homeen maku valkkarissa?

arp

Ostin alkosta kreikkalaista valkoviiniä, Kourtaki, Retsina of Attica. Se maistuu homeelta!

Alkossa myyjä väitti maun olevan pihkainen ja väitti itse joskus Retsinaa maistettuaan luulleensa sitä korkkivikaiseksi, mitä se ei kuitenkaan ollut. Minä väitin että homeinen mikä homeinen. Asiakaspalvelun nimissä antoivat uuden pullon ja sanoivat että näitä tulee sillon tällön takaisin siksi ettei ihmiset tiedä että maku on ok. En vielä ole maistanut uudesta pullosta. Korkki oli ok ja hajusta ei hometta tunnista. Mutta maku on sama kun haukkais homeista leipää...miedompi, mutta ihan sama kummiskin. Mutta kun en ole mikään viiniasiantuntija niin kertokaa ny viisaammat:

Pitäsikö Retsinan tosiaan maistua homeelta?!

10 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

  • Pinjan pihkalla maustettua viiniähän se retsina lienee. Yksi viinimaailman vähemmän viehättävistä erikoisuuksista.

    Kaksi pulloa olen tainnut eläessäni ostaa. En ole kokeilujeni perusteella kovinkaan ihastunut tärpätin ja valkkarin yhdistelmästä, joten loput pullot saanevat puolestani jäädä kaupan hyllylle.

    • Tuon otsikkoni sanan taitavat englanniksi kirjoittaa sittenkin "reluctance". Reluktanssi - tanssi kuin tanssi. Vastahakoisuus, vastenmielisyys tjsp.


  • Retsinan tulee maistua pihkaiselta (eri merkkien välillä eroja pihkan maun voimakkuudessa).

    Siihen kannattaa totutella Kreikassa paikallisten ruokien kyytipoikana (mielestäni retsina sopii mainiosta melko rasvaisten ja yrtein maustettujen kreikkalaisten pataruokien kanssa) ulkoilma- tai kellariravintolassa. Oikea ilmapiiri auttaa tottumaan tähän erikoiseen juomaan. Sen jälkeen siitä saattaa alkaa pitämäänkin kuten minä.

    Saattaa olla turhan vaikea juoma, jos muutenkin on vähän viinejä harrastanut.

    • Tuo homeen maku ei ollut mitenkään epäselvä, mutta sen sijaan kun en oikein tiedä miltä pihka valkkarissa maistuu niin voiko tuon pihkan maun jotenkin tulkita homeen mauksi?

      Jossain oli että Retsinassa olis raikas tärpättiä muistuttava maku... voiko sekään muistuttaa hometta?

      Niin ja voiko valkkari yleensäkään homehtua?


    • arp kirjoitti:

      Tuo homeen maku ei ollut mitenkään epäselvä, mutta sen sijaan kun en oikein tiedä miltä pihka valkkarissa maistuu niin voiko tuon pihkan maun jotenkin tulkita homeen mauksi?

      Jossain oli että Retsinassa olis raikas tärpättiä muistuttava maku... voiko sekään muistuttaa hometta?

      Niin ja voiko valkkari yleensäkään homehtua?

      Ns. korkkivika on sekä puna- että valkoviineissä esiintyvä ilmiö, joka johtuu luonnonkorkissa pesivästä bakteerista. Viiniin tulee homeista maakellaria muistuttava sivumaku. Maun aikeuttajasta trikloorianisolista käytetään usein lyhennettä TCA.

      Periaatteessa kai luonnonkorkilla suljettuun retsinapulloon voi kehittyä korkkivika ihan siinä kuin muihinkin viineihin. Pihkan "tärpättimäinen" maku vain osaltaan vaikeuttaa korkkivian toteamista, ainakin lievissä tapauksissa.


    • Resin kirjoitti:

      Ns. korkkivika on sekä puna- että valkoviineissä esiintyvä ilmiö, joka johtuu luonnonkorkissa pesivästä bakteerista. Viiniin tulee homeista maakellaria muistuttava sivumaku. Maun aikeuttajasta trikloorianisolista käytetään usein lyhennettä TCA.

      Periaatteessa kai luonnonkorkilla suljettuun retsinapulloon voi kehittyä korkkivika ihan siinä kuin muihinkin viineihin. Pihkan "tärpättimäinen" maku vain osaltaan vaikeuttaa korkkivian toteamista, ainakin lievissä tapauksissa.

      Ekana tietysti katoin korkkia. Siinä ei ollut minkäänlaista merkkiä korkkivikaisuudesta, täysin puhdas. Ja mun mielestä korkkivikanen (kokemusta on) maistuu kummiskin erilaiselta.

      Lähinnä tuli mieleen josko koko pullotettu erä olis homehtunut tai jotain, tuotantovaiheessa viiniin tarttunutta makua. Tarttee korkata se uus pullo ja maistella josko maku on sama tai sitten ei.

      Mutta oletko sitä mieltä että ok Retsina ei pitäis homeelta maistua?


    • arp kirjoitti:

      Ekana tietysti katoin korkkia. Siinä ei ollut minkäänlaista merkkiä korkkivikaisuudesta, täysin puhdas. Ja mun mielestä korkkivikanen (kokemusta on) maistuu kummiskin erilaiselta.

      Lähinnä tuli mieleen josko koko pullotettu erä olis homehtunut tai jotain, tuotantovaiheessa viiniin tarttunutta makua. Tarttee korkata se uus pullo ja maistella josko maku on sama tai sitten ei.

      Mutta oletko sitä mieltä että ok Retsina ei pitäis homeelta maistua?

      >Mutta oletko sitä mieltä että ok Retsina ei
      >pitäis homeelta maistua?

      Minkään viinin EI PIDÄ maistua homeelta - ei retsinankaan!


    • Resin kirjoitti:

      >Mutta oletko sitä mieltä että ok Retsina ei
      >pitäis homeelta maistua?

      Minkään viinin EI PIDÄ maistua homeelta - ei retsinankaan!

      Kiitos.

      Kun en mikään asiantuntija ole, pakko saada varmistus. Joidenkin Reinin viinien maku muistuttaa lähinnä samaa kun miltä kissan kusi haisee, mutta se on niiden normaali aromi.

      Siksi yleensä juonkin mieluummin punasia.

      Jatkan vielä samasta aiheesta kunhan saadaan maistettua siitä toisesta Retsina pullosta kreikkalaisten jumalten maanläheisiä makuja (?)


  • Toinen pullollinen saman makuista kun se ensimmäinenkin, selkee homeen maku. Korkki oli tässäkin puhdas eli ei korkkivikaa.

    Puolipulloa juotua oli maku jo sen verran turtunut että homeen maku hieman häipyi ja pienellä kuvittelulla sain pihkan maun esiin.

    • Kourtakin myynti alkosta onkin nyt loppu. Sitä kumminkin saa tuotua kreikasta. Ja minustakin se maistuu homeelta varsinkin seuraavanapäivänä kun se on aukaistu ja ollut jääkaapissa yön yli.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.