Jokainen on pohjimmiltaan yksin

Anonyymi

Jokainen ihminen on pohjimmiltaan täällä yksin. Sen vuoksi jokainen ihminen kokee enemmän tai vähemmän olevansa "ulkopuolinen". Kukaan ei oikein tunne itseään kuuluvaksi mihinkään. Se on ihmisen osa.

Oman yksinäisyytensä voi yrittää piilottaa itseltään "hengailemalla " milloin missäkin kaveriporukassa. Sosiaalinen media lievittää yksinäisyyden tunnetta.

Mutta yksinäisyys on itseasiassa synonyymi käsitteelle itsenäisyys. Kun ihminen on itsenäinen, hän on hyväksynyt yksinäisyytensä. Voisi siis sanoa, että hän on "ylhäisessä yksinäisyydessään ".

Itsenäisyys vaatii itsensä kohtaamista. Itsensä kohtaaminen on puolestaan oman yksinäisyytensä kohtaamista. Se tuntuu kipeältä, aluksi. Se tuntuu raastavalta. Mutta lopussa kiitos seisoo.

Ei siis ole häpeä olla yksinäinen vaan kunnia. Muistathan yksinäisyys tarkoittaa itsenäisyyttä. Se, joka on hyväksynyt yksinäisyytensä, se on kohdannut todellisen itsensä.

Kukaan ei ollut kanssasi, kun synnyit. Kukaan ei ole kanssasi, kun kuolet. Toki synnytyksessä sinua auttoivat kätilöt ja muut. Ja kuolemassa sinua saattaa myös joku auttaa. Mutta itse kuoleman kokeminen tapahtuu yksin. Samoin kuten syntymän kokeminen tapahtui. Rajan yli menemme kaikki yksin, emme käsi kädessä.

16

759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höpö höpö - tämä on Freudilaista analyyttistä tai psykodynaamista perspektiiviä, jossa hoidetaan ihmisiä terapeuttien "vetäytymällä" kontaktista ja kohtaamisesta. Tieteellisestikin on todistettu, että ihminen kaipaa kontaktia ja sosiaalisia suhteita eikä ihmistä ole luotu olemaan yksin. Ihminen on laumaeläin ja yksinäisyys masentaa. Näin ollen tämänkaltaisella ajatusmaailmalla hoidettu ihminen masennetaan, mutta ai niin vika ei ole hoidossa vaan ihminen on aina ollut masentunut, hän ei ole vain tiennyt sitä.

      Tämänkaltainen ajattelumaailma on vaarallinen. Ihminen ei ole koskaan yksin, jos haluaa luoda sosiaalisia suhteita. Jos ihmisestä halutaan hoitaa eheä ja kokonainen, ihmiselle pitää antaa eväät päästä yhteyteen riittävästi, jotta tarve yhteydestä onnistuu. Vain riittävässä sosiaalisessa kontaktissa olevat ihmiset hyväksyvät ja haluavat olla myös omassa seurassaan itse yksinäisyydessään. Kysymys on tasapainosta.

      Mihin aloittaja perustaa tämän väitteensä ja mistä tämmöinen harhaoppi on tullut?

    • Anonyymi

      ja vielä - yksinäisyys ja itsenäisyys ovat aivan eri asioita, eivätkä todellakaan synonyymejä toisilleen.

      Tasapainossa oleva itsenäinen ihminen ei ole yksinäinen, ellei hän itse halua sitä. Yksinäisyys on taas käsite, missä ihminen on yksin - mutta ei välttämättä itsenäinen - koska yksinäisyys voi olla myös tila, mihin hän on joutunut eikä pääse siitä yksin pois. Näin ihminen ei ole itsenäinen eikä tiedä mitä yksinäisyydelleen tekisi.

      Alottaja kuulostaa ihan terapeutilta - joka haluaa rikkoa hoidettavansa sosiaaliset suhteet ja ajaa ihmisen yksinäisyyteen, jotta voisi hoitaa potilasta ainoana sosiaalisena kontaktinaan ja näin ollen saisi hänestä vuosien "hoitotulot" sekä hakee oikeutuksen tahtotilalleen, eli pitkälle laskutussuhteelle, missä kuvittelee antavansa "parasta hoitoa asiakkaalleen", mutta todellisuudessa tuhoaa ihmisen persoonan ja luonnollisen kaipuun yhteyteen, ystäviin ja kontakteteihin - mitkä tulevat, kun ihminen on tasapainossa ITSENSÄ kanssa, eli riittävän itsenäinen, jotta voi liittyä ja kulkea ihmisten kanssa samaan suuntaan, yhdessä.

    • Anonyymi

      Ja kyllä, äitini on kanssani kun synnyin. En ollut yksin jaoin tämän kokemuksen hänen kanssaan YHDESSÄ. Ja toivon, että kun kuolen ja menen rajan yli, minulla on rajan molemmilla puolilla kanssaeläjiä, rajan yli menen yksin - mutta ei kenenkään pidä olla siinä TILANTEESSA YKSINÄINEN! Se on rikkomus inhimmillisyyttä ja ihmisten yhteisöllisyyttä sekä perhettä vastaan.

      • Katsoin dokumenttielokuvan sukeltajasta, joka oli merenpohjassa kuolleena muistaakseni puoli tuntia ainakin. Vesi oli siellä niin kylmää, että hänet saatiin sieltä elvytettyä ilman aivovauriota.
        Hän sanoi, että kuoleman jälkeen ei ollut yhtään mitään. Hän tunsi kuoleman lähestyvän ja sitten kun sydän lakkasi lyömästä ei ollut todellakaan yhtään mitään. Hän itse kertoi tämän, joten se on silloin fakta..Eihän kukaan tiedä asiaa niin hyvin kuin kerran kuollut ihminen.
        -Tämä tiedoksi niille ketkä uskovat kuoleman jälkeiseen elämään, et sielu jäisi ikäänkuin leijumaan jonnekkin.


      • Anonyymi

        No kiitos vaan "tiedosta" (voi nyt -ttu...). ;D

        Ehkä sieluni ei sitten jää "leijumaan", mitä se nyt taas ikinä tarkoittikaan?


    • Anonyymi

      Ja kaikille yksinäisille, toivottavasti löydätte voimia millä saatte elämänne tasapainoon. Tasapainossa elämäänne tulee yhteyttä mitä kaipaatte, mutta älkää koskaan uhratko itseänne ja itsenäisyyttänne yhteydessänne tai yhteyttä etsiessänne. Silloin vajoatte negatiiviseen yksinäisyyteen.

      • Anonyymi

        Kaikkein suurin yksinäisyys on hengailemalla ihmisten kaa jotka ei ymmärrä, pitää pitää sosiaalista naamaria päällä joka kuluttaa vaan voimia, samoin kaikki turha sosiaalinen draama. Mieluummin olen yksin. Luonnossa ei ole yksin, vaan on lähempänä todellista itseään.


    • Anonyymi

      Kuulostaa siltä, ettet ole hyväksynyt omaa yksinäisyyttäsi. Sitä, että olet yksin. Jeesus osoitti meille tien. Vaikka hänellä oli paljon seuraajia, hän kulki yksin. Getsemanessa hän tajusi ettei kukaan seuraa häntä kuolemaan saakka.

      • Anonyymi

        Jos kritisoi sitä, että yksinäisyys ja itsenäisyys ei ole synonyymejä ja sitä, että ihminen on laumaeläin joka etsii yhteyttä eikä yksinäinen laumasta kadotettu susi, saa kritiikkiä ettei ole hyväksynyt omaa yksinäisyyttään?! Jep jep. Sinä voit olla siinä uskossa ihan rauhassa, "ihminen on yksinäinen susi ja aina yksin" ideologiasi kanssa, jos ajatus on upotettu sinuun niin syvälle, niin ymmärrän että voi olla vaikea ymmärtää, ettei asia olekkaan niin. Varsinkin, jos on terapeutti ja hoitaa "ihmiset yksinäiseksi, koska tiettyjen teorioiden mukaan - mihin monet uskovat - ihminen on aina yksin".

        Ja kyllä, sosiaalisten suhteiden pitää olla positiivisia ja vastavuoroisia. Jos omat sosiaaliset suhteet ja " lauma" vain kuluttaa ja vie energiaa, silloin pitää pohtia onko se lauma ja yhteydet sekä kanssaihmiset itselle niitä, joiden kanssa yhteydessä haluaa olla. Ja se, että kykenee menemään yksin metsään, on itsenäisyyttä ei yksinäisyyttä, mutta sen määrittelee jokainen itse ja vain se mitä itse tuntee on merkityksellistä.


    • Anonyymi

      Tässä tarkoitetaan ehkä sitä, että ihminen tuntee tunteensa yksin,
      ne voi jakaa, puhua niistä, mutta se mitä tunnet on yksin sinun,
      eikä sitä aina edes mitenkään voi kuvata. Tunnetta.

      En ole koskaan ollut ns. laumasielu, mutta edes yhden hyvän ystävän tahtoisin,
      en sellaista, jota joudun miellyttämään,
      vaan sellaisen, että voimme olla mitä olemme. Kenenkään siihen puuttumatta.
      Tai kummankaan toista hallitsematta.

    • Anonyymi

      Yksin olet sinä ihminen kaiken keskellä yksin.

    • Anonyymi

      Ihan hyvä aloitus, vaikka siinä nyt onkin vaarana sanasaivarteluun ajautuminen (yksinäisyys ~ yksinolo ~ "itsenäisyys"), ja vaikka toisaalta aidoimmassa yksinäisyydessäkin ovat aina jo toiset "läsnä".

    • Anonyymi

      Aloittaja on ihan oikeassa.

      • Anonyymi

        On yksin olevia ja yksin olevia yksinäisiä sekä toisten kanssa olevia yksinäisiä sekä laumassa sotivia yksinäisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On yksin olevia ja yksin olevia yksinäisiä sekä toisten kanssa olevia yksinäisiä sekä laumassa sotivia yksinäisiä?

        ja jopa parisuhteessa yksinäisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja jopa parisuhteessa yksinäisiä.

        Henkistä yksinäisyyttä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe