Mistä pakkoruotsissa on kyse

Anonyymi

Pakkoruotsin vastustamisessa ei ole kyse pelkästään lasten ja nuorten oikeudesta valinanvapauteen vaan kyse on myös demokratian puolustamisesta. Reilusti yli puolet Suomen kansasta vastustaa pakollista ruotsinkielen opetusta vapaaehtoisen ja omavalintaisen ruotsinkielen opetuksen sijaan.

186

109

  Vastaukset

  • Yli puolet ruotsinkielistäkin epäilee pakkoruotsin mielekkyyttä. Vapaavalintaisena opiskelijoita olisi tarpeeksi.
   Pelkästään ruotsinkielisetkin riittäisivät oman maan tarpeisiin. Onhan ruotsinkielisille kiintiöt lääketieteelliseen, oikeustieteelliseen ym. ja maassa on monta ruotsinkielistä oppilaitosta ja yliopistokorkeakoulua.
   Pakkoruotsin pakottaminen koko ikäluokalle on hukkainvestointi, joka tulee kalliiksi muutenkin kuin verorahasyöppönä.

   • Osa suomenruotsalaisista ymmärtää hyvin että pakkoruotsi on aivan yhtä turhaa ja vastenmielistä kuin se että koko kansa pakotettaisiin pänttäämään esim. pakkosaamea tai romaanien kieltä.


   • "Pakkoruotsin pakottaminen koko ikäluokalle on hukkainvestointi, joka tulee kalliiksi muutenkin kuin verorahasyöppönä."

    Myös EK haluaa eroon pakkoruotsista, sillä se kaventaa maan kielivarantoa joka taas heikentää kyvykkyyttä kansainvälisillä markkinoilla.


   • räkäpää kirjoitti:

    "Pakkoruotsin pakottaminen koko ikäluokalle on hukkainvestointi, joka tulee kalliiksi muutenkin kuin verorahasyöppönä."

    Myös EK haluaa eroon pakkoruotsista, sillä se kaventaa maan kielivarantoa joka taas heikentää kyvykkyyttä kansainvälisillä markkinoilla.

    EK tietää


  • On selvää että enemmistön mielipidettä pitää kunnioittaa. mikään muu ei tule kyseeseen demokratioissa. Lapsiemme ja nuortemme pakottaminen turhaksi koettuun pakkoruotsiin heikentää kilpailukykyämme niihin maihin verraten joissa lapset voivat opiskella vapaaehtoisia ja omavalintaisia kieliä jotka kiinostavat ja hyödyntävät lopulta koko maata.

  • Aikaa ei voi siirtää takaisin 1600-luvulle edes kielipakolla se on mennyttä aikaa

   • Voi niitä aikoja.

    Suomessa oli suuret kuolonvuodet
    Ja mitä rakas naapurimaamme Ruotsi teki.....?....

    Ei mitään.

    Antoi alempirotuisten itämaalaisten kuolla nälkäänsä.


  • Koska maassa on häviävän pieni suomenruotsalainen kielivähemmistö (n.4.7%) joista suurin osa puhuu ja ymmärtää myös suomenkieltä on virkamiesruotsin vaatimuskin TÄYSIN kohtuuton, etenkin niissä kaupungeissa ja kunnissa joissa ruotsinkielisiä ei asu ensimmäistäkään. Pitää myös muistaa että kaikkien suurkaupunkiemme suomenruotsalaiset puhuvat sujuvaa suomenkieltä koska kauppakieli ja muu arkiasioiminen tapahtuu suomenkielellä. Voidaan siis arvioida että suomenkieltä taitamattomien suomenruotsalaisten määrä on alle prosentin luokkaa ja heistäkin suurin osa asuu mantereen ulkopuolella, ja heitäkö varten virkamiesruotsi. Se on paitsi surkuhupaista niin myös järjetöntä ja epäoikeudenmukaista suomenkielisiä kohtaan !!

   • Mutta jotenkin svekomaanit pystyy ohjailemaan suomenkielisiä hönöjä, joilla poliittista ja taloudellista valtaa, niin että kirottu valtiollinen pakkkoruotsitus haittaa lastemme kehitystä ja identiteettiä. Puhtaasti valtapoliittinen sadistinen kontrolliväline.

    Menkää lapset ja nuoret ruotsilakkoon, katotaan mikä sitten on svekomaanien isku, ja tiedotetaaan maailmalle ja EUlle !

    Antti pakkoruotsittaja arvopohja morkkas unkaria oikeusperiaatteista HAH mikä tekopyhyys voi v****u !


   • Yleisradion Taloustutkimuksella teettämän, elokuussa 2013 julkaistun kyselytutkimuksen mukaan 63 prosenttia suomalaisista kannatti ruotsin muuttamista vapaaehtoiseksi kouluaineeksi. Tuo oli 2013. Tänä vuonna reilusti yli 70 prosenttia vastasi gallubiin kannatavansa ruotsinkielen tasa-arvoistamista muiden kielien rinnalle siten että sen voisi valita vapaaehtoisena kielenä. Silti SDP ja ruotsalainen kansanpuolue palauttivat pakollisen ruotsinkielen kirjoittamisen ylioppilastutkintoon?!?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yleisradion Taloustutkimuksella teettämän, elokuussa 2013 julkaistun kyselytutkimuksen mukaan 63 prosenttia suomalaisista kannatti ruotsin muuttamista vapaaehtoiseksi kouluaineeksi. Tuo oli 2013. Tänä vuonna reilusti yli 70 prosenttia vastasi gallubiin kannatavansa ruotsinkielen tasa-arvoistamista muiden kielien rinnalle siten että sen voisi valita vapaaehtoisena kielenä. Silti SDP ja ruotsalainen kansanpuolue palauttivat pakollisen ruotsinkielen kirjoittamisen ylioppilastutkintoon?!?

    " Silti SDP ja ruotsalainen kansanpuolue palauttivat pakollisen ruotsinkielen kirjoittamisen ylioppilastutkintoon?!?"

    Se on RKP:n näkemys tasa-arvosta.

    SDP on tosiasiassa RKP:n talutusnuorassa.


  • Hauskaa että puolue jonka nimessä komeilee oikein demokraatti ( Sos.dem ) ei suostu kunnioittamaan enemmistön tahtoa joka toivoisi pakkoruotsin vapaaehtoistamista ja tasa-arvoistamista muiden kielien rinnalle? SDP;n pitäisi vaihtaa ehkä nimeään. RKP:n Support diktatuuri voisi kuvailla puolueen nykyistä Tukholma sydroomasta kärsivää mentaliteettia osuvammin.

   • Pedersöre-Jakobstad ei ole koko Suomi muun Suomen näkökannalta


   • Lasten ja nuorten valinnanvapautta kieltenopiskelussa on suojeltava! Ei voi olla oikein että sdp rkp:n johdolla estää demokratian toteutumisen jättämällä huomioimatta kansan enemmistön toiveen pakkoruotsin muuttamisesta vapaaehtoiseksi Ruotsin kielen opiskeluksi.


  • SDP:n vale Antti on RKP:n sätkynukke ja tekee rahasta mitä esityksiä tuolta röyhkeältä kielivähemmistöltä hänelle käskytetään.

   Suomessa ei ole demokratiaa on vain pienen kielivähemmistön röyhkeää etuilemista ja kansanenemmistön kyykyttämistä korruptioilla.

  • Suomenruotsalainen Li-Anderson (vas) suomenruotsalainen opetusministeri ei tietenkään laita lainkaan vastaan kun suomen ja muunkieliset pakotetaan pakkoruotsiin.

   • Soma Li elementissään ja rkp yllyttää.


   • En voi ymmärtää miksi minun ja niin monien muiden on pakko pitää pakollisesta pakkoruotsista? Miksi en voi saada oikeutta vapaaehtoiseen ja omavalintaiseen opiskelukieleen, koska hyviä vaihtoehtoja vieraissa kielissä löytyy turhaksi koetun pakkoruotsin tilalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Soma Li elementissään ja rkp yllyttää.

    Pakkoruotsissa on kysymys viekkaudesta, itsekkyydestä, lahjonnasta, korruptiosta, uhkailusta ja kiristyksestä. Päätöksien tekijät ovat valmiita tekemään hyödyttömiä ja jopa haitallisia päätöksiä kunhan ne nopeuttavat omaa urakehitystä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En voi ymmärtää miksi minun ja niin monien muiden on pakko pitää pakollisesta pakkoruotsista? Miksi en voi saada oikeutta vapaaehtoiseen ja omavalintaiseen opiskelukieleen, koska hyviä vaihtoehtoja vieraissa kielissä löytyy turhaksi koetun pakkoruotsin tilalle.

    Haluan vain todeta että kyse on siitä että halutaan vaihtoehtoja, valinnanvapautta ja vapaaehtoisia opiskelukieliä pakollisen pakkoruotsin rinnalle. Maailmalla löytyy kolmattasataa erillaista kielivaihtoehtoa. Pakkoruotsin tilalle olisi hyvä saada edes yksi muu kieli kuin pakollinen pakkoruotsi.


  • Ruotsin kieli kuuluu sivistykseen. Sdp on sivistyspuolue. Siksi nuorten oikeus oppia ruotsia on ensiarvoisen tärkeää heidän oman etunsa tähden.

   • Eikö sitten saksan, ranskan, espanjan, venäjän, kiinan tai latinan kieli kuulu sivistykseen? Miksi vain pakollinen pakkoruotsi kuuluu sivistykseen? Eikö pakkoruotsi voi olla vapaaehtoinen, tasa-arvoinen ja valinnainen kieli muiden rinnalla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikö sitten saksan, ranskan, espanjan, venäjän, kiinan tai latinan kieli kuulu sivistykseen? Miksi vain pakollinen pakkoruotsi kuuluu sivistykseen? Eikö pakkoruotsi voi olla vapaaehtoinen, tasa-arvoinen ja valinnainen kieli muiden rinnalla?

    Ei koska me ollaan metsäläisiä ja he o pitkäkallosia ja noi ranskat muut on yliruotsille liian vaikeita, ja kun suomenruotsalaiset ei opi niitä niin meiän on palveltava herrfolket suomenruottiks.


   • Pakkosuomenruotsitus nimen omaan ei kuulu sivistykseen, käypä kysymään vaikka Keski-Euroopasta.

    Ehkä svekomaaneille ja rasisteille ei oo kerrottu, että hei Kustaa III ei oo enää elossa eikä kuninkaana.


   • -Ruotsin kieli kuuluu sivistykseen.

    -Ruotsinkieli kuuluu sivistykseen kuten kaikki muutkin kielet mutta pakkoruotsi kuuluu keskiaikaan. Pakkoruotsiin tai muuhun kieleen väkipakolla pakottaminen kuuluu diktatuuriin jota tavattiin kovassa kommunismissa ja natsismissa. Valinanvapaus, vapaaehtoisuus ja tasa-arvo on nykyaikaista demokratiaa joka johtaa tervehenkiseen sivistykseen.


   • "Ruotsin kieli kuuluu sivistykseen."

    Aika heikosti.
    Turha kieli lisää sivistystä jos yksilö haluaa olla turhakielisen puikkuvähemmistön kanssa kontaktissa.

    " Sdp on sivistyspuolue."

    Al-Taee on tae tästä.

    " Siksi nuorten oikeus oppia ruotsia on ensiarvoisen tärkeää heidän oman etunsa tähden."

    Nuorten oikeus oppia sitä kieltä josta henkilö on kiinnostunut on parempi oikeus, kuin turha kieli, jolla 90% väestöstä ei tee mitään.


   • räkäpää kirjoitti:

    "Ruotsin kieli kuuluu sivistykseen."

    Aika heikosti.
    Turha kieli lisää sivistystä jos yksilö haluaa olla turhakielisen puikkuvähemmistön kanssa kontaktissa.

    " Sdp on sivistyspuolue."

    Al-Taee on tae tästä.

    " Siksi nuorten oikeus oppia ruotsia on ensiarvoisen tärkeää heidän oman etunsa tähden."

    Nuorten oikeus oppia sitä kieltä josta henkilö on kiinnostunut on parempi oikeus, kuin turha kieli, jolla 90% väestöstä ei tee mitään.

    Muistetaan etteivät aivan kaikki suomenruotsalaiset ole pahoja ja itsekkäitä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muistetaan etteivät aivan kaikki suomenruotsalaiset ole pahoja ja itsekkäitä.

    "Muistetaan etteivät aivan kaikki suomenruotsalaiset ole pahoja ja itsekkäitä."

    Olet aivan oikeassa.
    Muutamia valmiin totuuden vastustajia löytyy toki.
    Tässä eräs joka sai jopa Wideroossin aivan sekaisin :-)

    "Ne harvat ruotsinkieliset, jotka tästä loukkaantuivat, ajavat pakkoruotsin ja valhekaksikielisyyden asiaa. Yhtään järkiperustelua näille neronleimauksille ei kuitenkaan koskaan löydy."
    https://www.youtube.com/watch?v=IJlJZOQICME


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muistetaan etteivät aivan kaikki suomenruotsalaiset ole pahoja ja itsekkäitä.

    Kaikki suomenruotsalaiset eivät tietenkään ole pahoja ja itsekkäitä. On valitettavaa että 95% suomenruotsalaisesta kielivähemmistöstä pilaa koko porukan maineen kun joukossa on hyviäkin ihmisiä!


  • Jag tror.Inte.Talar du.Vad du säger,svenska.
   Varje dag och idag vad vad.Det er.Det er inte.Sant och inte sant.Vad.

  • Antti meni hesarissa paljastamaan kuinka keskinkertaisella järjellä meitä hallitaan.
   Olisi suotavaa poliitikon henkilökohtaisen edun sijaan ajattelevan sitä haittaa joka aiheutuu kansalaisten enemmistölle.

   "Sitten Rinne vakavoituu. Hän sanoo, että juuri Pohjoismaiden lämpimistä väleistä johtuen häntä on ”harmittanut” Suomessa ruotsin kielestä käyty, ajoittain repivä keskustelu.

   ”Perhe asui Loviisassa 1965–1973. Silloin minulla oli paljon ruotsinkielisiä ystäviä ja opin kielen sujuvasti. Minulle se on ollut rikkaus.”

   Tanskalaisten ja islantilaisten kanssa Rinne puhuu englantia, mutta Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kanssa on pärjätty ruotsiksi."

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006209861.html

   • Nolo tyyppi.

    Nyt sitte Arvopohja Antti menee tekeen kuittikauppaa loviisaan loviisaks, ja säädättää kaikille pakkkoloviisan, niin me kaikki rikastutaan iha huikeesti. Kiinalaisetkin osaa sitä loviisaa, ainakin ne hymyilee ja nyökyttää päätä, ja siitäkös A.Arvopohja innostuu (((:


   • Antti pitää itseään sopivana henkilönä edustamaan koko maan opiskelijoita.

    Hän ei ole tajunnut edes, että pohjoismaissa ei ruotsilla pärjää kuin yhdessä maassa.


  • Kaksinaismoraalisille sosiaalidemokraateille käy demokratia vain silloin kuin se sopii heille itselleen. Muuten demokratialla voi pyyhkiä vaikka peräreijän, kuten nyt tässä pakkoruotsiin pakottamis asiassa jossa reilusti yli puolet kansasta vaatii pakkoruotsin vapaaehtoistamista ja vallinnaiseksi muuttamista muiden kielien rinnalle.

   • Pakkoruotsissa on kyse korruptiosta, kiristyksestä, lahjonnasta ja kiusaamisesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pakkoruotsissa on kyse korruptiosta, kiristyksestä, lahjonnasta ja kiusaamisesta.

    Antti Rinne myy vaikka vanhan äitinsä eniten tarjoavalle. Suomen omaisuuden myyminen tai suomenkielisten pakottaminen pakkoruotsiin pientä lahjusta vastaan ei häiritse Rinteen akan sällin yöunia lainkaan. Hän näkee ihanaa unta siitä kuinka suomenruotsalaiset palkitsevat hänet Axel Olof Freudenthal mitalilla tekemistään palveluksista suomenruotsalaiselle kielivähemmistölle. Oma työhuone eduskuntalossa ja mukaan suuriin kaasuputki tai muihin kaivos busineksiin. Joka tapauksessa kolmekymmentä hopearahaa on varmasti tulossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Antti Rinne myy vaikka vanhan äitinsä eniten tarjoavalle. Suomen omaisuuden myyminen tai suomenkielisten pakottaminen pakkoruotsiin pientä lahjusta vastaan ei häiritse Rinteen akan sällin yöunia lainkaan. Hän näkee ihanaa unta siitä kuinka suomenruotsalaiset palkitsevat hänet Axel Olof Freudenthal mitalilla tekemistään palveluksista suomenruotsalaiselle kielivähemmistölle. Oma työhuone eduskuntalossa ja mukaan suuriin kaasuputki tai muihin kaivos busineksiin. Joka tapauksessa kolmekymmentä hopearahaa on varmasti tulossa.

    Loviisan ihme XD, yks edellinen oli käkikellomaan ihme ja tuhos taksijärjestelmän, diilas Uuden lastensairaalan Suomenruotsalaiselle säätiölle, suojeli Finnavia-kriminaaleja ym.

    Mikähän meidän Loviisan "arvopohja" Antin "saavutukset" on vuosien päästä?

    Sveitsi ja Loviisa, eikö me ansaita parempaa ???


   • Sosiaalidemokraattien demokratia maksaa. Suomenruotsalaiset säätiöt maksavat eniten, niin heidän demokratiaansa johon kuuluu vääräkielisten alistaminen pakkoruotsiin, suomenruotsalaisten kielikiintiöt korkeakouluihin, virkamiesruotsin vaatimus kunnan ja valtion virkoihin jne. Tämä hyvät ystävät, tämä on sitä demokratiaa missä kuihtuva, alle viiden prosentin kielivähemmistö lahjoo ja kiristää itselleen vertaansa vailla olevia etuoikeuksia. Puhutaan jopa maailman etuoikeutetuimmasta vähemmistöstä.


   • Suomi EI ole demokratia mitä tulee maassamme harjoitettuun kielipolitiikkaan. Pakkokieleen pakottaminen kuluu diktatuuriin, ei länsimaiseen demokratiaan.


  • Pakkomielteinen pakkoruotsijankutus on typeryyden ja nolouden osoitus. Oikeesti.

   • No ei suinkaan, yleensä asiat ovat framilla niin kauan kuin niissä on ongelmia!

    Se lienee kaikille selvä että tämä pakkoruotsi tulee poistumaan jossain vaiheessa, meneekö siihen 10, 20 vai 50 vuotta on sitten toinen juttu. Sääli vaan että "maksajana" on suomen kansantalous!


   • "Pakkomielteinen pakkoruotsijankutus on typeryyden ja nolouden osoitus. Oikeesti."

    Valitettavasti PISA-testien mukaan suomenkielinen kantaväestö voittaa ruotsinkieliset.
    Joka taas voittaa ruotsalaiset.

    Tästä voidaan tehdä johtopäätös, että suomen kielisyys ja suomelle altistuminen tekee ihmisestä fiksumman kuin ruotsille altistuminen.

    Ehkä jopa että ruotsi tyhmentää.


  • Suomessa on kaksi virallista kieltä. Jos suomenkielisissä kouluissa ei opeteta ruotsia, siitä seuraa että ruotsinkielisissä kouluissakaan ei opeteta toista kotimaista kieltä eli suomea.

   • joo tietty, kaikki pakkokielet vapaaehtoisiksi !


   • Suomenruotsalaiset eivät juurikaan valita pakkokielestään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomenruotsalaiset eivät juurikaan valita pakkokielestään.

    Suru nuoret muuttavat joukolla Ruotsiin.
    Valittavat huonoa ilmapiiriä, jotain mätää sielläkin on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suru nuoret muuttavat joukolla Ruotsiin.
    Valittavat huonoa ilmapiiriä, jotain mätää sielläkin on.

    Tutkimuksen mukaan kaikissa niissä kunnissa tai kaupungeissa joissa on enemmän suomenruotsalaisia on huono kieli-ilmapiiri. Ts. suomenruotsalaiset sulkeutuvat omiin sisäsiittoisiin sakkeihinsa ja sulkevat suomea puhuvat pois yhteisöistään. Kyse on syvälle juurtuneesta kielirasismista suomenkielisiä kohtaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tutkimuksen mukaan kaikissa niissä kunnissa tai kaupungeissa joissa on enemmän suomenruotsalaisia on huono kieli-ilmapiiri. Ts. suomenruotsalaiset sulkeutuvat omiin sisäsiittoisiin sakkeihinsa ja sulkevat suomea puhuvat pois yhteisöistään. Kyse on syvälle juurtuneesta kielirasismista suomenkielisiä kohtaan.

    Sinä olet vinksahtanut ja pakkomielteinen pakkoruotsista päähänpinttymän saanut. Etsi apua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinä olet vinksahtanut ja pakkomielteinen pakkoruotsista päähänpinttymän saanut. Etsi apua.

    Kuka tässä pakkoruotsista on päähänpinttymän saanut kun pakkoruotsia toivotaan vaapaehtoiseksi, tasa-arvoiseksi ja valinnaiseksi kieleksi muiden kielien rinnalle?

    Eikö niin päin että ne jotka väkipakolla pakottavat lapsemme ja nuoremme pakkoruotsin pakolliseen pänttäämiseen, niin eivätkö he ole juuri näitä pakkomielteisiä pakkoruotsista päähänpinttymän saaneita kielifanaatikkoja, joiden mielestä mikään muu kieli kuin pakkoruotsi ei ole mitään?


   • Suomessa on, hämmästyttävää kyllä, kaksi virallista kieltä. Toinen, suomenkieli, joita vajaat 96% ja toinen hiipuva hieman yli 4% suomenruotsalainen kielivähemmistö joka pakottaa suomen ja muut vääräkieliset ihmiset pakkoruotsiin koska he vaativat palvelua omalla äidinkielellään.

    Hauskaksi tilanteen tekee mm. se, että suurin osa tuosta kuolevan pienestä suomenruotsalaisesta kielivähemmistöstä osaa suomenkieltä, jotkut jopa paremmin kuin suomenruotsia. Syy on se, että kaikissa suurissa kasvukeskuksissa arkiasioiminen tapahtuu tietysti suomenkielellä. Ja koska valtaväestö on suomenkielistä puhuvat suomenruotsalaiset ystäviensä kanssa miltei aina suomenkieltä.

    Pakkoruotsiin pakotetaan siis vain muutaman tuhannen suomenruotsalaisen jäärän vuoksi jotka ovat sulkeutuneet sisäsiittoisiin yhteisöihinsä joissa suomenkieltä EI suostuta opettelemaan!?!


   • Ahvenanmaalla on suomenkielen opettaminen lopetettu, jopa kielettykin, niin kouluissa kuin lastentarhoissa joissa suomenkieltä ei puhuta enää lainkaan.

    Eikö Manner-Suomi voisi ottaa opin Ahvenanmaalta ja kaikista muista pohjoismaista joissa on vain yksi virallinen kieli? Miten häviävän pieni ja koko ajan kuihtuva suomenruotsalainen kielivähemmistö ( 4,7 % ) voi tehdä maasta kaksikielisen ?!?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ahvenanmaalla on suomenkielen opettaminen lopetettu, jopa kielettykin, niin kouluissa kuin lastentarhoissa joissa suomenkieltä ei puhuta enää lainkaan.

    Eikö Manner-Suomi voisi ottaa opin Ahvenanmaalta ja kaikista muista pohjoismaista joissa on vain yksi virallinen kieli? Miten häviävän pieni ja koko ajan kuihtuva suomenruotsalainen kielivähemmistö ( 4,7 % ) voi tehdä maasta kaksikielisen ?!?

    Pitää huomioida sekin, että suuri osa suomenruotsalaisista, suomea osaamattomista asuu juuri ahvenanmaalla ja muissa suljetuissa yhteisöissä joissa mannersuomalaisiin ja suomenkieleen suhtaudutaan varauksellisesti, jopa negatiivisesti. Ne suomenruotsalaiset jotka asuvat suurimissa ja pienemmissäkin kasvukeskuksissamme, puhuvat sujuvaa suomenkieltä koska asioiminen kaupoissa ja ihmisten kanssa tapahtuu luonnolisesti valtakielellä, eli suomeksi.


   • "Suomessa on kaksi virallista kieltä. Jos suomenkielisissä kouluissa ei opeteta ruotsia, siitä seuraa että ruotsinkielisissä kouluissakaan ei opeteta toista kotimaista kieltä eli suomea."

    Myös ruotsinkieliset saavat kielivapauden.
    Voivat opiskella vaikka saksaa, joka suru-propagandan mukaan on kuin ruotsia :-)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomenruotsalaiset eivät juurikaan valita pakkokielestään.

    "Suomenruotsalaiset eivät juurikaan valita pakkokielestään."

    Eivät tietenkään, kun oppivat sen muutenkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa on, hämmästyttävää kyllä, kaksi virallista kieltä. Toinen, suomenkieli, joita vajaat 96% ja toinen hiipuva hieman yli 4% suomenruotsalainen kielivähemmistö joka pakottaa suomen ja muut vääräkieliset ihmiset pakkoruotsiin koska he vaativat palvelua omalla äidinkielellään.

    Hauskaksi tilanteen tekee mm. se, että suurin osa tuosta kuolevan pienestä suomenruotsalaisesta kielivähemmistöstä osaa suomenkieltä, jotkut jopa paremmin kuin suomenruotsia. Syy on se, että kaikissa suurissa kasvukeskuksissa arkiasioiminen tapahtuu tietysti suomenkielellä. Ja koska valtaväestö on suomenkielistä puhuvat suomenruotsalaiset ystäviensä kanssa miltei aina suomenkieltä.

    Pakkoruotsiin pakotetaan siis vain muutaman tuhannen suomenruotsalaisen jäärän vuoksi jotka ovat sulkeutuneet sisäsiittoisiin yhteisöihinsä joissa suomenkieltä EI suostuta opettelemaan!?!

    Milloin SDP lopettaa tämän hulluuden ja antaa lapsillemme ja nuorillemme vapauden valita sen kielen jonka he itse valitsevat ja jota tahtovat vapaaehtoisesti opiskella?!


  • Kyse on kunnon suomalaisten tyhmentämisestä. Sairasta touhua, mutta onneksi tuosta pääsee eroon myöhemmin.

   • Ääliöjankuttajia on vain häviävän pieni joukko, kielialoitekaan ei saa nimiä ollenkaan, kansalaiset ei lähde junttien touhuun mukaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ääliöjankuttajia on vain häviävän pieni joukko, kielialoitekaan ei saa nimiä ollenkaan, kansalaiset ei lähde junttien touhuun mukaan.

    Ääliöjankutuskin on paljon fiksumpaa kuin ääliöruotsin jankutus täyttä tyhjää varten vuositolkulla. Elämän laatua heikentävästä pakkopullasta eroon pyrkiminen ei ole ääliöjnkutusta. Kansalaiset taitavat itse olla juntteja, jos ei kiinnosta tällaisesta sairaasta toiminnasta eroonpääsy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ääliöjankuttajia on vain häviävän pieni joukko, kielialoitekaan ei saa nimiä ollenkaan, kansalaiset ei lähde junttien touhuun mukaan.

    Näitä sinun "ääliö jankuttajiasi" ei ole kuin yli puolet koko Suomen kansasta jotka toivoisivat ilkeämielisen ja tyhmän pakkoruotsi kiusaamisen loppuvan. Mikä siinä on ettei vapaaehtoinen ruotsinkielen opetus kelpaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näitä sinun "ääliö jankuttajiasi" ei ole kuin yli puolet koko Suomen kansasta jotka toivoisivat ilkeämielisen ja tyhmän pakkoruotsi kiusaamisen loppuvan. Mikä siinä on ettei vapaaehtoinen ruotsinkielen opetus kelpaa?

    Syynähän on se , ettei ruotsinkielestä ole yhtään mitään hyötyä. Päinvastoin ja sairasta on meininki, kun kansalaisten aikaa ja rahaa kulutetaan totaaliseen hyödyttömyyteen pakolla. Pohjois-Koreassakin varmaan on kieliasiat paremmin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näitä sinun "ääliö jankuttajiasi" ei ole kuin yli puolet koko Suomen kansasta jotka toivoisivat ilkeämielisen ja tyhmän pakkoruotsi kiusaamisen loppuvan. Mikä siinä on ettei vapaaehtoinen ruotsinkielen opetus kelpaa?

    Jos puolet kansasta olisi ääliöjankuttajien puolella, kielialoite olisi saanut nimiä enemmän kuin alle 2000. Tämä totuus on kova paikka ääliöjankuttajalle kestää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos puolet kansasta olisi ääliöjankuttajien puolella, kielialoite olisi saanut nimiä enemmän kuin alle 2000. Tämä totuus on kova paikka ääliöjankuttajalle kestää.

    Eikö yksi kielialoite torpattu jo eduskunnassa? Nyt asioista päättää SDP ja RKP. Mitä järkeä sinne nyt olisi lähettää mitään adressia pakkoruotsin poistamiseksi kun fanaattismieliset pakkoruotsiin pakottajat ovat vallassa? Oikea ajoitus tärkeää. Odotetaan että valta vaihtuu, jos vaikka sitten puhallettaisi uutta hyvää ja myönteistä tuulta ruotsinkielen vapaaehtoisuuden ja tasa-arvon puolesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ääliöjankutuskin on paljon fiksumpaa kuin ääliöruotsin jankutus täyttä tyhjää varten vuositolkulla. Elämän laatua heikentävästä pakkopullasta eroon pyrkiminen ei ole ääliöjnkutusta. Kansalaiset taitavat itse olla juntteja, jos ei kiinnosta tällaisesta sairaasta toiminnasta eroonpääsy.

    Pakkoruotsissa on kyse siitä ettei lasten ja nuorten anneta päättää mitä vapaaehtoista ja omavalintaista kieltä he haluaisivat opiskella.


  • Mistähän on lähtöisin tämä harhakäsitys rantaruotsalaisten suvaitsevaisuudesta ?

   • Ja se älämölö, jolla ne koittaa olla yli puolet kansasta. Eihän niitä ole kuin 300 tuhatta vieläkin kotoutumatonta, vähän niinku mannet.

    Ottakoon Arvopohja Antti pantti ne siipiensä suojaan ja kutsukoon kotiinsa asumaan, mutta älköön meille niitä taakaksi sälytä.


   • Närpeksen (Aasiasta tulleet) kurunpoimijat taisivat olla valtakunnallisessa vähäpalkkalistassa kovin korkealla.


  • Ruotsi on sivistyksen kieli. Kysykää vaikka Paavo Lipposelta. Demarien edellinen pitkäaikainen pääministeri.

   • On se, mie vapisen. Onneks en tarvi sitä, ois kyl nii järisyttävää et huh huh.


   • "Ruotsi on sivistyksen kieli. Kysykää vaikka Paavo Lipposelta. Demarien edellinen pitkäaikainen pääministeri."

    Miksiköhän Paavo meni Venäjälle töihin?

    Ja miskiköhän Paavon vaimo nostaa kansanedustajien tukirahaa ihan kuin ei saisi töitä?????


  • Sosiaalidemokraatit ovat arvopuolue. Silloin ei voi tehdä päätöksiä huutoäänestyksellä. Kysymys on sentään nuorison oikeudesta oppia Ruotsin kieli. Ilman sitä taitoa moni portti sulkeutuisi.

   • Mikä sun hönö porttis, ei niitä kaivata, saksa avaa portteja, ja ranska, espanja , kiina mutta pidä sä se porttis vie sänkys alle.


   • "Kysymys on sentään nuorison oikeudesta oppia Ruotsin kieli. "

    Aivan oikein.

    Se joka haluaa oppia ruotsin, saa sen valita, siinä missä jonkin muunkin kielen.

    Liian vaikeaa suomenruotsalaiselle tämä asia ymmärtää?


  • On totta, että Ruotsin opetus oli hallitusneuvotteluissa RKP:lle tärkeä asia. Neuvotteluissa pitää aina kuunnella myös kumppaneita. Ja saihan demarit läpi tärkeitä tavoitteitaan. Kehitysapu nousi ja eläkkeet nousevat.

   • rkp kuuluu Ruotsiin jo nimensä mukaan, mitä ne täällä tekee ???


  • Minulle sopii vallan mainiosti, että ruotsin kielen opiskelusta tehdään vapaaehtoista. Omille lapsilleni tämä tarkoittaa vähemmän kilpailua opiskelu- ja työpaikoista. Monessa paikkaa vaatimuksena on ruotsin kielen taitaminen.

   • Ääh ruotsilakko pystyyn kunnes ne valtiomme rasistit on pakotettu luopumaan pakkoruotsitusruoskastaan ... lopullisesti.


   • Huumorimiehiä?


   • "Monessa paikkaa vaatimuksena on ruotsin kielen taitaminen."

    Hyvin harvassa.
    Jossain ruotsinkielisissä pikkupaikoissa rannikolla.

    Tämän mukaan ruotsia ei enää työpaikoilla tarvita:
    https://www.youtube.com/watch?v=g3tLA0jXjxM


  • Maahanmuuttajat ihmettelevät Suomen epätervettä kielipolitiikkaa. Ne maahanmuuttajat jotka ovat joutuneet ensimmäisenä suomenruotsalaisen kielipolitiikan kohteeksi, eli heille joille on pakkosyötetty jossain autioituneessa suomenruotsalaisessa kyläkoulussa ensimmäiseksi kieleksi pakkoruotsia, ovat kironneet suomenruotsalaisia jotka ovat harhauttaneet heidät opiskelemaan pakkoruotsia. He ovat kokeneet että ensimmäiset maassa vietetyt kaksivuotta ovat menneet täysin hukkaan kielen opiskelun kannalta koska suurissa kasvukeskuksissa normaali asiointikieli on aina suomenkieli.

  • Ruotsin kielen opettamista pitää tehostaa. Tulevaisuusinvestointi.

   • Ruotsin kielen opetusta voidaan tehostaa olennaisesti ja ratkaisevalla tavalla siten että pakollinen ruotsinkielen pakkopänttääminen muutetaan omavalintaiseksi ja vapaaehtoiseksi opiskelukieleksi.

    Jokainen ymmärtää että pakko on huono renki joka saattaa murentaa, ei pelkästään kielten opiskelun tuloksia, vaan koko opiskelu motivaatiota. Vapaaehtoisuudella päästään paljon parempiin tuloksiin.


   • Ruotsinkielen pakkotuputtamisen tehostaminen on tulevaisuusinvestointi vain etuoikeutetulle suomenruotsalaiselle kielivähemistölle. Muulle kansalle se on pelkkä investointi jossa rahat valuvat täysin hukkaan. On vaikea kuvitella mitään turhempaa ja huonompaa investointikohdetta kuin valtaväestön pakkoruotsiin pakottaminen tai kaksikielisyyteen laitetut valtavat summat.


  • Tutustupa pitkäaikaisen pääministerimme Paavo Lipposen näkemyksiin. Hänellä on kokemusta ja viisautta ymmärtää Ruotsin kielen tärkeys.

   Olisi vastuutonta jättää Ruotsin opiskelu vapaaehtoisuuden varaan. Nuoruuden hölmöilyistä joutuu aikuisena maksamaan katkeran hinnan, kun tiet sulkeutuvat kielitaidottomalta.

   Kielikylvettäminen pitää aloittaa jo päiväkodissa. Kun siellä puhutaan Ruotsia, lapset oppivat kielen helposti. Parhaassa tapauksessa he vievät oppimaansa kotiin ja aktivoivat myös vanhempiaan puhumaan Ruotsia.

   • "Nuoruuden hölmöilyistä joutuu aikuisena maksamaan katkeran hinnan, kun tiet sulkeutuvat kielitaidottomalta."

    Mistä tiedät lasten haluavan aikuisena virkamieheksi?


  • Ei armeijakaan ole vapaaehtoinen.

  • Vastustan pakkoruotsi, -venäjää, -kiinaa jne. Kannatan sitä, että ihmiset opiskelevat ensisijaisesti suuri maailman kieliä ja niiden ohessa vaikka ruotsia vapaaehtoisesti.

  • Kaikkein KARMEILTA tässä on se että RKP:n säätiöraha KÄÄNTÄÄ päät tässäkin puolueessa....todellä sikamaista....Rinne huutelee oikeusvaltiosta vähän joka suuntaan ...mitä ihmettä kaveri horisee ???!!!

  • Eivät kaikki nuoret ole niin valveutuneita, että ymmärtäisivät valintojensa seuraukset. Väärien valintojen seurauksena voivat unelmat sortua. Vastuullisena puolueena sosiaalidemokraatit tiedostavat tämän ja turvaavat nuorten unelmien toteutumisen. Pakon sijasta on parempi puhua oikeudesta oppia Ruotsin kieli.

  • Oikeudesta oppia Ruotsin tai mitä tahansa kieltä, voidaan puhua silloin kun se on vapaaehtoista. Vastenmieliseksi koettuun pakkoruotsiin liittyy pakollisuus kuten niin moneen asiaan Pohjois-Koreassa , Kiinassa tai edesmeneessä Natsi-Saksassa.

  • Pakkoruotsi on harhaajohtava termi. Eihän kukaan puhu pakkomatematiikastakaan.

   • Ymmärrätkö edes sen, miten matemaattisuudesta - sen opettelusta on hyötyä joka arkipäivä.
    Taas Ruotsinkielellä ei ole käyttöä kuin matkaillessa Ruotsissa. Kaikki yritysmaailma ja matkailu ja moni maahanmuutaja jne...... pyörii Englannin kielen varassa.

    Herääppä todelllisuuteen ja ajattele. Ruotsin kielellä ei aikuisen oikeesti ole mitään käyttöä. Vai kuvitteletko miten maahanmuuttajienkin tulisi sivussa olepetella Ruotsinkieli.
    Itsenäistymistä kaipailisin - juuriltaan.

    m.l


   • "Pakkoruotsi on harhaajohtava termi. Eihän kukaan puhu pakkomatematiikastakaan."

    idioottiläppä nousi taas pintaan.

    No mutta voidaan mun puolesta tehdä niin, että opiskelija saa päättää opiskeeeko tämä matematiikkaa vai ruotsia :-)


  • Matematiikka on yliarvostettua. Pidemmälle opiskeltuna sitä tarvitsevat vain harvat. Kielitaitoa rarvitsevat kaikki! Ja joka päivä!

   • Matemaattisuutta ihminen hyödyntää jo ajattelussa - maemaattinen ajattelu puhumattakaan työelämässä.
    Kielitaito on myös erittäin hyvä omata. Erityisesti kansaniväliset kielet mm Englanti.
    Jokainen rehellinen ihminen tiedostaa, ettei Ruotsikielen opiskelu liity - sivua työelämää tai maailmalla matkailua oleskeluineen.

    Aivan sama tilanne, jos ihmiset pakotettaisiin omaksumaan Saamen kieli. Tälle kielelle olisi käyttöä vain Lapissa. Saamalaisten keskuudessa.
    Kerro edes yksikin alue, jossa Ruotsinkielen taito on eduksi?

    m.l


   • "Kielitaitoa rarvitsevat kaikki! Ja joka päivä!"

    Teidän kielitaito on jumittunut englantiin ja ralliruotsiin ja ralliversiota ei suomenkielinen enemmistö tarvitse käytännössä kuin erittäin harvoin jos koskaan.


   • "Matematiikka on yliarvostettua. Pidemmälle opiskeltuna sitä tarvitsevat vain harvat. Kielitaitoa rarvitsevat kaikki! Ja joka päivä!"

    Ruotsia tarvitsee keskiarvoihminen niin vähän, että kieli unohtuu parissa vuodessa koulun jälkeen.

    Matematiikkaa taas tarvitsee jokapäiväisessä elämässä.

    (ainakin suomenkielinen)


  • Ei muuta kuin ruotsinkielisten valtapyrkimyksiä politiikassa.

  • Tasan kuukauden on jankuttaja nostellut lapsellista aloitustaan ylös palstalla. Kaikenlaisia pakkomielteitä piisaa.

  • Olen samaa mieltä. Pakosta puhuminen on tarkoitushakuista.

  • Ruotsin kielen vastustaminen on lapsellista varsinkin kun tarkemmin ajattelee.

   • Pakkoruotsin vastustaminen on kuitenkin järkevintä mitä tulevan oppilaan vanhempi voi tehdä!


   • Ei kukaan vastusta ruotsin kieltä.
    Vaan haluaa valita itse mitä kieltä opiskelee.


  • Bätre Folk.

  • Onko väärässäolemisen myöntäminen mahdotonta , miten ihmeessä tämmöistä pakkoruotsitusta voidaan jatkaa vaikka jokainen ymmärtää että olisi tarpeellisiakin kieliä opeteltavana .

  • Ruotsin osaaminen on portti muihin eurooppalaisiin kieliin.

   • Höpö'ä.
    Ruotsin kieli on portti ruotsin kieleen.
    Jolla ei tee mitään.

    Saksa on eurooppalainen valtakieli.
    Ja englanti maailmankieli.

    Kannattaa siis opiskella ensin vaikka saksaa.
    Jos sitten haluaakin opiskella pohjoista turhaa kääpiökieltä nimeltä ruotsi, niin mikäpäs siinä.

    Mutta veikkaan että harva saksainen on kiinnostunut ruotsista.


  • TERVEISIÄ RUOTSINMATKALTA! Kävimme vaimoni kanssa Tukholmassa. Saavuimme aamulla ja lähdimme illalla. Arvatkaapa kuinka paljon tarvitsimme ruotsinkieltä tuolla visiitillämme? Oikein, emme yhtään kertaa, ei yhtään sanaakaan ruotsinkieltä! Joka paikassa pärjäsi englanninkielellä paremmin kuin hyvin!

   Minusta tuntui että ruotsalaiset olisivat osanneet jopa paremmin englantia kuin me täällä Suomessa jossa ei ihan jokainen osaa niin hyvin, mutta Ruotsissapa osasi! Jäin miettimään mahdollisia syitä tähän ja ajattelin, oliko Ruotsin koulut sen verran laadukkaampia kuin Suomen koulut, vai mikä oli syynä erinomaiseen englanninkielen taitoon? Lopulta ymmärsin että Ruotsissa lapsia EI pakoteta mihinkään vastenmieliseksi koettuun pakkokieleen joka veisi turhaan aikaa, resurseja ja voimavaroja samalla tavalla kuin pakkoruotsi tekee Suomessa. Ruotsissa kielten opiskelu perustuu vapaaehtoisuuteen ja siihen että lapsilla ja nuorilla on OIKEUS päättää itse mitä kieltä he haluavat opiskella ja kielen mikä motivoi opiskelemaan! Sama pätee myös kaikissa muissa pohjoismaissa. Vain Suomen SDP ja ruotsalainen kansanpuolue pakottavat lapsemme tuhlaamaan aikaa turhaksi ja ilkeämieliseksi koulukiusaamiseksi koettuun pakkoruotsin pakolliseen pänttäämiseen.

   • Vapaaehtoisen ruotsinkielen vastustamisen takana ei olekkaan se, että suomenkielinen suomalainen voisi hyödyntää ruotsinkielen taitoaan omaksi hyödykseen, kuten ruotsinmatkallaan. Vapaaehtoista ja omavalintaista ruotsinkieltä vastustetaan siksi koska pieni ja kuoleva suomenruotsalainen kielivähemmistö joka ei suostu suomenkieltä ymmärtämään, vaatii saada palvelua omalla äidikielellään pakkoruotsilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vapaaehtoisen ruotsinkielen vastustamisen takana ei olekkaan se, että suomenkielinen suomalainen voisi hyödyntää ruotsinkielen taitoaan omaksi hyödykseen, kuten ruotsinmatkallaan. Vapaaehtoista ja omavalintaista ruotsinkieltä vastustetaan siksi koska pieni ja kuoleva suomenruotsalainen kielivähemmistö joka ei suostu suomenkieltä ymmärtämään, vaatii saada palvelua omalla äidikielellään pakkoruotsilla.

    vapaaehtoisen ruotsinkielen vastustamisessa on kyse itsekkyydestä ja oman edun tavoittelusta. Maan ja maan kantaväestön, siis enemmistön etu ei pakkoruotsiin pakottamisella toteudu millään tavalla!


   • "Minusta tuntui että ruotsalaiset olisivat osanneet jopa paremmin englantia kuin me täällä Suomessa jossa ei ihan jokainen osaa niin hyvin, mutta Ruotsissapa osasi! "

    Special Eurobarometer 386: Europeans and their languages kertoo, että suomalaiset pärjäävät ruotsalaisille vallan hyvin englannissa.

    Se kertoo myös että juuri kukaan lapsen vanhempi ei pidä ruotsia kahden tärkeimmän kielen joukossa lapsen oppia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vapaaehtoisen ruotsinkielen vastustamisen takana ei olekkaan se, että suomenkielinen suomalainen voisi hyödyntää ruotsinkielen taitoaan omaksi hyödykseen, kuten ruotsinmatkallaan. Vapaaehtoista ja omavalintaista ruotsinkieltä vastustetaan siksi koska pieni ja kuoleva suomenruotsalainen kielivähemmistö joka ei suostu suomenkieltä ymmärtämään, vaatii saada palvelua omalla äidikielellään pakkoruotsilla.

    "Vapaaehtoista ja omavalintaista ruotsinkieltä vastustetaan siksi koska pieni ja kuoleva suomenruotsalainen kielivähemmistö joka ei suostu suomenkieltä ymmärtämään, vaatii saada palvelua omalla äidikielellään pakkoruotsilla."

    Tämäkin toimii vain julkissektorilla.

    Yksityisen yrittäjän ei tarvitse välittää ruotsinkielisestä asiakkaasta kruunun latin vertaa.


  • Vastuullisten päättäjien on kyettävä tekemään myös päätöksiä, jotka eivät aivan kaikkia miellytä. Sdp haluaa antaa nuorisolle parhaat mahdolliset lähtökohdat. Mitä useampaa kieltä osaa, sitä parempi. Oikeus Ruotsin opiskeluun on perusoikeus kaksikielisessä maassa.

   • "Vastuullisten päättäjien on kyettävä tekemään myös päätöksiä, jotka eivät aivan kaikkia miellytä. "

    Pakkoruotsi on päätös jota tutkimuksen mukaan inhoaa 75% kansasta.
    Hyvin te vedätte.


   • Pakkoruotsin pakollinen tuputus EI ole oikeus vaan vääryys! Vapaaehtoisuus ja valinanvapaus on oikeus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pakkoruotsin pakollinen tuputus EI ole oikeus vaan vääryys! Vapaaehtoisuus ja valinanvapaus on oikeus.

    "Pakkoruotsin pakollinen tuputus EI ole oikeus vaan vääryys! Vapaaehtoisuus ja valinanvapaus on oikeus."

    RKP esiintyy liberaalina puolueena.

    Huomaako kukaan ristiriitaa?


  • Kysymyksenasettelulla saadaan haluttu tulos.

  • Pakkoruotsista puhuminen pitäisi tulkita rasismiksi kansanryhmää vastaan.

   • Pakkoruotsiin pakottaminen pitäisi tulkita rikokseksi maata ja maan tulevaisuutta vastaan. Koulukiusaaminen on rikos ja pakkoruotsiin pakottaminen on pahimmanlaatuista koulukiusaamista jos mikä !!


   • "Pakkoruotsista puhuminen pitäisi tulkita rasismiksi kansanryhmää vastaan."

    En ole huomannut että suomenruotsalaisilla olisi rotupiirteitä suomenkielisiin verrattuna.

    Ruotsalaiset toki ovat asiasta eri mieltä, kun niin innolla ovat eugeniikkaa ja muuta sivistävää ja rauhanomaista innolla harjoittaneet.


  • Inhottavaa tämä rehottava Ruotsin vastainen kampanja.

   • Ei kukaan vastusta Ruotsia.
    Eikä edes ruotsia, vaan pakkoruotsia


  • Nuorilla täytyy olla oikeus oppimiseen.

   • Nuorilla täytyy olla oikeus vapaaehtoiseen valinanvapauteen. Pakkoruotsi EI ole oikeus eikä mikään terve vapaaehtoinen velvollisuus minkä tekee mielellään. Pakkoruotsi on ikävä ja lamauttava pakko joka piinaa ja koettelee uhriansa varastamalla aikaa ja resurseja kieliltä jotka kiinostavat, hyödyntävät ja ovat ennen kaikkea vapaaehtoisia ja omavalintaisia toisin kuin vastenmieliseksi ja täysin turhaksi koettu inhoittava pakkoruotsi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuorilla täytyy olla oikeus vapaaehtoiseen valinanvapauteen. Pakkoruotsi EI ole oikeus eikä mikään terve vapaaehtoinen velvollisuus minkä tekee mielellään. Pakkoruotsi on ikävä ja lamauttava pakko joka piinaa ja koettelee uhriansa varastamalla aikaa ja resurseja kieliltä jotka kiinostavat, hyödyntävät ja ovat ennen kaikkea vapaaehtoisia ja omavalintaisia toisin kuin vastenmieliseksi ja täysin turhaksi koettu inhoittava pakkoruotsi.

    Nuori voi jo nyt valita meneekö lukioon vai ei. Lukion oppimäärään kuuluu Ruotsi ja sillä selvä. Pakosta puhuminen on typerää, opiskelevathan kaikki matematiikkaakin. Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuori voi jo nyt valita meneekö lukioon vai ei. Lukion oppimäärään kuuluu Ruotsi ja sillä selvä. Pakosta puhuminen on typerää, opiskelevathan kaikki matematiikkaakin. Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!

    Ylioppilassäätiön puheenjohtaja vertasi pakollista ruotsinkielen kirjoituksen palauttamista ylioppilaskirjoituksiin virtsalla kastetun rätin heittämistä naamalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuori voi jo nyt valita meneekö lukioon vai ei. Lukion oppimäärään kuuluu Ruotsi ja sillä selvä. Pakosta puhuminen on typerää, opiskelevathan kaikki matematiikkaakin. Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!

    Mihin kouluun menemällä hän välttää pakkoruotsin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mihin kouluun menemällä hän välttää pakkoruotsin?

    Mihin pakkomatematiikan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mihin kouluun menemällä hän välttää pakkoruotsin?

    Tuo on juuri se ongelma, Pakkoruotsille pitäisi saada omavalintaisia ja vapaaehtoisia vaihtoehtoja. Pakottamalla saavutetaan yleensä vain huonoja tuloksia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuori voi jo nyt valita meneekö lukioon vai ei. Lukion oppimäärään kuuluu Ruotsi ja sillä selvä. Pakosta puhuminen on typerää, opiskelevathan kaikki matematiikkaakin. Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!

    -Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!

    -Pakkomatematiikasta ei puhuta siksi koska matematiikan ja kieltenopiskelun ero on siinä että maailmassa puhutaan satoja eri kieliä, eli vastenmieliselle pakkoruotsille riittää vapaaehtoisia ja mieluisia vaihtoehtoja mutta matematiikalle ei ole samalla tavalla vaihtoehtoja kuten kielten opiskelulle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    -Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!

    -Pakkomatematiikasta ei puhuta siksi koska matematiikan ja kieltenopiskelun ero on siinä että maailmassa puhutaan satoja eri kieliä, eli vastenmieliselle pakkoruotsille riittää vapaaehtoisia ja mieluisia vaihtoehtoja mutta matematiikalle ei ole samalla tavalla vaihtoehtoja kuten kielten opiskelulle.

    Aika turhaa yleistämistä. Miksi ei voi vsin hyväksyä, että on kaikkien etu hallita nykyistä paremmin kieliä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    -Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!

    -Pakkomatematiikasta ei puhuta siksi koska matematiikan ja kieltenopiskelun ero on siinä että maailmassa puhutaan satoja eri kieliä, eli vastenmieliselle pakkoruotsille riittää vapaaehtoisia ja mieluisia vaihtoehtoja mutta matematiikalle ei ole samalla tavalla vaihtoehtoja kuten kielten opiskelulle.

    Perustelusi ontuu. On vain yksi Ruotsinkieli.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika turhaa yleistämistä. Miksi ei voi vsin hyväksyä, että on kaikkien etu hallita nykyistä paremmin kieliä.

    -Aika turhaa yleistämistä. Miksi ei voi vsin hyväksyä, että on kaikkien etu hallita nykyistä paremmin kieliä.

    -Taas totuutta. Miksi pakkoruotsiin alistajat eivät voi hyväksyä esim. vapaaehtoista saksan tai ranskankielen opetusta turhaksi ja vastenmieliseksi koetun pakollisen pakkoruotsin sijaan. On kaikkien etu hallita nykyistä paremmin kieliä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on juuri se ongelma, Pakkoruotsille pitäisi saada omavalintaisia ja vapaaehtoisia vaihtoehtoja. Pakottamalla saavutetaan yleensä vain huonoja tuloksia.

    Ehkä hänen pitäisi muuttaa Ahvenanmaalle.
    Siellähän ei ole pakkokieliä joten opiskelut olisivat äidinkieli ja valinnaiset, ongelma ratkaistu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä hänen pitäisi muuttaa Ahvenanmaalle.
    Siellähän ei ole pakkokieliä joten opiskelut olisivat äidinkieli ja valinnaiset, ongelma ratkaistu?

    Ehkä sen joka rakastaa Ruotsia ja ruotsinkieltä niin paljon että haluaa pakottaa nekin, jotka eivät ruotsinkielestä hyödy pakolliseen pakkoruotsiin, olisi syytä harkita sinne Ahvenanmaalle muuttoa tai miellumin suoraan Ruotsiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    -Aika turhaa yleistämistä. Miksi ei voi vsin hyväksyä, että on kaikkien etu hallita nykyistä paremmin kieliä.

    -Taas totuutta. Miksi pakkoruotsiin alistajat eivät voi hyväksyä esim. vapaaehtoista saksan tai ranskankielen opetusta turhaksi ja vastenmieliseksi koetun pakollisen pakkoruotsin sijaan. On kaikkien etu hallita nykyistä paremmin kieliä!

    Kansalaisen velvollisuus on osata molempia kotimaisia


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kansalaisen velvollisuus on osata molempia kotimaisia

    Suomenruotsalaiset hyötyvät suomenkielen osaamisestaan koska valtaosa kansasta puhuu suomenkieltä ja yleensä asioiminen esim. kaupoissa tapahtuu suomenkielellä.

    Suomenkielisille on ruotsinkieli lähes hyödytöntä. Suomenkielinen tarvitsee pakkoruotsia vain silloin kun suomenruotsalainen vaatii palvelua omalla äidinkielellään jossakin valtion tai kunnan virastossa jonne voisi palkata tulkin sen sijaan että kaikki suomen- ja muun kieliset pakotetaan hyödyttömään pakkoruotsiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuori voi jo nyt valita meneekö lukioon vai ei. Lukion oppimäärään kuuluu Ruotsi ja sillä selvä. Pakosta puhuminen on typerää, opiskelevathan kaikki matematiikkaakin. Miksi ei puhuta pakkomatematiikasta? Mietipä sitä!

    Tässä eräs mielipide

    https://www.youtube.com/watch?v=IJlJZOQICME


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kansalaisen velvollisuus on osata molempia kotimaisia

    "Kansalaisen velvollisuus on osata molempia kotimaisia"

    Väärin.

    Edes julkisella sektorilla töissä olevan ei tarvitse osata ruotsia.


  • Pääuutislähetys tunnetusti kiinnostaa suomalaisia. Osa raporteista voisi olla ruotsiksi, niin oppiminen kävisi vapaaehtoisesti.

   • Kielipolitiikka voisi olla ruotsiksi. Heillehän sitä tehdäänkin, yli kansan emnemmistön.


  • Haluan keskustella Ruitsin kielestä. Todella haluan.

  • Pakottaminen on tässä tapauksessa todella TÖRKEÄÄ ,mutta SDP on sitä ollut aina . 75 % vastustaa pakkoa !

  • Pakkohan se yrittää sivistää persuja jollakin keinolla!

   • En tiedä vastutetaanko persujen palstalla pakkoruotsiin pakottamista samalla tavalla kuin täällä SDP:n palstalla mutta jos niin on, niin se on HYVÄ !! Tässä asiassa mekin olemme samaa mieltä persujen kanssa. Pakkoruotsin tilalle omavalintainen, tasa-arvoinen ja vapaaehtoinen kieli.


  • Vastustin ennen ruotsin opiskelua, mutta nyt uskon pohjoismaiseen yhteistyöhön.

   • Pakkoruotsitettu ei pärjää skandinaaviskalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pakkoruotsitettu ei pärjää skandinaaviskalla.

    Pakkoruotsin opiskelu on turhaa tuhlausta ja ajan haaskausta silloin kun sille ei ole mitään käyttöä eikä sitä haluta opiskella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pakkoruotsin opiskelu on turhaa tuhlausta ja ajan haaskausta silloin kun sille ei ole mitään käyttöä eikä sitä haluta opiskella.

    On aivan selvää että pakkoruotsiin pakotamminen on väärin Suomen ja maan muunkielisiä kohtaan silloin kun halutaan opiskella jotakin muuta, hyödyllistä, kiinnostavaa ja vapaaehtoista kieltä hyödyttömäksi koetun pakkoruotsin sijaan.. .


   • Anonyymi kirjoitti:

    On aivan selvää että pakkoruotsiin pakotamminen on väärin Suomen ja maan muunkielisiä kohtaan silloin kun halutaan opiskella jotakin muuta, hyödyllistä, kiinnostavaa ja vapaaehtoista kieltä hyödyttömäksi koetun pakkoruotsin sijaan.. .

    Olipa pakkoruotsiin pakottamisessa kyse sitten mistä tahansa, on sen aika ohi. Lasten ja nuorten pitää saada päättää itse mitä kieltä he haluavat opiskella. Pakkokieli on vain turhaa ajan ja rahan haaskausta jolla saavutetaan pelkästään huonoja tuloksia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olipa pakkoruotsiin pakottamisessa kyse sitten mistä tahansa, on sen aika ohi. Lasten ja nuorten pitää saada päättää itse mitä kieltä he haluavat opiskella. Pakkokieli on vain turhaa ajan ja rahan haaskausta jolla saavutetaan pelkästään huonoja tuloksia.

    Ruotsi on kansalaisten toinen äidinkieli. Kaikilla on velvollisuus osata äidinkieltä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsi on kansalaisten toinen äidinkieli. Kaikilla on velvollisuus osata äidinkieltä.

    -Ruotsi on kansalaisten toinen äidinkieli. Kaikilla on velvollisuus osata äidinkieltä.

    Ruotsinkieli on vain piskuisen ja alati näivettyvän, kovaa vauhtia vanhenevan kielivähemmistön äidinkieli. Valtakieli on suomenkieli jota puhuu n. 96 prosenttia kansasta. Silti mitään velvollisuutta ei suomenkielen osaamiseen ole. Meillä on paljon opiskelijoita jotka opiskelevat ja asioivat englanniksi maassamme. Suomessa pärjää englanninkielellä lähes yhtä hyvin kuin Ruotsissakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    -Ruotsi on kansalaisten toinen äidinkieli. Kaikilla on velvollisuus osata äidinkieltä.

    Ruotsinkieli on vain piskuisen ja alati näivettyvän, kovaa vauhtia vanhenevan kielivähemmistön äidinkieli. Valtakieli on suomenkieli jota puhuu n. 96 prosenttia kansasta. Silti mitään velvollisuutta ei suomenkielen osaamiseen ole. Meillä on paljon opiskelijoita jotka opiskelevat ja asioivat englanniksi maassamme. Suomessa pärjää englanninkielellä lähes yhtä hyvin kuin Ruotsissakin.

    Jos vieraita kieliä verrataan, pärjää englanninkielellä ainakin yhtä hyvin kuin ruotsinkielelläkin. Ruotsissa matkaillessa englanilla vasta pärjääkin. Syy on se ettei Ruotsissa pakoteta lapsia mihinkään pakkokieleen, kuten Suomessa. Ruotsissa lapsi ja nuori opiskelee itse valitsemiaan vapaaehtoisia kieliä jonka tuloksia voimme ihastella englanninkielisillä Ruotsin matkoilamme.


  • Mitään pakkoruotsia ei ole. On vain nuorison oikeus opiskella Ruotsia.

   • -Mitään pakkoruotsia ei ole. On vain nuorison oikeus opiskella Ruotsia.

    -Oikeus on sellainen jonka voi jättää käyttämättäkin kun taas pakko on asia jolle ei haluta antaa vaihtoehtoja, kuten pakkoruotsi. Muutetaan siis pakkoruotsi tasa-arvoiseksi, valinnaiseksi opiskelukieleksi ja ennen kaikkea vapaaehtoiseksi, niin silloin voimme puhua oikeudesta Ruotsin kielen opiskeluun.


   • <Mitään pakkoruotsia ei ole. On vain nuorison oikeus opiskella Ruotsia<.

    -Olet jälleen kerran niin oikeassa! Pakkoruotsia ei ole missään, jos ei Suomea lasketa mukaan..


  • Ei ole pakkoruotsia.

   • Pakkoruotsiin pakottaminen on se syy miksi EN tule äänestämään sdp:tä. Ääni menee puolueelle ja ehdokkaalle jonka arvomailmaan kuuluu valinanvapaus ja tasa-arvo kielten opiskelussa.


  • Oikeus oppia Ruotsia!

   • Oikeus on niillä jotka haluavat oppia Ruotsinkieltä vapaaehtoisesti. Pakko on niillä jotka tahtoisivat valita Ruotsin kielen tilalle jonkin muun vapaaehtoisen ja hyödylliseksi koetun kielen. Pakkokieli on pakkoruotsi jonka musta aikakausi alkaa lähestyä loppuuaan. Pakko ei kuulu vapaaseen demokratiaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oikeus on niillä jotka haluavat oppia Ruotsinkieltä vapaaehtoisesti. Pakko on niillä jotka tahtoisivat valita Ruotsin kielen tilalle jonkin muun vapaaehtoisen ja hyödylliseksi koetun kielen. Pakkokieli on pakkoruotsi jonka musta aikakausi alkaa lähestyä loppuuaan. Pakko ei kuulu vapaaseen demokratiaan.

    Pitäisi olla oikeus sanoa EI PAKOTTAMISELLE ! Pakkokieli kuten pakkoruotsi pitää vetää vessasta alas muun sonnan mukana.


  • Pakkoruotsista puhuminen pitäisi kriminilisoida. Se on rasismia. Miksi tällaiset kannanotot sallitaan?

  • Jokainen pakkoruotsista puhuva on rasisti. Joten kannattaa olla hiljaa, ettei saa ansaisemaansa leimaa.

  • Ruotsi on oikeus.

   • Ruotsinkieli ei ole pelkästään oikeus, se on etuoikeus, mutta vain suomenruotsalaisille. Muille pakkoruotsi on VÄÄRYYS !!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsinkieli ei ole pelkästään oikeus, se on etuoikeus, mutta vain suomenruotsalaisille. Muille pakkoruotsi on VÄÄRYYS !!

    Rasisti!


  • Pidän RIKOLLISENA toimintana pakkoruotsi/virkamiesruotsia ,eli ei mitää järkeä 75 % vastustaa siis vastustaa ??!!

   • Pakkoruotsin vastustaminen pitää kriminalisoida siten että joka sitä ei suostu rakastamaan. tulee sulkea vankilaan tai muuhun pakkolaitokseen, samalla tavoin kuin mielipidevangit diktatureissa. Jokainen käsittää että pakollinen pakkoruotsi on kaikki, mitä ilman Suomi ei tule toimeen.


  • Minäkin haluan, että puhutaan oikeista asioista.

   • Kaikkien "vääräkielisten" suomalaisten on pakko opiskella pakkoruotsia että suomenruotsalaiset voisivat saada palvelua omalla äidinkielellään, pakkoruotsilla. Suomenkielinen suomalainen on kelvannut perinteisesti suomenruotsalaiselle rikkaalle elitiille ainoastaan alemmaksi palvelusväeksi joka tekee kaikki raskaimmat työt.


  • Pakkoruotsista jankuttaminen on hyvä esimerkki arkipäivän rasismista.

   • Pakkoruotsiin pakottaminen on hyvä esimerkki arkipäivän tyranniasta.


  • Minustakin niin monen muun lailla on sopimatonta puhua pakkoruotsista.

   • Pakkoruotsi on arka aihe ja tabu josta ei soisi sanottavan sanakaan, ei ainakaan mitään sen kaltaista joka kyseenalaistaisi pakkoruotsin hyödyllisyyden tai sen mielekkyyden. Pakkoruotsi on hys, hys aihe josta pitäisi vaieta.


  • Uusi alku antaa mahdollisuuden kieltää lailla rasismi kielikeskustelun yhteydessä.

  • Aamukahvi juuri porisee. Halusinpa vain minäkin sanoa näin joulun alla, että ei viitsitä puhua pakkoruotsista. On se niin lapsellista.

   • Kaikki pakkoruotsia käsittelevät keskusteluketjut ovat keränneet valtavasti komentoijia. Yleinen mielipide on selkeä pakollisen ruotsinkielen tasa-arvoistaminen muiden kielien rinnalle, jolloin siitä tulisi omavalintainen ja vapaaehtoinen opiskelukieli. Vain yksi tai joskus joku toinen suomenruotsalainen pakottaja vaatii vääräkielisten pakottamista pakkoruotsiin.


   • Pakkokielet kuuluvat diktatuureihin ja siirtomaapolitiikkaan jossa alusmaiden asukkaat pakotetaan siirtomaaherrojen kieleen. Vapaisiin demokratioihin ei pakkokielet kuulu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pakkokielet kuuluvat diktatuureihin ja siirtomaapolitiikkaan jossa alusmaiden asukkaat pakotetaan siirtomaaherrojen kieleen. Vapaisiin demokratioihin ei pakkokielet kuulu.

    Pakkokieli kuuluu Suomeen vielä 2020 ! Ei edes Venäjä ole pakottanut vanhoja alusmaitaan ilkeämieliseen pakkokieleen, niin kuin vanha miehittäjämaame Ruotsi Suomessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pakkokieli kuuluu Suomeen vielä 2020 ! Ei edes Venäjä ole pakottanut vanhoja alusmaitaan ilkeämieliseen pakkokieleen, niin kuin vanha miehittäjämaame Ruotsi Suomessa.

    Taas on pienellä ruotsalaisella kansanpuolueella kaksi ministerinpaikkaa itsellään. Lisäksi vasemmistoliiton opetusministeri on suomenruotsalainen kielifanaatikko, joka ei salli "vääräkielisten" valita mitään muuta opiskelukieltä kuin ensiksi pakkoruotsi ja vasta sitten jokin muu itselle vieras kieli. Pakkoruotsi on ehdoton No:1 niin kauan kuin Andersonin Li toimii opetusministerinä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taas on pienellä ruotsalaisella kansanpuolueella kaksi ministerinpaikkaa itsellään. Lisäksi vasemmistoliiton opetusministeri on suomenruotsalainen kielifanaatikko, joka ei salli "vääräkielisten" valita mitään muuta opiskelukieltä kuin ensiksi pakkoruotsi ja vasta sitten jokin muu itselle vieras kieli. Pakkoruotsi on ehdoton No:1 niin kauan kuin Andersonin Li toimii opetusministerinä.

    Tämä on väärin tasa-arvoa kohtaan että joku kielivähemmistö hamuaa itselleen etuoikeuksia joita muilla EI ole !!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä on väärin tasa-arvoa kohtaan että joku kielivähemmistö hamuaa itselleen etuoikeuksia joita muilla EI ole !!

    Ruotsissa nauretaan vedet silmissä lammasmaisille suomenkielisille jotka ovat pakotettuja turhaan pakkoruotsiin!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsissa nauretaan vedet silmissä lammasmaisille suomenkielisille jotka ovat pakotettuja turhaan pakkoruotsiin!

    Miksi suomenruotsalaiset ovat niin fanaatikkoja kielensä ja suomenruotsalaisen yhteisönsä kanssa että osa heistä ei suostu tervehtimään edes suomenkielistä linja-auton kuljettajaa?


  • Pakkoruotsia ei ole.

  • Pakkoruotsissa on kysymys yhtä kansanryhmää kohtaan nostatetusta ajojahdista. Nuorisolta Ruotsin kieltävillä on rasistiset tarkoitusperät.

  • Koronan varjolla yritään tavoitella kielirasistisia päämääriä.

   Nyt on entistäkin tärkeämpää taata Ruotsin kielen asema. Vaikka rahasta joudutaan jatkossa tinkimään olisi typeryyden huippu tinkiä Ruotsin kielestä, sillä kaikki tietävät että se on sijoitus tulevaisuuteen ja elinehto tulevalle kehitykselle.

   • Koska ylivoimainen enemmistö vaatii oikeutta ja vapautta valita pakollisen pakkoruotsin sijaan jokin muu omavalintainen ja vapaaaehtoinen opiskelukieli, on selvää että kielipolitikkamme on korruptoitunut.


  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   171
   4281
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2230