Aikuinen kissa erikoiseen kotiin

Anonyymi

Työni vuoksi jouduin jättämään avioerossa kissan ja koirat exälleni. Akkaa ei ole ikävä mutta eläimiä sitäkin enemmän. Olen jo pitkään ajatellut että jos tilaisuus tulee niin ottaisin itselleni kissan tai kaksi. Nyt tilanteeni on vihdoin se että muutin maalle omaan taloon järvenrantaan mutta kuitenkin taajama-alueelle. Vierestä löytyy tosin isohko metsä ja naapurusto on harvahko, talot eivät ole kovinkaan lähekkäin. Eli nyt saattaisi ehkä olla mahdollisuus ottaa kissa. Mutta kun se ei ole ihan yksinkertaista: työskentelen viikko töitä/viikko vapaata systeemillä ja työviikon aikana saatan joutua olemaan useita päiviä pois kotoa. Avioliitossani meidän kissamme oli ulkokissa jolla oli takaovessa oma luukku josta tuli ja meni niin kuin halusi. Homma toimi tosi hyvin ja viihtyi kissa välillä kotonakin, etenkin huonolla ilmalla. Mutta, saisinko yksin homman toimimaan jos otan aikuisen kissan tai kaksi, esim. löytökissoja eläinsuojeluyhdistykseltä? Pentua kun en voi työni vuoksi ottaa. Oppiiko aikuinen kissa käyttämään oviluukkua? Entä voinko olla varma että kissa pärjää jopa neljä päivää yksin, paljon ruokaa ja juomista sisälle laitettuna? Olisi niin kiva kun saisi kissoja kaveriksi mutta olen aina ottanut eläimet vakavasti ja pohdituttaa nyt isosti uskallanko ottaa vai en? Kertokaa kissaihmiset mielipiteitänne.

11

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No siis, lakien mukaanhan tuo ei ole ollenkaan soveliasta. Kissa ei saisi tontilta poistua. Lisäksi 24h on se maksimi joksi laillisesti voi yksin jättää ja silloinkin pitää jonkun käydä katsomassa että kaikki on ok. Löytölät myöskään hyvin harvoin antavat kissoja ulkokissaoloihin.
      Itse jättäisin ottamatta ja odottaisin että elämä olisi soveliaampi sen puolesta että kissa ei joutuisi olemaan yksin päiväkausia.

    • Anonyymi

      Ei tuollainen ole edes laillista. Kerro vain suunnitelmistasi, niin jättävät eläinsuojeluyhdistyksestä myymättä sinulle. Parhaimmassa tapauksessa tekevät sinusta eläinsuojeluilmoituksenkin, jos saavat tietää, että kissan olet jostain saanut. Eläimiä hankitaan vasta silloin, kun kaikki on kaikinpuolin kunnossa, ei sillä periaatteella, että matkassa on vaikka kuinka monta mutkaa, mutta kissa on siihen pakko saada sopimaan vaikka väkisin, koska mä niiiiiiin haluun.

    • Anonyymi

      Niin no, edellinen kissa saattoi olla viikonkin reissussa ja tuli sitten kotiin kun siltä tuntui, ruokaa ja juomaa oli aina jos tuli kotiin kun oltiin töissä. Harvinaista se olisi että neljä päivää olisi yksin mutta niinkin voisi pahimmassa tapauksessa käydä, pahimman mukaan pitää ajatella. Täytynee tyytyä ruokkimaan tuota vierasta kissaa joka pihassani ajoittain pyörii, kenen lie vai onko kenenkään.

      • Anonyymi

        Onko sinulla kissoihin liittyen järjen hiventäkään jäljellä? Tuntemattomia kissoja ei koskaan saa ruokkia, sanoohan sen jo järkikin niillä, joilla sitä on! Jos epäilet, ettei kissalla ole omistajaa, niin se tulee ottaa kiinni ja toimittaa eläinsuojeluyhdistykselle. Myös yhdistys saattaa ottaa asian hoitaakseen, jos vaivaudut edes sen verran tekemään, että ilmoitat sinne irtokissasta, joka ei välttämättä kuulu kenellekään.


    • Anonyymi

      saisitko palkattua kissanhoitajan, jonkun lapsen tai vanhuksen esim käymää kissan luona silloin kun olet poissa

    • Anonyymi

      No todellakin pärjää sen 4 päivää yksinään, paremmin tietysti kahdestaan. Eli ota ihan rauhassa vaan pari kissaa pitämään hiiret kurissa poissaollessasi. Ulkoluukku pitää ehdottomasti olla. Reilusti kuivaruokaa ja vettä tarjolle, niin ei niillä mitään hätää ole.
      Hiriä ne muuten syö jo aika nuorinakin, se on niillä geeneisssä.

    • Anonyymi

      Laotam myt tähän ketjuun että mulla on 2 kissaa sisaruksia 8kk ikäisiä. Sisäkissoina ovat olleet. On käymyt mielessä aina välillä että kokeilsiko jos haluaisivat ulkokissoiksi.

      Onhan ulkona vaaroja enemmän kuin sisällä. Asun maalla rivarissa ja täällä on kohtalaisen paljon ulkokissoja tuossa tämän rivarin pihapiirissä. Eilen olin illalla pihalla niin siinä kaksi kissaa ottivat vähän yhteen että arvaako tunne päästää vapaaksi valtoimenaan,

      Onhan sekin kai vaihtoehto että ostaa valjaat ja laittaa valjaat kiinni johonkin ulos pihaan ja saavat siinä temmeltää eivätkä pääse kauemmaksi mutta siinäkin pääsee toiset kissat lähelle toki olisivat valjaissa ulkona vain silloin kn olen kotona ja pystyn vahtimaan vai onko se joku semmmonen juttu että jos kissat ottaa yhteen siihen ei saa väliin mennä vai pitää mennä?

      Kissat haikean näköisinä katsovat aina ikkunasta ulos ja varmaan teksi mieli mennnä. Tiedä oikein mitä tässä tekis vai pitääkö vaan sisäkissoina.

      • Anonyymi

        No totta helkatissa päästät kissasi ulos. Onhan niillä vaaroja ulkona ja saattavat saada isoimmilta pikku naarmuja, mutta sehän on oikeaa kissanelämää. Omat kolme löytökattiani saavat ulkoilla vapaasti ja olisikohan kaks kertaa viimevuosina joutunut lekurilla käyttämään. Kerran aiheetta ja kerran oli syytäkin mennä(tassu tulehtui puremahaavasta). Iso kulkukolli kun leikattuja pikkutyttöjä jahtasi keväällä...
        Niin ja kun lähden reissuhommiin tienaamaan rahaa kissanruokaan, niin ikkuna on raollaan että pääsevät ulos.


    • Anonyymi

      Tänne onneksi tuleei leikkauskampanja lähipäivinä eli saan kissat leikattua. Sitten vielä rokotukset ja sirutus jos ei sirutus kuulu leikkauksen hintaan kun joissain kampanjoissa kuuluu. Sitten vaan toivoo että hakemus menee läpi.

      Sekin siinä on tosiaan kun päästää ulos ja jos itse lähtisi pariksi yöksi vaikka pois että uskaltaako ikkunaa jättää raolleen vai kissat sisälle jättää. Kesällä ikkunasta pääsee kaiken maailman ampiaiaset ja hyttyset ym. Ötökät ja ehkä muut kissatkin halutessaan. Niitä muita kissoja pyörii täällä paljon ja monesti kun ovesta menen ulos niin mun pihalla on kissa makoilemassa oven vieressä. Talvella ainakin pidettävä sisällä jos reissuun lähtee kun ei voi ikkunaa pitää pakkasilla auki muutenkaan kauaa.

      • Anonyymi

        Lisään että makkarin tuueltusikkuna on ainoa minkä voin avata mutta siitäkin pitäisi ottaa verkko pois. Se kun aukeaa vain 10cm niin kai kissat siitä mahtuu mikä on hyvä ettei enempää aukea niin ei ihmiset pääse siitä mutta muut kissat pääsee jos haluaa ja linnut ym. mutta taitaa harvinaista olla että vieras kissa menee vieraaseen kotiin


    • Anonyymi

      Hyttyset ym. saa pois eivätkä tee tuhoja mutta jos esim. oravia liikkuu siellä niin ei kannata jättää auki.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe