumiseen. Käytkö oikein sanomassa hiljaiselle naapurille, että metelöi nyt vaikka vähän, kun et ole normaali.

        Itselle ei tulisi mieleenkään edes päivällä paiskoa kaappien ovia, tömistellä kuin mielipuoli,tms. sinusta normaalia.

        Rauhallinen asuminen on normaalia.


      • Anonyymi
        rauhallista kesää kirjoitti:

        Ai että metelöinti oikein KUULUU kerrostaloasumiseen. Käytkö oikein sanomassa hiljaiselle naapurille, että metelöi nyt vaikka vähän, kun et ole normaali.

        Itselle ei tulisi mieleenkään edes päivällä paiskoa kaappien ovia, tömistellä kuin mielipuoli,tms. sinusta normaalia.

        Rauhallinen asuminen on normaalia.

        Meikä harrastaa keittiössä kaappien ovilla soittamista. Hakkaan niitä rytmissä joka kuuluu omassa päässä. Kuulostaa tosi hyvältä ainakin omasta mielestä. Jokaisella on oikeus tehdä kotona mitä huvittaa. Jos ei muille kelpaa niin aina voi muuttaa.


    • hmm6

      tuon ikäiset lapset yleensä uskovat aikusta, ja vieläpä tykkäävät leikkiä ulkona.. on selvästi se heidän vanhempi,jolle kannattaa asiasta mainita...

      • näin

        meiän talon penska lauma juoksee sisällä eikä ulkona! eivät ulkoile kyl koskaan, mitä et autoon ja autosta sisälle metelöimään.


    • 12+13

      Naapurin penikat leikkivät, heillä on siihen oikeus. Näin totesi taloyhtiön puheenjohtaja kun alakerran älyttömän huonosti kasvatetut penikat metelöivät kotona kirkuen ja huutaen kuin pirulauma. Töminä oli kauheaa. Välillä isäntä kuului karjaisevan, tehotta. Muutin pois. Mieluummin kuntelee täryjyrän ääntä, kuin perheidylliä jossa muuan räkänokka riehuu.

    • raibai

      Yleensä lapset mekastaa päivällä tai illalla ennen ns. hiljaisuus aikaa ja tässäkin ketjussa luultavasti valitetaan päivällä ja alkuillan aikana olevasta melusta jota meilestäni pitäisi suvaitsevasti sietää. Tietenkin ymmärrän niiden valittajien osalta valitukset jotka jostain syystä aina nukkuvat päivät ja illat ja valvovat yöt, mutta näitähän ei luultavsti kovin paljon ole. Vähän myös epäilen että lasten meluamiseen ärsyyntyminen on psyykkistä luonteltaan , koska päivä ja ilta aina yleensä kerrostaloissa esiintyy paljon muutakin melua josta voisi valittaa. Muutamana esimerkkinä muusta kuin lasten aiheuttamasta melusta osopivat esimerkeiksi vaikka nämä : naapureiden linkoavat pesukoneet, naapurien huoneiston siivouksesta tuleva melu , äänekäs puhe , ns, porraskäytävä liikennenmelu, mahdolliset remontit. eräiden naapureiden äänekäspuhe parvekkeilla, kova musiikin soitto, ja päivä ja ilta-aikana lähes poikkeuksetta ulkoa tuleva yleismelu mikä on huomattavasti kovempaa kuin yö aikana.

    • Anonyymi

      Kerrostalossa en ole kuuullut naapureista mitään.
      Omakotitalossa ulkoilu tuottaa helvwtillisen melun naapurustoon.

      • Anonyymi

        Kannattaa muuttaa kerrostaloon. Saat nauttia monenlaisista kivoista asioista ja tutustua myös muihin.


    • Anonyymi

      Lastensuojeluun ilmoitus.
      Ei yli 10v ole kaikki kunnossa, jos pitää alakertaa häiritä, eikä löydä muuta tekemistä itselleen.
      Äiti on samanlainen ilkimys.

    • Anonyymi

      Normaaleihin asumisen ääniin ei kuulu jatkuva juoksemisen aiheuttama meluhaitta.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä mutta suojatyöllistettyjen isännöitsijöiden mielestä kaikki on normaalien elämisen aiheuttamia ääniä! Mistä näille kyseisille henkilöille maksetaan kun mihinkään ei oteta kantaa ja mihinkään ei reagoida?


    • Anonyymi

      Lasten vanhemmat ovat täysin välinpitämättömiä kusipäitä. Eivät osaa olla auktoriteetteja, asettajaa rajoja ja kuria. He ajattelevat pääsevänsä helpommalla kun antavat kakaroiden mekastaa ja häiriköidä ja voivat itse tuijottaa somea kännykästään. He kuitenkin sairaasti puolustavat kakaroidensa väärinkäytöksiä opettajia, poliiseja ja naapureita vastaan jopa väkivallalla.

      Missä lapsiperhe, siellä ongelma.

      • Anonyymi

        Olen osittain samaa mieltä, missä ihmisiä, siellä ongelma.
        Ainoa tapa miten maapallon asioita saa kuntoon on vähentää tavalla tai toisella populaatiota. Siinä mielessä olis hyvä jos olis vähän tehokkaampia harvennustapoja kuin korona. 4/5 väestöstä pois niin tulee tilaa ja maapallo kestäsi kulutuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen osittain samaa mieltä, missä ihmisiä, siellä ongelma.
        Ainoa tapa miten maapallon asioita saa kuntoon on vähentää tavalla tai toisella populaatiota. Siinä mielessä olis hyvä jos olis vähän tehokkaampia harvennustapoja kuin korona. 4/5 väestöstä pois niin tulee tilaa ja maapallo kestäsi kulutuksen.

        Kauhea ajatus.

        Joku George Cloony kuluttaa kuitenkin yksinään 1000 000 (miljoona) kertaa enemmän luonnonvaroja kun varmaan 6 kartanoa, ulkomaanlentoja, huvijahteja ym kuin vaikkkapa afrikan lapset, joita mahtuu samaan tilaan mitä cloonin hehraarikartanot vie luontoa, varmaan miljona tai ainakin 100 000.

        Ajattele kun ihmiset kilpailis ja leuhkis sillä miten paljon jättää muille. Miten vaatimaton ja nöyrä on.

        Mutta vaikka olis vaan miljardi ihmistä eli skenaariosi ihmisharvennuksesta toteutuisi niin jos ne on jäljellä, joilla on suurin vietti tappaa muita ja lisätå omaa tilaa, rahaa ja avaruuslentoja, tietsikkoja, koneita, autoja, kartanoita, halu tappaa kaikki villieläimet seeprat ihmisen päät ym omalle seinälle, niin koristeeksi kuolleita päitä turkkeja sarvia ym niin riittääkö maailma sittenkään?

        Miten ne jotka nyt rahastavat testeillä, saisivat ilon siitä että antaisivat muille niille potkituille?

        Ajattele, kun vaikkapa testifirmat lopettaisivat omaan taskuun keräämisen ja pystyisivöt tuntea onnea siitä, että pyrkisivöt tekemään oikein? Kampanjoisivat niiden puolesta, joita talutetaan koiran hihna kaulan ympärillä guantamamosa ja kid utetasn.

        Luulen että ihminen on onnellisempi kun pyrkii totuuteen ja arvostaa muita yhtä paljln kuin itseään eikä ota itselleen 6 kartanoa ja hyväksy sitä että valtavalla osallq maapallon ihnisistä on 1 neliö tilaa. Vangit monessa maassa, länsi (u sa) kohtelee varsinkin muslimeja rumasti.


    • Anonyymi

      Monellakin ikäryhmällä on oppimista kerrostalossa elämisestä. Minä,minä asenteella moni menee, eikä ajatella naapureita . Joku naapureista voi ottaa päikkärit päivällä tai haluaa muuten rentoutua. Mielestäni pitää antaa kotirauha päiväsaikaankin. Kohtuus pitää olla päivällä meluamisella ja muulla kovaäänisellä toiminnalla.

    • Anonyymi

      Joo oli "todella" kiva kuunnella naapurin lasten juoksua joka päivä vähintään 8 tuntia ainakin vuoden putkeen.

      Koskaan niitä lapsia ei näkynyt pihalla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe