Yöhikoilu, liikunta ja suolojen menetys

Anonyymi

Onko muita joilla on vaikeuksia neste- ja suolotasapainon säilyttämisessä? Kun on yöhikoiluja ja sen päälle harrastaa liikuntaa on vaikea arvioida hikoiltua määrää. Tilanne on tietysti vielä pahempi helteellä.

Urheilujuoma ei riitä minulle (liian vähän suolaa) jos olen hikoillut muutamana yönä peräkkäin. Olenkin alkanut tehdä suolasokeriliuosta ja se auttoi.
1 L vettä, 1 tl mineraalisuolaa, 8 tl sokeria.

Pahimmat oireet ovat olleet pahoinvointi, heikotus, väsymys, tunnottomuus ennen kuin tajusin kokeilla suolasokerinestettä.

Ihmettelin kyllä että miksi minulle tulee mielestäni niin nopeasti ja helposti tämä suolavaje.
Vastaus löytyi, täällä puhutaan esivaihdevuosista. Naisilla joilla on esivaihdevuodet, on tuntemattomasta syystä vähemmän tehokas osmoottinen sopeutuminen. Tämä lisää heidän herkkyyttään vakavalle hyponatremialle ja nopealle etenemiselle lievistä oireista (päänsärky, pahoinvointi) hengityksen pysähtymiseen. Ruumiinavauksessa on löydetty aivoödeema ja "herniation".
For unknown reasons, premenopausal women seem to have a less efficient osmotic adaptation. This increases their susceptibility to severe hyponatremia and rapid progression from minimal symptoms (eg, headache, nausea) to respiratory arrest. Cerebral edema and herniation have been found at autopsy.
https://www.medscape.com/answers/242166-153347/how-does-hyponatremia-affect-premenopausal-women

3

110

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En hallitse englantia niin hyvin että pystyisin lukemaan linkin tekstit.
   Onko neste-suolatasapaino ihan uusi asia sinulle ja tullut nyt vaihdevuosi-iän myötä? Itsellä on alhainen verenpaine ja koska syön aika suolatonta ruokaa, rapsautan joskus kielelle purkista suolaa. Helpottaa tai luulen ainakin niin.
   Urheilen myös ja nyt olen rampannut metsässä helteessä marjanpoiminnassa. Kyllä huimaa, mutta menee ohi kun lepää ja syö vähän suolaista. Käyn myös salilla ja liikun muutenkin paljon. Syön lihaa, kalaa, kasviksia, öljyä, kokohyväleipää, yritän hallita että ne olisivat oikeassa suhteessa toisiinsa. Kun liikkuu, niin yllättävän paljon pitää syödä, jos ei paljon syö rasvaa ja sokeria. Itse en käytä urheilujuomia.
   Syötkö riittävästi valkuaista ja proteiinia verrattuna liikuntasi määrään? Ettet vaan vältä leipää tai muita viljatuotteita, vain hiilihydraateilla jaksaa. Ihan vaan kyselen arjesta. Tietenkin jos uskot syöväsi oikein ja oireet ovat uusia, niin ehkä lääkärintarkastus on paikallaan.

   • Anonyymi

    En ole ehtinyt aikaisemmin vastaamaan, pahoittelut. Leipää, perunaa, pastaa ja lihaa syön kyllä mielestäni riittävästi kasvisten ja hedelmien ohessa.

    Käsittääkseni hyponatremia ei koskaan johdu siitä, että ruuasta saisi liian vähän natriumia.
    Natriumia joko menetetään liikaa (oksentelu, ripuli, voimakas hikoilu) tai elimistöön kertyy liikaa vettä.
    https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00858

    Ennen yöhikoiluja minulla ei ollut mitään ongelmia neste-suolatasapainon kanssa. Paitsi kun oli se hellekesä 2018, niin oli lieviä oireita, koska korvasin hikoilut vain vedellä.

    Mutta selvästi esivaihdevuosien alettua on ollut paljon hankalampaa kuin ennen suolatasapainon kanssa. Olen hiukan alle 45 v.
    Kesällä kun urheilee, lenkkarit ovat tietysti aika kuumat ja niiden takia hikoilee enemmän. Kylmään vuodenaikaan olen ollutkin paljon terveempi.


  • Anonyymi

   Huom. tästä jäi mainitsematta se että minulla oli vielä raudanpuuteanemiakin. Sehän aiheuttaa lisähikoilua hoitamattomana jos on päässyt pahaksi. Saa nähdä miten paljon se auttaa kun saan sen hoidettua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   5534
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   92
   2535
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2157
  4. 238
   2089
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1692
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   380
   1628
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1278
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   300
   1205
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   212
   1138
  Aihe