Kannataako päivittää jo?

Anonyymi

Microsoftin mukaan tarvitset pc:n tai tabletin vähintään 1 gigahertsin suorittimella; 1 gigatavun keskusmuistia 32-bittiseen laitteeseen tai 2 gigatavua 64-bittiseen laitteeseen; 16 gigatavua kiintolevytilaa 32-bittiseen laitteeseen tai 20 gigatavua 64-bittiseen laitteeseen; DirectX 9:ää tukevan tai uudemman näytönohjaimen WDDM 1.0 -ajurilla sekä vähintään 800x600-resoluutioisen näytön.

2. Päivitystarjous on voimassa vuoden. Windows 7- ja 8-käyttäjät saavat vuoden aikaa päivittää käyttöjärjestelmänsä Windows 10:een. Sitä ei kuitenkaan ole pakko tehdä heti, mikäli prosessi tuntuu työläältä.

3. Käytät Windows 7:ää. Jos olet tyytyväinen 7-versioon etkä kaipaa uudistuksia, voit hyvin pysyä siinä vielä jonkin aikaa. 8-version käyttäjät saavat 10-version mukana takaisin joitakin ominaisuuksia, joita he ovat saattaneet kaivata.

4. Pidät Windows 7:n työpöytäsovelluksista. 7-versioon voi ladata erilaisia pikkusovelluksia, jotka kertovat esimerkiksi säätietoja tai pörssikursseja. Uuteen versioon siirryttäessä ne lakkaavat toimimasta.

5. Vista, 7 ja 8 saavat tietoturvapäivityksiä vielä vuosien ajan. Windows XP:n tuki on jo loppunut, mutta Vistan tuki loppuu vasta 2017. 7-versiota voi käyttää huoletta vuoteen 2020 ja 8-versiota vuoteen 2023.

6. Käytät OneDriven smart files -kirjanmerkkejä. OneDrive-pilvipalvelussa voi käyttää kirjanmerkkejä, jotka näyttävät pilvessä sijaitsevien tiedostojen tiedot silloinkin, kun niitä ei ole ladattu koneelle. Windows 10:n myötä ominaisuus katoaa, vaikka Microsoft onkin luvannut yrittää tuoda toiminnon takaisin vielä tämän vuoden aikana.

7. Käytät vanhoja tulostimia tai skannereita. Microsoft ei aina tue uusien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa vanhimpia lisälaitteita. Jos vaikkapa liiketoimintasi riippuu niiden saumattomasta käytöstä, varmista yhteensopivuus etukäteen. Valmistajat saattavat julkistaa päivitettyjä ajureita jopa vasta kuukausien päästä.

8. Pidät Windows Media Centeristä. Vuonna 2002 julkistetulla Windows Media Centerillä on edelleen faneja. Microsoft on yrittänyt ajaa sitä alas jo vuosia ja suoratoistopalvelut ovat ajaneet siitä ohi jo monta kertaa. Palvelu oli vaikea asentaa, eikä se toimi uudella Windows 10:llä.

9. Et tarvitse uusimpia leluja ensimmäisenä. Huolimatta laajasta beetatestauksesta, uudessa Windows 10:ssä on lähes takuuvarmasti ongelmia, jotka tulevat esiin vasta kun virallinen versio saapuu tavallisen käyttäjän käsiin. Anna muiden törmätä ensin pahimpiin ongelmiin, lue käyttöarvioita ja anna Microsoftin päivittää ohjelmisto ennen kuin hötkyilet.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Microsoft alkaa muistuttaa Windows 7 -käyttäjiä tuen päättymisestä näyttämällä näille ilmoituksen, jossa kehotetaan päivittämään Windows 10:een.

      Monet käyttäjät ärsyyntyivät Microsoftin Windows 10 -tuputuksesta käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen vuoden 2015 heinäkuussa. Välillä äärimmäisyyksiin menneet keinot siirtää käyttäjät Windows 10:n pariin poiki Microsoftille lukuisia oikeuskanteita.

      Windows 7:n tukiaika päättyy tammikuun 14. päivänä vuonna 2020. Mikäli et halua saada tuen päättymisestä ilmoituksia, kannattaa piilottaa Windows Updaten kautta jaeltava päivitys, jonka tunnus on KB4493132.

      Kyseessä on Windows 7 -tietokoneisiin automaattisesti asennettava päivitys, jonka tarkoituksena on muistuttaa tuen päättymisestä muutamaan otteeseen. Käyttäjä voi halutessaan kytkeä jatkoilmoitukset pois käytöstä ensimmäisen näyttökerran jälkeen.

      Uutta ilmaista Windows 10 -päivitystarjousta ei kuitenkaan enää ole luvassa, joskin Microsoftin palvelimet hyväksyvät edelleen Windows 10 -aktivointeja Windows 7:n lisenssikoodilla.

      KB4493132:n voi piilottaa ennen päivityksen asentamista klikkaamalla sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla ”Piilota”.

    • Anonyymi

      Windows-tietokoneiden sisäisten komponenttien ohjelmista on löytynyt jopa 40 vaarallista aukkoa, väittää tietoturvayhtiö Eclypsium.
      Windows-tietokoneista on löytynyt uusia haavoittuvuuksia. Tietoturvayhtiö Eclyplsiumin mukaan jopa 20 eri laitevalmistajan Windows-koneissa toimivissa 40 ajuriohjelmassa on tietoturva-aukkoja, joiden avulla hyökkääjä pystyy tunkeutumaan koneelle ja saamaan koneen täysin hallintaansa.

      Ajurit ovat ohjelmia, joiden avulla käyttöjärjestelmä ja eri valmistajien toimittavat komponentit toimivat yhdessä. Ajuriohjelmilla on lähtökohtaisesti pääsy käyttöjärjestelmä ytimeen, joten niistä löytyvä haavoittuvuus voi antaa hyökkääjälle paljon mahdollisuuksia.

      Eclypsiumin mukaan yhtiön löytämien aukkojen avulla hyökkääjä voi muun muassa kerätä koneelta tietoa, lamauttaa sen täysin tai käyttää sitä muihin hyökkäyksiin. Tietoturvayhtiö muistuttaa, että vastaavia aukkoja on aiemmin käytetty muun muassa vakoiluun.
      Lue lisää: Kiero vakoiluohjelma pysyi piilossa 6 vuotta – ”ainutlaatuinen” leviämistapa
      Vaarantuneet ajurit eivät ole peräisin mistään epämääräisiltä sivustoilta. Eclypsiumin mukaan aukkoja löytyy muun muassa AMD:n, AsusTEKin, Huawein, Intelin, Nvidian, Realtekin ja MSI:n ajureista. Kaikki 20 valmistajaa ovat tunnettuja yrityksiä ja Microsoftin luotettuja kumppaneita.

    • Anonyymi

      ite päivitin ja vittu en oo katunu päivääkään...on tää win10 paljon parempi ku w7...... ja kun otin vielä F-securen ja sieltä VPN:n lisäksi niiin eipä paljoo haittaa seurannat eikä muut epäilyttävät toiminnat.

      Kun sen W10 on asentanu niin tajuaa ettei ole ihme että mikki haluaa kaikkien käyttävän tätä käyttistä...se on ihan turvallisuuus syistä, kun käyttis ilmoittaa virheet yms..jutut suoraan työpöydälle ja päivitys tapahtuu automatic, eikä silleeen että käyttäjä voi ite valkkaa että päivitettään sillon joskus vuoden välein kun itelle käy...

      • Anonyymi

        Hehehhe, kympissähän niitä virheitä riittää ja tietoturva on mikkisoftan vakoilua. Ei todellakaan kannata seiskaa päivittää kympiksi, voi ostaa toisen koneen lisäksi jos välttämättä sen kympin haluaa, eihän se vanhemmilla koneilla välttämättä toimikaan tai lakkaa tomimasta jossain vaiheessa kun ei tue enää vanhoja prosessoreita tai emolevyjä. Jos on pöytäkone ennestään niin kanettavan voi ostaa vaikka virallisten asioiden hoitoon jos uskoo tietoturva pelotteluun.


      • Anonyymi

        F-secure vie lompakosta rahat ja mitään vastinetta et saa..


    • Anonyymi

      Analogiset laitteet ovat parasta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe