Nokiajuristi puilla paljailla

Anonyymi

44

140

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mullekaan ei auennut mihin tuhlasi rahansa. Mihin hän tarvitsi niin paljon velkaa tai ylipäätään velkaa? Konsulttiyritys: strateginen johtaminen? Yhtä-äkkiä ajatellen ,, tälläinen yritys ei tarvi miljoona investointeja. Taisi olla liiketoimista suunnitelma tekemättä.

    • Anonyymi

      Mieti mieluummin sitä MITEN JURISTIT VOIVAT KÄVELLÄ OSAKEYHTIÖLAIN YLI.
      Kerro miksi monen muunkin omaisuus on siirretty pankille? miksi tämä kieroilu ja vielä osakelakia rikkoen voi olla mahdollista. Pysytään asian ytimessä ei lähdetä sivupoluille.

    • Anonyymi

      Tää on niin tyypillinen lähtökohta, kun taskussaa on helpolla tulleita miljoonia.

      "..hän perusti ystävänsä kanssa yrityksen, joka keskittyi
      ihmiskeskeisen johtamiskulttuurin edistämiseen.
      Taustalla oli laaja markkinointitutkimus, ja sijoitukset tehtiin
      harkiten.
      Kurssikeskukseksi ostettiin kiinteistö, Villa Felix."
      https://www.sss.fi/wp-content/uploads/2017/08/Villa-Felix.jpg

      Mitä helkattia varten kurssitusten myymiseen tarvii ostaa huitsin nevadan Kemiönsaarella sijaitseva vanhaa Villa Felix puukartanoa? Kaikenlaisia kurssi- ja kokoustiloja saa vuokrattua sen verran edullisesti, että ei mitään järkeä.

    • Anonyymi

      Edelleenkin,nyt keskustellaan osakeyhtiölain mitätöimisestä. PERUSTA OMA KETJU yrittäjän haukkumiselle.

    • Anonyymi

      Ei tuossa ole minkään lain yli kävelty. Muutama asiavirhe uutisessa ja se siitä. Elämä jatkuu.

    • Anonyymi

      Ja ne ASIAVIRHEET ovat ?

    • Anonyymi

      >>Edelleenkin,nyt keskustellaan osakeyhtiölain mitätöimisestä.
      PERUSTA OMA KETJU yrittäjän haukkumiselle. >>

      No eipä avausviestissä tuollaista rajausta tehty. Ja avausviesti on muutenkin täysin sekava. Missään kohdassa ei ole kävelty 𝘰𝘴𝘢𝘬𝘦𝘺𝘩𝘵𝘪𝘰̈𝘭𝘢𝘪𝘯 ylitse. Täsmennä kertomustasi, jos kuitenkin jänkkäät tuollaista tapahtuneen.

      Kysehän kaiken kaikkiaan on yrittäjän ja pankin välillä tehdystä neljästä erillisestä lainasopimuksesta. Ensimmäinen oli arvoltaan 700.000€, ja vain tässä ensimmäisessä sopimuksessa on lisäklausuulina teksti: ”𝘏𝘺𝘷𝘢̈𝘯 𝘱𝘢𝘯𝘬𝘬𝘪𝘵𝘢𝘷𝘢𝘯 𝘮𝘶𝘬𝘢𝘪𝘴𝘦𝘴𝘵𝘪 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘴𝘰𝘪𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘷𝘢𝘬𝘶𝘶𝘬𝘴𝘪𝘦𝘯 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘴𝘰𝘪𝘯𝘵𝘪𝘵𝘪𝘭𝘢𝘯𝘵𝘦𝘦𝘴𝘴𝘢 𝘦𝘯𝘴𝘪𝘯 𝘺𝘳𝘪𝘵𝘺𝘬𝘴𝘦𝘯 𝘰𝘮𝘢𝘪𝘴𝘶𝘶𝘴”.

      Kolmessa muussa lainasopimuksessa tuota tekstiä ei ollut. Niinpä pankki niiden osalta on päättänyt realisoida saataviaan suoraan yrittäjän omaisuudesta.

      Ei ole lähellekään ensimmäinen kerta, kun yrittäjä on omaa henkilökohtaista omaisuuttaan vastaan saanut lainaa pankista. Pelkät yrityksen reaaliomaisuudet eivät riitä, eikä lainoja olisi pankki myöntänyt. Kun lainoja ei pysty maksamaan, myydään yrittäjän omakotitalo tai muu omaisuus.

      Kova kohtalo yrittäjälle. Mutta ei näissäkään tapauksissa silti ole rikottu Osakeyhtiölakia millään lailla.

      • Anonyymi

        Missä kerrotaan neljästä lainasta ja niiden yksityiskohdista? Linkki?


    • Anonyymi

      https://fondia.com/fi/blogsandnews/voiko-osakkeenomistaja-joutua-vastuuseen-yhtion-velasta
      osakeyhtiön osakkaat eivät lähtökohtaisesti vastaa yhtiön veloista. Ainoastaan hyvin poikkeuksellisissa tilanteissa vastuu saattaa siirtyä osakkeenomistajalle tai ulkopuoliselle taholle.
      Tyypillistä rakenteellista korruptiota . Suoja Osakeyhtiössä on niin vahva että sen murtaminen on vaikeaa mutta näyttää sekin vain onnistuvan .
      Sattuiko tapauksen kalikka kalahtamaan oikeaan osoitteeseen

      • Anonyymi

        Juttu on IS-tyyliin hyvin sekava ja vähän faktoja sisältävä. Tässä lienee kyse henkilökohtaisen omaisuuden käyttö lainan vakuutena. On varsin tavallista, että osakeyhtiöyrittäjä menettää konkurssissa myös henkilökohtaisen omaisuutensa, kun on sillä taannut yrityksensä lainoja.

        Jutussa puhuttiin yrityksen omaisuuden realisoimisesta ensin. Eikö se tapahtanut konkurssisa. Loput sitten peritään lainan takaajilta.

        Kokonaisuutta en kyllä oikein ymmärrä. Miten konsulttiyritys on saatu niin pahasti tappiolliseksi, että optiomiljonääri menettää koko omaisuutensa, siis miljoonia. Ei kai tuo kurssikeskuskaan arvortomaksi ole muuttunut?


      • Anonyymi

        Kovin surullinen, mutta myös tavallinen tarina. Ei muuten liity pätkääkään OY-lakiin.

        Kyseessä on aivan normaali pankin lähestymistapa. Yrittäjä ottaa lainaa reaalivakuutta vastaan. Kaikki OK. Sitten tarvitaan lisää lainaa ja sitähän saa pankista. Mutta koska pankin on varmistettava saatavansa, niin pankki pyytää yrittäjältä nimitakauksen jo aiemmin pantatun kiinteistön lisäksi. Tämä takaus on mitä todennäköisimmin annettu omavelkaisena. Tässä tuli se taikasana: omavelkainen takaus. Se tarkoittaa, että takaaja vastaa velasta kuin omastaan. Se tarkoittaa myös sitä, että pankki saa periä saatavansa keneltä haluaa, missä järjestyksessä tahansa.

        Tästä on turha syyttää pankkeja. Suurelle osalle PK-yrittäjistä tilanne on tuttu. Omavelkaista takausta vaatii tavaroiden maahantuoja, tukkuri ja moni muu. Voi tosin olla, että suuri osa näistä yrittäjistä ei ymmärrä, mitä termi tarkoittaa. Konkurssin kohdalla sen merkitys sitten selviää - kuten tässäkin tapauksessa ikävä kyllä kävi.

        Normisto löytyy Velkakirjalaista sekä Laista takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta - ei Osakeyhtiölaista.


    • Anonyymi

      Tuollahan tämän omistajan neljän eri pankkilainan tilanteesta kerrotaan hiukan yksityiskohtaisemmin kuin Iltsarissa oli kerrottu.
      https://www.sss.fi/2015/04/taysihoitolan-konkurssin-veloista-sikisi-miljoonariita/

      Lainan hakijana oli kuitenkin juristi, joka ollut Nokialla sopimusjuristina vuosia. Jos tällainenkaan ei osaa lainasopimuksiensa tekstejä lukea ja vahtia, niin mitenkä tavallinen aloittava pienyrittäjä voisi osata?

      Hiukan hupaisaa että tämä juristi nillittää: "Aluksi hän tunsi suurta vihaa juristikuntaa kohtaan ja valtavaa pettymystä."

      Juristirouva näkee tässä suurimmaksi syypääksi vastapuolen juristin, joka kuitenkin vain ajaa oman asiakkansa etuja. Oikeammat syypäät löytyvät sekavia tai ristiriitaisia lakeja ja oikeuskäytäntöjä laativan Oikeusministeriön ja Eduskunnan suunnalta.

      • Anonyymi

        Hiukan etsittynä joutui siis maksamaan 1,4 miljoonaa ja yrityksen kiinteistöä ei ole vieläkään realisoitu. Ilmeusesti tuo 1,4 miljoonaa on tullut niistä kolmesta muusta lainasta korkoineen, vaikka 700 tonnia piti olla se suurin laina.

        Miten optiomiljonääristä, joka ehti vielä tehdä pitkän aikaa hyväpalkkaista työtä, tulee varaton 1,4 miljoonan maksusta? Törsännyt kaikki varansa vai ehti antaa lapsille tai puolisolle?

        Eikö olisi kannattanut kiltisti maksaa jo 2013, niin ei olisi tullut päälle korko- ja oikeudenkäyntikuluja. Ei kai ole pankin vika, jos lakimies ei tiedä mihin nimensä laittaa?


    • Anonyymi

      >> Mutta koska pankin on varmistettava saatavansa, niin pankki pyytää
      yrittäjältä nimitakauksen jo aiemmin pantatun kiinteistön lisäksi. >>

      Meillä oli vuosikymmen sitten trilanne, että tarvittiin liiketilan ostoa varten lainaa Nordeasta. Lainoitettavaa oli vain 30% verran liiketilan hinnasta, ja liiketilan osakekirjat jäivät pankkiin vakuudeksi.

      Silti tuo pas-kapää Nordean akka tyrkkäsi lainan allekirjoitustilanteessa eteen erillistä paperia. Siinä vaadittiin vielä yrittäjän omavelkaista takausta lainan vakuudeksi.

      Silloin poltin päreeni. Rähjäsin, että eikö teille nyt vit-tu mikään riitä. Teillä on osakepaperit hallussanne, ja lainaosuus on vain 30% liiketilan hinnasta. Silloin Nordean akka nykäisi paperinsa takaisin, ja mutisi että ehkä tätä ei tällä kertaa tosiaan tarvita. Kun on sen verran pieni summa, ja kohtalaiset vakuudetkin olemassa lainalle.

    • Anonyymi

      Kyllähän 60 v. ikäinen juristi on ihan vielä työiässä oleva ihminen. Saattaisi vielä päästä palkkatöihin toisellekin, ja ainakin voisi alkaa vetää omaa pienimuotoista lakiasiain palvelutoimistoansa.

      Tuonne vaan Ukko ja Eazy-palveluihin tili itselle auki, ja alkaa tarjota perunkirjoitusten ja avioehtojen ym. tekemisen palveluksia.

      Luulisi niillä kuitenkin hiukan paremmin nettoavan, kuin IS-jutussa mainitulla 760 euron kuukausitulolla. Ei ulosottokaan ikinä ihan kaikkea mahdollisista tienesteistä vie.

    • Anonyymi

      UMV lehdessä on juttu kuinka poliitikot ja pankit tuhosivat yrityksiä 90 luvulla. Mauno Koiviston johdolla. 11500 yrittäjää tappoi itsensä. Sensuuri poisti linkin.

    • Anonyymi

      Uudellakaan päätoimittajalla toimiva MV-lehti ei edelleenkään osaa kirjoitta selkeää ja jäsenneltyä uutisjuttua 1990-luvun pankkikriisistä. Minkäänlaisia dokumentteja ei ole osoittaa väitteiden tueksi.

      Ainoa josta olisi ilmeisesti dokumentti olemassa on tuo jutussa mainittu salainen SSP-sopimus.

      ”Erkki Aho:Tässä se on. Salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen
      kopio. Sopimuksella pankeille annettiin vapaat kädet poistaa
      yrityksiä markkinoilta ja sekä realisoida yritysten vakuudet.
      Lisäksi pankit saivat laittaa saatavansa valtion avoimeen
      pankkitukipiikkiin.”

      Tietenkään MV-lehti ei vaivaudu esittelemään tuosta salaisesta sopimuksesta ainoatakaan riittävän tarkkaa kuvaa, josta kykenisi lukemaan mitä nyt julki saadussa sopimuksessa sanotaan.

      Löysin toki sen SSP-sopimuksen sivuja netistä. Mutta ei niissä ole mitään sellaista, minkä perusteella ketään olisi voitu silloin, saatikka tällä hetkelläkään vetää oikeuteen.

      Ymmärrän että MV-lehti on kaivellut tuon esiin antaakseen sivustatukea Unkarin Orbanille, väitteissä ettei Suomi ole oikeusvaltio. Itsekin tuen Orbanin pyrkimyksiä estää afrikkalaisten siirtolaisten pakkotuonti Unkariin. Suomen pitäisi tehdä aivan samoin.

      Mutta ainakaan tämä MV-lehden kokoon rääpäisemä uutisaineisto ei auta yhtään. Se on liian sekavaa, yleistasoista ja ennestään jo aika hyvin tunnettua tietoa.

    • Anonyymi

      Meinaatko iskeä paniikkia kun tavan kansa saa tietoa jota VALTION PROPAGANDAKONEISTO ja sen rakkikoiriksi maksetut trollit eivät kykene VIELÄ täysin estämään ?

      • Anonyymi

        Kerropas muutama keskeinen ydinkohta noista tiedoista, joita mielestäsi nyt viime aikoina on saatu selville, ja jotakin kautta julkistettukin.

        Haluan kuulla sen keskeisen asian, joka ei ennestään ole ollut Suomessa jo laajasti tiedossa. Kerro tietosi.


    • Anonyymi

      Ydinpointti : Suurin osa tätäkin juttua lukevista ihmisistä ei tiedä mitään näistä asioista jos eivät lue muuta kuin vanhamedian propagandaa. MV ja UMV lehteä joka näitä asioita tuo esiin on pyritty lakkauttamaan oikeudenkäyntien ja Iljan vainoamisen avulla .
      Poliitikot , pankit , vakuutusyhtiöt , oikeuslaitos kaikki nämä ovat rakenteellisen korruption riivaamia. ihmishenget eivät merkitse niille mitään , olemme vain elukoita joita lypsetään niin kauan kuin henki pihisee.
      Sinussa on selvästikkin yrittäjävihamielinen asenne joka peilaa valtiovallan asennetta.

      • Anonyymi

        Kaikki nuo kömpelössä MV-jutussa kerrotut asiat liittyvät 1990-luvun pankkikriisiin. Kyllä tästä pankkikriisisistä on kerrottu aika laajasti ja monipuolisesti, myös KAIKKIEN valtamedioidenkin sivuilla.

        Se mitä niissä ei ole kerrottu, niin siinä olisi ollut MV-lehdelle tilausta kertoa, mitä noissa on jäänyt sanomatta.

        Esimerkiksi YLE:n Arkisto -palvelussa on kaksikin puolen tunnin filmipätkää. Siellä kerrotaan pankkikriisin maksaneen 8...60 miljardia markkaa, puhujasta ja laskijasta riippuen.
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/01/03/pankkilaskun-maksajat

        YLE kertoo mylös satojen toimintakykyisiksi väitettyjen PK-yritysten ajamiset konkurssiin ym.

        Pyysin jotain konkreettisia esimerkkejä, mitä ennen tuntemattomia asioita kyseinen MV-lehden artikkeli toi esille. Vastauksesi oli tällainen: "Poliitikot , pankit , vakuutusyhtiöt , oikeuslaitos kaikki nämä ovat rakenteellisen korruption riivaamia"

        Kuka tahansa voi heittää esille tuollaiset pelkät perustelemattomat otsikot esille. Mutta pitäisi esittää myös jotakin konkreettista näyttöäkin listaamillesi asioille.

        Tässä mielessä jopa nuo YLE-Arkiston jutut onnistuvat kertomaan asioista täsmällisemmin ja avoimemmin kuin MV-lehti tällä(kään) kertaa osasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki nuo kömpelössä MV-jutussa kerrotut asiat liittyvät 1990-luvun pankkikriisiin. Kyllä tästä pankkikriisisistä on kerrottu aika laajasti ja monipuolisesti, myös KAIKKIEN valtamedioidenkin sivuilla.

        Se mitä niissä ei ole kerrottu, niin siinä olisi ollut MV-lehdelle tilausta kertoa, mitä noissa on jäänyt sanomatta.

        Esimerkiksi YLE:n Arkisto -palvelussa on kaksikin puolen tunnin filmipätkää. Siellä kerrotaan pankkikriisin maksaneen 8...60 miljardia markkaa, puhujasta ja laskijasta riippuen.
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/01/03/pankkilaskun-maksajat

        YLE kertoo mylös satojen toimintakykyisiksi väitettyjen PK-yritysten ajamiset konkurssiin ym.

        Pyysin jotain konkreettisia esimerkkejä, mitä ennen tuntemattomia asioita kyseinen MV-lehden artikkeli toi esille. Vastauksesi oli tällainen: "Poliitikot , pankit , vakuutusyhtiöt , oikeuslaitos kaikki nämä ovat rakenteellisen korruption riivaamia"

        Kuka tahansa voi heittää esille tuollaiset pelkät perustelemattomat otsikot esille. Mutta pitäisi esittää myös jotakin konkreettista näyttöäkin listaamillesi asioille.

        Tässä mielessä jopa nuo YLE-Arkiston jutut onnistuvat kertomaan asioista täsmällisemmin ja avoimemmin kuin MV-lehti tällä(kään) kertaa osasi.

        Miten määritellään toimintakykyinen yritys? Ei kai yhtään sellaista, joka pystyi maksamaan lainakulunsa, ajettu konkurssiin? Jos ei pysty maksamaan lainakulujaan, onko yritys toimintakykyinen? Aika oli tietysti kova erityisesti runsaasti lainaa ottaneille yrityksille, kun korot olivat pahimmillaan reilusti yli 10% ja hinnat laskivat.

        Isältä meni 80-luvulla firma konkunkurssiin ja siitä jääneiden velkojen takia kotimme meni myyntiin 90-luvun alkupuolella korkojen noustua kohtuuttomiksi. Tuota perua olevaa lainaa on vieläkin äidilläni. En tuosta kuitenkaan osaa pankkeja syyttää, vaikka harmittaakin, että koti meni todella halvalla (sen ostanut myi 3-kertaisella hinnalla muutama vuosi myöhemmin).


    • Anonyymi

      Minua ensiksi kummastuttaa kaksi asiaa...

      Juristi on ollut erittäin hyvällä kuukausipalkalla ja saanut useita miljoonia optoita....yritykseen tämä ei kuitenkaan ole tuhlannut kaikkia eli ei voi olla täysin puilla paljailla....

      Yritysjuristi osaa kyllä piilottaa käteisvarat ulkomaille ulosottomiehen ulottamattomiin mutta omissa nimissä oleva talo ja mökki joutuu voudille ...

      En usko että on pa......ulosottomiehen edessä vain täytyy näytellä niin.. Jokin hoitokiti kiimteistö josta konkurssivelka on tullut ei taatusti ole laitettu rahaa miljoonia kun se konkkahuutokaupassa myytiin muutamalla sadalla tuhannella

      • Anonyymi

        "Jokin hoitokiiinteistö josta konkurssivelka on tullut ei taatusti ole laitettu rahaa miljoonia kun se konkkahuutokaupassa myytiin muutamalla sadalla tuhannella "

        En ole nähnyt tietoja, myytiinko Villa Felix lopulta tosiaan muutamalla sadalla tuhannella. Olihan alun perin niitä optiorahojakin 2005 Nokialta lähtiessä asianosaisen omin sanoin sanottuna ”muutaman miljoonan” verran.
        Sen lisäksi otettu tuo lehdissä mainittu 700.000€ lisävelkaa, ja 3 muuta pankkivelkaa, jolloin velkoja oli jo 1.4 milj.€ verran.

        Minne se 3,5 miljoonaa ehdittiin 10 vuodessa hassata? Ei ehkä talon remppaan kaikkea, jos parillasadalla tonnilla rempattukin talo konkurssimyytiin.

        Jotenkin minulla on hytinä, että ne rahat ovat oikeasti kuluneet kaikki loppuun, eikä mitään pesämunaa jossain off-shore tileillä enää ole.

        Kyllähän tuo sama, Nokian terävin johtotiimi kykeni tuhoamaan maailman suurimman matkapuhelinbisneksenkin. Rahaa oli Nokian kassassa 9,5 miljardia euroa vielä 2011, jolloin päätettiin lähteä Microsoftin tuhoisan kelkan kyytiin. Sillä rahalla olisi tehnyt moneen kertaan oman, toimivan Linux-Meego-käyttiksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokin hoitokiiinteistö josta konkurssivelka on tullut ei taatusti ole laitettu rahaa miljoonia kun se konkkahuutokaupassa myytiin muutamalla sadalla tuhannella "

        En ole nähnyt tietoja, myytiinko Villa Felix lopulta tosiaan muutamalla sadalla tuhannella. Olihan alun perin niitä optiorahojakin 2005 Nokialta lähtiessä asianosaisen omin sanoin sanottuna ”muutaman miljoonan” verran.
        Sen lisäksi otettu tuo lehdissä mainittu 700.000€ lisävelkaa, ja 3 muuta pankkivelkaa, jolloin velkoja oli jo 1.4 milj.€ verran.

        Minne se 3,5 miljoonaa ehdittiin 10 vuodessa hassata? Ei ehkä talon remppaan kaikkea, jos parillasadalla tonnilla rempattukin talo konkurssimyytiin.

        Jotenkin minulla on hytinä, että ne rahat ovat oikeasti kuluneet kaikki loppuun, eikä mitään pesämunaa jossain off-shore tileillä enää ole.

        Kyllähän tuo sama, Nokian terävin johtotiimi kykeni tuhoamaan maailman suurimman matkapuhelinbisneksenkin. Rahaa oli Nokian kassassa 9,5 miljardia euroa vielä 2011, jolloin päätettiin lähteä Microsoftin tuhoisan kelkan kyytiin. Sillä rahalla olisi tehnyt moneen kertaan oman, toimivan Linux-Meego-käyttiksen.

        En ihmettele nikian hullua microsoft tempausta yhtään..

        Johtajistossa oli esko ahoa ja martti ahtisaasen poikaa...

        Oma arvaus on että nokia halutiin jo ylemmissä hallitustasoissa amerikkalaisille puhtaasti informaatioteknologian vuoksi....amerikassa nähtiin riskinä että nokian tekniikka voisi joutua väärälle puolelle kuten kiinaan ja venäläisille.

        Huaweille tuskin onnistuttaisiin ujuttamaan elopia hoitamaan hommat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokin hoitokiiinteistö josta konkurssivelka on tullut ei taatusti ole laitettu rahaa miljoonia kun se konkkahuutokaupassa myytiin muutamalla sadalla tuhannella "

        En ole nähnyt tietoja, myytiinko Villa Felix lopulta tosiaan muutamalla sadalla tuhannella. Olihan alun perin niitä optiorahojakin 2005 Nokialta lähtiessä asianosaisen omin sanoin sanottuna ”muutaman miljoonan” verran.
        Sen lisäksi otettu tuo lehdissä mainittu 700.000€ lisävelkaa, ja 3 muuta pankkivelkaa, jolloin velkoja oli jo 1.4 milj.€ verran.

        Minne se 3,5 miljoonaa ehdittiin 10 vuodessa hassata? Ei ehkä talon remppaan kaikkea, jos parillasadalla tonnilla rempattukin talo konkurssimyytiin.

        Jotenkin minulla on hytinä, että ne rahat ovat oikeasti kuluneet kaikki loppuun, eikä mitään pesämunaa jossain off-shore tileillä enää ole.

        Kyllähän tuo sama, Nokian terävin johtotiimi kykeni tuhoamaan maailman suurimman matkapuhelinbisneksenkin. Rahaa oli Nokian kassassa 9,5 miljardia euroa vielä 2011, jolloin päätettiin lähteä Microsoftin tuhoisan kelkan kyytiin. Sillä rahalla olisi tehnyt moneen kertaan oman, toimivan Linux-Meego-käyttiksen.

        Kuten jutussa kerrottiin firmaan. Otettiin lainaa ei tämän yritysjuristin omia rahoja..,,,

        Tuskin tämö tappiollista yritystä pönkitti omalla pankkitilillään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokin hoitokiiinteistö josta konkurssivelka on tullut ei taatusti ole laitettu rahaa miljoonia kun se konkkahuutokaupassa myytiin muutamalla sadalla tuhannella "

        En ole nähnyt tietoja, myytiinko Villa Felix lopulta tosiaan muutamalla sadalla tuhannella. Olihan alun perin niitä optiorahojakin 2005 Nokialta lähtiessä asianosaisen omin sanoin sanottuna ”muutaman miljoonan” verran.
        Sen lisäksi otettu tuo lehdissä mainittu 700.000€ lisävelkaa, ja 3 muuta pankkivelkaa, jolloin velkoja oli jo 1.4 milj.€ verran.

        Minne se 3,5 miljoonaa ehdittiin 10 vuodessa hassata? Ei ehkä talon remppaan kaikkea, jos parillasadalla tonnilla rempattukin talo konkurssimyytiin.

        Jotenkin minulla on hytinä, että ne rahat ovat oikeasti kuluneet kaikki loppuun, eikä mitään pesämunaa jossain off-shore tileillä enää ole.

        Kyllähän tuo sama, Nokian terävin johtotiimi kykeni tuhoamaan maailman suurimman matkapuhelinbisneksenkin. Rahaa oli Nokian kassassa 9,5 miljardia euroa vielä 2011, jolloin päätettiin lähteä Microsoftin tuhoisan kelkan kyytiin. Sillä rahalla olisi tehnyt moneen kertaan oman, toimivan Linux-Meego-käyttiksen.

        Nettiin kun laiton haun niin tämä villa felix tarjoaa majoituspalveluja eli myyty on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokin hoitokiiinteistö josta konkurssivelka on tullut ei taatusti ole laitettu rahaa miljoonia kun se konkkahuutokaupassa myytiin muutamalla sadalla tuhannella "

        En ole nähnyt tietoja, myytiinko Villa Felix lopulta tosiaan muutamalla sadalla tuhannella. Olihan alun perin niitä optiorahojakin 2005 Nokialta lähtiessä asianosaisen omin sanoin sanottuna ”muutaman miljoonan” verran.
        Sen lisäksi otettu tuo lehdissä mainittu 700.000€ lisävelkaa, ja 3 muuta pankkivelkaa, jolloin velkoja oli jo 1.4 milj.€ verran.

        Minne se 3,5 miljoonaa ehdittiin 10 vuodessa hassata? Ei ehkä talon remppaan kaikkea, jos parillasadalla tonnilla rempattukin talo konkurssimyytiin.

        Jotenkin minulla on hytinä, että ne rahat ovat oikeasti kuluneet kaikki loppuun, eikä mitään pesämunaa jossain off-shore tileillä enää ole.

        Kyllähän tuo sama, Nokian terävin johtotiimi kykeni tuhoamaan maailman suurimman matkapuhelinbisneksenkin. Rahaa oli Nokian kassassa 9,5 miljardia euroa vielä 2011, jolloin päätettiin lähteä Microsoftin tuhoisan kelkan kyytiin. Sillä rahalla olisi tehnyt moneen kertaan oman, toimivan Linux-Meego-käyttiksen.

        Felixionat Oy on perustettu 16.4.2010 ja mennyt konkurssiin 7.5.2013. Kyse on siis vanhoista asioista ja yritys ei kauaa toiminut. IS-jutun henkilö ei ollut ainoa osakas tuossa yrityksessä, vaan perusti sen ystävänsä kanssa.

        Onko jossain mainittu, että hän sijoitti omaisuutensa tuohon? Vaikka olisikin, miten saa kolmessa vuodessa tehtyä tappiot, joilla miljonääristä tulee varaton.

        Aika suuruudenhullu näytti olevan tuo yritys: https://www.talouselama.fi/uutiset/hullun-unelman-vallassa/384ad230-bb23-3b6c-992e-4c0e8139f968

        Mitä on sitten tapahtunut Villa Felixille? Sille on varsin oudot kotisivut ja facebook-sivut, jonne kirjoittelee ilmeisesti sama henkilö kuin IS:n jutussa. Hänkö vielä pyörittää jotenkin tuota?

        Ei mennyt kaupaksi pakkohuutokaupassa 850 tonnilla: https://www.sss.fi/2015/10/villa-felixin-taysihoitola-pakkohuutokauppaan/

        Täytää olla kyllä varsin hullu, että tuollaiseen sijoittaa miljoonia. Ja hullu on ollut pankinjohtajakin. Tai paremminkin tämä "päähenkilö", joka on kuvitellut, että pankki myöntäisi lainat ilman takausta.

        Täysin järjetöntähän olisi, että tuollainen hullu riskiyrittäminen olisi yrittäjille riskitöntä. Siis, ettei olisi mitään henkilökohtaista vastuuta, vaan törsättäisiin ELY-keskuksen (saivat tukea) ja pankin rahat ilman toimivaa liikeideaa. 700 tonniin riitti varmasti vielä ko. kiinteistö takauksena, mutta loppulainoihin ei.


    • Anonyymi

      Hauska tapaus.
      Hyväpalkkainen työ ja helvetinmoiset optiot. Mihin toi enää pankin apuja tarvitsee?
      Haiskahtaa hieman sille, että kaikki omaisuus ei ole valtion kouran kahmaisuetäisyydellä. Hieman on koulutus mennyt ohi jos juristi ei ymmärrä omavelkaisen takauksen merkitystä. Pankkiahan ei kiinnosta veen vertaa mistä se omansa ottaa ja sen juristi on tehnyt työnsä tilaajalleen kuten pitääkin. 760 euroa kuussa piisaa muillekin joilla ei enempää ole, misk tällä pitäisi olla? Turhaa nillitystä.

    • Anonyymi

      Näyttää olleen sama juttu jo monta vuotta sitten samassa lehdessä: https://www.is.fi/tyoelama/art-2000000825320.html

      Ilmeisesti optiomiljoonat tekevät tästä jotenkin kiinnostavan? Vai onko hän itse kokoajan tyrkyttämässä juttua lehteen?

      Paljonko maksoivat Villa Felixistä? Paljon laittoivat remonttiin? Ja sitten ei mene kaupaksi 850 tonnilla. Luulivatko tuosta tulevan miljoonien arvoinen?

    • Anonyymi

      Sinä on bisnes vainu mennyt metsään..

      Mummojen hoitokotibisneksessä tuo olisi olut kultakaivos kun mummoilta peritään 5000e/kk hoitokotibisneksessä.

    • Anonyymi

      Tuollaisen vanhan ison rakennuksen entisöinnin teettämiseen menee oikeasti äkkiä iso raha. Se on laittanut siihen kaikki omat ja varastetut rahat kiinni eikä riittänytkään. Optiohuumassa oli vähän liian iso luotto omaan voittamattomuuteen.



      Areenasta löytyy MOT. Pankkivangit

      • Anonyymi

        Tuossa MOT Pankkivangit ohjelmassa mainitaan, että ko. henkilö oli lunastanut koko firman itselleen. En ymmärrä meuhkaamista realisointijärjestyksestä ja hyvästä pankkitavasta. Kiinteistö ei selvästikään riitä kattamaan velkoja. Vaikuttaa siltä, että edes ko. henkilön omaisuus kiinteistö ei riitä. Jos riittää, eikö hän saa ylimäärän itselleen?

        Tuo laivatapaus kuulosti karulta, mutta jutussa kuultiin vain toisen osapuolen tarina ja sekin ilman riittäviä yksityiskohtia. Millainen tilanne oli, kun laina vaadittiin maksettavaksi? Miten pakkohuutokauppa järjestettiin? Miksi hän ei itse yrittänyt myydä laivaa takaisin ostajalle? Mies puhui vieläkin markkamääräisistä nykyisistä lainoista.


      • Anonyymi

        Näin on, että tuo epäonnistunut entinen Nokiamiljonääri on sentään oppinut konkurssiin menneen yrittäjän tavoille ja maneereille.
        https://areena.yle.fi/1-3179054?seek=812

        MOT:in ohjelmassa hän kertoo vain omaa yrittäjätarinaansa tukevan osatotuuden tapahtumien kulusta. Ei mainitse sanallakaan, että lainoja olikin 4 kpl, ja kolmessa niistä ei ollut mainintaa realisoimisen järjestyksestä.

        Kyllähän normiyrittäjä kaiken kaikkiaan on aivan ku-sessa pankkien kanssa neuvotellessa. Ei nämä tällaiset "maan tapa" ja "hyvä pankkitapa" tyyliset käytännöt lainanottajalle suosiollisiksi oikene, ei vaikka saisi hoviinkin asti asiansa vietyä.


    • Anonyymi

      Ulkomaan rahalainat olivat silloin kovassa huudossa . Ne olivat halpoja verrattuna Suomesta saataviin lainoihin.
      Kuinkas sitten kävikään , poliitikot valehtelevat ettei devalvaatiota tule. Monet yritykset kaatuivat tähän ansaan kun devalvaatio tuli ei lainoja kyetty maksamaan.
      jos poliitikot olisivat välittäneet yrittäjistä olisivat voineet korjata asian.

      • Anonyymi

        Ai vuonna 2010? Vaihdapa jo levyä..


    • Anonyymi

      Rakenteellinen korruptio toimii kun POLIISI EI TUTKI LAKIMIESTEN RIKOKSIA EIKÄ LAKIMIEHET JA TUOMARIT TUOMITSE POLIISEJA. Näin mahdollistuu pankin lakimiesten kieroilu kun ryöstävät ihmisten omaisuuden.

      • Anonyymi

        Ei hän Suomessa sellaista ole..Suomi ei ole kuin unkari puola ja Venäjä...mehän olemme oikeusvaltio huutaa vihrervasemmisto......

        Kieltämättä kuulostaa todella irvokkaalta tämä suomen peuhaamiben ja jeesustelu oikeusvaltista eu ssa


    • Anonyymi

      Kiitos MV JA UMV lehtien ilmaisesta mainostamisesta. Yhä useampi alkaa heräämään. Ylekinhän on valtion rakkikoira joka paskat välittää SUOMALAISISTA veronmaksajia.

      • Anonyymi

        Se on selvää että YLE on maahanmuutto-. ja EU-myönteinen suvakkilaitos. Lisäksi se on "Eduskunnan Yleisradioyhtiö" , ja joutuu laulamaan kulloisenkin vallassa olijan lauluja. Tällä hetkellä lauletaan viher-vasemmistolaisesti sävyttyneitä maailmanhalauksen marssilauluja. Kannattaisi kuunnella mieluummin vaikka sahayrittäjä Teuvo Hakkaraisen järkipuheita Brysselistä.

        Ainakaan tässä 1990-pankkikriisiä koskevassa jutussaan MV-lehti ei saa käytännössä yhtään mitään uutta irti tai uutta toetoa julkaistuksi tuosta aiheesta. Siinä mielessä on todella heikkoa ja toimimatonta mvlehden mainostamista tällainen, ei tuo mitään lisäpisteitä,


    • Anonyymi

      Noille yrittäjien ja kuluttajienkin velkavankeuksille on oma, julkinen FB-ryhmänsäkin olemassa facebook.com/velallistenkertomukset/.
      Siellä on kyseinen Nokian Annunkin tarina yhtenä kertomuksena mukana.

    • Anonyymi

      Sensuuri iski mutta koetetaan näin. Tiina Keskimäki paljastaa YOUTUBESSA virkamiesten massiivisen korruption.

    • Anonyymi

      Onko jollain tietoa, millä hinnalla Villa Felix lopulta myytiin? Ja mitä rakennuksessa nykyisin tapahtuu?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      142
      8695
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1423
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      66
      1264
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1195
    5. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      143
      1072
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1067
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      103
      827
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      808
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      781
    10. 45
      767
    Aihe