Toimeentulotuki vanhemman kanssa samassa asunnossa asuessa?

Anonyymi

Hei,

Osaisiko joku vastata, että saanko toimeentulotukea, jos muutan äitini kanssa samaan asuntoon, ja maksan puolet vuokrasta, n.350e/kk?? Olen itse työkyvyttömyyseläkkeellä ja saan pienintä kansaneläkettä, äitini on ihan hyvätuloisessa työssä, joten käsittääkseni en ainakaan asumistukea tulisi saamaan, koska meidät katsotaan samassa taloudessa asuvaksi. Enkä äidin palkkakuitteja yms. edes saisi, jos pitäisi jotain hänen tulojaan todistella.

Mutta siis saisinko toimeentulotukea? Koska jos maksan tuon 350e asumisesta, niin olen alle perustoimeentulotukinormin, ja sitten on vielä lääkkeet, joihin minulla menee paljon rahaa kuussa. Vai tuleeko tällaisessa tilanteessa joku kiemura, jonka perusteella en saa mitään. Oma sossuni siis on monesti ehdottanut, että kannattaisi muuttaa äitini kanssa samaan asuntoon, niin saisi enemmän neliöitä ja mahdollisesti jopa pihankin, niin asumismukavuus lisääntyisi, ja vaikuttaisi näin myös kuntoutumiseeni ja akuuttien sairauksien vähenemiseen. Mutta tuollaisen tilanteen rahoittamisesta sossuni ei ole puhunut mitään, tietää kyllä ettei äitini maksa mitään menojani, emmekä ole sellaisissa väleissä, että esim. saisin häneltä palkkakuitteja tai tilitietoja yms. hakemuksiin. Hän on ns. vanhan kansan ihminen, joka ei halua tietojaan mihinkään, eikä anella almuja.

7

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Äitisi maksaa yksin asumiskulut jos ei anna kuittejakaan. Asuin joskun vähän aikaa vanhemmillani niin toimeentulotuekseni laskettiin oli vain 350 euroa. Tuskin mitään saat ellei sinulle ole niin isot sairauskulut että ylittäisi tuon 350 euroa. Ei tuollainen onnistu avopuolisoillakaan kun isompituloisen tulot lasketaan sen pienempituloisen elättämiseen. Ota selvää kelasta.

      • Anonyymi

        Jos asut työelämässä olevan äitisi kanssa teidät katsotaan yleisen asumistuen piiriin riippumatta mistään vuokrasopimuksista. Yleisessä asumistuessa huomioidaan koko ruokakunnan tulot koska kyseessä on lähiomaiset. Äitisi tulotiedot Kela saa suoraan tulorekisteristä, eli tulotietoja ei tarvitse toimittaa eikä tuloja voi pimittää..


      • Anonyymi

        Aivan hölmöä, että vanhempien tulot tai avopuolison tulot vaikuttaa tukiin. Olet "kerjäläisenä" aina, edes vuokraa ei pysty 1/2 maksamaan


    • Anonyymi

      Niin ja toimeentulotuki puolen voit tosiaan selvittää Kelasta. Menoja pitää olla niin paljon että ne ylittävät tuon toimeentulotuen perusosan. Mutta aina kannattaa ottaa asiasta selvää Kelasta. Niiden sivuilla on toimeentulotuki laskuri, jolla voit tehdä arviota tuen mahdollisesta määrästä, tai hakea tuen, niin saat päätöksen oletko oikeutettu vai et. Ei tätä palstaa seuraavat osaa sulle laskea saatko tukea vai et?

    • Anonyymi

      Täysi-ikäisellä on oikeus perustoimeentulotuen perusosaan, joka maksetaan alennettuna. Mikäli maksaa vuokraa, voi lisäksi saada asumistukea omalta osaltaan. Toimeentulotukena maksetaan perusosan lisäksi kuitteja vastaan mm. lääke- ja terveydenhoitokuluja, sähkö- ja vakuutusmaksuja jne. Kannattaa ottaa yhteys Kelaan ja kysyä sieltä. Kiltit Kelan sedät ja tädit kyllä neuvovat.

    • Anonyymi

      Mulla on kokemusta vastaavasta tilanteesta. Et tule saamaan yhteisöasujan totua, vaan lapsen totun, joka oli muistaakseni ihan naurettavan pieni, . ELi Kela on yhtenäistänyt näitä. Kukaan aikuinen lapsi ei saa aikuisen totua jos asuu vanhempansa kanssa, vaan lapsen. Sinua ei edes rinnasteta yhteisöasujaan, kuten esim. sisarukset, kaverit, jotka asuu yhdessä. Aiemmin ennen kuin Kela otti toimeentulotuen, sain yhteisöasujan toim.tt. Mutta se loppui kun Kela tuli maksajaksi.
      Voisit saada asumistukea kyllä, asumismenoihin, jos teet alivuokrasopimuksen niin hae ekelan asumistuki, ja sit toimeentulotukena loput asumisment, säkö ja vuokra.

    • Anonyymi

      samoin työttömyyskorvaus romahtaa 60% aikuisen työttömyyskorvauksesta sinä hetkenä jona muutat äitisi luo. Kato et ole enää ihminen, heidän mielestään- Saat ilmeisesti kaiken ilmaisena vanhemmaltasi, heti kun muutat saman katon alle!! Näin heillä ajatellaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe