Reittilentoyhtiö vs Lomalentoyhtiö

Anonyymi

Osaako joku sanoa kokemuksia millaista on työskennellä esimerkiksi Tuilla, Thomas Cookilla tai Finnairilla, Norwegianilla jne. Millaisia kohteita ja yöpymisiä? Palkkaus?

6

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jokaisen yhtiön kohteet selviävät helposti heidän omilta nettisivuiltaan.

      Noin muuten olen itse siinä käsityksessä, että reittilennoilla kohteessa ei olla kauaa tai välttämättä ollenkaan. Lomalennoilla taas kohteessa saatetaan olla pidempään. Asiakaskunta on toki myös erilaista. Reittilennoilla matkustaa jengiä laidasta laitaan, paljon työmatkoilla olevia matkustajia, business matkustajia yhtiöstä riippuen, omatoimimatkaajia jne. Lomalennoilla taas matkustaa paljon lapsiperheitä yms. Pakettimatkaajia. Lomalennot on yleensä aika kausiluontoisia, eli tui, Thomas cook yms palkkaavat yleensä lähinnä talvikaudelle. Reittilennot taas tietysti pyörii ympäri vuoden ihan normaalisti koko ajan.
      Palkat vaihtelee suuresti ihan työnantajasta riippuen, mutta palkka toki selviää paremmin sitten yhtiön valintakokeissa/haastattelussa jos sinne asti etenee.

    • Anonyymi

      Mua kiinnostaa myöskin... Finnairista olen kuullut kavereilta, mutta onko niin, että kohteissa ollaan nykyään lyhyempiä aikoja ja enemmän kääntyviä?

      • Anonyymi

        Tottakai. Ei kohteissa todellakaan olla kauaa, Euroopan lennoilla ei monesti ollenkaan ja kaukolennoillakin vain 1 yö joka menee pitkälti nukkuessa.
        Ei se lentoemännän työ ole mitään lomailua vaan työskentelyä lentokoneessa. Monella on valitettavasti aivan väärän kuva kyseisestä työstä ja sitten petytään kun todellisuus iskee vasten kasvoja.
        Lentoemännän työ on mahtavaa työtä oikeille tekijöille, mutta on tärkeää ymmärtää, ettei työtä tehdä siksi koska "halutaan matkustella". Lentoemännän työtä tehdään siksi, koska halutaan huolehtia lentoturvallisuudesta ja palvella matkustajia lennolla. Pääosin lentokentällä käännytään nopeasti ja lähdetään takaisin.

        Esim. Helsinki- Barcelona, sitten Barcelonassa lyhyt 30min breikki ja kone valmistellaan seuraavia matkustajia varten, seuraavat matkustajat kyytiin ja lähdetään takaisin saman tien. Juuri ja juuri ehdit ehkä käydä koneesta ulkona, mutta et välttämättä kyllä sitäkään.


    • Anonyymi

      Kiinnostaa kuulla lisää

      • Anonyymi

        Nostan keskustelua


    • Anonyymi

      Lomalentoyhtiöllä kertyy päivärahat kun kohteissa ollaan yleensä pidempiä aikoja, ja lennot on omalla kokemuksella mukavempia ihmisten ollessa hyvällä tuulella, ja lennät aina X kohteeseen ja jäät yöksi sinne, ei mitään 6 sektorin suhaamista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe