Liikenneympyrät työn alla

Anonyymi

Porokylänkadun liikenneympyrä rakenteilla, mutta tuleeko siitä niin karun näköinen, että on pitänyt Lieksantienkin kauniisti rakennetussa liikenneympyrässä istutukset raiskata myötätunnosta. Turvallisuus tuskin on pääsyy, koska kevyt liikenne kulkee Lieksantien ympyrässä tunnelissa, toisin kuin Porokylänkadun tulevan ympyrän kuka kerkiää ensin sekasotkussa.

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Etkö osaa lukea opasteista .Lukutaidottomille liikenneympyrätyömaa on sekasotku.

    • Anonyymi

      Tuli mieleen, kun Lieksantien ympyrä valmistui, niin jokunen auto yritti ajaa vanhasta muistista suoraan ympyrän yli, mutta juuttui alustastaan kiinni. Muutama tukkiauto kippasi myös kuormansa nurin ajettuaan ympyrään liian lujaa, onneksi jalankulkijat ja pyöräilijät olisivat olleet tunnelissa suojassa.

    • Anonyymi

      Ratkaisu on metro nurmeksen ja poron välille!

    • Anonyymi

      Metronhan voisi pistää alkamaan Lieksantien ympyrästä ja ensimmäinen välipysäkki keskustan S-Marketin eteen, seuraava pysäkki Porokylän S-Marketin eteen ja Apsilta takaisin maanpinnalle. Näinhän jatkuisi jo pitkään vallalla ollut Nurmeksen kehittäminen.

    • Anonyymi

      Komppaan aloittajaa. Ensinnäkään niitä havuja ei olisi tarvinnut poistaa ja kun kerta käsky kävi, niin miksi piti raiskata keskellä hehkeintä kasvukautta? Kauniimpaa ja kiertoliittymää en ollut kotimaassa vielä tähän mennessä nähnyt.

    • Anonyymi

      jo nyt näkee millaista siivoa tukkirekat kylvää ympärilleen ympyrässä,lienee vain ajankysymys kun poliisia tarvitaan setvimään kolhuja.
      ja kai kuhmon puoli ympyrästä tasoitetaan eikä jätetä moista hyppyriä,siinä on nuoriso ensimmäisten liukkaiden aikaan leikkimässä.

      • Anonyymi

        Mitkä tukkirekat? :D


    • Anonyymi

      Onko autosanasto hakusessa, tukkirekka on tietääkseni perävaunulla varustettu kuorma-auto, jonka kyydissä on metsässä kaadettua jatkojalostamatonta puutavaraa. Huhhei.

    • Anonyymi

      Metro Nurmekseen on hyvä idea.
      Alkakoon se Hyvärilästä, sitten Bomban pysäkki. Liikenneympyrän kautta Porokylän leipomon pysäkille. Sillan jälkeen Mikonniemen pysäkki, sitten keskusta, kirkko ja kirjasto. Pappilansuoran keskelle pysäkki, sitten terveyskeskus, Porokylän tori ja S-market. Tämän jälkeen matka jatkuu ABC:lle, seuraavana Porokylän koulu, Pitkämäen keskelle pysäkki, Tokmannin pysäkki ja loppupisteenä Pitkämäen liikekeskus.

      Tämä alustava reittisuunnitelma pysäkkeineen kattaa mukavasti Nurmeksen palvelut ja voi näinollen toimia alustavana johdantona tulevalle Nurmeksen metrolinjalle. Suosio on taattu! Jos metrotunnelin kaivaminen osoittautuu liian vaikeaksi savisen maaperän ja vesistöjen läheisyyden takia niin reitti voidaan toteuttaa myös raitiovaunulinjana.

    • Anonyymi

      Nurmeksessa voisi aluksi laittaa liikenteeseen kumipyörillä kulkeva katujuna, joita muutamissa kaupungeissa liikkuu. Raumalla kuuluisassa puukaupungissa liikkuu kesäisin suosittu katujuna aikataulun mukaan, jonka lähtöpaikka on karavaanialueelta meren rannasta. Nurmeksessa päätepysäkki voisi olla vaikka Hyvärilän matkailukeskuksessa ja reitti Bompan sekä puu-Nurmeksen kautta Porokylään.

    • Anonyymi

      Alkaisi olla korkea aika ainakin paikallislehdessä valistaa autoilijoita kissankokoisin kirjaimin siitä, miten kiertoliittymässä ajetaan. Liittymään tullaan kärkikolmion takaa eli väistetään liittymässä jo olevia. Poistuttaessa näytetään suuntamerkki. Juuri tänä aamuna taas joku tumpelo seisotti autoaan liittymässä ja kuvitteli noudattavansa liikennesääntöjä, kun laski pitkän jonon edestään liittymään. Ja lähes yhtä tumpeloita olivat ne, jotka ajoivat seisovan auton editse liittymään. Fiksu kuski olisi näyttänyt kädellä merkkiä, että aja äläkä tuki tietä.

      • Anonyymi

        Tämä, monen monta kertaa on tullut eteen tilanne kun joku torvelo pysähtyy yhtäkkiä ympyrässä ajaessa ja alkaa väistämään ympyrään tulijoita. Nyt niitä valoja päälle, tai suosiolla siirtykööt jalankulkijaksi...


    • Anonyymi

      Tasainen alusta liikenneympyrän keskelle. Samanlaista kiveä kuin on jo ympyrän kehässä. Ympyrään tullessa näkee liikenteen kun ei ole näköesteitä edessä. Mahdolliset suoraan ajajat voisi estää piikkimatoilla..

    • Anonyymi

      Tässä uudessa ympyrässä on tärkeää, että on esteetön näkyvyys kaikkiin suuntiin, koska kevyt liikenne ja jalankulkijat liikkuvat samassa tasossa. Itä-kaupungin ympyrässä istutuksiakin voi olla, koska pyöräilijät ja jalankulkijat kulkevat tunnelin kautta, eivätkä seikkaile autojen seassa.

      • Anonyymi

        Miks liikenneympyrä ? Liikennevalot olis ollu paremmat. Joka kohtaan eri kaupungeissa sotketaan liikene ympyröillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miks liikenneympyrä ? Liikennevalot olis ollu paremmat. Joka kohtaan eri kaupungeissa sotketaan liikene ympyröillä.

        Liikenteen sujuvuuden kannalta ympyrä huomattavasti parempi ratkaisu kuin valot joissa joutuu punaisissa seisomaan vaikka ketään ei ole tulossa mistään, onhan tuo nähty. Jo nyt liikenne paljon sujuvampaa vaikka työmaa vielä kesken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miks liikenneympyrä ? Liikennevalot olis ollu paremmat. Joka kohtaan eri kaupungeissa sotketaan liikene ympyröillä.

        Jumalauta miten sutjakasti tuo ympyrä toimii!!!

        Kun tulet Kuhmon suunnasta niin yhdessä vilauksessa olet viinakaupan pihassa.


    • Anonyymi

      Nykyaikaisissa liikennevaloissa ei tarvitse odotella, jos muita ajoneuvoja ei ole näköpiirissä, koska vihreä valo syttyy automaattisesti jo ajoneuvon lähestyessä risteystä. Museoaikaiset valot, mitkä oli Porokylässä pilasi risteyksen liikenteen, kyllä valot olisi olleet turvallisemmat kyseisessä raskaan kaluston käyttämässä risteyksessä. Liukkaalla talvikelillä Kuhmon suunnasta ympyrään alamäkeä tuleva raskaampi kalusto saattaa luisua vähän pitemmälle kuin olisi turvallista.

    • Anonyymi

      Porokylä muuttui entistäkin kurjemman näköiseksi, kun tämä kärpäslätkän mallinen liikenneympyrä valmistui. Samalla risteyksen käyttäjiltä poistui tasa-arvo, kun röyhkeimmillä näyttää olevan ylityksessä etuoikeus, ennen valot jakoi liikkujat tasapuolisesti.

    • Anonyymi

      Ympyrässä ajavilla ei ole automaagisesti etujo-oikeutta. Se merkitään aina liikennemerkein. Suomessakin on ympyröitä, missä ympyrässä kiertäjän täytyy väistää.

      Mitenhän Nurmeslaiset pärjäisi isossa maailmassa, missä ympyrät on hieman haastavampia 👮‍♀️👮‍♂️

      https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/_H6k.ibxZchGUsyFNy6ESQ--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/http://media.zenfs.com/en-AU/homerun/y7.beau/e118acb3283e6ffac639d27e33b0537e

      Vaikka tämä, ihan normaalia ja kaikki sujuu (englannissa) muyya nurmeksessa ei onnistu edes yksinkertaisessa kiertoliittymässä ajo!

    • Anonyymi

      Nurmeslaista mielenlaatua haastaa nyt liikenneympyrä. Muualla niitä kiitetään, ei nurmeksessa, kun ajo ei tunnu niissä onnistuvan, ei sitten millään.

    • Anonyymi

      Joulumyyjäiset oli Hyrylässä siellä kysyivät että Mitä mieltä liikenneympyrästä?
      Täällä liputetaan kovasti liikenneympyrän puolesta. 👍

    • Anonyymi

      Toki, työttämillä on aikaa kiertää ympyrää :)

    • Anonyymi

      Autokoulun johtaja Asikainen antoi liikenteen ammattilaisen lausunnot Nurmeksen liikenneympyröistä tämän päivän Ylä- Karjalassa. Porokylän ympyrä ei saanut kehuja, koska sen muodon vuoksi autojen ajonopeudet ovat suuria, pitää vaan toivoa, että henkilövahingoilta vältyttäisiin, peltejähän saa uusia. Lieksantien ympyrähän on turvallinen, koska kevyelle liikenteelle on alikulkutunneli ja ympyrän rakenne estää kovat nopeudet.

      • Anonyymi

        Asikainen tietää. Pannaan siihen liikenne valot niin on pakko ajella hiljoo.


    • Anonyymi

      Väistin varman kolarin kovalla jarrutuksella, kun Porokylän ympyrässä ajaessani joku nainen ajoi Kuopion suunnasta kovalla vauhdilla eteeni ja jatkoi keskustan suuntaan.

      • Anonyymi

        Minä olisin painanut suoraan kylkeen kuskin oven kohdalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olisin painanut suoraan kylkeen kuskin oven kohdalta.

        Sitten heräsin hikisenä sängystä heppi omassa kädessäni, se olikin onneksi vain unta 😪


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten heräsin hikisenä sängystä heppi omassa kädessäni, se olikin onneksi vain unta 😪

        Onko siinä liikenneympyrässä vaikeata käyttää vilkkua ulosmentäessä. Ehkä 1 kahdestakymmenestä sen osaa.pitäisi pari päivää poliisien valvoa asiaa, eikö sitten osattaisi jo, kun pari tuhatta sakkoa kirjoittaisivat.


    • Anonyymi

      Eihän muutamien automerkkien omistajat näytä vilkkua edes tavallisissa risteyksissä kääntyessään. Uusissa päivävalo autoissa näköjään unohtuvat illan hämärtyessä tai muuten sääolojen huonontuessa laittaa takavalot päälle, kyllä lumipyryssäkin näkyisivät paremmin liikenteessä. Kaikissa ei ole automaattia, joka kytkee myös takavalot ajo-olosuhteiden muuttuessa toimimaan.

    • Anonyymi

      Kyllä tuo liikenneympyrä tuo nurmekselle kovasti pisteitä. Kun keväällä tulee kauniit kukka istutukset, niin jo on kaunis.
      Kalliitahan ne on rakentaa ja iso töisiä.
      Kaikki jotka tulee Lännen suunnalta, tietää heti, että ollaan Nurtsilandian kohdilla.

    • Anonyymi

      Säilyyköhän siinnä ympyrässä kukat, tai muutkaan istutukset, kun työnimikekin oli yliajettava malli.

    • Anonyymi

      Pitäikö tehdä uusi laki vilkun käytöstä, että kun on kiertämässä liikenneympyrää olisi vasen vilkku päällä, mutta noin viidennen kierroksen jälkeen, kun on selvennyt, minne on menossa, niin sitten vilkku oikealle. Heh-heh.

      • Anonyymi

        Juuri noin tuossa on tuulahdus uutta ajattelua. Nurmeksessa nautitaan ja ajetaa ympyröö, nyt siihen on hyvä mahdollisuus.


    • Anonyymi

      Voisiko ympyrään istuttaa muovikukkia niin olisi iloa talvellakin kun on pitkä talvi.
      Kuusi olisi soma keskellä ja siitä saisi joulukuusen kun panisi kynttelit jouluksi.
      Tulisipahan mieli iloiseksi.

    • Anonyymi

      Erikoiskuljetuksille yliajettava kiertoliittymä .Liittymän keskelle ei istuteta mitään

    • Anonyymi

      Onneksi lähti liikenne valot ja ympyrä paras ratkaisu pitkään aikaan nurmeksessa

    • Anonyymi

      Parempi teko oli vielä Nurmeksessa Jukolan lopettaminen. Liikennevalot nykyaikaistamalla olisi ollut paras ja halvin ratkaisu, jolloin kaikki risteyksen käyttäjät olisivat olleet tasa-arvoisia. Nykyinen kilpa-ajo risteykseen olisi jäänyt pois, johon olen monen nähnyt osallistuvan ja risteysalue on ruma.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe