Mistä päin Ylivieskaa kannattaa ostaa talo?

Anonyymi

Olen ajokortiton joten syrjäkylille en muuttaisi. Mikä alue olisi rauhallinen, saisi oleskella pihalla ilman että naapurit tulee juttelemaan? Sellainen missä ehkä asuu eri ikäisiä ihmisiä ja naapurihenkeä ei olisi.

20

<50

Vastaukset

 • Koskipuhto ja Kiviojan alueet ovat rauhallisia asua ja elää,samoin Männistönalue.

 • koska keskustan kaikki palvelut on aika pitkälti jo siirtyneet savarille niin autottomalle paras paikka varmaan on pyörreperä tai sen lähialue

 • No tuskinpa löydät tuollaista paikkaa keskustasta. Ainoastaan syrjäkylällä tuollainen on mahdollista. Keskustan ihmisiä häiritsee mopoilu, autoilu, musiikki, kissat, koirat, koiranpaskat, lasten mekastus, ruohonleikkurin pärinä ja oikeastaan ihan vaan se naapurin olemassaolo. Osta auto ja muuta syrjäkylälle, niin saat elää omissa oloissa. On näet kokemusta, keskustasta muutin syrjäkylälle 20 v sitten ja en ole katunut.

  Kaikki naapurit ja koko kylän väki ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta on todella mukavia, eli vastaantullessa tervehditään ja voidaan jutella, jos huvittaa, jos ei, niin ei kukaan pakolla juttele. Ihan saa olla omassa rauhassa tai osallistua yhteisiin juttuihin, jos haluaa. Ei minkäännäköistä riitaa tai erimielisyyttä kertaakaan kenenkään kanssa. Ja omalla hehtaarin tontilla saa olla kyllä täysin rauhassa. Talot halvempia, maisemat mukavammat, ei häiriötä liikenteestä ja nopsasti ajaa Savariin ostoksille. Ikipäivinä en muuta Ylivieskan keskustaan, siellä on rumaa ja ihmiset on lähinnä tympeitä ja valittavat päivästä toiseen mitä turhemmista asioista. Jos haluat oikein ikävästi asua, muuta ihmeessä mihin tahansa Ylivieskan keskustaan tai sen tuntumaan.

  • Haapavedellä on tilaa ja on rauhallista.
   Ja palveluja on runsaasti , jopa enemmän kuin Ylivieskassa.
   Haapavedeltä löysin itselleni ja vuosittain kasvavalle perheelleni hyvän asuinsijan.
   Kirkkojakin on joka lähtöön:
   Iso Kirkko
   Lesta Kirkko
   Ortodoksi Kirkko
   Helluntai Kirkko
   Vapaa Kirkko
   Jehova Kirkko


  • Haapavesi on ankistunut peräläpi. Sinne ei kukaan tahdo. Itsekin muutin sieltä pois, enkä takaisin palaja!


  • Totta,niin se on. Lähialueen paikkakunnista kaikkein ankein,ahdistavin ja hulluin paikka.
   -LinkkuLiisa-


 • Ystävän neuvo: ei mistään. Kuoleva kylä.

 • Jep. älä ees haaveile Ylivieskan keskustasta. Aatteleppa ny järellä: miten voi olla omassa rauhassaan, jos on se 1000 neliön tontti ja naapureita joka puolella? Nii, ei mitenkään, aina on joku pippalo menossa jossain. Jos ei muuta, nii naapurit päättää yhessä tuumin leikata nurmikkoa sunnuntaina. Ja aina on joku nirppanokka valittamassa jostain, puheki kuuluu naapurin pihalta sun pihalle. Ei kukaan normijärkinen tuommosta halua. Rivitaloa tai kerrostaloa et varmaan hakenukkaan, niissähän nyt ei mitään rauhaa oo koskaan. Kaikki on koettu ja nyt muutin syrjäperälle, aaaaah tätä rauhaa ja hiljaisuutta. Täällä sitä nauttii elämästä joka päivä. Käy autokoulu ja hanki auto. Niin halvalla täältä maalta saa taloja, että on varaa autoilla vuosikymmenet ja silti pysyy voitolla. Ei Ylivieskan kokoisen kaupugin keskustassa oo mitään syytä asua. Eri asia jossain isossa kaupungissa, jossa on sitten jo sen verran palveluita, kauppoja , teattereita sun muuta käden ulottuvilla, että sen takia voi jo vähä kärsiäkki haitoista. Mutta tämmösen kyläpahasen keskustassa saa vain haitat, ei mitään hyötyjä.

  • Muuta kerrostaloon ja ota käyttöön kerrostalo asumisen käyttäytymissäännöt. Saat olla rauhassa. Älä tervehdi, kohtele naapuria kuin ilmaa, älä ole huomaavinasi muita asujia. Kulje kadulla sen näköisenä murjottaen ettei kukaan lähesty.
   Näin saa asua keskustassakin uteliaitten ulottumattomissa ja niitä ylivieskassa riittää.


  • Mutta kerrostalossa on AINA häiriötekijöitä, on koettu. Yhdessä rauhallisessa talossa asui lähinnä eläkeläisiä, no se oli sitten sitä, että kaikista elämän äänistä valitettiin ja toisaalta ite hiissattiin rollaattorilla yökauvet ja sehän kuuluu mukavasti alapuolelle. Toisessa talossa räksytti koira, jollakin kolisi sänky patteria vasten kun oltiin aviollisissa puuhissa keskellä yötä, naapurissa oli bileet aamuyöhön, joku oli oksentanut rappukäytävään, naapurista tuli läskisoosin hajut sisälle, joku kessutteli parvekkeella jnejne. Aamuyöllä rupes raktorit auraan katuja ja parkkipaikkoja, Välillä ajeltiin rallia pitkin katuja. Oli näitä tämän kylän surkuhupasia musiikkitapahtumia, joista oli ilo nauttia. Ja milloin mitäkin örvellystä. Ja vieressä ne tuppukylän palvelut, eli ei paljon mitään. Ja tuosta jotku vielä maksaa..!


 • Nämä rauhallisimmat alueet: 1.Männistö 2.Koskipuhto 3.Kivioja...ei mistään liian pitkä matka keskustaan,..Koskipuhto jopa liki Savarin palveluja. Kaikissa näissä omassa asunnossani/omkt asuneena ja yhdessä näistä asun edelleen,..voi suositella ja et kadu.

  • Me asumme myös yhdessä näistä ja olemme tykänneet.


  • Minä asuin ennen Koskipuhdossa ja oli kammottava paikka. Talot kiinni toisissaan, ei mitään omaa rauhaa. Muista ei kokemusta, mutta tuskinpa sen kummempia. Ja matkahan keskustaan ja Savariin on noista kaikista semmonen, että auton tarvii, no Koskipuhdosta ei välttämättä.


 • Ei mistään! Ei tänne kommareiden sekaan kannata muuttaa. Osta ennemmin vaikka Nivalasta, siellä on paljon ystävällisempiä ihmisiä ja eivät ainakaan kadehti toisiaan....

  • Hahah, hyvä provo. Kateellisempaa ihmistä kuin nivalalainen ei löydy tästä maasta!


 • Keskustasta en kyllä osaa suositella aluetta. Itse koettuna Koskipuhto, Niemenranta, Kivioja ja "ydinkeskusta". En tykännyt noista mistään. Liian ahdasta mulle, mutta eihän se ahtaus kaikkia haittaa, joten makuasia tämä taitaa olla. Raudaskylällä viihdyn, on tilaa ja tämän seudun paras luonto. Opistolla toimintaa, koulullakin ja vireä kyläyhdistys. Voi harrastaa monenlaista ja ihmiset on mukavia. Ja kun täällä jotain järkätään, niin paikalla on väkeä kuin konsanaan Nivalan tapahtumissa. Ykassahan on aina se ongelma, että tapahtumia kyllä järkätään, mutta ei ole yleisöä/osallistujia. Ei tämäkään unelmapaikka ole, mutta ihan ok. Jos olis kauppa ja busseja kulkis vähän tiheämmin, niin olis aikalailla hyvä paikka. Pärjää kohtuullisesti ilman autoakin, kesällä huonommin. Pyörällä kyllä polkasee joko Ykaan tai Nivalaan. Ja huomaa kylän maineen siitäkin, että talot menee yleensä nopeesti kaupaksi, ellei talossa ole jotakin ongelmaa tai selvästi ylihintanen.

 • Jaa Maajussit ajaa pashaa pellot lainehtien,Sinä hankit puhdistamon tai liityt viemäriverkkoon jos mahdollista. penikat rällää mopoilla ja autoilla sekä traktoreilla verottomalla polttoaineella. on pärinää kuin moottoriradalla. Milloinhan joku jää noiden talonkokoisten traktoreiden alle!

 • Kyllähän se totuus on että Koskipuhto,Kivioja ja Männistönalue.,rauhallisuuden vuoksi,Männistössä paljon vahnhuksia,että saattaa olla että sieltä vapautuu omkt myyntiin. Hyviä alueita asua ja joka alueelta pyöräillen tai reippaammat kävellen keskustaan. Kaikista alle 1.5km matka kaupoille,paisti savarin alue on kauempana(Koskipuhtia liki sekin). Mutta keskustassa Halpa-halli,Sale,Mustikka,Apteekki,Kotipizza,Sibel ym,ym...kaikki mitä tarvitsee.
  -Anssi&porukat

 • Lapsuuden/teini-iän Koskipuhdossa omkt asuneena ja nuorena aikuisena ydinkeskustassa asuneena ja sitten omassa osakkeessa Kiviojalla asuneena ja keksi-iän ylittäneenä omassa omkt Männistössä asuneena(edelleen),voin suositella Koskipuhtoa,Kiviojaa ja Männistönaluetta. Keskustassa ja kerrostalossa en viihtynyt.

 • Voi hyvä ihminen, älä nyt vaan muuta tämmöselle rupupaikkakunnalle. Täällä kun ei ole yhtään mitään. Keskusta on suoraan Neuvostoliitosta ja nuo asuinalueet sen ympärillä pelkkää slummia. Ylivieskassa ei ole mitään eikä tule mitään, vähän aikaa vielä sitkuttaa, mutta kohta alkaa väestökato, se on varmaa. Koulutusta ajetaan alas koko alueelta, Oulaisista lakkautettiin synnytysosasto, Ylivieskasta Visala, koko läntti ympäröidään tuulivoimateollisuudella, eli ei ole sitten enää luontoakaan. Mitähän tänne jää? Pöhköpäitä. Haluatko olla pöhköpäitten joukossa? Tietysti, jos et mitään vaadi ja tykkäät kepusta ja kaikensorttisista uskovaisista ja tekouskovaisista, niin sitten tää on just sun paikka. Mun ei ole ja siksi lähden etelään.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.