Quuppa 2019

Anonyymi

"Dingon entinen rumpali Juha Seittonen on kesätöissä Kuusankoskella ja asuu kesämökillä Jaalassa — Quuppana tunnettu muusikko aikoo muuttaa muutaman vuoden päästä Kuusankoskelle ja haaveilee uuden bändin perustamisesta: ”Minua saa tulla nykäisemään hihasta”, hän lähettää terveisiä kouvolalaisille muusikoille

Juha Seittonen työskentelee kehitysvammaisten asumisyksikössä Kuusankosken Kettumäellä. Hän tutustuu näin tulevaan kotiseutuunsa."

************
Löytyykö keneltäkään koko juttua (on maksumuurin takana)?

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/e377bc82-d061-47b8-8e03-47c3fb62de21

15

303

  Vastaukset

  • Onks tää se löylyquuppamies?

   • Öhhöhöö. Tsaijjaijjai. Aaijjaijjaaaa....


  • Monessa kirjastossa pystyy lukemaan digiversioita maakuntalehdistä. Sama juttu on ainakin Kymen ja Kouvolan sanomissa. Itse en ole vielä ehtinyt käydä lukemassa, kiinnostaa myös onko jotain mainintaa miksi lopetti dingoilun 2017.

  • En ole itsekään lukenut koko juttua kun vain alun maksumuurin takia. Käy kuitenkin selväksi ettei suuremmin haikaile Dingo-vuosia. Olisi kuitenkin kiintoisaa tietää kanssa miksi ei pidempään jatkanutkaan bändissä silloin 2017. Tietääkseni ei tullut riitoja kun Pepen kanssa joskus keikan jälkeen juttelin ja kysäisin asiasta. Joko siviilitöiden ja soittamisen väliin ei paljoa aikaa jäänyt tai rannevaivojen takia. Ehkä se Petenkin lopettaminen bändissä vaikutti tähän. Ainakin kertoi comeback-haastatteluissa nauttivan soittamisesta ja se käy tuossakin haastattelussa ilmi kun haluaa soittamista jatkaa kuitenkin.

   • Paskoivat sen comebackin melkein niin täysin kuin vaan voi. Joku v*n pystyyn kuollut salonkihuonekiertue vetäistiin älykkäistä managementtihihoista, kun oli kaikkien aikojen saumat tehdä vielä jotain hienoa ja jopa kantavaakin hyvävireisellä klassikkokokoonpanolla. Neumannin säätämiset ja hakemiset tietysti toivat omat haasteensa myös, mutta ensimmäinen syy epäonnistumiseen olivat typerät toteutukset jo lähtökohtaisesti...


  • Eipä tuolla sinänsä ole merkitystä, Dingon nykyinen rumpali kun on ihan maailmanluokan soittaja.

   • En tiennytkään, että Paganinikin soittaa nykyään nyky-"Dingossa". Eipä tuolla sinänsä ole merkitystä.


  • Jutussa Quuppa kertoilee kesätyöstään Kuusankoskella kehitysvammaisten parissa ja aikoo tulevaisuudessa muuttaa Kouvolaan asumaan, omakotitalon tontti on jo hommattuna. Dingossa lopettamisesta v. 2017 suora lainaus: ”Viimeisen Dingo-keikkansa Seittonen soitti bändin kiertueella joulukuussa 2017. Sitten hänelle riitti. Soittaminen oli hauskaa, mutta taustalla oli liikaa kaikkea ikävää, josta Seittonen ei välitä puhua. Hän ei ole ollut enää tekemisissä bändin muiden jäsenten kanssa.
   - Ennen viimeisintä comebackiämme en ollut pitänyt Neumanniin yhteydessä 15 vuoteen. Kemiamme eivät enää kohtaa, eivätkä kohdanneet kiertuellakaan.” …

   ”Dingo-aikaan liittyy kuitenkin paljon likapyykkiä, jota olemme joutuneet pesemään keskenämme. ” Tässä taitaa viitata etenkin 80-lukuun.
   Jutun mukaan Quuppa treenaa soittamista aktiivisesti edelleen, ei kuulu tällä hetkellä mihinkään bändiin, mutta leikittelee ajatuksella soittohommiin paluusta Kouvolassa rocktriossa, jossa on nuori ja nälkäinen kitaristi.

   • Kiitoksia tiivistelmästä. Onpahan surkea juttu että vika oli kuitenkin henkilökemioissa. Quupan esiintymistä 2017 oli ilo seurata.


  • Samaa mieltä, että oli kyllä comeback-kiertueen ilopillereitä ja muutaman kerran sai jutuillensa nauraa kun ihmisiä tervehti keikkojen jälkeen, että ikävöimään häntä jäi, mutta ymmärrän toki jos vuosikausia kestäneet henkilökemiat eivät kohdanneet edelleenkään. Jos Nipa suunnittelee 60-vuotisjuhlakonserttia syksylle niin ei taida Pete ja Quuppa osallistua juhlallisuuksiin. Olikohan Petellekin sama ettei enää kemiat kohdanneet? Hän on toki luonteeltaankin muuttunut uskoontulon myötä. Täytyy kuitenkin Quupalle toivottaa kaikkea hyvää jatkoon ja toivottavasti muusikonurakin jatkuu toisten projektien perästä. Mielellään soittoaan katselisin jatkosakin.

  • Vaikka Nipan ja Quupan kemiat ei kohdanneetkaan, niin jotenkin toivoisin, että Neumann kuitenkin kutsuisi hänet ja Peten 60 v juhlakonserttiinsa edes katsojiksi. On sitten heidän asiansa tulevatko paikalle. Harras toive toki on, että molemmat herrat nousisivat lavalle Nipan, Jontun ja Pepen kanssa vetäämään Dingo-biisejä.

   • Lähti kuin Quuppa Dingosta.


  • Jos ihan totta puhutaan niin ei quu enään pysynyt taimissa Dingo keikoilla, oli liikaa kiilausta ja laahausta. Uskoisin että se oli Nipalle ikävä yllätys. Itseasiassa Dingohan kuulosti jopa hyvältä silloin kun siinä soitti niitä Virolaisia soittoniekkoja. Kävin katsomassa muutaman keikan ja bändi oli todellakin iskussa. Itselleni olikin melkoinen yllätys että juuri kun Dingo oli nousemassa takaisin pinnalle niin kokoonpano vaihtui alkuperäiseen. Toki tuollainen nostalgiatrippi tuo hetkellisen piikin suosioon mutta se nopeasti laantuu jos ei mitään uutta saada aikaiseki. Virolaisten kanssa olisi varmasti uutta musiikkia tehty jos sillä kokoonpanolla olisi jatkettu. Dingohan kävi Virossakin keikoilla noihin aikoihin ja sielläkin oli suosiota melkoisesti, onhan Rebane siellä kuitenkin julkkis ja kitaristina lienee yksi parhaista ainakin täällä pohjoisen perukoilla. No ei tämä nykyinenkään kokoonpano huono ole, harmi vain että mitään musiikillista uutta annettavaa se ei ole pystynyt julkaisemaan.

  • Itse asiassa havaitsen Quupan sanoissa ristiriitaa aiempiin sanomiisiinsa. Esimerkiksi jos kertoo ettei ollut missään yhteyksissä Nipan kanssa 15 vuoteen ennen paluuta. Kuitenkin noin 3 vuotta ennen paluuta olivat tavanneet radiohaastattelussa ja tehneet sovinnon ja sitä hehkutettiin mediassakin suuresti. Paluuhaastatteluissa niin hän kuin muutkin jäsenet hehkuttivat kuinka ryhmähenki taas toimii ja soittaminen tuntuu hyvältä. Toki keikkoillakin sen aisti ja palaute yleissösäkin oli loistavaa. Eipä sitä tosin koskaan voi tietää mitä kytee pinnan alla. Nipaa kohtaan kyllä kaikella kunnioituksella kun on suurimpia sankareita ja idoleita musiikillisesti. Idolitkin kuitenkin ovat vain ihmisiä ja eikä taiteilijasielut tunnetusti aina niitä helpoimipia luonteeltaan ole.

  • Joo, taitaa Nipa Neumann olla ainoa Suomalainen artisti joka tienaa noin hyvin vanhoilla hittibiiseillä. Näköjään biisit kannattaa tehdä itse eikä tilata muilta säveltäjiltä/sanoittajilta. Onnistuessaan kuten Nipalle on käynyt vanhat hitit tuo leivän pöytään vielä vuosikymmenien päästä julkaisemisesta. Tuskin Nipa on levotonta tuhkimoa tai autiotaloa tehdessään voinut mielessään edes uneksia että nämä rallit soivat radioissa ja keikoilla vielä 2020-luvulla.
   Tuossa kun katselin soittolistoja niin joka päivä soi levoton tuhkimo, autiotalo ym. biisit jollain radiokanavalla, se osoittaa että materiaali on kestänyt aikaa hämmentävän hyvin. Vielä kun tulisi päivä että Dingo julkaisisi hyvän uuden biisin niin se olisi hienoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4973
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   143
   4089
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3027
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   43
   1983