Koulukiusaaminen LOPPU

Anonyymi

Useista eri lähteistä on kuulunut, epävirallisesti, että viikonloppuna menehtynyt nuori oli koulukiusattu ja aiheutti kuolemansa itse. Jos todella näin oli, mitä helvettiä siellä kouluissa oikein tapahtuu?

191

131

  Vastaukset

  • Samaa kuulin. Mitä koulussa tapahtuu? Miksi kiusaajia ei laiteta vastuuseen teoistaan? Laitetaanko tämän jälkeenkään ja lässytetään vain, että nooh, ei sitä syytä tiedetä?
   On hirvittävää, että kiusaajia ei eroteta koulusta, jotta muiden ei tarvitsisi kärsiä näin.
   En voi kuvitella sitä surun ja vihan määrää, jota tuntisin, jos oma lapseni joutuisi tuollaisen kohtalon uhriksi. Kiusaajilla tuskin on koskaan ymmärrystä sille, mitä he ovat aiheuttaneet muille ihmisille.

   • Onko nää kiusaajat kenties ns. herrojen pentuja ??


   • Nuo raakalaiset kiusaajat ovat varmasti oppilaiden myös opettajien tiedossa. Mielenkiintoista on tuleeko kiusaajille sanktioita / rangaistus yhteiskunnan taholta. Rikosnimike on varsin selvä henkinen painostus, nöyryytys, julmuus! Sitä kautta kuoleman tuottamus ellei sitä lakipykälissä kaunistella. Eteneekö juttu kiusaajien osalta syytteeseen asti? Ja jos etenee niin silitteleekö käräjäoikeus, vain heidän päitään päästäen pojat leuhkimaan . . . "TULIPAHAN OLTUA KOVIA JÄTKIÄ" Ja lopuksi joku sosiaali tantta jututtaa heitä puolituntia? Sanoen . . menkäähän nyt älkääkä enää tehkö samanlaisesti. Siinnä tapauksessa heistä voi hyvinkin tulla niin, kuin ennen sanottiin "LAINSUOJATTOMIA" joidenkin tahojen silmissä. Yhteiskunta ei tarvitse enää lisää raakalaisia joukkoonsa!!


   • Tuollaisella tuloksella sekä saldolla se voi kiusaajat paha tavoittaa musta päivä eteen tulla! Jota ei pakoon pääse. Vuosien . . vuosikymmentenkin jälkeen! PAHAT TEOT EI VANHENE KOSKAAN !


  • Kiusaajat porskuttaa, kiusatut saavat paeta, muuttaa pois tai tappaa itsensä.
   Etenkin kontiolahdessa tämä tuntuu korostuvan, mikä siellä oikein on vialla?
   Luulen että nyt on vanhemmilla ja opettajilla aikuisuus erittäin hukassa.
   Kasvattajista on näemmä tullutkin kasvajia ja kasvatettavia...

  • Kesälomalla savonmaalla satuin juttusille parin n. 40 v. opettajan kanssa.
   On todella ankaraa ajatella että sellaiset ihmiset ovat vastuussa lastemme kasvatuksesta!
   Heitä kiinnostaa ja heidän pääagendansa on ihan muu kuin opettaminen ja lasten kasvattaminen yhteiskuntakelpoisiksi.
   Hävettää jos opettajat ovat joka paikassa tuollaisia juoppoja naimakoneita joille ei ihminen oikeasti merkitse mitään.
   Tällä tahdon sanoa että koululaitoksessa lapset ovat ilmeisesti hyvin usein täysin oman onnensa nojassa, eli heitteillä, vailla ijan oikeaa aikuista otetta ja kasvatusta, aikuisen mallista puhumattakaan.

  • No toivon mukaan kiusaajia välillä vähän aina muistutetaan teoistaan...sopivasti..kettuillen...

  • Kunhan tähän saadaan varmistus, niin kiusaajat voivat olla varmoja, että elämä ei ole enää entisellään. Tämä on poliisiasia. Joku vastuu koulullakin pitää olla, jos asia oli opettajien tiedossa.

   Näiden kiusaajanuorien kasvatus on mennyt vanhempien osalta niin pieleen, ettei tästä niin vain nousta. Yhteiskuntakelpoisuus meni jo.

   • Kiusaajat oikeuden eteen syytettynä KUOLEMANTUOTTAMUKSESTA
    ja heille kunnon rangaistukset, kuten sakot, vahingonkorvaukset, oikeudenkäyntikulut maksettavaksi ja PITKÄ VANKILATUOMIO. Ja opettajien osuus asiaan olisi myös tutkittava juurta jaksain, että ovatko he ottaneet kantaaa kiusaamisasiaan vaiko onko asiaa painettu villasella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiusaajat oikeuden eteen syytettynä KUOLEMANTUOTTAMUKSESTA
    ja heille kunnon rangaistukset, kuten sakot, vahingonkorvaukset, oikeudenkäyntikulut maksettavaksi ja PITKÄ VANKILATUOMIO. Ja opettajien osuus asiaan olisi myös tutkittava juurta jaksain, että ovatko he ottaneet kantaaa kiusaamisasiaan vaiko onko asiaa painettu villasella.

    Ei taida alaikäisiin päteä ihan nuo vaatimukset.


   • Olisi tosi hyvä tietää olivatko opettajat tietoisia kiusaamisesta. Toivottavasti asiaa tutkitaan perusteellisesti, että voitaisiin ennalta ehkäistä nuorten kuolemia. Tietojeni mukaan tässäkin perheessä on tosi monta lasta, kiusataanko heitäkin ja mikä on kiusauksen motiivi.


   • Kiusaamiselle ei edes tarvitse eikä olla mitään motiivia. Riittää, että on vain joku, joka sattuu valikoitumaan kiusatuksi. Motiivi kiusaamiselle löytyykin kiusaajista itsestään, jonka kiusaajat itse pystyisivät määrittelemään, jos haluaisivat. Kiusaajien paapomisella ja hyssyttelyllä on kiusaaminen tehty helpoksi. Kiusattu ei ole itse vastuussa kiusatuksi tulemisesta, vaan vastuu on kiusaajilla, heidän vanhemmillaan ja opettajilla.

    Voimia omaisille!


  • Kiusaajat ovat aina saaneet porskuttaa. Kiva-koulu Team. On ihan puppua, paperilla näyttää hyvältä ,käytännössä ei toimi. Ei missään koulussa.

  • Kontiolahdella on vuosikymmenten perinteet olla puuttumatta koulukiusaamiseen.
   Sitten kun jotain vakavaa sattuu ollaan kyllä empaattisia ja sympaattisia ja valitellaan ja ollaan järkyttyneitä.
   Löytyy psykologeja ja lohduttajia.

   Yleinen syy on koulun mukaan että ei ole varaa parempaan
   Valtuusto voisi mennä in corpore peilin eteen ja kysyä miksi ei ole.
   Onko ampumahiihtostadioniin vuosien varrella investoidut yli 20 miljoonaa euroa tärkeämpi investointi kuin oppilashuolto.

   Olisiko tuolla rahamäärällä saatu aikaan jotain parempaa kuin muutama isompi hiihtokilpailu ja maineen kohotus veraspaikkakuntalaiselle, kallispalkkaiselle konsultille? Mitä niistä jäi käteen?
   Nämä ovat valtuutettujen arvopoliittisia valintoja.

   • Opettajien puuttumattomuus kiusaamiseen on suoraan verrannollinen avunantoon kyseiseen tapahtumaan.
    Suomessa ikävä kyllä on sellainen käytäntö myös rikollismaailmassa, että uhri kärsii, mutta rikoksen tekijää puolustetaan kaikin mahdollisin keinoin ja saattaapa olla niinkin, että parhaassa tapauksessa tekijä pääsee täyshoitoon kaikkine palveluineen tarvitsematta jonottaa enää mitään palvelua, kuten normaalissa elämässä.
    Sitäpaitsi suomalaiset ovat erittäin typeriä esim. siinä, kun suolletaan yleiseen tietoon että tänne rakennetaan loistoluokan naistenvankila, joka ylittää kaikki normaalielämän palvelut. Ei ymärretä sitä, että tämä ajatuksen nopeudella toimiva tiedonvälitys antaa tiedon samaan aikaan joka puolelle maailmaa. Kuten on nähty Suomen olojen houkuttelevan kansaa maailmalta jo tähänkin saakka, niin tämä vankilan olojen loistavuus pane kyllä porukkaa liikkeelle entistä enemmän.


   • Minua kiusattiin Kiihtelysvaarassa koko ylä-aste aika.Eipä opettajat mitään sanoneet kuulivat kyllä.Meni toipuessa,ettei vieläkään pärjää ilman psyykelääkkeitä.Tosin kotiolotkin oli mitä oli eli olin aivan pohjalla.Ammattikoulu jäi,opettajien mukaan laiska.Yhtä koulukaveria näin kesällä tuli valtava ahdistus.On opettaja nyt itse ei varmaan puutu kiusaamiseen.


  • Taitaa olla toinen itsemurha koulukiusaamisen takia kontiolahden yläasteella.
   Kyseisen koulun johto on olevinaan järkyttynyt tapahtuneesta , vai vaivaako omatunto..

  • Kontiolahden Y-A jatkaa samaa perinnettä vaikka opettajat ja vuosikymmenet ovat vaihtuneet.
   80-90 luvulla kontiorannan kapiaisten ja muiden kunnan "silmäätekevien" pennut saivat kiusata, varastaa ja terrorisoida kouluyhteisöä. Opettajat eivät puuttuneet, koska pojat olivat poikia. Auta armias jos joku alemman sosiaali luokan lapsi teki saman ykemmän sosiaali luokan kakaralle , jälki-istuntoa rapsahti ,kotia oltiin yhteydessä jne. Muistaakseni 90 luvun puolessa välin eräs oppilas riisti itseltään hengen juuri koulukiusaamisen takia, opettajat olivat silloinkin piittaamattomia. Nyt 2000 luvulla edelleen sana juttu, raha ja yhteiskunta luokka erottaa oppilaat toisistaan. Mitä äveriämmäät vanhemmat, sitä enemmän oppilaan tekemisiä katsotaan läpi sormien. Sama juttu on myös JOENSUUN kouluissa. Mielestäni opettajalli on vastuu lapsista koukuaikana, joten opettajat vastuuseen kuolemantuottamuksesta, toistuvasta töiden laiminlyönneistä, avunannosta törkeään henkiseen pahoinpitelyyn.
   Ymmärrän ettei opettajilla ole kasvatus vastuuta, mutta vastuu on siitä mitä työpaikalla tapahtuu. Rehtorilta virka pois ,koska sallii tälläista tapahtuvan valtakunnassaan.

  • Ollaan viikko järkyttyneitä ja huolissaan asian tilasta, sen jälkeen entinen meno jatkuu...

  • Wilmassa viestin yhteydessä kerrottiin kuolleen nuoren nimi. Miksi? Toivottavasti oli vanhempien lupa.

   Minä haluan kiusaajien nimet julki! Nyt ei paineta villaisella! Sinne Wilmaan vaan, kiitos!

   Jotkut vanhemmat eivät osaa olla suvaitsevaisia eivätkä osaa opettaa lapsilleen suvaitsevaisuutta! Lapsista tulee kiusaajia.

   Jokainen, lapsi, nuori ja aikuinen saa olla ihan mitä haluaa! Jokainen on oikeutettu onneen ja ystäviin. Onnelliseen elämään. Kuinka monelta nämä on Kontiolahden kouluilla riistetty? Ei ole oikein. TARVITAAN MUUTOKSIA.

   • Varmaankaan ei ole tarvinnut lupaa kysyä, kun nimi julkaistiin jo silloin kun poika katosi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varmaankaan ei ole tarvinnut lupaa kysyä, kun nimi julkaistiin jo silloin kun poika katosi.

    Miten muka katoaminen antaa luvan nimenjulkaisuun? Siitähän päättää yksin poliisi, ei mikään koulu tai wilma.


  • Kontiolahdessa on aina ollut vallalla kiusaamisen ja alistamisen kulttuuri, aina ylimpiä päättäjiä myöten. Aina on heikommille ja eri mieltä oleville osoitettu julmasti heidän paikkansa ja se ettei aitojen yli sovi hyppiä.
   Tämä julmuus on näemmä siirretty asenteiden ja kasvatuksen kautta lapsiinkin.

   Jokin pitää systeemissä olla pahasti pielessä jos lapsi mieluummin tappaa itsensä kuin menee kouluun kiusattavaksi.
   Jokaisella on rajansa jonka jälkeen ei enää hyssyttely auta.
   Ajatelkaapa jos tämä hätä olisikin purkautunut toisella tavalla!
   Olisi taas päästy kauhistelemaan "julmaa" kouluampujaa...

   Nyt opettajat ja jotkut vanhemmat pääsivät vähällä, mutta jatkuuko tuuri ikuisesti?
   Ehkäpä olisi ihan oikeasti aika tehdä jotakin...

  • Meidän lapsi on kontiolahdella ja kiusattu mutta opettajat vaan syöttää kiva koulu juttua eikä se toimi kun kiusaaja ja kiusattu laitetaan selvittämään asioita sen jälkeen kiusaaminen pahenee . Lapsi osasi sen verran sanoa että tätä poikaa on muutamat tytöt kiusanneet , toivottavasti asia käsitellään ja tytöt saa kunnon sanktiot asioista .

  • Valvontakamerat koulun alueelle vaikka Webkamera jota voi seurata kuka vaan ja jos havaitaan kiusaamista välitunnilla niin tutkimukset ja hutkimukset vaan asiasta.

  • Tosiasia on se että mulkut hallitsee röyhkeydellään eikä niitä ikinä saada kuriin, koska yhteiskunta suosii juuri sellaisia tyyppejä jotka eivät kaihda tallata toisia jalkoihinsa. Heikot sortuu elon tiellä, vahvat senkun porskuttaa, sanoo vanha sananlasku. Nykyään vaan tuon vahva sanan voi hyvin korvata sanalla mulkku.

  • On surullista ja järkyttävää, ettei nuorella ollut enää mitään muuta vaihtoehtoa. Yksi vuosi yläkoulussa oli liikaa, vaikka elämä oli alussa. Miten kiusaajat ja heidän vanhempansa nukkuvat yönsä? Harmittaako edes?

  • Surullista että teki kuten teki. Mutta hyvä sikäli ettei nyt ampunut pariakymmentä koulukaveriaan ja muutamaa opettajaa. Kannattaisi kiusaajien ja opettajienkin vähän miettiä miten leikki voisi pahimmillaan päättyä. Toki se on heiltä aivan liikaa vaadittu.
   Mitä ne opettajat muuten siellä koulussa tekevät? Näkevätkö he yleensä mitään mitä ympärillä tapahtuu? Eikö välitetä vai eikö viitsitä? Pitkä kesälomako vain mielessä?

   • Kiusaajat pitäisi huostaanottaa ja sijoittaa joko uuteen perheeseen tai laitokseen koska kasvattajat epäonnistuneet. Näinhän tapahtuu vähäpätöisemmistäkin syistä.


  • Kahvia juovat ja viineriä puputtaavat opettajainhuoneesa. Pitäisi ulkopuolisia valvojia palkata kouluihin pitämään järjestystä yllä kun opet ei kykene..ehkä neki on kiusattuja.

  • Kiinnostiko koulua tai kunnanjohtajaa kuolleen nuoren tilanne aiemmin? Voisi kuvitella, että taustalla on pitkään jatkunutta kiusaamista, jos näin lopulliseen ratkaisuun piti päätyä. Oliko nuorelle tarjolla tukipalveluita??? Kiinnostiko ketään?

   Ehdottomasti tämä on seurausta kiusaajien vanhempien epäonnistumisesta kasvattajana. Huostaanotto lapsille tai olisiko nyt kyseessä rikos/rikoksia ja siitä omat seuraamukset.

  • Kiusaajat erotettava koulusta kerrasta poikki systeemillä. Heille oma koulu johon heidät keskitetään. Todistukseen merkintä yhteiskunta kelvoton jo nuoresta pitäen.

   • Hyvä ajatus jota voisi laajentaakin. Miksi yleensä meidän pitää elättää ja ylläpitää verovaroin kaikkia yhteiskuntakelvottomia ja mitään tuottamattomia loisyksilöitä? Kuka siitä muka hyötyy? Jos ei osaa olla kuten yhteiskunta edellyttää ja lait vaatii, eikä pysty elättämään itseään ilman yhteiskunnan tukea niin eikun maasta pois, olipa minkä värinen tahansa! Asua saa kun osallistuu kustannuksiin!


   • Nyt puhutaan kiusaamisesta ja kiusaajista. Rasistiset vanhemmat opettavat lapsilleen persu-ideologiaa ja se lisää kiusaamista. Suurin osa toimeentulotukiasiakkaista on kantasuomalaisia. Minne heidät pitää lähettää? Yhteiskunta tukee hyvin monia kansalaisia asumistuen kautta. Se on samaa kastia tukien joukossa kuin toimeentulotuki. Sitä saat jos et pärjää ilman yhteiskunnan tukea. Olkaa suvaisevaisempia! Siitähän tässä on kyse!!!


   • Persu ideologia ei ole rasistinen vaikka annat niin ymmärtää. Perussuomalainen ideologia on realistinen ja jonniijoutavan vouhotuksen kyseenalaistaminen. Valtamediat tekee kaikkensa että perusuomalaisesti ajattelevia mustamaalataan. Taidat olla sinäkin mustamaalaamisen uhri? Tietysti persuihinkin mahtuu ylilyöntejäkin kuten kaikkiin ajatusmaailmoihin.


  • En usko kiusaamisen olleen ainoa syy itsemurhaan. Monen tekijän summa luullakseni. Ikävä jos turvaverkot myös pettivät. Lapsen kasvatukseen tarvitaan koko kylä vanhan sanonnan mukaisesti.

   • Olen samaa mieltä, tulin miettineeksi olivatko pojan vanhemmat tietoisia kiusaamisesta? Ja ylipäätään millaiset olivat kotiolot?


   • Kouluhan oli vasta alkamassa joten ahdistusta oli kesälomallakin, tämä pistää miettimään. Vai kiusattiinko poikaa kaikkialla? Ikävä juttu kaiken kaikkiaan. Ei ilmeisesti ollut ketään jolle kertoa ongelmistaan. Luulisi kotiväen huomanneen, että asiat eivät olleet kunnossa.


   • Kontiolahden kylästä ei ainakaan ole kenenkään kasvattajaksi!
    Noin sisäänlämpiävä ja itsekeskeisten ihmisten ja päättäjien täyttämä kylä voi tuottaa ainoastaan pahoinvoivia yksilöitä.
    Ehkäpä te sen joskus vielä tajuatte että menestyksen hinta on se että osa porukasta voi huonosti kun toisilla menee hyvin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kouluhan oli vasta alkamassa joten ahdistusta oli kesälomallakin, tämä pistää miettimään. Vai kiusattiinko poikaa kaikkialla? Ikävä juttu kaiken kaikkiaan. Ei ilmeisesti ollut ketään jolle kertoa ongelmistaan. Luulisi kotiväen huomanneen, että asiat eivät olleet kunnossa.

    Kontiolahden kokoisessa paikassa ei kiusaajia pääse karkuun kesälomallakaan, väkisellä niihin törmää. Eikä kiusaajat pidä lomaa kiusaamisesta vaan tekevät sitä aina kun on tilaisuus.


   • Varmaan Kontiolahden kokoisessa kylässä tiedetään nuokin kiusaajat ja perhetaustat.


   • >Aina niitä syitä löytyy. Joku on liian lihava joku laiha. Jollain vääränlaiset vaatteet tai puhelin. Ärrävika jne jne.....


   • Niinhän se on, mutta toi voisi olla yksi pointti kiusaamiseen pienessä kyläyhteisössä. Tuskin siellä on totuttu sateenkaarilaiseen elämäntapaan. Lapset ovat julmia toisilleen.


   • Ei sateenkaariperhe saa olla syy kiusaamiseen. HALOO! Hittoako se muille kuuluu. Opettakaa kodeissa lapsillenne suvaitsevaisuutta.


  • Kyllä vastuu on myös vanhemmilla. Nyt vanhemmat ne kännykät ja läppärit kaappiin jotta jää aikaa kuunnella nuorta ja olla aidosti läsnä. Kiusaajat hakevat kiusaamisellaan huomiota, kun eivät sitä kotona saa. Vanhempien aika menee somettamiseen jne. jne. Ja kiusaajat erotettava koulusta vaikka määräajaksi ja kunnon keskustelu kiusaajien ja kiusatun sekä heidän kasvattajiensa kanssa.

   • Masennus on hiipivä ja salakavala tauti...Kiusaamisen kanssa se on tappava yhdistelmä murrosikäiselle nuorelle. Luulen, että masennusta ei valitettavasti osata vieläkään tunnistaa kunnolla terveydenhuollon piirissä.


  • Lapsi tappaa itsensä ennen koulun alkua...? Tästä voi tehdä johtopäätöksiä. Ehkäpä muutamme kuitenkin muualle.

  • Kyllä, nimimerkillä kotikuntalaisena tapaukseen liittyen varmoista lähteistä on saatu tieto, että koulussa poikaa kiusattiin ja näin ennen koulujen alkua poika tappoi itsensä syystä, että häntä ei tällä tavoin enää kiusattaisiin, eikä hänen tarvitsisi mennä enää kouluun kiusattavaksi.

  • Kyllä myös kiusaajan vanhemmilla on vastuu opettaa lapsi käyttäytymään. Minun äiti sanoi minulle että sinä et muuten kiusaa ketään kun yhtä pienempää pihalla kiusattiin kaverin kanssa. Tuosta on jo liki 50 vuotta aikaa mutta muistan vieläkin.

  • Koulu ei voi olla ainoa kasvattaja! Perusarvot opetetaan kotona.

  • Ehkäpä he ovat puuttuneet? Turha tässä on syyllistää pojan vanhempia. Luulen että he ovat hankkineet kaiken avun lapselleen.
   Enemmän kuulutan kiusaajien vastuuta tapahtuneeseen. Miksi heidän tekemisiin ei puututtu tai löydetty keinoja että kiusaaminen loppuu? Miten heidän vanhemmat hoitivat asiaa. Entä koulu? Opettajat? Tai vain kaikki aikuiset nuorten ympärillä ja elämässä, puuttukaa kiusaamisen jos sellaista havaitsette. Kiusaamiseen pitää puuttua jos sellaista havaitsee.
   Terveisin entinen kiusattu

   • Miten mittavaa kiusaaminen on ollut? Aiemmissa kommenteissa oli, että muutama tyttö kiusasi. Millaista kiusaaminen oli, ettei vaan tyttöjen ihastumista poikaan, joka ilmeni pojan kiusottelemisena.


   • No just, noin sitä vähätellään ja annetaan ikään kuin lupa toimia toista satuttaen.


  • Jos vanhemmat olivat asiasta tietoisia ja ainoa syy ikävään tragediaan oli koulukiusaaminen niin miksi ei koulua vaihdettu?

   • Minne? Joensuuhunko vai uimaharjuun, ehkä juukaan? Ei kontiolahdessa tietääkseni muita yläkouluja ole. Harvaan asutulla alueella koulun vaihtaminen tietäisi koko perheen muuttoa ja on usein lähes mahdotonta.


   • Miksi kiusatun pitäisi vaihtaa koulua? Eihän kiusaaminen lopu, otetaan vaan uusi uhri ja opettajat vaan juo kahvia ja ylpeilee "kiva koulustaan".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minne? Joensuuhunko vai uimaharjuun, ehkä juukaan? Ei kontiolahdessa tietääkseni muita yläkouluja ole. Harvaan asutulla alueella koulun vaihtaminen tietäisi koko perheen muuttoa ja on usein lähes mahdotonta.

    Joensuuhun esimerkiksi, lyhyt matka Lehmosta ja hyvät kulkuyhteydet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joensuuhun esimerkiksi, lyhyt matka Lehmosta ja hyvät kulkuyhteydet.

    Myöhäistä...


   • Jos kiusattu vaihtaa koulua, uudessa koulussa ottavat selvää miksi vaihtanut ja someaikana se onkin helppoa. Kiusaaminen jatkuu hyvin todennäköisesti edelleen. Aina pitäisi niiden kiusaajien vaihtaa koulua ellei saada loppumaan. Kiusaamisesta pitäisi olla niin ankarat seuraamukset, ettei kenenkään kannata syyllstyä siihen. Suomessa ei näytetä laitettavan vastuuseen edes vaikka uhri tappaa itsensä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos kiusattu vaihtaa koulua, uudessa koulussa ottavat selvää miksi vaihtanut ja someaikana se onkin helppoa. Kiusaaminen jatkuu hyvin todennäköisesti edelleen. Aina pitäisi niiden kiusaajien vaihtaa koulua ellei saada loppumaan. Kiusaamisesta pitäisi olla niin ankarat seuraamukset, ettei kenenkään kannata syyllstyä siihen. Suomessa ei näytetä laitettavan vastuuseen edes vaikka uhri tappaa itsensä.

    Vaihtakoon se kiusaaja koulua. Tietävät siellä uudessa koulussa miksi vaihtoi koulua. Luulisi hävettävän.
    Panevat varmasti luun kurkkuun tuollaiselle kiusaajalle.
    Antaisi myös viestiä muille miten käy kun kiusaa. Ei ole varmasti kiva vaihtaa koulua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi kiusatun pitäisi vaihtaa koulua? Eihän kiusaaminen lopu, otetaan vaan uusi uhri ja opettajat vaan juo kahvia ja ylpeilee "kiva koulustaan".

    pitäisi ottaa mallia amerikasta, siellä pystyy hyvin puolustamaan itseään kun aseita tarjolla.


  • Ilmiselvissä tapauksissa kiusaajat pitäisi pistää suljetulle osastolle ja tehdä heille mielentilatutkimus ja määrätä sellaiset lääkkeet että ajattelutapa muita kohtaan palautuu normaaliksi.

  • Koulukiusaamisessa on tärkeintä, että myönnetään se myös kaikkien, vanhempien ja opettajien, toimesta oman pään sisällä eikä koeteta piilotella sitä. Jos nuori on niin ahdistunut, että ei tahdo kouluun, siihen on olemassa syy, ja se on satavarmasti aina kiusaaminen muiden nuorten taholta. Kiusaajien nimet on tuotava esiin koulussa ja koulun rehtori saatettava vastuuseen siitä, että antaa moisen tapahtua omassa koulussa. Jos vastaava sattuisi vaikkapa työpaikalla, siihen olisi välineitä ja sieltä voisi lähteä korvausten kanssa, mutta koulua ei osata nähdä samanlaisena paikkana joka on myös VASTUUSSA oppilaistaan ja heidän hyvinvoinnistaan. Kiusaaminen on opettajien ammattitaidottomuudesta johtuvaa aina, ja rehtori esimiehenä on vastuussa koulustaan. Itse kiusaajat pitää myös saattaa vastuuseen teoistaan, kyseessä on kuolemantuottamus. Miksi Suomi Finland on maapallon ainoa valtio, jossa tällaiset ammattitaidottomat ja vastuuta pakoilevat viranhaltijat voivat lässyttää mediassa jälkikäteen osanottoaan, ja tappajanuoret kävelevät vapaina ilman minkäänlaisia seuraamuksia? Jos menehtyneen pojan vanhemmat tai läheiset luette näitä viestejä, älkää antako näiden vastuuttomien päästä pälkähästä. Kyseessä on kuitenkin pojan elämä, jonka arvon vuoksi pitäisi estää tällaisen tapahtuminen enää kenellekään.

   • Yllä pelkkää asiaa.

    Turha miettiä menehtyneen nuoren asioita. Hän oli uhri. Kukaan ei häntä voi takaisin tuoda.

    Mietitään niitä eläviä kiusaajia, jotka ovat varmasti tiedossa. Kuka heidät on "kasvattanut"?


  • Onko menehtyneen nuoren asioissa jotain salattavaa jos niitä ei saa miettiä. Se on totta, että takaisin emme häntä saa, mutta eikö olisi hyvä selvittää mistä kaikki johtui. Oliko syy pelkkä kiusaaminen vai oliko lisäksi muutakin. Hän oli uhri, mutta kenen kaikkien uhri.

   • On siinä salattavaa, sillä hänen asiansahan ei sinulle, eikä muille kuulu mitenkään!
    Vai haluaisitko sinä omia asioitasi ruodittavan täällä samalla tavalla kuin sinä raatelet toisia? Et halua koska sekin on salattavaa.


  • Ihan sairasta lähteä uhrin perhettä syyttelemään. Eiköhän tuossa ole jo heille ihan tarpeeksi kestämistä! Voimia uhrin omaisille!

  • Eihän tässä ketään ole syytelty vaan asiasta halutaan totuus esiin. Eli mitä kaikkea tapaukseen liittyy. Tapaus on sen verran julma ja laajalti julkisuutta saanut, että kiinnostaisi tietää syyt, jotka johtivat nuorukaisen itsetuhoon.

  • Toivotaan, että poliisit ja sosiaaliviranomaiset saavat jotain aikaiseksi. Järkyttävä tapaus kaikkiaan.

  • Yleisesti koulukiusaamisesta maassamme , joka on kultuurimme piirre. Seuratkaapa näitä koulukiusaamis tapauksia ja niihin heikkotasoisia puuttumisia, niin AINA pyritään kiusatun muuttamaan koulua. Tällä toimenpiteeellä / teolla juuri opettajat ja asian ympärillä hyörivät ihmiset VAHVISTAVAT tätä kulttuuriamme. Olemmeko hölmölässä?
   Eikö jo lapsikin omaa ymmärrystä, miten kiusaajaan tulisi puuttua ja tarvittaessa poistaa kouluyhteisöstä. Näin ympäristö rauhoittuisi. Miksi opettajat tekevät toisin?

   Niin,itseäni oikein etoo / oksettaa opettajat, jotka oikein mielistelevät kiusaajan vanhempia kohtaan ja erikoisesti kun kiusaajan vanhemmat ovat hivenenkin korkeammassa sosiaalisessa asemassa. Miten alas voikaan ihmisen arvomaailma vaipua - kehittyä.

   Ajatellen ihmisen perusolemusta, niin valitettava todellisuus on, miten ihmisen luontaisiin piirteisiin jo lapsena liittyy toisen kiusaaminen - kielteinen käyttäytyminen. Jokainen ihminen on kiusannut toistaan. Juuri tuohon todellisuuteen liittyen lapsia / ihmisiä tulisi kasvattaa pois tästä käyttäytymisestä. Erikoisesti koulussa ei tulisi hyväksyä missään olosuhteessa toisen kiusaamista. ja TOTEUTTAA tämä TEKOINA. Lapsien kisottelu leikkimielisesti on aivan eri asia kuin kiusaaminen. Leikkimielinen kisottelu muuttuu kiusaamiseksi heti, jos kohde ei tykkää saamastaan käyttäytymisestä. Leikkimielisessä kisottelussa molemmat osapuolet tykkäävät saamastaan kohteusta. Nämä kaksi täysin eri asiaa on monella opettajalla / valvojalla täysin hämärtynyt. Sokeudesta on kysymys.

   Niin, olipa kiusattu minkalaisesta perhetaustasta tahansa tai omaapa kiusattu minkä poikkevuuden tahansa, niin kenellekkään ei ole oikeutta - perusteita kiusaamiseen, vaikka kiusatun käyttäytyminenkin olisi erilaisuutta ilmentävä.

   • Tämä asia on niin traaginen. Omaisille, koulun oppilaille ( miinus kiusaajat), kait opettajillekin. - Jokainen nuori/ja ihminen on laulun ja elämän arvoinen. - Voin kuvitella sen surun ja tuskan, kun tämän edesmenneen vanhemmat järjestelevät hautajaisia..Ensin täytyy käydä valitsemassa arkku hautaustoimimistosta. (ps. tässä tilanteessa kiusaajat voisivat olla läsnä). Ja toivoisin myös, että nämä pahimmat kiusaajat vietäisiin pakkotoimenpitein katsomaan tätä edesmennyttä poikaa kappelin kylmiöön...jättämään hyvästit-kiusatenko vieläkin???????


  • Tapauksen tiimoilta on nostettu rehtori, opettajat ja koko Kontiolahden kunnan viranomaiset löysään hirteen roikkumaan vaikka ilmeisesti ei tiedetä vielä täysin kaikkia seikkoja, jotka ajoivat pojan itsetuhoon. Ei se varmaan ole elämä helppoa heillekkään jos heillä.ei ole mitään osuutta asiaan. Tavallaan kiusaaminen jatkuu ,kohde vaan eri ja kiusaaminen julkista somen välityksellä.

   Sekä uhrin, että mahdollisten kiusaajien perheiden Hällä Väliä elämäntyyli on saanut karmaisevan päätöksen. Lapset jääneet huomiotta .

   • Vastuun ottamista omalta kohdaltaan / saraltaan kaipailen. Aivan samoin kuin työpaikalla esimiehen vastuu - - - alueeeen kuuluu valvoa ettei työpaikkakiusaamista sallita ja esiinny. Sama tilanne tulee olla kouluissa.

    Jos aikuisen oikeesti tutkitaan näitä kiusaamistapauksia, niin niihin liittyy salaaminen. Asia on erittäin arka. Sekin ihmetyttää miksi kiusaajia ei sallita tunnistettavan. Juuri kiusaajan saattaminen tunnistettavaksi muuttaa kiusaajan käyttäytymistä.
    Aivan sama ihmisen käyttäytyminen täällä nettimaailmassa. Jos kirjoittaja tunnistettaisiin / nimellä, niin koko nettimaailma olisi toisella tasolla. Erittäin harvan ihmisen kehitystaso rohkenee haukkua / kirjoitaa vihapuhetta omalla niellään - tunnistettavasti. Julkitulematta taas, vaikka maailman tappiin saakka.

    m.l


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vastuun ottamista omalta kohdaltaan / saraltaan kaipailen. Aivan samoin kuin työpaikalla esimiehen vastuu - - - alueeeen kuuluu valvoa ettei työpaikkakiusaamista sallita ja esiinny. Sama tilanne tulee olla kouluissa.

    Jos aikuisen oikeesti tutkitaan näitä kiusaamistapauksia, niin niihin liittyy salaaminen. Asia on erittäin arka. Sekin ihmetyttää miksi kiusaajia ei sallita tunnistettavan. Juuri kiusaajan saattaminen tunnistettavaksi muuttaa kiusaajan käyttäytymistä.
    Aivan sama ihmisen käyttäytyminen täällä nettimaailmassa. Jos kirjoittaja tunnistettaisiin / nimellä, niin koko nettimaailma olisi toisella tasolla. Erittäin harvan ihmisen kehitystaso rohkenee haukkua / kirjoitaa vihapuhetta omalla niellään - tunnistettavasti. Julkitulematta taas, vaikka maailman tappiin saakka.

    m.l

    Miten asiaan liittyisi somemaailmassa kiusaaminen se on nykyään osa kiusaamiskulttuuria. Varmaan koulussa kasvotusten porukan mukana kiusaaminen... ja onko myös kotioloissa jotain mikä sai henkilön tekemään ratkaisunsa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    "Tietojen mukaan..."
    Mikähän on tietolähde, ole hyvä ja kerro?! Muuten ei juttujasi voi vakavasti ottaa.


   • Perheen tuntevat ja heidän kanssaan tekemisissä olevat ihmiset. Perheen lapset ovat kertoneet miten kotona toimitaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perheen tuntevat ja heidän kanssaan tekemisissä olevat ihmiset. Perheen lapset ovat kertoneet miten kotona toimitaan.

    Eli juoruakat vauhdissa! Onpa keskustelu vankalla pohjalla...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eli juoruakat vauhdissa! Onpa keskustelu vankalla pohjalla...

    Juurikin näin!!
    Oletko ollut katsomassa esim.ruokaaikaaan onko koko perhe saman pöydän ääressä??


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juurikin näin!!
    Oletko ollut katsomassa esim.ruokaaikaaan onko koko perhe saman pöydän ääressä??

    Siitäpä jokainen täällä piipittäjä pitäisi jos heidän omaa ruokailujaan tulisi kylän juoruakat kyttäämään! Kukahan teistäkin on ihan oikeasti sopiva heittämään sen ensimmäisen kiven? Olette samanlaisia heikomman kimppuun käyviä kiusaajia , kuin susilauma joka verta vainuttuaan alkaa raadella haavoittunutta. Eikö aikuisia ihmisiä yhtään hävetä?!


  • Jos edellä mainittu pitää paikkansa ja siihen vielä lisätään koulukiusaamista niin eipä ole ihme, ettei poika jaksanut. Voimahalit rakastaville isovanhemmille. Vanhempien toiminnasta ei voi tykätä. On myöhäistä katua tekemisiään tai tekemättä jättämistään, kun lapsi on poissa. Tapauksesta tulee mieleen Tarja Ylitalon kappale, jossa lauletaan lapsesta joka menehtyy, löytyy varmaan YouTubesta. Laulun äidillä ei ollut aikaa lapselleen.

  • Kuinkahan moni täälläkin perätöntä soopaa kirjoittavista ja siten vanhempia, opettajia ja myös kiusaajia kiusaava, on itse entinen koulukiusaaja?
   Empatian puutteesta päätellen veikkaan että aika moni.
   Eikä kiusaaja karvoistaan pääse näemmä aikuisenakaan, vaan hän iskee heti kun havaitsee pienenkään heikon kohdan kanssaihmisessä, kuten täälläkin on taas nähty.
   Ihanpa voisitte vaikka vähän hävetä omaa alhaista mieltänne...

   • Tai kuinka moni kiusaaja poistattaa toisten viestit? Ehkäpä kiusatut haluaa edes jotkin kiusaajat vastuuseen teoistaan. Tämä poika ei voi enää vaatia oikeutta itselleen.


  • Opettajien prototyyppi on nykyään vauras porvarisrouva, jota kiinnostaa oman perheen lisäksi ainoastaan Arabian astioiden keräily ja Marimekkojen ostelu, ynnä se että pääsee lomalla Toscanaan nappailemaan valkoviiniä ja syömään parman kinkkua.
   Oppilaiden kiusaamisesta he piut paut välittävät. Välitunnilla mussutetaan posket pullalla viineriä ja siemotaan pikkurilli pystyssä kahvia.

   • Jos aikoinaan opettaja olisi vaikkapa esiintynyt julkisella paikalla juopuneena tai harrastanut irtosuhteita niin potkut olisi tullut välittömästi.
    0n 50 vuodessa moraali ja tavat vaan tyystin romahtanut !
    Ja sitten pitäisi muka lapsia kasvattaa.


   • Eiköhän ne vanhemmat ole niitä lapsien ensisijaisia kasvattajia ja sitten tulee koulu. Ja mitä opettajien moraalin vartiointiin kuuluu niin, koulupäivä on opettajan työaikaa ja vapaalla saa tehdä mitä haluaa, kuten kaikki muutkin työläiset. Taas syyllistetään opettajia vaikka ei ole mitään näyttöä, että koulussa olisi tiedetty kiusaamisesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos aikoinaan opettaja olisi vaikkapa esiintynyt julkisella paikalla juopuneena tai harrastanut irtosuhteita niin potkut olisi tullut välittömästi.
    0n 50 vuodessa moraali ja tavat vaan tyystin romahtanut !
    Ja sitten pitäisi muka lapsia kasvattaa.

    Sitähän tuossa juuri sanottiin että moraali ja tavat ovat romahtaneet.
    Kyllä kasvattajan, opettajan ja mm. lainvalvojan pitää olla myös vapaa-aikanaan esimerkkinä muille kun on kerta sille tielle lähtenyt ja hänelle yhteiskunnan varoista palkka maksetaan!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eiköhän ne vanhemmat ole niitä lapsien ensisijaisia kasvattajia ja sitten tulee koulu. Ja mitä opettajien moraalin vartiointiin kuuluu niin, koulupäivä on opettajan työaikaa ja vapaalla saa tehdä mitä haluaa, kuten kaikki muutkin työläiset. Taas syyllistetään opettajia vaikka ei ole mitään näyttöä, että koulussa olisi tiedetty kiusaamisesta.

    Määrittele koulun tehtävä jos kasvatus ei sille kuulu?
    Onko koululaitoksen ainoa tarkoitus maksaa palkkaa opettajille?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eiköhän ne vanhemmat ole niitä lapsien ensisijaisia kasvattajia ja sitten tulee koulu. Ja mitä opettajien moraalin vartiointiin kuuluu niin, koulupäivä on opettajan työaikaa ja vapaalla saa tehdä mitä haluaa, kuten kaikki muutkin työläiset. Taas syyllistetään opettajia vaikka ei ole mitään näyttöä, että koulussa olisi tiedetty kiusaamisesta.

    No ei takuulla koulusa tiedeta kiusaamisesta jos ei halutakaan tietaa muusta kuin "kiva koulusta".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sitähän tuossa juuri sanottiin että moraali ja tavat ovat romahtaneet.
    Kyllä kasvattajan, opettajan ja mm. lainvalvojan pitää olla myös vapaa-aikanaan esimerkkinä muille kun on kerta sille tielle lähtenyt ja hänelle yhteiskunnan varoista palkka maksetaan!

    Tarkoitatko, että jos isä tai äiti on kunnan tai valtion palveuksessa hän ei saisi koskaan käyttää viinaa? Eikä kummit liioin, eikä urheiluvalmentajat. Minä kyllä kannatan sellaista järjestelyä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sitähän tuossa juuri sanottiin että moraali ja tavat ovat romahtaneet.
    Kyllä kasvattajan, opettajan ja mm. lainvalvojan pitää olla myös vapaa-aikanaan esimerkkinä muille kun on kerta sille tielle lähtenyt ja hänelle yhteiskunnan varoista palkka maksetaan!

    Entäs alkoholistit, työttömät jne. yhteiskuntahan se palkan heillekin maksaa tukien muodossa. Heidän ei tarvitse olla mallina kenellekään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Entäs alkoholistit, työttömät jne. yhteiskuntahan se palkan heillekin maksaa tukien muodossa. Heidän ei tarvitse olla mallina kenellekään.

    Sinäpä sen itse toit ilmi, eron virassaan kasvattajana palkkaa saavan opettajan ja kelan rahoilla elävän puliukon välillä, mitä velvollisuuksiin ja esimerkkinä ja mallina olemiseen tulee. Toki molemmista voi ottaa esimerkkiä mutta virkamiehellä on lisäksi yhteiskunnan antama vastuu tekemisistään ja ei kasvattaja voi itse tehdä toisin ja opettaa ja vaatia toisin. Sellainen opetus- ja kasvatustyö on vailla pohjaa.


  • Ketjun viestikirjoitukset alkavat saada mitä ihmeellisimpiä käsityksiä aiheesta. Punainen lanka on ihmisen elinympäristö ajatellen kehitystä, joka alkaa vauvaiästä ja pättyy vanhuuteen.

   Niin, ihminen ei voi valita maata, johon syntyy,- ei sukuaan, ei vanhempiaan, ei geneetisyyttään jne....... mutta kaikella tällä on ratkaiseva merkitys mitä ihmisestä tulee - kehittyy. Ihmisellä itsellään ei aikuisen oikeesti ole tahtotilaa käytettävänä koko kehityksessään.

   Todellisuus on, miten koti ja lapsuus vaikuttaa ihmisen aikuistumiseen - yhdessä geneettisyyden kanssa. Ajatellen perhettä - vanhempia, joka elämä on haasteellista ja siten myös arki. Tavallaan lapsi saa heikot eväät kehitykselleen ja tämä tila näkyy käyttäytymisessä.

   Kun tämä poikkevuuden omaava ihminen kasvaa ja aloittaa koulunkäymisen, niin juuri tämä ihminen on kiusaajille hyvä saalista. Kouluelämässä. Väitämpä, miten tämän päivän opettajat ovat ulkona oppilaan poikkevuuden havainnoimisessa. Surullista on miten tämä ympäristöstä tuleva haavoittuvuus voi jatkua työelämään siirtymisessäkin. Ihmiset / kiusaajat vain vaihtuvat. Kiusatun piirteet / tekijä ei poistu.

   Päättäkää itse ja ymmärtäkää. Mikä merkitys on kulttuurilla,- elinympäristössä vallitsevalla arvomaailmalla kaikella, joka kohdistuu ihmiseen, joka omaa jonkun poikkeavuuden.

   Lisäksi haluan painottaa ja tiedostaa. V-a-i-k-k-a.............. ihmisen / lapsen lapsuus - kotiolot olisivat olleet haasteelliset, niin positiivinen elinympäristö - me muut ihmiset mahdollistumme vaikuttamaan erittäin paljon näihin haasteellissista kodeissa kehittyneihin ihmisiin. Huomioimalla heitä positiivisesti. Kasvattaa heitä siitä pisteestä pidemmälle , miten he ovat jääneet.

   Niin, koko yhteiskuntamme laatu ilmentyy juuri siitä, miten huomiooimme heikompi osaisia. Tai miten sallimme muiden ihmisten käyttäytyvän heikommassa osassa olevia ihmisiä. Tähän saumaan liittyy juuri opettajien vastuu koulumaailmassa - ympäristössä kuin myös esimiehet työyhteisössä.

   • Asian voi kääntää myös päälaelleen. Miten kehittyy se ns. "normaaliin" perheeseen vastasyntynyt elämässään? Mitä "kasvun palikoita" jää saamatta? Mitä vanhemmat eivät ole kyenneet antamaan kasvattaessaan lastaan? Miksi empatiakyky jäi kehittymättä? Miksi siitä hyvät eväät saaneesta tule kiusaaja? Näitä asioita pitäisi miettiä ja sisäistää, eikä yrittää löytää vastauksia siihen, miksi kiusattu menettää elämänhalunsa.

    Jokainen vähänkään empaattinen tajuaa, ettei kukaan nauti kiusaamisesta ja että se lamauttaa ja johtaa alakuloon ja lopulta masennukseen. Ei siinä edes tarvitse olla mukana mitään muita syitä. Kiusattua itseään ei voi, eikä pidä pitää
    syypäänä kiusatuksi tulemiseensa. Syypää on vain ja ainoastaan kiusaaja, jonka empatiakyky on jäänyt syystä tai toisesta kehittymättä.


  • Minun kouluaikana ei tuommoista järkyttävää kiusaamista ollut. NS. hyvällistön lapset olivat keskenään ja me duunareitten lapset keskenään. Saattoi olla ettei koko lukuvuoden aikana sanaakaan vaihdettu joidenkin kanssa vaikka samalla luokalla oltiin. Ei kaikkien kaveri tarvitse olla eikä kaikista pitää. Eikä tuosta isompia traumoja ole jäänyt.

   • Kuulostaa asiallisesta. Menee vähän ohi, työpaikkakiusaamiseen. Olin itseäni paremmassa porukassa töissä. Eriarvoisuutta tuotiin ihan joka päivä ilmi, useilla eri tavoilla, useiden eri henkilöiden sanomisin. Kun vuosien jälkeen lähdin kahvitunnilla "alempikastisten" porukkaan, se ei käynytkään aatelisille.


  • Täällä on nyt uhrin perhetaustat ja olot ja ongelmat ruodittu ja levitelty kaikille. Ilmeisesti kiusaajien perheolot ja perheenjäsenten suhteet on erinomaisen hyvin., kauniit ja hienot kodit. Hyvät puitteet hyvälle elämälle. Mitä nyt joku pimeä puoli saa sen äidin ja isän pikkukullan päässä vallan kun koulupäivän aloittaa.

   • Aivan oikein! Enemmän tässä olisi syytä raadella kiusaajien kotioloja ja sitä mitkä perhe- tai muut olosuhteet heidät on saanut kiusaamaan jotakin niin julmasti. Vanhempien laiminlyönti ja välinpitämättömyys ja rakkaudettomuus, vai mikä ihme se saa silleen toisia kiusaamaan? Tervettähän se ei ole millään mittarilla mitattuna.
    Kuten edellä on sanottu, helpointa on kiusata ja syyllistää sitä joka ei jaksa ja ei osaa puolustautua, kyllä kiusaajien taitavuus ja taktiikka on tiedossa, pitäisi vaan olla siellä opettajissa ja vanhemmissakin sellaisia jotka tämän tajuaisivat eivätkä aina menisi siitä mistä aita on matalin, eli kiusaajien ehdoilla.


   • Niin, ajatellen kiusaajan taustaa. Hänenkin lapsuuteen /perheeseen liittyy ongelmat. Tavallaan kiusaajan ja kiusatun yhteinen tekijä on vanhempien läsnä - olevan - ajan - puute. Joskus aikoinaan kuviteltiin, miten alkoholoistien perheissä kasvoi ongelmaisia lapsia, joiden itsenäistyminen oli haasteellinen. Tämä aika sokeuttaa.

    Todellisuus on. Lapselle on aivan yks hailee onko vanhempansa alkoholisteja / kapakassa, yritysjohtaja, lääkäri, presidentti / kunnanjohtaja, opettaja, pappi, lätyssaarnaaja tai aivan kuka tahansa. Siis vanhempi, joka toteuttaa itseään kodin ulkopuolella ja koti on vain nukkumista varten. Todellisesti lapsen kasvatuskin on ulkoistettu. Tai päin vastoin. Lasta alistetaan tai taas hemmotellaan pilalle - saa kasvaa vapaasti ilman ohjausta.

    Tässä ympäristössä - geneettisyyteen liittye - vapaasti kasvaen ilman ohjausta lapsesta kasvaa juuri kiusaaja, joka nauttii kiusaamisesta havaittuaan miten hän mahdolistuu vaikuttamaan tooiseen ihmiseen. Kiusattu reagoi - kärsii. Taas toiseen ihmiseen / lapseen vanhempiensa välinpitämättömyys / läsnäolevan ajan puute ohjaa sulkeentumiseen ja mielen masentuneisuuteen. Geneettisyys ihmisessä on tekijä, minkä suunnan lapsen kehityksessä ottaa vanhempiensa välinpitämättömyys / rajojen puute. Rajat - mielikuvien ohjaus lapselle tuo sisäistä turvallisuuden tunnetta, joka puuttuu kiusaajilta ja kiusatulta.

    Te, jotka tiedätte tästä tapauksesta tarkemmin, niin havainnoikaapa tämä alue. Vanhemopien ajan käyttö. Mitä tiedän kiusaajien taustoista, niin heillä on tämä yhteinen tekijä.

    Jokainen voi yksikseen tai erikseen miettiä. Miten tämä vanhempien älykännykän / nettiriippuvaisuus vaikuttaa perheen lapsen kehitykseen. Läsnäolevan ajan puute laajenee vielä laajemmin. Pienelle lapselle / vauvaiästä lähtien on erittäin tärkeää saada katse / aistien kautta aktivoitu kontaki - yhteys vanhempaansa. Siis vauvalle ei riitä, jos äiti / isä on samassa huoneessa ja somessa. Väitämpä, miten tämä ympäristö näkyy vauvan aikuistuessa ja ihmissuhteden solmimisen haasteellisuudessa.


   • markkulievonen kirjoitti:

    Niin, ajatellen kiusaajan taustaa. Hänenkin lapsuuteen /perheeseen liittyy ongelmat. Tavallaan kiusaajan ja kiusatun yhteinen tekijä on vanhempien läsnä - olevan - ajan - puute. Joskus aikoinaan kuviteltiin, miten alkoholoistien perheissä kasvoi ongelmaisia lapsia, joiden itsenäistyminen oli haasteellinen. Tämä aika sokeuttaa.

    Todellisuus on. Lapselle on aivan yks hailee onko vanhempansa alkoholisteja / kapakassa, yritysjohtaja, lääkäri, presidentti / kunnanjohtaja, opettaja, pappi, lätyssaarnaaja tai aivan kuka tahansa. Siis vanhempi, joka toteuttaa itseään kodin ulkopuolella ja koti on vain nukkumista varten. Todellisesti lapsen kasvatuskin on ulkoistettu. Tai päin vastoin. Lasta alistetaan tai taas hemmotellaan pilalle - saa kasvaa vapaasti ilman ohjausta.

    Tässä ympäristössä - geneettisyyteen liittye - vapaasti kasvaen ilman ohjausta lapsesta kasvaa juuri kiusaaja, joka nauttii kiusaamisesta havaittuaan miten hän mahdolistuu vaikuttamaan tooiseen ihmiseen. Kiusattu reagoi - kärsii. Taas toiseen ihmiseen / lapseen vanhempiensa välinpitämättömyys / läsnäolevan ajan puute ohjaa sulkeentumiseen ja mielen masentuneisuuteen. Geneettisyys ihmisessä on tekijä, minkä suunnan lapsen kehityksessä ottaa vanhempiensa välinpitämättömyys / rajojen puute. Rajat - mielikuvien ohjaus lapselle tuo sisäistä turvallisuuden tunnetta, joka puuttuu kiusaajilta ja kiusatulta.

    Te, jotka tiedätte tästä tapauksesta tarkemmin, niin havainnoikaapa tämä alue. Vanhemopien ajan käyttö. Mitä tiedän kiusaajien taustoista, niin heillä on tämä yhteinen tekijä.

    Jokainen voi yksikseen tai erikseen miettiä. Miten tämä vanhempien älykännykän / nettiriippuvaisuus vaikuttaa perheen lapsen kehitykseen. Läsnäolevan ajan puute laajenee vielä laajemmin. Pienelle lapselle / vauvaiästä lähtien on erittäin tärkeää saada katse / aistien kautta aktivoitu kontaki - yhteys vanhempaansa. Siis vauvalle ei riitä, jos äiti / isä on samassa huoneessa ja somessa. Väitämpä, miten tämä ympäristö näkyy vauvan aikuistuessa ja ihmissuhteden solmimisen haasteellisuudessa.

    Yhtä hyvin kiusaajat voi olla "hyvän perheen" lapsia, jotka saaneet aina kaiken mitä halunneet. Kuulleet ehkä vanhemmiltaankin, että toiset ovat huonompia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yhtä hyvin kiusaajat voi olla "hyvän perheen" lapsia, jotka saaneet aina kaiken mitä halunneet. Kuulleet ehkä vanhemmiltaankin, että toiset ovat huonompia.

    Vanhemmat ovat erittäin vahvoja vaikuttajia lapsiensa arvomaailmaan. Toimivat mallintajina. Jos vanhemmilla on kielteinen asenne mustalaisiin / romaneihin tai Venäläisiin jne.... niin lapset sisäistävät tämän asenteen mielenaailmaansa.
    Tuohon liittyen, lapset joiden ymmöärrystaso on vasta kehittymässä, niin ei tulisi puhua väärässä mielentilassa kielteistä edes naapureistaan ja kenestäkään ihmisestä. Kokonaan toinen asia / taso on pohtia jotain ongelmaista asiaa.

    Niin, sama pätee avioeroihin. Ero tilanteessa ja sen jälkeisessä elämässä moni x tekee ahdistuksen / ristiriitaisuuden lapsensa alitajuntaan mustamaalaamalla ihmistä josta on eronnut.

    m.l


  • Rehtori on pääjohtaja ja opettajat pomoja koulussa. Heillä pitää olla joukkonsa otteessaan ja johtaa niitä.
   Se tarkoittaa sitä että on yhteiset säännöt joita kaikkien pitää noudattaa ja joiden noudattamista myös valvotaan ja asioihin tarvittaessa puututaan.
   Virkaa ja asemaa ei voi olla ilman velvollisuuksia ja vastuuta, koulussakaan, opettajillakaan!

  • Täällä jotkut kirjoitukset täyttävät kirkkaasti kunnianloukkauksen kriteerit, kohdistuvathan ne tunnettujen ihmisten yksityisyyteen. Luulen että joidenkin kirjoittajien ovikello saattaa pian soida...

   • Niin onhan kirjoituksissa mainittu koko koulun organisaatio, kunnanjohtaja, koko opettajien ammattikunta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin onhan kirjoituksissa mainittu koko koulun organisaatio, kunnanjohtaja, koko opettajien ammattikunta.

    Lähinnä uhrin perheestä oli kysymys. Todella törkeää leimaamista ja panettelua.


   • Ketähän ne uhrin tunnetut ihmiset ovat joita viestin mukaan on loukattu? Taidetaan kuitenkin tarkoittaa tunnistettavia ihmisiä.


  • Tunnettu tosiasia on että useimmat opettajat eivät välitä puuttua kiusaukseen, vaan haluavat luistaa koulupäivästä mahdollisimman helpolla.

   Vanhempien ehdotuksia, esimerkiksi pyyntöä lapsen luokan vaihtoon eli toiselle rinnakkaisluokalle, jotta päästäisiin kiusaajista, torpataan jonkin typerän byrokratia tekosyyn nojalla.

   Laiskat opettajat pitäisi pakottaa välituntivalvontaan! Heiltähän joka minuutti kuitenkin palkka juoksee!
   Silloin kun minä kävin koulua, oli aina joku opettaja välitunnilla patikoimassa pihalla tai kävi vessassa katsomassa, mikä varmasti esti pahimpia tapauksia.

   Myös ulkopuolinen valvoja, esimerkiksi erityisopettajaopiskelija, nuoristotyöharjoittelija tms. voitaisiin palkata kouluille töihin.

   • Huomioikaapa - sukupolvien vaihtuessa, miten nuoret opettajat tulevat myös rikkiäisistä perheistä. Ajatellen ihmisen ammatinvalintaa ja opettajuutta, niin ihminen voi tahtoa opetajaksi, mutta taas onko hänellä kykkyjä / kehittynyttä lahjakkuutta tälle alueelle?
    Tai rehtorien paikasta taistellaan, mutta onko hakijoilla edes kykyä ohjata kokonaisuutta. Ottaa vastuuta, joka kantaisi hyvää hedelmää.


   • Onko nuo pennut "diktaattorien" perillisiä. Poliisitutkinta vaan käyntiin. Menkää viranomiset näiden kiusaajapentujen kotiin. Jututtakaa vanhemmat, sillä epäilen kovasti, että taustalta löytyy narsismia.


   • Eroperheiden pojilla tutkitusti paljon enemmän ongelmia, molemmat vanhemmat olisi tärkeitä, mutta enemmän vielä se oman sukupuolen vanhempi huoltajana.

    Yleensä lapset annetaan äidille ja monesti puhuvat pahaa isästä. Ehkäpä tuollainen asenne siirtyy tyttöihin koululaisina ja opettajinakin. Pojan taas vaikea kehittyä normaalisti jos omaa sukupuolta haukutaan.


   • Näin tässäkin tapauksessa.


  • No tietääkö kukaan mistä oloista nuo kiusaajat tulee? Uhrin olot jo tiedetään. Kummallisen hiljaista on kiusaajien taustatiedoista ollut. Kukaan ei uskalla hiiskuakkaan asiasta.

   • Ehkä joskus kun pöly on jo laskeutunut......pöllähtää uudelleen....


  • Olette tainneet unohtaa, että lapsi ei ole oikeustoimikelpoinen, eli lapsen lausunnot ovat yhtä tyhjän kanssa. Todistajana lapsi puhuu niin kuin hän uskoo, että opettaja toivoo hänen puhuvan, eli hänkin on todistajana nollan arvoinen. Huoltajalla on kyliltä kuulemia huhuja kerrottavana, niiden totuusarvo on nolla.

   Suoraselkäisyys on hävinnyt lapsista, totuus ei ole enää minkään arvoinen, narsismi ja kuluttamisen vimma ja merkkituotteet ovat elämän arvoja. Omaa ekoa paikataan toisia polkemalla. Ennen isommat veljet valvoivat menoa ja tarvittaessa kiusanhengen pää uitenttiin vessanpytyssä tai hänet pantiin porukalla muuten järjestykseen. Tarvittaessa opettaja ohjasi korvasta nurkkaan. Nykyään opettaja ei saa tehdä mitään, ettei vain vahingossa astu väärän rouvan varpaille. Joka ikisessa luokassa on ainakin yksi hermoheikko huoltaja (yleensä äiti), joka yrittää täysillä tehdä opettajalle kiusaa.

   • Noh, eipä ole vieläkään tällä foorumilla selvinnyt kiusaajien tausta. Olivatko herrojen lapsia vaiko köyhien pentuja...Toivon nuille kiusaajille ja heidän perheilleen ikuiset omantunnon tuskat. Ja syyte KUOLEMANTUOTTAMUKSESTA !!!!!!!!!!!!!


  • Tämä ikävä tapahtumahan sattui kesäloman aikana joten ei opettajatkaan ole velvollisia lomillaan paimentamaan laumaansa. Ja mitä opettajien palkoista on kirjoiteltu niin nykyisinhän suurin osa opettajista lomautetaan kesän ajaksi. Mutta tutkitaan ennenkuin hutkitaan.

   • Totta. Mutta, erittäin ratkaiseva asia olisi tässäkin tapauksessa ollut kiusaamisen tiedostaminen ja ...j-u-l-k-i-s-t-a-m-i-n-e-n.....
    Siis ympäristö olisi tiennyt kuka /ketkä kiusaavat ja ketä. Siis ei pieessä piirissä, vaan julkisesti marketin kassaa ja sosiaaliviranomaisia myöten.
    Niin, olisi yks hailee onko kiusaaja lääkäriperheestä tai kunnanjohtajan tai alkoholistiperheen lapsi.

    Kuten tämä viestikin on todisteena, niin kiusaajaa todella ympäristö suojelee. Olen aivan varma, miten moni tietää tasan tarkkaan kiusaajien nimet, mutta ei pihaustakaan ole tänne kirjoittanut. Taas uhrin voi tunistaa - jos haluaa - vaikka kuka tahansa. Käydä vaikka kotiovella missä hän asui.

    Ajatelkaa nyt ihmeessä miten tämä on todellisuutta. jos tehtäisiin kysely. Miksi kiusaajan nimeä ja perhetaustaa ei voi tiedottaa julkisesti, niin selityksiä on sinullakin repullinen. Minulla ei yhtään, koska ainut keino - todella tehokas - on asia tuoda pimeydestä valoon ja mahdollisimman korkealle, jotta mahdollisimman moni ihminen tiedostuisi asiassa.
    Huomatkaa mikä tässä muuttuisi. Kiusaajien vanhempien ...olisi....p-a-k-k-o....... antaa aikaa ja paneutua lapsensa tekemisiin. Ottaa vastuuta mitä kielteistä perhe on saanut aikaan ihmisen elinympristössä.

    m.l


   • >>Kuten tämä viestikin on todisteena, niin kiusaajaa todella ympäristö suojelee. <<

    Tarkoitin tietenki koko viestiketjua.

    m.l


   • Noh, eipä ole vieläkään selvinnyt, että oliko ne kiusaajat herrojen kullan nuppuja vai köyhien pentuja....??? Petojako tulee pennuista pienestä pitäen. Varmaan näistä narsistien yliviisaiden perheistä näitä aivottomia ääliöitä sikivää……..


   • Lukekaa Karjalaisesta, mitä Poliisi on näistä kirjoittelusta mieltä. Myös mielestäni te voisitte lopettaa. Suru on koskettanut jopa meitä täysin tuntemattomia ihmisiä.


   • Kukaan vaatinutkaan puuttumaan kesälomalla, kunhan hoitaisivat hommansa edes kouluaikana.


  • Luin ja ymmärsin että NUORISO on sosiaalisessa mediassa ilkkunut ja kirjoittanut halventavasti kuolleesta nuoresta. Tosin pojan perhe ja perheolot tulisi jättää penkomatta täälläkin. Ei kiusaajienkaan taustoja ole julki tuotu.

  • Järkyttävää. Mihin tämä maailma menee..

  • Lopettakaa perheen asioiden kaiveleminen,kun ette niistä mitään tiedä!!

   • Täällä ruoditaan vain kiusattua ja hänen kotioloja..Kiusaajat saa olla kuin herran kukkarossa, lienevät silmäätekevien pentuja. Toivottavasti näille epeleille tulisi syvä masennustila jossain elämän vaiheessa.


  • kiusata saa kun on opettajan lapsi kiusaajana. onneksi rehtori puuttui asiaan, koska kiusaajan luokan ope oli tään kiusaajan mutsin kamu joka oli itsekin opettaja. ilmoitin ettei kiusattu muuta toiseen kouluun . kiusaaja saa muuttaa. kiusaajan ope mutsi sanoi, joku lapsi haluaa olla kunkku. kun hänen poika kiusasi. tämä ei tapahtunut kontiolahdella vaan muualla pohjois-karjalassa.

  • Näin sivullisena ihmetyttää myös tuo poliisin tiedote, jossa pyydetään kiusaajien lopettaaan uhrin solvaaminen - ilkkuminen.

   Todellisuus on, miten poliisi tasan tarkkaan tietää näiden henkilöiden nimet ja osoitteet ja poliisille KUULUU lopettaa tämä käytös.

   Suoraan tuntojani ilmaisten tämä koko vakava asia saa jo naurettavia piirteitä. Poliisi / ihmisten turvellisuuden valvoja antautuu jo kiusaajien edessä. Ihme kun verovaroillamme maksettu palkka kelpaa. Täällä päin palkka maksetaan ainoastaan tehdytä työstä mikä työkuvaan kuuluu.

   • Alastonkuvia vahtaavat netissä, mutta eikö kiusaamisen ehkäisy kiinnosta.


  • Koulukiusaaminen ei lopu ikinä. Saahan sitä järjestää "Koulurauhan julistuksia" ja perustaa "Kiva kouluja". Yhtä tyhjän kanssa. Mutta aina pitää yrittää. Se on luovuttamista jos ei yritä.

  • Sanopa ite, kuinka koulukiusaaminen saadaan loppumaan? Niin pitkään, kun paikalla on enemmän kuin yksi henkilö, kiusaamista tapahtuu! Sitä ei voida lopettaa, mutta ehkä vähentää.

   Lopettakaa tämä säälittävä vatkaaminen ja ARVAILU, kun ette tiedä asiasta juuri mitään.

   Ajatukseni ovat perheen luona.

   • Ihmisen kielteistä käyttäyytmistä ei todella saa loppumaan koskaan koko ihmislajin keskuudessa. Tämä tekijä tulee geneettisyyden kautta ja siksi on kolletiivinen ilmiö ihmisessä / lajissa. Pienen lapsen kehityksestä on helppo havainnoida, miten kielteistä käyttäytymistä ei koskaan tarvitse lapselle opettamalla opettaa. Se tulee sieltä kuuluisasta takaraivosta / alitajunnasta.
    Taas kaikki positiivinen ajattelu ja ymmärrys ja käyttäytyminen tulee lapseen opettamisen / oppimisen kautta. Tämä taas ei tule takaraivosta / alitajunnasta.
    Esim. jos ihminen / lapsi kokee hylkäämisen tunteen, niin tämä geneettisyydestä tuleva ohaus .....voimistuu. Toinen muuttuu agressiiviseksi muita ihmisiä kohtaan ja toinen taas sulkeentuu ja näkyy mielenongelmina.

    Ajattele nyt. Jos lasta ei ohjata hyvään - positiiviseen käyttäytymiseen joka sukupolven kohdalla, niin koko ihmisen elinympäristö menee kaaokseen. Juuri tuohon ihmisen turmeltuneisuuteen / sen tuomaan kielteiseen käyttäytymiseen on laadittu Suomessakin lait ja asetukset.

    "Niin pitkään, kun paikalla on enemmän kuin yksi henkilö, kiusaamista tapahtuu!"

    Niin, olisi jo mieletöntä ajatella. "Kun ihmisessä tämä piirre tulee geneettisyyden kautta, niin turhaa sitä vastaan on taistella. Varastelee ja kiusaavat ihmiset kuitenkin, niin varastelkoot ja kiusatkoon toisiaan."

    Todellisuudessa sivistys-kehittyneen valtion tunnistaa juuri elinympäristöstä, joka on kaikille keskusteluille avoin ja nimenomaan pyrkii ....k-a-s-v-u-n............ avulla etääntymään ihmisen luontaisesta - kielteisestä käyttäyytmisestä. Valistus ja ajattelu ja avoin keskustelu on välineitä tällä tiellä.

    Eli se on totta kun toinen sukupolvi / vauva syntyy, niin kaikki alkaa alusta - hänen kohdallaan. Juuri tuohon alueeseen liityy käsitys; Lapsen kasvatus,- joka tarkoittaa parhaimmillaan lapsen ymmärryksen laajentuminen, josta kumpuaa empaattisuus.

    m.l


  • liittyyköhän tähän asiaan jotakin mikä yritetään pitää salassa julkisuudelta. ehkäpä jotain etnistä värinää kenties ? no, katsotaan miten tälle viestille käy

   • Joo, tai avaruusmiehiä... Toivottavasti vahingoniloinen sensaationnälkäsi saa tyydytyksen ja saat mieleisiäsi uutisia. Jos et, niin ainahan voit taas juoruta ne haluamaasi muotoon. Ei voi kuin ihmetellä miten joudenkin elämän sisältä voikin olla nokkansa tunkeminen toisten asioihin ja kommentoida ja ruotia asioita jotka ei takuulla heille kuulu!


   • Taitaa nämä kiusaukseen syyllistyneet olla herrojen/hyvätuloisten kullannuppuja. Siksi media on vaiti heistä...Kiusaajille saattaa tulla vaikeat oltavat ja omantunnon tuskat....Vai ovatko he jossain herrojen perheissä kullannuppuja, jotka ei ole kärpästäkään tappaneet.....No saivatpahan aikaan nuoren itsetuhon...….Luulen. että heidän omatunto tulee kolkuttamaan ja kovasti..Taikka he ovat synnynnäisiä narsisteja, joilla ei ole tunteita ollenkaan..


   • Eipä ole vieläkään kuulunut kiusaajien perhetaustoista mitään tällä foorumilla. -Outoa on, keitä suojellaan????


   • Karmea tapaus kaiken kaikkiaan. Nuori, vasta elämänsä alussa oleva riistää hengen itseltään KIUSAAJIEN takia. Eikö vieläkään tule ilmi, keitä nämä ihmispedot ovat??? - Taitavat olla hyväosaisten ihania kullannuppuja...


   • Eikö tietoa missä pilkattu ja ilmeisesti samat kiusanneetkin, aika helppohan ne pitäisi olla jäljittää.


   • Maailmalla tuomittu koviinkiin rangaistuksiin tuollaisesta, ei näytä hyvältä jos Suomessa ei tehdä mitään, mutta kun kyse tytöistä, niin femakkosuomessa en ihmettelisi enää sitäkään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Karmea tapaus kaiken kaikkiaan. Nuori, vasta elämänsä alussa oleva riistää hengen itseltään KIUSAAJIEN takia. Eikö vieläkään tule ilmi, keitä nämä ihmispedot ovat??? - Taitavat olla hyväosaisten ihania kullannuppuja...

    Täällä näytetään odottavan sitä, että joku pullauttaa joitaan nimiä julkisuuteen ja päästään, ei sunkaan kiusaajia moittimaan ja halveksimaan, vaan nostamaan oikeusjuttua oletettujen nimien julkaisijalle. Olette vaarallisilla vesillä. Poliisi on varmaan selvillä asioista, joten kehoitan laittamaan jäitä hattuun ja laskemaan kymmeneen. Jo tämän ketjun ylläpitäminen on kyseenalaista, koska voidaan osoittaa kenestä tai keistä on kysymys, koska nimi on julkaistu ja täällä vellotaan ihmisten henkilökohtaisissa asioissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täällä näytetään odottavan sitä, että joku pullauttaa joitaan nimiä julkisuuteen ja päästään, ei sunkaan kiusaajia moittimaan ja halveksimaan, vaan nostamaan oikeusjuttua oletettujen nimien julkaisijalle. Olette vaarallisilla vesillä. Poliisi on varmaan selvillä asioista, joten kehoitan laittamaan jäitä hattuun ja laskemaan kymmeneen. Jo tämän ketjun ylläpitäminen on kyseenalaista, koska voidaan osoittaa kenestä tai keistä on kysymys, koska nimi on julkaistu ja täällä vellotaan ihmisten henkilökohtaisissa asioissa.

    Esitän teille kysymyksen: Kuinka moni teistä uskaltaa mennä puolustamaan kiusattua koulussa tai työpaikalla? Kuinka moni teistä uskaltaa ottaa riskin tulla itse kiusatuksi ja ryhmän halveksimaksi? Sanotteko, että sehän on semmonen ja tämmönen ja olette hiljaa kuin kusi sukassa? Puolustamisen jättämällä olette itse samanlaisia kuin nämä kiusaajat. Ette sen kummempia.
    Kun nyt menette kouluun tai työpaikalle, niin osaatteko sanoa: Minä en ryhdy tähän teidän juttuun ja te teette väärin. Kuka uskaltaa? Kaikki riippuu myös teistä, kiusaaminenkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Esitän teille kysymyksen: Kuinka moni teistä uskaltaa mennä puolustamaan kiusattua koulussa tai työpaikalla? Kuinka moni teistä uskaltaa ottaa riskin tulla itse kiusatuksi ja ryhmän halveksimaksi? Sanotteko, että sehän on semmonen ja tämmönen ja olette hiljaa kuin kusi sukassa? Puolustamisen jättämällä olette itse samanlaisia kuin nämä kiusaajat. Ette sen kummempia.
    Kun nyt menette kouluun tai työpaikalle, niin osaatteko sanoa: Minä en ryhdy tähän teidän juttuun ja te teette väärin. Kuka uskaltaa? Kaikki riippuu myös teistä, kiusaaminenkin.

    Ajatellen työpaikkoja, joissa ihminen on jo aikuistunut, niin erittäin merkityksellinen tekijä on oma käyttäytyminen ja valita seura. Esim. jos havainnoi työkaverin toisia halventavan käyttäytymisen / puhumisen tasollakin, niin etäntyy tästä ihmisestä. Ja päinvastoin. Ihminen, jonka ajatteu ja käyttäytyminen on positiivista tukee häntä ja on seurallinen. No, toisaalta tämä on luonnollista ihmisellä valita seura, jossa viihtyy.

    Todellisuus on. Jos ihminen viihtyy kielteisesti käyttäytyvän ihmisen seurassa, vaikka kielteisyys ei kohdentuisi itseensä, niin omaa kiusaamisen valmiuden. Ainoastaan puuttuu rohkeus. Samalla on voimaannuttamassa kiusaamista.

    Ajatellen työpaikkakiusaamista, niin kiusaajalla on todella tukiverkosto työpaikalla. Sama pätee myös koulukiusaamiseen, mutta toisaalta ikä huomioiden, niin monasti koululaiselle on haasteellista pysyä erillään kiusaajan seurasta / seurapiiristä.

    m.l


  • Jospa kunnassa aloitettaisiin puhdistukset ihan kunnan virkamiehistä ja naisista.
   Tuskin sen huonompaa viramiesainesta on missään kuin Kontiolahden kunnassa ja ei ole mitään syytä uskoa, että opetustoimessa oltaisiin yhtään sen parempia.
   Ei ole kunnan virkamiesten asia kiusata kuntalaisia vaan hoitaa virkaansa. Jotenkin tuntuu sille, että tämä mädännäisyys on lähtöisin kunnan politiikasta jossa ei mädännäisyydelle näy loppua. Vaikka kuntalaiset äänestäisi muutoksen puolesta, niin nämä samat jäärät kääntää kaiken luottamukseksi heidän toimilleen.
   Kunnan päättäjien tapahan on ihan sama kuin ohjeet näille koulukiusatuille, muuttakaa pois kunnasta. Jokaista epäkohtien esilletuojaa aletaan vainota niin päättäjien kuin virkamiestenkin taholta.

   • Kerronpa tarinani. Suvussani on tapahtunut useampikin itsemurha. Sitä traumaa on saanut velloa ja läpikäydä vuosikymmeniä. Joten ajattelen lämmöllä ja osaa ottaen suureen suruun tämän nuorukaisen omaisia.


   • Kiusaamistahan ei ole, koska sitä ei haluta nähdä. Kaikki ivaaminenhan on huumoria. Kaikki kuran levittäminen on hauskaa kunhan pysyy vahvemman puolella eikä omaan ohtaan tuule. Vois olla ihan hyvä kyseenalaistaa näitä mielipideautomaatteja, jotka esittää mielipiteitään yleisinä totuuksina. Monet menee liikaa juorujen mukana. Tosiasiat ei kiinnosta. Sitten ihmetellään kun monet voi huonosti ja eristäytyy kun ei vaan jaksa.


   • Nämä 0-toleranssit ja kiva koulusysteemit on sellaisia teennäisiä hankkeita, jotka ei tosielämässä toteudu.


  • Tehkää tutkintapyyntö koulun toiminnasta ja rikosilmoitus koulukiusaajista sekä heidän vanhemmistaan. Nettikirjoituksista kopiot ja niistä myös rikosilmoitus. Kontiolahti pieni kylä jolla on valitettava historia koulukiusaamisen saralla. Kylällä vahva kiusaamisen perinne kaikkea erilaisuutta kohtaan. Paljon pahuutta ja kaksinaamaisuutta koko kunnassa.

  • Siinä kyllä myös uhrin omaiset saisivat sanktioita sen verran rajua on ollut palaute viesteissä.

   • Uhrin puolelta ei ole tunnistettavasti osoiteltu ketään, toisin kuin vastapuolen kommentit liittyvät suoraan tiedossa olevaan ja tunnettuun uhriin ja hänen lähipiiriinsä.
    Näiden kahden asian ymmärtäminen on yksi asia joka erottaa kiusaajamieliset muista. Mutta oppirahat kai eräiden pitää maksaa ennenkuin ymmärtävät.


   • "Siinä kyllä myös uhrin omaiset saisivat sanktioita sen verran rajua on ollut palaute viesteissä. "

    Kato kato, joko on löysät housussa? Myöhäistä katua kirjoittelujaan.


  • Koulun rehtori, opettajat, kunnanjohtaja ja koko kunnan työntekijät.. Julkisuuden kiroja, kun nimi julkaistiin somessa ja lehdissä.

   • Niin mikä nimi?


  • Uhrin nimihän oli julkisuudessa näkyvissä ja on vieläkin. Tuon kokoisessa kylä pahasessa kaikki tuntevat toisensa, niinkuin näkyy viesteistä, hyvin ollaan tietoisia perheen asioista. Lapsilta kuulee totuuden, sanoo sanonta.

   • Antaakos se sitten muka oikeuden herjata uhria ja hänen perhettään?
    Toivottavasti te aikuiset myös joudutte vastuuseen tuosta kiusaamisestanne!


   • Älä huoli detaljeista, kyllä poliisi tutkii. Rikosilmoituksia on kuulemma jo tehty.


  • Kiusaajat kirjoittelee somessa ja heidän lähipiirinsä täällä...

  • Toivottavasti asiaan liittyvien henkilöiden omaatuntoa kolkuttaa ja riittävän usein mieleen pulpahtaa itsesyytöksiä. Jokaiselle heistä pätkä köyttä tyynyn alle, ettei pääse totuus unohtumaan.

  • Täällä hupattavat ovat tietävinään kaikenlaista, mutta jos asiat ovat olleet niin silminnähden pielessä kuin väitetään, niin miksi kukaan näistä kaikkitietävistä hupattajista ei todellakaan ole tehnyt lastensuojeluilmoitusta asian tiimoilta?
   No siksi että heistä tärkeämpää asiassa on hirttomeininki, kuten tuossa eräs köyden tyynyn alle laittaja jo ilmaisikin...
   Kylläpä kontiolahdessa asuukin pieniä ihmisiä joita ei voi kuin sääliä.

  • Kyllä kiusaamisen syytä pitää hakea itsensä kiusaajan aivokemiasta eikä suinkaan kiusaamisen uhrin kotiasioista tai muista ominaisuuksista. Tämähän nyt on lapsellekin päivän selvää.

  • En ole Kontiolahdesta enkä läheltäkään, mutta kiusaajista eikö voi hyvin tehdä lastensuojeluilmoituksen, jos on varmaa tietoa. Yleensäkin.

   • Melko läheltä tunnut olevan, ettet ihan lähipiiristä...


  • Jos vaikka omasta perheestä... Mietipä sitä.

  • Joitakin kiusataan muka aina, lastentarhassa, koulussa, armeijassa, töissä...
   On se kumma miten se kiusaaminen voi olevinaan jatkua vaikka paikkaa vaihdetaan ja ihmiset ympärillä vaihtuu.
   Vai onko se kiusaaminen kuitenkin sen kiusatuksi itsensä tuntevan omassa päässä ja hänen herkkä mielensä tekee kaikesta kiusaamista mikä ei mene hänen oman mielensä mukaan?
   Kestouhriudutaan ja vielä 60 vuotiaana itketään kun aina kiusattiin. Siis aikuiset, lihavat, karvaiset ukot valittaa kun ovat tunteneet itsensä kiusatuksi joskus 50 vuotta sitten!
   Kyllä on jäänyt elämä elämättä vanhoja asioita märehtiessä, vaikka perimmäinen syy onkin omassa heikossa itsetunnossa ja yliherkässä mielenlaadussa.
   Tämä ei toki koske kaikkia, todellinen kiusaaminen on julmaa mutta se pitää erottaa näistä yliherkistä "kiusatuista" jotka omasta mielestään ovat kaikkialla kiusattuja.

   • Ei siwan kassan tai kyläpankin ryöstökään kannata ja ne ilmoitetaan aina poliisille, silti niitä vaan jotkut tampio-aasit jatkuvasti tekevät.
    Syy ja vastaus löytyy aivokemiasta.


  • Isoihin kouluihin pitäisi palkata järjestyksenvalvojia, niin opettajat keskittyisivät tuntien pitämiseen ja valmisteluun. Nyt opettajien työpäivä on niin täynnä erilaisia töitä, ettei valvontaan riitä tarpeeksi energiaa. Kaikki opettajat eivät myöskään fyysiseltä olemukseltaankaan sovellu järjestyksenvalvojiksi, kaikkihan sen tietävät, joten on korkea aika muuttaa käytäntöjä. Huonotapaiset oppilaat ovat tänä päivänä niin rääväsuisia ja tottelemattomia, että tarvitaan järeämpiä otteita, ettei nuoriso hypi aikuisten silmille. Siinä ei kiva koulu paljon auta, kun huonolla motivaatiolla koulua käyvät kiusaavat opettajia ja toisia oppilaita.

   • Maassamme ihminen ja opetusmetodit ovat muuttuneet muutaman vuosikymmendn aikana paljon. Kun jotain uudistusta / muutosta otetaan käyttöön, niin niiden edustajat innokkaina puhuvat miten koulu - opiskelu uudistuu.
    No, hedelmät - todellisuus ei kyllä kerro positiivisesta muutoksesta. Hulina luokassa on tänä päivänä sillä tasolla, joka häiritsee jo ihmisen keskittymiskykyä ja siten oppimista. En ihmettele yhtään miksi moni lapsi / ihminen syrjäytyy.

    Niin, muistan ajan, jolloin kyläkoulussa oli 2 - kaksi opettajaa ja 6 - kuusi luokkaa oppilaita. Oppilaiden keskittymiskyvystä ja opiskelusta tunnilla kertonee muisto, miten elävästi vielä muistan luokassa olleen seinäkellon käynnin.
    Siis todellisesti lapsi / oppilaat ovat erittäin levottomia jo koulun aloittaessaan ja tätä levottomuutta voimistaa juuri koulu uudistukset.

    "Aika pois paljonkin vie
    Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan
    Voi viedä huomispäivän tie
    On kenties vaikeaa, kun myrskyt pauhaa
    Jos etsii päivää kirkkaampaa" (Muuttuvat laulut sanoituksesta)

    m.l


   • Huonotapaiset , rääväsuut mistä ne tulevat.. kuulutan kodin vastuuta kasvattamiseen, kun nämä kullannuput ovat vain alle 1/3 osan vuorokaudesta siellä opinahjossa loppuajan kotosalla. Mutta, kun vanhemmilla ei ole aikaa eikä nähtävästi halua viettää normaalia perhe-elämää perheen kesken. Jokainen touhuaa mitä touhuaa omassa kopperossaan. Toivottavasti nämä vihamieliset kiusaajat ottavat tapauksesta opikseen, poika oli todella sympaattinen, kohtelias nuori mies.


  • Ruotsissa monilla kouluilla meno on jo sellaista, ettei opiskelusta kannata enää puhua. Opettajat lähtevät, ruotsalaislapset lähtevät ja päivät menee pelleilyä ihmetellessä. Pisassa on hankala menestyä, kun puoletkin luokasta ei ymmärrä ruotsia.

  • Mikähän lienee lastensuojelulain vaikutus nykyiseen tilanteeseen?
   Onko siinä syy moneen ongelmaan koska sen ansiosta on vanhemmista ja ammattikasvattajista tehty täysin "hampaattomia" joten lapset jo pienestä alkaen voivat/saavat tehdä mitä tahansa eikä heitä saisi rajoittaa saatikka rankaista millään tavoin. siitä seuraa se, ettei kasvattajat uskalla oikeutetusta oikaista rankaisemalla lapsiaan silloin kuin se olisi ainut tapa saada jotain kuria ja kunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan.
   Lastensuojelulaki on tietenkin tarpeellinen silloin kun kyse aiheettomasta fyysisestä/ psyykisestestä väkivallasta mutta kaikella on kuitenkin rajansa.

  • Tämäkin tapaus halutaan unohtaa mahdollisimman pian eikä mikään muutu, ketään ei rangaista ja kiusaajat jatkaa kiusaamistaan.

  • Tuossa edellä kirjoittaja arvioi lastensuojelulain merkitystä tähänkin ikävään tapaukseen. Väitän hänen olevan oikeassa. Alan nykyinen lainsäädäntö on mennyt paitsi naurettavuuksiin, niin myöskin toimii lasten etua VASTAAN. Lapset opetetaan ettei heille ole enää tässä maassa auktoriteetteja ja masentava tulos alkaa näkyä.

  • Kunnan lastensuojeluviranomaiset varmaan tutkivat tapausta ja toivottavasti saavat mahdollisia kiusaajia vastuuseen teoistaan.

  • Nyt kun kaikki mahdolliset asiantuntijat ovat lausuneet mielipiteensä ja kaikki mahdolliset näkökulmat asiasta ovat löytyneet, voitaisiinko panna kirjan kannet kiinni?
   Vai onko tämä surullinen tapaus kommentaattoreille niin mehevä luu kaluttavaksi, että puhetta halutaan jatkaa määrättömiin.

   • Totta kai keskustelu loppuu jo luonnollisesti ja tähän ei tarvitse edes kehoitusta.
    Jääkäämme rauhassa odottamaan toista samanlaista tapausta.


   • Keskustelu loppuu yleensä aika pian kun rikolliset on tuomittu.


   • Onko tutkinnassa saatu selvitettyä rikolliset? Tuomittu heitä nyt tuskin lie, näin pian tapahtuman jälkeen.


   • Voidaan, kuten aina. Asia vaietaan kuoliaaksi kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Tapahtunut unohtuu ja entinen meno jatkuu, mikään ei muutu. Seuraavaa uhria odotellessa syksyn jatkoja!


   • Ei voi ennen kuin ne kiusaajat ovat löytyneet saaneet rangaistuksensa, niin kauan tästä pitää kirjoittaa. Ei tämmöistä voi eikä pidä unohtaa.


   • Paljon enemmän keskustelua herättänyt tuoreempi tapaus kun poika kiusannut tyttöä, mutta kun tytöt kiusanneet pojan hengiltä, niin ei tehdä mitään. Kiusaajien siirtäminen toiseen kouluun muka liian vaikeaa, vaikka mahdollista, antaisivat edes tuntuvia rangaistuksia.


   • Kuten aiemmin jo kommentoitu, että tuskin kiusaaminen oli ainut syy.. ongelmia oli muitakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Keskustelu loppuu yleensä aika pian kun rikolliset on tuomittu.

    "Rikolliset" löydetään (jos etsitään) ja riittävää NÄYTTÖÄ löytyy. Jos löytyy? Mutta siltikään ei rankaista mikäli ovat alle 15v. koska eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa mistään tekosistaan. Korkeintaan joku sossutäti käy keskustelemassa,- ja sillä siisti. Ja näin totutut tavat saavat jatkua edelleen.....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paljon enemmän keskustelua herättänyt tuoreempi tapaus kun poika kiusannut tyttöä, mutta kun tytöt kiusanneet pojan hengiltä, niin ei tehdä mitään. Kiusaajien siirtäminen toiseen kouluun muka liian vaikeaa, vaikka mahdollista, antaisivat edes tuntuvia rangaistuksia.

    Juuri oli lehdessä juttu, että naisopettajat syrjivät poikia, antavat kokeissa heikommat arvosanat, kuin mitä antaisivat sokkoarvostelussa. Tunneilla huutavat pojille, mutta tytöille samasta asiasta huomauttavat kohteliaasti. Helppo uskoa etteivät puutu myöskään kun tytöt kiusaavat poikia, senkään vertaa mitä toisin päin. Suurin osa opettajista naisia, niin aika yksin siellä sitten on, kun pojille avun pyytäminen muutenkin vaikeampaa.


   • Tässä vielä linkki ja lyhyt lainaus.

    "Helsingin yliopiston tutkija Sari Mullola osoitti joitakin vuosia sitten väitöstutkimuksessaan, että opettajat arvioivat tyttöjä ja poikia eri tavoin. Poikien arvosanat nousivat tutkimuksessa, kun matematiikan ja äidinkielen kokeet arvioitiinkin nimettömästi. Samalla osoitettiin, että miesopettajat kiinnittävät arvioinnissaan naisopettajia vähemmän huomiota tyttöjen ja poikien välisiin luonne-eroihin."
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/03d01bea-d7b8-4a1a-a8c5-cd2f327d985b


  • Yleensä ottaen julkisuus saa ihmiset puhumaan, jospa tässäkin tapauksessa joku avaisi sanaisen arkkunsa ja näin saataisiin kiusaajat vastuuseen. Luulisi olevan helpotus myös pojan omaisille, että asiaan saataisiin jotain selkoa.

  • Tärkeintä on että Kontiolahden koulutoimi ja sen johto saataisiin lopulta tekemään edes jotain koulukiusaamisen lopettamiseksi -lopultakin. Vuosikymmeniä on vain katseltu muualle.

   • Onko tuo johtoporras tehnyt jotain konkreettista asian johdosta?


   • Aikuisen oikeesti. Jos tahtoa olisi, niin koulumaailmassa kiusaamiskulttuurimme voitaisiin poistaa. Miksi näin ei toimita niin syy on - sanoen avoimesti - munattomissa rehtoreissa ja saamattomissa opettajissa. Todellisesti juuri he eivät tee asian eteen sitä mitä tulisi tehdä. He todistetavasti - sanatonviestintä todisteena - puoltavat kiusaamista.
    Jos koko työelmä olisi tällä tasolla, niin maamme eläisi kaaoksessa.

    Tämän kulttuuriimme osan poistaminen ei vaadi edes suuria tekoja - vaan pieniä , mutta rohkeita.

    Kun / jos oppilaiden keskuudessa havainoidaan kiusaamista, niin ernsisijaisesti koko energia tulisi kohdentaa kiusaajaan. Henkilökohtaisesti - ei sähköpostilla - viesti kotiin ja selkeyttää lapsen kiusaamis käyttäytyminen ja käyttäytymisen jatkumiseen liittyy koulusta erottaminen ja rahalline vastuu lapsen kouluttamisesta vanhemmille. Jos taas perhe on jo valmiiksi ongelmissa - lapsen siirtäminen lastensuojelulle ja näin toteutuu koulusta erottaminen toiseen oppilaitokseen.

    Niin, eli puitteet kiusaamiskulttuurimme poistamiseen on jo olemassa ja erikoisesti ei tarvitse veroeuroja, vaan aikuisen oikeesti toimintaa. TEKOJA. Jos asiaa tutkitaan laajemmin, niin merkittävä tekijä tahtotilan hyväksymisessä liittyy ihmisen perusolemukseen / koko ihmislajin. Jos / Kun tähän onelmaan haluttaisiin v aikuttaa ja tehdä tekoja, niin tekijät joutuvat ITSE alitajiusesti ja tietooisuudessaan käsittelemään samalla omaa tasoaan / asiaansa. Hekään ei ole ulkopuolisia tässä asiassa,- koska käyttäytyminen on ihmiselle olennaista - geneettisyyden ohjaamaa koko ihmisajissa. Tuohon liittyen muutos kulttuurissame vaatisi ihmisenä kasvamista.

    Joskus ihan huvittaa näiden munattomien rehteroiden / koulun johtajien näkemykset koulukiusaamisesta. Valtavasti sanoja joissa ei ole vähääkään uskottavuutta. Teoria ja käytäntö aivan eri tasoinen.


   • Miten se koulutoimi saisi tolkkua asiaan kun eivät saa vanhemmat eikä opettajat?
    Koulukiusaus on suora peilaus koko yhteiskunnan sairaudesta eli ihmisen raadollisuudesta joka on verrattavissa vastaavaan käyttäytymiseen eläinten keskuudessa. Eli heikompi yksilö joka ei syystä tai toisesta osaa/jaksa puolustautua on se joka joutuu lajitoverien uhriksi joka joukolla kidutetaan.
    Mutta miksi ihminen käyttäytyy samoin, hän, jonka pitäisi olla yläpuolella kaiken muun elollisen?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten se koulutoimi saisi tolkkua asiaan kun eivät saa vanhemmat eikä opettajat?
    Koulukiusaus on suora peilaus koko yhteiskunnan sairaudesta eli ihmisen raadollisuudesta joka on verrattavissa vastaavaan käyttäytymiseen eläinten keskuudessa. Eli heikompi yksilö joka ei syystä tai toisesta osaa/jaksa puolustautua on se joka joutuu lajitoverien uhriksi joka joukolla kidutetaan.
    Mutta miksi ihminen käyttäytyy samoin, hän, jonka pitäisi olla yläpuolella kaiken muun elollisen?

    "Mutta miksi ihminen käyttäytyy samoin, hän, jonka pitäisi olla yläpuolella kaiken muun elollisen?"

    Tästä alueesta voisi tehdä vaikka väitöskirjan. Ihmisen perusolemus / luontainen kehitys on kielteinen. Koko ihmislajin ja tästä on todisteena historia ja tämä päivä.
    Raamattu ilmentää tätä tilaa turmeltuneisuudeksi ja ilmentää -tiedostaa ihmiselle tämän käyttäytymisen/sä.

    Juuri tuohon todellisuuteen liittyy erittäin merkittävä ja tärkeä tekijä. Vanhempien läsnäoleva aika lapselle ja siten ohjaus - kasvattaminen pois (näivettää) tätä kielteistä kehitystä lapsen käyttäyytmisessä. Tilalle opettaa tiedon kautta positiivista käyttäytymistä. No, jokainen ymmärtänee ja havainnoinee minkä muutoksen on maamme kokenut vuosikymmenien saatossa. Lähes kaikki mikä liittyy lapsen ohjaukseen perheessä on ulkoistettu ja taas ulkoistettu hoito / paikka ei vastaa / korvaa vanhempien kasvatuksen kautta tulevaa merkitystä.
    Tavallaan elinympäristömme antaa erittäin otolllisen maaperän lapselle kasvaa geneettisyytensä kautta. Vapaasti. Geneettisyyshän ei ole kokonaan määräävä tekijä lapsen kehityksessä, vaan geneettisyyden tuomaan kehitykseen vaikuttaa ympäristö. Ympäristö mahdollistuu vahvistamaan tai heikentämään lapsen geneettistä kehitystä - niin hyvässä kuin pahassa.

    Siis vanhemmilla ei ole tarpeeksi aikaa lapsensa käyttäyytmisensä / mielikuvien ohjaajana ja kasvattajana ja näin lapset kehittyvät ilman ohjausta - sisäsyntyisesti.
    Huvittavinta tässä sokeudessa on ihmisten ymmärrystaso. Moni ihminen luulee, miten ongelmat syntyvät lapseen vain alkoholisti tms. perheessä. Lapselle on aivan yks hailee onko vanhemmat vaikka raittiita lääkäreitä tai yritysmaailmassa yrittäjiä. Lapsi joka tapauksessa saa kasvaa ilman ohjausta - kasvatusta ajan puutteen johdosta. Vanhempien ajatusmaailma / huomioiimisen on vallannut työ tai parisuhteeseen liittyvät haasteet.

    >>Koulukiusaus on suora peilaus koko yhteiskunnan sairaudesta eli ihmisen raadollisuudesta joka on verrattavissa vastaavaan käyttäytymiseen eläinten keskuudessa.<<

    Yhteiskuntamme on tavallaan sairauden tilassa, koska ei kasvata lapsen mielikuvia ja käyttäytymistä toista ihmistä kunnioittamaan. Ei ole aikaa. Ei vanhemmilla. Ei opettajilla. Ei virkavallalla / poliiseilla. Poliisikin mieltää olevansa avuton lapsen kiusaamisen kohdalla.
    Ajatellen kokonaisuutta, niin ihmisellä on moni alue täysin sokeutunut ja halitsemattomassa tilassa. Ihminen sairastuu tässä elinympäristössä yhä herkemmin niin fyysisiin sairausiin kuin mielen / psyykkisiin.
    Kiusaaminen - pitkäkestoinen on mielensairautta. Terve ihminen tavallaan hairahtuu myös kiusaamisiin, mutta lopettaa heti tiedostuessaan toisen tilasta.
    Kuten tässä aloituksen tapauksessa. Sairas ihmisen mieli nauttii toisen kiusaamisesta.

    m.l


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Mutta miksi ihminen käyttäytyy samoin, hän, jonka pitäisi olla yläpuolella kaiken muun elollisen?"

    Tästä alueesta voisi tehdä vaikka väitöskirjan. Ihmisen perusolemus / luontainen kehitys on kielteinen. Koko ihmislajin ja tästä on todisteena historia ja tämä päivä.
    Raamattu ilmentää tätä tilaa turmeltuneisuudeksi ja ilmentää -tiedostaa ihmiselle tämän käyttäytymisen/sä.

    Juuri tuohon todellisuuteen liittyy erittäin merkittävä ja tärkeä tekijä. Vanhempien läsnäoleva aika lapselle ja siten ohjaus - kasvattaminen pois (näivettää) tätä kielteistä kehitystä lapsen käyttäyytmisessä. Tilalle opettaa tiedon kautta positiivista käyttäytymistä. No, jokainen ymmärtänee ja havainnoinee minkä muutoksen on maamme kokenut vuosikymmenien saatossa. Lähes kaikki mikä liittyy lapsen ohjaukseen perheessä on ulkoistettu ja taas ulkoistettu hoito / paikka ei vastaa / korvaa vanhempien kasvatuksen kautta tulevaa merkitystä.
    Tavallaan elinympäristömme antaa erittäin otolllisen maaperän lapselle kasvaa geneettisyytensä kautta. Vapaasti. Geneettisyyshän ei ole kokonaan määräävä tekijä lapsen kehityksessä, vaan geneettisyyden tuomaan kehitykseen vaikuttaa ympäristö. Ympäristö mahdollistuu vahvistamaan tai heikentämään lapsen geneettistä kehitystä - niin hyvässä kuin pahassa.

    Siis vanhemmilla ei ole tarpeeksi aikaa lapsensa käyttäyytmisensä / mielikuvien ohjaajana ja kasvattajana ja näin lapset kehittyvät ilman ohjausta - sisäsyntyisesti.
    Huvittavinta tässä sokeudessa on ihmisten ymmärrystaso. Moni ihminen luulee, miten ongelmat syntyvät lapseen vain alkoholisti tms. perheessä. Lapselle on aivan yks hailee onko vanhemmat vaikka raittiita lääkäreitä tai yritysmaailmassa yrittäjiä. Lapsi joka tapauksessa saa kasvaa ilman ohjausta - kasvatusta ajan puutteen johdosta. Vanhempien ajatusmaailma / huomioiimisen on vallannut työ tai parisuhteeseen liittyvät haasteet.

    >>Koulukiusaus on suora peilaus koko yhteiskunnan sairaudesta eli ihmisen raadollisuudesta joka on verrattavissa vastaavaan käyttäytymiseen eläinten keskuudessa.<<

    Yhteiskuntamme on tavallaan sairauden tilassa, koska ei kasvata lapsen mielikuvia ja käyttäytymistä toista ihmistä kunnioittamaan. Ei ole aikaa. Ei vanhemmilla. Ei opettajilla. Ei virkavallalla / poliiseilla. Poliisikin mieltää olevansa avuton lapsen kiusaamisen kohdalla.
    Ajatellen kokonaisuutta, niin ihmisellä on moni alue täysin sokeutunut ja halitsemattomassa tilassa. Ihminen sairastuu tässä elinympäristössä yhä herkemmin niin fyysisiin sairausiin kuin mielen / psyykkisiin.
    Kiusaaminen - pitkäkestoinen on mielensairautta. Terve ihminen tavallaan hairahtuu myös kiusaamisiin, mutta lopettaa heti tiedostuessaan toisen tilasta.
    Kuten tässä aloituksen tapauksessa. Sairas ihmisen mieli nauttii toisen kiusaamisesta.

    m.l

    Taidammepa olla hyvinkin samaa mieltä ko. asiasta, hyvä huomata.

    >>Vanhempien läsnäoleva aika lapselle ja siten ohjaus - kasvattaminen pois (näivettää) tätä kielteistä kehitystä lapsen käyttäytymisessä." <<

    >>No, jokainen ymmärtänee ja havainnoinee minkä muutoksen on maamme kokenut vuosikymmenien saatossa. Lähes kaikki mikä liittyy lapsen ohjaukseen perheessä on ulkoistettu ja taas ulkoistettu hoito / paikka ei vastaa / korvaa vanhempien kasvatuksen kautta tulevaa merkitystä."<<

    >>Yhteiskuntamme on tavallaan sairauden tilassa, koska ei kasvata lapsen mielikuvia ja käyttäytymistä toista ihmistä kunnioittamaan.<<

    -anonyymi 15:52


  • Suoraan sanoen. Ihmetyttää ministeritasoisen ihmisen ymmärrystaso ja siten voimattomuus asian hoitamisessa. Li Andersson.

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006233375.html

   Vedotaan ettei lait anna myöten. No, hänhän on juuri ihminen joka mahdolistaa lakien muuttamista asian hoitamisessa.
   Eikö jokaisen vanhemman ymmärrys jo sanele. Jos on perheitä, joissa vanhemilla ei ole kykyjä tai aikaa tai mahdollisuutta ohjata lastaan aikuisuutee, niin lapsi tulee ottaa lastensuojelun piiriin. Tätä varten maassamme on kehitetty juuri tämä lastensuojelu hoitokoteineen.
   Niin olipa kyseessä raitis lääkäriperhe tai alkoholisoituneet vanemmat, niin asia on aivan sama lapsen kehitystä alatellen.

   Kuten Li Anderssonkin ajattelu on todisteena, niin tämä on kulttuuriimme kuuluva ilmiö, jota ei aikuisen oikeesti edes haluta muuttaa. Takaan ja alleviivaan. Jos kopulusta, jossa kiusataan oppilasta, niin yhdenkin kiusaajan sirtäminen lastensuojeluun - hoitopaikkaan - valvontaan - terapiaan muuttaisi koko koulun tilannetta. Vain teolla on vaikutusta - ei munattomilla - katteettomilla puheilla.

   LiAnderssonkin on erittäin hyvä esimerkki, miten surkastunut empaattisuus on politikoilla ja taas sympaattisuus voimakasta. Erittäin harvalla ihmisellä on kyky - empaattisuus nähdä kiusatun ihmisen arkea ja mielentilaa ja tunteita ja siten koko kehitystä.

   Markku Lievonen

  • Olenkohan ymmärtänyt lukemani oikein? Jos aikuisen käytös lasta kohtaan voidaan tulkita kiusaamiseksi, se on perheen yksityisasia ja siitä ei saa puhua, mutta kun ikätoveri kiusaa saman ikäistä, niin se on julkista? Ollaan vaatimassa rangaistusta kuolemantuottamuksesta ja korvauksia, siis rahan perässäkö tässä juostaan, ei ne eurot tuo ketään takaisin.

  Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   134
   10895
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   115
   5377
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   157
   5312
  4. Nanna ja Martina eivät ole enää

   kavereita? Onko taas käynyt samalla tavalla, että runsas ja muutenkin hedelmällinen ystävyys on lopahtanut? Alkuun oltiin kuin paita ja p... Ei sekään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1264