Mitä yksinäisyys tarkoittaa?

Anonyymi

Tarkoittaako sana 'yksinäinen' sellaista ihmistä, joka on faktisesti yksin (elää asuu yksin, ei oikein ystävyyssuhteitakaan) ja hänen suhtautuminen faktaan on toissijaista eli saattaa nauttia siitä tai suhtautua siihen neutraalisti tai kärsiä siitä?

Vai tarkoittaako sana 'yksinäinen' sellaista ihmistä, joka kärsii siitä, että on yksinäinen?

Aikoinaan 80-luvulla sanomalehtien seuranhakuilmoituksissa jotkut käyttivät sanontaa "olen yksin, mutten yksinäinen". Tuo tarkoittaisi kai jälkimmäistä eli vaikka on yksin, ei kärsi siitä (=yksinäisyys on kärsimystä -määritelmä).

7

<50

Vastaukset

 • * joka kärsii siitä, että on yksin

 • Tuota jälkimmäistä tarkoittaa. Yksinäisyys on tunne sosiaalisesta ulkopuolisuudesta.
  Krooninen yksinäisyys on kivulias tila (sellaisena aivot sen käsittelevät) jonka tiedetään altistavan ongelmille myös fyysisen terveyden kanssa. Yksinäisyys on jopa tappavampaa kuin ylipaino tai tupakan polttaminen.

  Tunteen tarkoitus on motivoida hakeutumaan takaisin toisten seuraan, sillä entisaikoina laumasta erkaneminen olisi lähes varmasti johtanut kuolemaan.

  Yksin viihtyvä tai erakko on henkilö jolla vain on pienempi tarve sosiaalisuuteen. Joillekin voi riittää vaikka ihan vaan tämmöisille palstoille kirjoittelu, lemmikin seura, tai jopa pelkkä "passiivinen sosiaalisuus" kuten toisten kirjoitusten lukeminen tai striimi videoiden katselu.

  • Monilla on myös yhtä suuri tarve sosiaalisuuteen kuin muillakin, mutta ovat ujoja, eivätkä ymmärrä miten olla rohkea ja miten ajatella oikein ryhmätilanteista, ettei ota nokkiinsa, jos ei saakaan olla keskipiste... Suosittelen sellaista suomalaista kirjaa lukemiseksi kuin "olet hyvä tyyppi".

   Sitten kun ei osaa olla ryhmässä, alkaa itse varmistelemaan, että jätetäänkin yksin ja alkaa itse vetäytyä. Siinä käy helposti niin että lakkaa hymyilemästä, jolloin ihmiset luulevat (koska kaikille oma aika on tärkeää) että haluat olla yksin, riippumatta siitä mistä ynseys johtuu. Pitää vain lyöttäytyä rohkeasti mukaan. Yksi hyvä vinkki on että juttelee semmoiselle jota jännittää samoin kuin juttelisi "vanhalle kaverille". Kokeile, se tekee puhumisesta luontevampaa!

   Jos osaa hymyillä ihmisille niin heidän käytös muuttuu hurjasti positiivesmaksi.


 • Minä viihdyn hyvin yksin.Oma saari ja siellä erakkona asuminen on minun unelmani.Unelmia pitää olla.

 • Yksinäisyys, syrjäyteneisyys jne.. on nyky-yhteiskunnassa tila, jossa yksilö ei ole muiden mielestä ansainnut yhdenvertaista asemaa muiden ihmisten joukossa. On olemassa "syy tai tekosyy" jossa hän on aina huonompiarvoinen kuin muut. Turha odottaa rahaa tai rakkautta, sen jonka saat on itse tehtävä vastineena ihmisoikeusloukkaukseta jonka koet. Olet nolla ja sen minkä teet, teet muille., et itsellesi. T: Time - 24.

 • Yksinäinen voi olla laajassakin joukossa. Itse olen ollut yksin paljonkin isoissa väkijoukoissa. Moni koulukiusattu on ongelmansa kanssa täysin yksin.

 • Monet valittaa yksinäisyydestä kun ei ole juuri sellaista lähipiiriä minkä haluaisi, vaikka oliskin kavereita ja jopa kumppani. Voi toki olla totta että heillä on yksinäinen olo mutta itseä hieman ärsyttää tuollaiset koska itse en ole koskaan edes seurustellut ja viimeksi ala-asteella ollut ystäviä, sen jälkeen korkeintaan tuttuja. Nyt olen 32v.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.