Marjat poimitaa ulkomaisin voimin miksi ei suomalaisille kelpaa

Anonyymi

Kesällä on paljon sesonkiluonteista työtä esim. marjanpoimintaa niitä tekevät ulkomaiset esim. venäjä ja ukraina suomalaisille työttömille ei kelpaa edes vaikeasti työllistyville marjanpominta vaan ovat oppineet hyvälle sosiaaliturvalle tekemätöntä työtä on aina. Aktiivimalli puretaan alustavasti ensi vuoden alussa tehoton toiminta. työttömien aktivointipalvelut eivät ole tehoneet koskaan näitä ovat työkokeilu, kuntouttava työtoiminta konsulttifirmojen antama koulutus elämänhallinta jne. Työttömät mars mansikkapellolle kitkemistä ja muuta puutarhatöitä olisi. sieniä, mustikoita, puolukoita on ilmasia luonnon antimia terveellistä syötävää kuin tupakka istutaan sitten kaljaa litkimässä työttömyysturva tulee kuin manulle illallinen. marjanpoiminta metsässä on hyvää hyötyliikuntaa kunto kohenee on raitis ilma. työtön on lihonnut eikä jaksa ponnistaa marjoja poimimaa metsää

61

<50

Vastaukset

 • En kehtaa mennä marjahommiin koska ansiosidonnaisella saan 2000€ enemmän kuin ko hommissa ja toisaalta olen marjoille allerginen

 • Lieksalaiset runsaat 600 kortistossa olevaa työtöntä ei ole kerta kaikkiaan minkäänlaiseen työhön kykeneviä. Osa on pahasti alkoholisoituneita ja osa muuten sairaita. Olisi todella suuri työ kuntouttaa heidät työelämään kykeneviksi. Ehkä muutamia kymmeniä voisi vielä siinä onnistua. Suurin osa pitäisi laittaa laitoksiin hoidettaviksi.

  • Samaa mieltä työkyvöttömiä alkoholiongelma, ikä jne. Laitospaikka+edunvalvoja työkyvöttömille ressukoille. sairastavuus lisääntyy suurimalla osalla työttömistä on pieni eläke kansan-takuueläke. Lex-Taipaleen mukainen eläketuki jotka maksetaan verorahoista. Näille pitäisi määrätä tarpeeksi ajoissa edunvalvoja ja sosiaalityöntekijä. pienellä eläkkeellä olevalle jäisi pieni noin 100 euron käyttöraha kuukaudessa. sosiaalitoimisto ja edunvalvoja hoitaisi päivittäiset raha-asiat joka kuukausi esim. 50 euroa otettaisiin eläkkeestä säästöön vanhushoitopalveluiden kuluihin. Vanhushuolto maksaa henkilökuntaa vähän. Tulevaisuudessa vanhukset joutuvat myymää metsää, omakotitaloja näillä katetaan vanhushuolto koskee kaikkia. vanhusikää lähestyvä pankkiasiointi on hankalaa verkkotunnuksia ja pankkikortteja ei myönnetä . Kannattaako kuntouttaa Tukipiste ja Lieksan työllisyyspalvelut hoitaa kuntoutusta ei tehoa työmarkkinoille ja kallista on.
   Minä poimin marjoja omaan tarpeeseen vaan puuttuu polkupyörä
   Lieksan kaupungin pitää varautua ongelmatyöttömien vanhushuoltopalveluun maksukyky heikko jos ei säästöä saada talteen eläkkeistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Samaa mieltä työkyvöttömiä alkoholiongelma, ikä jne. Laitospaikka+edunvalvoja työkyvöttömille ressukoille. sairastavuus lisääntyy suurimalla osalla työttömistä on pieni eläke kansan-takuueläke. Lex-Taipaleen mukainen eläketuki jotka maksetaan verorahoista. Näille pitäisi määrätä tarpeeksi ajoissa edunvalvoja ja sosiaalityöntekijä. pienellä eläkkeellä olevalle jäisi pieni noin 100 euron käyttöraha kuukaudessa. sosiaalitoimisto ja edunvalvoja hoitaisi päivittäiset raha-asiat joka kuukausi esim. 50 euroa otettaisiin eläkkeestä säästöön vanhushoitopalveluiden kuluihin. Vanhushuolto maksaa henkilökuntaa vähän. Tulevaisuudessa vanhukset joutuvat myymää metsää, omakotitaloja näillä katetaan vanhushuolto koskee kaikkia. vanhusikää lähestyvä pankkiasiointi on hankalaa verkkotunnuksia ja pankkikortteja ei myönnetä . Kannattaako kuntouttaa Tukipiste ja Lieksan työllisyyspalvelut hoitaa kuntoutusta ei tehoa työmarkkinoille ja kallista on.
   Minä poimin marjoja omaan tarpeeseen vaan puuttuu polkupyörä
   Lieksan kaupungin pitää varautua ongelmatyöttömien vanhushuoltopalveluun maksukyky heikko jos ei säästöä saada talteen eläkkeistä.

   Kaikki vanhukset ja työkyvyttömät on perinteisesti juoppoja, koska muuten ei voi olla työmarkkinoilta poissa!
   Mutta kuten edellä ja ketjun aloittaja ovat päänsä vuoksi eläkkeellä, ja tietysti viinan takia myös!


  • Vai kaikki työkyvyttömät perinteisesti juoppoja. Siistippä suutasi ja pyyhi korvantaustasi. Jo oli kaikkien aikojen loukkaus tuokin kommentti. Itse olen työkyvytön isojen sairauksien vuoksi. Sellaista sairautta sairastan joka loppuu sitten kun makaan Mähkön hautausmaalla. Kyllä ko oleva kommentti pitäis panna poistoon. Loukataan suunnattomasti vakavasti sairasta ihmistä ihan 6-0.
   Toivoisin että sinullekkin tulis samat sairaudet kun minulla niin katottas vieläkö suustasi tuommosia sammakoita päästelisit. Häpeä jos osaat. Mutta tuskin osaat,,,olet sen verran puupää.


  • Yksinkertaisesti "liian raskasta" ja metsässä et pääse viihde- eletroniikan ääreen. Se on tätä nyky-aikaa. Ja metsät on nykyihmisille "liian sivussa kaikesta" -kesämökkien metsät poislukien.


  • Lieksan työllisyyspalvelut hoitaa kaikki te-toimiston työkyvöttömät tarpeen mukaan eläkkelle päihdeongelmaisia vaikeasti työllistyviä yritetää rytmittää kuntouttavalla työtoiminalla elämänhallintaan sinne on palkattu työvalmentajia projektipäälliköitä työntekijöitä on paljon yhtä työtöntä kohden kädestä pitäen opetetaan vaikka tisikiharjan käyttö, käsi- ja puutyöt kädentaitoja tarvitaan . huonokuntoisista työttömistä ei ole marjanpoimintaan puistotyön keräilemään tupakantumppeja, puunoksia joita näkyvästi näkyy.


 • Ulkomaalaiset orjatyöntekijät joutaa keräämään kun kerran tulevat tänne kusetettavaksi marjankeruuseen! Aika outoa noilla valittajilla kun marjoja pitäisi kerätä, mutta tyhjiä pulloja ja tölkkejä ei saisi kerätä verovapaasti, siitäkin on josku valitusta! Aloittajakin on joku vanha juoponlosa joka ei itse viitsi tehdä mitään, vaan ohjeistaa muita tekemään? Mitä virkaa tuommoisella hyödyttömällä luuserilla on tässä yhteiskunnassa? Ei mitään muuta kuin että tekee sossun rahoilla lämmintä paskaa!
  Joutaisistte valittajat tosiaankin laitokseen loppuelämäksenne hoitoon! Varmaan poistatatte heti tämän totuudenmukaisen kommentin!

 • Missä mahdat itse olla töissä, kun tuo kirjallinen ulosanti on noinkin heikkoa? Lieksan lehdessä toimittajana ehkäpä tai opettajana. Sinun ns. tyylisi kyllä tunnistaa: välimerkit ovat pahin vihollisesi :D

 • Taisi sattua marjanpoiminnan neuvojille sieluun! Itse olen vanhuuseläkkeellä ja ostan marjat tietyltä kerääjältä, ja näin olen tehnyt jo vuosikaudet! Välimerkkeihin kannattaa aina puuttua jos ei muuhun kykene!

 • Saakelin känniläise,t eläkelläiset ja työttömät, sekä muuten joutenolevat ei viitsi kerätä marjoja,,,hävetkää!

 • se on jokaisen oma asia kerääkö vai ei,ikinä en ole kerännyt enkä kerää mutta pakastin on talveksi täynnä marjaa

 • Mutta syyhän on alkoholissa jos et kerää, eli juot liikaa! Jos jotain ei kykene tekemään nin silloin ihminen on juoppo, se on todettu moneen kertaan suoli 24 kirjoituksissa!

 • Kun elintaso nousee, niin raskaat työt tulee tekemään köyhempien maiden ihmiset ja he tekevät nämä työt hyvällä motivaatiolla.
  Nepalilaiset tekevät norjalaisille luontopolkuja Norjan vuoristoon. Raskaatkin kivet käännetään ja nostetaan niin, että norskien on kiva patikoida. Nepalin pojat tienaavat puolessa vuodessa rahan, jonka ansaitsemiseen menisi Nepalissa 20-vuotta.
  Metsämarjojen poimiminen on Suomen nykynuorisolle liian kovaa hommaa. Appivanhemmat keräsivät 1980-luvulla puolukoita 46 ämpäriä vuorokaudessa. Kyllä kaupunkipojan silmissä näiden arvostus nousi ja alkoi ymmärtämään, että minkälaisia työihmisiä Suomessakin oli menneinä vuosikymmeninä.

 • Rinne, Andersson, Marin ja Hutisalo ovat sitä miletä ettei työnteko kannata, joten annetaan olla ja nautitaan muiden työn hedelmistä.

 • Jo muinaiset viensuulaiset sanoivat, että "hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä". Tarkoittivat varmaan, ettei pontikankeittoa lasketa työksi. Nautintoainettahan se onkin.

 • "Joskus myös tummemmat lähtee kaupungille oluen juontiin ja notkumaan ja ovat työttömänä kuin kuka tahansa meistä", vanha Afrikkalainen sanalasku!

  • Ei tummemmat lähde joskus oluen juontiin. He lähtevät ihan joka päivä. Puistoissa istuvat päivät pitkät juopottelemassa ja kukin vuorollaan käy hakemassa kaupasta uuden tölkkilastin eli työkalupakin.


 • "Joskus myös tummemmat lähtee kaupungille oluen juontiin ja notkumaan ja ovat työttömänä kuin kuka tahansa meistä", vanha Afrikkalainen sanalasku!

 • Jos ei ole luomutila, niin ... suosittelen varauksella sitä mansikanpoimintaa.
  On nääs varmaan saastuneimmat ja vaarallisimmat paikat maailmassa nuo pellot, jos sitä nyt joku oikein ajattelee ... monta sataa litraa MYRKKYJÄ vilja/muut pellot täynnä joka vuosi, ja pieni osa niistä jopa päätyy suuhun. Vaan se määrää mitä pellossa on tekee ihan kenet tahansa sairaaksi.

 • Syöpään ne kuolee kaikki USA:ssakin, siis työläiset mansikka pelloilla.

 • "Puhdas luonto ja maaseutu" - no johan vitsin murjaisitte.

  Kuka asuisi keskellä viljapeltoja, jos tietäisi että joka vuosi useita tuhansia litroja MYRKKYJÄ jotka oikeasti tappaa ympärillä?

 • Ja ÄLKÄÄ missään tapauksessa menkö MANSIKKA VARKAISIIN alkukesästä, jos ette ole varmoja että ruiskutusten varoajat on menny umpeen. Niihin MYRKKYIHIN OIKEASTI KUOLEE!

 • juuri näin muka puhdas luonto ja maaseutu, myrkkyjen kylväjien maakunnat suurimmat luonnon ja etenkin vesistöjen saastuttajat

 • Ja ne aivosolut katoaa kaupungeissa, kun polizeittien huumejengi lääkitsee teidät pihalle "demokratian" nimeen ... sitten teillä on "mielenterveysongelma". Niin, ne narkkarit vaan tekee sen teidän lapsille. Ihan valtion tapa.

 • Marjaparonit etsivät ulkomaisia työntekijöitä, koska he eivät tunne suomalaista työlainsäädäntöä ja heitä on helpompi hyväksikäyttää. Luulen, että suomestakin tekijöitä löytyisi jos rekrytoitaisiin, mutta he tuntevat liian hyvin oikeutensa. Thaimaalainen tyytyy niin vähään, että on kannattavaa lennättää hänet vaikka toiselta puolelta maapalloa ennemmin kuin ottaa suomalainen joka asuu marjametsän vieressä.

  • Miksi suomalainen lähtisi jollekin firmalle marjoja poimimaan, kun saa ne marjansa ilman välikäsiä myytyä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi suomalainen lähtisi jollekin firmalle marjoja poimimaan, kun saa ne marjansa ilman välikäsiä myytyä.

   Totta. Siksi pitää palkata ulkomaalainen joka ei tiedä, että tällainenkin olisi mahdollista.


 • Kyllä se suurin syy on vetelyys ja laiskuus nykysuomalaisten kohalla. Sitä kun ei oo tarvinnu mittää ruumiillista työtä tehä ikinnään, nii eihän semmosista vätyksisä mihinkkää ole. Jalat ristissä seisttään kännykkee näprreemässä kauppakeskuksissa ja valamista vuotellaan. Nehän pitäs pakolla viijä mansikkapellolle tahi mehttiin ja soille, ei ne ite sinne mäne muuten.

  • Suomalaiset eivät ole enää tottuneita kovaan tai edes kohtuullisen rasittavaan ruumiilliseen työhön. Kunto loppuu kesken useimmilla työttömillä jo marjanpoiminnassa.


  • Kirjoitin tänne arvioni, kenen selkä ei taivu, se poistettiin. itse kumarran puolukallekin, joskus jopa tein ulkomaan matkankin "marja rahoilla"


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Suomalaiset eivät ole enää tottuneita kovaan tai edes kohtuullisen rasittavaan ruumiilliseen työhön. Kunto loppuu kesken useimmilla työttömillä jo marjanpoiminnassa.

   Siinähän taas ns. Asiantuntijan "totuus" Hän tietää kaiken kaikista. Löysää pipoa ja äläläkä hauku kaikkia Suomalaisia jottei ne raskaita töitä. Mieti esim metsuria, ja paljon muitakin aloja. Mutta pönttö on aina oikeassa.


  • Kelan maksama perustoimeentulotuki pitää huolen ei tarvitse tehdä mitään vähän ne patistaa te-toimiston vässyköitä aktivoitumaan Juhana Vartiainen oli oikeassa että perustoimeentulotuen poraanreikä pitää tukkia tulisi pakolliset kuntoutuspalvelut helposti haetaa netistä ilmaista rahaa Kelan kirstusta sitten marjametsään työttömät kun on kuntoutunut nyt ovat rapakunnossa tarvitsevat kuntoutusta. cittarin penkissä kuluttavat aikaansa silmät moljottaen. tarvitaako työttömälle marjanpoiminta koulu tunnistaako maarjat metsästä esim. mustikka, variksenmarja vain erottaako puolukan tai karpalon toisitaan


 • suomalaiselle marjan hinta huono ulkolaiselle hyvä, markka-aikana puolukan hinta 14mk kg, mitä nykyään ja mitä sillä saa.

  • TV-uutisissahan se selitettiin ilman sarvia ja hampaita ketään syyllistämättä, että suomalaisen ei yksinkertaisesti kannata kerätä, jos ulkomaalainen saa yhdessä päivässä sen rahan mitä saisi kotimaassaan kahdessa kuukaudessa.


  • Työttömät laiskistuu entisestää jos aktiivimalli puretaan ihmettelen kovasti miten Suomen valtio ressukoita hyyssää ei tarvitse marjoja poimia. marjojen sienien on terveellistä hyvää hyötyliikutaa tasapaino kohenee kun ikää tulee lisää. mustikoita sain 1.5 litran kulhon mustikkapiirakka ja vähän pakastimeen vaan on työn takana mustikat. eläkepiika


 • Kaikki johtuu viinasta ja oluesta kun marjatkin jää keräämättä, ilman viinaa ja olutta kaikki poimisvat marjoja kesällä ja talvella käpyjä!

  • Onnistuu se viinan kanssakin. Poimin tässä ihan pari vuotta sitten 4 9ltr, sankkoa
   puolukkaa, eväänä 3 pulloa koskista, ja melkein kaikki meni ja samalla jalat.
   Mutta soitin kaverit hakemaan. Kantoivat autoon ja toinen kaveri ajoi oman autoni pois, kun en heidän mielestään ollut ajokunnossa.


 • Kymmenkunta sankollista aamupäivällä puolukkaa metsästä, iltapäivällä ne sitten puhdistan, ja otan kylmän oluen tuntematta mitään syyllisyyttä.

 • Viime vuonna pudistetulla puolukalla sai parhaimmillaan noin 2 euroa/kilo. Torilla puolukka maksoi noin 3 euroa/kilo. Huonoina marjavuosina puolukasta on maksettu vain alle euron kilolta.

 • Ahkerat venäläiset ja ukrainalaiset tienaavat Suomessa mansikanpoiminnalla jopa 12 000 euroa kesässä. Ei paha.

  • Rahaa tulee ovista ja ikkunoista jos vähän vaivautuu kyykistelemään ja työtä tekemään.


 • Pankakosken tehdastyöiäinen tienaa sairauslomillaan hyvin touhutessaan lakkasoilla ja puolukka- ja mustikkametsissä. Marjatienestien lisäksi selkävaivaiselle juoksee täysi palkka. En ole katkera, mutta kuitenkin...

 • Lienee totta, koska niin usein mainitaan.

 • On näitä selkävaivaisia ollut ja on muuallakin kuin Pankakoskella. Viensuun suunnalla oli muinoin nuottakalastajia, joista osa oli myös palkkatöissä. Nuotanvedon aikaan iski aina paha selkätautiepidemia pariin kaveriin. Luulisi, että nuotanveto talvipakkasella ei ole parasta lääkettä selkävaivoihin. Kun kalastus vei mukanaan, hakeutui toinen kavereista selän takia sairauseläkkeelle, jotta ehtii riittävästi rehkiä nuottahommissa. Eihän selkäinvalidi valvomotyöhön kykene.

 • Nyt on taas thaikut huonoilla tienesteillä kun mustikkasato on heikko ja työnataja vie nekin vähät tienestit? Tuleekohan taas loppukesästä uusia käräjäjuttuja?

 • Nyksuomalaiset on liian pitkiä marjametsään .Yksinkertaisesti selkä ei kestä. Lyhyt thaikku on paljon parempi ja ainakin 5 kertaa nopeampi.

  • Ei oo pituudesta kiinni vaan kunnosta. Jos on pehmeillä soffilla vaan pötkötelty, ei ole äkkiä ruumiillisen työn tekijäksi.


  • On täällä muutamia lyhytjalkaisia pätkiäkin, joiden ei tarvitse kumarrella marjoja poimiessaan.


  • Pituudesta on paljon haittaa marjastuksessa. Marjat ovat hyvin kaukana alhaalla käsien ulottumattomissa. Hyvä jos korkeuksista marjan edes näkee.


 • Hesarissa on artikkeli, miten Lieksaan haluttaisiin ulkomailta työvoimaa. Eikös teillä ollut aika paljon ulkomailta tulleita ennestään, vai ovatko jo lähteneet Helsinkiin?

  • On meillä ulkomaista työvoimaa ja niistä pidämme kiinni, koska tuelva biotöhnätislaamo työllistää meidän kaikki korkeastikoulutetut vierasmaalaiset työntekijät!
   Pitää vaan nyt maksaa niille uudelleen harrasterahaa kun ne harrastaa jalkapalloa keskenään, ja siksi etteivät lähtisi paikkakunnalta etelään töihin!


  • Ei ne minnekkään lähde valmiista pöydästä!


 • Marjanpoiminta on nähtävästi niin kannattavaa että siihen työhön kelpaavat vain laittomasti työtä tekevät jotka eivät maksa veroja.
  Taisi joku paikka kärähtää tarkastuksissa eilen jopa Itä-Suomessa.

 • O n ne marjat poimittu muinoin ilman ulkomaalaisten apujakin.
  Lapsuudessani koko perhe lähti mustikkaan.
  Ei metsissä häärinyt ulkomaalaisia ja kyllä ne marjat on osattu itsekkin poimia.

 • Minä huonokuntoisena ostin mustikkaa 2 sankollista 100 eurolla, olivat valmiiksi siivottujakin! Ei enää itse kykene keräämään!
  Puolukat on myös ostettava ja niihin menee ainakin 100e
  Mansikatkin ostin myyjältä 6 laatikkoa maksoi 240 e
  Onhan ne marjat aika arvokkaita herkkuja mutta ilmankaan ei viitsi olla koko vuotta!

 • Ahkera thaimaalainen riisinviljelijä kuittaa, jopa 7000 euroa Suomessa marjastuskaudelta.
  Vastaavasti moni ukrainalainen pettyy ja joutuu turvautumaan ruoka-apuun.

  "markkinat"

 • Kävin eilen metsässä kävelemässä. Keräsin muutaman desin vadelmia ja yhden mustikan. Mustikoita ei moneen paikkaan ole tullutkaan. Ja arvatkaapa mitä, olen pitkäaikaistyötön ja jaksan tehdä ruumiillista työtä monin verroin enemmän kuin 30 vuotta nuoremmat.

 • Miksikäs et tee töitä jos kuntosi on hyvä?

Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.