virheellisen ulkopoltiikan satoa

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-10893729
Suomi joutui luopumaan hävityissä sodissaan mm. Suomelahdelta nelästä saaresta.
Suursuomen kiima pienensi Suomen pinta-alaa huomattavasti.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pientä liikahdusta maailmalla.
      https://yle.fi/uutiset/3-10896551

      Ranska pyrkii keskusteluihin Venäjän kanssa eristämispolitiikan sijasta. Suomella olisi tehtävään historiallista kokemusta. EU itse on luultavasti kärsinyt itse enemmän pakotteista ja kaupan vaikeuttamisesta.
      Venäjällä on tiettyä arvovaltaa toimiessaan Syyriassa terroristeja vastaan hallituksen puolesta. Sota on ohi ja jälleenrakentamisessa Syyria tarvitsee apua.

    • Anonyymi

      Ihmisillä on kotiseuturakkaus, aika monella. Suvun historiaa muistellaan. Sodissa menetetyissä alueissa tulisi muistuttaa, että rytiläinen natsiporvaristo on syypää alueluovutuksiin.
      Kuviteltiin aseilla saatavan natsien kera Suursuomi, lopputulos oli tynkäsuomi.
      Suomen sitoutuminen fasismia vastaan alun alken olisi ollut kunniallinen teko. Tätä virhettä ei saa enää toistaa, ei sittenkään vaikka pahan nimi olisi Nato.

      • Ilman Rytiä ja oikeita suomalaisia jotka eivät antaneet ryssälle periksi ei olisi Suomea siinä muodossa kuin me olemme siihen tottuneet. Olisi ollut Soviet-Suomi eli SS ja nyt olisimme jossain Romanian tai Puolan tilanteessa jossa ei oikein tiedettäisi miten eten päin.

        Se mitä marraskuun viimeisen vuonna 1939 jälkeen tapahtui oli vain ja ainoastaan Neukkupaskojen syytä, ne halusivat meistä sosialistista mutta me emme siihen suostuneet!

        Nyt olisi todella syytä öikimmiten liitytyä NATO jäseneksi jotta turha pölinä loppuisi komuloisilta!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ilman Rytiä ja oikeita suomalaisia jotka eivät antaneet ryssälle periksi ei olisi Suomea siinä muodossa kuin me olemme siihen tottuneet. Olisi ollut Soviet-Suomi eli SS ja nyt olisimme jossain Romanian tai Puolan tilanteessa jossa ei oikein tiedettäisi miten eten päin.

        Se mitä marraskuun viimeisen vuonna 1939 jälkeen tapahtui oli vain ja ainoastaan Neukkupaskojen syytä, ne halusivat meistä sosialistista mutta me emme siihen suostuneet!

        Nyt olisi todella syytä öikimmiten liitytyä NATO jäseneksi jotta turha pölinä loppuisi komuloisilta!

        Vastaus on täysin väärä.
        Rytiläinen porvaristo kammensi Suomen liittoutuneista fasismin kelkkaan irti demokraattisista voimista.
        Mikäli fasismi olisi voittanut, Suomesta olisi tullut Natsi-Suomi kaikkine kauheuksineen. Ensimmäisenä natsirytiläiset olisivat myyneet juutalaisuskoiset kaasukammioihin.

        Nyt on sama toisessa muodossa mikäli Suomi liittyy mukaan naton sotiin tai niiden tukijaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastaus on täysin väärä.
        Rytiläinen porvaristo kammensi Suomen liittoutuneista fasismin kelkkaan irti demokraattisista voimista.
        Mikäli fasismi olisi voittanut, Suomesta olisi tullut Natsi-Suomi kaikkine kauheuksineen. Ensimmäisenä natsirytiläiset olisivat myyneet juutalaisuskoiset kaasukammioihin.

        Nyt on sama toisessa muodossa mikäli Suomi liittyy mukaan naton sotiin tai niiden tukijaksi.

        Tuota sinä Anaalilyyli et kykene todeksi osoittamaan!

        Sen sijaan ei ole vaikeaa osoittaa sinun komusosialismisi olleen liitossa natsisosialismin kanssa marraskuun viimeisenä 1939 jolloin nuo paskiaiset alkoivat meitä sosialisoida. Se oli faktaa tuo Molo - Rippe sopimus eli Berliinin ja Moskovan naimakauppa, Hitlerin ja Stalinin toiveuni sosialistisesta maapallosta!


    • Anonyymi

      Mitä kunniaa voi antaa valkoisen Suomen hallituksille.
      Ne luotsasivat isänmaan fasismin maailmanvalloituksen tukipölkyksi. Mokomatkin pölkkypäät.
      Rikollisen seikkailun päätteeksi hautausmaat ottivat osansa ja liittoutuneet maa-alueita.

    • Anonyymi

      On erityisen valitettavaa, että Suomi joutui marraskuussa 1939 puna-armeijan hyökkäyksen alle, mutta ilahduttavaa on muistaa tuon hyökkäyksen päätehtävän, Suomen miehittämisen, epäonnistuminen, sillä näin maamme välttyi katastrofilta, joka olisi seurannut pakkoliitosta Neuvostoliiton kommunismidiktatuuriin.

      Kommunisteja tuo puna-armeijan sotaretken suunniteltuine Tornionjoelle marssimisineen ja Helsingissä pidettävine voitonparaateineen myttyyn meneminen luonnollisesti kyrsii, mutta meille muille se oli ja on edelleen mitä parhain tosiasia.

      Pieni, mutta tavattoman sisukas Suomi näytti miten koteja, perheitä ja kotimaata puolustetaan, oli sitten vastassa vaikka voittamattomaksi mainostetun suurvallan monimiljoonainen hyökkääjien armeija.

      David torjui Goljatin, eikä jälkimmäinen koskaan todella toipunut saamastaan iskusta, tehden muutama vuosikymmen oman kyvyttömyytensä seurauksena valtiollisen itsemurhan.

      Neuvostoliitto-kyhäelmää ei enää ole, kun taas pieni ja sisukas Suomi jatkaa itsenäisenä valtiona.

    • Anonyymi

      Tietoa, jota natsihenkisen valkoisen porvaristomme tukijat panttaavat.

      "Neuvostoliiton Helsingin-suurlähetystön lähetystösihteeri Boris Jartsev aloitti Holstin kanssa salaiset keskustelut huhtikuussa 1938. Jartsev sanoi Neuvostoliiton hallituksen olevan varma siitä, että Saksa valmisteli hyökkäystä Neuvostoliittoa vastaan, mihin kuului sivustaisku Leningradiin Etelä-Suomen kautta. Jartsevin aloitteeseen vaikutti ratkaisevasti Anschluss eli Itävallan liittäminen Saksan valtakuntaan maaliskuussa 1938, mikä Moskovan näkökulmasta merkitsi repeämää Neuvostoliiton läntisessä puskurivyöhykkeessä.

      Holstin sairastellessa Suomen Saksan suurlähettiläs Wuorimaa laati saksalaisia näkökantoja esitelleen raportin. Siinä hän kertoi presidentille ja hallitukselle, että Holstilla ei ole minkäänlaista luottamusta Saksassa ja Suomeen suhtaudutaan sen mukaisesti niin kauan kuin Holsti toimii ulkoministerinä.[16] Eron välttämättömyys oli selviö jo Holstillekin, ja hän erosi tehtävistään muun muassa terveydellisiin syihin vedoten. Ulkoasiainministeriksi nimitettiin hänen erottuaan aluksi Väinö Voionmaa ja joulukuussa 1938 Eljas Erkko. Max Jakobsonin mukaan Holstin ero tulkittiin Moskovassa Saksan voitoksi.[6]"
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Holsti

      Reaalinen kertomus tapahtumista.
      NL aloitti tunnustelut Suomen suhtautumisesta muuttuvassa Euroopassa uuteen tilanteeseen. Se oli saksalaisen fasismin hyökkäyksen pelko Suomenkin kautta Neuvostoliittoon. Vuonna 1918 Saksan sotavoima toimi suojeluskuntien sotatukena ja valmisteli hyökkäystä Kannaksen kautta Pietariin.

      Toisista lähteistä tiedämme, että porvari Holsti realistina oli valmis keskustelemaan toimista estää kolmatta osapuolta Suomen kautta itään sotavoimana.
      Oma natsiporvaristostamme juoni Saksan natsiporvariston kanssa Holstin eroamaan. Saksa sai mieleisin ulkoministerin Eljas Erkosta. Erkko kiivaana natsina ilmeisesti tiesi ja hyväksyi Saksan hyökkäystoimet NL:n kukistamiseksi.

      Saksan ja omien natsiemme suunnitelma suunnitelma onnistui pienellä muutoksella. Saksan armeija sijoitettiin pohjoisrintamalle ja suomalaiset hyökkäsivät suoraan Pietaria kohti.
      Barbarossasuunnitelma NL:n kukistamiseksi ei suinkaan syntynyt hetkessä ja vasta talvisodan jälkeen. Hitler julisti julkisesti NL:n tuhoamista jo 1920 luvulla.

      Miksi Suomen porvaristo siirtyi fasimin leiriin toisessa maailmasodassa?
      Perinteet juontavat vähintään vuoteen 1918, jolloin porvaristomme kutsui Saksan sotilaat tuhoamaan punakaartin. Saksa sai määrätä kustannukset ja määräsi reippaasti. Kansa joutui maksumieheksi. Täältä voi katsoa maamme fasistisoitumisen trendiä AKS:n, Suojeluskuntien ja muiden natsijärjestöjen nousuna.
      Maanalainen SKP yritti järjestää fasismin vastaista kansanrintamaa, jonkin verran onnistuenkin mutta ei riittävästi. Porvarihallitukset kuljettivat tunnetut fasisminvastustajat vankiloihin jo ennen talvisotaa. Ryti heitti vankilaan SDP:n kuutoset ryhmän kuusi kansanedustajaa, jotka eivät hyväksyneet natsiliittoa jatkosodan alussa.

      Suomen ulkopolitikkassa ennen talvisotaa olivat vastakkain natsihenkisyys ja demokraattinen ajattelu. Valitettavasti natsihenkisyys voitti.

      • Itsehän te paskiaiset aloitte sen 1918 kapinan ja suomalaisuuden tuhoamisen kommunismilla!

        Kun joku hyökkää eikä halua suostua demokratiaan niin kaikki keinot ovat luvallisia sen öykkäröinnin lannistamiseen!

        Itsehän te komuloiset olitte natsien kanssa liitossa Moskovan juippien välityksellä kun talvisota alkoi marraskuun viimeisenä 1939. Jos te olitte liitossa natsien kanssa niin miksi moititte meitä suomalaisia jos teimme muutoin vaan ilman natseuttakin yhteistyötä suomalaisuuden pelastamiseksi kommunismin kurjuudelta? Kerro se!

        Saksaa pidettiin ystävänä, jona silloista Neuvostoliittoa taas ei voinut pitää sillä se olisi vaatinut antautumista kommunismin ikeen alle kuten sitten Baltian maille valitettavasti kävi!

        On turhaa teidän komuloisten yrittää tuota pravdaanne meille syöttää, siihen kun kukaan ei usko ja teette vain itsen ne naurettaviksi!


    • Anonyymi

      Elokuun 1939 Stalin-Hitler-paktin(Molotov-Ribbentrop) sisällöllä kaksi Euroopan suurvaltaa, kansallissosialistinen Saksa ja Sosialististen neuvostotasavaltojen liitto sopivat keskínäisestä hyökäämättömyydestä, Bessarabian, Viron, Latvian, Liettuan ja Suomen pakkoliittämisestä Sosialististen neuvostotasavaltojen liiton alamaisiksi, eli orjavaltioiksi, sekä yhdessä kansallisosialistisen Saksan ja Sosialististen neuvostotasavaltojen liiton kesken toteutettavasta Puolan valtauksesta ja maan jakamisesta noiden kahden valtaajan kesken.

      "NL ja Natsi-Saksa: Aseveljet/Waffenbrüder 1939-1941"

      http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225702-nl-ja-natsi-saksa-aseveljetwaffenbrueder-1939-1941

      Puolaan hyökkääminen oli samalla koko toisena maailmansotana myöhemmin tunnetun sodan aloitus Euroopassa.

      On kulunut jo 80 vuotta siitä kun tuo synkeä Stalin-Hitler-pakti allekirjoitettiin, mutta vasta nyt Moskova on julkisesti myöntänyt tuon toisen maailmansodan Euroopassa aloittaneen sopimuksen olemassaolon, julkaisemalla siitä virallisen kopion.

      "Venäjä julkaisi ensimmäistä kertaa kuvat alkuperäisestä Molotov-Ribbentrop-sopimuksesta ja sen lisäpöytäkirjasta"

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006130014.html

      Syksyllä 1939 Kreml tarjosi Virolle, Latvialle, Liettualle ja Suomelle yhteistyösopimusta, jossa se vaati tukikohtia ja maa-alueita omaan käyttöönsä, vakuuttaen samalla, ettei sillä ole mitään tarkoitusta puuttua nyt neuvotteluja käyvien valtioiden poliittiseen järjestykseen tai noiden valtioiden suvereniteettiin millään tavalla.

      Viro, Latvia ja Liettua suostuivat sopimuksiin, ja heinäkuussa 1940 Neuvostoliiton johto petti kaikki antamansa puuttumattomuus- ja suvereniteettilupaukset, marssittaen puna-armeijan miehittäjäksi Viroon, Latviaan ja Liettuaan, ja pakottaen sotilaallisella voimalla uhaten nuo valtiot liittymään Kremlin johtamaan Neuvostoliiton kommunismidiktatuuriin.

      Suomi, joka ymmärsi jo alunpitäen Kremlin petollisuuden, kieltäytyi allekirjoittamasta paperia, joka olisi johtanut maamme vastaavaan asemaan kuin edellä mainitut Baltian maat, osaksi Kremlin kommunismidiktatuuria.

      Marraskuun 30. päivänä 1939 puna-armeija aloitti Stalinin käskystä ja Suomesta Neuvosto-Venäjälle loikanneen Otto "Suomensyöjä" Kuusisen pyynnöstä hyökkäystoimet koko Suomen itärajan pituudelta, tarkoituksena vallata kahden viikon sisallä maamme ja pakottaa Suomi osaksi Kremlin kommunismidiktatuuria.

      Suomi taisteli pienellä mutta sisukkaalla ja periksiantamattomalla armeijallaan 105 kunniakasta päivää hyökkäävän suurvallan miljoona-armeijaa vastaan ja pystyi torjumaan suunnitellun maamme miehityksen ja Kremlin kommunismidiktatuuriin pakkoliittämisen.

      Suomi säilytti itsenäisyytensä ja on sitä edelleen, kun taas hyökkääjänä toiminut suurvalta lakkautti vain muutama vuosikymmen talvisodan jälkeen oman toimimattomuutensa lopulta ymmärrettyään itsensä, eikä Neuvostoliitto-kyhäelmää enää ole, ja tuokos se kyrsii kommunisteja yhä vieläkin.

      "Uutuuskirja Stalinin salaisista mapeista - Diktaattori haaveili Suomen sovjetisoimisesta
      - - -
      Suomi piti miehittää vuonna 1939 nopeasti ja alistaa nukkehallituksen ja kansanarmeijan saappaan alle, ”kansanviholliset” piti vangita."

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201710182200468729

      • Se ei tuo totuus komuloista kiinnosta, vaan vieläkin sillä pänni tuo Kusisen armeijan tappio, kun ei saatukaan Stalinin synttäriparaatia pidettyä Kusisen komennossa Hesan Espalla, siinä 1939 joulun alla.


    • Anonyymi

      Suojeluskuntaparoni työntää hylättyä natsilaista näkemystä maailmansodan syistä.
      Jätämme hänet kieriskelemään Hitlerin aatteiden kainaloon. Hän saa jytkyjä fasismin tukemistesta tai on saamatta.
      Omituista oikeistolaisten tuki Hitlerin poppoolle liittoutuneiden ponnisteluja vastaan.
      Ryti ja kumppanit olivat ja ovat isänmaan pettureita suuria valehtelijoita.
      Suomessa 200 000 natsiarmeijan sotilasta seisoi lähdössä liikkeelle Pohjois-Venäjän valtaamiseksi. Suomen armeija odotti muutaman päivän ja lähti Suursuomen perään sotaan fasismin tuella. Petosta petoksen jälkeen. Ryti kehtasi puhua radiossa kansalle NL:n hyökkäämisestä.

      Holstin syrjäyttäminen Eljas Erkon hyväksi valmisteli kehitystä talvisotaa kohti. Projekti vehkeiltiin Saksanm natsien aloitteesta ja tuella.

      • Nyt kannattaa kiltisti siirtyä komuloisenkin totuuden pariin pravdansa luota.

        Kyllä II maailmansota alkoi Molo - Rippe sopimuksen täytäntöön panosta. Siihen kun kuului Puolan jako jonka nuo kaksi sosialismia tekivät, siihen kuuluivat nuo balttien alistamiset ja yritys vastaavaan Suomen kohdalla.

        Kun sota alkoi täällä ei ollut yhtäkään sakua aseissa mutta komuloisten punarosvojoukko silti lähti marraskuun viimeisenä 1939 aamusaikan jälkeen Hesaa valtaamaan vaan ei päässyt perille.

        Oli todella hyvä jotta olimme hieman varautuneet punarosvoihin jolloin ne eivät ihan esteettä päässeet Espalle asti! Mitään oikeaa syytähän noilla komuloisilla ei ollut meitä yrittää nujertaa mutta se on se komuloisen lähetyssaarnaajahenki joka sen taisi aikaansaada. Pitihän menestyvä Suomi saattaa samaan kurjuuteen Suuren ja Mahtavan kanssa! Eihän siitä mitään tule jos pikkuvaltio pärjää taloudessa paremmin kuin komuparatiisi!


    • Anonyymi

      Suomi on natokiimassa toistamassa 1930 luvun virheellistä ulkopolitiikkaa. Mikäli kapitalistinen maailma ajautuu keskenään suursotaan, suuret kapitalistimaat eivät korvaa lotkauta suursuomea haikaileville piireille. Natomaat sotivat silloin keskenään.

      • Mistähän ennustuksesta se NATO kiima olisi 1930 mahtanut saada alkunsa kun koko NATO perustettiin vasta vuosia II maailmansodan jälkeen?

        Olet hieman selityksen velkaa tuosta kirjoituksestasi Anaalilyyli!


    • Anonyymi

      Nato natisee kuin vanha kaatumassa oleva puu.
      Tilanne syntyi "kansallismielisten" persumaisten oikeistopuolueiden syntymisen mukana. USA:ssa Trumpin hallinto häärää väkivaltaa ympäri maailmaa. Turkki häärää lähialueillaan omia metkujaan. Itä-Euroopan natomaat viis veisaavat porvarillisesta demokratisastakaan. Naton ulkopuolinen mutta varma tuki Israel pommittaa Syyriaa. Espanja kuohuu porvareiden keskinäisissä ristiriidoissa. Englanti eroaa EU:sta. Ranska puuhaa EU-armeijaa. Italia antaa pakolaisten hukkua Välimerelle. Muureja rakennetaan, rautamuureja tai pakote ym muureja, ympäri Eurooppaa ennätysvauhtia. USA eristää itseään muurien taakse, samoin Israel. Ennenkuulumattomasti.
      Millaiseen natoon Suomen porvaristo Suomea on viemässä? Kapitalisteille oma suu on lähinnä ja solidaarisuus kansaa kohtaan vaihteleva suure. Suomessa valkoisen Suomen porvariston puhtaaksipesu fasismin liittolaisuudesta on vahvistunut rutkasti.
      Yksi suuri puolue Suomessa esiintyy kenenkään estämättä avoimesti ihmisoikeuksia vastaan. Sen jäsenet jopa sotaharjoittelussa käyttävät istuvan hallituksen ministereiden naamakuvia ampumatauluina.

      Maailman työläisten tulee nähdä vaarallinen tilannne. Heidän työnsä tulokset ovat vaarassa joutua suursodan tuhoamaksi jälleen kerran.
      Sellaista ei voi sallia. On valmistauduttava vastatoimiin. Koteja on puolustettava vaikka yleislakolla ellei muuten sotaporvarin pääkallo taivu irti sodasta.
      Jo riittää sodalla leikkiminen "puolustuksen" nimissä.

    • Anonyymi

      Palstalla vieraileville natsien puolustelijoille:
      https://yle.fi/uutiset/3-10900445
      Tyson kertoo kunnioittavansa puolalaisia ja juutalaisia yhteisöjä, jotka voittivat kauhistuttavan natsien vainon. Hän kertoo, ettei koskaan unohda käyntiään kahden kansannousun kaupungissa.
      – Omassa suvussani on ollut orjia ja nämä juuret ovat tehneet minusta vahvemman. Siksi koen yhteyttä aina sortoa kokeneisiin, kirjoitti Tyson.
      Myöhemmin puolalaissivustolle antamassaan haastattelussa Tyson tosin sanoi, ettei puolalaisten kokemukset ole mitään verrattuna afroamerikkalaisten kärsimyksiin. Asiasta kirjoitti muun muassa Jerusalem Post (siirryt toiseen palveluun).
      ..
      Koko artikkeli on luettavan arvoinen.
      On helppo väittää Hitleriä Suomen pelastajaksi. Kuunnelkaa Warsovan kansannousun rivijäseniä ja yhdysvaltalaisen nyrkkeilijä Tysonin kommentteja niin paiskaatte Hitlerin helvettiin minne hän kuuluukin.
      Meidän porvarit olivat fasistisoimassa Suomea ja Itä-Karjalaa. Muualla demokraatit ja ihmisystävät taistelivat ja kaatuivat fasisminvastaisen rintaman operaatioissa.

      Tysonin Yhdysvalloissa tummaihoiset orjat vapautuivat lakien mukaan vasta 1960-70 luvuilla rotusorrosta. Syrjintä jatkuu vieläkin.
      Suomessa tietty puolue levittää uudelleen rotuoppia. Lukekaa maailmansodan todellisten, fasisminvastaisten osallistujien kannanottoja. Heillä ei elä kosto tai katkeruus. He haluavat puheillaan varoittaa fasismin vaarasta nykysukupolvia.

    • Anonyymi

      Vuonna 1943 aiemmin juutalaiset nousivat aseelliseen vastarintaan mutta natsit kukistivat Varsovan gheton kansannousun.
      Suomen poliittinen johto yhdessä natsien kanssa soti liittoutuneita vastaan. Suomen armeijan sotavoima oli poissa natsien vastaisesta rintamasta.

      Vuonna 1944 Varsovan kansannousun aluksi voitokkaat kapinalliset valloittivat useita kortteleita takaisin natseilta. Vastarintaliike pyysi apua Englaannilta ja sai apua lähinnä silmän lummeeksi.
      Kansannousu kesti 63 päivää. Sen aikana kuoli noin 18 000 kapinallista ja yli 200 000 siviiliä.

      Samaan aikaan Suomi hylkäsi rytiläisen komennon. Tilalle astui Mannerheim presidenttinä ja uusi hallitus solmi rauhan. Hallitus liittyi Liittoutuneiden puolelle ja laittoi armeijan ajamaan natsiarmeijan maasta pois.

      Lapin sota on ainoa kunniallinen sota itsenäisessä Suomessa. Maa seisoi liittoutuneiden tukena fasismin kukistamisessa.

      Naton rintama ulottu natomaina Norjasta Romaniaan. Norjan alapuolella on Suomi, jonka porvaristo nuoleskelee liittoutumista naton rintamaan. Kannattaako? Ei.
      Nato odottaa kiihkeästi Suomea sotavoimaansa. Suomi ei saa mitään vastineeksi, syttyypä sota itään päin tai ei. Ruumiita tulisi jälleen kerran palvottavaksi.
      Suomen tulee pysyä naton ulkopuolella ja toimia kaikessa rauhanomaisen kehityksen puolesta.

      • Suomi soti Neuvostoliittoa vastaan, ei liittoutuneita! Neuvostoliitto ei ollut mukana liittoutuneissa koska livisti heti kun Saksan uhka hellitti ja alkoi niitä vastaan kylmäksi sodaksi kutsutun toimen!

        Onneksi Saksa auttoi meitä niin ruuan kuin aseiden ja muiden tarpeiden suhteen koska perin harvasta paikasta tänne olisi mitään saanut muualta tuotua, olimmehan nk. pussin perällä!


    • Anonyymi

      Totta.
      Suomi ei voi voittaa mitään sotaseikkailuissa. Mentykset sitä vastoin voivat olla suuria.
      Rinteen hallitukselta odotetaan ulkopoliittista malttia. Sotahävittäjähankinnat voi antaa olla kaapissa. Se rahakulu on poissa siviilituotannosta. Puolueettomuuden esillenostaminen vähentää sotariskiä. Puolueettomuus päinvastoin nostaisi Suomen arvovaltaa maailmalla.

      • Suomi julisti puolueettomuuttaan 1939 mutta mitä se auttoi Moskovan suuntaan? Ei mitään silloin eikä mitään tänään ja tuskin huomennakaan jos kommunistien perilliset, KGB:n mahtimiehet siellä huseeraavat!


    • Anonyymi

      Suomen tulee julistaa puolueettomuutta. Se on oikeaa ulkopolitiikkaa. Fasistien kelkkaan ei tule toista kertaa lähteä.

    • Anonyymi

      Suomi on puolensa valinnut ja hyvä niin. "Puolueettomuus" jäi sinne YYA kaudelle, kun meitä ohjeistettiin mitä saa kirjoittaa ja poliitikot puhua.

    • Anonyymi

      Suomella ei ollut vaihtoehtoja talvella 1939-1940 puna-armeijan tavoitellessa Suomen pakkoliittämisellä Kremlin kommunistidiktaattorin määräämää Suur-Neuvostoliittoa, joten oli joko taisteltava itsenäisyydestä ja vapaudesta, tai antauduttava suurvaltaöykkärin politiikan armoille, kuten Viro, Latvia ja Liettua olivat tehneet, menettäen seuraavana kesänä itsenäisyytensä ja tullen pakkkoliitetyksi osaksi Kremlin kommunismidiktatuuria.

      Baltian maat joutuivat Kremlin Suur-Neuvostoliitto-suunnitelman ahmaisemaksi vuosikymmeniksi, kunnes itsenäisyys ja vapaus palasi.

      Suomi taisteli, ja säilytti itsenäisyytensä, kun taas läpeensä lahon kommunismi-ideologian romahdus johti Neuvostoliiton poliittisen itsemurhaan, mikä oli viisain ratkaisu mitä Kremlissä on koskaan tehty.

    • Anonyymi

      Syyskuusta 1944 vuoteen 1991 saakka Suomi edusti puolueettomuutta suurvaltojen välisissä ristiriidoissa. Samalla Suomi lupasi ja esti vieraan sotavoiman maahantulon. Tätä kautta nimitetään YYA-kaudeksi.
      Kostonhaluinen rahaporvari oli luonnollisesti käärmeissään tehtyihin rauhansopimuksiin. Kausi oli Suomelle vakauden ja rauhan aikaa. Liittoutumattomana maamme sai arvostusta maailmalla mm. rauhanturvaoperaatioissa ja välimiehenä.
      Tavallinen rahvas, proletaarit, tekivät töitä ja maa vaurastui.

      Ilmassa on tiettyä seikkailun halua. Tietty sotahammas joillakin särkee vahvasti. Kapitalistinen Venäjä on varjo entisestä Neuvostoliitosta. Joku porvaripöhelö voi olettaa, että kapitalistinen nato alkaa sotia kapitalistisen Venäjän kukistamiseksi ja että taas......suursuomi!
      Suomen häpeäpilkku oli yhtyä USA:n rintamaan painostamaan Venezuelan sisäpolitiikkaa. Suomen tulisi viedä sinne hätäapua. Suomi on EU:n kautta monissa pakotteissa tai myötäsotijana. Ei arvostele natomaiden sotia arabimaiden tuhoamseksi. Nämä ovat häpeällisiä tekoja.

      Meidän maallemme ei ole mitään etua yhtyä suurten natomaiden sotaselkkausten tukijoiksi eikä myöskään liittoutua Venäjän kanssa natoa vastaan.
      Perussuomalaisten linjaus tukea Venäjän oligarkkikapitalismia on sekin isänmaan etujen vastaista ja sinänsä pähkähullua kun tukeutuvat toisaalla natokapitalismiin. Persut hykertelevät käsiään Venäjän ihmisoikeusloukkauksissa seksuaalisesti toisenlaisten ajojahdissa.
      Maailma tarvitsee sotien sijasta siviilituotannon rakentamista, ja ilmastonmuutoksen estämistä. Tämä on suomalaisten kommunistien tahtotila.

    • Sillekin Anaalilyylille joka kysyi josko totuus kiinnostaa, voin kertoa jotta sepä se juuri on se mihin pitää turvautua. Se ei tosin paratiisinrakentaja komuloisille ole koskaan kelvannut, vaan he ovat tyytyneet pravdaansa!

      Miksi ette kirjoita niin kunnon kieltä, jotta ne kommentit saa kokonaan luettua muutaman ekan linkkiin kuuluvan sanan lisäksi?

    • Anonyymi

      Perussuomalaiset tukevat Venäjän oligarkkikapitalismia.
      Se on totuus.

    • Anonyymi

      Valtioiden käyttäytymistä yleensä määrittelee solmitut sopimukset. N~liitto rikkoi kaikki solmimansa sopimukset Suomen kanssa, hyökkäämällä ja valloittamalla suvereenin valtion alueita, saaria ja tuhoamalla siviilien kuljetukseen tarkoitettuja junia. Täysimittaiset valmistelut hyökkäykseen aloitettiin ~38. Neuvottelut olivat kosmetiikkaa, vaikka Suomi niihin vielä vahvasti uskoi ennen sodan syttymistä.

    • Anonyymi

      Kyse on nykypäivän ulkopolitiikasta. Persuloiset jankkaavat talvisodasta. Ovat ahkerasti ampumakuopissa.
      NL tosin neuvotteli elokuulle 1939 Englannin ja Ranskan kanssa turvatakeista slaavilaisille valtioille ja Baltian maille Saksan nousevaa uhkaa vastaan. Samalla se luonnollisesti oli toteutuessaan suojannut heitäkin Saksan invaasiolta. Länsi ei halunnut liittoa NL:n kanssa ennenkuin Saksa hyökkäsi itään ja Churchillistä oli tullut pääministeri. Suomi oli valmistellut natsien kanssa jo yli vuoden hyökkäyssotaa NL:n tuhoamiseksi. Koesota talvisotana sokaisi myös suomalaisen natsiporvariston ajattelemaan ajan olevan suotuisa Venäjän alaueiden anastamiseksi.
      Tällaista toiveajattelua ei enää saa harrastaa. Nato, joka on hajoamassa, tuskin muutenkaan antaisi Suomelle mitään takuita aluevalloituksista mistään suunnasta.
      Siksi asevarustelua tulee hillitä. Varoja tulee suunnata mm. koulutukseen, valtionvelan vähentämiseen ja muuhun tärkeään. Palkkatyöläiset eivät tue asevarustelua. He joutuisivat ensiksi ammuttaviksi sodassa.

      • Mistä sinä komulois Anaalilyyli olet moisia harhoja nuppiisi saanut?

        Ne ovat komuloiset jotka siellä ampumahaudoissaan ryntäilevät piippalakit päässään. Olihan se Moskovassa perustettu SKP, joka oli osin tuon talvisodankin takana kun se maanalaisen työnsä puitteissa pyrki saamaan meitä samaan kurimukseen ja kurjuuteen mihin komuloiset Moskovasta käsin osin sinne paenneiden suomikomuloisten tuella olivat maansa saattaneet.

        ”Molotov–Ribbentrop-sopimus oli Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus, joka solmittiin 23.8.1939 Moskovassa.” Joten elokuussa Saksan sosialismi ja Moskovan sosialismi olivat jo liittolaisia ja alkoivat jakamaan Eurooppaa keskenään. Taisivat aikaa Baltiasta ja Puolasta joihin ensimmäiset iskut taidettiin suunnata.

        Miksi yleensäkään lännen demokratiat olisivat olleet kompuksessa komudiktatuurin kanssa jonka ainoa tulevaisuuden haave oli vallata ja alistaa lännen demokratiat oman valtansa alle josta demokratia oli todella kaukana? Olikin todellinen virhe länneltä pelastaa kommunistien NL, se olisi pitänyt tuhota ellei se olisi lopettanut tuota surkeaa komuloisten loiselämän yritystään. Onneksi se teki lopulta sen itse mutta se ehti tuhoamaan miljoonien ihmisten kunnon elämän sitä ennen.

        Talvisota oli komuloisten haavekuvan aikaansaama, he kun kuvittelivat suomalaisten työläisten riemuiten ryntäävän punarosvoarmeijan puolelle komuloistemme sitä Moskovassa Kusisen suulla vakuuteltua.

        Punarosvoarmeija hyökkäsi marraskuun viimeisenä 1939 Puolan jaon jälkeen Suomeen kuvitellen valtaavansa maamme parissa viikossa jos ei nopeammin. Saksa vielä silloin tuki Moskovaa koska heillähän oli tuo liittosopimus. Saksa ei kai suoraan meille hyökännyt mutta esim esti Italian lähettämien aseapujunien läpikulun ja siellä ne seisoivat jossain Saksan sivuraiteella vaikka meillä olisi niille ollut käyttöä paljonkin.

        NL olisikin pitänyt tuhota samoin kuin natsien osalta Saksakin. Nuo Moskovan punanatsit eivät sen kummempaa kohtaloa olisi ansainneet. Olisimme säästyneet paljolta jos NL olisi silloin saman tien pantu lautoihin.

        NATO on ainoa voima joka pitää nykykomuloisia Moskovassa aloillaan. Siellähän Putlerin kovasti on pyrkinyt harrastamaan Hitlerin hivuttavaa laajennuspolitiikkaa Georgian ja Ukrainan suhteen, siellä on alettu sovitellusti harjoittamaan Stalinin sisäpolitiikkaa, jossa väärän ajatuksen profeetat nitistetään tavalla tai toisella. Demokratia on nykyisen jämäkommunismin toimesta pyritty ajamaan maan rakoon ja kun jotkut uskaltavat sitä vaatia niin tuhansia piestään julkisesti ja viedään bussilasteittain vankiloihin.

        Me tarvitsemme NATO:a ja siihen on ensitilassa liityttävä!


    • Anonyymi

      "Miksi yleensäkään lännen demokratiat olisivat olleet kompuksessa komudiktatuurin kanssa ..."

      Perussuomalaiselta rehellinen lausunto. Tämän takia länsiliittoutuneet kärsivät turhia vahinkoja ennen kuin liitto fasismin murskaamiseksi syntyi.
      Neuvotteluissa 1930 luvulla jopa Puola kieltäytyi Ranskan ja Englannin ohella turvautumaan NL:n kanssa liitosta natsien mahdollista hyökkäystä vastaan. NL:n kädet olivat sidotut. Natsien Saksa sai vapaat kädet lähteä hankkimaan siirtomaita idästä. Tähän kelkkaan Suomen porvaristo lähti mukaan.
      Puolan vapauttaminen natsien vallasta maksoi liittoutuneille maltaita kun pohjoisessa Suomen armeijakin tuki sotimalla natsien valloituspyrkimyksiä.
      Tiedämme tosiasiat: Länsi odotti, että natsit tuhoavat Neuvostoliiton ja se pääsee osille.

      Nyt natohuuma etenee. Sieltä ei tule mitään hyvää. Keskustalaisten ja Perussuomalaisten kansanedustajien keskuudessa natokiima etenee. Toistaiseksi kansan reilu enemmistö suhtautuu jyrkän kielteisesti natoon liittymiseen. Muistissa on epäonninen liitto natsien kanssa.
      USA:n, Englannin ja Neuvostoliiton yhteistyö torjui fasismin rynnistyksen ja siitä kiitämme heitä.
      Mannerheimille pisteet kun luotsasi maan rauhaan ja ajamaan natsiarmeijan maastamme. Mannerheimin kuperkeikka natsiliiton yhtenä tekijänä saa tunnustusta sen ensimmäisenä hylkääöjänä.

    • Anonyymi

      Haloo suomalaispoliitikot.
      Viime maailmansodassa liittouduttiin fasismin kanssa ja turpiin tuli. Hautausurakoitsijat saivat töitä.
      Älkää enää leikkikö suurvaltaa kun sellaiseksi maamme ei koskaan tule.

      Jäsenyys natossa ei merkitse mitään muuta kuin suursodan puhjetessa maamme pommittaminen raunioiksi. Jo sotaharjoituksen naton kanssa ovat askel seikkailupolitiikan suuntaan.
      Ottakaa järki käteen. Palatkaa puolueettomuuden tielle. Siirtykää edistämään siviilituotantoa ja tavaranvaihtoa kaikkialle maailmaan.

      • Anonyymi

        Tälläkin kommentoijalla näyttää olevan huomattavan hatarat tiedot historiasta, ja siten myös kansallissosialistisen Saksan ja Sosialististen Neuvostotasavaltojen liiton elokuussa 1939 solmimasta keskinäisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta/yhdessä sovitusta hyökkäyksestä Puolaan, jolla ne aloittivat myöhemmin toisena maailmansotana tunnettu vuosia kestäneen sodan Euroopassa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop-sopimus

        Vain muutama kuukausi kyseisen sopimuksen ja yhdessä toteutetun Puolan valtaamisen jälkeen Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaari Vjatseslav Molotov tuomitsi "hitlerismiä" eli kansallissosialistista Saksaa vastaan taistelevat "järjettömiksi" "rikollisiksi".

        "Joka tapauksessa ideologisen lipun alla on nyt aloitettu vielä suurempi ja Euroopan ja koko maailman kansoille vielä vaarallisempi sota. Mutta sellaiselle sodalle ei ole minkäänlaista oikeutusta. Hitlerismin ideologian, niin kuin kaikki muutkin ideologiset järjestelmät, voi hyväksyä tai hylätä, se riippuu poliittisista mielipiteistä. Mutta kuka tahansa ymmärtää, että ideologiaa ei voi tuhota väkivalloin, sitä ei voi lopettaa sodalla. Siksi ei ole vain järjetöntä vaan myös rikollista käydä sen kaltaista sotaa kuin on sota ”hitlerismin tuhoamiseksi”, joka peitetään "demokratiaa" puolustavan väärän lipun alle."

        https://histdoc.net/historia/molotov_31101939_fi.html

        Suursodan Euroopassa aloittaneita kansallisosialistista Saksaa ja Sosialististen neuvostotasavaltojen liittoa ei enää ole, ne katosivat molemmat kartoilta, kun taas pieni mutta sisukas Suomi jatkaa itsenäisenä valtiona omaa olemassaoloaan.

        Talven 1939-1940 opetus Suomelle on se, ettei maamme tule enää koskaan jättäytyä tilanteeseen, jossa me olemme yksin massiivista sotakoneistoa imperialisminsa työkaluna käyttävää suurvaltaa vastassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tälläkin kommentoijalla näyttää olevan huomattavan hatarat tiedot historiasta, ja siten myös kansallissosialistisen Saksan ja Sosialististen Neuvostotasavaltojen liiton elokuussa 1939 solmimasta keskinäisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta/yhdessä sovitusta hyökkäyksestä Puolaan, jolla ne aloittivat myöhemmin toisena maailmansotana tunnettu vuosia kestäneen sodan Euroopassa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop-sopimus

        Vain muutama kuukausi kyseisen sopimuksen ja yhdessä toteutetun Puolan valtaamisen jälkeen Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaari Vjatseslav Molotov tuomitsi "hitlerismiä" eli kansallissosialistista Saksaa vastaan taistelevat "järjettömiksi" "rikollisiksi".

        "Joka tapauksessa ideologisen lipun alla on nyt aloitettu vielä suurempi ja Euroopan ja koko maailman kansoille vielä vaarallisempi sota. Mutta sellaiselle sodalle ei ole minkäänlaista oikeutusta. Hitlerismin ideologian, niin kuin kaikki muutkin ideologiset järjestelmät, voi hyväksyä tai hylätä, se riippuu poliittisista mielipiteistä. Mutta kuka tahansa ymmärtää, että ideologiaa ei voi tuhota väkivalloin, sitä ei voi lopettaa sodalla. Siksi ei ole vain järjetöntä vaan myös rikollista käydä sen kaltaista sotaa kuin on sota ”hitlerismin tuhoamiseksi”, joka peitetään "demokratiaa" puolustavan väärän lipun alle."

        https://histdoc.net/historia/molotov_31101939_fi.html

        Suursodan Euroopassa aloittaneita kansallisosialistista Saksaa ja Sosialististen neuvostotasavaltojen liittoa ei enää ole, ne katosivat molemmat kartoilta, kun taas pieni mutta sisukas Suomi jatkaa itsenäisenä valtiona omaa olemassaoloaan.

        Talven 1939-1940 opetus Suomelle on se, ettei maamme tule enää koskaan jättäytyä tilanteeseen, jossa me olemme yksin massiivista sotakoneistoa imperialisminsa työkaluna käyttävää suurvaltaa vastassa.

        Perussuomalaisissa tukeudutaan fasismiin.
        Siksi heidän mielestään ei ole mitään syytä arvostella fasismia. Heidän mielestään oli oikein liittoutua natsien kanssa ja yrittää aluevaltauksia itärajan takaan. Heitä harmittaa Suomen fasistisoitumiskehityksen katkeaminen syksyllä 1944 ja aseiden kääntäminen natsiarmeijaa vastaan.

        Suomi noudatti virheellistä ulkopolitiikkaa vuosina 1918 - 1944. Sankaruuden hetket koettiin ajettaessa fasismin armeijaa maasta pois.


    • Anonyymi

      Syksyllä on tulossa kirjakauppioihin teos nimeltä Putinin trollit.
      Ennakkotietona siinä esitellään myös perussuomalaisuutta isänmaan vastaisena liikkeenä. Mitään uutta se ei ole. Somessa persujen kirjoittelu on kaikkien nähtävissä ja analysoitavissa.
      Persupuolue väittää Putinin tapaan olevan isänmaallinen puolue kansallismielisyyden aatteen nojalla. Kirjoittelun mukaan persujen isänmaa näyttää olevan itärajalta itään. Suomalainen kansa ei ole mitään muuta kuin oligarkkien alaisena olevaa mustaa mössöä. Monissa äärioikeistolaisissa kannanotoissa mm. homojen ihmisoikeuksissa persut tukeutuvat Putiniin.
      Kansan tehtävä olisi tehdä työtä yhä alemmilla palkkoilla kuten Persupuolue Sipilän hallituksessa toimi.

      Ulkopolitiikassa Perussuomalaiset valmentavat trollejaan valehtelemaan Göbbelsin tavoin: "Mitä suurempi valhe, sitä varmemmin se kansaan uppoaa."

      Putin kerää ympärilleen oikeistolaisia voimia. Perussuomalaiset veljeilevät äärioikeiston, jopa natsien kanssa.
      Historiasta persutrolleille on annettu muutamia kirjoituksia, joita he toistavat apinan tavoin kykenemättä analysoimaan niiden sisältöä.
      Olisi ihme jos Kokoomuspuolue yhtyisi persujen valhemediaan. Se olisi Suomen rauhanomaisen ulkopolitiikan loppu kun jo muutenkin hallitukset ovat vaarallisella tiellä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe