Isänmaa kuuluu kaikille

Anonyymi

Persuhenkiset kieliaktiivit haluavat määritellä tällä palstalla, kenelle isänmaamme Suomi kuuluu.

Sotaveteraanimme tuskin tarkoittivat isänmaatamme pelastaessaan, että isänmaa ei kuuluisi myös vähemmistöille. Siksi erityisesti kieliaktiivin kannattaa lukea tämä Janne Saarikiven kolumni:

https://yle.fi/uutiset/3-10912009

35

<50

Vastaukset

 • Sotaveteraaneissa ei taida olla kauheasti 'persuhenkisiä'.

 • Isänmaa kuuluu kyllä kaikille mutta se ei ole sama kaikille. Ajattele nyt jos Suomessa olisi Suomenvenäläinen kansanpuolue voisitko koskaan olla varma kumpi puolueen jäsenille olisi se oikea isänmaa?

  • Isänmaan ei tarvitsekaan olla tismalleen sama kaikille, eikä se voikaan koskaan olla. Esim. helsinkiläiselle isänmaa edustaa eri asioita, kuin vaikkapa jonkun pikkukylän asukkaalle, joka ei ole eläessään naapurikuntaa kauempana käynyt.

   Toisaalta meitä kaikkia yhdistää se tosiasia, että esi-isämme taistelivat sen puolesta, että saisimme säilyttää itsenäisyytemme.


  • Roligt att just du tar upp saken.


  • Outoa jos aikuinen ei ymmärrä eroa ruotsalaisen ja venäläisen välillä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Outoa jos aikuinen ei ymmärrä eroa ruotsalaisen ja venäläisen välillä.

   Eroa on, asuvat eri maissa ja puhuvat eri kieltä. Ja nyt tärkein: molemmat ovat ihmisiä.


  • Kaikki ihmisiä, juuri niin, mutta Venäjällä on kommunismin perinteenä jäljellä kremlinistien kielteinen suhtautuminen oppositioon, mediakin kertoo mitä vallassa olijat haluavat, asioita vääristellään ja melkein kaikki on vain "lännen syytä".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaikki ihmisiä, juuri niin, mutta Venäjällä on kommunismin perinteenä jäljellä kremlinistien kielteinen suhtautuminen oppositioon, mediakin kertoo mitä vallassa olijat haluavat, asioita vääristellään ja melkein kaikki on vain "lännen syytä".

   Suomessa ja Ruotsissakin on suoraan kieltäydytty yhteistyöstä oppositio puolueiden Perussuomalaisten ja SD:n kanssa. Miten tämää eroaa venäläisten touhusta? Molemmissa tehdään yhteistyötä kunhan mielipiteet vain ovat oikeita. Lisäksi länsi syyttää Venäjää nykyään lähes kaikista ongelmista.


  • Sven-Håkan kirjoitti:

   Suomessa ja Ruotsissakin on suoraan kieltäydytty yhteistyöstä oppositio puolueiden Perussuomalaisten ja SD:n kanssa. Miten tämää eroaa venäläisten touhusta? Molemmissa tehdään yhteistyötä kunhan mielipiteet vain ovat oikeita. Lisäksi länsi syyttää Venäjää nykyään lähes kaikista ongelmista.

   Kukaan ei täällä halunnut tehdä yhteistyötä puolueen kanssa, jonka puheenjohtaja on tuomittu kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan. Siitä se kiikasti, ihmisten tasa-arvosta ei voi tinkiä, ei se ole mielipideasia.


  • Venäjälläkään ei opposition kanssa tehdä yhteistyötä koska kaikki ovat tuomittuja rikollisia 😂


  • Sven-Håkan kirjoitti:

   Venäjälläkään ei opposition kanssa tehdä yhteistyötä koska kaikki ovat tuomittuja rikollisia 😂

   Venäjä ei ole Suomi, eli länsimainen sivistysvaltio, siellä vainotaan ja murhataan niitä, jotka arvostelevat kremlissä istuvia valtaapitäviä sotahaukkoja. Tytötkin (pussyriot) pelottivat suurta ja mahtavaa.


  • Ei ole ei mutta yllättävän paljon samoja piirteitä alkaa olemaan. Opposition kanssa ei tehdä yhteistyötä, vääristä mielipiteistä annetaaan tuomioita, valtion televisio lähettää lähinnä propagandaa, vanhuksia ei hoideta koska se maksaa, jne...


  • Sven-Håkan kirjoitti:

   Ei ole ei mutta yllättävän paljon samoja piirteitä alkaa olemaan. Opposition kanssa ei tehdä yhteistyötä, vääristä mielipiteistä annetaaan tuomioita, valtion televisio lähettää lähinnä propagandaa, vanhuksia ei hoideta koska se maksaa, jne...

   Trots detta var det inte länge sedan som du skrev hur Finland borde öppna portarna för ryssarna och mycket är man visst på lut åt det hållet hela tiden.
   Vad har nu hänt, slutade de betala gauge eller vägrar de koppla på värmen i Kostamus lyan?


  • Eikös Suomessakin monet huutaneet että "rajat auki!"? Eivät siis huutaneet että "länsiraja auki" ja käsittääkseni "rajat" käsitttää kaikki mahdolliset rajat. Muualla suunta menee tosin toiseen suuntaan. Itse elän lähinnä tilanteen mukaan, jos ihmiset haluavat rajat auki niin sitten kaikki rajat loogisesti auki.

   "Tanska harkitsee rajatarkistusten tiukennusta Ruotsin rajalla

   Taustalla räjähdys Kööpenhaminassa veroviraston edessä."

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6f6c144d-4435-47a7-aec7-50334f8492b0


  • Sven-Håkan kirjoitti:

   Eikös Suomessakin monet huutaneet että "rajat auki!"? Eivät siis huutaneet että "länsiraja auki" ja käsittääkseni "rajat" käsitttää kaikki mahdolliset rajat. Muualla suunta menee tosin toiseen suuntaan. Itse elän lähinnä tilanteen mukaan, jos ihmiset haluavat rajat auki niin sitten kaikki rajat loogisesti auki.

   "Tanska harkitsee rajatarkistusten tiukennusta Ruotsin rajalla

   Taustalla räjähdys Kööpenhaminassa veroviraston edessä."

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6f6c144d-4435-47a7-aec7-50334f8492b0

   Vi diskuterar inte nu vad eventuella andra eventuellt någon gång eventuellt har gjort, utan helt bara om dina egna företaganden på denna spalt. Det är visst helt omöjligt att hålla sig till ens en sak?


 • Hyvä kirjoitus, ja hyvä muistutus Persuille siitä, että he edustavat murto-osaa Suomen kansasta. Persut puhuvat usein suurella suulla koko Suomen kansan puolesta, aivan kuten tällä palstalla kielifennomaanit tekevät. Suhteellisuudentajua hieman toivoisin näille suurisuille.

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   'Kaikki olemme yhtä' hyvin huomattu.
   Tuo muu teksti jääköön omaan arvoonsa.


 • Mites sinä olet tätä nyt innostunut kaikilla palstoilla itkemään.Massapostaus ei ole sallittua.

  • Onko vain ääripersuille ja kieliaktiiveille massapostaus sallittua?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko vain ääripersuille ja kieliaktiiveille massapostaus sallittua?

   De har visst specialtillstånd ?


 • Suomi kuuluu omistajille, Suomi on jo myyty ulos, jäjelle jäi vain vekavangit ja holhoojat. Komento tulee lankoja pitkin, meren takaa. Somipoika,: "kyllä herra".

 • Isänmaa kuuluu kaikille mutta vieraan kielen pakko kouluissa vain suomenkielisille. Tosin osalle ruotsinkielisiä kanssa mutta ei kaikille.

  • Åland är enspråkigt svenskt.


  • EU suosittaa kaikille kahden vieraan kielen opiskelua. Kieliaktiivit viisveisaavat EU:n suosituksista eivätkä opiskelisi näköjään mitään vieraita kieliä. Väittävät, että suomenkieliset pakotetaan oppimaan kieliä. Pitäisikö kieliaktiivin valittaa jonnekin viralliselle taholle kovasta kohtalostaan. Poislukien tietysti muut suomenkieliset, jotka mielellään lukevat vieraita kieliä koulussa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   EU suosittaa kaikille kahden vieraan kielen opiskelua. Kieliaktiivit viisveisaavat EU:n suosituksista eivätkä opiskelisi näköjään mitään vieraita kieliä. Väittävät, että suomenkieliset pakotetaan oppimaan kieliä. Pitäisikö kieliaktiivin valittaa jonnekin viralliselle taholle kovasta kohtalostaan. Poislukien tietysti muut suomenkieliset, jotka mielellään lukevat vieraita kieliä koulussa.

   EUssa bähemmistökielen tunnustettava raja on 20%. Eu periaatteessa lakkauttaa pakkoruotsin mutta pakkosuomi säädetään kaikille, myös paapotuille mamut.


  • Anonyymi kirjoitti:

   EUssa bähemmistökielen tunnustettava raja on 20%. Eu periaatteessa lakkauttaa pakkoruotsin mutta pakkosuomi säädetään kaikille, myös paapotuille mamut.

   Missä tällainen EU:n määritelmä on, en ole koskaan kuullutkaan! Ja mitä tekemistä tällä on kouluopetuksen kanssa, koulun opetussuunnitelman päättää jokainen jäsenvaltio itse.


 • Kohtivapauttanatsit = Kohtivankeuttanatsit.

 • Naurettava ajatus. Sama ajatus kuin että kiina kuuluu kaikille myös suomalaisille kotimaaksi.

  • Tarkoitin siis että aloittajan mielestä suomalaisen kuuluisi tuntea kiina heti kotimaakseen ja hänellä olla heti päsmäröinti oikeudet siellä asuttuaan maassa pari kuukautta niinkuin hänellä pitäisi suomessa olla heti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tarkoitin siis että aloittajan mielestä suomalaisen kuuluisi tuntea kiina heti kotimaakseen ja hänellä olla heti päsmäröinti oikeudet siellä asuttuaan maassa pari kuukautta niinkuin hänellä pitäisi suomessa olla heti.

   Meidän vähemmistömme eivät ole asuneet maassa "paria kuukautta", vaan vuosisatoja, pienimmätkin vähemmistöt jo vähintään 150 vuotta. Nyt sekoitat pahasti asioita. Tällaiset asiat kuuluvat maahanmuutto-palstalle, eivät tänne.


 • Sotaveteraanimme olivat sotilaita joiden tehtävä oli noudattaa käskyjä. He eivät olleet mitään suuria ajattelijoita ja filosoofeja. He olivat kuitenkin Kansallismielisiä ja Kansallisvaltioperiaatteeseen kuuluu että jokaisella kansalla on oma isänmaa, eli esi-isiesi maan. Juutalaisille se on Israel ja Suomalaisille se on Suomi ja vaikkapa Kenialaisille se on Kenia.

  • Suomessa ei ole koskaan eroteltu suomalaisia joihinkin eri ryhmiin, kaikkein vähiten tätä tapahtui sodan aikana. Suomessa oli juuri ainutlaatuista se, että kaikki vähemmistömme (kuten esim. juuri juutalaiset ja romanit) osallistuivat sotaan. Sota oli suomalaisille yhteinen asia. Ei siinä mitään filosofiaa tarvittu, kun maata uhkasi pahin mahdollinen kohtalo.

   Helppoa sinun on tämän päivän näkökulmasta analysoida sotilaiden muka "esi-isien maata". Ihan potaskaa!


  • Mistä tiedät kuinka 'suuria ajattelijoita' olivat sotilaat? Millään ei voi tietää totuutta mitä monet kaatuneet olisivat elämässään tehneet ja saaneet aikaan, jos olisivat saaneet elää.
   p.s. ja suomalaiset, kenialaiset jne. kirjoitetaan isolla alkukirjaimella vain lauseen ensimmäisenä sanana, ei lauseen keskellä. Myös filosofin kirjoitat väärin.


 • Me perussuomalaiset ollaan ihania! Meitä kannattaa äänestää!

  • Vaalit oli jo keväällä.


Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.