Pitääkö olla oikeasti älykäs päästäkseen lääkikseen?

Anonyymi

Yläasteella matikka oli kymppi, lukiossa pitkä matikka ja fysiikka noin kasin luokkaa, joistain kursseista ysi.
En pidä itseäni kovinkaan älykkäänä, olen pikemminkin aika hidasjärkinen. Ahkera olen opiskelemaan ja muutenkin "hikipinko", mutta opin ja tajuan keskimääräistä hitaammin asiat.

Ennen uskoin että kuka vaan voi saavuttaa haaveensa pelkällä sinnikkyydellä, mutta nyt en enää tiedä, tällä aivokapasiteetilla. Lasken vapaa-ajallakin matikkaa ja ehkä jonkin verran kehitystä on tapahtunut. Kukaan ei ole koskaan oikeastaan edes todennut, että olisin älykäs tai mitään. Sen sijaan sitkeydestä ja yritteliäisyydestä saan kuulla..
Kysymys siis kuuluukin, että mitä osviittaa nuo arvosanat antavat? Onko toivoakaan päästä lääkikseen, varsinkaan jos ei ole se penaalin terävin kynä..?

9

<50

  Vastaukset

  • Kuulostaa hyvältä tuo sitkeys. Uskon, että hyvinkin voit päästä. Ei ole kaikki hirmu älykkäitä, niitäkin kyllä löytyy, mutta myös aika tavanomaisilla älynlahjoilla pärjää. Sitkeitä puurtajia ollaan jollain tasolla varmaan kaikki, koska opiskeltavaa on paljon.

  • Uskon, että voit hyvinkin päästä. Tosin se voi vaatia muutaman hakukerran ja paljon työtä. Aina kannattaa yrittää ja jos ei pääse niin sitten voi miettiä jotain muuta. En usko että olet keskimääräistä tyhmempi noilla arvosanoilla, voisit olla jopa hieman fiksumpikin.
   Ei ehkä suoraan sovellettavissa suomalaiseen väestöön, mutta jossain ulkomaisessa tutkimuksessa sanottiin, että lääkäreiden keskimääräinen äo on 90% todennäköisyydellä välillä 105-135. Keskivertoälyllä siis pitäisi pärjätä.

  • Kiitos vastaajille tsempeistä, antoi vähän toivoa!

   Tuohon että olisin keskivertoa fiksumpi, niin en usko. Joudun oikeasti näkemään jo niihin fysiikan yseihin tuplamäärän vaivaa mitä muut, käytännössä mulla ei ole lainkaan muuta elämää nyt kuin matikka ja urheilu.
   Olen myös äärettömän hidasjärkinen, siis ihan oikeasti, ja muutenkin kaikessa suorastaan naurettavan hidas. Käytän aikaa todella, todella tehottomasti, ja tiedän että se voi olla ongelma sitten lääkiksessä aikanaan, mutta olen yrittänyt tätäkin osa-aluetta toki kehittää ja olla nopeampi..
   Mutta eikös älykkyys ole juuri osittain prosessoinnin nopeutta?

  • Koulun matematiikan arvosanat eivät kerro älykkyydestä paljoakaan, ehkä matemaattisesta lahjakkuudesta ja ahkeruudesta jotain.

   Lääketieteelliseen päästään myös lyhyellä matematiikalla, menestytään opinnoissa, valmistutaan lääkäriksi ja pärjätään töissä oikein hyvin, erikoislääkärinäkin. Riittävän älykäs pitää silti olla, mutta matematiikan kanssa älykkyydellä on vain vähän tekemistä.

   Hidasälyisen ennuste lääkiksen pääsykokeissa on huono, sillä pitkä koe vaatii nopeutta ja tarkkuutta.

  • ^ no se tässä mua mietityttääkin.
   Voiko reaktio- tai prosessointinopeuttaan mitenkään kehittää? Vai jäävätkö haaveeni siitä kiinni?

   • Sitkeästi harjoittelemalla nopeus kasvaa myös. Paljon laskurutiinia, niin tulee vastaukset oikein, ilman että täytyy ensin kovasti pähkäillä. Soveltaminen voi olla sinulla hitaampaa, mutta sitkeällä harjoittelulla voit kompensoida sitä, kun ihan kaikkia juttuja ei sitten tarvi mietiskellä.


  • Kokemus on valttia lääkärin työssä. Ei siltä osin että osaisi tehdä oikeita päätöksiä vaan että pois sulkee väärät. Lääkäri tunnustetaan vain palkan mukaan kaikkihan nyt lukea osaavat.

  • Onnea sinulle kun olet matikassa hyvä.

   Minä olen tosi huono matikassa.En edes kirjoittanut lukiossa.

   Lukion todistus surkea, joten yliopistot ym. piti unohtaa kokonaan.

   Ammattikoulun kävin ja ihme kyllä pääsin Amk:hon.

   Opiskelin sitten talouden yksityisesti, se oli ok investointi.

   Mielenkiinto enempi humanistiselle alalle, eli historia. Se on vaan jäänyt harrastukseksi.

   Säästämällä "tienaa" ihan hyvin. Perhettä en edes kuvittele.

   Hyvä että viisaita on olemassa, missähän sitä oltaisiinkaan ilman heitä.He pystyvät "imuroimaan" tietoa&taitoa ulkomailta ja pystyvät hyödyntämään tätä kotimaan toiminnoissa.

   Edellyttää hyvää kielitaitoa, oikeaa asennetta ym.

   Onnea teille opintoihin viisaat ihmiset!

  • Älä anna periksi vaan tee määrätietoista työtä unelmiesi eteen! Paljon työtä

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   140
   7234
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   243
   4846
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   63
   3501
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1390
  5. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   50
   950