Ketä rukoilla?

Anonyymi

Hindulaisuudessa on jumalat Brahman,Vishnu ja Krishna.
Kun suomalainen rukoilee taivaan Isää tai Jeesusta niin ketä vastaavasti hindu rukoilee? Kuka heistä vastaa meikäläisiä Jumalia?

11

84

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kristitylle helpoin tapa käsittää asia on verrata sitä Jumalan kolminaisuuteen. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat kaikki yhtä ja samaa jumaluutta. Sama ketä rukoilee, niin rukoilee kuitenkin yhtä jumaluutta. Hindulaisuudessa kaikki rukoiltavat jumalolennot ovat samalla tavoin yhden, ainoan Brahmanin erilaisia muotoja.

  • Anonyymi

   Itse kukin rukoilee oman mielensä heijastetta.

  • Mikään hindulaisuudessa ei vastaa teikäläisten luterilaisia jumalia.

   Monistiset advaita hindut uskovat Brahmanin olevan kaikkeus ja ykseys mistä kaikki ammentaa ja mihin kaikki lopulta tulee. He saattavat kokea Vishnun, Shivan, Shaktin, Laxmin tai vaikkapa Ganeshan heidän bhaktina eli palvonnan kohteena. Krishna on vain Vishnun yksi avatar eli eräänlainen ominaisuuksien ilmentymä. Hare-Khrisnat ovat oma lahkonsa.

   Dualistiset dvaita hindut uskovat erilliseen jumalasieluun kaiken alullepanijaan, jossa itsenäinen Vishnu on todellinen Brahman. Maailma, aine ja ihmissielut ovat erillisiä Vishnusta kuitenkin riippuvaisia asioita. Vishnu olisi siten lähimpänä seemiläisten ym. monoteistien jumalaa. Mutta Vishnu ja hindulaisuus on kuitenkin paljon enemmän. Moni hindu saattaa rukoilla vaikkapa Vishnun Kalki-avatarta bhaktinaan. Yhtä paljon Vishnu voidaan käsittää vain siten kun ihmissielun saama heijaustus tai mielen luulo voi siitä luulla. Eli tietomme on harjoitusta ja rakkauden osoittamista. Hindulaisuus ei rajoitu vain miehisiin olentoihin, vaan naiseutta ja naisjumalia pidetään yhtä suuressa arvossa esim. Shakti, Laxmi, Sita, Lalita.

  • Anonyymi

   Riippuu mitä koulukuntaa hindu edustaa. Vaishnavat palvovat Vishnua ylimpänä Herrana. Shaivistit Shivaa, shaktistit netin mukaan Adi Parashaktia, smartat pitävät useita jumalia tasavertaisina tai ovat jopa ateisteja. En ole muiden kanssa ollut tekemisissä kuin vaishnavien kanssa, mutta loput tiedot ovat netistä.

   Suomalaisten jumaliahan ei varsinaisesti ole, tuontitavaraa on taivaan Isäkin.

  • Anonyymi

   Hindulaisuuden lajissa smartalaisuudessa ollaan pystytty yhdistämään monistinen absoluuttinen todellisuus (Brahman) ja pluralistinen relatiivinen todellisuus jumalineen. On Yksi absoluuttinen nondualistinen todellisuus, joka voidaan kokea ykseyskokemuksena samadhissa. Tästä absoluuttisesta todellisuudesta on versonut pluralistinen todellisuus, johon sisältyy myös jumalia. Smartalaisuus on ikäänkuin advaitan ja eksoteerisemman teistisen uskonnon yhdistelmä. Mukana on koko paketti, jossa on huomioitu sekä perimmäinen ikuinen muuttumaton Yksi että siitä alkunsa saanut muuttuva todellisuus monimuotoisuuksineen. Henkilön psykologisesta kehikosta riippuu, näkeekö hän monet kuvatut jumalat yhden jumalan erilaisina aspekteina vaiko eri jumalpersoonina. Smartalaisuudessa voidaan henkilön suuntautuneisuuden (psykologisen kehikon) mukaan ottaa mikä tahansa jumalista keskittymisen kohteeksi. Uskontotyyppi on siis henoteistinen.

   Smartalaisuus on saanut alkunsa Adi Shankaracharyan uskontoja yhdistävästä työstä 700-luvulla.

  • Anonyymi

   Täällä on mainittu advaita, josta tuli mieleen Ramana Maharshi. Hän oli mielestäni erinomainen advaitatietoisuuden esiintuoja.

   Maharshilta kysyttiin:

   🗨️Mutta Jumala on Ääretön, kun taas minä olen äärellinen. Minulla on persoonallisuus, joka ei koskaan voi yhtyä Jumalaan. Eikö olekin niin?🗨️

   Maharshi vastasi:

   🗨️Äärettömyys ja Täydellisyys eivät myönnä sijaa osille. Jos rajallinen olio poistuu äärettömyydestä, äärettömyyden täydellisyys tärveltyy. Täten lausumasi on mahdottomuus.🗨️

   Tuossakin vastauksessa ilmenee tinkimätön ykseystieto. On vain yksi.

   Lainaukset ovat suomennetusta teoksesta Keskusteluja.

  • Anonyymi

   Jumala Jehova on Veeda-kirjallisuudessa Karanodakasayi Visnu eli Maha-Visnu

   Sana eli Jeesus on Veeda-kirjallisuudessa Garbhodakasayi Visnu eli Vishnu.

   Pyhä Henki eli Gabriel eli Krishna on Veeda-kirjallisuudessa Ksirodakasaui Visnu.

   Miikael eli Aadam on Veeda-kirjallisuudessa Brahman.

  • Anonyymi

   Krishna on Jumala.

  • Anonyymi

   Krishna on absoluuttinen totuus ja korkein persoonallinen Jumala. On noin 25 pääinkarnaatiota, joita on eri puolilla maailmaa ollut.
   Viimeisin inkarnaatio on Narasimha , joka kukisti Brittien ja Venäjän avulla Hitlerin. Tosin jäi vaikuttamaan vielä hänen poikansa.
   Madana-mohana inkarnaatio saattaa olla Imaami Mahdi? Hän tullee seuraavaksi eli Narasimhan jälkeen.
   Mahdin mukana tulee Profeetta Isa joka saattaa olla monta merkitystä = Uusi Aadami, Brahman, etc.
   Brahma on ensimmäinen elävä olento eli tavallaan kerubi.
   Shiva on Pyhä Henki kristityssä mielessä.
   Vishnusta en tiedä tai aavista juuri mitään.

   Itse olen laulanut Hare Krishna mantraa ja saanut johdatusta Shivalta. Tuomaan evankeliumi muistaakseni tai Filippoksen evankeliumi varoittavat rukoilemasta. Sen sijaan lienee Hare Krishna mantra parempi.

   Hare Krishna kirjoissa on tosiaan jumalien nimet monien salakoodien takana. Veedat tulee myös ottaa huomioon? Agni, Vayu, etc.
   Mutta veedat ovat vasta tulevaisuutta eli 2100-luvun asia.

   • Anonyymi

    Kokonaisuuden tiedostaminen on tärkeää.
    Itse kullakin se on omanlaisensa.


  • Anonyymi

   Kristityksi kasvatetun on hankala käsittää noiden nimien perusteella mistä on kyse. Olen ajatellut asiaa luonnonkansan ja kristityn näkökulmasta:

   "Jos me kutsuisimme Jumalaa Allahiksi, niin meitä kutsuttaisi muslimeiksi tai islamilaisiksi.
   Jos kutsuisimme Häntä Tirawaksi, niin meitä kutsuttaisi pakanoiksi tai luonnonuskontolaisiksi.
   Jos taas Jehovaksi, niin meitä kutsuttaisi lahkolaisiksi.
   Jos Yuuksaachiksi (itse keksimäni) "Suureksi Kaikkivaltiaaksi", niin meitä kutsuttaisi taikauskoisiksi. Jos me kutsuisimme Jumalaa Jumalaksi sen kansan kielellä, jonka kanssa me sattumoisin olisimme tekemisissä, niin meitä pidettäisi oikeauskoisina."

   Toisaalta harmittaa noissa uskonnoissa vähän se, että niiden edustajat useinmiten ovat tarrautuneet juuri siihen uskontoon, ja seuraavat vain sen juttuja. Näin ollen eri uskontojen edustajien mielipiteitä on todella harvassa, tai tuskin lainkaan sellaisilla sivustoilla, missä niistä voisi olla hyötyä, koska tieto eri uskonnon harjoittajille on erilainen:

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16123877/2010--vuoden-profetia-suomalaisnaisesta

   Onko tämä tapaus siis profeetta tai joku muu tietäjä?

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16099860/suomesta-nousevalle-profeetalle

   Ei ole koskaan aiemmin ollut noin poikkeavaa tietoa kristittyjen seassa, joka muistuttaa, kuten on sanottu: Jeesusta kirjanoppineiden seassa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4498
  Aihe