Hienoa Putin

Anonyymi

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Putinin NATO-vastainen politiikka lyö tyhjää kun se ei olekaan hyökännyt Venäjälle.

      Ei pienintä pihausta siihen suuntaan vaikka ensin Hrustsev, sitten Tshernenko, Brezhnev ym. odottivat vuosikymmeniä että pian se hyökkää. Gorbatshov oli fiksumpi ja tajusi ettei NATO ole minnekään hyökkäämässä. Samoin Jeltsin ymmärsi että amerikkalaiset ja eurooppalaiset eivät ole hyökkäämässä yhtikäs minnekään, eihän siihen ole vähäisintäkään syytä. Päinvastoin, on Euroopan ja Amerikan etu että Venäjä pärjää ja maailma elää rauhassa. Putin ei tätä ole käsittänyt vaan jatkuvasti uhittelee aseillaan muuta maailmaa aivan kuten Pohjois-Korean pieni rakettimies. Häpeä hänelle!

      • Anonyymi

        Nii vaan oisko putte täysin vaan huijaamassa omaa kansaansa? Venäläiset seuraa vaan mitä oikea käsi tekee ja vasemmalla se varastaa kansansa rahat itselleen ja kavereilleen.


      • Anonyymi

        Venäjä olisi voinut olla monessa asiassa ja konfliktissa osa ratkaisua eikä osa ongelmaa kuten nyt. Tällöin venäjän todellinen merkitys (pienuus) maailmassa olisi tosin paljastunut kaikille.


    • Anonyymi

      Suomessa hörhöt kyttää Natoa.. Isoapoikaa.. Vois taas völissä lähtee kuolee karjalan metsiin! Naton pääsihteeri vaikutta telkassa hdt vammaiselle..

      • Anonyymi

        Ja tämä oli nyt sinun kehittynyt mielipiteesi asiasta? Onko tämä myös virallinen Putinin hallinnon mielipide?


    • Anonyymi

      Nazistinen Venäjä on taas itse aiheuttamassaan tulessa.

      Siperia palaa tuhkaksi.

      Toisen maailmansodan InterNazistinen Neuvostoliitto aloitti IntraNazistisen Saksan kanssa.

      • Anonyymi

        juuri näin se oli.

        Stalin ja Hitler tekivät sotilaallisen ja poliittisen liittosopimuksen, apureina Molotov ja Ribbentropp. He keskenään jakoivat maailman ja kuvittelivat että näin se maailmanvalloitus käy.

        Neuvostoliitto kaatui 1991 ja Saksan kolmas valtakunta vuonna 1945. Seurauksena valloituksesta oli lähes 100 miljoonan ihmisen kuolema ja suunnaton määrä kärsimystä ja tuhoa.


    • Anonyymi

      ”Vladimir Putin on jäämässä yksin”
      HEIKKI HAKALA | 04.08.2019 | 09:58- päivitetty 04.08.2019 | 10:00
      Kreml toistaa professorin mielestä virheitä, jotka ovat johtaneet vallanvaihdoksiin naapurimaissa.

      Moskovan viimeaikaiset mielenosoitukset kertovat Venäjän nykyhallintoa vastustavan demokratia-aktivismin uudesta noususta. Keskeisten oppositiopoliitikkojen ja satojen rauhanomaisten mielenosoittajien joukkopidätykset kuitenkin osoittavat, että presidentti Vladimir Putin on jälleen kerran päättänyt puolustaa asemaansa kovin ottein.

      Amerikkalaisprofessori Stephen Sestanovichin mielestä tilanne kuitenkin näyttää presidentti Putinin kannalta huolestuttavalta.

      – Hänen jalansijansa ei ole enää niin vakaa. Vuonna 1991 tapahtuneen Neuvostoliiton romahduksen jälkeen entisten neuvostotasavaltojen johtajat ovat tyypillisesti menettäneet otteensa vallasta tehtyään kaksi isoa virhettä. Herra Putin joukkueineen on nyt tehnyt ne molemmat, Sestanovich kirjoittaa The New York Times -sanomalehdessä.

      – Virheistä ensimmäinen on röyhkeä vaalien manipulointi. Harva asia saa ihmisiä yhtä vihaisiksi, hän toteaa.

      Muun muassa Georgian niin sanottu ruusuvallankumous vuonna 2003, Ukrainan oranssi vallankumous 2004 ja Kirgisian tulppaanivallankumous 2005 saivat hänen mukaansa alkunsa ääntenlaskussa tapahtuneesta vilpistä ja muista vaaleihin liittyneistä väärinkäytöksistä.

      – Itse Venäjällä koko Neuvostoliiton jälkeisen ajan suurimmat mielenosoitukset olivat protesti tunnetusti korruptoituja vuoden 2011 parlamenttivaaleja kohtaan, Sestanovich muistuttaa.

      Sestanovich on arvostetun amerikkalaisen Columbia-yliopiston professori, joka työskenteli 1997–2001 Yhdysvaltain ulkoministeriössä maansa Venäjä-politiikkaa valvovana virkamiehenä.

      Virheistä ei osattu oppia
      Toinen entisissä neuvostotasavalloissa toistunut virhe on Sestanovichin mukaan ollut se, että turvallisuusviranomaisten on sallittu käyttää väkivaltaa vailla pelkoa rangaistusseuraamuksista. Ukrainan vallankumous vuonna 2014 olisi hänen mielestään hyvinkin voinut jäädä toteutumatta, ellei Kremliä myötäilleen presidentti Viktor Janukovytšin alainen poliisi olisi kerta toisensa jälkeen hyökännyt Eurooppa-mielisten mielenosoittajien kimppuun.

      – Nyt putinismi on jälleen rastinut tämän rankaisemattomuuden ruudun. Turvallisuuspalveluiden tekaistut todisteet tunnettua tutkivaa reportteria Ivan Golunovia vastaan heinäkuussa olivat niin räikeitä ja huonosti hoidettuja – ja synnyttivät sellaisen kritiikkimyrskyn – että Kreml määräsi hänet vapautettavaksi muutaman päivän kuluessa, Sestanovich sanoo.

      Moskovan mielenosoitusten väkivaltainen tukahduttaminen ja oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin mahdollinen myrkytysyritys saattavat hänen mukaansa nyt laukaista kansalaisten keskuudessa yhtä raivoisan reaktion.

      – Presidentti Putinilla oli tapana hoitaa tällaiset ongelmat taitavammin. Hänen diktatuurinsa on pehmeä, ja hän on vain harvoin riskeerannut asemansa massiivisilla pahoinpitelyillä tai verenvuodatuksella – tai liian ilmeisin väärinkäytöksin vaaliuurnilla, Sestanovich toteaa.

      ”Putin on nyt omillaan”
      Nyt Vladimir Putinin tilanne on Sestanovichin mukaan monessa suhteessa aiempaa vaikeampi. Putin ei voi enää tavoitella uutta presidenttikautta ilman, että Venäjän perustuslakia muutettaisiin. Hänen kansansuosionsa on laskenut alhaisimmalle tasolle yli viiteen vuoteen. Hänen Yhtenäinen Venäjä -puolueensa on niin epäsuosittu, että se hävisi vuonna 2018 useita kuvernöörivaaleja ja menettää nyt ehdokkaitaan sitoutumattomille listoille. Maan talous on jähmettynyt stagnaatiotilaan, jonka loppua ei ole näkyvissä.

      – Jotkut tutkijat sanovat, että tässä ympäristössä Venäjän viranomaiset kysyvät kaikilla tasoilla, kykeneekö Putin enää takaamaan institutionaalista ja yhteiskunnallista vakautta – ja heidän henkilökohtaista turvallisuuttaan – kuten ennen. Jos hän ei siihen kykene, vaalien esittäminen vapaina ja reiluina saattaa alkaa tuntua sellaiselta ylellisyydeltä, johon hallinnolla ei enää ole varaa, Sestanovich toteaa.

      Hän pitää mahdollisena, että presidentti Putin lähipiireineen on pian kompastumassa samankaltaisiin virheisiin, jotka ovat aiemmin johtaneet vallanvaihdoksiin Venäjän läntisissä naapurimaissa.

      Koko parikymmenvuotisen valtakautensa ajan Putin on Sestanovichin mukaan nojautunut turvallisuuselimiä johtavien niin sanottujen voimaministeriöiden tukeen. Nyt tämä strategia saattaa kuitenkin olla kääntymässä itseään vastaan.

      – Pitämällä (mahdolliset) tulevaisuudensuunnitelmansa salassa hän on valtuuttanut toiset tekemään omat ratkaisunsa, Sestanovich arvioi.

      Hänen mukaansa jo yksikin Venäjän omiin kansalaisiin kohdistuva väkivaltainen virheliike saattaa nyt johtaa massiiviseen raivoon ja myllerrykseen.

      – Kremlissä lähestytään todellakin tilannetta, jossa jokainen huolehtii vain itsestään.

    • Anonyymi

      Raakaa touhua ryssissä. Eilen kun uutisissa näytettiin miten mielenosoittajia piestiin metrin patukoilla, niin kuin vierasta sikaa, tuli mieleen, että on hyvä asua länsimaisessa demokratiassa, missä tuollainen viranomaistoiminta ei ole mahdollista.
      Kaksi poliisia piti mielenosoittajaa massa ja kolmas hakkasi minkä jaksoi.
      Joku vielä yrittää kehua tuollaista maata.

      • Anonyymi

        Niin ja 700 rauhanomaiseen mielenosoitukseen osallistunutta paikattiin putkaan. On siinä hieno maa. Isot pitää olla putkat siellä, jotta kansa saadaan tarpeen mukaan talteen kaduilta.
        Samaa ihmettelen, jos kuka tuollaista maata vielä koittaa kehua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja 700 rauhanomaiseen mielenosoitukseen osallistunutta paikattiin putkaan. On siinä hieno maa. Isot pitää olla putkat siellä, jotta kansa saadaan tarpeen mukaan talteen kaduilta.
        Samaa ihmettelen, jos kuka tuollaista maata vielä koittaa kehua.

        ennenhän siellä oli Gulag jossa oli jatkuvasti miljoonia ihmisiä. Kymmeniä miljoonia ihmisiä tapettiin, omia kansalaisia.

        Huomaatteko muuten miten Pietarin trollit ryhtyivät heti dumppaamaan uusia keskusteluja päälle kun huomasivat meidän aktivoituneen ja kertovan totuuden Venäjän tämänhetkisestä tilasta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe