On se mukavvoo, ku ei ou hellettä.

Anonyymi

Kalahi syöpi hanakammin, ku mitä viimme kesänä. Auvvoisaa istuskella Pielisen rannalla ja savustella siikoja saanan jäläkkeen ja anopille lahnoja. Tosin, on se lahnahi hyvvee.
Helssingin lentoasemalla on kuulema ruuhkkoo. Mittään ne liennöövät mänössä ehtimmään? Mulle pitäs makssoo tonni päevältä, ennenku lähtisin jonnekkii helekutin rättipäelle elaketta kulettammaan, enkäsittenkkää.
Kyllä se on kun koeran kansa isttuu järven rannalla muihen muata mänttyy ja syöpi sormilla kalloo, kuuntelloo kuikan huutelluu ja on ihan ollaksseen ja suapi olla moksiskkaa. Nuotio pikkusen lepattaa ja suapihan siinä ottoo vaekka pienen myötämökynnii. Kukkaa ei kysele, ei motkota. On se immeisen hyvä olla. Voe hyvä ihme kuitennii. Kirjutin nyt, kun se on kuulema tätä nykyaekkoo ja saen synttärilahjaks tämmösen ihmevehkkeen. Kiitos ja Antteeks.

12 kommenttia

Vastaukset

 • Voi kun vielä joskus pääsisi järvelle pyytämään "kalloo", ja itse sitä savustamaan, sekä sormin syömään.
  Se olisi elämää.

 • Pääseehän tuonne vaikka jokapäivä jos kiinnostaa! Mutta eikös se ole tarkoituskin kun asuu siellä etelässä ettei kalastusta harrasteta!

 • Voi veikkonen, on siellä vettä. Suomenlahtihi kalloo pullollaan. Isoja ahvenan körmyjä suapi ihan perinteisellä mato- ongella, ei tarvi välineisiin paljoo sijottaa. Sitten jos vähä enemmän satssoo vaikkapa virvelliin, niin metrin mittassii haukirokotiilia vetellee kuivalle mualla ja eikun pannulle, tai ihan mitenkä vain ite kuhi tykkee tehä.

  • Mistähän johtuu kun he jotka siellä kalastelee, puhuu aivan muuta.


 • Vuotahan vähän aikoo. Iltapulut jo hehkuttaa.Lämpötila aloittaa hikisen kohoamisen kohti jättihellettä – viikonloppuna hellettä lähes koko maassa, ensi viikolla jopa +35.

 • Onneksi on ilmalämpopumppu jolla viilentää taloaan!

 • nauttikaa nyt lämmöstä ensviikolla ( eikä siihen mitään viilennys koneita tarvita , ei ole ennenkään tarvittu, on vaan nykyajan ihmisten muoti-härveli )kyllä sitä viileyttä taas jatkuu seuraavaa kesää asti

 • En kestä hellettä vanaha immeinen, sen takia on viileenysjutska hankittu! Mutta menkööt toiset aurinkoon melanoomaa hankkimaan,,,helteessä!

 • Lämmöstä nauttii nyt kun on lämmintä suunnilleen 20. Sitten kun menee 30:een, aletaan kärsiä kuumuudesta.

 • On mualiman ilimat sekasin. Sitä se hyvinvoinnin halajaminen tietättää ja tämähän on vasta alakkuu. Jos kaikki maaliman immeiset kuluttas yhtä paljo ku myö tiällä Suomessa tehhään, niin se loppuu tämä mualima. Mihinkkää ei olla tyytyväissii, vaikka on omakotitalot, kesämökit, ruokkoo, aatoja, veskootterit j.n.e., niinku Nykänen sano.
  Silti pittää Turkkiin piästä vähinttään, Thaimuahan pari kerttoo vuojessa. Sairraus se on, ei sitä terve immeinen tarvihe, semmosta velehumista.

 • sie sen just sanot näinhän se on..en ou ikinä ymmärtäny suomalaisten kulutus hulluutta mutta silti valitetaan täällä ei mikkään hyvin, loppupeleissä immeinen tullee hyvin vähällä toimeen ilman ylimääräistä kulutusta ja tavaroiden hankkimista,niin ne vuan vielä toiset arvostaa immeisen omaisuuven ja materiaalin mukkaan

 • Nyt on näillä keleillä melanooma tarjouksessa, että eikun rannalle rojottamaan!

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.