Ydinvoimayhtiöllä onnettomuus Venäjällä: viisi kuollutta-laskeuma Suomeen?

Anonyymi

Silloin kun Venäjä ilmoittaa ettei ole huolta säteilystä on parasta mennä kellariin.

Venäjän valtiollinen ydinvoimayhtiö Rosatom kertoo, että viisi yhtiön työntekijää on kuollut onnettomuudessa.

Onnettomuus tapahtui sotilastukikohdassa Arkangelin alueella, noin tuhat kilometriä Moskovasta pohjoiseen. Loukkaantuneita on ainakin kolme. Onnettomuudesta saatiin ensimmäisen kerran tietoja torstaina. Silloin Rosatom ei vielä vahvistanut tapahtunutta.

– Esitämme syvimmät osanottomme uhrien perheille ja ystäville. Uhrien muistot elävät sydämissämme ikuisesti, Rosatom tiedotti.

Säteilytason noususta alueella ei ole varmaa tietoa.

Rosatomin mukaan sotilastukikohdassa testattiin nestemäisellä polttoaineella toimivaa rakettimoottoria.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olisivat pysyneet tietokone simulaatioissa. Venäjän ihmeaseet oavat olleet joko:
      a) Vaarallisia käyttäjille
      b)Hillpeyttä herättäviä

      Venäjän presidentti Vladimir Putin piti maaliskuun alussa linjapuheen, jonka pääpaino oli maan kehittämissä uusissa ydinasejärjestelmissä.

      Putinin mukaan venäläiset insinöörit ovat kehittäneet täysin uudenlaisia ydinasejärjestelmiä, kuten ydinvoimalla toimivia risteilyohjuksia ja jopa 20-kertaisella äänennopeudella etenevän ”meteoriitin tavoin iskevän” Avantgard-järjestelmän.

      Avantgard-ohjukset eivät ole perinteisiä ballistisia ohjuksia. Niiden lentorata on täysin muunneltavissa ja ne pystyvät Putinin sanojen mukaan kiertämään ohjuspuolustusjärjestelmiä ja muuttamaan korkeuttaan. Ohjukset voidaan varustaa ainakin 150 kilotonnin tai jopa yhden megatonnin ydinkärjellä tai perinteisillä ohjuskärjillä.

      ”VENÄJÄ ON KEHITTÄNYT AVANTGARD-JÄRJESTELMÄÄ AINAKIN VUODESTA 2004.”

      VENÄJÄ EI kuitenkaan ole toistaiseksi todistanut ohjuksiensa olemassaoloa. Puheen aikana ohjuksista nähtiin vain tietokonesimulaatioita. Amerikkalaisasiantuntijat ovatkin kyseenalaistaneet Putinin väitteet järjestelmien kehitysasteesta ja tämänhetkisestä toimintakyvystä.

      Venäjän puolustusministeri Yuriy Borisov kuitenkin vakuuttaa maan puolustusministeriön Krasnaya Zvezda –lehdessä, että Putinin mainitsema Avantgard-ohjus on hyvin testattu.

      ”Ohjuksen kehittäminen oli todellinen haaste, sillä lämpötila ohjuksen pinnalla on 2 000 celsiusastetta. Se todella halkoo ilmaa plasman ympäröimänä”, Borisov kertoo ja toteaa, että suurimmat haasteet ohjuksen kehittämisessä oli ohjausjärjestelmän ja lämmönsuojauksen saralla.

      ”KÄYTÄNNÖN TESTIT ovat osoittaneet ratkaisujemme toimivuuden. Itse asiassa olemme tehneet sopimuksen Avantgard-järjestelmien massatuotannosta. Kyse ei siis ole bluffista, vaan vakavasta hankkeesta.”

      Borisovillakaan ei silti ole tarjottavanaan todistusaineistoa väitteidensä vahvistamiseksi.

      ”Ilmiselvistä syistä johtuen emme voi esitellä järjestelmän ulkonäköä”, hän toteaa.

      Mikäli Venäjän väitteet vallankumouksellisista ydinasejärjestelmistä pitävät paikkansa, on maa huomattavasti edellä muita suuria ydinasevaltioita. National Interest –sivusto huomauttaa, että Venäjä on kehittänyt Avantgard-järjestelmää ainakin vuodesta 2004 lähtien, joten täysin tyhjästä venäläisten väitteet eivät kumpua.

    • Venäjän säteilevä räjähdys sai huhumyllyn liikkeelle – testasiko Putin uutta salaista ”Skyfall”-superasettaan?

      Venäjä testaa mahdollisesti Burevestnik-nimistä ohjusjärjestelmää Arkangelin alueella.
      Spekulaatiot Venäjällä tapahtuneesta räjähdyksestä kiihtyivät viikonloppuna, kun julkisuudessa levisi epäilyjä siitä, että säteilyä tuottanut pamaus saattoi liittyä Putinin aiemmin mainostamaan ”superaseeseen”.

      Torstaina Länsi-Venäjällä sotilastukikohdassa Arkangelin lähellä Nenoksa-nimisellä alueella vain 500 kilometrin päässä Suomen rajasta räjähti.
      Lauantaina atomienergiayhtiö Rosatom julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi, että onnettomuus tapahtui kesken rakettikokeen.

      Rosatomin työntekijät tarjosivat teknistä apua testattavana olevan moottorin isotooppijärjestelmän kanssa.

      Sen aikana polttoaine syttyi tuleen, minkä takia alustalla tapahtui räjähdys. Useita ihmisiä lensi räjähdyksen voimasta mereen. Viisi työntekijää kuoli onnettomuudessa merellä olleella laukaisualustalla.

      Brittiläisen The Guardianin ja The Drive -sivuston mukaan Rosatomin kuvaus tapahtumasta saattaa viitata siihen, että onnettomuus on seurausta Burevestnik-nimisen (Naton kirjoissa nimellä SSC-X-9 SKYFALL) ohjusjärjestelmän osan epäonnistuneesta kokeesta.

      Burevestnik on yksi Venäjän uusista superaseista, joilla Venäjän presidentti Vladimir Putin on ylpeillyt puheissaan.

      Burevestnikista voi kieliä myös amerikkalaisen yhtiön Planetin ottama satelliittikuva, joka tallensi Vienanmerenrannassa Serebryanka-kuljetustankkerin lähellä räjähdyspaikkaa.

      Serebryanka-tankkeri on suunniteltu radioaktiivisen jätteen keräämistä ja varastointia varten.

      Montereyn Middleburyn ulkopoliittisen instituutin asiantuntija Jeffrey Lewis kirjoitti Twitterissä lauantaina, että tankkerin läsnäolo vesillä voisi liittyä ydinvoimalla toimivan ballistisen Burevestnik-ohjuksen testaamiseen.

      Satelliittikuvissa näkyy myös kaksi muuta alusta ja ruoppaaja, joita ei ole kuitenkaan tunnistettu. Rannalla taas sijaitsee luultavasti Burevestnikin laukaisualusta.

      The Drive -sivusto kertoo, että nimettömiin Yhdysvaltain virkamieslähteisiin viittaavista raporteissa käy ilmi, että venäläiset olisivat testanneet Burevestnik-ohjusta vuodesta 2017 lähtien Novaja Zemljan saariryhmällä Pohjoisella Jäämerellä. Alue on aiemminkin toiminut ydinasetestauksen alustana.

      – Suljettuaan Venäjän Pankovon (saaristoryhmä Novaja Zemljan edustalla), näyttää siltä, että Venäjä on luonut siitä kopion Nenoksaan, asiantuntija toteaa.

      Lewisin mukaan toinen vastaava laitos sijaitsee Astrahanin alueella Kapustin Jarissa, ja siellä testataan todennäköisesti ohjuksia ilman ydinvoimayksikköä.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006201399.html

    • Anonyymi

      Se on täysi katastofi jos venäjä sanoo ettei mitää hätää, kaikki kunnossa.

    • Arkangelissa tuhoutui Putinin mainostama ydin­käyttöinen risteily­ohjus, kertoo amerikkalais­lehti: ”Otaksumme, että venäläisillä on vaikeuksia”
      Venäjän ydinyhtiö Rosatom kertoi viiden kuolleen ”reaktorikäyttöisen moottorilaitteen” testiturmassa.

      YHDYSVALTAIN tiedusteluviranomaisten mukaan Arkangelin alueella Venäjällä viime torstaina sattunut ydinonnettomuus johtui uuden, ydinkäyttöisen risteilyohjuksen Burevestnikin räjähdyksestä.

      Asiasta kertoo sanomalehti The New York Times. Räjähdys johti ainakin viiden ihmisen kuolemaan. Onnettomuuden uhrien muistotilaisuus järjestettiin maanantaina Sarovin suljetussa ydintutkimuskaupungissa Nižni Novgorin alueella.

      Nimettöminä puhuneiden viranomaisten mukaan laivaston testialueella Njonoksan kylän tuntumassa Vienanlahden rannalla testattiin Nato-nimellä SSC-X-9 Skyfall -tunnettua pitkän kantaman risteilyohjusta.
      Kyseessä on ohjustyyppi, jota presidentti Vladimir Putin mainosti linjapuheessaan Moskovassa Venäjän viime vuoden presidentinvaalien alla.

      MONINKERTAISELLA äänennopeudella lentävä ohjus yltää Putinin esittelemien animaatioiden mukaan maapallon joka kolkkaan. Uutta ohjustyyppiä pidetään Venäjän vastauksena Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmälle.

      ”Tämä ei ole bluffia”, Putin vakuutti. ”Kenelläkään ei ole toistaiseksi tällaista asetta. Ja kun on, meidän kaverimme keksivät taas jotain uutta.”

      Presidentin puheen jälkeen puolustusministeriö järjesti äänestyksen ohjuksen nimestä. Voittajaksi ilmoitettiin Burevestnik eli Myrskylintu.

      Kantoraketilla yläilmoihin nouseva ohjus on yhdeksän metrin mittainen. Nopeuden lisäksi sen kantomatka olisi nykyisiin risteilyohjuksiin nähden ylivoimainen – jos laite todella toimii.

      VENÄJÄN valtiollinen ydinvoimayhtiö kertoi räjähdyksestä verkkosivuillaan lauantaina otsikolla ”valtionyhtiö Rosatomin tiedotusosaston ilmoitus”.

      ”Asevoimien koealueella Arkangelin alueella nestereaktorikäyttöisen moottorilaitteiston käytön yhteydessä sattuneessa turmassa kuoli viisi valtionyhtiö Rosatomin työntekijää”, tiedote kertoo. ”Lisäksi kolme työtoveriamme sai eriasteisia vammoja ja palovammoja.”

      ”Onnettomuus sattui työvaiheessa, jossa radioaktiivista syöttöjärjestelmää liitettiin nestekäyttöiseen moottorilaitteistoon.”

      Yhdysvallat kehitteli samantyyppistä ydinkäyttöistä rakettimoottoria 1950- ja 1960-luvuilla. Projekti lopetettiin, koska sen hyötyjä pidettiin pieninä ja turvallisuusriskejä erittäin suurina.

      ONNETTOMUUSPAIKKA sijaitsee Vienanmeren rannalla noin 60 kilometriä Arkangelista länteen. Suljettu testialue kuuluu Venäjän laivastolle, ja venäläisten lehtitietojen mukaan raketista olisi testattu nimenomaan sota-alukselle sijoitettavaa versiota.

      Arkangelin ja testialueen puolivälissä sijaitsevassa Severodvinskin laivastokaupungissa ilmoitettiin torstaina aamupäivällä kohonneesta radioaktiivisuudesta, ja asukkaat riensivät jonottamaan joditabletteja. Myöhemmin radioaktiivisuuden ilmoitettiin palanneen pian normaaliksi.

      Suomen säteilyturvakeskuksen mukaan onnettomuus ei aiheuttanut kohonneita säteilyarvoja Suomessa. Matkaa onnettomuuspaikalta Suomen rajalle on linnuntietä 430 kilometriä.

      SATELLIITTIHAVAINTOJEN mukaan testialueella oli ennen onnettomuutta ydinpolttoaineen ja -jätteen kuljetukseen erikoistunut rahtialus Serebrjanka. Se on tuonut amerikkalaislähteiden mukaan aiemmin polttoainetta Burevestnik-ohjusten testeihin, jotka ovat olleet enemmän tai vähemmän epäonnisia.

      Tutkija Jeffrey Lewis kalifornialaisesta, ydinaseiden leviämistä tutkivasta James Martin -keskuksesta kertoi The New York Timesille, että Burevestnikin käyttövoimajärjestelmän testeissä on ollut lukuisia vaikeuksia.

      ”Otaksumme, että venäläisillä on vaikeuksia reaktorin käynnistyksessä”, Lewis sanoi.

      ”Youtube-video ei riitä osoittamaan, että laite todella toimii. Ehkä Putin panee sen toimimaan, ehkä se ei toimi koskaan.”

    • Anonyymi

      Kuolleita lisää, säteilyn määrää väheksytty. Venäläisten moderni ihmease jonka länsi tiesi jo 50-luvulla epävakaaksi ja turhaksi jatkaa....

      Lisää paljastuksia alkaa tulla vaikka venäläiset yrittivät taas peitellä asian.

    • Anonyymi

      "Olisivat pysyneet tietokone simulaatioissa. "

      Voi voi kun nuo animaatiot ovat Bellingcatin ja JIT:n yksityis omaisuutta. Tekijänoikeudet nääs.

    • Anonyymi

      Saksalaislehti Spiegel kertoo, että Moskovassa keskeytettiin onnettomuusiltana TV-lähetykset tunnin ajaksi. Kokonaisen tunnin ajan televisiossa pyöri onnettomuusturvaministeriön myrskyvaroitus. Varoituksen mukaan ihmiset eivät saa lähteä taloista ulos. Myrskyä ei kuitenkaan tullut.

      Lehti kysyy, oliko näin tarkoitus suojella ihmisiä säteilyltä, ilman että heille kerrottiin siitä?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Uutistoimisto Tassin mukaan lääkärit ovat allekirjoittaneet sitoumuksen olla kertomatta ulkopuolisille tietoja ohjusonnettomuudesta.


    • Anonyymi

      Vielä toimiva katalysaattori pienentämään päästöt niin ohjus on rysäpöksyn mielestä ootsin harasoo.

      Jos se lähtee lentoon kauemmaksi niin tilastollisesti pienenee mahdollisuus pudota takaisin rysäpöksylään. Sekin ootsin harasoo.

      • Anonyymi

        Viime tietojen mukaan Ladan katalysaattori ei toimi täydellisesti ydinenergialla toimivan ohjuksen päästöjen puhdistamisessa. Johtavan insinöörin mukaan ongelmia on ilmaantunut säteilyn pysymisessä katalysaattorin sisäpuolella.
        info.science.ru


    • Anonyymi

      Putte lupasi laittaa henkilökohtaisesti rimpulan kuntoon. Tai päitä putoaa.

    • Anonyymi

      Tollaset laskeumat mitää. Kun USA pudotti ydinpommit Hirosimaan ja Nakasakiin niin jo vuoden päästä säteily oli niin alhainen, että sinne saattoi taas rakentaa.

      Ainakin Amerikkalaisten ydinaseet ovat lähes saasteettomia ja niitä voi hyvillä mielillä käyttää siviilikohteita vastaan.

      Käyttävätköhän Venäläiset jotain likaisia atomeita jos ne niin kovasti saastuttavat?

    • Kaikki eivät usko huhuja, joiden mukaan Burevestnikiin liittynyt epäonnistunut koe olisi johtanut ainakin viiden kuolemaan Venäjällä.
      Vajaat pari viikkoa sitten Venäjän Arkangelissa tapahtui räjähdys, jonka syyksi spekuloitiin 9M730 Burevestnik -risteilyohjukseen liittyvää koetta. Burevestnikiä on kutsuttu Venäjän presidentin Vladimir Putinin superaseeksi ja räjähdyksen huhuttiin liittyneen ohjusjärjestelmän osan epäonnistuneeseen kokeeseen.

      Venäläislehti Novaja Gazeta kuitenkin kyseenalaistaa omien lähteidensä pohjalta väitteet siitä, että räjähdys olisi mitenkään liittynyt Buresvestnikiin. Lehden mukaan radioisotooppinen energianlähde ei kykenisi nostamaan risteilyohjusta ilmaan.

      Sen sijaan lehti pitää todennäköisimpänä vaihtoehtona merenpohjasta laukaistavaa ballistista Skiff-ohjusta. Ohjuksen kehittäminen alkoi vuonna 2013. Marraskuussa 2017 Venäjän duuman puolustus- ja turvallisuuskomitean entinen puheenjohtaja Viktor Bondarev paljasti, että Skiff-ohjukset kuuluivat Venäjän asearsenaaliin, TASS uutisoi tuolloin.

      Pravda.ru-sivuston mukaan ohjus on suunniteltu tuhoamaan useiden laivojen muodostamia ryhmiä ja strategisia kohteita maalla. Käytännössä sukellusvene kuljettaisi säiliön, jossa ohjus on, merenpohjaan. Ohjuksessa on lämpöydinkärki.

      Ohjus voisi olla säiliössä merenpohjassa vuosikymmeniä. Painolastilla varustettu säiliö voitaisiin sitten tarvittaessa saada nousemaan pintaan. Ohjus lähtisi matkaan, kun se on noin 50 metriä merenpinnan alapuolella.

      ”Tuomiopäivän aseeksi” kutsutun ohjuksen toimintaperiaate on kuitenkin pitkälti kysymysmerkki. Pravdan toukokuussa julkaiseman videon yhteydessä todetaan, ettei varmuutta ole siitä, miten syvällä merenpohjassa olevaan ohjussäiliöön saataisiin välitettyä signaali. Yksi mahdollisuus on, että signaali annettaisiin sukellusveneestä, joka ajaisi kätketyn ohjussäiliön lähelle.
      Myös esimerkiksi Venäjän armeijaan erikoistunut tutkija Michael Kofman kirjoitti blogitekstissään, ettei usko Burevestnikin olevan elokuun alkupuolella tapahtuneen räjähdyksen takana. Kofman ei ollut vakuuttunut siitä, että Skiff-ohjukseen liittyvä koe olisi ollut syypää.

      Kofman toteaa, ettei viranomaisten lausunnoista käy ilmi tarkemmin, minkälaisesta kokeesta oli kyse. Hän kuitenkin epäilee, että tarkoituksena oli testata uutta radioisotooppista termosähkögeneraattoria, jossa on nestepolttomoottoriyhdistelmä.

      Kofmanin mukaan Skiff-ohjus rikkoisi kansainvälisiä sopimuksia eikä ohjuksen olemassa olosta ole yksiselitteisiä todisteita.

      – Jos siinä on nestekäyttöinen moottori, suhtaudun siihen skeptisesti ja kallistun Tsirkonin puoleen, sillä jälkimmäisessä on voimakas nestepolttoaineella toimiva moottori/yliäänipatoputkimoottoriyhdistelmä ja sitä kehitetään aktiivisesti, kun taas en ole nähnyt todisteita siitä, että Skiff olisi oikeasti joku juttu.

      Kofman myös huomauttaa, että Tsirkon voisi hyötyä radioisotooppisesta termosähkögeneraattorista, sillä sen on kiihdyttävä nopeasti, jotta sen yliäänipatoputkimoottori toimisi.

      Pian räjähdyksen jälkeen esimerkiksi venäläinen Lenta.ru-sivusto spekuloi myös, että räjähdys voisi liittyä hypersoonisen ohjuksen testeihin. Tuolloin mainittiin myös Tsirkon-ohjus.

      Tsirkon on kerrottu olevan hypersooninen ohjus eli se lentää yli viisinkertaisella äänennopeudella. Sitä ei vielä ole otettu virallisesti käyttöön.

      Uutistoimisto TASS kertoi maaliskuussa nimettömän lähteen pohjalta, että Tsirkon laukaistaisiin sotilasalukselta ensimmäisen kerran tämän vuoden loppuun mennessä. Viranomaiset eivät tuolloin vahvistaneet tietoa.

      Koska viranomaiset ovat olleet niukkasanaisia elokuun alussa tapahtuneesta räjähdyksestä, varmuutta sen syystä ei toistaiseksi ole.

    • "The military man says that during the trial, an irregular situation occurred. As a result, the explosion took place - it was not nuclear explosion, but explosion of an explosive item. The man emphasized that the trials of the engine had earlier been carried out, as well, however it was not reported to the citizens of the settlement."

      Räjähdyksen sattuessa ydinreaktori-moottorin koe oli jo suoritettu.

      "The military man says called the citizens of the settlement for not comparing the incident with the disaster at Chernobyl Atomic Power Station. In his words, in case that kind of disaster happened in the Arkangelsk region, the circumstances and response measures would have been different. He added that the radiation contamination only came on those who were in the immediate area of the engine that was tested. Those who entered the exploded ponton died. The victims were taken to Nenoksa for decontamination."

      Radiaktiivisuutta saivat vain he jotka olivat lähellä testimoottoria.
      Testiponttoonille nousseet kuolivat.

      (huom: sairaalaan viedyt sairastuttivat hoitajansa)

      "Besides that, the man said that one of the pontons - along with a container with equipment, ropes and chains - was cast to the White Sea coast."

      Testivehkeet levisivät rannalle.
      Ei kannata mennä hakemaan matkamuistoja sieltä.

      lähde: https://en.crimerussia.com/gromkie-dela/military-man-tells-about-explosion-of-rocket-engine-with-radioisotopic-power-source-on-training-rang/

    • Anonyymi

      Niillä on venäläisten insinöörien ”keksimät” säteilymittarit jotka sammuivat heti kun alkoi säteillä.

    • Anonyymi

      Venäjä veti herneet nenään kun sen ohjus ei toiminutkaan. Syy löytyy NATO:sta koska heillä se toimii....

      https://sputniknews.com/world/201908211076602435-russia-disappointed-by-us-missile-testing-plans-which-aggravate-global-situation---putin/

    • Anonyymi

      Putin uhosi Helsingissä amerikkalaisten ohjuskokeen vuoksi: "Venäjän turvallisuus tulee olemaan taattu"

      Venäläisten ohjuskokeissa on vaarassa osallistujat.

    • Anonyymi

      Venäläinen uutistoimisto ei tarkenna, minkälaisista esineistä olisi kyse. Paikallinen hallinto sanoo, etteivät mitkään tekijät uhkaa alueen asukkaiden henkeä tai terveyttä.
      Pohjois-Venäjällä on elokuisen räjähdyksen jälkeen löydetty mahdollisesti vaarallisia esineitä, Interfax-uutistoimisto kertoi paikallisviranomaisten tietoihin nojaten, Reuters uutisoi. Viranomaisten mukaan esineet on löydetty samalta alueelta, jossa säteilytasoja paikallisesti nostanut räjähdys tapahtui.

      Elokuun 8. päivä Arkangelissa, lähellä Severodvinskiä tapahtui räjähdys, joka hetkellisesti nosti säteilytasoja. Venäjän valtion säävirasto kertoi, että testinäytteissä oli löydetty jäänteitä strontiumin, bariumin ja lantaanin radioaktiivisista isotoopeista.
      Lue lisää: Venäjällä tapahtuneen räjähdyksen jälkeen Severodvinskin säteilylukemat nousivat jopa 16-kertaisiksi
      Venäjä on kertonut, että räjähdyksen aiheutti uusien aseiden kehittelyyn liittynyt koe. Onnettomuudessa kuoli ainakin viisi tiedemiestä. Venäjä ei ole vahvistanut, kuinka monta armeijan edustajaa kuoli.

      Rosatomin mukaan sen tiedemiehet olivat tarjonneet teknistä apua testattavana olevan moottorin isotooppijärjestelmän kanssa. Kokeen aikana polttoaine syttyi tuleen. Räjähdys tapahtui merellä olleella laukaisualustalla.

      Mediassa on spekuloitu sillä, että koe olisi liittynyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin superaseeksi kutsutun 9M739Burevestnik -risteilyohjukseen.

      Toisaalta esimerkiksi venäläinen Novaja Gazeta kyseenalaisti väitteet. Lehti piti omien lähteidensä pohjalta todennäköisimpänä vaihtoehtona merenpohjasta laukaistavaa ballistista Skiff-ohjusta.

      Venäjän armeijaan erikoistunut tutkija Michael Kofman puolestaan uskoi, että koe olisi voinut rikkoa Tsirkoniin, jonka on kerrottu olevan hypersooninen ohjus, eli se lentää yli viisinkertaisella äänennopeudella.
      Lue lisää: Venäjän räjähdyksen syy ei välttämättä ollut ”superase” Burevestnik – liittyikö testi sittenkin ”tuomiopäivän” ohjukseen tai hypersooniseen ohjukseen?
      Severodvinskin hallinnon mukaan mitkään tekijät eivät aiheuta uhkaa elämälle tai alueella asuvien terveydelle, Interfaxille annetussa lausunnossa sanotaan.

    • Anonyymi

      Kyllä nämä venäläiset ihmeaseet ovat oikeasti ihmeellisiä ! Ne räjähtelevät itsestään ilman kenenkään ohjausta. Tämä on sitä ylivertaista venäläistä tekniikkaa. Usa ei ole vielä päässyt lähelläkään tällaista automaattisesti toimivaa sodankäynnin tekniikkaa.

    • Anonyymi

      Mitään radioaktiivisia aineita ei pääse koskaan Venäjällä karkuun.

      Siellä on ydinhuollon spesialisti. Hänellä on oma juhlapäiväkin. Rysäpöksylässä kaikki hyvin.

      4.9 Ydinhuollon spesialistin päivä День специалиста по ядерному обеспечению (профессиональный праздник)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe