Joensuu ja Varkaus riistävät Kiteetä

Anonyymi

StoraEnson Kiteen Puhoksen sahan lakkauttamisen yhteydessä on jälleen kerran tullut ilmi kuinka Joensuu ja Varkaus yksissä tuumin sortavat Kiteen elinkeinoelämän mahdollisuuksia.

Joensuu ei maakuntakeskuksena tukenut Kiteen mahdollisuuksia saada jätteenpolttolaitosta Kiteen Puhokseen, vaikka Kiteellä jätteenpolttolaitoksen suunnitelmat olivat pitemmällä kuin Varkaudessa.

Joensuulaisten maakunta- ja kunnallispoliitikkojen kanta Kiteetä kohti - puoluekannasta riippumatta - on aina ollut vihamielistä. Täältä on viety koulutuspaikkoja Joensuuhun ja varmaan viedään vielä lisää, sillä joensuulaisten ahneudella tässä suhteessa ei ole mitään rajaa. Kaikki joensuulaiset vetävät - puoluekannasta riippumatta - kotiinpäin aina kun siihen tilaisuus tulee.


Joten Joensuun poliitikot. Meitä kiteeläisiä ei yhtään lämmitä teidän myötätuntonne ja huolenpitonne, sillä teidän tekonne ovat aivan muuta mitä te yritätte nyt esittää.

Älkää yrittäkö jeesustella joensuulaiset Jussi Wihonen ym. kiteeläisten hädällä.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voisitte nostaa kunnallisveroprosenttia, niin saisitte edes oman väen tyytäväiseksi. Rahat on hyvä sijoittaa pesäpallostadionin kattamiseen :D

    • Anonyymi

      Naulan kantaan, ketjun aloittaja.

    • Anonyymi

      "Kaikki joensuulaiset vetävät - puoluekannasta riippumatta - kotiinpäin aina kun siihen tilaisuus tulee".


      Noinhan jokaisen kuntapoliitikon onkin tehtävä, myös kiteeläisten poliitikkojen, ainakin pitäisi.

    • Anonyymi

      Tutkippa väitteeni. Koko maan syrjäseutujen / maaseudun autioituminen on lähtenyt liikkeelle ihmisen arvomaailman muuttumisesta ja erikoisesti ihmisen mukavuuden halun / tunteen voimistumisesta.

      Tämä ilmiö on ahdistava ja pelottava kuin tsunami allon havainnoiminen ja erikoisesti sen lähestyminen. Aikoinaan erittäin syrjäiset maaseudut alkoivat autioitua ja eteni maaseutukyliin ja viimein syrjäseutujen kuntiin jne..... ja nyt mm Kiteelle jne....

      Taas vastavuoroisesti kaupungit tiivistyy ja laajentuu ja elinvoimistuu. Tämä on itsekkään ihmisen toimintaa. Itsekkyys, joka ei näe kauas ja kokonaisuutena maamme elinympäristöä. Tasavertaisena ihmisten hyvinvointia.
      m.l

    • Anonyymi

      Jokainen asukas ja kävijä kyllä vaikuttaa jaloillaan kylien säilymiseen. Jos paikallisia liikkeitä, palveluja, tapahtumia ei suosita, vaan halutaan "halvemmalla" kauempaa, jopa venäjältä, viimeinen saa sammuttaa valot. Ei auta poliitikotkaan siinä, vaikka mitä päättäisivät.

    • Anonyymi

      Kitee on kuoleva paikka. Joensuussa on kasvua ja rakennetaan kokoajan lisää. Ankealta Kiteellä näyttää kun siellä harvoin käy.

      • Anonyymi

        Kiitos sinulle kauniista sanoista, noilla me kiteeläiset pärjäämme pitkään. Ihan mielenkiinnosta, mikä on motiivisi julkistaa älyllinen oksennuksesi täällä?


      • Anonyymi

        Joesuukin on pian kuoleva paikka myös, ns. kasvu on perustunut maakunnan sisäiseen muuttoliikkeeseen hyvin pitkälti, joka on pian väkisinkin ehtymässä (syntyvyys maakunnissa). Sitten asuntojen hinnat lähtevät laskuun.....sitten..... yliopisto keskitetään kokonaan Kuopioon, lentokenttä lakkautetaan tai supistetaan toimintaa voimakkasti.....kannattaa kerralla muuttaa etemmäksi kun kerran liikkeelle lähtee.... tulee vain taas takkiin kun ostaa asunnon tulevaisuuden hiipuvalta paikkakunnalta.


    • Anonyymi

      Itä-Suomen yliopisto teki myös kansantaloudellisesti typerää politiikkaa siirtämällä opettajankoulutuslaitoksen Savonlinnasta Joensuuhun.

      Nyt se mikä puretaan Savonlinnasta, se kalliilla rakennetaan Joensuuhun. Ja valtio maksaa. Kaiken tämän typeryyden jälkeen Itä-Suomen yliopisto julistautui vielä kestävän kehityksen yliopistoksi.

      Jos Itä- Suomen yliopisto vaatisi, että Olavinlinna pitää siirtää Joensuuhun Pielisjoensuuhun, niin nykyinen hallitus suostuisi varmaan siihenkin. Näin käy, kun typeryys vallan saapi.

      • Anonyymi

        Kokkareiden ansiota, nehän halusi vajakkivuoren johdolla siirtää kaiken mahdollisen hesaan, mutta suostuivat sitten että muutamaan suurimpaan kaupunkiin jätetään jotain. Niille on tärkeintä saada asuntojen hinnat ja vuokrat nousemaan, että pääsevät rahastamaan.


    • Anonyymi

      Jos tutkitte tämänkin halllituksen kaavailuja, niin tämä tsunami aallon eteneminen vain jatkuu. Autioitumisen raja laajenee laajenemistaan. Siis ihmisillä ostokyky heikkenee ja mielikuvat rakentuvat pois muuttamiselle. Voimakkian näkyvä muutos tapahtuu vanhusten kuollessa. Tilalle - maaseudulle ei muuta enää seuraavaa sukupolvea ja autioituminen on siten voimakasta.

      Niin , tuota ilmiötä voidaan hidastaa merkittävästi ihmisen ostokyvyn lisäämisellä. Palveluiden säilymistä tukien. Rahavirtojen siirtämisellä Keski-Karjalaan. Kuten historia on todisteena, niin - maakunnassamme olleet ministeritkin viis veisaavat valtion rahavirtojen kanavoimista tasapuolisesti. Tämän pelottavan tsunamin annetaan rauhassa edetä - jopa tukien sen aallon korkeutta - voimaa.

      Uskokaa tai älkää, mutta Kiteelläkin voitaisin talouteen siirtää verovaroja 1500....2000 euroa / talous vuotta kohden. Toimia yksityisellä tasolla - ei valtion apua kaivaten.

      Niin, jos talouden autoilu ( 1 tai 2 autoa) on 25000km/v ja käytät Venäjän polttoainetta, niin verovarojen siirto talouteesi on n 2000 euroa. Hallitus ja ministerit tätä verovarojen siirtoa ei tule koskaan tekemään, mutta voit tehdä sen itse.
      Tällä ylimääräisellä rahalla voit tukea paikkakuntasi palveluita. Tosin pari yritystä - paikalliset polttoaineiden myyntipisteet häviävät jonkin verran eli sen muutaman sentin / kymmenen litraa kohden.

      Ettei todellisuus hämärtyisi, niin tätä autioitumista voimistaa myös Kiteeläiset, mutta ei nähdä miten koko porukka on samassa veneessä. Autioittamisen tiellä.

      Niin, muutama vuosi sitten Kiteen Seudun Osuuspankki teki taloudellisia siirtojaan. Sulki Tohmajärveltä toimipisteensä. Rakennus,joka on erittäin hyvässä kunnossa. Ihmetykseni aihe onkin miksi ei lakkautettu Rääkkylän ja Kesälahden toimipisteitä - tasapuolisesti. Kokonaan oma tarinansa oli se Helli- liikelaitos ja sen toimintatapa.

      Onkohan todelliseti niin, ettei ihminen ede huomaa ja ymmärrä miten ITSE - päätöksenteoissa on voimistamassa tätä pelottavan tsunamin etenemistä. Tuhon aikaan saamista ja ahdistusta - autioittamista.

      m.l

    • Anonyymi

      >>StoraEnson Kiteen Puhoksen sahan lakkauttamisen yhteydessä on jälleen kerran tullut ilmi kuinka Joensuu ja Varkaus yksissä tuumin sortavat Kiteen elinkeinoelämän mahdollisuuksia.<<

      Toisaalta turhaa on Kiteen tätä tilannetta ihmetelllä ja surkutella. Käykääpä yksissätuumin kysymässä Osuuspankkkinne johtajalta mitä kiksejä tästä kehityksestä saa. Samaa ihmetystä oli muutama vuosi Tohmajärvelläkin ja vielä joskus kuulee tänä päivänäkin Osuuspankin lakkauttaessa Tohmajärveltä toimintapisteensä. Tulisiko Kitee olla eri asemassa tästä kehityksetä?
      Ei kaiketi.
      Jos huomioidaan näkymättömän käden toimintaa,, ; Niin sitä saa mitä tilaa ja tähän kaikkien ihmislajin edustajien tyytyminen.

      m.l

    • Anonyymi

      Kiteen alasajautuminen alko jo 1960-luvulla, samaan aikaan kuin Kiteen teollistuminen. Väki lähti Ruotsiin.
      Nykyinen tilanne työpaikkojen häviämisineen on normaalia kehitystä. Väki keskittyy isompiin keskuksiin, mikä on ihan hyvä asia. Hallittu alasajo on parempi kuin joutava itkeminen yhteiskunnan tuen perään.

      • Anonyymi

        Miten niin hallittu....???


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe