Stihl MS 201 C-M pikkusaha - vikaa oli

Anonyymi

Hei!
Tuppasi käymään kohtalaisen korkeilla kierroksilla, teräketju liikkui paikallaan ollessakin ilman käyttäjää - vaarallinen! Vein sahan joskus maalis/huhtikuussa korjaamoon.
Saha on muistaakseni tammikuun lopulla 2016 ostettu. Sillä oli sahattu vain 150 tuntia. Aiemmin oli paljon useasti sahan yht'äkkisiä sammumisiakin, ihan uudesta alkaen. Selityksiksi tarjottiin vaikka mitä! Kehotettiin mm. antamaan sahan käydä tyhjäkäynnillä itsekseen, jotta elektroninen ohjaus alkaisi säätää sahaa kohdalleen.

Paria eri vikavaihtoehtoa ajateltiin tuossa olevan: Kaasutin tai sitten jostain muualta ilmavuotoa, kampikammio vai miksi sitä sanotaan.

Tätä korjausta en viitsinyt vääntää takuukorjaukseen, koska 3 vuoden takuuaika oli mennyt umpeen muutama kk aiemmin. Kaasutin meni vaihtoon. Kuulemma ne ovat nykyään huonompilaatuisia, mutta netistä löytyi tietoa että näitä Zuma-kaasuttimia (Kiina) on käytetty Stihlissä jo ainakin 10 vuotta! Korjaaja yritti kusettaa, kun sanoi että tätä sahaa on aika paljon käytetty, se on sahan elektroniikassa tallessa. Sanoi siis tuntimäärän olleen 150! Sanoin korjaajalle: Älä helvetissä puhu isoista käyttötunneista! Tuohan ei ole yhtään mitään, eikä sitä seikkaa kukaan lukijoistakaan tällä pienkoneosastolla S24:ssa voi kiistää!

Ei ollut ihan halpa juttu. Juttelin erään toisen korjaajan kanssa, on eri paikkakunnalla n. 60 km päässä. Hän kertoi, että Stihlin tehdas hyväksyisi erittäin niukat työtunnit korjaajalta takuukorjauksissa. Korjaajilla menee usein paljon enemmän aikaa oikeasti vian löytämiseen ja korjaamiseen. Korjauskuitissa on kaasuttajan varaosanumero. Se varmaan löytyy jostakin jemmasta täällä mökillä.

Stihl sahoihin, uudempiin ei löydä mistään (netistä) enää varaosaluetteloja, varaosanumeroista ja kuvista voisi olla hyötyä, mutta ne on tehokkaasti piilotettu muilta kuin sahojen ammattikorjaajilta! Ilmeisesti halutaan estää ihmisten löytävän esim. halpoja tarvikeosia netistä varaosanumeroiden perusteella. Tällaisia osia voisi ilmestyä myyntiin jos tietoja ei pantattaisi.

9

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla oli sama sammumisvika omassa 201:ssä. Ihan alusta asti. Kaasutin vaihdettiin takuuseen. Teki silti samaa muutaman kerran jälkeenpäin mutta asettui. En muista että olisi sammuillut enää. Zamaa on ollut yli kymmenen vuotta ja stihl omistaa merkin. En usko että ne on yhtään sen huonompia kuin ennenkään mutta koska ovat erilaisella tekniikalla niissä on enemmän vikamahdollisuuksia.
      Noista räjäytyskuvista olisi apua. Välillä ikävä mennä liikkeeseen tavailemaan luetteloita. Voisi etukäteen katsoa kotona ja mennä liikkeeseen ostamaan tai tilaamaan.

      • Anonyymi

        Korjaajat eivät halua tehdä Stihlin takuuhommia, kuten äsken kirjoitin. Yritys ei maksaisi palkkaa, vaikka itse tekevät paskaa tavaraa.
        Siksi korjaamoissa mielellään annetaan hatusta vedettyjä neuvoja ja takuuaikakin umpeutuu näin tällä viivytystaktiikalla.


      • Anonyymi

        Pääkilpailijalla jälleenmyyjien kyykyttäminen on vielä pahempaa. Ei stihlit huonojakaan ole. Haluat vaan purnata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääkilpailijalla jälleenmyyjien kyykyttäminen on vielä pahempaa. Ei stihlit huonojakaan ole. Haluat vaan purnata.

        M-tronic-malleissa on nettitietojen mukaan ollut ongelmia. En tiedä, ovatko ne poistuneet, kun nyt myydään liikkeissä v. 2019 tehtaalta lähteneitä sahoja.


      • Anonyymi

        Niissä on kuluvia osia jotka on helppo ja halpa vaihtaa. Samaa ei voi sanoa autotunesta. Vaihdetaan koko kallis yksikkö. Ruotsin ketkuilla on aina ollut näitä paavonurmen ajoista lähtien. Hurri on aina hurri vaikka voissa paistais.


    • Anonyymi

      Milloin tulee seuraava aloitus Stihl- sahoista?

      • Anonyymi

        Nyt. Kumpi kannattaa ostaa 251 vai 261?


    • Anonyymi

      261 on ammattisaha, 251 harrastelijamalli. Näkyy myös hinnassa

    • Anonyymi

      Jos puolenyön vedättäjäkyselijä ei itse tiedä millaisen sahan tarvitsee niin miten ihmeessä kukaan muukaan?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe