Kommunistien uudet kyhäelmät?

Anonyymi

Ovatko kommunistit vieläkään kuntoutuneet niin sanotusti elävien kirjoihin Neuvostoliitto-kyhäelmän hautaan lapioimisen tuomasta ahdingosta, vai elätelläänkö edelleen jonkin sortin proletariaatin diktatuuria, siis tilannetta ja paikkaa, jossa nyt raatona köllöttävän Neukkula-mallin mukaan valtioita hallitsisi kommunistinen yksipuolue-eliitti ja kansan pitäisi kurissa ja uuden stalinin Herran-nuhteessa kovakätinen salainen poliisi?

Gulagit sun muut kurinpalautusorganisaatiot kuuluvat luonnollisesti kommunismiin kuin suutarin sormi tulevan joulukinkun sinne, mutta ovatko ne myös potentiaalisten kommunistipuolueiden keinovalikoimassa, potentiaalisten siksi, että nythän ei Suomessa ole ainuttakaan rekisteröityä kommunistista puoluetta?

Avatkaa sanaiset arkkunne, hyvät kommunistitoverit, ja kertokaa meille muille, mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Gulagit sun muut kurinpalautusorganisaatiot kuuluvat luonnollisesti kommunismiin...."

      Kommarit näyttävät olevan aika lailla hiljaa. Sivusta seuraten näyttäsi siltä, että SKP:n virallinen, JP Väisäsen johtama linja, on hylännyt stalinismin. Mutta vanhat taistolais-stalinistit, joista tälläkin saitilla on esimerkkejä, hyväksyvät edelleen kritiikittä vahan telaketjukommunismin. Heille se on ainoa oikea kommunismin muoto.

    • Anonyymi

      Perussuomalaiset kuolaavat stalinismin perään. Kommunistit eivät lähde persujen kelkkaan. He tekevät kaikkensa ettei persustalisnimi nouse valtaan. Persut ujuttavat stalinismia hakaristilippujen alla.

      • Anonyymi

        Mukavaa katseltavaa :

        https://yle.fi/uutiset/3-10933202?origin=rss

        Siinä aikaansaavat ne kaikki kolme aikaiseksi uutta historiaa .
        Ja historian tekijät ovat tietenkin:
        Perus-Virolaiset, Perus-Latvialaiset ja Perus-Liettualaiset.

        Baltian maihin tunkeutuneet venäläiset eivät tietenkään kovin suurin joukoin osallistuneet ... pelkäsivät.

        (meitä Suomensukuisiahan (kielisukulaisia) näyttää olevankin paljon; osa on taatusta aikoinaan asettunut asumaan Viron-Neuvostotasavaltaan)

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomalais-ugrilaiset_kansat

        Mutta eivät kai siten kovimmat kommusistitkaan "suurin joukoin" lähteneet itsenäistyneistä maista poiskaan, kun olivat huomanneet, että uusi kotimaa, on paljon parempi kuin se takapajuinen "synnyinmaa", mikä heti kohta hajosikin!


    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kommunistinen puolue irtisanoutui stalinismin vääryyksistä jo 1956. Persut kuolaavat vieläkin Stalinin takamuksissa.
      SKP yhtyi ja tukee NKP:n vuoden 1956 arviota.
      Suomen 2010 luvun historiankirjoitus on ansiokkaasti tehnyt pesäeroa valkoisen Suomen suursuomipolitiikan virheelliseen luonteesen.

      Suomalaista fasismia pyritään ss-miesten perinnekerhon toimesta pesemään puhtaaksi. Puhtaaksipesu ei onnistu. Tehty mikä tehty. Valitettavavsti se tuotti suuret uhrit isänmaalle. Hakaristi, perussuomalaisten mielilippu, tuotti leskiä ja orpoja.

    • Anonyymi

      Perussuomalaiset jatkavat uhriutumista.
      Ei saisi enää sanoa, että perussuomalaisen puolueen yleislinja on rasistinen vaikka kaikki jäsenet eivät olisikaan rasisteja.
      Kaatopaikka odottaa.

    • Anonyymi

      Olet oikeassa. Neukkulassahan on taas sama jumalan kunnioitus kuin stalinin aikaan. johtaja saa tehdä mitä vaan niin sitä katsotaan yläviistoon. Onneksi historia kertoo että paska saa aina palkkansa, myös tässä tapauksessa.
      Itäeuroopan kommunismin kaatuminen kertoo miten kommunismille käy;
      kommunismi tuhoaa aina itsensä, siihen ei muita tarvita.

      Kiitos kun muistutit !

    • Anonyymi

      "Neuvostoliiton kommunistinen puolue irtisanoutui stalinismin vääryyksistä jo 1956."

      Eli kommentoijan mukaan NKP irtaantui Stalinismin "vääryyksistä", vuonna 1956 ja SKP sen vanavedessä.

      Jos vielä saisin tarkennusta mistä nimenomaisista Stalinin tekemistä vääryyksistä SKP on irtisanoutunut?

      Ainakaan Stalin määräämistä Baltian maiden miehityksestä ja pakkoliitosta Neuvostoliittoon, tai Puolaan ja Suomeen hyökkäämisistä en minä ole löytänyt SKP:n Stalinia tuomitsevia tai edes kritikoivia dokumentteja siltä ajalta kun NKP oli vielä vallassa.
      Jos niitä kuitenkin on, niin joku viitseliäs voisi niitä tänne linkittää.

      "Persut kuolaavat vieläkin Stalinin takamuksissa."

      Liekö nykypäivän Venäjällä noin runsalukuinen persujen kannattajakunta, vai mistä johtuu Stalin-kultin nousu, jota maan valtiojohto ei ainakaan isommassa määrin ole torumassa, eikä myöskään suitsimassa.

      "Kysely: Stalinin suosio Venäjällä huippulukemissa"

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006074521.html

    • Anonyymi

      Kapitalistisella Venäjällä ja Perussuomalaisilla on yhteistä Stalinin hallinnon restauraatiokehityksen tukeminen.
      SKP:lle ei kelpaa Stalinin hallinnon aikaiset ihmisoikeusloukkaukset. Ihmeteltävää, että Perusuomalaiset kuolaavat oligarkki Putinin hallinnon perään kun samaan aikaan pitävät itseään haittaperussuomalaisina.

    • Anonyymi

      "SKP:lle ei kelpaa Stalinin hallinnon aikaiset ihmisoikeusloukkaukset."

      Jos nyt vielä tarkentaisit mitkä Stalinin hallinnon ihmisoikeusloukkaukset eivät kelpaa Suomen kommunistiselle puolueelle?

      Kelpaako Stalinin masinoima ja puna-armeijan toteuttama Baltian maiden miehitys, ja toteutettu pakkoliitos Neuvostoliittoon?
      Kai noissa joitain mainitsemiasi ihmisoikeusloukkauksia tehtiin?

      Kelpaako hyökkäys Suomeen talvella 1939?
      Kaipa tästäkin tapauksesta voisi löytää jotain ihmisoikeusrikoksiin viittavaa.

      Kelpaako Puolan miehitys ja puolalaisten upseerien ja virkamiesten teloitus keväällä 1940?
      Viime mainitun on tuominnut muun muassa Venäjä parlamentin alahuone, eli duuma.

      "Venäjän duuma: Stalin määräsi Katynin joukkomurhan"

      https://yle.fi/uutiset/3-5676840

      • Anonyymi

        Listaa voi jatkaa: SKP:n stalinistit, joista sittemmin kehkeytyi SKP:n "taistolaisvähemmistö" - nykyisen SKP:n "kantaisä", hyväksyi kritiikittä mm. Tsekkoslovakian miehityksen. Taistolaiset hyväksyivät myös Itä- Berliinistä pakoon yrittäneiden ampumiset ilman soraääaniä. Jne...


    • Anonyymi

      "Jos nyt vielä tarkentaisit mitkä Stalinin hallinnon ihmisoikeusloukkaukset eivät kelpaa Suomen kommunistiselle puolueelle?"

      Kaikki. Kaikki ne, joita kapitalismi on kautta aikain tehnyt ja sitä ennen feodalismi ja orjanomistusvaltiot.
      Sosialismin utopia kiteytyy muutamaan sanaan "kansojen keskinäinen veljeys". Maailma ilman sotia ja sortoa. Työn ihmisten oikeuksien maailma. Mikään valkoisen Suomen rikos ei ole suvaittavissa sosialismissa vastavuoroisesti. Kansallisuuksiin kohdistuva rotuoppien uudelleennousu varsinkin Perussuomalaisessa propagandassa on tuomittavaa. Ihmiset ovat yhdenvertaisia ihonväristä, uskonnosta, uskonnottomuudesta, älynlahjoista riippumatta.

      • Anonyymi

        "Kaikki."

        ?

        Eli tulkitsenko oikein vaiko väärin, sen että kaikki nuo Stalinin määräämät toimet kelpaa SKP:lle.



        Eli tuomitseeko Suomen kommunistinen puolue vai eikö se tuomitse nuo aiemmin esiin tuomani Baltian maiden, Suomen ja Puolan Stalin politiikan vuoksi kohtaamat ihmisoikeusrikoset?

        Jos jollakulla on tietoa, niin linkit SKP:ssä kyseisiä asioita koskeviin päätöksiin ja niiden dokumentteihin olisivat merkittävä avaus keskusteluun.


    • Anonyymi

      Kommunisti:Ihminen jolla ei ole mitään ja joka haluaa sen kaiken muillekin.

    • Anonyymi

      Persu on ihminen joka haluaa Suomeen rotuasortojärjestelmän.
      Persupropagandassa vääräuskoiset ulkomaalaiset ovat epäilyttävää rotua. Lisäksi persut yhtyvät natseihin homovihassa.
      Persut eivät ole tuominneet yhtään sotaa, jota natokapitalismi on käynyt vuosituhannen alussa ja käy edelleen. Se uhkailee avata uuden rintaman Iranin tuhoamiseksi. Se uhkailee Kuubaa ja Venezuelaa. Se rakentaa jäsenvaltiodensa rajoille rautaesirippuja.

      NL ja Venäjä ovat paljastaneet omassa maassa tapahtuneet ihmisoikeusloukkaukset.
      Suomi - se ei ole virallisesti irtisanoutunut natsiliitosta sotien aikana. Päinvastoin. Tietyt porvaripiirit persut mukaanlukien käyvät kampanjaa natsien puhtaaksipesemiseksi.

    • Anonyymi

      Järjestö: USA on erottanut lähes 1 000 lasta vanhemmistaan, vaikka tuomari määräsi käytännön Meksikon rajalla lopetettavaksi
      Isä erotettiin tyttärestään epäonnistuneen vaipanvaihdon takia.
      Viime vuoden toukokuussa presidentti Donald Trumpin hallinto alkoi erottaa laittomasti Yhdysvaltoihin tulleiden perheiden lapsia vanhemmistaan osana niin kutsutta nollatoleranssipolitiikkaa. Käytäntö herätti kritiikkiä ulkomaita myöten. Kaikkiaan 2 700 lasta ehdittiin erottaa perheistään.
      //yle.fi/uutiset/3-10900283

      Mitäpä mieltä natsiliittoa puolustelevat kirjoittelijat ovat nykyaikaisesta suoranaisesta natsikäytännöstä?
      Toteutuuko demokratia ja ihmisoikeudet!

    • Anonyymi

      Porvarit Amerikassa ja Euroopassa rakentavat kiivaasti rautamuureja rajoilleen. Mitä he pelkäävät? Demokratiaa vai!
      Orwellin kuvaama porvarillinen järjestys huippuvakoilutoimien kera odottaa nurkan takana ja on työntänyt jo tuntosarvensa uuden tietotekniikan turvin kaikkialle.
      Suomessa persupropaganda vaatii kansalaisia vannomaan Suomen historian natsiliiton kausi pyhäksi ajaksi. Sotien aikainen natsiliitto tulisi hyväksyä kaikkinen kauheuksineen. Uutta natsiliittoa ajetaan natoon liittymisenä. Vaikka nato ei suoranaisesti ole fasistinen järjestö, se on oligarkkikapitalismin tärkein läntinen, sotilaallinen yhteenliittymä.
      Rauhanjärjestöt, kaikki sellaiset, tulisi terästää toimintaansa ja varoittaa kansoja uhkaavasta tilanteesta. Mielenosoitusliikkeitä sotaa vastaan tarvitaan jo nyt ennenkuin se on myöhäistä.

    • Anonyymi

      Perussuomalaisten ohjelmat toteutuessaan toisivat Suomeen stalinilaisen hallinnon sen kaikkine kauheuksineen.
      Suomalaiset kommunistit ja demokraatit tekevät kaikkensa, ettei persussuomalaisten tahtotila tulisi vallitsevaksi. Perussuomalaisten ulkomaalaisviha on jopa karkeampi kuin stalinilainen iuhmisoikeuksien loukkaaminen.

    • Anonyymi

      Stalin-kultin uusi nousu Venäjällä ja varsinkin SKP:n veljespuoleen Venäjän federaation kommunistisen puoluee taholla, ja se, ettei maan hallinto edes yritä suitsia sitä osoittaa nykypäivän politiikan suunnan ja sen, että Venäjällä ei ole tehty enää mitään todellista Stalinin ja yleensäkään Neuvostoliiton 70 vuotta jatkuneen kommunismidiktatuurin ajan rikosten perkaamiseksi.

      Gorbatshovin ja Jeltsinin jälkeen tullut Putinin valtakausi on ollut laskettelua kohti totalitarismia, ja suomalaisilta kommunisteilta on turha odottaa kritiikkiä Kremlin politiikkaa kohtaan, konttausasennon ollessa opetetun perinteisen.

      Suomalaiset kommunistit palvoivat Stalinia hänen kuolemaansa asti, ja se että SKP puolueena pimittää edelleen liki 70 vuoden takaista NKP:n sille toimittamaa Stalinin määräämistä suomalaisten murhista tehtyä selvitystä, osoittaa SKP:n kyvyttömyyden ja haluttomuuden tehdä todellinen pesäero stalinismiin.

      "SKP salasi Stalinin uhrien kohtalon"

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074072000/SKP salasi Stalinin uhrien kohtalon

      Jos joku rehellinen kommunisti tietää jotain kyseisen selvityksen sisällöstä ja/tai sen sijainnista, niin nyt olisi historiallinen tilaisuus tuoda tietonsa esille, ja samalla poistaa epätietoisuus elossa olevien omaisten mielistä.

    • Anonyymi

      Suomalaiset kommunistit ovat Neuvostoliiton kommunistien ohella tuominneet Stalin ajan rikokset.

      Perussuomalaiset eivät ole tuominneet vieläkään valkoisen porvariston liittoa saksalaisen fasismin kanssa, joka tuotti isänmaalle suuren vaurion.
      Perussuomalaiset yllättäen tukevat Putin Venäjän oligarkkikapitalismia. Ehkä se ei ole yllätys. Persuismi perustuu suuren johtajan valtaan.
      Perussuomalaiset esiintyvät nykyisten fasistiemme tilaisuuksissa, tukevat rotusorto-oppia ja tukevat kapitalistimaiden muurien rakentamista rajoilleen ja niiden sisälle.

      Valkoinen Suomi luotti Jeesukseen Itä-Karjalan valtauksessa ja fasistisoimisessa. Vieläkö persut kuolaavat kristillisenä puolueena aluevaltauksia Jeesuksen nimissä.
      Lähde Jouni Tilli: Suomen pyhä sota.

    • Anonyymi

      "Suomalaiset kommunistit ovat Neuvostoliiton kommunistien ohella tuominneet Stalin ajan rikokset."

      Kommentoijan väite on perätön, joko siksi että kirjoittaja ei tunne Neuvostoliiton(NKP)/Venäjän federaation kommunistisen puolueen käytätäntöjä, eikä myöskään Suomen kommunistisen puolueen vastaavia, tai sitten kirjoittaja tietää, mutta puhuu silti vastoin sitä, mikä on todellisuutta.

      Neuvostoliiton kommunistinen puolue/Venäjän federaation kommunistinen puolue eivät kumpikaan ole tuominneet Stalinin määräämää rikollista hyökäyssotaa Suomeen talvella 1939, eikä sitä ole tehnyt myöskään Suomen kommunistinen puolue.

      Suomalaisten kommunistien pyhimysten kaanoniin kuuluva Otto Wile Kuusinen oli ns. Terijoen hallituksen pääministerinä osavastuussa tuosta Suomen itsenäisyyden lakkauttamiseksi ja Neuvostoliiton kommunismidikatuuriin pakkoliittämiseksi aloitetussa hyökkäyssodassa, eivätkä suomalaiset kommunistit ole tuominneet missään ja koskaan Kuusisenkaan rikoksia.

      Niin ikään NKP/Venäjän federaation kommunistinen puolue eivät ole tuominneet Stalinin määräämiä puolalaisten upseerien ja virkamiesten teloituksia Katynin alueella, eikä Suomen kommunistinen puolue ole niin ikään antanut mitään lausuntoa kyseisestä asiasta.

      "Venäjä alkaa purkaa Stalinin diktatuurin perintöä"

      - - -

      "Sovinto-ohjelmaan liittyen Venäjän parlamentin alahuone duuma hyväksyi eilen perjantaina julkilausuman, joka tunnustaa, että neuvostojohtaja Josif Stalin määräsi Katynin joukkosurman toisen maailmansodan aikana. Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu NKVD teloitti vuonna 1940 noin 22 000 puolalaista upseeria Katynin metsässä Länsi-Venäjällä.

      Duuman ratkaisu suututti Venäjän kommunisteja, mutta ilahdutti ihmisoikeusaktiiveja."

      https://yle.fi/uutiset/3-5677314


      Jos kommentoijalla on kuitenkin jotain lisätietoja, kuten linkkejä NKP/Venäjän federaation kommunistisen puolueen ja SKP:n dokumentteihin, joissa nuo tuomitsemiset ilmenevät, niin ne otetaan suurella mielenkiinnolla vastaan.
      Kiitos jo etukäteen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1696
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1325
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1220
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1196
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1183
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1076
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1007
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      874
    Aihe