Nainen pinnassa

trk

Miten purjehdus istuu harrastuksena naiselle? Kurssi on käyty ja perusteet on hallussa, veneen ostoa harkitaan vielä. Onko jotain erityisesti voimaa tai muita miehisiä taitoja vaativia tilanteita? Naiskippareita kuitenkin harvemmin näkee.

16

2407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies

      Voimaa vaativia tilanteita voi tulla vastaan, jos jokin menee ns. pieleen, ts. jos ei osata. Yleensä voiman käyttö ei pulmatilanteessakaan auta. Joutuu käyttämään aivoja.
      Terve mies ja terve nainen voi purjehtia yhtä hyvin yksin kuin porukassakin. Varsinkin yksin asiat pitää tehdä hitaasti. Miettiä ensin ja tehdä vasta sitten.

      • Itse olen perhepurjehtija ja ihan varmasti tuo purjehdus onnistuu yhtähyvin sukupuoleen katsomatta. Jos manooverejä joutuu tekemään tiuhaan niin käyhän se voimien päälle tai jaksaako purjeen kiristää vinssillä yhdellä kädellä toisen pidellessä pinnasta kiinni (saahan sen pinnan lukittua tarvittaessa). Mutta esim. laituriin tullessa taitaa olla ihan sama kuka siitä peräköydestä jarruttelee, sillä ei sitä venettä mieskään pysty pysäyttämään jos tullaan liian lujaa laituriin. Meillä lapsetkin ( 8v. ja 11v.) päästetään pinnaan kiinni silloin tällöin (asiallisella säällä ja väljemmillä vesillä).
        Joten jos halua ja intoa purjehdukseen löytyy niin eikun mukaan nauttimaan siitä mistä maakravut eivät osaa edes uneksia.

        t. Vece


    • Luxu

      Voimaa tarvitaan, mikäli taidot eivät riitä, mutta ei voimalla taitoja voi korvata, vain vähän täydentää.

      Mitä ihmeen miehisiä taitoja?
      Mistä naiselle on tullut tuollainen asennevamma?

      • MukaanVaan

        Jeps kyllä homma on kiinni asenteesta enemmän sukupuolella ei väliä. Jos voimaa tarvitaan lienee tekniikassa parantamisen varaa? Jos on halukas oppimaan purjehdusta ja veneen tekniikkaa ei estettä. Tietysti huoltohommat voi aina teettää jos lompakko kestää. Mutta ihan perus hommat pitänee osata kuitenkin tehdä itse. Polttoaine suodattimen, impellerin jne vaihto pitää osata? Mutta näistä selviää ihan ohjekirjoja lukemalla. Nämä opukset on tehty ihan tavallisille ihmisille.

        Sitten on niitä hommia mihin kaverin tarvii jokatapauksessa. Mutta aina olen apua saanut kun olen kysynyt. Tietysti autan myös muita aina jos tarvitaan.

        Tervettuloa mukaan tähän niin mukavaan harrastukseen :)


    • Miespurjehtija
      • Niinpäs

        Kysymyksessä on kylläkin miespurjehtija "Ellen" McArthur!


      • SähköSeilori

    • Nimetön

      Myös Päijänteellä naiskipparit harvinaisia Lues-
      kelin Päijännepurjehdus-kisan 30-juhlakirjaa vuo-
      delta 2002, jossa tuloksia vv.73 - 01, ja naiskippareita harvoin yhtä enempää.
      Viime kesänä taisi tulla ennätys: 3 veneellistä
      naisia samassa kisassa eli Avance 24 Heinolasta,
      FE 83 Lahdesta ja Inferno 31 Lahdesta. Lisäksi Tuusulasta naiskippari lightningillä 2 miehen kanssa eli veneessä voi olla miehistö, naisisto
      tai henkilöstö. t. Vesa

    • vesille vaan

      Kokemuksesta voin sanoa, että purjehdus ei vaadi semmoisia voimia, joita ei naisilta löytyis. Turhaa jaottelua. Ainut kerta kun olisin ite tarttenu miesten taitoja oli kun perämoottori levis käsiin ja eivät lopulta hekään sille mitään osanneet tehdä :) Kun kurssejakin on kerran käyty niin homma on varmaan hanskassa joten ei muuta kun vesille!

    • nainen

      Kyllä onnistuu - samalla lailla nainen voi harjoitella hyväksi purjehtijaksi kuin mieskin. Naisten vähyys taitaa johtua kiinnostuksen puutteesta. Purjehtiessa kun joutuu kestämään välillä vauhtia ja vaaratilanteita, kun sää menee kovaksi tai kun tulee sumua jne. Mutta näihinkin tottuu.

      Mutta jos muuten on luonteeltaan reipas ja aikaansaapa niin varmasti veneily onnistuu.

      Voimista tai niiden vähyydestä ei muuten ole ongelmaa, mutta mitä suuremmaksi vene menee, sen suuremmat voimat tietysti ovat.

    • Folkkari

      Hei!
      Kannattaa kokeilla miltä purjehdus tuntuu
      ennen oman veneen hankintaa vaikka jonkin
      naisvenekimpan mukana.
      Myös omassa miesvaltaisen venekimpan veneellä
      purjehdusta voisi kokeilla gastina.
      T. Folkkari

    • 24867

      Se on siellä nostimien ja muiden köysien parissa tapahtuva nopea toiminta semmoista jossa meillä rouvalla tahtoo jäädä homma tekemättä. Jopa vinssin väätäminen napakammassa tuulessa ja hankalassa asennossa vaatii vähän hauista molempiin käsiin. Rahalla saa ja salilla moni pulma ratkeaa.

    • SähköSeilori

      Ei muuta kuin terve tuloa porukkaan. Minulla on vastapäisessä laituripaikassa uksin seilaava naiskippari ja ainut ero taitaa olla siinä, että hänellä on pieniä yrtti- ja mausteruukkuja siinä sitlooran reunalla. Olen ollut tilanteissa joissa nainen on ollut laivan ja matkustajalentsikan kipparina eikä siinäkään mitään eroa ole ollut.
      Tuo yllä oleva ehdotus siitä, että aloitat gastina jossain (nais)paatissa on hyvä. Sitten oman paatin opiskeluun hyvässä kelissä.
      Nuo miehiset puuhat esim. maston kaaato syksyllä ja moottorin korjaus myrskyssä jää kyllä äijiltäkin usein tekemättä ilman apua. Sitten kun olet venekerhon tai laituriporukan osana, niin olet vain yksi niistä joka kysyy joskus naapurin apua tai neuvoa.

    • purjejollailija

      Mitä isompi vene, sitä vähemmän lihasvoimalla on merkitystä. Joku aika sitten oli juttua jostain australian vesillä purjehtineesta veneestä, jonka ison puomi painoi tonnin. Voi vaan arvailla, millaisia voimia sellaisen veneen rikiin kohdistuu. Eli, sen pohjalta ei sukupuolella ole väliä, kunhan vaan osaa ennakoida tilanteita aivoja käyttämällä.

    • 595947

      Jos on pinnassa niin silloinhan se kelluu?

    • Gullervo18

      Pujehdus onisttuu hyvin naiselta. Itse olen mies ja purjehdin yksin. Tässä pari ehdotusta joita pidän erittäin hyvinä tai melkeinpä välttämätöminä yksinpurjehtijalle. Ensiksi pinnapilotti, joka ojaa kompaasisuuntaan silloin kun nostat purjeita tai kun lasket purjeita vastatuuleen tai käyt kajuutassa. Toiseksi vinssit on hyvä olla ST-vinssejä ja kaksi nopeuksisia. ST-vinssi vapauttaa toisen käden vaikkapa kammen pyörittämiseen, eikä ST-vinssi päästä köyttä luistamaan takaisinpäin. Se on myös välityksensä takia kevyempi käyttää.
      Tervetuloa purjehtimaan.
      Gullervo18

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe