Marjayrittäjien pimeä tulo thaikkupoimijoilla.

Anonyymi

Minua vituttaa tuo thaikkupoimijoiden armeija ja sen tuoma pimeä työ. Paikallinen marjayrittäjä myy mustikkaämpärillisen alle 50€ ja kuittia on turha pyytää.

Toinen seikka on että tehdään toimeentuloa toisen omistamassa metsässä "jokamiehenoikeudella" Minusta jokamiehenoikeus joutuu outoon valoon jos yrittäjyyttä harjoitetaan toisen omistamalla maa-alueilla.

Itse thaikkupoimijoita kohtaan minulla ei mitään ole vaan näitä suomessa toimivia ns "yrittäjiä"

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko sun metsissä paljonkin mustikkaa?
      Pitäis mennä marjaan, mutta ei löydy.
      Jos löytyis vois sitten miettiä koko-ongelmaa, että mahtuuko marjaan.

    • Anonyymi

      On toisaalta hyvä että joku taho kerää marjat teollisuudenkin tarpeisiin. Suomalaiset ovat siihen yleensä liian laiskoja. Aloittajankin puheessa on varmaan perää.

      • Anonyymi

        Ei metsien marjat ole siellä ihmisiä varten. Ei siis ole mitään 'velvollisuuutta' kerätä niitä. Kuinka paljon sammalia jää metsään:)?
        Samoin kukaan ei moraalisessa mielessä 'omista' metsiä tai luontoa ylipäätään. Se on lainassa meillä vain.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei metsien marjat ole siellä ihmisiä varten. Ei siis ole mitään 'velvollisuuutta' kerätä niitä. Kuinka paljon sammalia jää metsään:)?
        Samoin kukaan ei moraalisessa mielessä 'omista' metsiä tai luontoa ylipäätään. Se on lainassa meillä vain.

        Minä ainakin omistan jopa moraalisessa mielessä metsäni ! minulla on koska vain mahdollisuus lyödä kauppakirjat sekä lainhuudot pöytään, ja metsissäni saavat Suomalaiset marjastaa niin paljon kuin haluavat, mutta minun metsissäni eivä päde marjakeisareiden eikä thaikkujen olemattomat jokamiehen oikeudet!

        Late Lapista.


    • Anonyymi

      Ei metsien marjasatoa tarvitse tyhjentää sillä ei se haaskuun mene. Se lannoittaa metsäpohjaa ja on ravintona metsän eläimille. Poimitut mustikka ja puolukkamatot ovat poissa metsänomistajan puuston kasvusta sekä karhujen, kanalintujen, pikkulintujen ruokavaliosta.

      • Anonyymi

        Ai jaa. Tuo on uusi näkökulma asiaan. Voi olla perää tuossa.


      • Anonyymi

        Ja linnut levittää marjojen siemeniä uusille kasvupaikoille.


    • Anonyymi

      Jokamiehenoikeus marjastus oli alunperin tarkoitettukin vain kotivarakeräykseen, ei kaupalliseen tarkoitukseen,sama on kalastuksessa,vain yksittäisillä siimaongilla saa kalastaa ilman lupia sekä haittalintuja metsästää jollain yksittäisellä aseella ja ansoilla.
      Noilla ihminen pystyi jo elämään ennen,myös ilman maataloa tai pienen puutarha/peltoviljelmän kanssa edes nauta-tai sikaeläintä tai kanoja ei tarvinnut olla,ne tuli vasta teollistumisen myötä viime vuosisadalla että melkein jokaisella maalla asuvalla oltava pieni 1-2 lehmän maatila,kanoja,sika,ja väh.1 ha pelto sekä 2-3 hehtaaria metsää mistä kerätä ainakin polttopuut.
      Sittenhän kaikki muuttui sodan jälkeen tehomaataloudeksi ja nuokin periaatteet romuttui.

      • Anonyymi

        Tuostahan se idea lähti.
        Tuon Thaimaasta satoja onkijoita jokien varsille ja myyn saaliin teollisuudelle.
        Vähän haukea, kuhaa, siikaa ja lohta.


    • Anonyymi

      Uskomattoman kovaa työtä, tuo marjastus. Aloitus on kyllä sekin totta. Koululaiset pitäisi viedä metsään marjastamaan, eikä urheiluhalleihin, näin marjastus nousee uudestaan suosituksi. Marjathan on superfoodia.

      • Nykyään marjat HARAVOIDAAN suoraan isoihin saaveihin. Ei siellä kukaan thaikku tai viekku kyki, vaan sohii harvavallaan niin että versot vaan lentelee.

        Vaikuttaako seuraavan kesän marjassatoon?


      • Anonyymi

        Käpyjä, risuja ja sammalta on puolet saavista. Maata, santaa ja kuraa myös. Sienetkin menee saaviin, jos kohdalle sattuu.

        En osta mitään teollista, missä on näitä haravoituja metsämarjoja. En edes pelkkiä marjoja.


    • Anonyymi

      Hyväksyn täysin thaimaalaiset marjanpoimijat suomessa. Ovat erinomainen esimerkki sopeutuvuudesta ja työtelijäisyydestä, sekä maamme lakien kunnioituksesta. Jos jotakin tarvitsee kritisoida, niin nuo marjanvälitysfirmat voitaisiin kyllä ottaa hieman tarkemman suurennuslasin alle.

      • Anonyymi

        marjanpoimijat saavat sovitut kilohinnat.eikö se ole tavallinen tapa että
        kauppias myy eteenpäin voitolla koska hoitaa poimijoidenkaikki
        järjestely ttäällä
        rutisia voi itsekin myydä poimansa marjat suoraan asiakkaalle eikä ole
        niistä kuittivelvollinen
        marjapaikat saa metsäkeskusten tiedostoista


    • Anonyymi

      Ylfittäiftapauf.
      Kohta lyödään 250 pwofentin vewo vewon päälle.
      Ja anuftappi kunniaan, pewkele.

    • Anonyymi

      Tervetuloa vaan suomeen ahkerat marjankerääjät, eihä meidän omat työpelkurit
      metsään mene kun kotona makaamisesta maksetaan kaupungissa.
      Mitä suomen valtio hyötyy ulkolaisista marjastajista, kysyn vaan. Kohta käydään
      oikeutta ja aletaan vaatimaan kaikenmaailman korvauksia.

    • Anonyymi

      Voishan ne työttömätkin lähteä marjoja poimimaan jos joku kuskais metsään. Ei työttömillä ole varaa pitää autoja.. Mutta ei niille järjestetä kyytejä koska thaikkupoimijoille voi maksaa vähemmän.

    • Anonyymi

      Ketjun aivokääpiökommentoijille, jota eivät ole marjoja myyntiin poimineet, selvennän tässä olennaisen itse kokemani faktan.

      Poimin mustikoita yli 30 vuotta myyntiin. Keskipalkka vaiheteli 20-50 % ns. raksamiesten tuntipalkoista kulujen jäkeen. Ei tullut lomarahoja tai eläkekertymiä.

      Kun marjafirmat toivat ulkolaiset poimijansa, tuhosivat ne haravoimalla kaikki tietämäni hyvät mustikkapaikat jo silloin, kun vajaa puolet marjoista oli vasta saanut sinisen värin, ja iso osa sadosta oli violetteja raakileita. Marjafirmat halusivat puhdistaa parhaat paikat ennen suomalaisia. Niille riitti kun saivat elintarvikeväriaineeksi mustikkaa alle puolet siitä sadosta, mitä huippualueet olisivat tuottaneet, jos olisvat saneet kypysä valmiiksi. Omalta kohdaltani kulut ylittivät tulot sen jälkeen kun ulkolaiset poimijat tulivat. Laatumarjaa yksityiseen myyntiin en saanut kuin huonoilta paikoilta olemattoman vähän, ja tuhotuista jo kerran poimituta varvustoissa oli turha edes yrittää kerätä ensipoiminnan jälkeen kupsyneitä, koska ne olivat pieniä ja rumia, vikaisia.

      Kun asioista ei mitään tajua, pitääkö hakkua suomalaisia laiskoiksi? Keräsin helvetin huonolla palkalla yli 30 vuotta, kunnes homma alkoi tuottaa tappiota.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä.
        Ei jokamiehenoikeus koske teollista marjan poimintaa.
        Kyllä on karua katsottavaa kun varvut on revitty irti maasta, männyntaimia lojuu siellä sun täällä ja osa taimista on rampottu poikki.
        Kenelle voi laittaa korvaus vaatimusta?


      • Anonyymi

        Näinhän se menee.

        Lisäksi näiden haravoitsijoiden jäljiltä jää tajuttomasti jos jonkinmoista roskaa metsiin.

        Onko metsiin ripustetut muoviset pyykkipojat harvoitsijoiden jättämiä merkkejä?


    • Anonyymi

      Marjanpoimijoiden tuonti ulkomailta tulisi kieltää lailla.

      • Anonyymi

        Mennään keräämään niiden banaanit.


    • Anonyymi

      entistä kovapäisempäi poimijoita vuosi vuodelta,saa olla joka vuosi häätämässä omalta pihalta,kohta varmaan tarvitsee kättä pitempää että menee komennot perille.

    • Anonyymi

      Marjayhtiöiden mustikanpoiminta on parhaiden marjapaikkojen tuhoamista ennen sadon kypsymistä, kun vielä yli puolet marjoista on raakoja. Voi verrata siihen että metsäsätäjät ampuisivat hirvien vasat heti kun syntyvät, ja keräsivät metsälintujen munat pesistä, ettei muut metsästäjät saisi lintuja loppusyksystä.. Poronvasat teurasettaisiin saman tien kun sorkat ensimmäisen kerran osuvat maahan., ja perunat nostettaisiin maasta viikko istuttamisen jälkeen. Juuri noin idioottimaista tuhon tekemistä Suomen kansalle on marjafiemojen toiminta. Eikä iranomainen halua tietää mitä tapahtuu.

    • Anonyymi

      Thaimaalainen ei ymmärrä edes, mitä tarkoittaa jokamiehenoikeus. Ei ole oppinut kymmenessä vuodessa. Ei opi poimimaan metsämarjaa, osaa vain repi varpua. Ei opi korjaamaan muoviroskiaan talteen, heittää ne metsään. Tänään juuri tulin omasta metsästäni, jonne olivat omat merkkinsä jättäneet. Marjayrittäjä ei ota vastuuta. Löperö virkamies ei välitä. Mitä jää jäljelle? Omankädenoikeus. Maanomistajalla on oikeus puolustaa omaisuuttaan.

    • Laittakaa jonnekin kuvia revitystä varvikosta.

      Ulkomaiset poimijat asuvat mettässä teltoissa ja pitävät avotulta vaikka olisi rutikuivaa - tästä on uutisoitukin.

    • Kyllä se näin on että jokamiehenoikeus ei koske marjaparooneja eikä thaikkuja sen enempää kuin muitakaan ulkomaan eläjiä! Jokamiehenoikeudet on aikoinaan antaneet maatiloja omistaneet patruunat, he antoivat luvan köyhille torppareille marjastaa ja metsästää maillaan torpparit saivat myös ottaa patruunoiden metsistä jätepuuta polttopuiksi! Tuossa antamassaan luvassa ei puhuttu marjaparooneista ei thaikuista eikä muistakaan ulkomaan eläjistä, se koski ainoastaan SUOMALAISIA TORPPAREITA
      Onneksi minulla on suurinosa metsistäni sen verran syrjässä ja tiettömien taipaleiden takana, jotta sinne eivät marjaparoonit, thaikut eikä muutkaan ulkomaan eläjät eksy!

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jokamiehenoikeus_Suomessa

      Tuon linkin takaa paljastuu jotta Wikipediakin laukoo joskus perättömiä, sanoisinpa jopa että levittää sontaa!

      Late Lapista.

    • Anonyymi

      Trumppi oli väärässä. Ei suomalaiset haravoi metsiä. Sen tehkeävät ulkomaalaiset ns marjanpoimijat.

    • Anonyymi

      Suomalainen marjabisnes on malliesimerkki kokoomulaisesta yhteiskuntia tuhaovasta rosovusideologiasta, mikä on kuin syöpä. Muutama huijari tekee rahaa tuhansien ihmisten orjatyvoimalla ja tuhoaa tuhansilta suomalaisilta marjapaikat sillon kun marjat ovat vasta puolikypsiä ja poulikokoisia. Noiden KOKOOMUSMÄTÄ rosvojen toimintaa voi verrata siihen, että laki antaisi joillekin tiedtyille yrittäjille oikeuden rosvota muiden pottumailta potut viikkoja ennen sadonkorjuun aikaa, silloin kun ne ovat vasta puolikasvuisia.

    • Anonyymi

      Poimiskelin eilen omalta pihalta puolukoita ja mustikoitakin vielä on joitakin. Pienellä käsipoimijalla (lasten koko) varovasti poimin terttu tertulta, varpua toisella kädellä tukien. Istuin retkijakkaralla ja poimin tarkkaan kaikki. Kauhistelin mielessäni, millaista jälkeä joku raastajarohmu olisi jättänyt haravallaan! Varpujen vahingoittaminen EI ole edes jokasuomalaisen oikeus, saati kaupallisesti poimivan ulkomaalaisen.

      Onnekseni pihani on alle kaksi hehtaaria ja talosta näkyy koko tontti. Marjaa saan hyvinä marjavuosina ihan mukavasti: puolukoita, mustikoita, ahomansikoita ja villisti levinneitä karviaisia, vattuja ja herukoita. Vierestä on kaadettu metsä muutama vuosi sitten, joten valoakin nyt riittää. Ero kauniiden marjamättäideni ja viereisen ryteikön välillä varmaan houkuttelisi rohmuja. Onneksi he eivät vielä ole rohjenneet tulla ryöstöretkilleen. Tontillani ei vallitse 'jokamiehenoikeus'. Minkä omistan, on minun. Olen itse kunnan köyhiä. On koko idean vääristymistä, jos kovapalkkaiset suomalaisetkaan tulisivat ryöstämään köyhän pihametsän omistajan marjat.

      Mieleeni tuli, että omille marjoilleenhan saa tehdä, mitä haluaa. Jos tuntee tarvetta levittää niille vaikka raakaa huussikompostia raakilevaiheessa, se voisi laimentaa pahimpienkin intoa tulla ja raastaa ne saaveihinsa. Itse tietysti joutuisi sinä vuonna etsimään marjapaikkansa jonkun toisen mailta, valitettavasti. En sano, että huussinalus olisi marjojen mieleen, tosin. Ne pitävät happamasta maasta. Kemikaaleja en omalle maalle levittäisi, mutta niistä kertovia kylttejä harkitsen...

      Suomi on suomalaisten. Marjat ovat kansallisrikkauttamme.

    • Anonyymi

      Onpas täällä katkeroituneita ihmisiä murheineen.
      Ensiksi oikasen sen harhakäsityksen,että haravoinnilla marjojen keräys tuhoaa marjapaikat.Täyttä huuhaata.Yli 10 vuotta olen keräillyt näiden harvoijien seassa ja samoissa paikoissa kesästä toiseen.Marjasatoa piisaa vuodesta toiseen.Toki luonto joskus tekee tepposia ja sato vaihtelee vuosittain.
      Isonjaon aikana en valitettavasti vielä ollut ilmaisella "saaliin jaolla" vaan torpparin köyhä jälkeläinen eli jäimmme maattomaksi.
      Minulla on thai-vaimo.Tyttömme kanssa kesäisin kerätään aika ahkerasti kolmistaan mustikat,puolukat,karpalot.Hillajängille en enää 7kymppisenä viitsi lähteä.
      Kesän saldo on n. 15 000 € tällä hetkellä.Ja marjakausi kesken.Päivittäin käymme 10-15 ämpärillistä puolukoita ja siinä ohessa karpaloita ja sieniäkin.
      Torilla sitten itse myydään marjamme.Välittäjille haistatan huilut.
      Katselemme just,että minnehän sitä marjarahoilla lähtisi pakkaskuukaudet viettämään.Jonnekin aurinkoisille lämpimille seuduille tietysti.
      Näin meillä

    • Anonyymi

      Nyt kun karhuiltakin viedään mustikatkin suusta niin ne joutuvat
      nälkänsä pitimiksi pyydystämään karhukoiria ravinnokseen.

      Kakkisen koiralla oli kakkainen loppu.

      "– Karhun pääravintoa tähän aikaan vuodesta on mustikka, mutta sitä siellä ei ole. Jostain se yrittää ottaa ruokaa."

      "– Se oli syöty melkein kokonaan. Pää oli ehjänä ja kaula sekä vähän myös lapoja. Muut oli siitä syöty, Kakkinen kertoo."

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4466b1fa-77b0-46ba-abeb-37f32b805bf8

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7907
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1734
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      60
      1006
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      190
      928
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      803
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe