Lieksan Osulan kiinteistö käyttökieltoon

Anonyymi

Osulan rakennuksesta on ilmeistä vaaraa sen käyttäjien terveydelle ja turvallisuudelle.

Lieksan kaupunginhallituksen lupajaosto on asettanut Osulan kiinteistön käyttökieltoon kesäkuun 2019 alussa. Käyttökielto astui voimaan välittömästi päätöksestä mahdollisesti tehtävistä valituksista huolimatta. Käyttökielto on normaalisti voimassa niin kauan, kunnes vaara terveydelle ja turvallisuudelle on poistettu.

Ensimmäinen kehotus omistajalle Osulan kunnostamiseksi annettiin jo 14 vuotta sitten. Mitään ei ole kuitenkaan tehty asian hyväksi.

Näin uutisoitiin sanomalehti Karjalaisessa kuukausi sitten. Olen havainnut, että rakennuksessa on ollut usein avoimien ovien päivät. Rakennuksen ympäröivää suoja-aitaa on siirretty sivuun ja jonkintasoinen myymälätoiminta on jatkunut talon sisällä.

Käytännössä kaupungin asettama käyttökielto ei merkinne yhtään mitään, koska sitä ei kukaan tai mikään taho valvo.

35

56

Vastaukset

 • Josa Japanilaiset ostaa osulan ja kaarisillan!

  • Muistapas, että japanilaiset kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja Osula isolla alkukirjaimella. Kun subjekti on monikossa, on myös predikaatti monikossa. Siis: japanilaiset ostavat - ei japanilaiset ostaa. Josa lienee kirjoitusvirhe.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Muistapas, että japanilaiset kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja Osula isolla alkukirjaimella. Kun subjekti on monikossa, on myös predikaatti monikossa. Siis: japanilaiset ostavat - ei japanilaiset ostaa. Josa lienee kirjoitusvirhe.

   Viesti on oikeinkirjoitettuna seuraavanlainen. Jospa japanilaiset ostavat Osulan ja kaarisillan.


 • Joo, joo valtuusto hyväksyy johdon ehdotuksen että kaupunki lunastaa itselleen hienon rakennuksen.

 • Aita on pystytetty Osulan ympärille vuosi sitten sitä varten, että sen sisäpuolelle rakennus hajoaa itsestään seuraavan sadan tai kahden sadan vuoden aikana. Täydellisrä rapistumista on tapahtunut jo monta vuosikymmentä. Kaupungilla ei ole halua ja rohkeutta ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin rakennuksen omistajatahon kanssa. Kaupungin munaton henkilöstö vaihtuu tiheään tahtiin, mutta Osula säilyy vielä monien sukupolvien ajan.

 • Eipä se osula taida olla teidän ainoa ongelma. Ympäri kaupunkia löytyy lisää rytöjä, ihan keskustaajamista. Eikä ole mikään silmänilo sekään veneiden säilytyskenttä Lieksan satamassa. Aika surullista katsottavaa. Parhaaseen veneilyaikaan pitkä sekava rivi paatteja mailla. Osassa kasvaa jo jäkälää.
  Kaiken kruununa toisella puolella satamaa se autoalutta.
  Useimmissa (oikeissa) kaupungeissa tuollaisesta tulisi aika tiukka käsky raivata paatit pois ja jos ei käsky tehoaisi niin kaupunki raivaisi ne omistajan kustannuksella. Lieksassa sitä ei tule tapahtumaan. Vaan omapahan on sotkunne.

  • Höpö höpö. Et ole käynytkään toisten kaupunkien venesatamissa kun tuollaista soopaa jauhat....tuskin Lieksaa kauempanakaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Höpö höpö. Et ole käynytkään toisten kaupunkien venesatamissa kun tuollaista soopaa jauhat....tuskin Lieksaa kauempanakaan.

   Tuskin Lieksaa kauempanakaan - HAH! En ole lieksalainen. En ole ikinä ollut, eikä minusta sellaista ikinä tule.
   Vaan pistäydypäs sinä vaikkapa Kuopiossa Maljalahden satamassa. Minä kun olen ihan pikkasen Lieksaa isommasta kylästä kotoisin, niin ehkä minulla on kokemusta ja näkemystä pikkasen isommista satamistakin.


  • Maljanlahden satama on keskellä kaupunkia oleva satama aivan kuin Katajanokka jossa työskentelen, joka kaupungissa on venesatamissa jotka eivät ole keskustassa veneitä pukeilla. Sanokoot tietoviikarit mitä vaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Maljanlahden satama on keskellä kaupunkia oleva satama aivan kuin Katajanokka jossa työskentelen, joka kaupungissa on venesatamissa jotka eivät ole keskustassa veneitä pukeilla. Sanokoot tietoviikarit mitä vaan.

   Kolmannen lukukerran jälkeen luulen ymmärtäneeni mitä koetat sanoa. No tietenkään en voi olla varma.
   Tuon ossaamisesi perusteella eppäilen, ettet oo töessä yhttään missään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kolmannen lukukerran jälkeen luulen ymmärtäneeni mitä koetat sanoa. No tietenkään en voi olla varma.
   Tuon ossaamisesi perusteella eppäilen, ettet oo töessä yhttään missään.

   Minä en ymmärtänyt tuosta Maljanlahden miehen kirjoituksesta aluksi juuri mitään.

   "Maljanlahden satama on keskellä kaupunkia oleva satama aivan kuin Katajanokka jossa työskentelen, joka kaupungissa on venesatamissa jotka eivät ole keskustassa veneitä pukeilla."

   Pilkkujen käytöstä ja sanajärjestyksen muuttamisesta voisi olla apua. "Jokaisen kaupungin venesatamissa, jotka eivät ole keskustassa, on veneitä pukeilla."


 • Sehän se olisi jo kumma jos kaikilta vaadittaisiin uusi kallis vene että se jonkun urvelon silmää miellyttää! Veneitähän on monenlaisia ja monen mallisia, ja jos niille on osoitettu säilytyspaikka niin siinähän ne on oltava! Eikös se jäkälä olekkaan hyvä? Sitä taitaa kasvaa osulan seinissäkin! Veneistä ei putoa rappausta kenenkää päälle, eikä haise home, eikä ne tarvitse aitausta ympärilleen! Autolautan kohtalo ratkeaa lähiaikoina, lähteekö vai jääkö!
  Kaupunki voisi osulan kohdalla pakkolunastaa koko rötiskön, tai laittaa uhkasakon maksuun, ja jos ei maksa niin sitte pakkolunastukseen ilmaiseksi!

  • Osulan omistaja ei ole maksanut 10 vuoden aikana tähänkään saakka yhtään asetettua uhkasakkoa. Kun rahaa ei ole, niin ei ole! On Lieksassa muitakin, joille on asetettu uhkasakko tonteilla säilytettävien romujen takia. Hovilan kartanokin oli uhkasakkolistalla yli 10 vuotta sitten viidakkomaisen siivottomuuden takia. Niitäkään sakkoja ei koskaan maksettu. Asia ratkaistiin silloin siten, että kaupunki osti suurimman osan Hovilan tontista ja 10 vuotta sitten tontille rakennettiin kaksi rivitaloa autotalleineen. Todennäköisesti Osulalle käy samoin. Kaupunki joutuu antautumaan.


 • Lieksaan pitäisi todellakin saada satama. Nythän Kaupunginniemessä on vain venelaiturit ja paikka on todella sotkuinen. Veneromujen säilytyksestä maalla pitänee omistajien kuitenkin maksaa kaupungille, vai lienevätko vapaaveneilijöitä.

 • Jospa marssia hömpästeltäis osulan säilyttämisen puolesta. Marssitaanhan ilmaston puolesta myös, vaikka sekin energia menisi tarpeenpaan roskien poiminta rynnäköllä.

 • Osulahan on Lieksan ylpeys. Todellakin Osulan englanninkielinen nimi voisi olla Osula Pride eli suoraan käännettynä Osula Ylpeys.

 • Jospa sen maalaisi Pride väreillä niin se vetäisi Pride aatteen kannattajia kymmeniä tuhansia Lieksaan ja rahaa tulisi ovista ja ikkunoista.

  • Ovista ja ikkunoista? Nehän ovat hajalla, ei niistä rahaa saa.


 • Kaupunki voisi ostaa osulan tontin ja tontille voisi perustaa Huvipuiston; Maailmanpyörä, vuoristorata, kummitusjuna jne...
  Ehdoton markkinarako Itä-Suomessa. Siihen pitäisi iskeä kiinni.

  • Osulan tontille voisi rakentaa kansainväliset mitat täyttävän jalkapallostadionin jossa Hurtat pelaa Mestarien liigan voitosta.


  • Ihmettelen kovasti tätä Osulan tarinaa ja vaiheita. Taitaapi taustalla olla niin isoja kihoja ja tahoja joiden varpaille ei voi astua. - Mutta annas olla,kun syrjäkylän eläjä ei pysty eikä jaksa laittaa jätevesijärjestelmiä kuntoon. Siitä nousee suuri haloo jopa sakkojen uhalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihmettelen kovasti tätä Osulan tarinaa ja vaiheita. Taitaapi taustalla olla niin isoja kihoja ja tahoja joiden varpaille ei voi astua. - Mutta annas olla,kun syrjäkylän eläjä ei pysty eikä jaksa laittaa jätevesijärjestelmiä kuntoon. Siitä nousee suuri haloo jopa sakkojen uhalla.

   Jotain kummallista pelkoa kaupungin virkamieskunta on potenut jo toista vuosikymmentä ja potee edelleenkin, kun ei ole asian tiimoilta saanut yhtään mitään aikaan. Osulan omistaja taluttelee virkamiehiä kuin pässejä narusta ja pompottelee heitä ylimielisenä miten tahtoo.


  • Aikoinaan koskelainen sälli sanoi, olen pieni mies, mutta vaikea talutella.


 • Hyvä että välillä joku taluttaa virkamiehiä. Kaupungin valtuustoon pitäisi osulan omistaja saada.

 • Olisko se hyvä valtuutettu jos osaa suomea ja kirjoittaa sekä lukea? Eikö parempi olisi joku ummikko ulkomaalainen joka ei tajua mistään mitään, paitsi nostaa kokouspalkkion!

  • Nyt valtuutetut ovat juuri sellaisia, etteivät tajua mistään mitään, vaikka eivät ole ummikkoja.


  • Kyllä tämä Osulan tarina on vailla vertaa. Omistaja ketkuilee ja vetkuilee, pakenee vastuuta. Onneksi se betonilohkare ei pudonnut päähäni. vaan noin metrin päähän eteeni. Onhan tällä Osulan omistajalla ollut pätäkkää ostella moinen monumentti, niin miksi hän ei voi kunnostaa rakennusta asianmukaiseen ja turvalliseen kuntoon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä tämä Osulan tarina on vailla vertaa. Omistaja ketkuilee ja vetkuilee, pakenee vastuuta. Onneksi se betonilohkare ei pudonnut päähäni. vaan noin metrin päähän eteeni. Onhan tällä Osulan omistajalla ollut pätäkkää ostella moinen monumentti, niin miksi hän ei voi kunnostaa rakennusta asianmukaiseen ja turvalliseen kuntoon.

   Osulan omistajalla on arvottomien romujen varastoja muuallakin Lieksassa, kuten Rauhalassa suuri korjaamo/huoltoasemakiinteistö. Lisääkin tilaa hän parhaillaan havittelee Rauhalan suunnalta. Romut eivät enää mahdu nykyisiin tiloihin.


 • Mitähän varten pitää hamstrata romua varastoihin? En minä ainakaan haali vanhoja renkaanromuja talliini!

  • On paljon ihmisiä, jotka rakastavat arvotonta romua. Sitä saattaa olla esimerkiksi omakotitalon piha täynnä. Voi olla useita auton raatoja, pari traktoria, joissa toisessa ilmaton rengas ja peräkärry täynnä pilkkeitä, pihalla sikin sokkin eriaista puutavaraa. Piha on kuin kaatopaikka, jossa ei juuri kävelemään sovi. Malliesimerkki löytyy Pielisentien varrelta Vehkakankaalta.


 • Ai sekö mihin ei uhkasakkokaan tehoa? Nyt muuten siinä lähistöllä on nähty rottia, missähän nillä lie pesintäpaikka?

  • Luonnon monimuotoisuudesta pidetään huolta kaupunkimiljöössäkin. Lieksa on edelläkävijä.


 • Olen ottanut kuvia kyseisestä kiinteistöstä tekeillä olevaan Lieksaa käsittelevään kuvakirjaan. Äskettäin kävin myös Pankakosken koulun pihapiirissä kuvaamassa paikallista kaatopaikkamiljöötä.

 • Toivottavasti kaupunki nyt vihdoinkin ryhtyy toimenpiteisiin, että päästään noista haisevista röttelöistä eroon.

  • Minnekkähän kalliit romut joutuu kun nekin haisee homeelle ja ei niitä kukaan täysipäinen osta? Kattopaikalle kait ne romut menee.


Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.