Rahapuu pudottaa lehtiä

Anonyymi

Noin 2 kuukautta omistamani rahapuu on alkanut tiputtaa lehtiä. Suurin osa irronneista lehdistä on vihreitä ja melko pehmeitä, mutta kaksi ovat ruskeita ja käpristyneitä. Olen kastellut kasvia kerran viikossa tai kahdessa, ja antanut mullan kuivua täysin kastelukertojen välillä. Kasvi on istutettu kaktusmultaan, ja pidän sitä itään aukeavan ikkunan vieressä. Mikä voisi olla ongelmana?

4

<50

Vastaukset

  • Minulla on rahapuu jota kastelen vain kerran kuussa. Aikaisempi rahapuuni varisti lehtensä pois kun kastelin kerran viikossa. Mielestäni rahapuu tarvitsee myös jonkin verran valoa.

  • Valoa ainakin tarvitsee paljon ja kesällä viihtyy parvekkeella tai ulkona. Aikaisemmin oli jotain tavallista huonekasvien höttömultaa, missä eivät pysyneet kunnolla pystyssäkään, nyt laitoin sekaan parvekekasveilla ollutta tiiviimpää missä saveakin joukossa niin näyttävät viihtyvät hyvin, venähtäneet paljon ja vahvat rungot. Jossain luki, että voivat kukkiakin kun saavat olla syksyllä viileämmässä. Vettä mieluummin harvoin kuin usein, on niin pienet juuret että mädäntyvät helposti.

  • Itse olen saanut rahapuun pysymään hengissä niin, että kastelen kerran kuukaudessa sisäruukun kerralla märäksi ja kaadan ylimääräiset ruukun pohjalle valuneet vedet pois. Eniten tuntuu viihtyvän ikkunalaudalla tuo kasvi, mutta myös vähän kauempana ikkunasta pärjää, kunhan saa valoa. Talvella käsittääkseni ei paljoa tarvi kastella, riippuu paikasta.

    • Niin ja kaktus/mehikasvimultaa tarvii, kun ne pysyy kuivempana ja ilmavampana.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.