Aihe

Kohtuukäyttö

Anonyymi

Juon nykyään joka päivä koffin ykköstä kaksi tölkkiä. Näin on mennyt nyt kaksi vuotta. Joskus repeilee ja haen vielä kaksi lisää. Repeilyjä ei onneksi paljon.

Minulla on ollut joskus annokset 8-17 tölkkiä/pv. Nyt 2-4 ykkösolutta/pv. 2.5%. Onko tämä sitä kohtuukäyttöä? Tässä jutiinsa availen toista Koffin pönikkää. lisää ei tarvitse hakea.

Minkälaisia annoksia te muut juotte/päivässä.

15

<50

  Vastaukset

  • Todellakin on kohtuukäyttöä. Ei varmasti ole mitään terveyshaittoja noista määristä.

   Itse en ole kohtuukäyttäjä, niin turha määriäkään availla...

   • Minun alkoholinkäyttö on sellaista, että kerran kuukaudessa juon joko tuopillisen keskiolutta taikka vaihtoehtoisesti tölkin siideriä.

    Nytä tämän kuluvan ja jo loppupuolella olevan heinäkuun aikana olen juonut yhden tölkin ruokakaupasta ostamaani siideriä ja se tölkki riittää minulle tämän kuukauden alkoholikiintiöni osalta.

    Viime kuussa eli kesäkuussa join yhden tuopin keskiolutta paikallisessa ravitsemusliikkeessä ja se tuoppi oli kesäkuun kiintiöni, muuta alkoholia en silloin juonut.

    Viestiketjun aloittajan kysymykseen, "minkälaisia annoksia te muut juotte päivässä", vastaan, juon siis kerran kuussa joko tuopin keskiolutta taikka tölkin siideriä.


  • Se, että kirjoitat tuon asian tänne osoittaa, että kaikki ei ole aivan niin auvoista kuin annat ymmärtää.

  • Tuttavalla oli huono vatsa ja kaverit opetti. Ala ottaa joka päivä lounaan kanssa yksi kolmosolut. Hän ei käyttänyt alkoholia juuri lainkaan, mutta nyt noudatti ohjetta. Muutaman kuukauden kuluttua hän odotti malttamattomasti lounasta, ei nälän vaan sen oluen takia. Hänen piti sinnitellä itsensä tästä riippuvuudesta eroon. Nykyään ei käytä lainkaan.
   Itse juon keskimäärin 6-8 annosta kerralla kolme kertaa viikossa. Poikkeuksia tulee puoleen ja toiseen. Pidän sitä itse liikana ja poden syyllisyyttä. Iloitsen jokaista viikosta, jolloin selviän kahdella kerralla. Luulen että epätäsmällisyys auttaa siihen ettei ole äitynyt pahemmaksi. eli voin juoda vaikka ma ja to, tai pe ja ti. Ei siis ole säännöllistä perjantaipulloa. Putkia ei ole ollut vielä koskaan, johtunee siitä että on päiviä, jolloin on pakko ajaa, voi olla että myös siitä, etten taitaisi harjoittelematta pystyäkään.

  • Pari tölkkiä ykköstä vastaa alkoholimäärältään yhtä keskaria. Kuitenkin kahta tölkkiä ykköstä tulee lipiteltyä ehkä kauemmin kuin sitä yhtä keskaria, niin veren alkoholipitoisuus ei nouse niin korkealle. Mutta kyllä terveellisempää on juoda tuo sama nestemäärä vetenä.

  • Taas on juotu 2 Koffin ykköstä aamuauringon paisteessa. Viinan himo lähti saman tien. illalla saatan hakea vielä saman annoksen. Ykkösolut on halvempaa ja pieninä määrinä jopa terveellistä. Ykkösajatus on, että se kaksi putiloa riittää. 50-80 euroa kustantaa tämä 2-4 olutta per päivä/kk.

   • Mitään kunnon kännejä en ole juonut kahteen vuoteen. Tässähän tuntee itsensä raittiiksi! Tuli pieni nousutunnelma ja nyt jo olo selvä. Sitten välillä pidän selviä päiviä. Kolmos olutta kartan, ihan kuin sitä ei olisi olemassakaan. Vähän niin kuin maun vuoksi juon. Pilsneri on paremman makuistakin . Tunnelma on nyt, että nämä kaksi pilsneriä riittää tälle päivälle.

    AP


  • Itse en juo edes tölkkejä kerrallaan, vaan enemmänkin päiviä kerrallaan.

   Mikä nyt sitten kullekin on kohtuukäyttöä. Veikkaan, että tuo pari ykköstä jopa joka päivä on jotenkin terveellisempi kuin tämä oma rytmini. Ei kyllä tekisi mielikään juoda joka päivä. Juon aika harvoin. Pilsneriä en ota melkein ikinä.

   Ehkä aloittajalla on viinanhimo "aisoissa". Mutta jos on "viinanhimo", niin eikös ne aisoissapysymiset silloin voi olla aika vaakalaudoilla?

   En silti suosittele omanlaistani metodia, koska tämähän täytyisi lopettaa. Välittömästi. Otankin enää yhden.

  • eilen tuli ryypättyä saunassa tölkki bavariaa....seuraavaksi ehkä jo huomenna yksi tölkki...prosentti juomia ryystin tuossa viimeeksi vuonna 2013...

  • Mie olin joskus yli 10-vuotta etten ottanut pisaraakaan alkoholipitoisia juomia, paitsi joskus lasin kotikaljaa, jossa on yli 2% alkoholia. 10-vuoden paussin jälkeen irrottelin muutaman vuoden kapakoita kiertäen ja nyt taas täysin ilman alkoholia. Jouluna kinkun kanssa kotikaljaa ehkä otan lasillisen, mutta oluen olen korvannut metsämansikan makuisella kivennäisvedellä. Alkoholiton olut on ihan paskaa, paitsi ehkä venhäolut, jossa on 0,5 % ja FOFF on kusen kemiallinen merkki. :D

  • Pari kaljaa ja yksi paukku lauantai iltaisin. Vaimoni vaivautui sanomaan, että vähempikin riittäisi. Minusta tuo on kohtuullista kerran viikossa.

   • Unohdin sanoa, että tätä kohtuukäyttöä on jatkunut jo toissalauantaista.

    (Kun lisää koskenkorvaa nelosolueeseen, sitä ei muut huomaakaan.)


  • Ihmettelen minäkin että miksi ei voi juoda jotain alkoholitonta tilalla kun juo vain kaksi ykkösolutta. Tuskin niitä kahta juodaan humalan hakemiseen koska eihän ne nouse päähän. On olemassa myös alkoholitonta olutta jos sitä haluaa juoda maun takia. Ne nyt ei paljon oluelle maistu mutta suunnilleen sama kuin ykkönen. Olisi kuitenkin terveellisempi vaihtoehto.

  • Siinä harrastus pysyy mukavasti kytemässä kunnes taas repeää kunnolla.

  • päin vastoin alkoholittomissa oluissa on tosi hyviä maultaan...heinekenillä ehkäpä sininen on paras...mutta hyviä on sitten kyllä muitakin...bavaria on ok....koffin sininen crisp on ok.... kelpaa itselle sauna ja ruoka juomaksi jos haluaa joskus irroitella :D

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15930
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   549
   8548
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   56
   4952
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2089