Onko täällä tietoa sinkin ja narkolepsian, välisestä yhteydestä ?

Anonyymi

Nimittäin luin Joel Haahtelan, Perhoskerääjä - nimisen romaanin, jossa todettiin, että sinkki aiheuttaa narkolepsiaa. Sivunumeroa en muista, vein kirjan kirjastoon, mutta sieltä se löytyy, kirjan sivuilta, muistaakseni puolivälin jälkeen.

Muuten olisi mennyt, ihan romaanikirjallisuuden puitteissa ohitse, mutta kun Haahtela on koulutukseltaan lääkäri, jäi mietityttämään, että voisiko sinkki tosiaan olla, osasyynä narkolepsiaan.

Suomessa mainostetaan, eli kaupataan ja myydään sinkkiä, flunssiin ym "vastustuskyvyn vahvistamiseen" ym varmaan eniten maailmassa, joten olisi hyvä tietää, mikä vaikutus sillä on, ihmisten immuniteettiin todellisuudessa ja voiko se tosiaan aiheuttaa, jopa narkolepsiaa, fatiikkia, eli totaaliuupumusta ym vakavia sairauksia.

Kyseessä on siis iso bisnes, kun puhutaan sinkistä. Asiasta tietävät, olkaa hyvät ja kirjoittakaa.

4

<50

  Vastaukset

  • Hei ! Tiedän Joel Haahtelan ja minäkin olen lukenut yhden hänen kirjansa.
   Tuskin hän lääkärinetiikan vastaisesti kirjoittaisi väärää tietoa edes romaaniin.

   Mikä hyvänsä liikaa otettu aine voi horjuttaa elimistön tasapainoa ja voi aiheuttaa haittoja.
   Ihmiset syövät monenlaisia aineita, vaikka saavat jo ravinnostakin niitä tarpeeksi
   ja ehkä jopa suositusten ylärajoilla.

   Yritin löytää omaan tukanlähtööni syytä ja kuvittelin sen ehkä johtuvan sinkinpuutteesta ja harkitsin ostaa sitä
   mutta kun luin sinkin haitoista pelästyin ja katsoin parhaimmaksi olla ostamatta.

   Luin myös läääkärien artikkeleita, että tavallista kotiruoka-tyyppistä ruokaa tarpeeksi ja monipuolisesti syövä ei Suomessa voi kärsiä mistään puutoksista.
   Sinkinkään.

   Eri asia jos on imeytymishäiröitä/sairauksia.

  • Kiitos vastauksesta. Niin ainakin toivoisi, vaikka romaanihan siinä on kyseessä.

   Lisäravinteet ja vitamiinit, ovat kova bisnes, joten niitä ei näytetä kritisoitavan, edes medioissa. Monivitamiini mahdollisimman luomuna, tuntuisi piristävän, mutta onko lumevaikutus, tiedä sitten.

   Toisaalta erikoinen on myös maatalous ja kaupan ala, joten myöskään elintarvikkeiden lisäaineista, torjunta-ainejäämistä, ym ongelmista, ei kerrota.

   Tehokasvatuksessa ravintoaineet katovat, kun maaperä köyhtyy, joten en olisi ihan varma saako siitä, hyvästä kotiruoasta, niitä ravintoaineita ja vitamiineja tarpeeksi. Ehkä olisi syötävä, mahdollisimman luonnonmukaista ns. villiravintoa, että saisi tarvittavia, maaperän aineksia ruoasta.

   Hormonien ym outojen rehujen syöttäminen, lihakarjalle, on sitten oma juttunsa. Mistähän saisi rautaa, kun herkkävatsainen ei oikein kestä rautatablettien syöntiä ?

  • http://borrelioosi.net/foorumi/viewtopic.php?f=2&t=17&start=150

   Laitetaan tähänkin ketjuu tuo, mielenkiintoinen linkki, mikä löytyi, kun etsin tietoa Dermatomyosiittiin, kipuoireyhtymään ja borrelioosiin liittyvästä FATIIKISTA, eli totaaliväsymyksestä.

   A-studiossa huomenna käsitellään väsymysoireyhtymää, josta on sanottavana sen verran, että vaikuttaa siltä, että tuolla diagnoosilla olevat, ovat tavallaan onnistuneet omimaan, totaaliväsymyksen itselleen, vaikka sama on määräävänä tekijänä, myös Dermatomyosiitissa, kipuoireyhtymässä ja kroonistuneessa borrelioosissa, joita kaikkia kolmea kirjoittanut sairastaa.

   En tiedä onko se jotenkin poliittinen asia, kun se Polo, joka on ollut medioissa, CFS:n tiimoilta lääkärinä, näytti olleen myös äärioikeiston ehdokkaana vaaleissa, liittyykö se siihen, että totaaliväsymys rajataan, niin näkyvästi CFS-potilaille, vaikka se voi olla pahempaa Dermatomyosiitissa ja kipuoireyhtymässä, MS-taudissa jne. Eos.

   Tietenkin hyvä, että harvinaissairaudet saavat näkyvyyttä, mutta jotain tuossa on, ettei totaaliväsymyksestä, puhuta Dermatomyosiitin, kipuoireyhtymän ym sairauksien yhteydessä, vaikka ne ovat määrääviä tekijöitä näissä sairauksissa.

  • Luonnonmukaisuuden paremmuus on kyseenalainen juttu.
   Ei se takaa, että maaperästä saisi kaikki mahdolliset aineet.
   Juttu on niin, että maaperän laatu vaihtelee paljon,
   maaperä voi olla niin köyhä,
   ettei siitä kasvi saa juuri mitään.
   Ei saa sitten ihminenkään siitä kasvista.

   Hyvässä maaperässä ravinteilla viljelty kasvi voi olla paljon ravintorikkaampi
   kuin luonnonmukaisesti viljelty.
   Kasvimyrkkyihin en ota kantaa, kaikkihan on tarkkaan testattu kuitenkin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1936
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1539
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   90
   1287
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   29
   1003