Seinäjoen väkimäärä vain kasvaa, Ilmajoki siinä imussa, Vaasa tippui jo alle 67 tuhannen asukkaan

Anonyymi

Seinäjoella asukkaita 63 552 kesäkuussa, kasvua tammikuusta parisen sataa asukasta.

Vaasassa väki vähenee, tammikuusta laskua yli 600 asukasta.

Ilmajoellekkin monta kymmentä uutta asukasta tullut.

Lapua rämpii pysyäkseen yli 14 tuhannessa asukkaassa niinkuin se on tehny viimeiset 40 vuotta.

Hyvältä näyttää, go Seinäjoki go!

87

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nuasta asukkaista kannata mesoa täälä. Niitä saa vaikka tuhansia lisää kunhan ilmoittaa halukkuutensa ottaavastaan.

      Käy kattomas Vaasas, torin ympäristö on oma alueensa.

      • Anonyymi

        En ymmärrä mitä tarkoitat tuolla oksennuksellasi, ootko jotenkin jälkeenjäänyt?

        Vaasan väkimäärä romahtaa vaikka väkeä haalitaan afrikasta asti.


      • Anonyymi

        Suomalaiset muuttaa pois Vaasasta kun ei jaksa kattella Afrikalaisia.


      • Anonyymi

        Höpö, höpö.

        Opiskelijat lähtevät touko/kesäkuun taitteessa, se näkyy heti väestötilastoissa. Vaasaanhan tulevat esim. kauppakorkeaan sellaiset, jotka eivät Helsinkiin tai Turkuun pääse. Häipyvät heti, kun ovat valmistuneet tai saavat edes kesäksi töitä. Helsinkiinhän kannattaa siirtää kirjansa kesän ajaksikin, koska silloin pääsee nauttimaan mm. joukkoliikenteen eduista.

        Elo/syyskuun taitteessa Vaasan asukasluku pompsahtaa taas ylöspäin, kun uudet opiskelijat tulevat kaupunkiin. Tähän tarvitse mitään maahanmuuttajia seata - ihan maalaisjärkistä vaihtelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ymmärrä mitä tarkoitat tuolla oksennuksellasi, ootko jotenkin jälkeenjäänyt?

        Vaasan väkimäärä romahtaa vaikka väkeä haalitaan afrikasta asti.

        Not tihan se ulovoo taas kui täälä tulloo jo yrjö tulloo, toivo jo mennyt, usko koetuksella seinäjoen pönttööpäällä.

        Taaas Vaasaan mennäähään opiskelemahan Hyvä VAASA imussa tullaan.


    • Anonyymi

      Lapualaanen juna hiekkakuopan dyyneillä.

    • Anonyymi

      Yhdeltä tyypiltä radiossa kysyttiin että mikä olisi inhokkikaupunkisi jonne et haluaisi mennä enää koskaan, vastaus pienen miettimisen jälkeen oli Seinäjoki.

      • Anonyymi

        Kaikki Työttömät Kela pummit muuttaa nyt Seinäjoelle naapurikunnista.


      • Anonyymi

        Mutta onneksi Seinäjoella ei tarvi kauaa olla työttämänä kun pääsee 9€ päiväpalkalla "töihin"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki Työttömät Kela pummit muuttaa nyt Seinäjoelle naapurikunnista.

        NIIN totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki Työttömät Kela pummit muuttaa nyt Seinäjoelle naapurikunnista.

        Tuo on muuten totta, Kauhavalta ainakin on muuttanut näitä sossutapauksia Seinäjoelle pilvin pimein.


    • Anonyymi

      Totta Seinäjoki huolehtii maakunnan työttömistä, sairaista, juopoista ja rikollisista. Lakimuutos vireillä nämä henkilöt lähetetään takaisin omiin kuntiinsa tai kunnat maksavat heidän elatuksensa. Ainakin lapuan väkiluku kasvaa.

      • Anonyymi

        Kaikki kelalla työssäkäyvä seinäjoelle, siinä on lyhyt käyvä luukulla
        -joo ja looraan asumaan, näin seinäjoki laajenee asutetaan
        -hätinä lusikka pysyy käessä näill
        -kyllähän pukkaa kunnon rotuaaria


      • Anonyymi

        Vähän vielä kun taivasteloipi, sopii hyvin joukkoon
        -noin tullaan paljasjalkaiseksi S-joki


      • Anonyymi

        Kaikki jonos muuttamaan s-joelle siellä on vetoa, mitään ei tarvita mukaan ottaa
        -tämä käy näpsään ja sievästi


      • Anonyymi

        Kela on hyvä pyyvys sinäjoelle, kyllähän tuottaa porukoita ja rutkasti
        -älykänykät vain völijyssä säntäävät joo


      • Anonyymi

        Tarttoohan seinäjoki lisää taivastelijoita, joka oikein on kunnalisesti viritelty matkaan
        -niska siinä on vähän lujilla, mutta selällään maten siitän pääsöö


    • Anonyymi

      joo kadun miehet paukuttelee henkseleitä kun suurseinäjoen väkiluku kasvaa.velka kasvaa,sossulla ja seurakunnalla on raha loppu..valtio siirtää vastuut kunnille/kuntayhtymille tulee kusinen talvi elvistelyjen jälkeen. ilmajoki,lapua ja härmä pärjää kyllä

      • Anonyymi

        Eihän härmä pärjänny, kun ei härmää ole enää olemaskaan. Joutui liittymään Kauhavaan, kun talous petti. Härmäs on toki teollisuus, mutta työntekijät pääsääntöisesti härmän ulkopuolelta, jolloin veroeurot meni näin ollen härmän ulkopuolelle. Nykyään härmät kuuluu Kauhavaan, ja näin ollen veroeuroja jää enemmän sen alueen sisälle.

        Yritykset eivät maksa kuin näennäistä yhteisöveroa, kaupunki/kunta ei niistä summista paljoa hyödy. Päätulo tulee asuvien työssäkäyvien ihmisten veroeuroista. Härmissä ei asu kuin eläkeläisiä tätä nykyä. Tehtaat on, mutta väki töihin tulee muualta, Lapualta ja Kauhavalta.


    • Anonyymi

      moon seinäjoelta mä huuran lujaa jotta kaikki huomaas mut...mulla on niin pirun huono itteluottamus....ja mä oikiasti pelekään kaikkia uutta...velekaa on mutta on uus pemari

    • Anonyymi

      Etelä-Pohjanmaan ennakollinen väkiluku toukokuun 2019 lopussa oli 189 546 henkeä. Vuoden alusta maakunnan väkiluku on siis vähentynyt 169 henkeä.

      Vuonna 2017 Etelä-Pohjanmaan väkiluku pieneni 950 henkilöllä. Maakunnan väkiluku on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut hienoisessa laskusuunnassa, vähentyen tänä aikana yhteensä 1,5 prosentin verran (2 905 henkeä). Samalla aikavälillä maakunnan sisällä väkiluvut ovat kuitenkin muuttuneet enemmän ja enemmistö kunnista on kärsinyt väestötappiosta.

      Vain kolme kuntaa on kyennyt kasvattamaan väkilukuaan vuosina 2008–2017: Seinäjoki 7 320:llä, Ilmajoki 750:llä ja Lapua 316:lla asukkaalla. Määrällisesti eniten väestö on vähentynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana Kurikassa (1.1.2018 aluejako), 2 220:lla asukkaalla. Suhteellisesti eniten väestö on kasvanut tänä aikana Seinäjoella (13,2 %) ja laskenut Isojoella (-19,3 %).

      POHJANMAA KUOLEE !!!
      PIRKANMAA EI !!!

      • Anonyymi

        Kurikas tulee lähitulevaisuudes tapahtumaan vielä iso väen vähennys. Ikäihmisten määrä on todella suuri, aivan omalla tasollaan maakunnassa. Ja kun syntyvyyttä Kurikas ei juurikaan ole. Eikä Jalasjärven liittyminen Kurikkaan tätä yhtälöä yhtään parantanut, vaan päinvastoin kiihdytti. Todella ikäihmis voittoista on Jalasjärvenkin väki.

        Kurikasta väki vähenee vuoteen 2030 mennessä useita tuhansia. Eikä tarvi kovin kauas katsoa, niin Jurva-Kurikka-Jalaksen väkimäärä on jossain vaiheessa jo pienempi, kuin aiemman itsenäisen Kurikan. Kurikassa oli kuitenkin 2000-luvulla vielä noin 14-tuhatta asukasta. Tätä nykyä vanhan Kurikan alueella on enää noin 11-tuhatta asukasta. Ja koko uudessa Kurikassa reilu 20-tuhatta. Ei mee kauaa, niin väkimäärä on jo alle 19-tuhatta. Ilmajokikin on jo aikaa ohittanut vanhan Kurikan väkiluvun.


    • Anonyymi

      Ruotsista voi katsoa mallia väestön liikkeistä. Vaasassa se on jo näkynyt voimakkaana. Alkuperäiset asukkaat muuttavat pois, kun pakolaisperäinen väestö lisääntyy.

      Koululuokat muuttuvat vierasperäisen ja kielellisten kyllästämiksi. Vanhemmat eivät halua lapsiaan sellaiseen luokkaan.

      Opettajalla menee aika kieltä ymmärtämättömien kanssa ja lapsi jää vanhempien aktiiviteettien varaan oppimisessa.

      Eihän väki voi lisääntyä tietyillä alueilla, jos työpaikkojen lisääntymistä ei tapahdu. Valtion toiminnalla siinä on suuri vaikutus.

    • Anonyymi

      Seinäjoki huutaa hädissään, on kokonaisuutena keitelemäs itselleen aika klimppikeiton -- koskahan alkaa lopullinen kahaloo

      • Anonyymi

        Klimmppikeiton, nyt vaihdat keiton, parasta keittoa ikinä, häpeä!!!


    • Anonyymi

      Koko ajan tää sama pässinpää toivoo ja maalailee Seinäjoen tuhoa. En mä ainakaan lapualaisena sellasta toivo enkä halua. Sehän rapauttais koko maakunnan laajalti, jos Seinäjoki tuosta alkais kuihtumaan. Varsinkin yrittäjän näkökulmasta Seinäjoki on todella tärkeä, suurin osa urakoista kohdistuu Seinäjoellle.

      Jos nyt jostain syystä Seinäjoki tuosta kuihtuis aavekaupungiksi, ja väki muuttais paljolti työn peräs eteläsuomeen. Niin de tarkottais monelle lapualaiselle yrittäjälle konkurssia. Ei olisi enää asiakkaita eikä urakoita.

      Kyllä mäkin mielelläni yrittäjänä urkoittisin Lapualla, omalla kylällä. Mutta kun ei oo kysyntää, ja pakko jollain tapaa tienata. No, Seinäjoki pelastaa meikäläisen ja monen muun tässäkin asiassa, siellä on onneksi vielä kysyntää. Ja toivottavasti jatkossakin, vain sillä tapaa mun ja monen muun yrittäjän elo Lapualla on turvattu. Ilman Seinäjokea ja sen kasvua, täällä Lapuallakin olisi aika ankea olla.

      Kyllä pitäis osata olla tyytyväinen, että tuollainen kultakaivos tuossa noinkin lähellä Lapuaa on. Jotta älkää nyt hyvät hullut toivoko sen ehtymistä. Mistäs me lapualaiset sitten rahamme lompsaan saamme.

      Se on selvää, että jos Seinäjoki alkaa kuihtua, niin se on samalla koko maakunnan tuho. Väki ja palvelut ei siirry sieltä Lapualle eikä muuallekaan maakuntaan. Ne siirtyy eteläsuomeen, jos näin käy. Tämmöisen jälkeen lähimmät isot asiat löytyy kaukaa Vaasasta, sitä päivää en halua nähdä.

      • Anonyymi

        Hienoa puhetta! Ei ole pieni se rahamäärä jonka lapualaiset kantavat joka ikinen päivä seinäjoelta. Samalla tuodaan ostoksia monipuolisemmasta valikoimasta ja halvemmalla, koska Prismassa on paljon paremmat tarjoukset, kuin pikku marketeissa.
        Kiittäkäämme Seinäjokea!


      • Anonyymi

        IIIK, notti taas puhuu toisten muka lapualaasten äänellä. Äläs viihti puhua pskaa Älkää uskoko yhtäkää kirjoitusta tämän pellen suusta.


    • Anonyymi

      Haes tuolla-
      - Viina oli ennen kortilla, nykyisin kahlitaan sanoja -

    • Anonyymi

      teollisuus on siis vaasassa ja jatkaa kasvun tiellä,kaupan infra siellä kehittyy sitä mukaa perässä ei ole menty ns.perse edellä puuhun. samoin väylä hankkeet.
      siksi härmäsä/vöyriltä teollisuus tekee jo täysin yhteistyötä sinne päin. muutama seinäjokinen metallipaja myös.
      en ymmärrä miks täällä mentiin kauppakantoisesti neljä vuotta kaavoitettiin kaupoille ja asunoille ..voin toki olla väärässä mutta ei koko maakunta käy joka päivä kaupassa täällä? marketteja on ehkä liikaa.
      huomattavasti on myös lisääntynyt nyt myyntiin tulleet ok/rt talot kun on ne pari lyhennysvapaata vuotta menneet

      • Katkeamaton autovirta Seinäjoelle Ilmajoelta ja Lapualta sen kun vain lisääntyy. Ideaparkin tulo Ilmajoen puolelle kaupunkia nosti Ahonkylän rt-asuntojen hintoja ja kysyntää jo etukäteen.
        Lapualla hinnat eivät ainakaan nouse, eikä Ruhasta ole myyty vuosiin yhtään tonttia, koska raja on siirtämättä Kauhavaa vasten.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mites seinäjoen reunamilla mennään, ovatkos kaikki kyyvistä tyytyväisiä ?


    • Anonyymi

      eipä yks kauppa oikeesti taida vaikuttaa asuntojen hintoihin..kannattas nyt odottaa että se on pyörinyt sen ekan puoli vuotta. ja vink vink käydä katsomassa mitä muualla tapahtuu kun seinäjoella ei vain teeveessä ja netissä...se on kuule ihmeellinen tuo maailma

    • Anonyymi

      Paljonko S:joen väkiluvun kasvuun on vaikuttanut "maahanmuuttajat"?

      Kuitenkin hienoa, että kasvaa!! Luulisi kasvavan enemmän.
      Valtakuntaan nähden Etelä-Pohjanmaalla menee aika hyvin. :))))

    • Anonyymi

      Uudet liikennemäärä laskelmat osoittavat, että ajoneuvoliikenne on lisääntynyt nimenomaan Ilmajoki-Seinäjoki välillä. Sen sijaan Lapua-Seinäjoki liikennemäärä on pysynyt suunnilleen samana.

      Ilmajoen ja Seinäjoen rajakyltin kohdilla liikennemäärä on arkisin 13200 ajoneuvoa/vrk. Kun taas Lapuan ja Seinäjoen rajakyltin kohdilla liikennemäärä on arkisin 11700 ajoneuvoa/vrk. Aikaisemmin ero oli pienempi, mutta nyt Ilmajoen suunnan liikenne on koko ajan lisääntynyt.

      Lisäksi täytyy ottaa huomioon, että Lapuantiellä ruuhkatuntina on liikennettä molempiin suuntiin samanaikaisesti. Kun taas Ilmajoen ruuhkatunti on miltei yksisuuntaista. Tämä tarkoittaa sitä, että liikenne on Ilmajoen suunnassa huomattavasti jonoutuneempaa, vrt Lapuantiellä. Käytännössä ruuhkatunti Ilmajoen suunnassa on 2x enemmän liikennettä vrt Lapuan suunnassa, siis yhden kaistan suunnassa mitattuna. Ilmajoen suunnassa kun on selvä ruuhkasuunta, Lapuan suunnassa ruuhkasuuntaa on molempiin suuntiin, jolloin jonojen määrä jakautuu molempiin suuntiin, eikä niin helposti jonoudu.

      Lapuan suunnassa ruuhkatuntina kun ajelee, niin toki saa ajaa jonossa, mutta jonon nopeus pysyy aikalailla 80 kmh. Sen sijaan Ilmajoen suunnan liikenne on ruuhkatuntina niin jonoutunutta, että nopeus on useimmiten vain 50 kmh. Tämän seikan takia kun nelikaistatiestä puhutaan, niin Ilmajoen suunta tarvitsee sitä kipeimmin. Ilmajoen suunnan tie alkaa olla kestämättömällä tasolla, mikäli liikennemäärät tästä vielä kovin nousee. Eikä Ideaparkin tulo sinne puolelle varsinaisesti helpota liikenteen lisääntymistä. Ilmajoen suunnan kapasiteetti on jo aivan äärirajoilla, ruuhkatuntina siis. Lapuantiellä sen sijaan on tilaa vielä jonkin verran kasvaa, ennen kuin nelikaistatietä tarvitaan.

      • Anonyymi

        30 vuotta kulkenu noita välejä eikä kyllä monta kertaa oo tarvinnu Ilmajoen ja Seinäjoen välillä alle 80 ajella ,ja Ahonkylästä Ilmajoelle satasen rajoitus jota yleensä myös käytetään. Mutta Lapualle on stressaavaa körööttää suoraa tietä 80 lasis .


    • Lapualta ei tuu ikinä lähtemään nelikaistaasta tietä. Ehkä sitten kun Kauhava ja Lapua liitetään S-jokeen, mutta ei ennen.

    • Anonyymi

      Kauppojen varaan ei mitään nelikaistoja rakennella
      -sitten vasta kun alueelle saadaan kunnon tuotantolaitoksia
      -siihen asti vahtaikaas vain taivasta
      -turha ympäriltä nyhtäminen ja senvaraan laskeminen on ensin myös loputtava seinäjoki

      • Mikä on kunnon tuotantolaitos? Kumman pihassa on enemmän autoja Prismassa vai Finn Powerin?
        Työmatkaliikenne on pääasiassa kaupungin sisäistä liikennettä, mutta kauppoihin tullaan maakunnasta ja jopa ulkomailta, kuten vaikka Keskiselle.

        Miksi haikailet Seinäjoen loppumista, koska silloin kuolee myös Lapua kuin sen Ylikylä? Ei jää palvelun palvelua.

        Seinäjoen väkiluku kasvaa, koska sinne investoidaan yli miljardi euroa muutaman vuoden sisällä ja se vetää aivan takuulla ison määrän asukkaita, koska raha tuo työpaikkoja. 💰


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Mikä on kunnon tuotantolaitos? Kumman pihassa on enemmän autoja Prismassa vai Finn Powerin?
        Työmatkaliikenne on pääasiassa kaupungin sisäistä liikennettä, mutta kauppoihin tullaan maakunnasta ja jopa ulkomailta, kuten vaikka Keskiselle.

        Miksi haikailet Seinäjoen loppumista, koska silloin kuolee myös Lapua kuin sen Ylikylä? Ei jää palvelun palvelua.

        Seinäjoen väkiluku kasvaa, koska sinne investoidaan yli miljardi euroa muutaman vuoden sisällä ja se vetää aivan takuulla ison määrän asukkaita, koska raha tuo työpaikkoja. 💰

        Turha rallaaminen on noilla teillä lopetettava, kaikki turha hyppöö joo ja vaikka valvonalla kysyä automaatisesti MITÄS TURHIA AJELET JOUTILAS

        Kyllähän väljyyttä rupees syntymään ja paljon tämöselle pienelle väkimäärälle


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Mikä on kunnon tuotantolaitos? Kumman pihassa on enemmän autoja Prismassa vai Finn Powerin?
        Työmatkaliikenne on pääasiassa kaupungin sisäistä liikennettä, mutta kauppoihin tullaan maakunnasta ja jopa ulkomailta, kuten vaikka Keskiselle.

        Miksi haikailet Seinäjoen loppumista, koska silloin kuolee myös Lapua kuin sen Ylikylä? Ei jää palvelun palvelua.

        Seinäjoen väkiluku kasvaa, koska sinne investoidaan yli miljardi euroa muutaman vuoden sisällä ja se vetää aivan takuulla ison määrän asukkaita, koska raha tuo työpaikkoja. 💰

        Investoidaan joo. Kuten toriparkkia,turhia siltoja,tyhjäksi jääviä kerrostaloja,valmiiksi ruostuneita parkkitaloja jne


      • Anonyymi

        Las-Vegas, Syntien kaupunki, Valojen kaupunki, Maailman uhkapelipääkaupunki, Maailman viihdepääkaupunki, Toisten mahdollisuuksien pääkaupunki, Maailman hääpääkaupunki, Hopeakaupunki

        Taiveiden tähtitaivas ja pelurien mekka, onnenkivet kasvavat maalla .


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Mikä on kunnon tuotantolaitos? Kumman pihassa on enemmän autoja Prismassa vai Finn Powerin?
        Työmatkaliikenne on pääasiassa kaupungin sisäistä liikennettä, mutta kauppoihin tullaan maakunnasta ja jopa ulkomailta, kuten vaikka Keskiselle.

        Miksi haikailet Seinäjoen loppumista, koska silloin kuolee myös Lapua kuin sen Ylikylä? Ei jää palvelun palvelua.

        Seinäjoen väkiluku kasvaa, koska sinne investoidaan yli miljardi euroa muutaman vuoden sisällä ja se vetää aivan takuulla ison määrän asukkaita, koska raha tuo työpaikkoja. 💰

        nuorissa_on_tulevaisuus

        22.3.2018 19:04
        Yritä nyt vielä kerran, että saat asiasi ilmaistua. Kyllä sinä osaat, jos vain tahdot. 😅


    • Anonyymi

      maakunnan kasvu on tästä eteenpäin kiinni molemmissa etele-pohjanmaalla ja pohjanmaalla y-sukupolvesta tämä porukka kun ei enää lapsia tee eikä oikeen tämä nykyinen kolmekymppistenkään.....perhe elämä on täysin utopistinen käsite. turha puhua siis kasvusta

    • Anonyymi

      Vaasas on kehityksen ja kasvun lähtö alkanu taas uudelleen kun isot firmat nostaa kapaiteettia..juuri rakennetaan tuotantolaitoksia lisää siksi on kaavaa kahdelle 5000hlö lähiölle keskustassa ja vaskiluodossa. joita ruvetaan rakentamaan myös.kauppakeskus moottoritien kylkeen. Ei siis ennen kun työpaikkoja on tarpeen..toki koneistaijien ym..nyt jo auki paljon. ja siellä toissä käyvänä ei ruotsin kieli ole kuin murto osa työelämässä.eikä niitä mustia koko kylä ole täynnä,palstan kirjoituksien mukaan voisi luulla että seinäjoella on enemmän mikä toki ei pidä paikkansa.

    • Anonyymi

      Jos joudut vaasassa sairaalaan harva puhuu suomea. Siinä yksi syy miksi suomenkieliset muuttavat vaasasta pois.

      • Anonyymi

        Älä ny höpäjä tuollaasia, Suomes saa joka sairaalas palvelua suomenkielellä


    • Anonyymi

      Vaasan sairaalas kaikki nimikyltitkin on ensin ruotsiksi.sitten vasta suomeksi.
      Siis 70% vaasalaisista on suomenkielisiä.
      Näin ne rantahurrit toimii.

      Sjuukhuussetti

      • Anonyymi

        No sittenhän sun pitää kattoa siitä jälkimmäisestä kyltistä, jos et ekaa ymmärrä. Vaasalaisista suurin osa suomenkielisistäkin ymmärtää ruotsinkieltä. Tosi moni muuallakin asuvista suomenkielisistä osaa ruotsia sen kyltillisen verran - myös normaalilla päättelykyvyllä kylteistä usein selviää....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sittenhän sun pitää kattoa siitä jälkimmäisestä kyltistä, jos et ekaa ymmärrä. Vaasalaisista suurin osa suomenkielisistäkin ymmärtää ruotsinkieltä. Tosi moni muuallakin asuvista suomenkielisistä osaa ruotsia sen kyltillisen verran - myös normaalilla päättelykyvyllä kylteistä usein selviää....

        Kokemuksesta voin sanoa, että se kieliasia vaikuttaa Vaasan sairaalassa paljon.

        Jonotustilanne, niin usein ruotsinkielinen pääsee edelle mutta reklamointiin tulee jyrkkä kieltävä vastaus.

        Olen itse tulkinnut, että sympatiat vaikuttavat omaan kieliryhmään siten.


      • Anonyymi

        Kyllä Vaasa on ja pysyy, siinä saa seinäjoki ulaata mitä kiemuraa tykkää ja jälessä silti pysyy kehityksessä.


    • Anonyymi

      Vaasa on matujen sekä rantahurrien kylä.

    • Anonyymi

      sulkeutunut seinäjokinen ei vain käsitä kun ei käy yksin(kaveri kanssa kännissä) keskisellä..ja bussimatkalla virossa....maailmalla on monia kansalaisuuksia. no itse en puhu sanaakaan ruotsia olen asunut työn takia vaasassa 15v ja saanut palvelua sairaalassa,terkkarissa,pankissa,baarissa ym..aina suomeksi toki tuo ruotsinkielinen vähemmistö pitää meteliä itsestään mutta ei ne palvelua haittaa...koittakaa joskus oikeesti käydä ,törkeemmin ylimeikatut seinäjokiset kassat käyttäytyy tai bemaripojat varaosaliikkeessä vähä asenteella...ex tajuu tyhmä. saatika sitten kun meet johonkin ruoka paikkaan jotka nyt kaikki on täysin kopioita toisistaan on siellä samanlainen kyttääjä porukka aivan kun olisi ufo tullut paikalle...hyvää loppu kesää...lähtekää rohkeasti kaupungin rajojen ulkopuolelle ei siinä ole kupua...

    • Anonyymi

      Ei kasva kauan, ei. Herättäjäyhdistys järjesti 7.6.2019 Helsingissä körttriseurat prideviikon loppumisen kunniaksi. Siitä alkaa Pohjanmaan väestön väheneminen.

      • Anonyymi

        Sein-joen sieluuuttomuus, siitä muodostuu se tyhjyys mikä ei viihdytä


    • Anonyymi

      Katso: Haavisto, körttiseurat

    • Anonyymi

      sukurutsaus,noitavainot ja körttiläisyys paistaa läpi vielä sata vuotta lakeuksilla jos heti lopetettaisiin mutta kun ei lopeteta...kuka pystyisi...mukavaa kun on kaikki sukua

      • Anonyymi

        Voidaanko tämän jälkeen Pohjanmaan Körttiläisiä kutsua HOMOLOOGEIKSI?


      • Anonyymi

        Kohta ette, ryökäleet, lisäänny!


      • Anonyymi

        Ei niin, kun Pohjanmaan Heränneet kulkevat PRIDESEUROISSA.


    • Anonyymi

      Onko homous miehisyyttä Kauhavalla?

      • Anonyymi

        No, eivät kauhavalaiset sillä tekniikalla lisäänny.


    • Anonyymi

      jos sanonta ylpeys käy lankeemuksen edellä olis totta ei etelä-pohjanmaalla olisi kovin montaa ihmistä

    • Tulette muuten yllättymään, kun Ideapark nostaa Ilmajoenkin väkilukua. Sen verran lyhyt matka Ahonkylästä paratiisiin. 🤗

      Liitosneuvottelut olisi nyt hyvä ottaa tosissaan tässä vaiheessa.

    • Anonyymi

      Tämä Ahonkylä on justiinsa samanlainen paikka kun vanhan Nurmon Hyllykallio.
      Kaikki pakkautuu asumaan Seinäjoen kaupungin rajalle.No sen nyt tietää mitä tulossa on.Käpälämäestä ja Ahonkylästä on enää rapiat 3 kilsaa Katajalaaksoon.

      • Niinpä! Hyllykallion väkimäärä kasvoi atomipommin lailla ja lopulta nurmon viisaat päättäjät anoivat liitosta. 😊


    • Anonyymi

      Nurmon pikkuhitleri tuli järkiinsä kun luvattiin apulaiskaupunginjohtajan paikka.
      Nythän ne nurmolaiset änkyrät istuvat Seinäjoen valtuustossa johtopaikoilla.
      Hyllykallion palkkatyöntekijäthän nurmoa pitivät pystyssä veronmaksuillaan.
      Sivummalta sivukylien maajusseilta kun ei veronmaksukykyä löytynyt kun oli vain pääomatuloja sekä verovähennyksiä ja tukiaisanomuksia kunnan maataloustoimistoon.Ääntä pitivät tyhjätaskut jotka eivät mitään maksaneet

      • Anonyymi

        Kouralinenhan seinäjoella sanelee, muut ei piittaa tai vikisevät, on se yksipuolista leväperäisyyttä seinäjoella


    • Anonyymi

      Kyllä Persujen laari täyttyy, kun Körttiset ovat liittyneet homoihin Katso: Haavisto, körttiseurat

    • Anonyymi

      Muori ja faari oli körttilääsiä ku asuttiin nurmos maatilalla.Siioninvirsiä veisattiin ja meillekkin tuli traktorinlava täynnä mustis asuis kylältä porukkaa.Muistaakseni lähes kaikki oli kokoomukselaisia ja useimille tuli Vaasalehti ja Ilkka oli vähemmistös.
      Koti uskonto isänmaa on sitten myyty homppeleille rahalla.

      • Älä sekoita politiikkaa ja uskontoa. Mitä luulet mitä Jeesus olisi sanonut homolle, olisiko tuominnut helvettiin?

        Karhunmäen ovet ovat avoinna kaikille, ikään rotuun, ihonväriin tai sukupuoliseen suuntautumiseen katsomatta. 🤟

        "Aivan tavallisiinkin herännäisseuroihin on tervetullut kuka tahansa. Miten sateenkaariseurat poikkeavat Seuratuvan normaalista toiminnasta?

        – Toivottavasti eivät mitenkään. Olemme vain ajatelleet, että nyt erityinen kutsuttava ryhmä olisi sateenkaarikansa, ja tämä olisi heille erityinen tilaisuus tutustua herännäisyyteen. Seurat ovat jo aiemmin saaneet myönteisiä lausuntoja sieltä suunnalta, Väyrynen-Si tietää."


    • Anonyymi

      Poikkevat siten, että seuratilaisuuksia ei järjestetä VAIN HOMOILLE! Heillä on siellä varmasti KIVAA!!!!

      • Ei sieltä ketään käännytetty sen enempää kuin tangomarkkinoiltakaan. Jokainen Luojan luoma on tervetullut! Sinäkin! 😇


    • Anonyymi

      Toisaalta....kun on saatu kaikki ylimieliset itsensä kehumat,sukurutsarit ja muut seepparit Seinäjoelle mitä se nyt on jo täynnä lyödään kupu päälle..onhan siellä Atria ja valio...eivät pääse lisääntymään ihmisten kanssa

    • Anonyymi

      Seinäjoen väkiluku on tuhansia ihmisiä perässä siitä, mitä sen piti olla kuntaliitos sopimuksen mukaan jo vuonna 2015!!

      Eli käytännössä puuttuu veronmaksajia eli tuloja.

      Seinäjoen kunnalla on satoja työntekijöitä enemmän kuin mitä kuntaliitos sopimukseen on arvioitu suhteessa odotettuun väkiluvun kasvuun!!

      Eli kulupohja on karannut!!

      Näitä varmasti osaavat selittää hienosti mutta MISSÄ ON ILMOITUS YT NEUVOTTELUIDEN ALKAMISESTA?

      NE VIIDEN VUODEN SUOJA-AJAT MENI JO, KOSKA SIIVOTAAN PÄÄLLEKKÄISET PÄÄLLIKÖT JA PAPERINPYÖRITTÄJÄT PIHALLE?

      Ei siivota. Nämä on niitä nykypäivän risutalkoita niinkuin tuttu joka näistä luvuista puhui tuumasi jo vuosia sitten.

      • Anonyymi

        Eihän tämmöisiä asioita parane tutkia, nostetaan vaan kiinteistöveroja ja käsiä pystyyn.


    • Anonyymi

      Seinäjoen väkimäärä kasvoi taas kahdella aikuisella ja yhdellä lapsella. Naapurista lähti kolmekymppinen hamppari pariskunta joka ei oo ehtinyt tehdä vuosiin töitä. juopottelu , möykkääminen ja ympäristön terrorisointi kavereineen on ollut melkein kokopäivä työtä. Yksi juttu mua tässä vähän harmittaa kun oli meininki mennä auttamaan muutopuuhissa ja olisin vaikka kuljettanut kuorman ilmaiseksi Seinäjoelle. Tästä Lapualta kun ei ole tämän pitempi matka, mutta kun en työkiireiltä ehtinyt. Mun mielestä Seinäjoen kannatais antaa tietoa enemmän , kuinka helposti saa tukia ja mikä on paremmin sosiaalituissa kuin ympäristökunnissa niin väkiluku kasvaisi jatkosssakin.

      • Anonyymi

        Kauhavalta myös on noita "puliveivaripariskuntia" jotka elää täysin yhteiskunnan tuilla muuttanut Seinäjoelle.


    • Anonyymi

      Hyvä juttu, että seinäjokisten määrä lisääntyy, kun homomaakasi muuttuneen Lapuan väkimäärä vähenee. Kun eivät lisäänny, sieltä saadaan halpoja taloja ja halpaa tonttimaata. TOSI HIENO HOMMA!

      • Anonyymi

        meinaako aasjoesta tulla se aaveinen kaupunki


    • Anonyymi

      EI, EI, EI! ME SEINÄJOKISET ASUTETAAN SE!

    • Anonyymi

      Viime aikoina Seinäjoen asukasmäärä on nostanut ihan fakta pohjalla usealla tuhannella juurikin maakunnasta muuttaneet työttömät,alkoholistit,ex linnakundit palaamassa kotikonnuille...ja näiden kaikkien perheet,kaverit...elikkä velkataakka kasvaa väkiluvun myötä ja rikollisuus.molemmista puhdasta fakta tilastoa...

      • Anonyymi

        Totta, maitojunalla palaavat, kun maalla ei ollutkaan mukavaa! Pelkkää työttömyyttä, kurjuutta ja nälkää!


    • Anonyymi

      Törnäisten huumetyypit.linnakundit ja muut elätit on sijoitettu peejoelle sekä ylistaroon.
      Kaupunki on hommannut muutaman homerähjän jossa asuvat.Pois silmistä pois mielestä.Lapualle siirretään seuraavat tapaukset tulevaisuudessa.

    • Anonyymi

      Lapuan väkiluku vähenee, sillä siellä on körttisten pääpaikka, eivätkä homot lisääny.

      • Anonyymi

        Körtit on syntyneet 1800-luvulla, ei ne enää muutenkaan lisäänny.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3229
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1285
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe