Töitä ei saa

Anonyymi

Saa turhaan tehdä hakemuksia, kun mihinkään ei pääse töihin.
Ei edes kukaan soita

43

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miltä alalta olet hakenut?

    • Anonyymi

      Mitä osaat? Ovatko koulutodistukset kunnossa? Entä asenne? Ollessani tehtävässä jossa päätin meille töihintulevista, jo ensimmäiset sekunnit usein ratkaisivat, onko hakija oikeaa ainesta meille.

    • Anonyymi

      Olet yrittäjien mustalla listalla.

    • Anonyymi

      Olet väärällä paikkakunnalla.
      Ei Savonlinnasta kukaan saa oikeita kunnon töitä

    • Anonyymi

      Riippuu alasta. Käsillä tekevistä on jopa puutetta, mutta siistit sisähommat eivät vedä.

    • Anonyymi

      Sanoisin että töitä kannattaa kysellä paikanpäältä tai soittamalla, yrittäjät hukkuu hakemuksiin ja todennäköisesti ei edes lue suurinta osaa

    • Anonyymi

      Niin. Töihin ei Savonlinnassa pääse jos ei ole kenenkään tuttu, sukulainen tai piireissä pyörinyt. Myöskään ei pääse jos ei ole työkkärin töihin työntämä, vaan hakee ihan itse. Tällöin ei auta, vaikka olisi kuinka pitkä työkokemus hankittuna muualta Suomesta ja vielä korkea koulutus.

      • Anonyymi

        Joo totta, piireissä pyörineet otetaan kun vaan kysyy, vaikka ois miten suhina työntekijä, sosiaaliset piirit vaikuttaa, jos olet vain hiljainen ymähtelijä kotona, et käy missään tai harrasta mitään, ei onnaa


    • Anonyymi

      On Savonlinnassa tällä hetkellä avoimia paikkoja sähkö- ja elektroniikka alan kokoonpanotöihin. Nämä ovat toki niitä palkkahaitarin alimman luokan töitä, joihin moni ei mene kuin pakosta, mutta tätä olisi nyt Savonlinnassa tarjolla.

    • Anonyymi

      Ei minullakaan ole töitä, eikä kukaan soita. Maailma on kova ja armoton.

    • Anonyymi

      Onnea, onnea Hämeenlinnasta. Onhan meillä edes Linna.

    • Anonyymi

      Maailman laajuinen taantuma puskee päälle. Se hienoinen kasvu teollisuudessa, joka Savonlinnassa koettiin uhkaa nyt katketa tyystin tänä syksynä. Kaupanala onkin supistunut kaiken aikaa, varsinkin kivijalan osalta mm. keskustasta. Vienti ensimmäisenä kärsii.

    • Anonyymi

      Voi pojat, kun on kohta kovat ajat! Seuraava lama uhkaa olla syvempi ja pitempi kestoinen, kuin vuonna 2008 alkanut. Ikävä edes miettiä, että miten se runtelee jo ennenkin pulassa olevaa Savonlinnan yrityskenttää.

    • Anonyymi

      Kuka viittii ees tehdä duunii kun erilaisilla tuilla pärjää paremmin ja voi loikoilla... Näin meillä nykysuomessa...

    • Anonyymi

      Works hakee metallimiehiä laidasta laitaan

    • Anonyymi

      Soitathan itse ja haet työtä vai odotteletko vaan rauhassa?!
      Aktiivisuutta tarvitaan nykyään enemmän ja enemmän ... nopeat syövät hitaat ja koulutetut syövät kouluttamattomat!
      Opiskelu kannattaa aina, jos vaan jaksat.

    • Anonyymi

      Mitä sitte? Robottiaikakaudelle on kiire siksikin, kun yksilön vastuita on helpompi syytellä. Loppu tulee nopeammin kuin aavistus.

    • Anonyymi

      Jahas, että sellaiset ongelmat työn haussa.

    • Anonyymi

      Koulutuksen yli ihannointi on johtanut siihen, että maassamme alkaa olemaan käsillä tekijät tyystin loppu. Eläköityvien tilalle ei löydy osaavia nuoria, kun kaikki on vaan painellut pienen ikänsä tietoteknisten laitteiden nappeja tai ruutuja. Tämä näkyy selvästi mm. tässä Andrizin tilanteessa ja joka puolella maata on sama juttu. Myös suorittavatyö on monista nuorista noloa, kun jokaisenhan pitäisi saada se maisemakonttori ja vähintään 7000 palkkaa, jo heti lähdöstä ja puku päällä kekkalehtaa. Tähän tämä on mennyt ja päin takapuolta ollaan menossa.

      Eräs kaivinkoneyrittäjä kertoi, että edes lapiomiestä ei nykyisin löydy työmaille apumiehiksi. Ei tarvitse mitään koulutusta, kunhan vaan on reipas ote työhön. Työttömiä on, mutta kukaan ei suostu lähtemään.. Ja tämä tarina on täysin tosi!

      • Anonyymi

        Tähän on myös syyllinen yhteiskunnan tarjoamat tuet eli heikon palkan alalle porukka ei lähde sillä saavat saman ilmaiseksi


    • Anonyymi

      Kannattaisikos maksaa parempaa palkkaa, että löytyisi työntekijöitä. Jos saa nälkäpalkkaa, johon joutuu, tullakseen palkalla toimeen, hakemaan lisäksi tukea yhteiskunnalta, niin eipä ihme, että innostuneita ei löydy.

      Paljonkos niistä pienistä postilaisten palkoista olikaan tarkoitus leikata?
      Samalla kun postin johtaja Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa eli 12 kuukaudelle jaettuna tämä on yli 82 000 euroa kuukaudessa bonuksineen ja kannustinpalkkioineen.
      Perheelliset postilaisetkin joutuisivat leikkausten jälkeen turvautumaan Kelan apuun!
      Millaista palkkaa maksaisikaan se kaivinkonyrittäjä sille lapiomiehelle?

      • Anonyymi

        Pistäkää hanttiin, eihän tuossa Malisen touhussa oo päätä ei häntää!
        Miten ilkeää?

        Kansalaisliike pystyyn!

        Keksikää paikka missä tavataan ja milloin!
        Yhdessä tuumin saadaan asiaan korjaus!


      • Anonyymi

        Tiedän yhden kaivinkoneurakoitsijan lapiomiehen. Sähkökaapelitöissä ja saa 18,- lisät/tunti.
        Oli kuulemma vaikea löytää, mutta nyt sellainen 50-kymppinen on jo reilun kuukauden ollut.


    • Anonyymi

      Koneistajia etsitään urakalla, kirjanpitäjistä on pulaa, metalliosaajia etsitään, nuoria rakentajia tarvitaan eläköityvien tilalle, myyjiä etsitään, isännöitsijöitä tarvitaan.. tähän päälle Savonlinnassa on kymmeniä vanhoja yrityksiä myynnissä, saa toimialan itse valita, jos on uskallusta ja ideoita olemassa.

    • Anonyymi

      Suurena ongelmana Savonlinnassa ja koko maassa on se, että työ on voimakkaasti muuttunut erikoisosaamisen suuntaan hieman joka alalla. Eläköityvät ovat tietenkin oppineet siellä itse työssä ollessaan erikoistaidot, sekä moni kouluttautunut työn ohessa. Nyt kun tällainen ihminen jää eläkkeelle, niin hups!, eipä löydykään suoraan koulunpenkiltä tai kortistosta valmista ammattilaista, joka heti päivästä yksi alkaa tekemään tuottavaa työtä.

      Nostan hieman syyttävää sormea myös yrittäjien suuntaan. Odotetaanko liian valmista ja kun ei löydy, niin itketään lehtien palstoilla kurjaa maailmaa. Pitäisikö ennakoida ja ottaa hyvissä ajoin joku opettelemaan hommiin? Kyllä, kustannuksia tulee, mutta kun ei taida olla mitään muuta mahdollisuutta, kerta suoria osaajia ei tunnu löytyvän. Yritys joka ei löydä työntekijöitä ja kykene vastaamaan kysyntään on näivettymisen tiellä. Siitä se alkaa. Joku ratkaisu on aivan pakko tähän kohtaanto-ongelmaan löytyä ja se ei löydy niin, että yrittäjät ja työttömät kaivavat poterot, josta huudellaan ja syytellään toisiaan. Kumpikin kun tarvitsevat toisiaan!

    • Anonyymi

      Suurin asia työttömyydelle on Suomen Sosialidemokraattinen Puolue. Yleissitovat Tessit pois, paikallinen sopiminen kunniaan ja palkkajoustot käyttöön. Yritykset investoivat ja hyvinvointi lisääntyy. Lisäksi irtisanomisia tulee helpottaa merkittävästi.

    • Anonyymi

      Jos sosiaaliturva ei paljoa muutu, niin tessien poistot matalapalkka-aloilla ei saa positiivista vaikutusta työllisyyteen. Mitä vähemmän tietyissä ammateissa maksetaan, sitä haluttomampia ihmiset on sinne lähtemään, varsinkin jos erilaisia tukia saa saman tai jossain tapauksissa jopa enemmän sinne kotiin. Ei työtätekevää köyhälistöäkään kannata synnyttää, ei siitä mitään positiivista seuraa ja siinäkään ei mielestäni ole järkeä, että ihminen käy työssä, mutta saa niin pientä palkkaa, että sitä kompensoidaan sitten valtion avustuksilla.

      • Anonyymi

        Tämä on sitä kokoomuspolitiikkaa. Ovat firmoissa saamapuolella, ja siinä välissä on se työläinen, joka tekee tuloksen, mutta toimii samalla bulvaanina. Firma jakaa hirveät bonukset omistajille, mutta se mikä pitää köyhän elämässä kiinni ei ole työ, vaan kela.
        Kelan kulut nousee kuin raketti, ja seuraava vaihe on se, että kokoomus alkaa ajaa alas kelan toimintoja "liian kalliina", samaan aikaan mättävät firmoista rahaa taskuun toisella kädellä. Saadaan aikaan kahtiajako kansakuntaan, ja seuraavana meille kävelee vihreät miehet toreille, koska on mellakoita ja jakautunut kansa. Ei ole rahaa ostaa aseita, koska rahat on eliitin taskussa.
        Tässä on jotain aika perustavanlaisesti pielessä verrattuna kokoomuksen alkuperäiseen aatemaailmaan.


    • Anonyymi

      Miten niin ei saa töitä? Oletko miettinyt, että hakemuksissa on jotain vikaa mahdollisesti? Onko työtodistukset kunnossa edellisistä työpaikoista, entä koulutus?
      Monella firmalla on jatkuvasti työpaikkoja täyttämättä. Meilläkin poika sai lopputilin eräästä firmasta juuri ennen koeajan päättymistä, niin pojalle löytyi heti seuraavana päivänä uusi työpaikka toisesta firmasta, kun vain soitti heti ilmoitetusta työpaikasta.

      töitäkyllälöytyytekevälle

    • Anonyymi

      Kohta alkaa olemaan työttömille kaupungilla ja kaupungin hallinnoimissa yrityksissä ja yhdistyksissä töitä. Uusi hallitus on nostamassa palkkatuen jopa 70%:iin, joten kohta ei kannata muita ajatellakaan enää töihin. Toki palkkatuessa on kaiken aikaa ollut se epäkohta, että kun tuki loppuu, niin henkilö passitetaan taas kortistoon ja tilalle otetaan uusi tekijä, joka tuo tuen mukanaan. Ei ole tarkoituskaan koskaan ketään palkata pelkästään "omalla rahalla". Näin ainakin julkisella puolella toimitaan valtaosin. Yksityisellä sektorilla useammin palkkatukea saanut henkilö jatkaa työssä palkkatuen jälkeenkin, mutta ylipäätänsä palkkatukea käytetään erittäin niukasti yksityisellä puolella.

    • Anonyymi

      Kumpi parempi työttömyystuki vai palkkatuki?!

      Eikös palkkatuesta hyödy kuitenkin aina työtön ihminen, joka saa työtä ja samalla kyseinen työnantaja, joka saa sitä palkkatukea!
      Onhan se nyt oikein, ettei sitä palkkatukeakaan voi saada vuosikausiksi sen enempää yksi ja sama työtön kuin yksi ja sama työnantajakaan.

      Mikähän siihen on muuten syynä, että yksityiset työnantajat käyttävät palkkatukea hyväkseen niukasti???

      • Anonyymi

        Yksityinen työnantaja kokee sen tuottamattomaksi, koska ensin on älytön paperirumba ja tämän lisäksi pitää ottaa joku tuottava työntekijä neuvomaan uutta alkuun, joten se tulee kalliiksi siitäkin huolimatta, että jostakin saa vaikka 50% palkkatukea. Kunnallahan tämä raha kun ei mene kenenkään omasta pussista, niin "ei sillä niin väliä"...

        Tarkoitin sitä, että kaupungin ja sen hallinnoimien yhdistyksien moni työpaikka perustuu pelkästään sille, että valtio maksaa palkat suurelta osaltaan. Siellä kierrätetään aina sellaisia tyyppejä, jotka tuovat tuet mukanaan vaikka luulisi näin järjellä, että kun sinne otetaan joku tuettu töihin ja hän oppii työt, niin olisi järkevää jatkaa hänen työsuhdettaan eikä alkaa taas jotain tukia saavaa opettamaan aivan alusta työn tekoon. Ehkä juuri tähän perustuu se ero yksityisen ja julkisen käyttäytymisessä, mitä tulee työn jatkumiseen tukijakson jälkeen. Yksityisellä paljon useammin jatketaan normaalilla työsuhteella tukijakson jälkeen, jos vaan työntekijässä on potentiaalia. Julkisella potentiaalisetkin passitetaan kotia, kun tuet lakkaavat.

        On tietenkin hyvä, että palkkatuki on olemassa. Yllä lueteltujen ongelmien vuoksi sen lopullinen hyöty työllisyysasteen näkökulmasta on heikko.


    • Anonyymi

      Palkkatuen tarkoitus on lisätä pitkäaikaisia työpaikkoja ja tartuttaa heikommassa työllistymisen asemassa oleville niihin mahdollisuus päästä käsiksi. Tämä ei juurikaan toimi.

    • Anonyymi

      Palkkatuki-paperirumbahan on poistumassa, kun palkkatukeen oikeutettu työtön palkkatukeen oikeutettu työnantaja kirjautuvat netin kautta kyseiseen ohjelmaan. Olen ymmärtänyt, että Rinteen hallitus on tekemässä kyseistä uudistusta.
      Palkkatuen avulla työtön pääsee edes väliaikaisesti työhön, mutta kun sopiva työntekijä ja sopiva työnantaja kohtaavat, voi syntyä pitkäkin yhteistyö.

      Mieluummin palkkatuettu työ kuin työttömyyskorvaus!

      • Anonyymi

        Näin juuri, se on etenkin pitkäaikaistyöttömälle hyvä juttu. Toisaalta yhdyn siihen samaan pelkoon ylempänä kirjoittavan kanssa, että mitä enemmän näitä tukijuttuja on tarjolla, sitä useampi työpaikka tulee pyörimään tukien varassa, nekin, jotka voisivat toimia ilman tukia. Valtion perimmäinen tarkoitus on saada ihmiset töihin ja nettomaksajiksi. Tukityöllistetyistä vain hyvin harva tällaiseksi koskaan päätyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin juuri, se on etenkin pitkäaikaistyöttömälle hyvä juttu. Toisaalta yhdyn siihen samaan pelkoon ylempänä kirjoittavan kanssa, että mitä enemmän näitä tukijuttuja on tarjolla, sitä useampi työpaikka tulee pyörimään tukien varassa, nekin, jotka voisivat toimia ilman tukia. Valtion perimmäinen tarkoitus on saada ihmiset töihin ja nettomaksajiksi. Tukityöllistetyistä vain hyvin harva tällaiseksi koskaan päätyy.

        Valtion talouden näkökulmasta mahdollisimman monen täytyisi työllistyä yksityiselle sektorille, ilman tukia. Tämä Rinteen hallitus kaavailee näistä tukityöllisistä pelastajaa 75%:n työllisyystaivoitteeseen, mutta valtion taloutta se ei vie parempaan suuntaan, jos ihmisille/yritykselle maksetaan tukea siitä, että se käy työssä.


    • Anonyymi

      Eipä se mitään kun Rinne antaa köyhimmille 84 ekua hanskaan ensivuonna.

    • Anonyymi

      Palkkatuki hyvä porkkana työnantajalle, joka työllistää työttömän!
      Eihän sitä palkkatukea saa tietenkään jatkuvasti palkan maksuun, mutta työnantajalle hyvä tilaisuus saada työttömästä tarvitsemansa varmuus, onko työntekijästä palkattavaksi vakituiseen työsuhteeseen.
      Pitkäaikaistyöttömille työllistyminen todella tärkeää myös henkisesti.

      Toivottavasti yrittäjät eivät nyt ala kadehtimaan toisiansa palkkatuella työllistettävistä, vaan ryhtyvät rohkeasti työllistämään työttömiä!

    • Anonyymi

      Ei tässä tukityöllistämisessä ole loppupeleissä kyse mistään muusta kuin tilastokikkailusta, leikkityöpaikoilla saadaan viralliset työllisyysluvut näyttämään mukavilta poliitikkojen silmään jotta voidaan kehuskella hallituksen toimilla etenkin vaalien lähestyessä. Ketään päättäjää ei oikeasti kiinnosta työllistyykö kukaan palkkatuen kautta, hävitöntä touhua sanon minä.

    • Anonyymi

      Tänään 00:59 - eipä niin loppupeleissä, kun sitä palkkatukea ei saa yksikään työnanataja jatkuvasti sen enempää kuin yksi ja sama työtönkään ei ole siihen oikeutettu!
      Sehän se tietysti kyrsii, mutta ei sillä palkkatuella olekaan tarkoitus maksaa kenenkään palkkaa jatkuvasti!!!

    • Anonyymi

      Siinä palkkatuessa on yksi tärkein homma, että se työtön saa TÖITÄ 'sillä työttömyyskorvauksellaan' eli työtön ei saa työötömyyskorvausta tekemättä mitään ja se kyseinen työllistävä työnantaja saakin palkkaukseen tukea valtiolta.
      Jokainen normaali työkykyinen työtön on mieluummin työssä kuin työttömyystuella, se kannattaisi aina kaikkien työttömien mollaajien muistaa!
      Nyt on valtiovalta tehnyt helpoksi työllistää työttömät, joten hopi hopi työnantajat!

      • Anonyymi

        Kysehän ei ole ollut missään tapauksessa työttömien mollaamisesta vaan siitä, että kun erilaisia tukia mahdollistetaan, niin sellaisetkin työt alkavat olemaan "tukitöitä", jotka muutoin toimisivat ilman tukia. Tämä rapauttaa osaltaan yhteiskunnan taloutta ja satun tietämään mistä puhun, kun eräs tuttavan lapsi oli tässä kaupungissa 9 kuukautta palkkatuetussa työssä ja hänestä kovin pidettiin ja pomokin sanoi, että jos olisi hänestä kiinni, niin hän palkkaisi heti vakituiseen työsuhteeseen, mutta kun ylempää on annettu määräys, että pitää kierrättää siinä tehtävässä työttömiä, joista saadaan palkkatuki ja mielellään se 50%. Ja miten paljon julkisella puolella on nykyään noita tehtäviä, jotka perustuvat palkkatukeen..?

        On tietenkin hyvä varsinkin osatyökykyisille tai pitkäaikaistyöttömille, että he pääsevät tuota kautta työnsyrjään kiinni, tottakai. Mitä olen kuullut, niin palkkatuki on levinnyt siten, että sitä käytetään nykyään runsaasti myös vähemmän aikaa työttöminä olleisiin eli niihin, jotka mahdollisesti työllistyisivät ilman tukeakin. Tukea siis käytetään osittain väärin ja tästä olen purnannut.


    • Anonyymi

      Lie Savonlinnassa ihan hävytöntä peliä, jos joku saa välillä ihan työpaikan pelkästä työttömyyskorvauksen sijasta! Puuttukohan moneltakin normaali aivotoiminta savonlinnalaisuudessa katkeruudessa??!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe