Tullin laittomat tupakan tuontimääräykset

Anonyymi

EU kertoo seuraaavaa tupakkatuotteiden tuomisesta.

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_fi.htm

"Kukin EU-maa voi itse päättää, kuinka paljon tupakkatuotteita ja alkoholijuomia matkustajat voivat tuoda maahan. Sallittujen enimmäismäärien on kuitenkin oltava vähintään seuraavat:

• 800 savuketta
• 400 pikkusikaria (sikarit, joiden paino on enintään 3 grammaa kappaleelta)
• 200 sikaria
• 1 kg irtotupakkaa

Tulli puolestaan väittää seuravaa:

https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/tupakkatuotteet#matkustan-toisesta-eu-maasta-suomeen

Matkustajatuonti toisesta EU-maasta
Savukkeet, sikarit, kääre- ja piipputupakka, nikotiinineste ja poltettavaksi tarkoitetut kasviperäiset tuotteet

Voit tuoda maahan:

tupakkatuotteita, joiden pakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä sekä kuvallisia varoitusmerkintöjä enintään

• 200 savuketta,
• 50 sikaria,
• 100 pikkusikaria ja
• 250 grammaa kääre- tai piipputupakkaa

Tuossa on selkeä ristiriita. Kuka haastaa tullin EU-oikeuteen virheellisen tiedon levittämisestä? Eurooppalaiset kauppiaat ovat tehneet tappiota Suomen tullin laittomuuksien vuoksi. Vahingonkorvausvaateet voivat nousta huikean suuriksi.

11

150

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kannattaa lukea koko juttu ja hyväksytyt poikkeamat EU-rajoihin. Poikkeamat on perusteltu direktiiviissä. Ei vaadi kovinkaan paljon työtä jos asiaa haluaa penkoa. EU sivuilla olet jo käynyt. Niin, eikä Suomi on ainoa maa joka menettelee näin.

   • Anonyymi

    Kyllähän tuon suuremman määrän saa tuoda jos varoitukset suomeksi ja ruotsiksi...huoh taas! Noita hyväksyttyjä poikkeamia en kyllä löytänyt, tai siis mikä selittäis tämän Suomen käytännön. Toki oli alueita kuten Ahvenanmaa, Kanariansaaret jne.
    Uteliaisuuttani kävin Alankomaiden tullin ja verottajan sivuilla, siellä kyllä noudatetaan EU ohjeita, jäin vaan ihmetteleen ettei sielläkään näkyny missään ettei Suomeen saakkaan tuoda samaa määrää. Eli mihinkään ei voi luottaa, kiva yllätys jos luottaa noihin tietoihin ja tulee tänne lomalle 4 kartsan kanssa...Kai sitä on aina käytävä ko. maan tullin sivuilla....Ei edes matkustajille kohdistetuilla sivuilla mihin oli kerätty poikkeuksia, mainittu Suomea.


   • Anonyymi

    Meinaatko, että Suomen tulliehdot löytyvät Hollannin tullin sivuilta?
    Voisi olla aika kova juttu pitää kaikkien maiden tuntisäännöt ajantasalla.

    Tupakkatuotedirektiivi (2014/40/EU) ja Tupakkalain (549/2016) luettuasi asia valkenee sinullekin.

    En ymmärrä mitä yllätystä siinä on kun tieto on täysin julkista - tieto löytyy Suomen tullin ja verottajan sivuilta, kohtuullisen helpolla.


   • Anonyymi

    no olisi kiva jos tälläinen poikkeus mainittaisiin EU:n tai tullien sivuilla...

    Löytyy löytyy, mutta ei ehkä tule matkustajalle mieleen aina tsekata onko EU:n tieto oikea. Näemmä pitää.

    EU: vastaus: "EU:n valmisteverodirektiivi (2008/118/EY) todellakin oikeuttaa suurempien tupakkatuotemäärien maahantuontiin kuin Suomen lainsäädäntö.

    Suomen rajoitukset eivät ole kuitenkaan perustuneet valmisteverodirektiivin soveltamiseen vaan tavaroiden vapaan liikkuvuuden yleiseen rajoitukseen kansanterveydellisillä perusteilla.

    Suomen lainsäätäjä on perustellut tuontirajoituksia sillä, että valmisteverodirektiivi käsittelee ainoastaan veron määräytymistä, mutta Suomen kielto on ehdoton.

    Toistaiseksi EU tuomioistuin ei ole tulkinnut Suomen käytännön rikkovan Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) tavaroiden vapaata liikkuvuutta koskevia sääntöjä, ollen artiklan 36 mukaisesti oikeutettua. "


  • Anonyymi

   " tavaroiden vapaata liikkuvuutta koskevia sääntöjä, ollen artiklan 36 mukaisesti oikeutettua" - ei koske valmisteverolain tuotteita mm alkoholin, tupakkaa ja polttoaineita. Kansanterveyden perusteella voidaan myös rajoittaa alkoholin sekä tupakan verotonta maahantuontia.

   • Anonyymi

    Eläkemenojen pienentämiseksi voidaan pyrkiä myös kannustamaan alkoholin sekä tupakan verotonta maahantuontia. Tämän vuoksi on mm. varustamotuet.


  • Anonyymi

   Mitkä ihmeen kansaterveydelliset perusteet?

   Missä muussa eu massa käytetään kansanterveydellisiä perusteita.

   Onneksi alkoholia saa sentään omaan käytöön tuoda niinpaljon kuin pystyy vaan perusteleen oman käytön ja jälleen tässä maassa on hallitusohjelmassa suunitteilla alkoholiveron nosto vaikka jo nyt verotetaan alkoholia eu:n eniten. En ymmärrä mitä näiden alkoholin veronkorottajien päässä liikkuu? Kovasti varmaan haluaisivat tehdä tuontirajoituksetkin virosta alkoholiinkin, mutta onneksi sitä ei voi tehdä,koska ollaan eu:ssa. Ite en ainakaan ensvuonna osta suomesta enää mitään. Haen kaikki virosta. Joku järki pitäs olla verotuksessa. Onneksi lidil on hinntotelussa vielä suhteelisen järkevä ja myy omaa oluttaan omakustannus hintaan. Lonkeroiden ja siidereiden verotus ja hinta onkin jo karannut pahasti käsistä ja kun kupan hyllyjä katsoo niin hitaasti käy niiden kauppa.

  • Anonyymi

   "Mitkä ihmeen kansaterveydelliset perusteet?"

   Alkossa myydään terveellisempää alkoholia!

  • Anonyymi

   ja kun varotukset pitää olla myyntimaan kielellä eli...on siinä löydetty porsaanreikä, vaikkakin tuot omaan käyttöön, et myyntiin...tällä mitään tekemistä kansanterveyden kanssa, halutaan verorahat ja estää tupakkaralli

  • Anonyymi

   alkoholin tuotiin ei voi soveltaa kun ei tartte olla varotusta lol

  • Varmaankin tärkeä aihe, mutta väärällä palstalla. Täällä puhutaan alkoholin tuonnista (nautintoaine). Myrkkyjen verotuksesta voi puhua vaikka Terveys-, Verotus- tai Maailman menoa -palstoilla.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   3655
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   206
   2647
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   58
   1262
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   313
   1089
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   60
   947
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   818
  7. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   803
  8. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   803
  Aihe