Tullin laittomat tupakan tuontimääräykset

Anonyymi

EU kertoo seuraaavaa tupakkatuotteiden tuomisesta.

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_fi.htm

"Kukin EU-maa voi itse päättää, kuinka paljon tupakkatuotteita ja alkoholijuomia matkustajat voivat tuoda maahan. Sallittujen enimmäismäärien on kuitenkin oltava vähintään seuraavat:

• 800 savuketta
• 400 pikkusikaria (sikarit, joiden paino on enintään 3 grammaa kappaleelta)
• 200 sikaria
• 1 kg irtotupakkaa

Tulli puolestaan väittää seuravaa:

https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/tupakkatuotteet#matkustan-toisesta-eu-maasta-suomeen

Matkustajatuonti toisesta EU-maasta
Savukkeet, sikarit, kääre- ja piipputupakka, nikotiinineste ja poltettavaksi tarkoitetut kasviperäiset tuotteet

Voit tuoda maahan:

tupakkatuotteita, joiden pakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä sekä kuvallisia varoitusmerkintöjä enintään

• 200 savuketta,
• 50 sikaria,
• 100 pikkusikaria ja
• 250 grammaa kääre- tai piipputupakkaa

Tuossa on selkeä ristiriita. Kuka haastaa tullin EU-oikeuteen virheellisen tiedon levittämisestä? Eurooppalaiset kauppiaat ovat tehneet tappiota Suomen tullin laittomuuksien vuoksi. Vahingonkorvausvaateet voivat nousta huikean suuriksi.

11

<50

Vastaukset

 • Kannattaa lukea koko juttu ja hyväksytyt poikkeamat EU-rajoihin. Poikkeamat on perusteltu direktiiviissä. Ei vaadi kovinkaan paljon työtä jos asiaa haluaa penkoa. EU sivuilla olet jo käynyt. Niin, eikä Suomi on ainoa maa joka menettelee näin.

  • Kyllähän tuon suuremman määrän saa tuoda jos varoitukset suomeksi ja ruotsiksi...huoh taas! Noita hyväksyttyjä poikkeamia en kyllä löytänyt, tai siis mikä selittäis tämän Suomen käytännön. Toki oli alueita kuten Ahvenanmaa, Kanariansaaret jne.
   Uteliaisuuttani kävin Alankomaiden tullin ja verottajan sivuilla, siellä kyllä noudatetaan EU ohjeita, jäin vaan ihmetteleen ettei sielläkään näkyny missään ettei Suomeen saakkaan tuoda samaa määrää. Eli mihinkään ei voi luottaa, kiva yllätys jos luottaa noihin tietoihin ja tulee tänne lomalle 4 kartsan kanssa...Kai sitä on aina käytävä ko. maan tullin sivuilla....Ei edes matkustajille kohdistetuilla sivuilla mihin oli kerätty poikkeuksia, mainittu Suomea.


  • Meinaatko, että Suomen tulliehdot löytyvät Hollannin tullin sivuilta?
   Voisi olla aika kova juttu pitää kaikkien maiden tuntisäännöt ajantasalla.

   Tupakkatuotedirektiivi (2014/40/EU) ja Tupakkalain (549/2016) luettuasi asia valkenee sinullekin.

   En ymmärrä mitä yllätystä siinä on kun tieto on täysin julkista - tieto löytyy Suomen tullin ja verottajan sivuilta, kohtuullisen helpolla.


  • no olisi kiva jos tälläinen poikkeus mainittaisiin EU:n tai tullien sivuilla...

   Löytyy löytyy, mutta ei ehkä tule matkustajalle mieleen aina tsekata onko EU:n tieto oikea. Näemmä pitää.

   EU: vastaus: "EU:n valmisteverodirektiivi (2008/118/EY) todellakin oikeuttaa suurempien tupakkatuotemäärien maahantuontiin kuin Suomen lainsäädäntö.

   Suomen rajoitukset eivät ole kuitenkaan perustuneet valmisteverodirektiivin soveltamiseen vaan tavaroiden vapaan liikkuvuuden yleiseen rajoitukseen kansanterveydellisillä perusteilla.

   Suomen lainsäätäjä on perustellut tuontirajoituksia sillä, että valmisteverodirektiivi käsittelee ainoastaan veron määräytymistä, mutta Suomen kielto on ehdoton.

   Toistaiseksi EU tuomioistuin ei ole tulkinnut Suomen käytännön rikkovan Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) tavaroiden vapaata liikkuvuutta koskevia sääntöjä, ollen artiklan 36 mukaisesti oikeutettua. "


 • " tavaroiden vapaata liikkuvuutta koskevia sääntöjä, ollen artiklan 36 mukaisesti oikeutettua" - ei koske valmisteverolain tuotteita mm alkoholin, tupakkaa ja polttoaineita. Kansanterveyden perusteella voidaan myös rajoittaa alkoholin sekä tupakan verotonta maahantuontia.

  • Eläkemenojen pienentämiseksi voidaan pyrkiä myös kannustamaan alkoholin sekä tupakan verotonta maahantuontia. Tämän vuoksi on mm. varustamotuet.


 • Mitkä ihmeen kansaterveydelliset perusteet?

  Missä muussa eu massa käytetään kansanterveydellisiä perusteita.

  Onneksi alkoholia saa sentään omaan käytöön tuoda niinpaljon kuin pystyy vaan perusteleen oman käytön ja jälleen tässä maassa on hallitusohjelmassa suunitteilla alkoholiveron nosto vaikka jo nyt verotetaan alkoholia eu:n eniten. En ymmärrä mitä näiden alkoholin veronkorottajien päässä liikkuu? Kovasti varmaan haluaisivat tehdä tuontirajoituksetkin virosta alkoholiinkin, mutta onneksi sitä ei voi tehdä,koska ollaan eu:ssa. Ite en ainakaan ensvuonna osta suomesta enää mitään. Haen kaikki virosta. Joku järki pitäs olla verotuksessa. Onneksi lidil on hinntotelussa vielä suhteelisen järkevä ja myy omaa oluttaan omakustannus hintaan. Lonkeroiden ja siidereiden verotus ja hinta onkin jo karannut pahasti käsistä ja kun kupan hyllyjä katsoo niin hitaasti käy niiden kauppa.

 • "Mitkä ihmeen kansaterveydelliset perusteet?"

  Alkossa myydään terveellisempää alkoholia!

 • ja kun varotukset pitää olla myyntimaan kielellä eli...on siinä löydetty porsaanreikä, vaikkakin tuot omaan käyttöön, et myyntiin...tällä mitään tekemistä kansanterveyden kanssa, halutaan verorahat ja estää tupakkaralli

 • alkoholin tuotiin ei voi soveltaa kun ei tartte olla varotusta lol

 • Varmaankin tärkeä aihe, mutta väärällä palstalla. Täällä puhutaan alkoholin tuonnista (nautintoaine). Myrkkyjen verotuksesta voi puhua vaikka Terveys-, Verotus- tai Maailman menoa -palstoilla.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.