Kohtuukäyttö

Anonyymi

Juon nykyään joka päivä koffin ykköstä kaksi tölkkiä. Näin on mennyt nyt kaksi vuotta. Joskus repeilee ja haen vielä kaksi lisää. Repeilyjä ei onneksi paljon.

Minulla on ollut joskus annokset 8-17 tölkkiä/pv. Nyt 2-4 ykkösolutta/pv. 2.5%. Onko tämä sitä kohtuukäyttöä? Tässä jutiinsa availen toista Koffin pönikkää. lisää ei tarvitse hakea.

Minkälaisia annoksia te muut juotte/päivässä.

15

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Todellakin on kohtuukäyttöä. Ei varmasti ole mitään terveyshaittoja noista määristä.

      Itse en ole kohtuukäyttäjä, niin turha määriäkään availla...

      • Anonyymi

        Minun alkoholinkäyttö on sellaista, että kerran kuukaudessa juon joko tuopillisen keskiolutta taikka vaihtoehtoisesti tölkin siideriä.

        Nytä tämän kuluvan ja jo loppupuolella olevan heinäkuun aikana olen juonut yhden tölkin ruokakaupasta ostamaani siideriä ja se tölkki riittää minulle tämän kuukauden alkoholikiintiöni osalta.

        Viime kuussa eli kesäkuussa join yhden tuopin keskiolutta paikallisessa ravitsemusliikkeessä ja se tuoppi oli kesäkuun kiintiöni, muuta alkoholia en silloin juonut.

        Viestiketjun aloittajan kysymykseen, "minkälaisia annoksia te muut juotte päivässä", vastaan, juon siis kerran kuussa joko tuopin keskiolutta taikka tölkin siideriä.


    • Anonyymi

      Se, että kirjoitat tuon asian tänne osoittaa, että kaikki ei ole aivan niin auvoista kuin annat ymmärtää.

    • Anonyymi

      Tuttavalla oli huono vatsa ja kaverit opetti. Ala ottaa joka päivä lounaan kanssa yksi kolmosolut. Hän ei käyttänyt alkoholia juuri lainkaan, mutta nyt noudatti ohjetta. Muutaman kuukauden kuluttua hän odotti malttamattomasti lounasta, ei nälän vaan sen oluen takia. Hänen piti sinnitellä itsensä tästä riippuvuudesta eroon. Nykyään ei käytä lainkaan.
      Itse juon keskimäärin 6-8 annosta kerralla kolme kertaa viikossa. Poikkeuksia tulee puoleen ja toiseen. Pidän sitä itse liikana ja poden syyllisyyttä. Iloitsen jokaista viikosta, jolloin selviän kahdella kerralla. Luulen että epätäsmällisyys auttaa siihen ettei ole äitynyt pahemmaksi. eli voin juoda vaikka ma ja to, tai pe ja ti. Ei siis ole säännöllistä perjantaipulloa. Putkia ei ole ollut vielä koskaan, johtunee siitä että on päiviä, jolloin on pakko ajaa, voi olla että myös siitä, etten taitaisi harjoittelematta pystyäkään.

    • Anonyymi

      Pari tölkkiä ykköstä vastaa alkoholimäärältään yhtä keskaria. Kuitenkin kahta tölkkiä ykköstä tulee lipiteltyä ehkä kauemmin kuin sitä yhtä keskaria, niin veren alkoholipitoisuus ei nouse niin korkealle. Mutta kyllä terveellisempää on juoda tuo sama nestemäärä vetenä.

    • Anonyymi

      Taas on juotu 2 Koffin ykköstä aamuauringon paisteessa. Viinan himo lähti saman tien. illalla saatan hakea vielä saman annoksen. Ykkösolut on halvempaa ja pieninä määrinä jopa terveellistä. Ykkösajatus on, että se kaksi putiloa riittää. 50-80 euroa kustantaa tämä 2-4 olutta per päivä/kk.

      • Anonyymi

        Mitään kunnon kännejä en ole juonut kahteen vuoteen. Tässähän tuntee itsensä raittiiksi! Tuli pieni nousutunnelma ja nyt jo olo selvä. Sitten välillä pidän selviä päiviä. Kolmos olutta kartan, ihan kuin sitä ei olisi olemassakaan. Vähän niin kuin maun vuoksi juon. Pilsneri on paremman makuistakin . Tunnelma on nyt, että nämä kaksi pilsneriä riittää tälle päivälle.

        AP


    • Anonyymi

      Itse en juo edes tölkkejä kerrallaan, vaan enemmänkin päiviä kerrallaan.

      Mikä nyt sitten kullekin on kohtuukäyttöä. Veikkaan, että tuo pari ykköstä jopa joka päivä on jotenkin terveellisempi kuin tämä oma rytmini. Ei kyllä tekisi mielikään juoda joka päivä. Juon aika harvoin. Pilsneriä en ota melkein ikinä.

      Ehkä aloittajalla on viinanhimo "aisoissa". Mutta jos on "viinanhimo", niin eikös ne aisoissapysymiset silloin voi olla aika vaakalaudoilla?

      En silti suosittele omanlaistani metodia, koska tämähän täytyisi lopettaa. Välittömästi. Otankin enää yhden.

    • Anonyymi

      eilen tuli ryypättyä saunassa tölkki bavariaa....seuraavaksi ehkä jo huomenna yksi tölkki...prosentti juomia ryystin tuossa viimeeksi vuonna 2013...

    • Anonyymi

      Mie olin joskus yli 10-vuotta etten ottanut pisaraakaan alkoholipitoisia juomia, paitsi joskus lasin kotikaljaa, jossa on yli 2% alkoholia. 10-vuoden paussin jälkeen irrottelin muutaman vuoden kapakoita kiertäen ja nyt taas täysin ilman alkoholia. Jouluna kinkun kanssa kotikaljaa ehkä otan lasillisen, mutta oluen olen korvannut metsämansikan makuisella kivennäisvedellä. Alkoholiton olut on ihan paskaa, paitsi ehkä venhäolut, jossa on 0,5 % ja FOFF on kusen kemiallinen merkki. :D

    • Anonyymi

      Pari kaljaa ja yksi paukku lauantai iltaisin. Vaimoni vaivautui sanomaan, että vähempikin riittäisi. Minusta tuo on kohtuullista kerran viikossa.

      • Anonyymi

        Unohdin sanoa, että tätä kohtuukäyttöä on jatkunut jo toissalauantaista.

        (Kun lisää koskenkorvaa nelosolueeseen, sitä ei muut huomaakaan.)


    • Anonyymi

      Ihmettelen minäkin että miksi ei voi juoda jotain alkoholitonta tilalla kun juo vain kaksi ykkösolutta. Tuskin niitä kahta juodaan humalan hakemiseen koska eihän ne nouse päähän. On olemassa myös alkoholitonta olutta jos sitä haluaa juoda maun takia. Ne nyt ei paljon oluelle maistu mutta suunnilleen sama kuin ykkönen. Olisi kuitenkin terveellisempi vaihtoehto.

    • Anonyymi

      Siinä harrastus pysyy mukavasti kytemässä kunnes taas repeää kunnolla.

    • Anonyymi

      päin vastoin alkoholittomissa oluissa on tosi hyviä maultaan...heinekenillä ehkäpä sininen on paras...mutta hyviä on sitten kyllä muitakin...bavaria on ok....koffin sininen crisp on ok.... kelpaa itselle sauna ja ruoka juomaksi jos haluaa joskus irroitella :D

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3794
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1871
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1414
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      910
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      880
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      858
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe