Miksi lestadiolaisia pidetään oululaisina?

Onhan meitä lestadiolaisia muuallakin, kuin Oulussa. Helsingissä esimerkiksi on paljon uskovaisia, mutta kukaan ei sano Helsinkiä lestadiolaiskaupungiksi. Aina jos joku kuulee, että oon uskovainen, niin heti kysytään, että oletko Oulusta. Kas kun en ole. Olen Sievistä. Eli meitä uskovaisia on kaikkialla, emmekä siis ole kaikki oululaisia.
Ilmoita


Oulu on maailman napa, josta johdetaan ainoaa oikeaa uskoa.
Ilmoita
Miksi muut kuin persut eivät alistu Kremlin valtaan?
Ilmoita
Mie oon ainakin Kainuun korvesta ja ankaran lestakodin kasvatti. Siitähän tämä skitsofreniani alkoi.
Ilmoita
uskovaisuus johtuu aivorakenteesta kertoo tiede

eli syntymävika jota käytetään hyväksi
Ilmoita
Usko Pitäisi olla vapauttava asia, eikä ahdistava asia, jossa tehdään sellaisia kieltoja, joka ei ole uskon kanssa mitään tekemistä.
Ilmoita
Minä uskon Putiniin.
1 VASTAUS:
Trumpin kamu se..
+Lisää kommentti
Entä körttiset? Ovatko ne lapualaisia? Siellä ainakin on Herättäjäyhdistys.
Ilmoita
Karkotettiin Tanskasta, haki Suomesta turvapaikkaa ja on taas epäiltynä raiskauksista – Migri kertoo, miten tämä on mahdollista?
Suomesta turvapaikkaa hakenutta miestä epäillään Suomessa kahdesta raiskauksesta.
Raiskauksista epäilty mies on hakenut Suomesta turvapaikkaa.
Iltalehti uutisoi maanantaina tapauksesta, jossa Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 27-vuotiaan irakilaismiehen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta raiskauksestaTampereella. Sama mies on tuomittu vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen 17-vuotiaan tytön raiskauksesta Tanskassa vuonna 2014.

Mies määrättiin tuolloin karkotettavaksi ja 12 vuoden maahantulokieltoon. Suomen poliisin tietojen mukaan karkotus olisi pantu toimeen ja miehellä olisi ollut maahantulokielto Schengen-alueelle.

Aamulehden tietojen mukaan mies on hakenut Suomesta turvapaikkaa, mutta tarkkaa tietoa siitä, milloin hän on saapunut Suomeen, ei ole.

Iltalehti kysyi Maahanmuuttovirastosta, miten on mahdollista, että mies on päässyt turvapaikanhakijana Suomeen.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kommentoi asiaa yleisellä tasolla.

Revon mukaan henkilön on helppo päästä Suomeen, jos häntä ei ole fyysisesti karkotettu Schengen-alueen ulkopuolelle eli jos karkotuspäätöstä ei ole pantu toimeen.

– Jos henkilöä ei ole karkotettu Schengen-alueen ulkopuolelle, hän voi liikkua Euroopassa ja tehdä turvapaikkahakemuksen, kun sisärajatarkastuksia ei ole.

Repo muistuttaa, että Suomen on käsiteltävä turvapaikkahakemus, ellei joku muu valtio ole velvollinen sitä käsittelemään. Periaatteessa turvapaikkahakemus käsitellään siinä EU:n jäsenvaltiossa, johon turvapaikan hakija on ensimmäisenä tullut.

– Jos henkilö on jo karkotettu Schengen-alueen ulkopuolelle ja siitä huolimatta onnistunut jotenkin pääsemään suoraan Suomeen, silloin aiemmin poistopäätöksen tehnyt ja sen täytäntöön pannut valtio ei enää ole velvollinen tutkimaan turvapaikkahakemusta, Repo sanoo.

Jos mikään muu valtio ei ole velvollinen tutkimaan turvapaikkahakemusta, Suomen on siis käsiteltävä hakemus, vaikka kävisikin ilmi, että henkilö on saanut karkotuspäätöksen toisesta EU-maasta tai jopa koko Schengen-alueelta. Aiemmalla karkotuksella voi silti olla vaikutusta turvapaikkapäätöksen lopputulokseen.

Jos turvapaikanhakija syyllistyy Suomessa ollessaan rikokseen ja hänet tuomitaan siitä ehdottomaan vankeusrangaistukseen, hän yleensä suorittaa vankeusrangaistuksen Suomessa, vaikka saisikin kielteisen turvapaikkapäätöksen rikosprosessin aikana.

– Tietenkin rikos Suomessa huomioidaan turvapaikan myöntämistä koskevassa päätöksenteossa. Jos henkilö on jo ennen Suomeen tuloa syyllistynyt rikoksiin, Maahanmuuttovirastolla voi olla perusteltu syy epäillä, että hän syyllistyy rikoksiin jatkossakin tai vaarantaa toisten turvallisuutta. Kaikki tiedot huomioidaan, Repo sanoo.

Ihmeelinen maa tämä Suomi ja päättäjät!
1 VASTAUS:
Olettekos huomanneet, että meidän viranomaisilla on olemassa jokin sellainen "yleinen taso". Eli raiskaus tahi muu rikos jota heidän pitäisi kommentoida olisi tapahtunut "yleisellä tasolla" ei siis ketään henkilökohtaisesti koskien. Uhrit tuskin tuntevat kärsineensä yleisellä tasolla vaan todella henkilökohtaisesti.
+Lisää kommentti
https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/a/2015041419515861

olisko sipilän kautta ja maahanmuuttoraiskauksetjulkisuus
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miksi lestadiolaisia pidetään oululaisina?

Onhan meitä lestadiolaisia muuallakin, kuin Oulussa. Helsingissä esimerkiksi on paljon uskovaisia, mutta kukaan ei sano Helsinkiä lestadiolaiskaupungiksi. Aina jos joku kuulee, että oon uskovainen, niin heti kysytään, että oletko Oulusta. Kas kun en ole. Olen Sievistä. Eli meitä uskovaisia on kaikkialla, emmekä siis ole kaikki oululaisia.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta