Aihealueet

Listaukset

  Kansa ei osaa käyttää nykytelkkareita.

  Anonyymi

  Etenkään iäkkäämmät eivät hallitse valikkopohjaisia säätöjä. Kävin vastikään hakemassa kierrätyspisteestä 42-tuumaisen LG:n, johon ei tullut ääntä lainkaan, vaikka äänenvoimakkuus oli sadassa prosentissa. Kuvakin oli tosi himmeä ja kontrastiton, vaikka kontrastisäätö oli maksimissaan. Rupesin tutkimaan, mistä nuo oireet johtuivat. Äänivalikon alareunasta löytyi kohta "tv:n oma kaiutin päällä/pois"ja poishan se oli valittu. Sitten hyökkäsin kuvavalikon kimppuun ja eikös vaan aseteltava virransäästötoiminta ollut maksimissaan. Otin virransäästön pois päältä kokonaan ja kuvasta tuli niin nätti ja kirkas.

  23

  <50

   Vastaukset

   • Hieno homma.

   • Valikoita selaamalla vanhuskin kaikki löytää.

    • Esim. tuo tv:n kaiuttimen poiskytkeminen löytyy äänivalikosta vasta kaikkein alimpana eikä tule näkyviin vielä äänivalikkoa avattaessa, vaan säätöjä pitää kelata ensin "pohjaan" saakka.


   • Jos on liian vanhat elektrolyyttikondensaattorit niin sitten on syytä vaihtaa käyttäjä.

   • Jos se televisio oli hylätty kun niin pieni, eikä siitä syystä että ei muka osattu käyttää.

    Onhan nuo aika huonosti suunniteltuja jos valikoita joutuu näpräämään jatkuvasti, kyllä korkeintaan kahdella kaukosäätimen napin painalluksella pitäisi saada kaikki toiminnot :)

   • Ennenwanhaan televisioissa oli säätönupit, joiden käyttö oli helppo ymmärtää. Nykyajan valikkorakennelma on joissakin laitteissa (tämä ei koske vain televisioita) aika sekava. Itsekin löysin Philipsin televisiosta aivan sattumalta asetuksen, jolla äänen saa kuulumaan yhtäaikaa sekä kuulokepistokkeesta että kaiuttimista. Kun liitin tietokoneen kaiuttimet (Harman Kardonit) televisioon, sain mahtavat äänet. Moni ei varmaan ole löytänyt tätäkään jekkua televisiostaan. Käyttöohjeessa ei ole halaistua sanaa tuommoisesta mahdollisuudesta.

    • Samsungin eräässä aika uudessa mallissa oli kummallisessa paikassa asetus mistä sai käynnistettäessä tulevan Samsung-logo -äänen pois päältä,

     Se tuli jossain tilanteessa aina uudelleen päälle, olikohan niin jos virtapistoke oli pois tai vastaavaa, lopulta sen sai jostain kummallisesta paikasta valikkojen perukoilta.

     Jos tosiaan löytää pienen television hylättynä kaatopaikalta, ihan mahdollista että on koon takia hylätty, koska vanhoilla ihmisillä on monesti myös huono näkö, tarvitsevat suuren TV:n.


   • Kiinnostava ketju muuten, mutta väärässä paikassa. Tämä on elektroniikkaharrastuspalsta, ei viihde-elektroniikan käytöstä keskustelun alue.

    • "Kiinnostava ketju muuten, mutta väärässä paikassa. Tämä on elektroniikkaharrastuspalsta, ei viihde-elektroniikan käytöstä keskustelun alue. "

     Olet oikeassa, olet väärällä palstalla. Toivottavasti löydät jostain sen valituspalstan.


   • Toistettakoon kuitenkin, ettei tuo 42-tuumainen mikään pikkutelkku ole. 32-tuumainenkin on vielä keskikokoa.

    • Kyllä telkkarissa on elektroniikkaa. Sen sijaan tälläkin palstalla toisinaan näkyviä seksi-ilmoituksia siihen on vaikeampaa yhdistää.


    • Joidenkin mielestä televisio on tehty puupalikoista ja kivistä :)
     Määriteltäköön että alle 100" TV on pieni :)


    • Anonyymi kirjoitti:

     Joidenkin mielestä televisio on tehty puupalikoista ja kivistä :)
     Määriteltäköön että alle 100" TV on pieni :)

     Eli sinäkin siis katsot sitä pientä televisiota, kun et kykene ostamaan 100-tuumaista tai isompaa töllöä.

     HEH HEH


   • Ei taidottomuus ikäihmisiä yksistään koske.
    Nuoret eivät tajua tietoturvan päälle tuon taivaallista.
    Telkkareiden kamerat ja mikit ovat päällä lähes kaikilla.
    Sopivalla hakkerointiohjelmalla kuka tahansa saa yhteyden kenen tahansa huolimattoman käyttäjän laitteeseen.
    Olen nähnyt nuoren parin seksihommat ja vahnusten lääkkeenotot suorina lähetyksinä.
    Itse en osaa enkä halua opetella moisia konsteja. Nörttikaveri näytti mihin kaikkeen nykyään on mahdollisuus.

    • ?Ei taidottomuus ikäihmisiä yksistään koske."

     Kyllä ne nuoret pennutkin ovat taidottomia. Anna heille C kasetti ja soitin ja katso miten siinä käy. Kokeilin kerran ja totesin ettei heillä ollut hajuakaan miten se voisi toimia. Kännykkää kyllä osaavat räplätä.


   • Onnistuisiko taitavalta elektroniikkaharrastajalta oman kaukosäätimen rakentaminen hankalakäyttöiseen televisioon? Nimittäin, olisi paneeli, jossa olisi perinteiset nupit ja painonapit ja sitten infrapunayhteys (vai Bluetoothillako nykyisin toimivat) siihen telkkuun. Kaikki turhat toiminnot olisi jätetty pois. Tietenkin niihin pääsisi käsiksi sitten sillä alkuperäisellä "kaukkarilla".

   • Kun nyt noiden televisioiden käyttöliittymien hankaluudesta on puhetta, niin olen useampia merkkejä testattuani huomannut Panasonic-merkin parhaimmaksi. Sen käyttöliittymää on monissa tv-testeissäkin kehuttu selkeimmäksi.

    Panasonicia ei vaanole niin paljoa alennusmyynneissä tai halvalla mainoksissa, joten ihmiset ostavat tietenkin eniten mainostettua Samsungia (eli sen hinnassa on paljon mainoskuluja), joka on siitä huonoimmasta päästä käyttöliittymissään ihan kaikissa laitteissaan. Aloitttajan mainitsema LG:kin on paljon parempi.

    Joissakin uusissa televisioissa on kaukosäätimen suuntauksella toimiva ohjaus. Se se vasta hankalaa on kun ei ole täsmällistä kuten yksi painallus - yksi siirtyminen.

   • En ole vanhus ja minulla on IT-alan koulutusta. Olen sitä mieltä, että ainakin Samsungin menut ovat hankalia. Minulla on 2 kpl Samsungin telkkareita ja molemmissa hyppää päälle idioottimainen englannin päälle suomenkielinen syntikkaluku. Jos sen haluaa pois, niin pitää vaihtaa äänen oletuskieli hollanti englanniksi. Olen selannut menuja enkä ole löytänyt tapaa poistaa tätä oletusasetusta.
    Sen saa kahdella tavalla pois. Joko äänen kielen vaihdolla tai sitten resetoimalla ääniasetukset.
    En ikinä enkä missään tapauksessa haluaisi, että oletuskieli on hollanti mutta sellaista asetusta ei noista valikoista löydy. Resetoinnin jälkeen kieli vaan vaihtuu noin viikossa ihan normikäytöllä molemmissa telkkareissa.
    En ihmettele jos vanhukset ovat näiden kanssa pulassa kun normi-ihmisellekkin nämä ovat vaikeita.

   • Minullakin Panasonic kai jotain 80-luvun putkimallia ja kuitenkin värikone. Siinä ei jostain syystä kaukosäätimet oikein toimi. vaikka pattereitakin vaihdettu.
    Kun koneen laittaa päälle niin kestää noin 20 - 30 minuuttia ennenkuin mikään näppäin ottaa eteen.
    Kone vaatii erillisen digiboksin toimiakseen mutta digiboksin ja telkun oma kake pykii ja nykii.

    Tämä kone on kuitenkin entisaikojen luotettavaa tavaraa j a on palvellut moitteetta vuosikymmeniä. En halua kuulla ehdotuksia uuden laitteen hankkimisesta. Niitä on ollut useitakin ja ne kestävät vuoden pari kunnes hajoavat.

    Onko vanhaankin iskenyt uusien kirous konkkaviasta vai onko kaukosäätimissä vikaa?
    Mikä avuksi?

    • Tuosta nyt ei ottanut selkoa mikä oikein mättää.
     Mutta jos telkkaria käytetään digiboksin kautta ei tarvita telkkarin kaukosäädintä lainkaan. Boksin kaukosäätimellä hoituu koko homma, näin minulla toimii.


    • Kaukosäätimen näppäinten kontaktimatto on voinut likaantua ajan saatossa jolloin näppäimiä joutuu painamaan kovaa tai keinuttelemaan että kontakti syntyy.
     Itsellä rupesi joku aika sitten ottamaan päähän vm. 1999 Nokia putkitelkkarin kaukosäätimen huono toiminta niin purin ja puhdistin sen kontaktimaton ja piirilevyn kontaktipinnat niin jopa toimii taas herkästi kuin uutena :)


    • Kyllä tuo on ihan elektrolyyttikondensaattoreista kiinni. Vaihtoon vain ja uudet tripolaarikondensaattorit tilalle.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Kyllä tuo on ihan elektrolyyttikondensaattoreista kiinni. Vaihtoon vain ja uudet tripolaarikondensaattorit tilalle.

     Enpä tiedä, kondensaattoreista on tullut jonkinlainen yleinen syntipukki toimimattomille elektroniikkalaitteille vaikka vika voi ollakin ihan muualla. Olen nähnyt youtube-videoita joissa "kunnostetaan" vanhoja 80-luvun tietokoneita, vaihdetaan kondensaattorit turhaan vaikka jopa mitataan ne kunnossa olevaksi.
     Sitten oikea vika paljastuukin silkaksi korroosioksi jossain moninapaliittimessä...


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    98
    2955
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    122
    2865
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    138
    2357
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1539