Voiko todella hyvä ihminen olla narsisti/narsistisesti häiriintynyt?

Anonyymi

Tulen itse narsistisesti vammautuneesta perheestä, ja olen käänteisestä narsismista toipuva. Viimeiset 5 vuotta olen käynyt terapiassa ja opetellut asettamaan rajojani ja tulemaan toimeen niiden narsistien kanssa, joita en voi sulkea täysin pois elämästäni (vanhempani) ja olen eronnut siitä narsistista, johon olin solminut parisuhteeni.

Nyt tapailen ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni ihmistä, joka ei osoita suoranaisia "tuttuja ja turvallisia" narsistin piirteitä, mutta olen hämmentynyt välillä, koska minulla on yllättävän turvaton olo hänen kanssaan. Olen paikallistanut ongelman hänen puheissaan ajoittain toistuvaan kaksoissidokseen, joka toimiikin päinvastoin kuin narsistin kanssa, mutta tuntuu minusta yhtä hämmentävältä. Siinä missä narsistipuoliso pyrki sanomaan ja puhumaan rakkaudesta, vannoi rakkauttaan ja toimi kuitenkin päinvastoin, uusi puoliso ei alkuhuuman jälkeen ole juurikaan kertonut rakastavansa, tai pyrkinyt maalailemaan ruusuisia yhteisiä unelmia. Sen sijaan hän osoittaa päivittäin kyllä rakkaudellisia tunteita käytöksellään ja hellyydellään. Hän saattaa itse osoittaa että tarvitsee minulta turvaa ja arvostaa minulta saatua hellyyttä, mutta itselleni on melkein mahdotonta sanoittaa omia tarpeitani, koska koen että tarvitsevuuteni voisi ärsyttää. Sitten jään odottamaan että epävarmuuttani lohdutettaisiin sanallisesti, ikäänkuin se olisi tärkeämpää kuin teot ja käytös.

Miksi olen ihan yhtä sekaisin tästä, kuin jos hän sanoisi rakastavansa, mutta toimisi toisin?

Hän on myös välillä jopa uuvuttavan empaattinen kaikkia ihmisiä kohtaan ja joskus minusta tuntuu että hän välittää kaikista muista ihmisistä enemmän kuin itsestään. Tämä saa minut tuntemaan ärsytystä, joka tuntuu minusta itsestäni aivan kauhealta, epäilen onko hänen hyvyytensä aitoa, vai joku outo performanssi joka toimiikin narsistisena lähteenä, ja jälleen kerran olen kuitenkin löytänyt kumppanikseni narsistin, jonka kanssa voin huonosti. Vai onko ns. normaalin ihmisen vahvuuteen sairastumista, ja itselläni vain vaikeuksia luopua uhriudesta.

111

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä olen luonnostaan tosi empaattinen ihminen ja se tuntuu kauheelle kun ihmiset epäilee sitä epäaidoksi koska vaikuttaa heille ikäänkuin liialliselle ja sitte he ehkä epäilee minua näytteleväksi narsistiksi,
      Mutta siis on siinä semmonen itsekäs pointti että voin tosi huonosti emotionaalisesti itse jos en välitä toisista. Rakastaminen tuo itselle semmosta pehmeää oloa.
      Siksi ihmettelenkin miksi rakkauden kohteena oloa arvostetaan enemmän kuin rakastajana oloa, joka on vähintään yhtä nautinnollista,

      "poiuytredfghj"
      "

      • Anonyymi

        Miks olis muka ikäänkuin noloa olla rakastaja joka ei saa vastarakkautta ?

        Mä olen nyt saanut vähän kokea narsistista lähdettäkin tuolta Facebookista kun mua yhtäkkiä koko aika kehutaan niin viehättäväksi . Tosi hassu kokemus laittaa sinne kuvansa ja porukka ryntää nyt minullekin kehumaan että oi kuinka kaunis :)

        "poiuytrdfghj"


      • Anonyymi

        Toisille ihmisille tulee antaa elintilaa. Heistä kannattaa ajatella toki hyvää kuten kaikesta muustakin ympärillään olevasta. Jopa roskista jotka ovat väärässä paikassa. Kaikella on joku vissi tarkkoitus. Liika toisten iholle meneminen, sympatiseeraaminen ja tuppaaminen on uuvuttavaa kohteeksi joutuvalle.
        Empaattisuudessa on hyvää mutta loogisuus parantaa maailman.


      • Anonyymi

        Minä olin ennen ihan mieletön logiikan kannattaja mutta olen yllätten ymmärtänyt sanat logiikka ja emootio ynnä muita sanoja uudella mielestäni mielenkiintoisemmalla tavalla ja sitä kautta auennut kuin uusi maailma.

        "poiuytrdfgh"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olin ennen ihan mieletön logiikan kannattaja mutta olen yllätten ymmärtänyt sanat logiikka ja emootio ynnä muita sanoja uudella mielestäni mielenkiintoisemmalla tavalla ja sitä kautta auennut kuin uusi maailma.

        "poiuytrdfgh"

        Ainon nyt vastata aloittajalle ja toivon että siirryt pois tieltä nyt.
        Ikäänkuin tuki...


    • Anonyymi

      Vau. Yksikään ei oikeastaan vastannut mitään alkuperäiseen viestiini, vaan alkoi puhumaan itsestään ja omista ajatuksistaan. :O

      • Anonyymi

        Se on sitä empatiakyvyn puutetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on sitä empatiakyvyn puutetta.

        Jokaiselle valittajalleko sitä pitäisi olla empaattinen?


      • Anonyymi

        Sitä tarkoitan mitä se yleensä on.


      • Anonyymi

        💡Hyvä huomio! Se on tuo palstan ikitunkeilija, joka tunkee jokaisen ketjun täyteen ja lannistaa muita kirjoittajia.
        Mutta minun vastaukseni sinulle löytyy tuolta vähän alempaa.


    • Anonyymi

      "Hän on myös välillä jopa uuvuttavan empaattinen kaikkia ihmisiä kohtaan ja joskus minusta tuntuu että hän välittää kaikista muista ihmisistä enemmän kuin itsestään. "
      Miten se empatia ilmenee?
      Itse en enää ymmärrä mitä empatialla tarkoitetaan.
      "Empaattinen" voi kai olla myös väärällä tavalla, tulla toisen ihmisen henkilökohtaiseen tilaan pyytämättä.

      • Anonyymi

        Empatiakin on yksi niistä jutuista joita on vaikeata yksiselitteisesti määritellä. vähän kuin monet laatuasiat. Psykologit ja psykiatrit asiasta paremmin tietävät. Empatia on jonkinsorttista myötäelämiskykyä. Sitä kokee toisen murheet tunnetasolla omana suruna ja toisen ilot omina myönteisinä tunteina. Onko se kuitenkaan enää vain empatiaa jos ripustautuu toiseen yksilöön. Jatkuva ripustautuminen ja iholle tuleminen on jotain muuta kuin empatiaa. Enempikin oman minän sisäisten ongelmien reaktiota ja addiktiivista toimintaa. Halua kontrolloida toisia. Yli-yhteisöllisyyttä. Omaa kipuilua. Empatia voi esiintyä älyllisellä ja tunnetasolla. Monet maailman ongelmat johtuvat siitä kun ihmiset vauhkoontuvat tunnetasolla. Juoksevat jonkin jutun perässä laumana. Fannittavat ilman järkeä. Jotkut jopa näkevät ympärillänsä valtavasti narsisisteja. Sehän ei tietenkään ole totta. Jos ihminen on vaikea niin ei se nyt ihmisestä narsistia tee. Empatia on hyvä asia mutta se sekoitetaan liian usein muihin sisällä myllääviin tunteisiin. Draamaa siellä ja draamaa täällä. Rakkaus on sitä että haluaa jättää häkin oven auki. Jos sen sijaan laittaa toisen pulloon niin rakkaus on siitä kaukana.


    • Anonyymi

      Plagioin:
      "Mitä empatia sitten on? (em pathos, tuntea sisälle)
      Empatia tarkoittaa kykyä asettaa itsensä toisen asemaan. Empatia on kykyä ymmärtää toisen tunteita, kyky ymmärtää toista sisällisesti. Empatia voi olla sekä tietoista yritystä asettua toisen asemaan että emotionaalista reagoivuutta, jossa vastataan toisen tunteisiin luonnollisesti pohtimatta tätä tietoisesti. Empaattinen ihminen ei pyri ylentämään eikä alentamaan itseään suhteessa toiseen, vaan on lähtökohtaisesti samanarvoinen ja samalla tasolla. Hän ei sääli tai voivottele, vaan kykenee myötäelämiseen. Empaattinen ihminen ei mene mukaan toisen tunnetilaan, vaan ymmärtää sen ja pystyy auttamaan paremmin kuin ihminen joka kokee sympatiaa toista kohtaan eli kokee yhdessä toisen kanssa. Voidakseen asettua toisen asemaan ei tarvitse mennä mukaan samaan tunnetilaan toisen kanssa. Sympatialla ja empatialla on selvä käsitteellinen ero, vaikka kovin usein se ei ihmisille tunnu selkeä olevankaan. Tiivistetysti voisi sanoa, että sympatia on toisen tunnetilaan mukaan menemistä, empatia toisen tunnetilan ymmärtämistä."
      Sympatiakin on ihan kivaa, mutta ei sillä pitemmän päälle mitään tee, vaikka olis vastaanottanut aimo annoksen sympatiaa.

      • Anonyymi

        Lainaus Wikipediasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lainaus Wikipediasta.

        Ei, tuo oli sitomo.fi sivulta googlella. Mutta mielestäni hyvä määritelmä?


      • Anonyymi

        Sinällään hauskaa, koska psykiatrit/psykologit on usein narsisteja, jopa psykopaatteja. Hyviä näyttelemään, hyviä puhumaan, teot eivät taas usein ole kovin hyviä.


    • Anonyymi

      Voi olla vaikea erottaa kahta asiaa: toimiiko joku empatiansa vuoksi vai tunteeko se joku alemmuutta muita kohtaan ja yrittää toteuttaa muiden toiveet ja pyynnöt. Se että välittää muista enemmän kuin omastaan voi olla myös hyväksynnän hakemista.

      Olen elänyt hyväksynnän hakija tyyppisen henkilön kanssa ja se voi muista vaikuttaa että onpa empaattinen ihminen, mutta perheen sisäpuolisena ihmisenä huomasin juuri että häneltä jää omat ja perheen asiat tekemättä koska täytyy auttaa muita. Muut eivät ollleet aidossa pulassa vaan valittivat jostakin ja ko. henkilö tarjoutui heti auttamaan. Muut oppivat heti käyttämään häntä hyväkseen. Töitä riittää kyllä avuliaalle. Me itse olimme sitten loppujen lopuksi pahoissa ongelmissa.

      • Anonyymi

        Samanlaista kokemusta sillä lisäyksellä, että kotona sitten kyllä raivottiin, kun en ollut 2 ihmistä eli kyennyt hoitamaan hänenkin osuuttaan perheen asioista.
        Jos hällä oli kiire auttamaan jotain, mun olisi kuuluunut luopua luonnollisesti omista sovituista menoistani tai asioistani. Olla hyvä ihminen niinkuin hän, eikä pahansuopa pas*a.
        Hauskaa oli, kun se lahjotti lapsensa polkupyörän tuttavalleen joka "tarvitsi pyörän, eikä ollut rahaa ostaa". No ei ollut meilläkään rahaa -> teini vei mun pyörän ja minä aloin kävellä. 😶
        Tosin pahansuovasti haetutin sen lahjoitetun takaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanlaista kokemusta sillä lisäyksellä, että kotona sitten kyllä raivottiin, kun en ollut 2 ihmistä eli kyennyt hoitamaan hänenkin osuuttaan perheen asioista.
        Jos hällä oli kiire auttamaan jotain, mun olisi kuuluunut luopua luonnollisesti omista sovituista menoistani tai asioistani. Olla hyvä ihminen niinkuin hän, eikä pahansuopa pas*a.
        Hauskaa oli, kun se lahjotti lapsensa polkupyörän tuttavalleen joka "tarvitsi pyörän, eikä ollut rahaa ostaa". No ei ollut meilläkään rahaa -> teini vei mun pyörän ja minä aloin kävellä. 😶
        Tosin pahansuovasti haetutin sen lahjoitetun takaisin.

        Esiellä perustana on oma mitättömyyden ja arvottomuden tunne, jota ihminen yrittää eliminoida olemalla muille hyvä, hankkia kannuksensa elämässä auttamalla muita.
        Oman arvon tunne tulee sisältäpäin eikä ulkopuolelta. Sellaista ihmistä joka ei tunne itseään arvokkaaksi ei saa tuntemaan toisin, vaikka häntä kehuisi maasta taivaaseen. Häntä on saatettu arvostaa kotona vaikka kuinka paljon, mutta hän ei sitä osaa tunnistaa eikä siis huomaa sitä lainkaan. Se johtuu ehkä siitä ettei tälläinen henkilön suhteet ole perheen kanssa kohdillaan. Hän ei kykene tunnistamaan perheen tunnetiloja ja saattaa tunnistaa ne täysin väärin. Hän saattaa luulla taas muiden perheeseen kuulumattomien täysin näyteltyä tunnetilaa todelliseksi, eikä tajua että häntä vedätetään sillä.

        Tunne omasta arvosta estää meitä juoksemasta ja hyppimästä kaikkien pillin mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esiellä perustana on oma mitättömyyden ja arvottomuden tunne, jota ihminen yrittää eliminoida olemalla muille hyvä, hankkia kannuksensa elämässä auttamalla muita.
        Oman arvon tunne tulee sisältäpäin eikä ulkopuolelta. Sellaista ihmistä joka ei tunne itseään arvokkaaksi ei saa tuntemaan toisin, vaikka häntä kehuisi maasta taivaaseen. Häntä on saatettu arvostaa kotona vaikka kuinka paljon, mutta hän ei sitä osaa tunnistaa eikä siis huomaa sitä lainkaan. Se johtuu ehkä siitä ettei tälläinen henkilön suhteet ole perheen kanssa kohdillaan. Hän ei kykene tunnistamaan perheen tunnetiloja ja saattaa tunnistaa ne täysin väärin. Hän saattaa luulla taas muiden perheeseen kuulumattomien täysin näyteltyä tunnetilaa todelliseksi, eikä tajua että häntä vedätetään sillä.

        Tunne omasta arvosta estää meitä juoksemasta ja hyppimästä kaikkien pillin mukaan.

        Ainakin meidän perheessä asia oli juuri noin. Jostain syystä mun kiitoksilla ja ylistyksillä ei näyttänyt olevan mitään hyvää vaikutusta (= ämmä varmaan juonii jotain). Lapset muuttui jotenkin näkymättömiksi 10 vuoden jälkeen, olivat olemassa, kun tekivät jotain hienoa, josta joku perheen ulkopuolinen antoi kehuja.
        Siitä huolimatta väitän, että kyllä se rakastaa lapsiaan omalla tavallaan.
        Ehkä taustalla on hänen oma lasuusperheensä, missä ihmisellä oli arvoa vain maineen tai rahan kautta, tai perheen ulkopuolella olevana surkuteltavana avustuskohteena, jota voi seläntakana vähän painaa alaspäin.
        Pakettiin kuului kaiken ottaminen henkilökohtaisena loukkauksena, esim.
        - jos sanot: tuore kala pitäis oikeasti säilyttää jääkaapin alahyllyllä, kun se on kylmin --> henkilökohtainen loukkaus.
        Mutta
        -jos valehtelet, että " äitisi kävi, ja sanoi mulle, että tuore kala jne. " --> loistava neuvo!
        Nuorena sitä luulee, että jotkut kasvaa tuosta aikuisiksi. Jotkut kasvaakin ja jotkut vain pahenee iän myötä. Äärimmäisen typerä ajatus on, että toisen ihmisen voi muuttaa tai kasvattaa. Ei voi.

        Aloittajaa neuvoisin pohtimaan, mitä se kumppani sillä empatiallaan itselleen saa. Ehkä myös sitä, miksi itse on etsinyt noin empaattista ihmistä. Normaalissa parisuhteessa pitäisi riittää "terve" annos empatiaa.
        Jos nyt normaalia parisuhdetta on ylipäätään olemassa.


      • Anonyymi

        Mun mielestä hassu kommentti ikäänkuin hyvin empaattinen ihminen olisi jotenkin ongelma rakastajana. Minä en usko siihen. Ongelma vain niin kauan kun epäilee empatian aitoutta jos sellaiseen ei ole tottunut,

        "poiutrdefghj"


      • Anonyymi

        Siis kyse on nähdäkseni oikeastaan rakkauden vastaanottamisen pelosta, jos pelätään aidosti empaattista ihmistä.

        "poiuytredfghj"


      • Anonyymi

        Kyse siis ihan vain epäluulosta, ei mistään muusta.

        "poiuytrfghj"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis kyse on nähdäkseni oikeastaan rakkauden vastaanottamisen pelosta, jos pelätään aidosti empaattista ihmistä.

        "poiuytredfghj"

        Empatia ei ole sama asia kuin rakkaus. Aloituksen "Hän on myös välillä jopa uuvuttavan empaattinen kaikkia ihmisiä kohtaan ja joskus minusta tuntuu että hän välittää kaikista muista ihmisistä enemmän kuin itsestään." ei kuulosta ihan terveeltä - jos asia näin on. Toisaalta epäempaattisesti ensilukemalta tulkitsin tuon näin: hain hyvin empaattista kumppania, nyt hän on osoittautunut empaattiseksi myös muita ihmisiä kuin minua kohtaan, enkä pidä siitä.


      • Anonyymi

        No minä ainakin olen välittänyt toisista enemmän kuin itsestäni enkä pidä sitä mitenkään "ei terveenä", mutta ihan selviytyäkseni jotenkin hieman muutan systeemiäni.

        "poiuytrdfgh"


      • Anonyymi

        Minä kyllä arvostan ihmusiä, jotka on hyvin empaattisia nimenomaan KAIKKIA kohtaan. Oleellista on juuri se että välitetään aina, riippumatta kuka, Ihminen hädässä on riittävä kriteeri pelastaa hänet jos mitenkään mahdollista,

        "poiuytrdfghj"


      • Anonyymi

        Haluaisin mielelläni miehen joka välittää kaikista aina, niin tutusta kuin vieraasta, eikä valita, jos minä haluan kokea niin.

        "poiuytrdfgh"


      • Anonyymi

        Mulle empatia ja rakkaus tarkoittaa suunnilleen samaa asiaa,

        "poiuytrdfgh"


      • Anonyymi

        Siis sitä. että jos jollein on tehty vääryyttä, häntä pitää puolustaa, ei lytistää.


        "poiuytredfgh"


      • Anonyymi

        Ja hyvin empaattisessa ihmisessä on vielä se hyvä että hänellehän ei tietenkään ole mitenkään mahdollista pettää rakastettuaan että on silleen täysin luotettava..

        "poiuytrfghj"


    • Anonyymi

      Aloittajalle:
      Mitä olivat ne asiat joihin koit ihastuneesi nykyisessäsi?
      Onko mahdollista että otat varovaisesti puheeksi yhteistä tulevaisuutta? Jossain mielessä se on vähän sama kuin kosinta, eli vakava askel jos tahtoo vielä tutustua enemmän. Kauvanko olette olleet yhdessä?
      Mutta hienosti olet oivaltanut että sinulla ehkä alkukankeutta itse nousta vaikuttajan rooliin, ottaa ihmisen paikka. Olisiko sinulla tehtävää itsesi kanssa vielä että löytäisit sisintäsi enemmän? Eikä se tarkoita, että jos sinun on etsittävä sisintäsi että sen toisen täytyy siitä häipyä. Voithan ottaa hänet osaksi etsintämatkaasi.

    • Anonyymi

      Ei voi. Todella hyvä hyvä ihminen ei voi olla narsisti. Jos olisi, hän ei olisi hyvä. Kaksi vastakkaista asiaa. hyvyys ei kuulu narsismiin.

      Voisi kysyä voiko olla mahdollista että voiko sininen olisi punainen. Jos on, niin silloin on omissa silmissä vikaa...

      • Anonyymi

        tosin voi olla sinipunainen

        "poiuytrdfghj"


      • Anonyymi

        Tuohan riippuu määritelmästi.
        Jos tietyntyyppinen ilkeys määritellään narsismiksi, niin silloin ei voi.
        Mutta jos narsismilsi määritellään jotain muuta, sitten voi.


        "poiuytrdfgh"


    • Niin, ehkä joillekkin jää nää asiat päälle ja kaikkia ihmisiä tarkastelee ns. narsistilasien lävitse.

      Mutta toisaalta taas kuullostaa hivenen oudoltakin, ku kyseessä on ns. tapailusuhde, että missä se on se ihastuminen, ilo toisen tapaamisesta ja yhdessä vietetystä ajasta.

      Ajattelisin, että jos jo heti alkuun epäilee narsismia, niin kannattais ehkä päättää suhde alkuunsa molempien parhaaksi. Hän ei ole se "oikea" jos tämmöselle palstalle pitää suhdettaan/kumppaniaan tulla puimaan.

      Ns. "oikeassa suhteessa" ei het alkuun puida moisia vaan mielen täyttää ilo kumppanin löytymisestä, ts. ihastutaan , rakastutaan ja jos suhde vakiintuu niin tahdotaan rakastaa vaikka kumppani ajan kanssa osoittaituukin tavalliseksi ihmiseksi vikoineen päivineen.

      • En tiedä miten paljon meidän kiinnostuksen kohteita ja nettikäyttäytymistä seurataan, mutta äsken paukahti tonne facebookin puolelle tämmönenkin. Jossa sivutaan tätäkin asiaa, että se ongelma saattaakin olla itsessä

        "Yksin ollessa voi olla helppoa rakastaa itseään. Tasapaino järkkyy viimeistään silloin, kun elämään tuleekin toinen ihminen, joka laukaisee kaikki vanhat pelot ja traumat (ja silloin ei auta, vaikka maljakossa olisi tulppaaneja). Itse asiassa juuri toisen ihmisen kautta pääsemme todella peilaamaan, miten paljon rakastamme ja arvostamme itseämme."

        https://hidastaelamaa.fi/2019/01/deittaillessa-itsensa-rakastaminen-nakyy-standardeissa-miten-annat-itseasi-kohdeltavan/?utm_content=buffer5bd64&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR0i9Wme35CyC2zct8og31PEoaLB4R-i0m12ywILVQySjt24Ui-1kDLTWyc#615f5149


      • Anonyymi

        Ei tässä ole alusta asti mitään narsismia epäilty, kun nimenomaan päinvastaiselta on tuntunut. Mutta nyt varmasti omat defenssit ovat päällä. Kyseessä on oikeastaan vakituisen tapailusuhteen murrosvaihe, romanttinen rakastumis/ihastumisvaihe on ollut jo vuoden, nyt ehkä mukana sitä seuraavalle tasolle siirtymistä, ja kun on ollut vähän huono aikaisemmin valitsemaan elämänkumppaninsa, kai sitä pelkää näkevänsä hirviöitä nyt sielläkin missä niitä ei ole. Toisaalta, ehkä ihan tervettä olla vähän kauhuissaan ja varovainen?


      • Anonyymi

        Mikä on tapailusuhde? Voitko määrittää sen tarkemmin?

        "Hän ei ole se "oikea" jos tämmöselle palstalle pitää suhdettaan/kumppaniaan tulla puimaan. " Oli aivan pakko lainata, koska jos oikein muistan, niin tätä on harrastettu tällä palstalla aiemminkin eli tänne on tultu kyselemään, että onko se ihana ja hurmaava ihminen, jota odottaessa sukat ja alkkaritkin pyörii jalassa, nyt sitten narsisti. Hassua, että se mikä on sallittua itselle, ei ole sallittua muille. Miksei täällä saisi kysellä ja etsiä vastausta? Ärsyttääkö jotenkin, vai mikä vaihe on nyt menossa? Ei ymmärrä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä ole alusta asti mitään narsismia epäilty, kun nimenomaan päinvastaiselta on tuntunut. Mutta nyt varmasti omat defenssit ovat päällä. Kyseessä on oikeastaan vakituisen tapailusuhteen murrosvaihe, romanttinen rakastumis/ihastumisvaihe on ollut jo vuoden, nyt ehkä mukana sitä seuraavalle tasolle siirtymistä, ja kun on ollut vähän huono aikaisemmin valitsemaan elämänkumppaninsa, kai sitä pelkää näkevänsä hirviöitä nyt sielläkin missä niitä ei ole. Toisaalta, ehkä ihan tervettä olla vähän kauhuissaan ja varovainen?

        "Ei tässä ole alusta asti mitään narsismia epäilty,"

        No otsikossa oli siihen viittava kysymys, että sitä neulaa ny ainakin ollaan hakemassa siittä heinäsuovasta.

        Jotain häikkää ny asiassa kuitenkin on, kun aloittaja kertoo, että " jälleen kerran olen kuitenkin löytänyt kumppanikseni narsistin, jonka kanssa voin huonosti."

        Jotenkin ny vaan ajattelisin, että olis viisainta päättää suhde jos tilanne on tuo (voi huonosti) jo tapailuvaiheessa ja kumppanissa on piirteitä jotka huolettavat

        Eri asia sitten on, kummassako se ongelma on.

        Mutta tervettä ei ole sekään, että etsii narsimin tunnusmerkkejä jokaisesta kohtaamastaan ihmisestä.

        Vastaan vielä tässä samalla tuohon toisen kysymykseenkin tapailusuhteesta. Mikä ny tuli esiin aloituksessasikin, hän kertoi tapailevansa, joka mun käsityskyvyn mukaan tarkoittaa että asutaan eri osoitteissa


      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Vielä sanoisin, että tuossa vaiheessa suhdetta ei pitäisi nyppiä itseään, suhdetta ja erityisesti kumppanin psyykeä pinseteillä.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Ei tässä ole alusta asti mitään narsismia epäilty,"

        No otsikossa oli siihen viittava kysymys, että sitä neulaa ny ainakin ollaan hakemassa siittä heinäsuovasta.

        Jotain häikkää ny asiassa kuitenkin on, kun aloittaja kertoo, että " jälleen kerran olen kuitenkin löytänyt kumppanikseni narsistin, jonka kanssa voin huonosti."

        Jotenkin ny vaan ajattelisin, että olis viisainta päättää suhde jos tilanne on tuo (voi huonosti) jo tapailuvaiheessa ja kumppanissa on piirteitä jotka huolettavat

        Eri asia sitten on, kummassako se ongelma on.

        Mutta tervettä ei ole sekään, että etsii narsimin tunnusmerkkejä jokaisesta kohtaamastaan ihmisestä.

        Vastaan vielä tässä samalla tuohon toisen kysymykseenkin tapailusuhteesta. Mikä ny tuli esiin aloituksessasikin, hän kertoi tapailevansa, joka mun käsityskyvyn mukaan tarkoittaa että asutaan eri osoitteissa

        "Mutta tervettä ei ole sekään, että etsii narsimin tunnusmerkkejä jokaisesta kohtaamastaan ihmisestä. "

        Narsismi on niin vaarallinen mielisairaus, että tunnusmerkkejä kannattaa tarkkailla, ja jos vähänkään vaikuttaa narsismilta, kannattaa unohtaa sellainen ihminen heti koska tervepäisiäkin ihmisiä maailmassa riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta tervettä ei ole sekään, että etsii narsimin tunnusmerkkejä jokaisesta kohtaamastaan ihmisestä. "

        Narsismi on niin vaarallinen mielisairaus, että tunnusmerkkejä kannattaa tarkkailla, ja jos vähänkään vaikuttaa narsismilta, kannattaa unohtaa sellainen ihminen heti koska tervepäisiäkin ihmisiä maailmassa riittää.

        Kuulostaa hyvin epäterveeltä tavalta aloittaa mikään suhde, saati seurustelusuhde. Vainoharhaiselle? Jos noin käyttäytyy, on oma terapia jäänyt käymättä tai kesken.


      • Anonyymi

        "Hän ei ole se "oikea" jos tämmöselle palstalle pitää suhdettaan/kumppaniaan tulla puimaan."
        Yksi se vaan jaksaa joka väliin tunkea ainakin kerran mitä ajattelee tästä palstasta... (huono, hyvin huono).


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Hän ei ole se "oikea" jos tämmöselle palstalle pitää suhdettaan/kumppaniaan tulla puimaan."
        Yksi se vaan jaksaa joka väliin tunkea ainakin kerran mitä ajattelee tästä palstasta... (huono, hyvin huono).

        Niin, jotenkin tuntuu, et ihmiset näis narsistiasioissaan ovat ihan vieraantuneet todellisuudesta tai ns. normaalista elämästä

        Aattele ny itsekin tapailet jotakuta ja tuot sitten "hänet" tänne palstalle hetikohtapian ruodittavaksi kun se on sellainen ja kun se on tällainen, narsisti vai ei. Mutta ei ainakaan sellainen kuin ihminen, johon on ihastunut, rakastunut ja jonka kanssa on hyvä olla

        En näe tuossa mitään normaalia parisuhdetta. Narsisti tai ei, niin mun mielestä aloittajalla itsellään on ongelma.

        Miksi hän tapailee ihmistä, jonka kanssa voi huonosti ja jota kohtaan tuntee ärsytystä. Ei jatkoon minun mielestäni


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin, jotenkin tuntuu, et ihmiset näis narsistiasioissaan ovat ihan vieraantuneet todellisuudesta tai ns. normaalista elämästä

        Aattele ny itsekin tapailet jotakuta ja tuot sitten "hänet" tänne palstalle hetikohtapian ruodittavaksi kun se on sellainen ja kun se on tällainen, narsisti vai ei. Mutta ei ainakaan sellainen kuin ihminen, johon on ihastunut, rakastunut ja jonka kanssa on hyvä olla

        En näe tuossa mitään normaalia parisuhdetta. Narsisti tai ei, niin mun mielestä aloittajalla itsellään on ongelma.

        Miksi hän tapailee ihmistä, jonka kanssa voi huonosti ja jota kohtaan tuntee ärsytystä. Ei jatkoon minun mielestäni

        💡Minua_hiukan

        "Niin, jotenkin tuntuu, et ihmiset näis narsistiasioissaan ovat ihan vieraantuneet todellisuudesta tai ns. normaalista elämästä"

        Minua hiukan ulostuttaa...öh, eikun miten sen sanoisin, oudoksuttaa... Minusta sinä olet vieraantunut siitä todellisuudesta että nykyään on nykyään ja nyt on nyt.
        Aikuisten oikeasti kukaan ei ole tuonut ketään tänne pastalle ruodittavaksi, korkeintaan sinun mielikuvissasi... Muista tyttäresi lause, että täällä palstalla ei nyt kenestäkään voi tietää keitä ovat tms. Sinun olisi hyvä tosiaan pitää se mielessä vaikka aikoinaan ihmettelin kun toistelit sitä, nyt ymmärrän että tuo on sinulle hyväksi.
        Plus tosiaan se että nykyään on nykyään ja netillä on paljon hyviä puolia. Ennen kun märehdittiin jossain navetan nurkassa yksin asioita ja purtiin hammasta, nykyään voi luonnollisia ärsyyntymisiä vaikka netissä vähän konstruoida mahdollisia tilanteita. Hyvällä älyllä siitä voi olla hyötyä.

        Tosiaan, niinkuin joku muukin kirjoitti, niin mikä on toisille sallittua, unohduksen tultua toisia voi vaikka paheksua siitä... Minusta vähän kummallista. Mutta minä en olekaan vielä kovin mummoutunut.

        "Narsisti tai ei, niin mun mielestä aloittajalla itsellään on ongelma."
        Voi hyvät kesähyttyset!!! Ongelmanhan aloittaja juuri toi tähän palstalle, joka siis mielenterveys/narsismi pasta otsakkeeltaan...


      • Anonyymi kirjoitti:

        💡Minua_hiukan

        "Niin, jotenkin tuntuu, et ihmiset näis narsistiasioissaan ovat ihan vieraantuneet todellisuudesta tai ns. normaalista elämästä"

        Minua hiukan ulostuttaa...öh, eikun miten sen sanoisin, oudoksuttaa... Minusta sinä olet vieraantunut siitä todellisuudesta että nykyään on nykyään ja nyt on nyt.
        Aikuisten oikeasti kukaan ei ole tuonut ketään tänne pastalle ruodittavaksi, korkeintaan sinun mielikuvissasi... Muista tyttäresi lause, että täällä palstalla ei nyt kenestäkään voi tietää keitä ovat tms. Sinun olisi hyvä tosiaan pitää se mielessä vaikka aikoinaan ihmettelin kun toistelit sitä, nyt ymmärrän että tuo on sinulle hyväksi.
        Plus tosiaan se että nykyään on nykyään ja netillä on paljon hyviä puolia. Ennen kun märehdittiin jossain navetan nurkassa yksin asioita ja purtiin hammasta, nykyään voi luonnollisia ärsyyntymisiä vaikka netissä vähän konstruoida mahdollisia tilanteita. Hyvällä älyllä siitä voi olla hyötyä.

        Tosiaan, niinkuin joku muukin kirjoitti, niin mikä on toisille sallittua, unohduksen tultua toisia voi vaikka paheksua siitä... Minusta vähän kummallista. Mutta minä en olekaan vielä kovin mummoutunut.

        "Narsisti tai ei, niin mun mielestä aloittajalla itsellään on ongelma."
        Voi hyvät kesähyttyset!!! Ongelmanhan aloittaja juuri toi tähän palstalle, joka siis mielenterveys/narsismi pasta otsakkeeltaan...

        "Minua hiukan ulostuttaa...öh, eikun miten sen sanoisin, oudoksuttaa"

        Niin sinua ilmeisesti ulostuttaa ja ouduksuttaa ns. normaalit ihmisuhteet. Sellaiset joissa ei ole sitä Narsistia.

        Mitä tulee tuohon

        "Aikuisten oikeasti kukaan ei ole tuonut ketään tänne pastalle ruodittavaksi, korkeintaan sinun mielikuvissasi"

        Niin otan toki huomioon, että aloitus voi olla ihan mielikuvituksen tuotettakin. Voi olla myös sinun keksimäsi juttu. Olet itse kertonut tekeväsi aloituksia tänne.

        Ainakin vaikutti jotenkin väksisin väännetyltä, kiltistä ihmisestä leivotaan narsistia, koska toista ärsyttää ja hän voi huonosti suhteesa. Monen vuoden terapiankin on menny hukkaan, jos ny sitä olikaan ollut

        Mitä tulee tuohon

        "unohduksen tultua toisia voi vaikka paheksua siitä"

        Niin se ero siinä on, että tulin tänne vasta joitain kuukausia suhteen päättymisen jälkeen. En suhteessa ollessani.

        Silmiinpistävää on myös, että ketjussa näyttää olevan muutama muukin "negatiivissävyinen"kommentti, mitkä ei näytä saavan sen kummempaa reaktiota aikaan

        Mutta huomattu on, että joku näkee aina punaista minun tullessani kommentoimaan.

        Mutta joo, eiks sun ny kannttais kuitenkin keskittyä tuohon aloittajan tapaukseen ja jättää mun kommentit huomiotta, ettei mee koko keskustelu pilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        💡Minua_hiukan

        "Niin, jotenkin tuntuu, et ihmiset näis narsistiasioissaan ovat ihan vieraantuneet todellisuudesta tai ns. normaalista elämästä"

        Minua hiukan ulostuttaa...öh, eikun miten sen sanoisin, oudoksuttaa... Minusta sinä olet vieraantunut siitä todellisuudesta että nykyään on nykyään ja nyt on nyt.
        Aikuisten oikeasti kukaan ei ole tuonut ketään tänne pastalle ruodittavaksi, korkeintaan sinun mielikuvissasi... Muista tyttäresi lause, että täällä palstalla ei nyt kenestäkään voi tietää keitä ovat tms. Sinun olisi hyvä tosiaan pitää se mielessä vaikka aikoinaan ihmettelin kun toistelit sitä, nyt ymmärrän että tuo on sinulle hyväksi.
        Plus tosiaan se että nykyään on nykyään ja netillä on paljon hyviä puolia. Ennen kun märehdittiin jossain navetan nurkassa yksin asioita ja purtiin hammasta, nykyään voi luonnollisia ärsyyntymisiä vaikka netissä vähän konstruoida mahdollisia tilanteita. Hyvällä älyllä siitä voi olla hyötyä.

        Tosiaan, niinkuin joku muukin kirjoitti, niin mikä on toisille sallittua, unohduksen tultua toisia voi vaikka paheksua siitä... Minusta vähän kummallista. Mutta minä en olekaan vielä kovin mummoutunut.

        "Narsisti tai ei, niin mun mielestä aloittajalla itsellään on ongelma."
        Voi hyvät kesähyttyset!!! Ongelmanhan aloittaja juuri toi tähän palstalle, joka siis mielenterveys/narsismi pasta otsakkeeltaan...

        Minusta ylt on nyt kyllä hyvin oikeassa. Jos aloitus oli aito, kannattaa aloittajan lukea yltin vastaukset siihen kyllä ajatuksen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta ylt on nyt kyllä hyvin oikeassa. Jos aloitus oli aito, kannattaa aloittajan lukea yltin vastaukset siihen kyllä ajatuksen kanssa.

        On aina ollut oikeassa, kuten silloinkin kun kertoi tyttärelleen seurustelevan vähänvaratun kanssa ja tytär liehitteli äitiään, että anna palaa ja pue päällesi se romanttinen mekko. Hienosti on oppi perille mennyt, että nauti nyt kun keraan ..aa saat, kun kahdeksan vuotta surit.Silviisii, sit aika kultaa muistot ja ottaa oikeudekseen arvostella ny muita, jotka erehtyy ihmettelemään kumppaninsa outouksia. Kyllähän täällä tahkottiin ja väännettiin, että onko se nyt narsisti vai mikä, kun sitä ja sitä tekee, näitä pohdittiin, kun paitapuseroa silitettiin ja odotettiin kyyditystä, sukkulaa ja melaa.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Minua hiukan ulostuttaa...öh, eikun miten sen sanoisin, oudoksuttaa"

        Niin sinua ilmeisesti ulostuttaa ja ouduksuttaa ns. normaalit ihmisuhteet. Sellaiset joissa ei ole sitä Narsistia.

        Mitä tulee tuohon

        "Aikuisten oikeasti kukaan ei ole tuonut ketään tänne pastalle ruodittavaksi, korkeintaan sinun mielikuvissasi"

        Niin otan toki huomioon, että aloitus voi olla ihan mielikuvituksen tuotettakin. Voi olla myös sinun keksimäsi juttu. Olet itse kertonut tekeväsi aloituksia tänne.

        Ainakin vaikutti jotenkin väksisin väännetyltä, kiltistä ihmisestä leivotaan narsistia, koska toista ärsyttää ja hän voi huonosti suhteesa. Monen vuoden terapiankin on menny hukkaan, jos ny sitä olikaan ollut

        Mitä tulee tuohon

        "unohduksen tultua toisia voi vaikka paheksua siitä"

        Niin se ero siinä on, että tulin tänne vasta joitain kuukausia suhteen päättymisen jälkeen. En suhteessa ollessani.

        Silmiinpistävää on myös, että ketjussa näyttää olevan muutama muukin "negatiivissävyinen"kommentti, mitkä ei näytä saavan sen kummempaa reaktiota aikaan

        Mutta huomattu on, että joku näkee aina punaista minun tullessani kommentoimaan.

        Mutta joo, eiks sun ny kannttais kuitenkin keskittyä tuohon aloittajan tapaukseen ja jättää mun kommentit huomiotta, ettei mee koko keskustelu pilalle.

        💡Onpa_pähkäpäiset

        "Niin sinua ilmeisesti ulostuttaa ja ouduksuttaa ns. normaalit ihmisuhteet. Sellaiset joissa ei ole sitä Narsistia."
        Onpa pähkäpäiset lauseet!!!!???!!

        "Niin otan toki huomioon, että aloitus voi olla ihan mielikuvituksen tuotettakin. Voi olla myös sinun keksimäsi juttu. Olet itse kertonut tekeväsi aloituksia tänne. "
        Toiset ihan pähkäpäiset lauseet!!??!!!
        Kyllä kuule yleensä merkkaan aloitukseni jalannostolla ja hajumerkillä🐶
        Ihan vain tarkoitin sitä tavallista että kun anonyyminä kirjoitellaan niin ketään ei oikeasti tänne palstalle tunnistettavana tuoda.
        Sinä olet sitten itse ollut niin avoin että jos sinun ännäsi on palstaa lukenut niin itsensä kyllä myös täältä löytää. Kuten jos kuvauksesi itsestäsi pitää paikkansa niin sinutkin voisi hyvässä lykyssä joku tunnistaa. -Mutta siis kyse nyt muusta henkilästä kun sinä ja hän kirjoitti riittävän anonyymisti.

        "Silmiinpistävää on myös, että ketjussa näyttää olevan muutama muukin "negatiivissävyinen"kommentti, mitkä ei näytä saavan sen kummempaa reaktiota aikaan"
        Minusta ne kommentit eivät ole sillä tavoin negatiivissävyisiä kuin sinä selvästi koit. Ilmeisesti ei monen muunkaan mielestä.
        HerraJumala sentään! Vai ei saa tulla negatiivissävyistä kommenttia palstalle.
        Ei Hyvää Päivää!
        Huokaus... En ymmärrä, en ymmärrä...

        Mitä tulee keskustelun piloille menoon, niin huoli on aina aiheellinen ja tapahtuu liian usein.

        Mutta missä luuraa aloittaja?


      • Anonyymi

        Niin_Missä

        "Mutta toisaalta taas kuullostaa hivenen oudoltakin, ku kyseessä on ns. tapailusuhde, että missä se on se ihastuminen, ilo toisen tapaamisesta ja yhdessä vietetystä ajasta."
        Niin. Missä kummassa se ilo on?
        Mä en kestä!! Pitääkö kirjoittaa kirja missä joka riemu on tuotu esiin, ettei ole sinulle liian vähän. Etkö osaa itse käyttää ollenkaan mielikuvitusta, että voi olla vaikka ei kirjoittanut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On aina ollut oikeassa, kuten silloinkin kun kertoi tyttärelleen seurustelevan vähänvaratun kanssa ja tytär liehitteli äitiään, että anna palaa ja pue päällesi se romanttinen mekko. Hienosti on oppi perille mennyt, että nauti nyt kun keraan ..aa saat, kun kahdeksan vuotta surit.Silviisii, sit aika kultaa muistot ja ottaa oikeudekseen arvostella ny muita, jotka erehtyy ihmettelemään kumppaninsa outouksia. Kyllähän täällä tahkottiin ja väännettiin, että onko se nyt narsisti vai mikä, kun sitä ja sitä tekee, näitä pohdittiin, kun paitapuseroa silitettiin ja odotettiin kyyditystä, sukkulaa ja melaa.

        Niin kerroin aikoinaan aikuiselle tyttärelleni, hänen kysyessään että onko mulla joku mies, että kyllä joo, mutta ei siittä sen enempää, kunhan tapaillaan, en aio esitellä häntä.

        Jolloin hän kysyi, että onko hän varattu, jolloin vastasin, että kyllä joo tavallaan, mutta ei ole naimisissa eikä asu naisystävänsä kanssa.

        Sen enempää ei olla tyttären kanssa asiasta keskusteltu, kun eihän ny nuoria edes sillain kiinnosta, kun niillä on omat jutut ja menot.
        Iloisia toki olivat kun äitikin alkoi liikkua enemmän, kävi tanssimassa yms.

        Mitä tulee siihen täällä tahkoamiseen niin tosiaan olen tullut tänne joitain kuukausia suhteen päättymisen jälkeen. Yleisesti ottaenhan täällä on oltu aikoinaan sitä mieltä ettei ko. tyyppi ollut narsisti.

        Että noi sun juttus siittä, että olisin pohtinut niitä asioita odottaessani sitä tyyppiä tulevaksi ei ny vaan pidä paikkaansa. Joko haluat tahallasi vääristellä tai sotket omaa suhdettasi samaan. Mietin tässä vaan teetkö sen tahallasi vai etkö osaa erottaa rajaa toisen ihmisen asioiden välillä.

        Laitan ny tämän sun tänne kirjoittamasi päiväkirjasi muistisi virkistämiseksi, mistä käy ilmi että sinä jatkoit suhdettasi vielä vuosia todetessasi kumppanisi narsistiksi.

        Niin se ei tarkoita että minä olisin tehnyt niin, minä päätin suhteen, emmekä ole enää sen jälkeen tavanneet. Että kyllä noi paidan silittämiset ,sukkulat ja melat ny on ollu enempi sun heiniä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11374468/narsistista-eroon


      • Anonyymi kirjoitti:

        💡Onpa_pähkäpäiset

        "Niin sinua ilmeisesti ulostuttaa ja ouduksuttaa ns. normaalit ihmisuhteet. Sellaiset joissa ei ole sitä Narsistia."
        Onpa pähkäpäiset lauseet!!!!???!!

        "Niin otan toki huomioon, että aloitus voi olla ihan mielikuvituksen tuotettakin. Voi olla myös sinun keksimäsi juttu. Olet itse kertonut tekeväsi aloituksia tänne. "
        Toiset ihan pähkäpäiset lauseet!!??!!!
        Kyllä kuule yleensä merkkaan aloitukseni jalannostolla ja hajumerkillä🐶
        Ihan vain tarkoitin sitä tavallista että kun anonyyminä kirjoitellaan niin ketään ei oikeasti tänne palstalle tunnistettavana tuoda.
        Sinä olet sitten itse ollut niin avoin että jos sinun ännäsi on palstaa lukenut niin itsensä kyllä myös täältä löytää. Kuten jos kuvauksesi itsestäsi pitää paikkansa niin sinutkin voisi hyvässä lykyssä joku tunnistaa. -Mutta siis kyse nyt muusta henkilästä kun sinä ja hän kirjoitti riittävän anonyymisti.

        "Silmiinpistävää on myös, että ketjussa näyttää olevan muutama muukin "negatiivissävyinen"kommentti, mitkä ei näytä saavan sen kummempaa reaktiota aikaan"
        Minusta ne kommentit eivät ole sillä tavoin negatiivissävyisiä kuin sinä selvästi koit. Ilmeisesti ei monen muunkaan mielestä.
        HerraJumala sentään! Vai ei saa tulla negatiivissävyistä kommenttia palstalle.
        Ei Hyvää Päivää!
        Huokaus... En ymmärrä, en ymmärrä...

        Mitä tulee keskustelun piloille menoon, niin huoli on aina aiheellinen ja tapahtuu liian usein.

        Mutta missä luuraa aloittaja?

        "Kuten jos kuvauksesi itsestäsi pitää paikkansa niin sinutkin voisi hyvässä lykyssä joku tunnistaa."

        Kyllä joo toki tuokin on mahdollista, mutta entä sitten. En ny pyri täälläkään olemaan sen kummempi kuin reality elämässä. Olen mikä olen, ihan tuiki tavallinen ihminen. ei minulla ole luurankoja kaapissa.

        Toki onhan siinä riskinsäkin, joku sairas voi alkaa vainoamaan, mutta jos niin käy, niin pitänee sitte ottaa viranomaisiin yhteyttä ja selvittää asiat, niin kuin ne on.

        Mitä tulee siihen suhteeseeni, niin ko. tapahtumasta on jo useita vuosia aikaa, ollutta ja mennyttä. Hyvinkin vastaavalaisia tarinoita on maailma pullollaan, jotkut käyttää ihmisiä vaan seksuaalisestikin hyväkseen, ilman että edes pitäisivät ihmisestä sinällään.

        Jälkeenpäin kun se asia tehtiin hyvinkin selväksi, niin tottakai se teki kipeää, mutta selvitty on vuosien saatossa ja käsittääkseni sen suhteen toinenkin osapuoli voi hyvin uudessa suhteessaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin_Missä

        "Mutta toisaalta taas kuullostaa hivenen oudoltakin, ku kyseessä on ns. tapailusuhde, että missä se on se ihastuminen, ilo toisen tapaamisesta ja yhdessä vietetystä ajasta."
        Niin. Missä kummassa se ilo on?
        Mä en kestä!! Pitääkö kirjoittaa kirja missä joka riemu on tuotu esiin, ettei ole sinulle liian vähän. Etkö osaa itse käyttää ollenkaan mielikuvitusta, että voi olla vaikka ei kirjoittanut.

        "Pitääkö kirjoittaa kirja missä joka riemu on tuotu esiin, ettei ole sinulle liian vähän."

        Ei tarvitse, kun aloituksesta jo käy ilmi, että tuskin sitä on, kun kumppanin empaattisuus ärsyttää, aloittajalla on turvaton olo kumppaninsa seurassa ja kertoo voivansa huonosti suhteessa.

        Sitä en tiedä näytteleekö hän kumppanilleen iloista naamaa, että kaikki on hyvin että suhde kuitenkin jatkuisi

        Mutta outoa tosiaan on, kun suhde on tapailuasteella.

        Miksi tapailla ihmistä joka ei tunnu turvalliselta, jonka käytös ärsyttää ja jonka seurassa voi huonosti. Eikö se oma huono olo suhteessa ole se mittari, että kannattaako tuota suhdetta jatkaa

        Oli ny se pointti tässä


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin kerroin aikoinaan aikuiselle tyttärelleni, hänen kysyessään että onko mulla joku mies, että kyllä joo, mutta ei siittä sen enempää, kunhan tapaillaan, en aio esitellä häntä.

        Jolloin hän kysyi, että onko hän varattu, jolloin vastasin, että kyllä joo tavallaan, mutta ei ole naimisissa eikä asu naisystävänsä kanssa.

        Sen enempää ei olla tyttären kanssa asiasta keskusteltu, kun eihän ny nuoria edes sillain kiinnosta, kun niillä on omat jutut ja menot.
        Iloisia toki olivat kun äitikin alkoi liikkua enemmän, kävi tanssimassa yms.

        Mitä tulee siihen täällä tahkoamiseen niin tosiaan olen tullut tänne joitain kuukausia suhteen päättymisen jälkeen. Yleisesti ottaenhan täällä on oltu aikoinaan sitä mieltä ettei ko. tyyppi ollut narsisti.

        Että noi sun juttus siittä, että olisin pohtinut niitä asioita odottaessani sitä tyyppiä tulevaksi ei ny vaan pidä paikkaansa. Joko haluat tahallasi vääristellä tai sotket omaa suhdettasi samaan. Mietin tässä vaan teetkö sen tahallasi vai etkö osaa erottaa rajaa toisen ihmisen asioiden välillä.

        Laitan ny tämän sun tänne kirjoittamasi päiväkirjasi muistisi virkistämiseksi, mistä käy ilmi että sinä jatkoit suhdettasi vielä vuosia todetessasi kumppanisi narsistiksi.

        Niin se ei tarkoita että minä olisin tehnyt niin, minä päätin suhteen, emmekä ole enää sen jälkeen tavanneet. Että kyllä noi paidan silittämiset ,sukkulat ja melat ny on ollu enempi sun heiniä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11374468/narsistista-eroon

        "Laitan ny tämän sun tänne kirjoittamasi päiväkirjasi muistisi virkistämiseksi, mistä käy ilmi että sinä jatkoit suhdettasi vielä vuosia todetessasi kumppanisi narsistiksi."

        Nut oot kyllä... Teksisi mieli sanoa mutta yritän pidättäytyä kiukkuamasta.
        Mutta vastasit nyt kahdelle eri henkilölle.
        Sinun ei minun muistiani todellakaan tarvitse kyseisen henkilön kanssa suhteilusta tarvitse verestää, kyllä muistan itse asiani vielä toistaiseksi.
        💢
        Sinulle tullut jo ihan tavaksi vastata ikäänkuin minulle vaikka joku toinen tehnyt kommentin ja sitä sitten kuvittelet minun kirjoittamakseni.
        Olen nyt tässä sinulle laittamani viestit kyllä merkinnyt tunnuksin jotka kyllä voi tunnistaa minun kirjoittamakseni.

        "Mietin tässä vaan teetkö sen tahallasi vai etkö osaa erottaa rajaa toisen ihmisen asioiden välillä."
        Mitä tulee noihin jonkun muun henkilön kirjoittelemiin sukkuloihin ja meloihin (ilmauksia joita minä en käytä!!!) niin minä voin ymmärtää tuon asian vähän toisinkin. Eli täällä palstalla voi kirjoittaa vanhoista jutuista uusia odotellessa. Kukaan ei kai ole sanonut että olet sitä samaa ännääsi odotellut.... Kai?


      • Anonyymi

        Tämä_nyt

        Tämä nyt jäi kiihtymyksestäni johtuen merkkaamatta, mutta korjaan asian.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Pitääkö kirjoittaa kirja missä joka riemu on tuotu esiin, ettei ole sinulle liian vähän."

        Ei tarvitse, kun aloituksesta jo käy ilmi, että tuskin sitä on, kun kumppanin empaattisuus ärsyttää, aloittajalla on turvaton olo kumppaninsa seurassa ja kertoo voivansa huonosti suhteessa.

        Sitä en tiedä näytteleekö hän kumppanilleen iloista naamaa, että kaikki on hyvin että suhde kuitenkin jatkuisi

        Mutta outoa tosiaan on, kun suhde on tapailuasteella.

        Miksi tapailla ihmistä joka ei tunnu turvalliselta, jonka käytös ärsyttää ja jonka seurassa voi huonosti. Eikö se oma huono olo suhteessa ole se mittari, että kannattaako tuota suhdetta jatkaa

        Oli ny se pointti tässä

        Kirjoitti_myös

        "Miksi tapailla ihmistä joka ei tunnu turvalliselta, jonka käytös ärsyttää ja jonka seurassa voi huonosti. Eikö se oma huono olo suhteessa ole se mittari, että kannattaako tuota suhdetta jatkaa"
        Kirjoitti myös että on ollut alun huumaa ja joka suhde nyt jo muuttunut arkisemmaksi ilmeisesti. Jokainen aikuinen tietää että suhteet menevät noin. Arjessa jatkuessaan suhteet kysyvät usein enemmän tahtoa, että esim. urallaan toimiva ihminen ei välttämättä eri syistä ole ihan niin jalat irti maasta enää vaikka mielitietty onkin paikalla... Ikäänkuin jatkossa suhteet aina kysyvät enemmän. Jokaiseen suhteeseen myös kuuluu ikäänkuin kriisejä (yleensä).
        Jokaisessa suhteessa herää myös kysymyksiä.
        Aloittaja on epävarma itsestään ja käy käsittääkseni myös terapiassa erikoisen elämänkokemuksensa ja sen jättämän erikoisen luonteenlaadun vuoksi...
        Että tämänkin palstan pitäisi olla hänelle ihan oikea paikka kirjoittaa vuodatuksensa.
        Mutta kovin saa nyt vain kehoituksia "jättää se".

        Liekö niin että nuoriso on kasvattanut vanhempansa irtosuhteilemaan kun ei jakseta mitään jatkoja ajatellakaan pienenkin hymynkadottajan ilmaantuessa suhteeseen...


      • Anonyymi

        Ilmeisesti_

        Ilmeisesti aloittaja kuitenkin niin aikuinen ja ajatteleva ihminen että ei jaksa osallistua palstan lapselliset mittasuhteet saaneeseen sanaharkkaan, vaikk joku järkevä lause täältä voisikin irrota kun jaksaa kaiken krääsän läpi kahlata.


      • Anonyymi

        Minusta_pitäisi

        Minusta pitäisi myös käydä kunnolla läpi miksi jättää jonkun suhteen, mitä siinä suhteessa on tapahtunut ja myös keskustella siitä sen toisen kanssa. Pitää myös muistaa että lähtöaikeet eivät sitten unohdu siltä toiselta jos suhdetta päätetäänkin jatkaa, jos ne hänelle ilmaisee...

        Onhan aina vaarana että kaikki suhteet tulevat päättymään samalla tavoin, erilaisiin epäilyksiin. Tulee haavoja ja haavoittaa muita...

        Minä en ole sukupolvea joka jättää tekstiviestillä koska ei enää olekaan niin kivaa kuin aluksi... Enkä suosittele sitä muillekaan.
        Mutta tapansa kullakin.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Minua hiukan ulostuttaa...öh, eikun miten sen sanoisin, oudoksuttaa"

        Niin sinua ilmeisesti ulostuttaa ja ouduksuttaa ns. normaalit ihmisuhteet. Sellaiset joissa ei ole sitä Narsistia.

        Mitä tulee tuohon

        "Aikuisten oikeasti kukaan ei ole tuonut ketään tänne pastalle ruodittavaksi, korkeintaan sinun mielikuvissasi"

        Niin otan toki huomioon, että aloitus voi olla ihan mielikuvituksen tuotettakin. Voi olla myös sinun keksimäsi juttu. Olet itse kertonut tekeväsi aloituksia tänne.

        Ainakin vaikutti jotenkin väksisin väännetyltä, kiltistä ihmisestä leivotaan narsistia, koska toista ärsyttää ja hän voi huonosti suhteesa. Monen vuoden terapiankin on menny hukkaan, jos ny sitä olikaan ollut

        Mitä tulee tuohon

        "unohduksen tultua toisia voi vaikka paheksua siitä"

        Niin se ero siinä on, että tulin tänne vasta joitain kuukausia suhteen päättymisen jälkeen. En suhteessa ollessani.

        Silmiinpistävää on myös, että ketjussa näyttää olevan muutama muukin "negatiivissävyinen"kommentti, mitkä ei näytä saavan sen kummempaa reaktiota aikaan

        Mutta huomattu on, että joku näkee aina punaista minun tullessani kommentoimaan.

        Mutta joo, eiks sun ny kannttais kuitenkin keskittyä tuohon aloittajan tapaukseen ja jättää mun kommentit huomiotta, ettei mee koko keskustelu pilalle.

        En_se

        "Mutta huomattu on, että joku näkee aina punaista minun tullessani kommentoimaan. "

        En se ainkaan minä ole. Ihan luen kommenttisi joka kerralla ennakkoluulottomasti.

        Mutta olisiko sinun myös mahdollista ajatella saamasi palautteen sisältöjä, kun sitä näkyy tulevan. Minusta sitä tulee ihan eri suunnista, tuskin se nyt yksi ja sama on. Joskin minäkin olen erottavinani toisinaan jonkin tietyn, mutta minusta niitä on ainakin kaksi vakituisempaa joista toisella ilm. jotain mielenterv. ongelmia pahempia (ainakin sen tekstin sisällön mukaan).

        Mutta niinkuin sanoin. MInun antamani palautteen voi tunnistaa. Laitan merkin koska tahdon myös jos saan vastauksen, sen vastauksen itselleni enkä jollekin toiselle kuitenkin minulle suunnattuna. <Siinä on ikäänkuin jotain väärää eikä se ole yhtään kivaa...


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Pitääkö kirjoittaa kirja missä joka riemu on tuotu esiin, ettei ole sinulle liian vähän."

        Ei tarvitse, kun aloituksesta jo käy ilmi, että tuskin sitä on, kun kumppanin empaattisuus ärsyttää, aloittajalla on turvaton olo kumppaninsa seurassa ja kertoo voivansa huonosti suhteessa.

        Sitä en tiedä näytteleekö hän kumppanilleen iloista naamaa, että kaikki on hyvin että suhde kuitenkin jatkuisi

        Mutta outoa tosiaan on, kun suhde on tapailuasteella.

        Miksi tapailla ihmistä joka ei tunnu turvalliselta, jonka käytös ärsyttää ja jonka seurassa voi huonosti. Eikö se oma huono olo suhteessa ole se mittari, että kannattaako tuota suhdetta jatkaa

        Oli ny se pointti tässä

        💡Tuota_

        " Eikö se oma huono olo suhteessa ole se mittari, että kannattaako tuota suhdetta jatkaa"

        Tuota...
        Kun se huono olo voi johtua niin monesta. Kaikkein useimmiten se huono olo kumpuaa omasta sisimmästä vaikka se tuntuisi jotenkin liittyvänkin toiseen ihmiseen, kun se voi olla sitä projektiota tai muuta mikä ei aukea kättelyssä.

        Jos on empaattinen ihminen, niin on syytä selvittää lähtönsä syyt eikä jättää niinkuin narsistit tekevät kun ovat tuulen vietävissä sinne tänne ja ennen kaikkea takaisin...

        Ihminen ei ole parisuhteessa sillä tavoin yksin, etteikö hänen jättämisensä voisi loukata toista ihmistä joskus syvästikin. Aiheuttaa jopa pidempi aikaista tuskaa ja mietintää siitä mitä oikein tapahtui, mitä minä mahdollisesti tein, teinkö jotain väärin, oliko sillä joku toinen, petettiinkö minua selkäni takana, oliko se toinen niin kaksinaamainen vai olinko minä sokea...

        Tuossa ihan vain pari esimerkkiä siitä mitä jätetyksi tullut voi mielessään ajatella.
        Jätetyksi tullut voi surra, kaivata, miettiä tuleeko se toinen takaisin vielä, voisinko mitenkään tehdä jotain vielä...

        Lapsiako täällä kirjoittelee?

        Aloittaja selvästi miettii omaa osuuttaan, oman mielensä sisältöä ja reagointiaan ehkä ihan luonnollisiin asioihin jollaista hänellä ei ennen ole ollut niiden narsistien kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En_se

        "Mutta huomattu on, että joku näkee aina punaista minun tullessani kommentoimaan. "

        En se ainkaan minä ole. Ihan luen kommenttisi joka kerralla ennakkoluulottomasti.

        Mutta olisiko sinun myös mahdollista ajatella saamasi palautteen sisältöjä, kun sitä näkyy tulevan. Minusta sitä tulee ihan eri suunnista, tuskin se nyt yksi ja sama on. Joskin minäkin olen erottavinani toisinaan jonkin tietyn, mutta minusta niitä on ainakin kaksi vakituisempaa joista toisella ilm. jotain mielenterv. ongelmia pahempia (ainakin sen tekstin sisällön mukaan).

        Mutta niinkuin sanoin. MInun antamani palautteen voi tunnistaa. Laitan merkin koska tahdon myös jos saan vastauksen, sen vastauksen itselleni enkä jollekin toiselle kuitenkin minulle suunnattuna. <Siinä on ikäänkuin jotain väärää eikä se ole yhtään kivaa...

        Tarkoitan_

        "Joskin minäkin olen erottavinani toisinaan jonkin tietyn, mutta minusta niitä on ainakin kaksi vakituisempaa joista toisella ilm. jotain mielenterv. ongelmia pahempia (ainakin sen tekstin sisällön mukaan)."

        Tarkoitan (väärinkäsitysten välttämiseksi) sitä sellaista, joka kait ilm. kuvittelee??! että kyseinen ylt ollut suhteessa johonkin hänen tuntemaansa tai sitten muuten vain samaistuu tunnetasolla loukkaantuneen tapaisesti tapaukseen...


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Laitan ny tämän sun tänne kirjoittamasi päiväkirjasi muistisi virkistämiseksi, mistä käy ilmi että sinä jatkoit suhdettasi vielä vuosia todetessasi kumppanisi narsistiksi."

        Nut oot kyllä... Teksisi mieli sanoa mutta yritän pidättäytyä kiukkuamasta.
        Mutta vastasit nyt kahdelle eri henkilölle.
        Sinun ei minun muistiani todellakaan tarvitse kyseisen henkilön kanssa suhteilusta tarvitse verestää, kyllä muistan itse asiani vielä toistaiseksi.
        💢
        Sinulle tullut jo ihan tavaksi vastata ikäänkuin minulle vaikka joku toinen tehnyt kommentin ja sitä sitten kuvittelet minun kirjoittamakseni.
        Olen nyt tässä sinulle laittamani viestit kyllä merkinnyt tunnuksin jotka kyllä voi tunnistaa minun kirjoittamakseni.

        "Mietin tässä vaan teetkö sen tahallasi vai etkö osaa erottaa rajaa toisen ihmisen asioiden välillä."
        Mitä tulee noihin jonkun muun henkilön kirjoittelemiin sukkuloihin ja meloihin (ilmauksia joita minä en käytä!!!) niin minä voin ymmärtää tuon asian vähän toisinkin. Eli täällä palstalla voi kirjoittaa vanhoista jutuista uusia odotellessa. Kukaan ei kai ole sanonut että olet sitä samaa ännääsi odotellut.... Kai?

        "Sinulle tullut jo ihan tavaksi vastata ikäänkuin minulle vaikka joku toinen tehnyt kommentin ja sitä sitten kuvittelet minun kirjoittamakseni."

        Niin mene ja tiedä kuka milloinkin vastailee, mutta sen tiedän, että ko "päiväkirjan kirjoittaja" on yrittänyt esiintyä täällä jopa minuna ja samaan jupakkaan loi vielä jonkun palstatutkija hahmonkin.

        Tutkija sitten toki puolusti häntä ja kun oli tehnyt tutkimuksensa tästä palstasta ja päätynyt "tietämään" että olen työpaikkakiusaaja. Mikä toki aiheutti huvitustakin, et tais ny innostuksis tulla väärä arvio, oliskohan kuitenkin pitäny olla palstakiusaaja

        No silloin olin aika vihreä näis asiois, et säikähdin pahasti, että joku ikäänkuin yrittää varastaa minun identiteettini ja keskustelin aiheesta niin suomi24 ylläpidon kanssa kuin myös nettipoliisin kanssa, millaisia mahdollisuuksia minulla olisi selvittää, ko. henkilön tiedot.

        No silloinen poliisisetä sanoi, että tietysti voisi yrittää ensin selvittää miltä alueelta ko. viesti on tullut, mutta pitäisi sitten tehdä rikosilmoitus. No se nyt tuntui tuon yhden kerran osalta hieman liialliselta ja juttu jäi silleen.

        Mutta sen vuoksi aikoinaan rekisteröin nimmarini, ettei toiste voisi yrittää esiintyä minuna. Kaiketi sekin varmaan on murrettavissa, mutta jonkinlainen vastuu kaiketi on palveluntarjoajallakin

        Mutta tosiaan tutkijakin häipyi samantien ja silloinen "jotain ymmärtämättä" päätti lopettaa palstalla kirjoittelun, mutta palasikin samantien, nimmari vain vaihtui.

        Että tätä taustaa vasten ko. ihmisen pitäisi ymmärtää, että joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.

        No tää on tämmöstä, jatkunut jo vuosia, että aina välis sitä ajattelee, et olis oikeasti kiinnostavaa nähdä ko. ihminen ihan livenäkin.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Sinulle tullut jo ihan tavaksi vastata ikäänkuin minulle vaikka joku toinen tehnyt kommentin ja sitä sitten kuvittelet minun kirjoittamakseni."

        Niin mene ja tiedä kuka milloinkin vastailee, mutta sen tiedän, että ko "päiväkirjan kirjoittaja" on yrittänyt esiintyä täällä jopa minuna ja samaan jupakkaan loi vielä jonkun palstatutkija hahmonkin.

        Tutkija sitten toki puolusti häntä ja kun oli tehnyt tutkimuksensa tästä palstasta ja päätynyt "tietämään" että olen työpaikkakiusaaja. Mikä toki aiheutti huvitustakin, et tais ny innostuksis tulla väärä arvio, oliskohan kuitenkin pitäny olla palstakiusaaja

        No silloin olin aika vihreä näis asiois, et säikähdin pahasti, että joku ikäänkuin yrittää varastaa minun identiteettini ja keskustelin aiheesta niin suomi24 ylläpidon kanssa kuin myös nettipoliisin kanssa, millaisia mahdollisuuksia minulla olisi selvittää, ko. henkilön tiedot.

        No silloinen poliisisetä sanoi, että tietysti voisi yrittää ensin selvittää miltä alueelta ko. viesti on tullut, mutta pitäisi sitten tehdä rikosilmoitus. No se nyt tuntui tuon yhden kerran osalta hieman liialliselta ja juttu jäi silleen.

        Mutta sen vuoksi aikoinaan rekisteröin nimmarini, ettei toiste voisi yrittää esiintyä minuna. Kaiketi sekin varmaan on murrettavissa, mutta jonkinlainen vastuu kaiketi on palveluntarjoajallakin

        Mutta tosiaan tutkijakin häipyi samantien ja silloinen "jotain ymmärtämättä" päätti lopettaa palstalla kirjoittelun, mutta palasikin samantien, nimmari vain vaihtui.

        Että tätä taustaa vasten ko. ihmisen pitäisi ymmärtää, että joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.

        No tää on tämmöstä, jatkunut jo vuosia, että aina välis sitä ajattelee, et olis oikeasti kiinnostavaa nähdä ko. ihminen ihan livenäkin.

        Tietysti_

        "No tää on tämmöstä, jatkunut jo vuosia, että aina välis sitä ajattelee, et olis oikeasti kiinnostavaa nähdä ko. ihminen ihan livenäkin."
        Tietysti. Olisihan se sinusta varmaan tosi kivaa päästä epäilemään ihan livenäkin. Tässä palstalla kun epäilyt eivät ehkä loukkaa tai vahingoita kuitenkaan sillä tavaoin kuin livenä voisi toisen mainetta ihan loata kunnolla jopa niin että haittaisi toisen elämää todellisesti.

        Sanon sinulle että mitä tulee rikosilmoituksiin niin sellaisia voi kait aina rustailla kun mieli siihen mielii... Mutta ihan eri asia on mitä poliisit ottavat tutkiakseen. Eräs ilmeisen sairas ikä-ihminen minusta rustannut rikosilmoituksen erinäisten luulojen perusteella painostettuaan minua ihan livenä vuosia. Poliisi soitti minulle ja keskusteli kanssani hetken ja totesi etteivät lähde tutkimaan. Varmistivat vain että arvionsa olivat osuneet oikeaan ilmoituksesta...
        Sitä tulee niitä pienempiä mielenterveyden häiröitä joskus ikäihmisille ja ne voivat sitten taas hälvetä ajan kanssa. Joissain tapauksissa tilanne voi paheta.

        Mutta epäile sinä vain mitä mielit.

        Minä en edes muista kuinka valtavasti minun pastapersoonaani aikoinaan eräs tietty sätti omalla tavallaan aina vedoten että yleisluontoisesti vain päätyi minun palstapersoonaani aina vertaamaan narsisteihin ja löysi mittavan määrän yhtäläisyyksiä mutta ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan mennyt henkilöön koskaan vaan ihan noin niinkuin muuten vain veraili.

        Minun oli pakko sitten uskoa että henkilöön siinä ei menty koska minulle niin asiaa selitettiin, että ei menty henkilöön. Verrattiin narsisteihin ja samankaltaisuuksia löytyi mittavat määrät henkilöön menemättä.

        Eikö olekin veikeää että ei menty ollenkaan henkilöön.👤


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Sinulle tullut jo ihan tavaksi vastata ikäänkuin minulle vaikka joku toinen tehnyt kommentin ja sitä sitten kuvittelet minun kirjoittamakseni."

        Niin mene ja tiedä kuka milloinkin vastailee, mutta sen tiedän, että ko "päiväkirjan kirjoittaja" on yrittänyt esiintyä täällä jopa minuna ja samaan jupakkaan loi vielä jonkun palstatutkija hahmonkin.

        Tutkija sitten toki puolusti häntä ja kun oli tehnyt tutkimuksensa tästä palstasta ja päätynyt "tietämään" että olen työpaikkakiusaaja. Mikä toki aiheutti huvitustakin, et tais ny innostuksis tulla väärä arvio, oliskohan kuitenkin pitäny olla palstakiusaaja

        No silloin olin aika vihreä näis asiois, et säikähdin pahasti, että joku ikäänkuin yrittää varastaa minun identiteettini ja keskustelin aiheesta niin suomi24 ylläpidon kanssa kuin myös nettipoliisin kanssa, millaisia mahdollisuuksia minulla olisi selvittää, ko. henkilön tiedot.

        No silloinen poliisisetä sanoi, että tietysti voisi yrittää ensin selvittää miltä alueelta ko. viesti on tullut, mutta pitäisi sitten tehdä rikosilmoitus. No se nyt tuntui tuon yhden kerran osalta hieman liialliselta ja juttu jäi silleen.

        Mutta sen vuoksi aikoinaan rekisteröin nimmarini, ettei toiste voisi yrittää esiintyä minuna. Kaiketi sekin varmaan on murrettavissa, mutta jonkinlainen vastuu kaiketi on palveluntarjoajallakin

        Mutta tosiaan tutkijakin häipyi samantien ja silloinen "jotain ymmärtämättä" päätti lopettaa palstalla kirjoittelun, mutta palasikin samantien, nimmari vain vaihtui.

        Että tätä taustaa vasten ko. ihmisen pitäisi ymmärtää, että joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.

        No tää on tämmöstä, jatkunut jo vuosia, että aina välis sitä ajattelee, et olis oikeasti kiinnostavaa nähdä ko. ihminen ihan livenäkin.

        💡Kyseisestä_

        "Mikä toki aiheutti huvitustakin, et tais ny innostuksis tulla väärä arvio, oliskohan kuitenkin pitäny olla palstakiusaaja"

        Kyseisestä arviosta ja arvioijasta en osaa sanoa...
        Mutta noin yleisemmin minä olen sitä mieltä että ei ole olemassa mitään rattijuoppojakaan, jotka ikäänkuin rattiin hypätessään tulisivat yhtäkkiä juovuksiin ja sitten kun poistuisivat ratista niin humala hälvenisi samoin tein...

        Vertailit minun kirjoittajapersoonani ominaisuuksia massiivisesti narsisteihin, vedit lainauksia minun kirjoituksistani ja heitit perään usein, hyvin usein lainauksen Vakninin teksteistä todistukseksi kirjoittajapersoonani narsistisuudesta.
        Paheksuit myös minun kirjoittajapersoonaani massiivisesti siitä että tulin palstalle kirjoittamaan pahasti miehestä jonka kanssa kuitenkin olin ollut/olin.
        Miehistä joiden kanssa kun on ollut nainen ei saisi sanoa pahasti? Pitäisi arvostaa ja ymmärtää miehiä?

        Tämän kaiken kyseinen teki kuitenkin henkilöön menemättä.👤
        Eikö ole veikeää?

        Kukapa ei haluaisi narsistiksi epäilijää omaan elämäänsä myös livenä?
        Olisikin varmaan ihkua.

        Mutta omaa kieltään puhuu myös se, että kyseinen epäilijä ja vertailija haluaisi kyllä minut elämäänsä livenä. Minä olenkin kyllä luotettava ja harmiton ihminen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        💡Kyseisestä_

        "Mikä toki aiheutti huvitustakin, et tais ny innostuksis tulla väärä arvio, oliskohan kuitenkin pitäny olla palstakiusaaja"

        Kyseisestä arviosta ja arvioijasta en osaa sanoa...
        Mutta noin yleisemmin minä olen sitä mieltä että ei ole olemassa mitään rattijuoppojakaan, jotka ikäänkuin rattiin hypätessään tulisivat yhtäkkiä juovuksiin ja sitten kun poistuisivat ratista niin humala hälvenisi samoin tein...

        Vertailit minun kirjoittajapersoonani ominaisuuksia massiivisesti narsisteihin, vedit lainauksia minun kirjoituksistani ja heitit perään usein, hyvin usein lainauksen Vakninin teksteistä todistukseksi kirjoittajapersoonani narsistisuudesta.
        Paheksuit myös minun kirjoittajapersoonaani massiivisesti siitä että tulin palstalle kirjoittamaan pahasti miehestä jonka kanssa kuitenkin olin ollut/olin.
        Miehistä joiden kanssa kun on ollut nainen ei saisi sanoa pahasti? Pitäisi arvostaa ja ymmärtää miehiä?

        Tämän kaiken kyseinen teki kuitenkin henkilöön menemättä.👤
        Eikö ole veikeää?

        Kukapa ei haluaisi narsistiksi epäilijää omaan elämäänsä myös livenä?
        Olisikin varmaan ihkua.

        Mutta omaa kieltään puhuu myös se, että kyseinen epäilijä ja vertailija haluaisi kyllä minut elämäänsä livenä. Minä olenkin kyllä luotettava ja harmiton ihminen.

        "Paheksuit myös minun kirjoittajapersoonaani massiivisesti siitä että tulin palstalle kirjoittamaan pahasti miehestä jonka kanssa kuitenkin olin ollut/olin."

        Kuule kun se tilanne oli silloin sellainen, kun kirjoitit sen typerän viestisi minun nimissäni, että keskustelin jonkun tuntemattomaksi jääneen kirjoittajan kanssa, joka kommentoi että minulla on hyvää pohdintaa, mikä ei liittynyt siinä kohtaa mitenkään sen kummmemmin sinuun kuin narsistipsykopaattisikaan.

        Keskustelu hänen kanssaan sitten päättyi siihen, että hän ehdotti pohdittavaksi vielä jonkun asian, johon vastasin, että mun täytyy lähteä töihin iltavuoroon, että palaan myöhemmin illalla.

        No kohta pian lähtöni jälkeen olitkin sitten vastannut hänelle esiintyen minuna, tähän tapaan

        "että Ja sen verran ehdin ny vielä kirjoitaa....että mä oon jääny niin heikoksi et tarviin kokoajan ihmisiä, ihan keitä vaan...et ne tukis mua...onneks niitä löytyy pilvin pimein...jotka alkaa kavereiksi parin kirjoituksen perusteella....

        pääasia kuitenkin on.....että haukutaan yhdessä ihan ketä vaan...ja mollataan...Sit mua harmittaa...kun joku on fiksumpi kun me, vaikka kaiken kaikesta tiedämmekin...kun kerran rajattomia olemme...

        mut pääasia et pohditaan....oli ne asiat ny niin tai näin...ja suu käy. Meillä on siellä työpaikallakin yksi kiusaamisjuttu meneillä...siks sinne kiirehdin, etten vaan mistään jää paitsi...hihi. kaikessa kiusaamisessa oon mukana ja mukaan tuun... Että kertokaa mulle vaan... itse olen mukana kaikessa missä haukutaan ja ilkeillään. Oli tuttuja tai tuntemattomia."

        Tosiaan palasin sitten palstalle töiden jälkeen ja moni olikin jo ehtinyt kommentoida, ettei tää ny taida olla yhteenlaskutoimitus

        Tämä ny vaan tähän, että tuota taustaasi vastaan, sinun pitäisi ymmärtää miksi minä epäilen sinua/pidän sinua ns. "moninikkinä", kirjoittajana joka esiintyy milloin minkäkinlaisena

        Lisättynä vielä sillä tiedolla, että itse kerroit kirjoittelevasi muillakin palstoilla mm. nimimerkeillä mikä ilmiö, outo ilmiö yms.

        No tää on tämmöstä, kukin tyylillään.
        Kommentoin tosiaan tässä aloitusta, en sinua, enkä narsistipsykopaattiasikaan, mutta jostain syystä ny sitte syntyi tämmönen jupakka.

        Mitä tulee live näkemiseen, niin olisihan se tosiaan kiinnostaavaa nähdä ihminen joka moisen typerän viestin kirjoitti nimissäni.

        Syy varmaan oli se, kun joku kommentoi minun kanssasi , jotain samaa kuin tässäkin ketjussa, joku kommentoi aloitusta vähän samoin ajatuksin kuin minä


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Paheksuit myös minun kirjoittajapersoonaani massiivisesti siitä että tulin palstalle kirjoittamaan pahasti miehestä jonka kanssa kuitenkin olin ollut/olin."

        Kuule kun se tilanne oli silloin sellainen, kun kirjoitit sen typerän viestisi minun nimissäni, että keskustelin jonkun tuntemattomaksi jääneen kirjoittajan kanssa, joka kommentoi että minulla on hyvää pohdintaa, mikä ei liittynyt siinä kohtaa mitenkään sen kummmemmin sinuun kuin narsistipsykopaattisikaan.

        Keskustelu hänen kanssaan sitten päättyi siihen, että hän ehdotti pohdittavaksi vielä jonkun asian, johon vastasin, että mun täytyy lähteä töihin iltavuoroon, että palaan myöhemmin illalla.

        No kohta pian lähtöni jälkeen olitkin sitten vastannut hänelle esiintyen minuna, tähän tapaan

        "että Ja sen verran ehdin ny vielä kirjoitaa....että mä oon jääny niin heikoksi et tarviin kokoajan ihmisiä, ihan keitä vaan...et ne tukis mua...onneks niitä löytyy pilvin pimein...jotka alkaa kavereiksi parin kirjoituksen perusteella....

        pääasia kuitenkin on.....että haukutaan yhdessä ihan ketä vaan...ja mollataan...Sit mua harmittaa...kun joku on fiksumpi kun me, vaikka kaiken kaikesta tiedämmekin...kun kerran rajattomia olemme...

        mut pääasia et pohditaan....oli ne asiat ny niin tai näin...ja suu käy. Meillä on siellä työpaikallakin yksi kiusaamisjuttu meneillä...siks sinne kiirehdin, etten vaan mistään jää paitsi...hihi. kaikessa kiusaamisessa oon mukana ja mukaan tuun... Että kertokaa mulle vaan... itse olen mukana kaikessa missä haukutaan ja ilkeillään. Oli tuttuja tai tuntemattomia."

        Tosiaan palasin sitten palstalle töiden jälkeen ja moni olikin jo ehtinyt kommentoida, ettei tää ny taida olla yhteenlaskutoimitus

        Tämä ny vaan tähän, että tuota taustaasi vastaan, sinun pitäisi ymmärtää miksi minä epäilen sinua/pidän sinua ns. "moninikkinä", kirjoittajana joka esiintyy milloin minkäkinlaisena

        Lisättynä vielä sillä tiedolla, että itse kerroit kirjoittelevasi muillakin palstoilla mm. nimimerkeillä mikä ilmiö, outo ilmiö yms.

        No tää on tämmöstä, kukin tyylillään.
        Kommentoin tosiaan tässä aloitusta, en sinua, enkä narsistipsykopaattiasikaan, mutta jostain syystä ny sitte syntyi tämmönen jupakka.

        Mitä tulee live näkemiseen, niin olisihan se tosiaan kiinnostaavaa nähdä ihminen joka moisen typerän viestin kirjoitti nimissäni.

        Syy varmaan oli se, kun joku kommentoi minun kanssasi , jotain samaa kuin tässäkin ketjussa, joku kommentoi aloitusta vähän samoin ajatuksin kuin minä

        Oikeuttako tuo - jos on totta- sinut hyökkäilemään milloin mitäkin palstakirjoittajaankohtaan?
        Mitään kirjoittamaasi ei saa kritisoida, tai...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oikeuttako tuo - jos on totta- sinut hyökkäilemään milloin mitäkin palstakirjoittajaankohtaan?
        Mitään kirjoittamaasi ei saa kritisoida, tai...

        No kopio on suora lainaus silloisesta kommentista jonka ko. ihminen on minun nimissäni palstalle suoltanut aikoinaan.

        Olen sen silloin poistanut, kohta sen jälkeen kun kopion sen itselleni talteen. Mutta tiedän että myös poistetut viestit säilyvät arkistoissa

        Että minulla on syyni epäillä ko. henkilöä.

        Mielestäni en ole tässä muita kohtaan "hyökkäillyt" , olen vain kritisoinut aloitukseen/aloittajan kertomaan liittyviä asioita

        Kirjoittamaani saa kyllä ihan vapaasti kritisoida, minuakin, mutta lapsillani ei ole mitään tekemistä näiden asioiden kanssa.

        Sekin muuten on jännä juttu, että kun kritisoin jotain, kuten ny tähän aloituseen liittyviä niin siittä nousee kauhea haloo, kun taas jos joku muu kritisoi niin se ei vaikuta mitenkään.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Paheksuit myös minun kirjoittajapersoonaani massiivisesti siitä että tulin palstalle kirjoittamaan pahasti miehestä jonka kanssa kuitenkin olin ollut/olin."

        Kuule kun se tilanne oli silloin sellainen, kun kirjoitit sen typerän viestisi minun nimissäni, että keskustelin jonkun tuntemattomaksi jääneen kirjoittajan kanssa, joka kommentoi että minulla on hyvää pohdintaa, mikä ei liittynyt siinä kohtaa mitenkään sen kummmemmin sinuun kuin narsistipsykopaattisikaan.

        Keskustelu hänen kanssaan sitten päättyi siihen, että hän ehdotti pohdittavaksi vielä jonkun asian, johon vastasin, että mun täytyy lähteä töihin iltavuoroon, että palaan myöhemmin illalla.

        No kohta pian lähtöni jälkeen olitkin sitten vastannut hänelle esiintyen minuna, tähän tapaan

        "että Ja sen verran ehdin ny vielä kirjoitaa....että mä oon jääny niin heikoksi et tarviin kokoajan ihmisiä, ihan keitä vaan...et ne tukis mua...onneks niitä löytyy pilvin pimein...jotka alkaa kavereiksi parin kirjoituksen perusteella....

        pääasia kuitenkin on.....että haukutaan yhdessä ihan ketä vaan...ja mollataan...Sit mua harmittaa...kun joku on fiksumpi kun me, vaikka kaiken kaikesta tiedämmekin...kun kerran rajattomia olemme...

        mut pääasia et pohditaan....oli ne asiat ny niin tai näin...ja suu käy. Meillä on siellä työpaikallakin yksi kiusaamisjuttu meneillä...siks sinne kiirehdin, etten vaan mistään jää paitsi...hihi. kaikessa kiusaamisessa oon mukana ja mukaan tuun... Että kertokaa mulle vaan... itse olen mukana kaikessa missä haukutaan ja ilkeillään. Oli tuttuja tai tuntemattomia."

        Tosiaan palasin sitten palstalle töiden jälkeen ja moni olikin jo ehtinyt kommentoida, ettei tää ny taida olla yhteenlaskutoimitus

        Tämä ny vaan tähän, että tuota taustaasi vastaan, sinun pitäisi ymmärtää miksi minä epäilen sinua/pidän sinua ns. "moninikkinä", kirjoittajana joka esiintyy milloin minkäkinlaisena

        Lisättynä vielä sillä tiedolla, että itse kerroit kirjoittelevasi muillakin palstoilla mm. nimimerkeillä mikä ilmiö, outo ilmiö yms.

        No tää on tämmöstä, kukin tyylillään.
        Kommentoin tosiaan tässä aloitusta, en sinua, enkä narsistipsykopaattiasikaan, mutta jostain syystä ny sitte syntyi tämmönen jupakka.

        Mitä tulee live näkemiseen, niin olisihan se tosiaan kiinnostaavaa nähdä ihminen joka moisen typerän viestin kirjoitti nimissäni.

        Syy varmaan oli se, kun joku kommentoi minun kanssasi , jotain samaa kuin tässäkin ketjussa, joku kommentoi aloitusta vähän samoin ajatuksin kuin minä

        Olen_joskus

        "Tämä ny vaan tähän, että tuota taustaasi vastaan, sinun pitäisi ymmärtää miksi minä epäilen sinua/pidän sinua ns. "moninikkinä", kirjoittajana joka esiintyy milloin minkäkinlaisena"

        Olen joskus aikonani kirjoittanut vastineeni tuohon kun kovalla vaivalla etsin vuosien takaa suuttumukseni syyn.

        JA SUUTTUMUKSEN SYY LÖYTYI.

        Mutta nyt en enää perustele yhtään mitään tuohon asiaan littyvää.
        Käy nyt jo todella selväksi, että en ikinä tahdo sinua nähdä. Olet niin pitkävihainen ja kostat ja kostat ja kostat loputtomiin.

        UNOHTANEENA KOKONAAN OMAN OSUUTESI.

        Tietysti:
        Koska olet niin valtavan PYHÄ.

        Nyt en tänään illalla vähän aikaan tähän enempää kommentoi, koska tämä nyt on jo ihan elämän haaskausta.
        Pidän sellaista ihmistä todella kummallisena joka ei vuosien mittaankaan löydä mitään muuta mielenkiintoista toisesta kirjoittajasta eikä mitään muuta syytä tapaamisellekaan keksi kuin sen että tämän mukaan tuo toinen olisi pahasti joskus kirjoittanut. Vaikka kirjoitus olisi ollut VASTAVETO siihen että toinen kaatanut kuraa kuran päälle niskaan jo pitkään ilman mitään aihetta.


      • Anonyymi

        Onneksi_

        Onneksi ilmeisesti emme asu samoilla nurkilla tätä maata.
        Mutta kyllä täältä löytyy ilkeitä ja pitkävihaisia ihmisiä varmaan lähempääkin jos niitä haluaa löytää että ei niitä tarvitse lähteä minnekään kauvemmas tapaamaan tai ihan varta vasten tänne nurkille pyytää jostain kauvempaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen_joskus

        "Tämä ny vaan tähän, että tuota taustaasi vastaan, sinun pitäisi ymmärtää miksi minä epäilen sinua/pidän sinua ns. "moninikkinä", kirjoittajana joka esiintyy milloin minkäkinlaisena"

        Olen joskus aikonani kirjoittanut vastineeni tuohon kun kovalla vaivalla etsin vuosien takaa suuttumukseni syyn.

        JA SUUTTUMUKSEN SYY LÖYTYI.

        Mutta nyt en enää perustele yhtään mitään tuohon asiaan littyvää.
        Käy nyt jo todella selväksi, että en ikinä tahdo sinua nähdä. Olet niin pitkävihainen ja kostat ja kostat ja kostat loputtomiin.

        UNOHTANEENA KOKONAAN OMAN OSUUTESI.

        Tietysti:
        Koska olet niin valtavan PYHÄ.

        Nyt en tänään illalla vähän aikaan tähän enempää kommentoi, koska tämä nyt on jo ihan elämän haaskausta.
        Pidän sellaista ihmistä todella kummallisena joka ei vuosien mittaankaan löydä mitään muuta mielenkiintoista toisesta kirjoittajasta eikä mitään muuta syytä tapaamisellekaan keksi kuin sen että tämän mukaan tuo toinen olisi pahasti joskus kirjoittanut. Vaikka kirjoitus olisi ollut VASTAVETO siihen että toinen kaatanut kuraa kuran päälle niskaan jo pitkään ilman mitään aihetta.

        "onneks niitä löytyy pilvin pimein...jotka alkaa kavereiksi parin kirjoituksen perusteella...."

        Eiköhän se syy ikävään/vääristelevään kommenttiisi ollut tässä ja hieman samasta asiasta tais olla kyse tässäkin, joku yhtyi ajatuksissaan samoihin ajatuksiiin kanssani aloituksen suhteen.

        Lues ny taas itsekin. Vaikea kuvitella että ihan normi aikuinen kirjoittais moista. Luulitko sinä oikeasti, että joku uskoisi minun kirjoittaneen tuota. Minusta tuo on aivan käsittämätöntä.

        Mutta tämäkin jupakka olisi hyvinkin voinut välttää, olisit jättänyt minun kommenttini omaa arvoonsa, niissä ei ollut mitään sinuun liittyvää


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Kuten jos kuvauksesi itsestäsi pitää paikkansa niin sinutkin voisi hyvässä lykyssä joku tunnistaa."

        Kyllä joo toki tuokin on mahdollista, mutta entä sitten. En ny pyri täälläkään olemaan sen kummempi kuin reality elämässä. Olen mikä olen, ihan tuiki tavallinen ihminen. ei minulla ole luurankoja kaapissa.

        Toki onhan siinä riskinsäkin, joku sairas voi alkaa vainoamaan, mutta jos niin käy, niin pitänee sitte ottaa viranomaisiin yhteyttä ja selvittää asiat, niin kuin ne on.

        Mitä tulee siihen suhteeseeni, niin ko. tapahtumasta on jo useita vuosia aikaa, ollutta ja mennyttä. Hyvinkin vastaavalaisia tarinoita on maailma pullollaan, jotkut käyttää ihmisiä vaan seksuaalisestikin hyväkseen, ilman että edes pitäisivät ihmisestä sinällään.

        Jälkeenpäin kun se asia tehtiin hyvinkin selväksi, niin tottakai se teki kipeää, mutta selvitty on vuosien saatossa ja käsittääkseni sen suhteen toinenkin osapuoli voi hyvin uudessa suhteessaan.

        Narsisti_

        " käsittääkseni sen suhteen toinenkin osapuoli voi hyvin uudessa suhteessaan. "
        Narsisti ja voi hyvin?


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "onneks niitä löytyy pilvin pimein...jotka alkaa kavereiksi parin kirjoituksen perusteella...."

        Eiköhän se syy ikävään/vääristelevään kommenttiisi ollut tässä ja hieman samasta asiasta tais olla kyse tässäkin, joku yhtyi ajatuksissaan samoihin ajatuksiiin kanssani aloituksen suhteen.

        Lues ny taas itsekin. Vaikea kuvitella että ihan normi aikuinen kirjoittais moista. Luulitko sinä oikeasti, että joku uskoisi minun kirjoittaneen tuota. Minusta tuo on aivan käsittämätöntä.

        Mutta tämäkin jupakka olisi hyvinkin voinut välttää, olisit jättänyt minun kommenttini omaa arvoonsa, niissä ei ollut mitään sinuun liittyvää

        Nyt_luulet

        Nyt luulet luulet ja luulet että minä olen sinun kirjoitustasi tässä ketjussa aiemmin arvostellut. Kuule kun en ole. Kyllä tuo nyt on joku muu ollut joka aiemmin kommentoi.
        En viitsi edes palata lukemaan mitä siellä on sanottu kun minua ei vähääkään kiinnosta.
        Mutta tuo jatko nyt on mennyt jo ihan överiksi.
        En palaa enää tuohon asiaan vuodelta papu yhtään syvemmin.
        Kirjoitin tuohon suurella muutaman sanan ja se nyt vaan saa riittää.

        -Minulla oli syy suuttua.
        -Suuttumuksen syy löytyi silloin aiemmin, siitäkin vuosia aikaa. Toivottavasti kopioit sen koska enää en sitä etsi.
        -Sinä olet unohtanut oman osuutesi täysin.

        PISTE.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "onneks niitä löytyy pilvin pimein...jotka alkaa kavereiksi parin kirjoituksen perusteella...."

        Eiköhän se syy ikävään/vääristelevään kommenttiisi ollut tässä ja hieman samasta asiasta tais olla kyse tässäkin, joku yhtyi ajatuksissaan samoihin ajatuksiiin kanssani aloituksen suhteen.

        Lues ny taas itsekin. Vaikea kuvitella että ihan normi aikuinen kirjoittais moista. Luulitko sinä oikeasti, että joku uskoisi minun kirjoittaneen tuota. Minusta tuo on aivan käsittämätöntä.

        Mutta tämäkin jupakka olisi hyvinkin voinut välttää, olisit jättänyt minun kommenttini omaa arvoonsa, niissä ei ollut mitään sinuun liittyvää

        Sinusta

        "Minusta tuo on aivan käsittämätöntä."

        Sinusta ei kuitenkaan ollut yhtään käsittämätöntä liittää tasaisin väliajoin jonkun tietyn normaaliempaattisen kirjoittajan kommentteihin huomioita mitä olet tehnyt hänen mahdollisesta narsismistaan kera Vaknin-liitteiden? Selvästi vihjaten että kyseinen henkilö on mahdollisesti itse narsisti? Muistuttaen väliin että et ole mennyt henkilöön?

        Mutta asiasta kuitenkin niin paljon aikaa että minä en tooodeeellaaakaaan ole niin pitkävihainen vaikka olisi kuinka kummallista ollut. Että nyt kyllä luulet täysin suotta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Narsisti_

        " käsittääkseni sen suhteen toinenkin osapuoli voi hyvin uudessa suhteessaan. "
        Narsisti ja voi hyvin?

        " käsittääkseni sen suhteen toinenkin osapuoli voi hyvin uudessa suhteessaan. "
        Narsisti ja voi hyvin?

        Niin käsittääkseni ? tarkoittaa ettei minulla ole siittä sen kummempaa tietoa, yleisluontoinen toteamus, vastoin parempaa tietoa

        Aikoinaanhan tuo kaiku yritti ikäänkuin tuoda, sen muinaisen nykyistä kumppaniakin paikalle, kun tänne tuli joku "hovinainen" oma stooriaan kertomaan ja hän mainitsi että kuullosti ihan siltä että puhuisin hänen kumppanistaan

        Niin kaiku sit hehkutti, et kyllä Yltillä ny on ihanaa kun saa vielä mahdollisuuden sen tyypin toisenkin uhrin kanssa keskustella.

        Että ohan täs kaikenlaista sekavaa settiä tällä palstalla minuun tai muinaiseen suhteeseeni liittyen ollu matkan varrella

        Meitä on täällä muutama jotka ovat tänne tavallaan juuttuneet ja muut ovat kyllästyneet/kaikonneet, kun luvalla sanoen, ei täällä ny mitenkään kovin tasokkaita keskusteluja käydä

        Jos ei poiu torppaa aihetta omilla jaarituksillaan niin sitte tulee joku muu joka torppaa keskustelun, kun on tärkeää siinä kohtaa ottaa esille yhteenlaskutoimituksen muinainen suhde.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt_luulet

        Nyt luulet luulet ja luulet että minä olen sinun kirjoitustasi tässä ketjussa aiemmin arvostellut. Kuule kun en ole. Kyllä tuo nyt on joku muu ollut joka aiemmin kommentoi.
        En viitsi edes palata lukemaan mitä siellä on sanottu kun minua ei vähääkään kiinnosta.
        Mutta tuo jatko nyt on mennyt jo ihan överiksi.
        En palaa enää tuohon asiaan vuodelta papu yhtään syvemmin.
        Kirjoitin tuohon suurella muutaman sanan ja se nyt vaan saa riittää.

        -Minulla oli syy suuttua.
        -Suuttumuksen syy löytyi silloin aiemmin, siitäkin vuosia aikaa. Toivottavasti kopioit sen koska enää en sitä etsi.
        -Sinä olet unohtanut oman osuutesi täysin.

        PISTE.

        "Nyt luulet luulet ja luulet "

        Niin luuloihinhan nämä arviot kanssakirjoittelijoista perustuvat, kun ei tunneta ja jos jotain todellista kertoo itsestään , niin sekin vääristellään päinvastaiseksi.

        Mutta joo kuten sanoin minulla on syyni miksi epäilen sinua, enkä usko että se asia tällä palstalla miksikään muuttuu

        Tuli tuossa mieleen sekin kun aikoinaan minuakin yritettiin estää kirjoittamasta tiettyihin aloituksiin, niitä merkittiin (ei tyypille)

        No yritin sitte noudattaa "sääntöä", mutta kävikin niin, et jokainen aloitus alettiin merkitä ja monissakin ketjuissa sitten aiheena olin minä

        Sekin tapa ny elää ja voi hyvin, mutta kohdistuu ny toiseen henkilöön.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Nyt luulet luulet ja luulet "

        Niin luuloihinhan nämä arviot kanssakirjoittelijoista perustuvat, kun ei tunneta ja jos jotain todellista kertoo itsestään , niin sekin vääristellään päinvastaiseksi.

        Mutta joo kuten sanoin minulla on syyni miksi epäilen sinua, enkä usko että se asia tällä palstalla miksikään muuttuu

        Tuli tuossa mieleen sekin kun aikoinaan minuakin yritettiin estää kirjoittamasta tiettyihin aloituksiin, niitä merkittiin (ei tyypille)

        No yritin sitte noudattaa "sääntöä", mutta kävikin niin, et jokainen aloitus alettiin merkitä ja monissakin ketjuissa sitten aiheena olin minä

        Sekin tapa ny elää ja voi hyvin, mutta kohdistuu ny toiseen henkilöön.

        Kiitos_siitä

        "Mutta joo kuten sanoin minulla on syyni miksi epäilen sinua, enkä usko että se asia tällä palstalla miksikään muuttuu"

        Kiitos siitä että olet tuominnut minut, unohtaen oman osuutesi täysin...
        Kuulostaa lupaavalta. Koska tahdot tavata minut? Minne mennään ja mitä laitetaan päälle? Meillä varmaan hauskaa sitten.
        Voimme mennä vaikka syömään jonnekin kivaan ravintolaan ja johonkin muualle kahville sen jälkeen. On varmaan mukava syödä hyvän, miltei ystäväksi muuttuneen ihmisen kanssa vaikkei vielä ole tavattukaan.

        Ystävieni kanssa joskus tuollaista teemme. Joten eiköhän se kävisi meiltäkin.
        Juhlistaisimme ikäänkuin sitä että olemme molemmat tulleet täällä palstalla kuulluksi...

        Vaivannäkö on kannattanut. Joskus onnistaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos_siitä

        "Mutta joo kuten sanoin minulla on syyni miksi epäilen sinua, enkä usko että se asia tällä palstalla miksikään muuttuu"

        Kiitos siitä että olet tuominnut minut, unohtaen oman osuutesi täysin...
        Kuulostaa lupaavalta. Koska tahdot tavata minut? Minne mennään ja mitä laitetaan päälle? Meillä varmaan hauskaa sitten.
        Voimme mennä vaikka syömään jonnekin kivaan ravintolaan ja johonkin muualle kahville sen jälkeen. On varmaan mukava syödä hyvän, miltei ystäväksi muuttuneen ihmisen kanssa vaikkei vielä ole tavattukaan.

        Ystävieni kanssa joskus tuollaista teemme. Joten eiköhän se kävisi meiltäkin.
        Juhlistaisimme ikäänkuin sitä että olemme molemmat tulleet täällä palstalla kuulluksi...

        Vaivannäkö on kannattanut. Joskus onnistaa.

        "Kiitos siitä että olet tuominnut minut, unohtaen oman osuutesi täysin."

        Niin tuossakin nyt puhut omiasi, yrität vääristellä, en ole unohtanut, ja tuollahan net on kaikki luettavissa.

        Mitä tulee tuohon

        "On varmaan mukava syödä hyvän, miltei ystäväksi muuttuneen ihmisen kanssa vaikkei vielä ole tavattukaan."

        Niin kommenttisi aiheutti hymyä, niinhän tässä ny tavallaan on käynyt pitkässä juoksussa, et melki niinku "ystäviksi" on tultu.

        Toki palstaystävyys on eri kuin oikea ystävyys, jolloin ystävää voi tavata ja halatakkin, hänelle voi soittaa ja häneen voi luottaa

        Mitä tulee tapaamiseen, niin se toki pitäisi sopia oikeine nimineen, osoitteineen, puhelinnumeroineen.

        Olisihan se, jännä nähdä kasvotusten millainen henkilö kirjoitti aikoinaan tuon kommentin yrittäen esiintyä minuna.


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        " käsittääkseni sen suhteen toinenkin osapuoli voi hyvin uudessa suhteessaan. "
        Narsisti ja voi hyvin?

        Niin käsittääkseni ? tarkoittaa ettei minulla ole siittä sen kummempaa tietoa, yleisluontoinen toteamus, vastoin parempaa tietoa

        Aikoinaanhan tuo kaiku yritti ikäänkuin tuoda, sen muinaisen nykyistä kumppaniakin paikalle, kun tänne tuli joku "hovinainen" oma stooriaan kertomaan ja hän mainitsi että kuullosti ihan siltä että puhuisin hänen kumppanistaan

        Niin kaiku sit hehkutti, et kyllä Yltillä ny on ihanaa kun saa vielä mahdollisuuden sen tyypin toisenkin uhrin kanssa keskustella.

        Että ohan täs kaikenlaista sekavaa settiä tällä palstalla minuun tai muinaiseen suhteeseeni liittyen ollu matkan varrella

        Meitä on täällä muutama jotka ovat tänne tavallaan juuttuneet ja muut ovat kyllästyneet/kaikonneet, kun luvalla sanoen, ei täällä ny mitenkään kovin tasokkaita keskusteluja käydä

        Jos ei poiu torppaa aihetta omilla jaarituksillaan niin sitte tulee joku muu joka torppaa keskustelun, kun on tärkeää siinä kohtaa ottaa esille yhteenlaskutoimituksen muinainen suhde.

        "Meitä on täällä muutama jotka ovat tänne tavallaan juuttuneet ja muut ovat kyllästyneet/kaikonneet, kun luvalla sanoen, ei täällä ny mitenkään kovin tasokkaita keskusteluja käydä"
        Tämä on kyllä tosi outo ajatusrakennelma. Että tämä avoin anonyymi suomi24 palsta olisi jollakin tapaa tänne useita vuosia sitten juuttuneen muutaman kirjoittajan hallinnassa. Muut tai ulkopuoliset tai jotain sitten vierailee teidän palstalla, mutta kovin tasokkaita juttuja eivät kirjoita.
        Mitä ihmettä?
        Pitäisikö teille tehdä ihan oma palsta?
        Vai pitäisikö kaikille muille aiheesta kiinnostuneille tehdä ihan oma palsta, ettei häirittäisi tuota teidän tappeluanne, joka suoraan sanottuna ei ole kovin kiinnostavaa.
        On kyllä vähän paisuneet käsitykset teillä molemmilla, tai kolmella tai mikä tämä muutama nyt onkaan, itsestänne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Meitä on täällä muutama jotka ovat tänne tavallaan juuttuneet ja muut ovat kyllästyneet/kaikonneet, kun luvalla sanoen, ei täällä ny mitenkään kovin tasokkaita keskusteluja käydä"
        Tämä on kyllä tosi outo ajatusrakennelma. Että tämä avoin anonyymi suomi24 palsta olisi jollakin tapaa tänne useita vuosia sitten juuttuneen muutaman kirjoittajan hallinnassa. Muut tai ulkopuoliset tai jotain sitten vierailee teidän palstalla, mutta kovin tasokkaita juttuja eivät kirjoita.
        Mitä ihmettä?
        Pitäisikö teille tehdä ihan oma palsta?
        Vai pitäisikö kaikille muille aiheesta kiinnostuneille tehdä ihan oma palsta, ettei häirittäisi tuota teidän tappeluanne, joka suoraan sanottuna ei ole kovin kiinnostavaa.
        On kyllä vähän paisuneet käsitykset teillä molemmilla, tai kolmella tai mikä tämä muutama nyt onkaan, itsestänne.

        Niin mikäs ny meni väärin, lukee selvästi, että ""Meitä on täällä muutama jotka ovat tänne tavallaan juuttuneet ja muut ovat kyllästyneet/kaikonneet, kun luvalla sanoen, ei täällä ny mitenkään kovin tasokkaita keskusteluja käydä"

        Itsekin tuot esille ettei nää meidän tänne juuttuneiden riitelyt kovin kiinnostavia ole, jonka vuoksi muut ovat kaikonneet.

        Turhaan ny yrität vääntää taas jotain, että olisin tarkoittanut joitain muita kirjoittajia.

        Mutta joo ny nukkumaan, hyvää yötä


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Nyt luulet luulet ja luulet "

        Niin luuloihinhan nämä arviot kanssakirjoittelijoista perustuvat, kun ei tunneta ja jos jotain todellista kertoo itsestään , niin sekin vääristellään päinvastaiseksi.

        Mutta joo kuten sanoin minulla on syyni miksi epäilen sinua, enkä usko että se asia tällä palstalla miksikään muuttuu

        Tuli tuossa mieleen sekin kun aikoinaan minuakin yritettiin estää kirjoittamasta tiettyihin aloituksiin, niitä merkittiin (ei tyypille)

        No yritin sitte noudattaa "sääntöä", mutta kävikin niin, et jokainen aloitus alettiin merkitä ja monissakin ketjuissa sitten aiheena olin minä

        Sekin tapa ny elää ja voi hyvin, mutta kohdistuu ny toiseen henkilöön.

        Niinkuin_

        "Mutta joo kuten sanoin minulla on syyni miksi epäilen sinua, enkä usko että se asia tällä palstalla miksikään muuttuu"
        Niinkuin paljon on toistettu täällä palstalla vuosien mittaan niin kaikkeen mitä täällä on ja puhutaan on syytä suhtautua vähintään pienellä varauksella. Mielestäni täältä ei kannata lähteä tapilemaan ketään eikä antaa oikeita yhteystietojaan kenellekään.
        Täällä saattaa todellakin joku narsisti väijyä juuri silloin kun sitä vähiten odottaisi.

        On niin paljon kertomuksia siitä mitä kaikkea hullua ihmiset ovat netissä saaneet aikaan kun ovat luoneet ihan mielikuvituksellisia nettipersoonia joille ei todellisuudessa ole sitten vastinetta...

        Mutta minusta sitä ei kannata joka käänteessä tuoda esiin. Ainakin itse pyrin nykyään paltalla pitkään kolunneena ajattelemaan niin että tavallaan ihminen on syytön niin kauvan kuin toisin on todistettu, jos ei nyt oteta lukuun ihan nähtävissä olevaa trollaamista.

        Olen toki kiroittanut eri nikeillä ihan asiayhteydestäkin riippuen. En näe mitään syytä miksi minun pitäisi kytkeä joku harva kommentti jonka olen jossain muualla aihealueella kirjoittanut tähän narsistipalstalla käyttämääni. Olisi aika kummallista käyttää tätä samaa esim. jossain moottoriajoneuvopalstalla josta sitten jo kävisi ilmi minkälaisilla ajopeleillä tämä narsismista keskustelija ajelee. Kun tämä narsismiaihe aiheuttaa sen paljon intohimoja ja meistä eivät kaikki pidä...

        Tällä nettikirjoittelulla on minun päässäni ihan oma lokeronsa ja tämä ei kuulu mitenkään minun live-elämääni. Tähän minulla on ihan oma suhtautumistapa. Mutta tietty palstaystävällisyys olisi minusta hyvä pyrkiä säilyttämään. Toisaalta täällä väkisinkin joskus tulee suutahtaneeksi...

        Minä en kuitekaan ole mikään ilman syytä kiukkuaja, en livenä enkä täällä. Että siinä mielessä olen livenä samanlainen. Jos sitten lopulta joskus kuitenkin joku tai jokin saa minut suututettua niin kyllä sitten suutun. Yleensä suuttumisensa seuraukset on livenä kannettava ja otettava vastaan se mitä siitä sitten seuraa ja aina ei mene kaikki kiistat ihan tuosta vain ohi, mutta yleensä on saatu selvitettyä jos on keskustelukykyiset ihmiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Meitä on täällä muutama jotka ovat tänne tavallaan juuttuneet ja muut ovat kyllästyneet/kaikonneet, kun luvalla sanoen, ei täällä ny mitenkään kovin tasokkaita keskusteluja käydä"
        Tämä on kyllä tosi outo ajatusrakennelma. Että tämä avoin anonyymi suomi24 palsta olisi jollakin tapaa tänne useita vuosia sitten juuttuneen muutaman kirjoittajan hallinnassa. Muut tai ulkopuoliset tai jotain sitten vierailee teidän palstalla, mutta kovin tasokkaita juttuja eivät kirjoita.
        Mitä ihmettä?
        Pitäisikö teille tehdä ihan oma palsta?
        Vai pitäisikö kaikille muille aiheesta kiinnostuneille tehdä ihan oma palsta, ettei häirittäisi tuota teidän tappeluanne, joka suoraan sanottuna ei ole kovin kiinnostavaa.
        On kyllä vähän paisuneet käsitykset teillä molemmilla, tai kolmella tai mikä tämä muutama nyt onkaan, itsestänne.

        En_nyt

        "Tämä on kyllä tosi outo ajatusrakennelma. Että tämä avoin anonyymi suomi24 palsta olisi jollakin tapaa tänne useita vuosia sitten juuttuneen muutaman kirjoittajan hallinnassa. Muut tai ulkopuoliset tai jotain sitten vierailee teidän palstalla, mutta kovin tasokkaita juttuja eivät kirjoita."

        En nyt ja kyllä löydä mitään palstan hallitsijoita mistään...

        MInulla myös se käsitys että vaikka palsta ei enää ole aikoihin kerännyt tunnistettavia kirjoittajia ominen nikkeineen, niin kyllä täällä välistä viriää keskusteluja. Jotkut seuraavat ilmeisesti jo pitkän ajan takaa näitä kirjoituksia ja tulee noita kannanottoja...

        Ei tämä palsta voi tosiaankaan kenenkään hallussa olla mistä osoituksena palstaa pitkään ihan tavan takaa terrorisoinut henkilö joka vetoaa milloin mihinkin tarkoitukseen miksi hän keskusteluja häriköi...


      • Anonyymi
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        Niin mikäs ny meni väärin, lukee selvästi, että ""Meitä on täällä muutama jotka ovat tänne tavallaan juuttuneet ja muut ovat kyllästyneet/kaikonneet, kun luvalla sanoen, ei täällä ny mitenkään kovin tasokkaita keskusteluja käydä"

        Itsekin tuot esille ettei nää meidän tänne juuttuneiden riitelyt kovin kiinnostavia ole, jonka vuoksi muut ovat kaikonneet.

        Turhaan ny yrität vääntää taas jotain, että olisin tarkoittanut joitain muita kirjoittajia.

        Mutta joo ny nukkumaan, hyvää yötä

        En_nyt

        "Itsekin tuot esille ettei nää meidän tänne juuttuneiden riitelyt kovin kiinnostavia ole, jonka vuoksi muut ovat kaikonneet."
        En nyt tuotakaan kommenttia kirjoittanut (selvennykseksi). Mutta jos nyt asian jotain tahdon sanoa, niin se minua on häirinnyt kun tulee jotain kirjoittelua, niin sitten ei mene kauvaa kun alat minua jotenkin arvostella, menet muinaisuuteen asti. Sitten vielä kaiken lisäksi kuvittelet että minä olen jonkun nikittömänä kirjoittaman mielipidenikkarin takana vaikka ihan vain haluaisin näistä aiheista kirjoittaa. Mitä olen sinun kommenttejasi kommentoinut niin olen laittanut tunnisteeni esiin kun ei minulla mitään syytä puskista kommentoida.
        Sitten. Näyt edelleen kuvittelevan ainakin jossain määrin että olisin aikoinaan ollut niiden ei tyypille kirjoitusten takana. Niin en todellakaan ole, niinkuin olen jo aiemmin kirjoittanut.
        Palstalla on ollut aina joitain/joku tyyppi joka on jotenkin sinä-vastainen, ilmestyy joskus. Olen huomannut tämän kyllä. Sinun olisi helpompi selvittää välejäsi hänen kanssaan jos hän tunnistautuisi jotenkin samaksi... Mutta ei näköjään tahdo.
        Voin myös pyytää häntä tunnistautumaan ensikerralla kun huomaan hänet. Hän vähän koko palstaa häiritsee kun esiintyy tunnistautumattomana. En ymmärrä miksi ihmiset haluavat suvereenisti tuottaa tänne palstalle tekstiä mutta mitenkään eivät tunnistaudu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En_nyt

        "Itsekin tuot esille ettei nää meidän tänne juuttuneiden riitelyt kovin kiinnostavia ole, jonka vuoksi muut ovat kaikonneet."
        En nyt tuotakaan kommenttia kirjoittanut (selvennykseksi). Mutta jos nyt asian jotain tahdon sanoa, niin se minua on häirinnyt kun tulee jotain kirjoittelua, niin sitten ei mene kauvaa kun alat minua jotenkin arvostella, menet muinaisuuteen asti. Sitten vielä kaiken lisäksi kuvittelet että minä olen jonkun nikittömänä kirjoittaman mielipidenikkarin takana vaikka ihan vain haluaisin näistä aiheista kirjoittaa. Mitä olen sinun kommenttejasi kommentoinut niin olen laittanut tunnisteeni esiin kun ei minulla mitään syytä puskista kommentoida.
        Sitten. Näyt edelleen kuvittelevan ainakin jossain määrin että olisin aikoinaan ollut niiden ei tyypille kirjoitusten takana. Niin en todellakaan ole, niinkuin olen jo aiemmin kirjoittanut.
        Palstalla on ollut aina joitain/joku tyyppi joka on jotenkin sinä-vastainen, ilmestyy joskus. Olen huomannut tämän kyllä. Sinun olisi helpompi selvittää välejäsi hänen kanssaan jos hän tunnistautuisi jotenkin samaksi... Mutta ei näköjään tahdo.
        Voin myös pyytää häntä tunnistautumaan ensikerralla kun huomaan hänet. Hän vähän koko palstaa häiritsee kun esiintyy tunnistautumattomana. En ymmärrä miksi ihmiset haluavat suvereenisti tuottaa tänne palstalle tekstiä mutta mitenkään eivät tunnistaudu.

        "En ymmärrä miksi ihmiset haluavat suvereenisti tuottaa tänne palstalle tekstiä mutta mitenkään eivät tunnistaudu."
        Voisko johtua siitä, että tämä on anonyymi palsta, niin kuin muutkin suomi 24 palstat?
        "Jonkun nikittömänä kirjoittaman mielipidenikkarin takana vaikka ihan vain haluaisin näistä aiheista kirjoittaa. "
        ...eli tänne voi mielipidenikkarit kirjoittaa aivan vapaasti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ymmärrä miksi ihmiset haluavat suvereenisti tuottaa tänne palstalle tekstiä mutta mitenkään eivät tunnistaudu."
        Voisko johtua siitä, että tämä on anonyymi palsta, niin kuin muutkin suomi 24 palstat?
        "Jonkun nikittömänä kirjoittaman mielipidenikkarin takana vaikka ihan vain haluaisin näistä aiheista kirjoittaa. "
        ...eli tänne voi mielipidenikkarit kirjoittaa aivan vapaasti

        🐟Mitä_tulee

        Mitä tulee anonymiuteen niin onkohan niin että suomi24:n tarkoitus oli ikäänkuin rangaista niitä jotka eivät halua rekisteröityä ja sitä kautta saada ihmiset rekisteröitymään enemmän ja laajemmin. Taustalla lieni palstan puhdistaminen kaikista hörhöilijöistä joilla mitään muuta asiaa kuin käydä röyhtäilemässä kaljapäissään.

        No, toisin kävi. Porukka jätti viimeisetkin tunnistautumisensa ja jatkoi röyhtäilemsistä. Ilmeisesti selväpäisimmätkin tahtovat mennä samassa remmissä eikä enää kukaan halua jättää itsestään minkäänlaista nikkiä muistuttamaan että juuri hän kirjoitti sen ja sen jutun.

        Voipi olla viisastakin. Noin ei kukaan vainoaja pääse kaivamaan tietyn kirjoittajan tekstiä ylös vuosien takaa ja syyttelemään tätä ja muistuttamaan. Ikäänkuin jää vähemmän kalavelkoja sekä perittäväksi että maksettavaksi...
        🐟🐟🐟


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ymmärrä miksi ihmiset haluavat suvereenisti tuottaa tänne palstalle tekstiä mutta mitenkään eivät tunnistaudu."
        Voisko johtua siitä, että tämä on anonyymi palsta, niin kuin muutkin suomi 24 palstat?
        "Jonkun nikittömänä kirjoittaman mielipidenikkarin takana vaikka ihan vain haluaisin näistä aiheista kirjoittaa. "
        ...eli tänne voi mielipidenikkarit kirjoittaa aivan vapaasti

        Mutta_

        "Voisko johtua siitä, että tämä on anonyymi palsta, niin kuin muutkin suomi 24 palstat?"
        Mutta tavallaan typerää kirjoittaa anonyymisti. Keskusteluja ei voi mitenkään jatkaa anonyymeinä, joten anonyymit tekstit ovat vain jotain ihme hetulan heittoa.


    • Anonyymi

      💡Kuulostaa_

      "Miksi olen ihan yhtä sekaisin tästä, kuin jos hän sanoisi rakastavansa, mutta toimisi toisin?"

      Kuulostaa tosiaan siltä että olisit taipuvainen ilmeisesti pelkän tottumuksen ja tutuksi tulleen tavan vuoksi hurmioitumaan sanoituksesta enemmän kuin toteutuksesta, silläkin hinnalla että toteutus sitten voisi jäädä kokonaankin pois. Ehkä olet ehdollistunut noin.

      Muistan kyllä oman hurmioitumiseni sanoista joiden toteutusta ei koskaan tullut. Mutta muistan myös pettymyksen. Puhuit jotain alkuhuumasta kuitenkin, että silloin hän sanoi sinua rakastavansa. Ehkä tämä nyt on sillä tavoin totta että hän sitten myös oikeasti rakastaa...
      Minulla jotenkin todellisesta toteutuvasta rakkaudesta sellainen käsitys että sanojen hinta ikään kuin nousee ajan kanssa. Kun kyse on todesta niin rakkauden tunnustus voi tulla jonkin tosipaikan edessä sitten... Vakuuttelut ilman syytä ikäänkin ovat vähän kummallisiakin, jos asiaa haluaisi syvemmin pohtia.
      Juuri suuret vakuuttelut sydämen pohjasta ilman suurempaa syytä pidemmälle jatkuneessa suhteessa herättävät kyllä kysymyksen että kuka siinä epäilee, ketä ja mistä...eikö asian pitänyt olla selvä...

      Mitä tuolla joku sanoi jotain terapian keskeneräisyydestä, niin ilman muuta sinun todenperäinen elämäsi on kärsinyt ja kärsit puutoksista aidoissa toteutuksissa joka nyt häiritsee ehkä turhina kysymyksinänkin elämääsi.

      Tässä olet asian jo itsekin selvittänyt johonkin asti, mutta että tuo menisi vielä sieluusi saakka vaatii luultavasti sen että itsekin lähdet tekemään etkä tyydy enää pelkkiin puheisiin ja otat vastaan totuutta, todellisuutta valheiden sijaan.
      "Sitten jään odottamaan että epävarmuuttani lohdutettaisiin sanallisesti, ikäänkuin se olisi tärkeämpää kuin teot ja käytös. "

      "Tämä saa minut tuntemaan ärsytystä, joka tuntuu minusta itsestäni aivan kauhealta, epäilen onko hänen hyvyytensä aitoa, vai joku outo performanssi joka toimiikin narsistisena lähteenä,"
      Elämä on vastavuoroisuutta, antamista ja saamista. Terve narsismi on siis tervettä narsismia. Vaikea sanoa minkä asteisesta hyvyydestä on kyse kun olet narsistien rinnalla nähnyt sitä toista laitaa.
      Hän voi olla tavallista ystävällisempi jo pelkästään sen takia että on onnellinen kanssasi ja silloin elämä vain hymyilee ja jaksaa hymyillä itsekin...

      Olen vähän huono neuvomaan siinä pitäisikö toisen kumppanin pelkälle ystävällisyydelle pyrkiä asettamaan rajoja. Jotkut tuiki tavalliset ihmiset keskustelevat toistensa kanssa hyvyyksien asteista joten miksi ette myös te?
      Itse jotenkin kyllä ns. varmistaisin taustani ennenkuin nostaisin kisua pöydälle... Aihe saattaa olla vaativa ja joku saattaa loukkaantua.
      En tiedä mitä itse tekisin. Itse en oikeastaan pitä liiallisesta ystävällisyydestä kuin ainvan special-tapauksissa, tietyissä tilaisuuksissa joissa se kuuluu pelin luonteeseen...
      Itselläni tapana pariutua tietyllä tavalla vakavan ja tiukankin luonnelaadun kanssa. Liioista ystävällisyyksistä en pidä. Oikeastaan olen suhteissani aina itse se joka hoitaa sosiaalista puolta enemmän. Ja tiedän itseni ja tunnen rajani. Pyrin pitämään huolen myös siitä että kumppanini ymmärtää minut riittävän järkeväksi ja luottaa minuun.
      Miten on sinun luottamuksesi häntä kohtaan. Teidän tutustumisenne ei ole vielä siinä tasolla että luottaisit? Ehkä hän välittää muista liikaa. Kuka tietää? Ehkä hänkään ei ole sinulle aivan oikeanlainen.

      Ymmärrän näkemyksesi jonka mukaan epäilet häntä performanssista...
      Aiempi narsisti-pyskopaattini jonka kanssa valeseurustelusuhde oli juuri sellainen hääräilijä. Voitko jotenkin ehkä yrittää analysoida hänen välittämisensä "hintaa"? Onko välittäminen turhanpäiväistä hääräilyä joka verottaa esim. teidän yhteisyyttänne liikaa? Joudutko väistymään jonkun ikäänkuin turhan tieltä. Minun narsisti-psykopaattini sai impulsiivisia raivokohtauksia ja hän otti erittäin vakavasti sen että häiriinnyin hänen hääräilyistään, vaikka oli väärässä itse siinä että ne häärinnät olisivat olleet tärkeitä.
      Tietyt hääräilyt turhanpäiväisine auttamiseen jotka syövät sen auttajan ajasta selvästi ja epäkurantisti aikaa, ovat kyllä merkki jostain kummasta johon kannattaa kiinnittää huomiota.

      Tässä minun maallikkoanalyysini joka perustuu syvään kokemukseen.

      • Anonyymi

        "Ehkä hänkään ei ole sinulle aivan oikeanlainen"
        Tuolla tarkoitin: Ehkä voit tarvita seuraa jolla myös jotain probleemaa vastaavien asioiden kanssa että ymmärtäisi ainakin sinun kannaltasi asiaa. Ehkä sinun olisi hyvä vähän avautua asiasta hänelle, jos et ole sitä vielä tehnyt. Jos hän ei ollenkaan ymmärrä niin sitten voi ajatella tosiaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ehkä hänkään ei ole sinulle aivan oikeanlainen"
        Tuolla tarkoitin: Ehkä voit tarvita seuraa jolla myös jotain probleemaa vastaavien asioiden kanssa että ymmärtäisi ainakin sinun kannaltasi asiaa. Ehkä sinun olisi hyvä vähän avautua asiasta hänelle, jos et ole sitä vielä tehnyt. Jos hän ei ollenkaan ymmärrä niin sitten voi ajatella tosiaan...

        "Ehkä voit tarvita seuraa jolla myös jotain probleemaa vastaavien asioiden kanssa että ymmärtäisi ainakin sinun kannaltasi asiaa. "
        Parisuhde ei ole terapiasuhde, ei ainakaan pitäisi olla.
        Jos tarvii henkilökohtaista terapiaa, pitää hankkia aivan oikea terapeutti.


      • Anonyymi

        Jos minulla olisi mies minä ainakaan en haluaisi missään tapauksessa että hänellä tai minulla olisi mitään ulkopuolista terapeuttia sekaantumassa väleihimme.

        "poiuytfrdfghj"


      • Anonyymi

        Minä ajattelen niin että jos en itse pysty sen miehen kanssa asioita hoitamaan tai se mies minun kanssani, niin sitten parempi erota vaan.
        Voimme kyllä olla toisillemme terapautti ym. jos semmosta tarvitaan.
        Jos ei omasta takaa hoidu, niin ero vaan.

        "poiuytrdfgh"


      • Anonyymi

        Jos kaikki ei hoidu omasta takaa niin terapautin tehtävät kuin muukin, niin ero vaan.

        "poiuytrdfghjk"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ehkä voit tarvita seuraa jolla myös jotain probleemaa vastaavien asioiden kanssa että ymmärtäisi ainakin sinun kannaltasi asiaa. "
        Parisuhde ei ole terapiasuhde, ei ainakaan pitäisi olla.
        Jos tarvii henkilökohtaista terapiaa, pitää hankkia aivan oikea terapeutti.

        💡Ei_voikaan

        "Parisuhde ei ole terapiasuhde, ei ainakaan pitäisi olla."
        Ei voikaan. Minusta vaan parisuhde ei voi olla myöskään pelkkä seksi-, talous-, kodin hoidollinen- tai kulttuuriseura suhde, vaan enemmän kokonaisvaltainen...

        Voisiko esim. ajatella että puoliso ei kertoisi edes olleensa naimisissa koskaan jos on eronnut, ei kertoisi että hänellä on lapsia edellisistä avioliitoista, tai että on jäänyt leskeksi ym. ym.? Tai että on tullut pakolaisena Suomeen esim.?

        Jos jonkun elämä on kokonaan värittynyt tiettyjen ongelmien ympäröimänä ja vaikka käykin terapiassa, niin jotain olisi ehkä hyvä saada sanottua asian tiimoilta. Ja jos ei ole mitään käryä narsismista, niin ongelman laatu jää ehkä liikaa ymmärtämättä. Toinen voi ajatella asiat ihan toisenlaisiksi...


      • Anonyymi

        Mun mielestä parisuhde kuuluu olla sellainen että rakkaudella parannetaan toistensa haavat niin ettei mitään terapeutteja tarvita.

        "poiuytrfghj"


      • Anonyymi

        Mua ällöttää ajatus parisuhteesta, jota joku ulkopuolinen terapoi, en kestäisi moista päivääkään. Siitä olisi kaikki romantiikka mennyttä.
        Olis kuin joku rakkauden hoitokotilainen. Tulis ihan vammanen olo semmosesta rakkaudesta.

        "poiuytrdfghj"


      • Anonyymi

        Mä kyllä kysyisin sitten siltä mieheltä että hetkinen meninkö naimisiin sun kanssa vai tuon tädin (joku terapeutti) ?

        "poiuytrfghjk"


      • Anonyymi

        Ihan kuin oltaisiin lapsia vielä jota tarvitaan joku täti tai setä hoitamaan.
        Semmosissa olosuhteissa ei mun mielestä enää voi rakkautta ollakaan.

        "poiuytrdfghj"


      • Anonyymi

        Kyllä mä ainakin sanoisin mun miehelle jos mulla olis sellainen, että jos sul on joku ongelma niin selitä mulle vaan, mutta jos se ei mitään auta, niin vaihda naista.

        "poiuytredfghj"


      • Anonyymi

        Sanoisin näinkin että: "Jos alkaa tuntua että joku muu nainen oliskin kivempi, niin lupaathan kertoa heti, että voidaan sit samantien erota, ettei mun tarvi turhaan semmosessa olosuhteessa kitua ainakaan pitkään ja pääsen vapaana lintuna haaveilemaan rakkaudesta "

        "poiuytreddfgh"


      • Anonyymi

        Nyt kun kerran pystyisin jokakin miestä katsemaankin niin että näkisinkin hänet.
        Koska se lääkeainereaktio pilasi silmäni. Näkö sumeni, silmälihakset ei kunnolla kääntäneet silmiä, silmän ympärykset turposi ja silmäni näytti elottomille ja kutistuneille, Ja silmät meni hieman kieroon.
        Nytpä kuitenkin ennätti Facessa joku kehumaan että minulla on kauniit silmät kun tuo reaktio on vihdoin 8 vuotta odotettuani alkanut parantua.

        "poiuytredfgh"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kun kerran pystyisin jokakin miestä katsemaankin niin että näkisinkin hänet.
        Koska se lääkeainereaktio pilasi silmäni. Näkö sumeni, silmälihakset ei kunnolla kääntäneet silmiä, silmän ympärykset turposi ja silmäni näytti elottomille ja kutistuneille, Ja silmät meni hieman kieroon.
        Nytpä kuitenkin ennätti Facessa joku kehumaan että minulla on kauniit silmät kun tuo reaktio on vihdoin 8 vuotta odotettuani alkanut parantua.

        "poiuytredfgh"

        Jaaha! Minä minä minä minä minä -ripulia väännetty täyteen taas🚾.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        💡Ei_voikaan

        "Parisuhde ei ole terapiasuhde, ei ainakaan pitäisi olla."
        Ei voikaan. Minusta vaan parisuhde ei voi olla myöskään pelkkä seksi-, talous-, kodin hoidollinen- tai kulttuuriseura suhde, vaan enemmän kokonaisvaltainen...

        Voisiko esim. ajatella että puoliso ei kertoisi edes olleensa naimisissa koskaan jos on eronnut, ei kertoisi että hänellä on lapsia edellisistä avioliitoista, tai että on jäänyt leskeksi ym. ym.? Tai että on tullut pakolaisena Suomeen esim.?

        Jos jonkun elämä on kokonaan värittynyt tiettyjen ongelmien ympäröimänä ja vaikka käykin terapiassa, niin jotain olisi ehkä hyvä saada sanottua asian tiimoilta. Ja jos ei ole mitään käryä narsismista, niin ongelman laatu jää ehkä liikaa ymmärtämättä. Toinen voi ajatella asiat ihan toisenlaisiksi...

        Oi väärinymmärtämisen jalo taito, joka yhdistää kaikkia maailman uhreja!
        Uudestaan: "Ehkä voit tarvita seuraa jolla myös jotain probleemaa vastaavien asioiden kanssa että ymmärtäisi ainakin sinun kannaltasi asiaa. "
        Tarkoitin kyllä sitä, että on huono lähtökohta parisuhteelle etsiä kumppani, jolla on samankaltainen ongelma - ja tämä heitä sitten yhdistää. Masentunut pariutuu masentuneen kanssa, yhdessä jauhetaan ja vatvotaan masennusta ja sitten onni vielä täydentyy (vahinko)lapsella?
        Tai yhtä paha: olet traumatisoitunut kaltoinkohtelusta ja etsit hyvin empaattisen kumppanin ajatuksella, että hän minut korjaa. (=hyväksikäyttöä).
        En tietenkään tarkoita, etteikö suhteessa pitäisi voida puhua myös ongelmista. Takuuvarmasti niitä tulee joka suhteeseen.

        Poiu taas tahallaan tai tahattomasti sotki henkilöterapian ja parisuhdeterapian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oi väärinymmärtämisen jalo taito, joka yhdistää kaikkia maailman uhreja!
        Uudestaan: "Ehkä voit tarvita seuraa jolla myös jotain probleemaa vastaavien asioiden kanssa että ymmärtäisi ainakin sinun kannaltasi asiaa. "
        Tarkoitin kyllä sitä, että on huono lähtökohta parisuhteelle etsiä kumppani, jolla on samankaltainen ongelma - ja tämä heitä sitten yhdistää. Masentunut pariutuu masentuneen kanssa, yhdessä jauhetaan ja vatvotaan masennusta ja sitten onni vielä täydentyy (vahinko)lapsella?
        Tai yhtä paha: olet traumatisoitunut kaltoinkohtelusta ja etsit hyvin empaattisen kumppanin ajatuksella, että hän minut korjaa. (=hyväksikäyttöä).
        En tietenkään tarkoita, etteikö suhteessa pitäisi voida puhua myös ongelmista. Takuuvarmasti niitä tulee joka suhteeseen.

        Poiu taas tahallaan tai tahattomasti sotki henkilöterapian ja parisuhdeterapian.

        💡MInä_taas_tarkoitin

        "En tietenkään tarkoita, etteikö suhteessa pitäisi voida puhua myös ongelmista. Takuuvarmasti niitä tulee joka suhteeseen."
        Minä taas tarkoitin että parisuhteessa tulisi voida puhua myös ongelmista. Ja realistina mietin mitkä seikat mahdollistavat sen että voi puhua kokemuksistaan narsistien lapsena ja entisenä kumppanina... Varsinkin kun narsisteista tietää että ne tulevat sitten sen uudenkin elämään osallisiksi tavalla tai toisella, väkisin tunkien.

        Voiko syvältä narsistien keskuudesta nousta ikäänkuin puhtaalle pöydälle niinkuin ns. tavikset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        💡MInä_taas_tarkoitin

        "En tietenkään tarkoita, etteikö suhteessa pitäisi voida puhua myös ongelmista. Takuuvarmasti niitä tulee joka suhteeseen."
        Minä taas tarkoitin että parisuhteessa tulisi voida puhua myös ongelmista. Ja realistina mietin mitkä seikat mahdollistavat sen että voi puhua kokemuksistaan narsistien lapsena ja entisenä kumppanina... Varsinkin kun narsisteista tietää että ne tulevat sitten sen uudenkin elämään osallisiksi tavalla tai toisella, väkisin tunkien.

        Voiko syvältä narsistien keskuudesta nousta ikäänkuin puhtaalle pöydälle niinkuin ns. tavikset?

        Ei ole ns. taviksillakaan mitään puhdasta pöytää ja useimmiten ihmisillä on kokemusta narsistisesta käytöksestä. Lainaan entistä pohjalaista kansanedustajaa "jokaisella meistä on rajoitteemme". Koettua, oli se mitä tahansa, ei saa meistä kokonaan pois. Onnellista on, jos oppii tunnetasolla jättämään asioita taakseen.
        Tilastollisesti suomessa on n. 40000 ihmistä, joilla on narsistinen persoonallisuushäiriö (1% väestöstä). Huonolla tilastotieteellä siis kohtaaminen / suhde henkilön kanssa, jolla tämä persoonallisuushäiriö todella on, siis on melko pieni, 1/100 karkeasti.
        Narsistinen käytös tietenkin on paljon yleisempää.


      • Anonyymi

        Ja kuitenkin sen suuntaisia ihmisiä kai lähemmäs 7%.
        Joten kyllä jokseenkin kaikki on narsismin kanssa tekemisissä jossain muodossa olettaisin,

        "poiuytredfgh"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole ns. taviksillakaan mitään puhdasta pöytää ja useimmiten ihmisillä on kokemusta narsistisesta käytöksestä. Lainaan entistä pohjalaista kansanedustajaa "jokaisella meistä on rajoitteemme". Koettua, oli se mitä tahansa, ei saa meistä kokonaan pois. Onnellista on, jos oppii tunnetasolla jättämään asioita taakseen.
        Tilastollisesti suomessa on n. 40000 ihmistä, joilla on narsistinen persoonallisuushäiriö (1% väestöstä). Huonolla tilastotieteellä siis kohtaaminen / suhde henkilön kanssa, jolla tämä persoonallisuushäiriö todella on, siis on melko pieni, 1/100 karkeasti.
        Narsistinen käytös tietenkin on paljon yleisempää.

        Ei_vain_vielä

        " useimmiten ihmisillä on kokemusta narsistisesta käytöksestä."
        Ei vain vielä riitä ollenkaan siihen että voisi ymmärtää minkälaisilla kavaluuksien tempuilla narsistivelmut toimivat. Ja että nämä eivät ole harmittomia velikultia (sisarkultia) vaan oikeasti vaaraksi.
        Jos näitä liepeillä niin on täysin reilua että toinenkin käsittäisi asiasta jotain.
        Ja käsityskyky kun ei tule kuin yleisen tiedon mukaan 24/7 suhteessa. Minkä sitten aikas ikävää kun pitäisi löytää uusi kumppani niin mahdollisuudet löytää eivät ole aivan helpot.
        Palstalla usein varoitellaan että se on narsisti itse jos suhteessa aloittaa puhumaan että joku exä narsisti. Minä nyt jotenkin ehkä myyttistä enemmän. Kannattaa kuunnella aina mitä toisella asiaa kuitenkin, vaikka kuuntelisikin varovaisesti ja herkällä korvalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole ns. taviksillakaan mitään puhdasta pöytää ja useimmiten ihmisillä on kokemusta narsistisesta käytöksestä. Lainaan entistä pohjalaista kansanedustajaa "jokaisella meistä on rajoitteemme". Koettua, oli se mitä tahansa, ei saa meistä kokonaan pois. Onnellista on, jos oppii tunnetasolla jättämään asioita taakseen.
        Tilastollisesti suomessa on n. 40000 ihmistä, joilla on narsistinen persoonallisuushäiriö (1% väestöstä). Huonolla tilastotieteellä siis kohtaaminen / suhde henkilön kanssa, jolla tämä persoonallisuushäiriö todella on, siis on melko pieni, 1/100 karkeasti.
        Narsistinen käytös tietenkin on paljon yleisempää.

        Jotkut_ihmiset

        Jotkut ihmiset alkavat elämään yksinkin.
        Ei ole olemassa mitään lakia että jokainen olisi itseoikeutetusti oikeutettu parisuhteeseen maksoi mitä maksoi.
        On mahdollisuus elää yksin pitkään tai aina.

        Pidän täysin realistisena että pitkään narsistin/narsistien uhrina ollut voi jäädä yksikseen ja kelata elämäänsä ja etsiä nautinnon ja onnen lähteitä sitten muista asioista.

        (ps. tämä ei kaipaa p:n kommentteja, raivostun jos ilmestyy yksikin enkä ole vielä edellisestäkään raivostumisesta selvinnyt)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut_ihmiset

        Jotkut ihmiset alkavat elämään yksinkin.
        Ei ole olemassa mitään lakia että jokainen olisi itseoikeutetusti oikeutettu parisuhteeseen maksoi mitä maksoi.
        On mahdollisuus elää yksin pitkään tai aina.

        Pidän täysin realistisena että pitkään narsistin/narsistien uhrina ollut voi jäädä yksikseen ja kelata elämäänsä ja etsiä nautinnon ja onnen lähteitä sitten muista asioista.

        (ps. tämä ei kaipaa p:n kommentteja, raivostun jos ilmestyy yksikin enkä ole vielä edellisestäkään raivostumisesta selvinnyt)

        Totta. Mitä syvemmällä/kauemmin narsistisessa suhteessa on ollut, sitä enemmän on hukassa itsestään.
        Itse vietin vuosia niin, että torjuin kaikki muistot, hyvätkin - lapsiin liittyvät- valheellisina. Niinkuin mikään elämässä ei olisi koskaan ollut totta. Yhtä helve**iä suoraan sanottuna. Kun vielä lisätään, että pari terapeuttia jättää uskomatta sinua, istut vain töissä ja kotona pyörittelemässä silmiäs ja miettimässä, kuka oikein olet, mitä tapahtui, miksi jne. Ensimmäisenä ei mielessä ollut, että mistäpä löytäisin uuden miehen.


    • Anonyymi

      Mulle tämän palstan seuraaminen on ollut sillä tavalla vapauttavaa, että olen lopulta hahmottanut, ettei puolisollani ollutkaan narsistista persoonallisuushäiriötä.

      Se on vain perinteinen huonolla henkisellä mu*alla varustettu, itserakas, piittaamaton, ihmisiä hyväksikäyttävä, huomionhakuinen, epärehellinen, loputtomiin äitinsä vallassa oleva, joskus väkivaltainen, rakkautta janoava, pienestäkin vastoinkäymisestä rutistuva vikisevä mul*ku.

      • Anonyymi

        Itse tunnen, että rakkaani ajattelee minun olevan kuvailemasi kaltainen ihminen. Omalla kohdallani ei ole kuitenkaan henkisestä mun-asta kiinni, pieniä esteitä on kohdallani useita osan olen asettanut tahtomattani itse. Vaikka janoan narsistisen tapaan oikeutta, haluan sitä niin pahoin että en nuku ja itken yöt. Säntäilen puolelta toiselle saamatta mistään kiinni, elämä lipsuu otteesta ja seuraan vierestä miten sillä pelataan vaikka kentällä ei ole kuin yksi joukkue. Päätäni sekoitetaan joka puolelta ja siinä on onnistuttu hyvin. Tietämättömyyttäni käytetään hyväksi ja minua ei oteta tosissaan.


    • Anonyymi

      Itse olen yrittänyt epätoivoisesti lähestyä rakastani siinä onnistumatta. Ehkä aikaisempi sairastuminen on vaikuttanut ylipäätään ihmisten tulkintoihin minusta eikä hänkään jaksa ottaa minua tosissaan. Olen epätoivoinen ja voimaton näiden esteiden edessä joita tulee joka puolelta. En jaksa enää.

    • Anonyymi

      Kyllä narsisti voi olla todella hyväkin ihminen, vaikka en nyt uskokaan, että kumppanisi on narsisti. Narsistihan voi olla halutessaan ihan super ihana, siksihän narsistiin onkin niin helppo rakastua. Mutta on kuitenkin todennäköisempää, että aiemmista ihmissuhteistasi sinulle koituneet traumat vaan häiritsevät suhdettasi.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe