Rahapuu pudottaa lehtiä

Anonyymi

Noin 2 kuukautta omistamani rahapuu on alkanut tiputtaa lehtiä. Suurin osa irronneista lehdistä on vihreitä ja melko pehmeitä, mutta kaksi ovat ruskeita ja käpristyneitä. Olen kastellut kasvia kerran viikossa tai kahdessa, ja antanut mullan kuivua täysin kastelukertojen välillä. Kasvi on istutettu kaktusmultaan, ja pidän sitä itään aukeavan ikkunan vieressä. Mikä voisi olla ongelmana?

5

<50

Vastaukset

 • Minulla on rahapuu jota kastelen vain kerran kuussa. Aikaisempi rahapuuni varisti lehtensä pois kun kastelin kerran viikossa. Mielestäni rahapuu tarvitsee myös jonkin verran valoa.

 • Valoa ainakin tarvitsee paljon ja kesällä viihtyy parvekkeella tai ulkona. Aikaisemmin oli jotain tavallista huonekasvien höttömultaa, missä eivät pysyneet kunnolla pystyssäkään, nyt laitoin sekaan parvekekasveilla ollutta tiiviimpää missä saveakin joukossa niin näyttävät viihtyvät hyvin, venähtäneet paljon ja vahvat rungot. Jossain luki, että voivat kukkiakin kun saavat olla syksyllä viileämmässä. Vettä mieluummin harvoin kuin usein, on niin pienet juuret että mädäntyvät helposti.

 • Itse olen saanut rahapuun pysymään hengissä niin, että kastelen kerran kuukaudessa sisäruukun kerralla märäksi ja kaadan ylimääräiset ruukun pohjalle valuneet vedet pois. Eniten tuntuu viihtyvän ikkunalaudalla tuo kasvi, mutta myös vähän kauempana ikkunasta pärjää, kunhan saa valoa. Talvella käsittääkseni ei paljoa tarvi kastella, riippuu paikasta.

  • Niin ja kaktus/mehikasvimultaa tarvii, kun ne pysyy kuivempana ja ilmavampana.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin ja kaktus/mehikasvimultaa tarvii, kun ne pysyy kuivempana ja ilmavampana.

   Jotkut mullat laskee veden heti läpi, kasvit ei kuole märkyyteen, mutta niissä ei nouse vesi ylöskään altakasteluruukuissa. Tavallisella mullalla annan loppua veden alta ennen kuin lisään uutta, tuossa vesi ei vähene ollenkaan alla ellei juuret yllä sinne, pakko kaataa aina juurelle hiukan. Useimmille kasveille hyvä, mutta pelargonit ei saa tarpeeksi vettä, kukat tippuu helposti.

   Rahaåuita e varmaankaan pitäisi kastella paljon, tulee latvoista niin raskaat etteivät pysy kunnolla pystyssä ilman tukea jos kasvavat nopeasti. Itsestään ei lehdet ole tippuneet, mutta herkästi kun vähän osuu johonkin. Kukintakin joillakin onnistunut, mutta taitaa olla turha toivo.

   Tykkäisiköhän kasvit kahvinporoista mullan seassa, anakin kahvista näyttävät tykkäävän kun ole pannusta lopputilkan aina kaatanut. Lidlin lannoite paras kokeilemistani, kasvavat vaan turhankin nopeasti.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  43
  1079
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  568
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  30
  442