Uni maailmanlopusta, ihan kamala

Anonyymi

Näin viime yönä unta maailmanlopusta. Se alkoi siis siitä että opiskelin yliopiston luokassa jotain ilmastonmuutoksesta. Katsoin jossain vaiheessa ikkunasta ulos, ja huomasin suuren, ihan valtavan pinkin/punaisen valon horisontissa. Osa oppilaista katseli myös sinne suuntaan. Yritin huutaa, mutta ääni ei kulkenut. Valo kasvoi yhtäkkiä räjähdykseksi, ja talot ja rakennukset kaatuivat kaukana. Räjähdys levisi ja oli tulossa meidän rakennusta kohti, kun yhtäkkiä suuren räjähdyksen ääni kuului, ja kuulin myös lasin rikkoutumista ja rakennuksen romahtamista. Sitten tuli hiljaista. Kuoleman hiljaista. Heräsin, ja näin kauhukseni että kaikki paikat olivat tulessa, taivaat oli pronssin värinen, rakennukset romahtaneet, verta, ruumiita, itkua ja huutoa. Räjähdyksestä olivat selvinneet harvat meidän rakennuksessamme, sillä se oli romahtanut. Yritin päästä pystyyn kivien ja lasinsirujen välistä, mutta tunsin kauheaa tuskaa ja kipua kädessäni, joten huusin apua. Rakennuksen romahtaessa vain noin 10 ihmistä oli selvinnyt, kaikilla vaatteet repaleina ja joku tai useampi paikka haavoittuneena. Kaksi oppilasta auttoi minut ylös kivikasasta, ja selviytyneet kokoontuivat tuhoutuneelle kadulle. Kaikki oli tulessa ja tomuna. Päätimme porukassa käydä katsomassa kaikkien taloja, ja jos henkeen jääneitä matkalla löytyisi, otettaisiin ne mukaan. Kun minun talon kohdalleni sitten tultiin, oli se ihan tulessa. Kuulin vaimeaa avunhuutoa. Juoksin sitä kohti muutama muu oppilas rinnallani ja aloimme kaivaa romuja siinä toivossa, jos löytäisimme jonkun. Yksi oppilaista huusi: "täällä!" Ja muut juoksivat häntä kohti. Sivujen ja romujen seassa yski poika, minun veljeni. Hän itki ja sanoi muiden perheenjäsenten menehtyneen räjähdyksessä. Halasin häntä surun murtamana ja lähdettiin porukalla jatkamaan matkaa. Me oltiin löydetty lisää ihmisiä, haavoittuneita ja traumatisoituja. Yhtäkkiä näkyi taas se sama valo ja joku huusi: "Suojautukaa!" Räjähdys laajeni ja kuului taas kamala lasinsirujen ja rakennusten "räjähdys" ja kova räjähtämisen ääni, sitten oli taas hiljaista. Vain alle puolet meistä jäi eloon, minä ja veljeni mukaan lukien. Nyyhkytystä ja tuskanhuutoa kuului taas, kun näimme yhden matkakumppanistamme verisenä ja mustelmissa suuren lohkareen alla. Emme ehtineet pelastaa häntä tarpeeksi ajoissa. Meitä vastaan tuli helikopteri, ja kaikkien ilme kirkastui. Kaikki vilkuttivat ja hyppivät, kunnes helikopteri lopulta laskeutui, ja siinä kyydissä oleva mies, jolla oli naamassa ja koko kehossa vakavia haavoja viittoi meitä tulemaan mukaan. Meitä oli enää niin vähän (6), että kaikki mahtuivat onneksi mukaan. Hän lennätti meidät jonnekin saarelle suojaan rauniona olevaan majakkaan. Hän tarjosi kaikille lämmintä teetä ja puhui siitä, että meidän on pakko karata eri maahan. Juuri kun mietimme suunnitelmaa, kolmas räjähdys tapahtui, ja siihen sitten heräsin. Kehoni tärisi, mutta ei sen pahempaa. En vieläkään tiedä miten muistan tämän unen niin yksityiskohtaisesti.

4

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei,

      Maailmanloppu-unet symboloivat yleensä ottaen haastavien aikojen päättymistä tai sitä että unennäkijä on esimerkiksi saattamassa/saattanut jonkin urakan loppuun/valmiiksi.
      Eli "vanha maailma" on tuhoutunut ja "uusi maailma" eli uudenlainen tulevaisuus siis alkaa.

      Mukavaa syksyn alkua,
      terveisin 1 Tulkitsija

    • Anonyymi

      Ydinsodan kauneus on juuri siinä, että kaikki tuhotaan. Silloin ei ole millään enää mitään väliä, kun ohjukset ovat ilmassa. On vain tyydyttävä kohtaloonsa ja oltava kiitollinen kaikesta, mitä on saanut kokea.

      Ei siinä. Tämä päivä koittaa pian.

    • Gretan syytä.

    • Näit unta ydinsodasta, mikä yleensä tarkoittaa ihmisten mielissä maailmanloppua, siis yhteiskunnan ja kaiken tuntemamme loppua, toivottomuutta, kaiken muuttumista. Luonnollisesti sellaisen kokeminen ahdistaa, joten käänteisesti ajatellen, ahdistuksesi muutoksen vuoksi oli suuri, minkä vuoksi unesi näit.

      Unikuvauksesi alkaa ilmastonmuutoksen opiskelulla, jonka yhteydessä ydinräjähdykset alkavat, mitkä ovat tietenkin merkkinä maailmanlopusta. Sanoisin, että rinnastat tässä vaiheessa fantasian tasolla ilmastonmuutoksen maailmanloppuun eli ydinsotaan. Kaikki sortui ympärilläsi ja maailma oli kauhua täynnä.

      Selviytyneitä oli vähän, mikä voisi tarkoittaa, että asian ymmärtäneitä olisi vähän. Toisin sanoen, että niitä joille asia on selvinnyt, on vähän, taikka että asia koskee vain vähäistä joukkoa ihmisiä ylipäätään.

      Oma kotitalosi oli sortunut, siis kaikki se mihin olit aiemmin turvannut ei ollut enää siellä, ei vanhempia, ei mitään, paitsi että veljesi löytyi.

      On selvää, että yrität unessasi kertoa itsellesi, että veljesi on merkittävä hahmo sinulle. Vaikkei muulla olekaan väliä, on veljesi kuitenkin läsnä, taikka että tapahtui mitä tahansa, olet aina huolehtiva veljestäsi.

      Kerta toisensa jälkeen koitte unessa räjähdyksiä ja vastoinkäymisiä, mutta piditte veljesi kanssa yhtä niistä huolimatta.

      Kenties unesi loppu, että teidän olisi karattava eri maahan, tarkoittaa että koko unesi johtui erokokemuksesta taikka sellaisen pelosta veljeäsi ja perhettäsi koskien.

      Mielenkiintoinen uni kaiken kaikkiaan, kiitos sen jakamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe