Verohelvetti

Anonyymi

Suomi on verohelvetti. Emme maksa vain tuloveroa eli ennakkoveroja vaan myös menoveroja eli ostaessamme tuotteen tai palvelun maksamme arvonlisäveroa.

Lisäksi maksamme mahdollista kiinteistöveroa, varainsiirtoveroa, yleveroa jne. jne.

Ajatellaanpa että tienaan bruttona 2500 euroa. Kun siitä vähennetään ennakonpidätys eli tulovero, minulle jää nettona 2000 euroa.

Kun sitten maksan vuokrani tai asuntolainani lyhennyksen ja mahdollisen yhtiövastikkeen, minulle jää reilu tonni.

Tällä tuhannella eurolla sitten hankin tuotteita, lähinnä pakollisia elintarvikkeita ja vaatteita, polttoainetta sekä varaosia, pölynimurin pusseja tai pesu- ja tiskiaineita.

Hankin myös palveluita, kuten autonhuolto tai -korjauspalveluita, parturi tai hieroja, uimahalli tai kuntosali.

Maksan kaikista ostoistani pääsääntöisesti 24 % arvonlisäveroa. Elikkä jos ostan tonnilla, todellisuudessa saan vastiketta vain 760 eurolla. Verottaja eli valtio vie tästäkin välistä 240 euroa veroja.

Mieti. Minun pitää tehdä 40 tuntia viikossa töitä, jotta saan maksettua asumikseni sekä ruokani. Ruokaa, muita välttämättömiä tuotteita ja palveluja saan hankittua vain 760 eurolla. Loput 2500 euron paikastani vie verottaja eli valtio. Kiitos.

12

<50

  Vastaukset

  • Jonkan betoni: "Asia kunnossa."

  • Unohdit piiloverot...

   Ei tätä kannata enää ottaa tosissaan. Kaverit jotka ovat yrittäjiä sanovat että kulut ja verot vievät kaiken.

   Parempi kun siirtyy ekologiseksi viherpipertäjäksi. Säästää luontoa ja verotuskin helpottuu.

   Oma metsäpalsta (jos) löytyy niin tekee risusavottaa ja polttopuita. Kulut menee sitten verotukseen.

   Ja jne.

  • Aloittaja ei osaa laskea. Mainittu tonni lainanhoitokuluihin ja vatikkeeseen / vuokraan on sekin suoraa vastinetta. Eli 2500 € palkasta saa nettovastinetta aloittajan laskutavalla 1760 €. Tämäkään ei tosin pidä paikkansa, koska arvonlisävero 1000 € ostoksista on 193,55 €, ei 240 €. Eli todellinen nettohyöty 1806,45 €. Sitten kun käy kerran terveyskeskuksessa lääkärissä laboratoriokokeineen, niin ollaan jo yli kahdessa tonnissa.

  • Välittäjä_LKV ei ihan mennyt putkeen. Kyllä 2500 tonnin brutolla voi jäädä 2000 käteen, näin ainakin itselläni (riippuu siis täysin tilanteesta, esim. kunnallis-ja kirkollisveroista jne). Ostoksissa on aina alv, joten sitä on turha laskea.
   Mutta sitten sanot: "Sitten kun käy kerran terveyskeskuksessa lääkärissä laboratoriokokeineen, niin ollaan jo yli kahdessa tonnissa." ---Mitä ihmettä tuolla lauseella tarkoitat?

   Ainakin Helsingissä terkkari käynnit ja labrakokeet ovat maksuttomia. Mitenkähän ihmeessä "lkv-välittäjä" on tämänkin sitten laskenut?

   • Tarkoittaa sitä, että kun käytät terveyspalveluita niin saat vastinetta niille verorahoille. Ne eivät ole ilmaisia vaan kustannetaan verovaroista.

    Vähänkään vakavampi sairaus niin tuolla 2500€ palkan veroilla ei makseta sen kuluja ikinä vaan jää voitolle veroissa.


  • Suomi on veroparatiisi. Tällä nimittäin maksetaan hyvin toimivalla verotusjärjetelmällä (parhaita maailmassa) ilmainen koulutus tohtorin tutkintoon asti, lähestulkoon ilmainen terveydenhuolto kaikille, vanhustenhoito, eläkejärjestelmä on automaattinen ja toimii, luotettava poliisi ja armeija. Ja paljon muuta.

  • Muutama esimerkki viime vuoden verojen suuruusluokkasta:
   Verot: Tuloverojen taso 2320 €- 3680 kk ansioilla oli n. 23,5-32,0%
   Kunnallisveroäyri vaihtelee 16,5-26 %
   Valtionveto on progressiivinen, eli tuloista riippuva.
   25 300—41 200 Alarajalla 533 ylimenevältä osin 17,50 %
   Marginaalivero n.(39,8 -40,6%)
   Välillisiä veroja:
   Verot asumiskustannuksiin:
   - Alv. Yleinen 24 % %
   - Sähkövero 2,24 Snt/ Kwh
   - Kiinteistövero yleinen 0,93-1,8 % kiinteistön arvosta
   Polttoaineet:
   - Bensa 70,25 senttiä / Ltr.
   Valmisteverot:
   - Tupakkavero , jne.

  • Kyllä kansa tietää!

  • Olen sitä ikäluokkaa, että OPOn tunneilla perehdyttiin kelloseppä-, (laivan) perämies-, kokki- yms. linjoihin sekä lukion mahdollisuuteen.

   KELA-ura puuttui silloin kokonaan valikoimasta. Sen valinneilla laskenta suoritetaan nähdäkseni toisin päin:
   Esim. yksinhuoltaja, 2 alle 10v lasta, perusmenot 1134,69, asuminen 750, terveydenhoito 160, päivähoito 300 = yht. 2344,69.

   Ilmeisesti aina määräajassa täytyy käydä paikan päällä toimistolla, mutta muuten en tiedä, että erityisiä velvoittavia viikkontunteja tulisi?

  • Sen kikkare, mikä hanuristasi wc-pyttyyn tippuu on se, mitä tässä maassa verojen jälkeen "puhtaana" käteen jää. Siitä vedestäkin missä se lilluu, joutuu vielä maksamaan jätevesimaksun, mistä siitäkin valtaosa on veroa.

   • Siinä kuitenkin näpyttelet tietokoneella kalustetussa, lämmitetyssä ja kuivassa huoneessa maha (lliankin) täynnä ruokaa, etkä ole kamppurajalkana etsimässä kaatopaikalta jätesäkki niskassa jotain myytävää, verottomana.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   109
   3918